Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
válasz Vikthor #12147 üzenetére
Csak úgy a poén kedvéért, tegyük fel:
- a: bányásztál 100 LTC-t, nem kereskedtél vele, és LTC-ben van. Ilyenkor mit és hova írnál? Az én értelmezésemben ebből nem tudsz adózni, mivel ebben a formában "nem számít pénznek".
- b: bányásztál 100 LTC-t, forgattad, váltottad, minden jóság, most van 20 BTC-d belőle. Szerintem lásd 1. pont.
- c: bányásztál 100 LTC-t, majd a Krakenen eladtad, a számládra érkezett 2000 dollár, amit a bankod át is váltott 460000 Ft-ba. Ekkor már van jövedelmed. Milyen megnevezés alatt írod be az adóbevallásba? 16% SZJA az rögtön repül belőle, de a 27% EHO?
- d: bányásztál 1000 LTC-t, nagyot kockáztattál és sokszor nyertél, lett 500 BTC-d. Eladtad mindet a Krakenen 400000 USD-ért, amit a bank át is váltott 9,2M Ft-ra, és a törvények szerint jelentett is a megfelelő hatóságnak (pénzmosás, meg miegymás). Ezt már be kell írni mindenképp, mert Ők tudnak róla. Ehhez mit írsz és hova? 16, vagy 16+27%?
- e: azt mondod, veszélyesen szép az élet, indítasz egy vállalkozást, ami bányászik és utána kereskedik. Vállalkozói, közületi áramszámla, gépekről, kártyákról számla, Gridseed-től számla az ASICokról, stb... és most hagyjuk abba, mert aki ilyet csinál, az úgyis tudja, mit és hogyan kell csinálni, és az nem itt fórumozik
-
oleslie
aktív tag
nemúgyvanaz, értékhatárfüggő. felmehet az költségvetési csalásra is, és így már 3-8 év letöltendőre is. Ráadásul ha BAZ megyei (még rosszabb a helyzet, ha konkrétan ha miskolc/ózd) az illetékes, alkudozni se nagyon tud, mert amennyire hallottam azok naggggyyyon genyák ezen a téren
Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem
-
Chal
addikt
válasz ngabor2 #12153 üzenetére
Igen, alapvetően az a baj, hogy hiába beszélgetünk erről egymással. Ráadásul aki rossz hírt ír, azzal sok ember leáll vitatkozni, mintha rajta múlna, hogy hogy kell adózni. A legjobb az, amikor visszakérdez valaki hogy "na ne mondd már hogy te bevallod!?".
Ez az egész teljesen irreleváns itt, könyvelővel vagy egyéb hozzáértő emberrel kell ezt mindenkinek megvitatnia, aztán meghozni egy SZEMÉLYES döntést, és viselni annak jó vagy rossz következményeit, legyen szó akár 100-200eFt-ről, akár milliókról. A lehető legrosszabb dolog kussban ülni, és kiutalgatni a magánszámlákra az akármekkora összegeket, közben pedig anyázni, hogy "majd én jól megmutatom nektek, hát milyen drága volt a vga is, meg ott az áramszámla is, majd biztos még fizetek….". Ennek elég csúnya vége lehet, és ez totál független attól, hogy a topicban levő bányásztársak ugyanígy tesznek e vagy sem.
-
oleslie
aktív tag
válasz Imafett #12155 üzenetére
most, hogy kimentek a csajok a konyhába, beszéljünk az adózásról
be lehet vallani, lehet SZJA-t, EHO-t fizetni (ha vállalkozol, akkor nem áll meg ennél a kettőnél, de a költségek leírására is több lehetőség kínálkozik), ha van egy értelmes könyvelőd, az segíthet abban is, hogy a villanyszámla erre eső részét le tudd írni (bár ehhez val'szeg kell külön mérő is, az persze megint kiadás, de hosszú távon megéri ... sőt, nem is kell években gondolkozni), azért egy 100-200eFT -os villanyszámla mellett már marad is (és orsós vityáéknak is jutott)
[ Szerkesztve ]
-
Imafett
aktív tag
válasz oleslie #12157 üzenetére
van azért jópár ember akit nem "csajoznék" le itt a fórumban, mert van akiket "tisztelek" és számít a szavuk.... szóval ezt most leszögezném.
