Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Az mennyire gáz, ha egy 280x toxic kártya 83 fokon megy (100% venti mellett) nonstop? Így 795 kh-t hoz a kártya. Hozzáteszem, hogy ez az érték egy zárt házban, zárt helyiségben van, ahol 24 fok van.
Ha lekerülne egy 15-16 fokos pincébe, ott nem tudom mennyire állhatna be a kártyagpu: 1150
mem: 1800
fesz: 1168
temp: 83-84
fogy: 415-420 W
hash: 795gpu: 1050
mem: 1500
fesz: 1100
temp: 72-74
fogy: 300 W
hash: 720[ Szerkesztve ]
"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
rzerge
aktív tag
közbe levettem 85%ra a ventit, és úgy is tartja 83 fokot szépen
még teszt alatt üzemel, aztán lekerül egy 16-18fok körüli pincébe, ahol oldal nélkül is ellehet
még itt a lakásban nem volt nyitott ház teszt, üzemkiemelni nem tudom, nincs riserem, illetve crate-em se hozzá (még)
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
4300 a max fordulat amit bír, most 3700 körül teker
ezeken az értékeken kisebb venti fordulattal tartósan nem tudom, hogy mennyire lehetne 80 fok környékén tartani.
A házban most van elöl egy szívó, hátul egy fújó, illetve oldalt a kártyánál is egy szívó venti.
A táp alsó ventis, a házban pedig alul van a táp.a 720at tudja 50%os venti mellett 72-74 fokon tartósan, csukott házban
ha azt nézem, hogy mekkora a fogyasztása, akkor nem éri meg 790es értéken használni a kártyát, de ha nem számít az áram, akkor ugye nincs miről beszélniReggie0 riser nélkül nem lehet kiemelni a kártyát, ha jól tudom.
Illetve ennél a kártyánál müxik a dummy plug? Ha igen, és teamviewerrel rálépek a gépre, akkor melyik fogja a képet adni nekem? a vga vagy az igp?
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
válasz deadwing #12194 üzenetére
egy 140es van a 120as plexi oldallapra rámókányolva
na igen, ha az asztali ventit ráheggeszteném a ház oldalára, akkor javulna a keringetett levegő mennyiségeHSM onnan szívja el a hőt, nem pedig fújja
szóval:
elöl alul be, hátul felül ki
oldalt kiígy van a szellőzés most. A kártya ugye ketté osztja a gépet, így az oldalsó viszi kifelé a hő javát
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
válasz deadwing #12197 üzenetére
mondjuk az tény, hogy a gyári alsó venti egy kalap ..., de legalább az útjában nincs semmi. a hdd az 5.25 helyen van. Levéve mind2 oldallapot, jelenleg 78fokon van a kártya, 3700as fordulat mellett
én is a 720at preferálom,
de majd a pincés tesztüzem megmutatja, hogy egy esetleges 50-60%os ventifordulat mellett, meddig kúszik fel a hőmérséklet a 790es beállításonReggie0 itt most a hőmérséklet szempontjából esett szó a kiemelésról
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
hallott màr vki Lantis scrypt kernelről TC optimalizàlàshoz?
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
válasz Dexar007 #12492 üzenetére
Na ez egy nagyon jó kérdés. Haverral mi maradunk a doge-on, fog az még szerintünk felfelé menni.
Mellette még az USDe coinon gondolkodom, abban látok némi fantáziát. (igaz elég kevés helyen váltják, és az ebayen se láttam még hírdetve...)[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
na nekem pont egy 280x toxicom van. alulfeszelve 1070/1500 beállításon zárt házban megy 75fokon 2500rpm (50%) mellett. Ekkor hoz 740et a kártya 300wattos fogyasztás mellett (h61 lap, g1610, 2gb, 500gb sata).
Hangra elviselhető bőven, főleg ha nem abban a szobában van, ahol vagy. Nyitott háznál ez a hőmérséklet lejjebb megy kb 4-5 fokkal.lezsi1 ha vized van, akkor ott lehet hang nélküli rendszered is, ami mellett nyugodtan tudsz aludni is. Ha már aludni tudsz mellette, akkor nincs miről beszélni. 1 kártyás rendszert 50-60k között tudsz összehozni attól függően, hogy milyen kártyád van, illetve ha nagyobb hőleadó felületet akarsz, akkor ettől többe. A radiknál nem kell akkora ventifordulat, mint a kártyáknál. (pl elég ha 5-7V-on működteted a ventiket)
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
válasz Dexar007 #12504 üzenetére
az lehet, hogy éppen felment, de az árfolyama szépet esett. De legalább van miben bizakodni
HSM naja, nálam is szobahőfok van, főleg mikor felfűti a kisszobát a gép 1100as feszkón hozza a cuccot, elvileg még az 1090es beállítást is bírnia kéne, de ott már tapasztaltam random hibákat, meg sűrűbb csíkozódást... Amúgy okozhat bármi hibát a kártyában a kisebb fesz?