Elbandi
oleslie sokmindent be lehet vallani, kérdés hogy mit kell, és mit célszerű? az a baj, hogy 100%osan ezt senki nem tudja, még a NAVsem...[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz ngabor2 #12153 üzenetére
@Chal, Ok, félreérthető voltam. Nem anyázok, nem ülök kussban. Az előző hozzászólásom tényeket közölt. Teljesen tisztában vagyok a jogi helyzetemmel. Ismerem a jogszabályokat, nincs szükségem könyvelőre ahhoz, hogy megmondja, ha a számlámra kerül a pénz akkor adózni kell utána. Mivel a NAV abban a cikkben határozottan leírta, hogy szerintük a kryptopénzből származó bevétel jövedelem, ezért szja és EHO terheli. Pont. Ez az irányadó "jogszabály". Ez alapján kell az adóbevallást elkészíteni.
@ngabor2: Egyszerű, ez olyan mint a tőzsdei részvényeknél. Amíg el nem adod addig nincs bevétel, nyereség, tehát nincs mi után adózni.
A. Ha átváltod euróba, dollárba, egyéb elfogadott fizetőeszközben, akkor az adóköteles. (a teljesség kedvéért, csak olyan mint, mert a részvényt meg kell venned, ha bányászod, akkor az termelő tevékenység, gyakorlatilag erőforrások felhasználásával létrehozol valamit aminek értéke van, bevételed, nyereséged van belőle, ebben az értelemben, a bányászat egy őstermelői tevékenységhez hasonlítható. És éppen ezért lehet elszámolni, levonni a befektetett eszközök, erőforrások árát.)
B. Ezért különbözik az, hogyha nem bányászol, hanem vásárolsz BTC-t aztán egyéb kryptopénzt és kereskedsz vele, nyereségre számítva. Ez sima tőzsdei ügylethez hasonló tevékenység, nem szabályozott piacon ezért 25% nyereségadó terheli.
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
oleslie
aktív tag
válasz Imafett #12158 üzenetére
jóóó'van, nem ment át, nem véletlenül volt 1 üres sor a kettő között. mind1
ettől függetlenül fenntartom a véleményem, beszélni kell egy könyvelővel ... hmmm ... nekem am is beszélnem kell az enyémmel, meg is kérdem, ha el nem felejtem[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
http://kiszamolo.hu/lepj-idoben/
Ezt a cikket olvassa el mindenki aki adózási kérdéseken vagy még nem is gondolkodott, vagy már igen, de úgy gondolja hogy nem annyira fontos az.
1. hsz-be kéne tenni, minden szava arany.
Ja és ne gondolja senki, hogy ha az író 8-10 milliókkal dobálózik, akkor rá ez nem érvényes, tekintse analóg példának kisebb összegekre is.
[ Szerkesztve ]
-
Elbandi
aktív tag
válasz Mesterlovesz #12161 üzenetére
akkor a keresztkerdes:
mi a helyzet ha btc-bol tv/laptop/auto lesz? a cucc piaci erteke utan adozol? mivan ha csak btc-ben lehet kapni (pl valami egyedi software) vagy btcben fizetsz ki valakinek munkadijat?
-
gcsordas
csendes tag
Nagyon beleugrottak ebbe a lemoncoinba. tegnap indult, de már 2,5-3 GH/s-sel bányásszák... diff 88!
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Na elolvastam megint az origos cikket, valamint a lenti linken talalhato leirast. Ennek alapjan arra jutottam, hogy EHO-t is kell fizetni.
http://www.nav.gov.hu/data/cms282925/02._fuzet____Onallo_tevekenyseg_2013.pdf
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Elbandi #12165 üzenetére
Ez egy szürke terület.
2 dolgot tehetsz: 1. A hivatalos út. Bejelented, hogy lett 5millád, vettél egy kocsit lakást. Adózol az 5 milla után, SZJA, EHO, vagy 25% nyereségadó.
2. Ha tulajdont szereztél, az még nem büntetendő dolog, nincs adóvonzata sem(az hogy évente adózol azután, hogy megszerezted az más dolog, nem ide tartozik), csak annak a pénznek amiből a tulajdont vetted. DE. 1. nem biztos, hogy "észreveszik" hogy neked lett egy BMW-d és mondjuk minimálbérből élsz. 2. Ha észreveszik, akkor tegyük fel vagyonosodási vizsgálatot indítanak ellened. Megkérdezik, miből vetted. BTC-ből. Mi az, mi az értéke, adóztál utána?. Persze, adóztam volna, ha lenne rá jogszabály. (ez ezért szürke terület, mert ennek ellenére, ha idáig eljutsz, a legjobb eset, hogy jóhiszemű adóhiány okozónak feltételeznek és utólag kiróják a vagyontárgy után az adót, kvázi, mintha jövedelemként jutottál volna hozzá ahhoz az összeghez)
3. Kicsit is iskolázott ember, 100ezer forintos keresettel nem fog 5 millás autót venni a hirtelen jött BTC bevételéből. Az okos ember szép lassan "terít", hogy ne szúrjon szemet. Vesz egy kicsivel jobb autót a régi helyett. a következő évben egy még jobbat, stb. EU-n belülről rendel postán és K.-ról közvetlen utal bankszámlára az eladónak. Vagy B-ről Paypalra, stb.
(Figyelem, a fenti leírás 1. sz. pontja az irányadó magyar adózási renddel korrellál, a 3. számú pont egy figyelmeztetés, hogyan nem szabad eljárni extra jövedelemszerzéskor)
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Reggie0 #12167 üzenetére
Reggie0, igen, de az EHO-t csak akkor kell kifizetni, ha bányászatból szerzed a kryptopénzt amit aztán átváltással utalsz a számládra. Ha nyerészkedsz akkor az más adószabályok alá esik. A tőzsdei nyereség után is csak 16% nyereségadót kell fizetni. EHO-t nem.
Ezért bonyolult az, amikor bányászol és vásárolgatsz is. (természetesen azért, mert mindent bevallasz.)
-
Reggie0
félisten
válasz Mesterlovesz #12169 üzenetére
De arra is van 14% EHO:
http://nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/adokulcsok_jarulekmertekek/eho10
Nincsen olyan legalis megoldas, az SMSZ-t leszamitva, amivel meg tudod uszni 30% ado alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Reggie0 #12170 üzenetére
"Nincsen olyan legalis megoldas, az SMSZ-t leszamitva, amivel meg tudod uszni 30% ado alatt."
-Ennek fényében minimum érdekes, hogy a tőzsdei nyereséged utáni járulékfizetést viszont ki lehet hozni ~10%-ból, ha jól tudom. Vagy az csak a gazdagok privilégiuma?
Azért fura, hogy pl a forex kereskedés összes adóvonzata 16%. Itt lehet elolvasni. Elég érdekes cikk. Itt már vannak olyan emberkék, akik konyítanak a témához.
Az aktuális SZJA törvény, mint mérvadó szabály.
-
Reggie0
félisten
válasz Geller72 #12172 üzenetére
Igen, csak a bitcoin nem ellenorzott piac, igy nem tartozik ala. Az origos cikkben is irtak, hogy ez vagy "egyebb jovedelem" (arfolyam nyeresegbol adodo, aktiv tevekenyseg nelkuli jovedelem), vagy "onnalo tevekenysegbol szarmazo jovedelem" (azaz termelsz es/vagy kereskedsz) kategoriagba sorolhato be. Tehat ha az elobbi kategoria, akkor 14% EHO van 450e Ft felso hatarral, vagy 27% EHO. Es ezekhez mindenkeppen jon az SZJA. Mivel az EHO-t te fizeted be, igy koltsegelheto, de akkor nincs 78%-os szabaly.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz enricotoxic #12144 üzenetére
Most. Próbáltam rövidre fogni, de nem olyan vészes sztem. Screenshotok is vannak, de nem olyan könnyű ide bebiggyeszteni, majd elküldöm neked doc-ban úgy, bár eléggé egyértelmű lett a szöveg is, kérlek benneteket lektoráljátok.
Sziasztok!