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
akkor most a toxic tulajok adjanak nekem választ arra, hogy működik-e a dummy rajta, vagy sem?
Ha igen, akkor mennyire gáz, ha nincs csatim, csak beledugom az ellenállásokat? Illetve, ilyenkor ha dummy van rajta, akkor az igp (van az is) adja a képet, vagy ezt valahol be kell állítsam?"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
rzerge
aktív tag
válasz gergomiho #12526 üzenetére
win8 alatt fut a gép. Ha nem dugok rá monitort, akkor a cgminer és egyébb tweak progi (trixx, AB, asus tweak) nem látják a hőmérsékletet, venti fordulatot. Így azt nem tudom szabályozni
igaz megadhatom a cgimerbe fixre a dolgokat...
illetve ha nincs rajta csati, akkor leesik a hash értékem isde akkor az aida64 hogy-hogy lát mindent??
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
Haverral dumáltunk a btc-ről, és az az elmélet jött fel, hogy lehet ez az egész mining téma egy globális számítási balhé valamire/bármire, amit mi számolunk ki (akár földön kívülieknek). Egy egész bolygó ami közvetlenül, vagy közvetve ugyanazt számolja hihetetlen számítási teljesítménnyel...
mint a seti, vagy a rákkutatás, csak itt nincs az orrunkra kötve, és még "jutalmat" is kapunk érte virtuális "pénz" formájában"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
rzerge
aktív tag
keressétek itt a ph-n tody56 kollégát, valaki már linkelt az oldaláról
korrekt srác, anno tőle raktam össze a vizes gépem"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
rzerge
aktív tag
na talán megállni látszik a doge zuhanása...
-
rzerge
aktív tag
válasz oleslie #12606 üzenetére
amúgy erre én is gondoltam, hogy gpu blokkos hűtést tenni a kártyára, de körülötte ugye ott vannak a ramok meg a fetek meg a vrm, és azokat is hűteni kell rendesen.
A toxic esetében csak ez jöhetne szóba, mivel nem ref kártya. Most is ugye kis bordák vannak rajta, és a gpu által a heatpipe-on keresztül leadott hővel van hűtve (micsoda mondat).
Szóval a fetek/vrm-ek hűtése még talán megoldható volna, de a memória chipeknek is elég volna a kis borda?Megnézve az arctic cooling 79xx 3ventis megoldását, elégnek kéne lennie ha felbordázza az ember és azt csapatja léggel...
-
rzerge
aktív tag
válasz Victoryus #12623 üzenetére
ne lepődj meg rajta
most megnéztem hirtelen 1-2 külföldi oldalt, ott is hasonló hőfokokat írnak, de magasabb órajelen:"My Afterburner settings are:
+20 Power Limit
1140 Core Clock
1500 Memory Clock
Automatic Fan Speed (see my conf. file below)GPU-1 (270 non-X) required a lower intensity of 18 in order to get down to a reject rate of zero. At 19 it had about a 1.3% reject rate. So now the two GPUs are doing 485Kh/s and 475Kh/s respectively."
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
válasz Victoryus #12626 üzenetére
ahogy korábban nekem is mondták, illetve olvastam is, hogy nem a hőmérséklet a gond, (igaz a nyárról még nem esett szó...), hanem a venti nagy fordulatszáma. Senki sem tart otthon +1 gyári ventit, ha behalna, akkor ki tudja cserélni.