Ez a kis leírás azoknak készült illetve lehet hasznos, akik BitCoin-t vagy egyéb digitális pénznemet szeretnének eladni majd később „beváltani” forintba a Kraken segítségével. Első lépésnek a https://www.kraken.com/login oldalra javasolt ellátogatni és regisztrálni, érdemes létező email címet megadni, amit nap mint nap használ az ember. Maga a regisztrálás nem egy rakétatudomány, kap az ember egy emailt vissza a kraken-től, hogy konfirmálja a krakenes accountot. Ezután lépjünk be a Kraken oldalára, ahol rögtön a legfontosabb adatok elénk tárulnak. Ezek a legmagasabb, legalacsonyabb, utolsó és a súlyozott átlag értékek szerepelnek alapesetben az XBT/EUR pénznemekkel (ezt lehet változtatni egyéb főbb coinokra illetve valutára).
A következő lépés a Kraken oldalon az a fiók verifikálása. Ezt a Get verified menü alatt tudjuk megtenni. Összesen 4 Tier létezik. Tier 0-t automatikusan megkapja az ember, miután sikeresen visszaigazolta az emailből. Tier 1-hez meg kell adni a teljes nevünket, születési dátumot, az országot ahol élünk és telefonszámot. Tier 2-höz személyit és lakcímigazolványt kell megadnunk. Tier 2 már elég magas szint ahhoz, hogy virtuális pénzünket forinttá tudjuk alakítani, bár napi szinten ez 2000$-ra van limitálva és havi szinten meg 10.000$-ra, kezdésnek nem kell több ennél, akinek meg igen, annak a Tier 3 ajánlott a már megszokott verifikálási mód szerint, csak a 3-hoz már lakcímet igazoló villany/gáz/víz számla is kell. Amint megvan a Tier 2 vagy magasabb szint lehet továbbmenni.
A Funding fül alatt a Withdraw és az Euro (EUR) gombra kattintva megjelenik a pénzfelvét opció, ahol a SEPA-t érdemes kiválasztani és lejjebb görgetve ha még nincs bank megadva, ott lehet az „+Add account” után. Ilyenkor jól jöhet egy www.ibancalculator.com ahol az országot kiválasztva és a számlaszámot megadva kiírja neked azokat az adatokat amiket kér a Kraken, IBAN, BIC, cím stb.. Bank vagy több definiálása után lehetőség nyílik kiválasztani, hogy a Kraken balance-on lévő Eurót SEPA-n keresztül folyósítsuk. Ahhoz, hogy Euro legyen az XBT helyett, ahhoz a következőkre van szükség.
Feltételezem aki ezeket a sorokat olvassa rendelkezik már BitCoin-QT https://bitcoin.org/en/download pénztárcával és már bányászott magának bitcoint. A már meglévő e-pénztárcánkról a Kraken oldalon generált címünkre kell küldeni BitCoin-t (ami viszonylag rövid időn belül megtörténik), ezt a Funding, Deposit, BitCoin (XBT) résznél tudjuk meg. Az egyenlegünket a Kraken oldal balance mutatóján tudjuk nyomon követni. Amint megjelent az átküldött XBT, adhatunk megbízást az eladására. Aki tőzsdézett korábban, annak egyszerűbb lesz, de ez sem rakétatudomány még… Trade alatt a New Order gombra kattintva a Simple nézet elegendő lesz kezdésnek. Itt rögtön két opciónk van, Buy/Sell. A Sell gombot kiválasztva a Kraken egyenlegünkön lévő XBT-t tudjuk áruba bocsájtani, automatikusan beírja az jelenlegi EUR értékét, de a ha megnézzük mi az aktuális Low értéke és az alá lőjjük, akkor azonnal eladódik és megjelenik az Euró összege az XBT-nek a Kraken egyenlegen. Innentől fogva már ismerős terep lehet a Funding->Withdraw->Euro->SEPA és a már korábban megadott bankszámlánk. Jelenleg az utalás díja 0,09 € (28 HUF). Ezután arról kapunk információt, hogy a folyósítás teljesítés alatt van (in progress státuszt kap). Másnap meg jön az SMS a mobilodra – feltéve ha van SMS számlaőr szolgáltatásod – hogy x összeggel lettél beljebb.
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Reggie0
félisten
válasz aAron_ #12175 üzenetére
De az. Olvasd el Geller linkjet. A lenyeg:
"Akármennyire is száraz, érdemes az egész passzust elolvasni. A lényeg a következő:
az ETÜ -be tartozik a tőzsdén, illetve FOREX piacon elért hozam
a pénzügyi szolgáltató – esetünkben leggyakrabban brókercég – PSZÁF engedéllyel kell rendelkezzen; ennek hiányában más szabályok érvényesek
a pénzügyi szolgáltató székhelye az Európai Unión belül van, és a saját országában aktív pénzügyi felügyelettel rendelkezik
az adóévben elért hozamot a következő naptári év szokásos SZJA bevallási határidejéig (magánszemélyek esetén május 20-ig) köteles az adózó bevallani és megfizetni
az adó mértéke 16%; az újonnan bevezetett EHO nem terheli az ily módon szerzett jövedelmet
az adózó jogosult az adókiegyenlítésre, amely alapjául az adóévet megelőző maximum kettő adóév vehető alapul
a brókercégnek biztosítania kell a tételes elszámolás (statement) lehetőségét, azaz a nyertes és vesztes tradek is látszanak"ETÜ = Ellenorzott Tokepiaci Ugylet.
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Az mennyire gáz, ha egy 280x toxic kártya 83 fokon megy (100% venti mellett) nonstop? Így 795 kh-t hoz a kártya. Hozzáteszem, hogy ez az érték egy zárt házban, zárt helyiségben van, ahol 24 fok van.
Ha lekerülne egy 15-16 fokos pincébe, ott nem tudom mennyire állhatna be a kártyagpu: 1150
mem: 1800
fesz: 1168
temp: 83-84
fogy: 415-420 W
hash: 795gpu: 1050
mem: 1500
fesz: 1100
temp: 72-74
fogy: 300 W
hash: 720[ Szerkesztve ]
"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
pappkarcsi
senior tag
"...olvassa rendelkezik már BitCoin-QT https://bitcoin.org/en/download pénztárcával..."
Ha a "szinkronizálás a hálózattal" 68 hetet ír hátralévő időnek mi a teendő? Várni türelmesen?Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
Reggie0
félisten
válasz pappkarcsi #12179 üzenetére
Nem annyi ideig tart a szinkronizalas, hanem ekkora idoszak hianyzik a blockchainbol amit le kell meg toltenie.
(#12178) rzerge: Nem halalos, de azert vedd le a haz oldalat.
[ Szerkesztve ]
-
Petyus1
tag
válasz Vikthor #12174 üzenetére
Megerősítem, a kraken utat átjártam oda is vissza is. Egyetlen kis zavar volt a mátrixban, hogy amikor sepa utalást végeztem krakenra, azt ő nem sepának vette, és lenyúlt tőlem kemény 5 ojrót.
Csak a poén kedvéért írtam a supportnak, ami kemény 3 hét után válaszolódott meg, hogy majd automatikusan jóváíródik. Na ez az ami sosem történt meg. (költsék gyógyszerre)
Visszafelé viszont a leírtak szerint kraken - magyar bank, 18 óra alatt teljesült, 0.09EUR-ért, sepán.
Egy apró "kérdés". Milyen törvény tiltja, hogy ne haza utalj, és szjaehózzál, hanem egy eu-n kívüli bankba...? -
-
rzerge
aktív tag
közbe levettem 85%ra a ventit, és úgy is tartja 83 fokot szépen
még teszt alatt üzemel, aztán lekerül egy 16-18fok körüli pincébe, ahol oldal nélkül is ellehet
még itt a lakásban nem volt nyitott ház teszt, üzemkiemelni nem tudom, nincs riserem, illetve crate-em se hozzá (még)
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz rzerge #12186 üzenetére
Amúgy ne a %-ot nézd, hanem a fordulatszámot, attól használódik el a venti. Emlékeim szerint alig van különbség 100 és 85% között, 80 alatt kezd érdemben csökkenni. Meglestem, 85%-on a 100% 4100rpm helyett "csak" 4050.
Ha érdemben javítani akrsz a helyzeten, max 60%-ot javaslok, 60% az olyan bő 3000rpm. Bár én ha teheten, törekszem inkább a 2000-2500-as tartományból nem kilépni, sajnos az 700kh/s környékére esélytelen 24 fokban, tudom.A 16-18 fokos pince sokat fog szerintem segíteni, csak legyen szellő, nehogy befűtsön, amíg távol vagy.