Asus kártyához próbáld az asus tweak-et, (én a sapphire-hoz is azt használom)
ha ott sem tudod a feszkót állítani, akkor csak bios flash-el tudod elérni"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
rzerge
aktív tag
válasz Reggie0 #12628 üzenetére
de azt hogy tudod befolyásolni? ha leáll a miner, akkor 70ről ugye 10mp alatt leesik azért 40-50re
csak akkor tudod befolyásolni, ha alacsonyabb beállítással hajtod, és úgy nem melegszik fel, jól gondolkodom?szerk: az mitől lehet, hogy ha cgwatcherrel indítom a bányászatot, akkor úgy kifagy a gép, nem tudom elérni távolról (eldobja a wifit), viszont ha sima bat fájlt indítom, akkor semmi gáz, fut szépen hosszan
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
erre valaki valami megoldást?
ha cgwatcherrel indítom a bányászatot, akkor egy idő után újraindul a miner vagy a gép, esetleg ki is fagyasztja. Ilyenkor nem érem el teamviewerrel, mert eldobja a wifit is (usb wifi).
Most energiagazdálkodásnál letiltottam az usb-s részt, meg ugye nem használom a cgwatchert...
Ha meg simán bat fájllal indítom a cgminert, akkor fut minden hiba nélkül...win8-ban hova kell berakni a parancsikont, hogy induláskor automatikusan elinduljon?
-
rzerge
aktív tag
lehet egyszerre futtatni cpu+gpu bányászatot? ha igen, akkor mind2 teljes hatásfokkal tud működni?
illetve ha alul feszelt beállítással megy a bányászat, akkor is kell(ene) adni valamilyen powertune értéket? Nem nagyon tudom, hogy mire szolgál ez a funkció...
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
válasz Ricsiii1992 #12710 üzenetére
akkor sz@r a mérőm... nyomok rajta egy resetet minnyá, aztán kiderül
igaz csak egy g1610 cerka, de annak is kéne asszem 55 vagy 65watt körül .."Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
rzerge
aktív tag
az mitől lehet, hogy bányászat közbe azt írja, hogy a pool 0 és a pool1 json stratum auth failed (null) mindig mikor változna a diff
de a pool2-ben szépen változik a diff, és kapom is az accepteket"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
rzerge
aktív tag
mi a helyzet a cosmos coinnal? elég nagy értéken àll màr egy pàr òràja
-
rzerge
aktív tag
a lottò 20nap mùlva felezodik, de ott elég nagy a stagnàlàs ...
jutottatok vmite a cosmos-szal?
szerk: közbe làtom màr visszaesett[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
ezt a cosmoscoint nem lehet cgminerrel bányászni?
-
rzerge
aktív tag
megőrít ez a cosmos coin, hogy a bánatos..... kell bányászni? Se egy normális pool, se egy normális cgminer beállítás...
-
rzerge
aktív tag
az mitől lehet, hogy elindítok egy walletot, és nem csatlakozik?
míg egy teljesen másik wallet pedig rendesen sok szálon..."Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
rzerge
aktív tag
HW értékem mitöl lehet? illetve olyan lehet, hogy csak egyik poolon van HW màsikon nincs?
vagy a hw érték is olyan mint a rejected, hogy mindig van egy kevés?
alacsony fesz adhatja ezt?"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
rzerge
aktív tag
a hashrate ugrálásokat mivel lehet kiküszöbölni? Van egy 740es sebességem, ami 720-745 között ugrál. Ez a WU értékre is kihat. Van ennek bármi jelentősége amúgy? (eltekintve másodperces csökkent sebességektől)
Esetleg lejjebb kellene venni a hasht, vagy magasabb feszkót adni a jelenlegi beállításnak? Vagy ezen nem lehet nagyon segíteni?[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
két kérdsem lenne:
1. az sgminer mitől más a cg-től? melyiket preferáljátok?2. sdk-t kell feltenni, vagy sem?
[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
nem tudom, hogy aki alulfeszel észrevette-e már azt, hogy az 5-10es lépéssel való csökkentés nem befolyásolja a fogyasztását a kártyának. Lehet, hogy ez csak nálam van így, de 1.100 értéknél van 300W körüli fogyasztása a gépnek, és ha ezt már 1101re veszem, akkor már 385-400ra ugrik. Ha 1.200ra teszem akkor is ugyanez az érték.
Ez így hibás működés lehet?"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
rzerge
aktív tag
válasz musztiii #13424 üzenetére
280x nekem is szokott csíkozódni, valamint dobja a HW-ket...
nekem sincs elképzelésem, hogy mi gondja lehet. vrm hőfok kicsifel felette van a maghőnek, 75 fok körül mozog, elvileg ez nem lehet gond. (sufni tuningként tettem a nyák hátsó bordás vrm-jeire plussz bordát de nincs különösebb hatás(fok)a)
Ahogy pedig néztem 11-12 HW után dob egy driver összeesést és/vagy egy