Ja, és riser, ventilátor, az kell dögivel. A VGA-k kis pici ventijeivel ellentétben egy jóféle 12cm-es venti már 1500-2000rpm-en tetemes hűtést tud adni, miközben jóval tartósabb és olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
Ha valaki esetleg trédelt a bitfinexen a gox-os rallykor, az plz dobjon egy választ erre a kérdésemre!
-
Chal
addikt
válasz Petyus1 #12188 üzenetére
Csak hogy nehogy valaki félreértse: a külföldi bankszámlára utalás nem azt jelenti hogy "nem ér a nevem" és adómentességet kapok, hanem ez egy egyszerű és ősi formája a pénz eltitkolásának (adócsalásnak).
Tehát az adózás tényének és a pénz helyének (külföldi számla és társai) semmilyen logikai kapcsolata nincs, nyilván tiltani sincs rajta mit, oda teszed a pénzed ahova akarod. Eltitkolni viszont tilos.
-
rzerge
aktív tag
4300 a max fordulat amit bír, most 3700 körül teker
ezeken az értékeken kisebb venti fordulattal tartósan nem tudom, hogy mennyire lehetne 80 fok környékén tartani.
A házban most van elöl egy szívó, hátul egy fújó, illetve oldalt a kártyánál is egy szívó venti.
A táp alsó ventis, a házban pedig alul van a táp.a 720at tudja 50%os venti mellett 72-74 fokon tartósan, csukott házban
ha azt nézem, hogy mekkora a fogyasztása, akkor nem éri meg 790es értéken használni a kártyát, de ha nem számít az áram, akkor ugye nincs miről beszélniReggie0 riser nélkül nem lehet kiemelni a kártyát, ha jól tudom.
Illetve ennél a kártyánál müxik a dummy plug? Ha igen, és teamviewerrel rálépek a gépre, akkor melyik fogja a képet adni nekem? a vga vagy az igp?
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz rzerge #12193 üzenetére
Oldalra próbálj be egy 23 centis ventit, vagy 2 db 14-est, amennyiben a házad paraméterei engedik. Gyárilag a házakban elöl a vinyóknál lévő venti kb szart sem ér. Szánalmas teljesítményűeket szoktak beletenni, amik alig mozgatnak levegőt, én így azokra nem számítanék semmilyen szinten. 2 ilyen kártyát kihűteni egyébként még lehet az a megoldás is kevés amit leírtam.
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
HSM
félisten
válasz rzerge #12193 üzenetére
A Toxic-nál nem biztos, hogy az év ötlete rászívni kinntről a levegőt oldalról, mert ő is oda fújná a meleget magáról, látni is, hogy oldalt nyitott a bordázat. Amúgy nem véletlen írtam, hogy csak a sebesség kárára tudod kímélni a ventit a jelen körülményeid között. 720kh/s 50% ventivel 74 fokon az teljesen jó, én tuti úgy hajtanám. Persze, el lehet játszani, hogy hagyod pörögni a ventit 3700-on, aztán ha kinyúlik, max gari, ez már a te döntésed.
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
válasz deadwing #12194 üzenetére
egy 140es van a 120as plexi oldallapra rámókányolva
na igen, ha az asztali ventit ráheggeszteném a ház oldalára, akkor javulna a keringetett levegő mennyiségeHSM onnan szívja el a hőt, nem pedig fújja
szóval:
elöl alul be, hátul felül ki
oldalt kiígy van a szellőzés most. A kártya ugye ketté osztja a gépet, így az oldalsó viszi kifelé a hő javát
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
válasz deadwing #12197 üzenetére
mondjuk az tény, hogy a gyári alsó venti egy kalap ..., de legalább az útjában nincs semmi. a hdd az 5.25 helyen van. Levéve mind2 oldallapot, jelenleg 78fokon van a kártya, 3700as fordulat mellett
én is a 720at preferálom,
de majd a pincés tesztüzem megmutatja, hogy egy esetleges 50-60%os ventifordulat mellett, meddig kúszik fel a hőmérséklet a 790es beállításonReggie0 itt most a hőmérséklet szempontjából esett szó a kiemelésról
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest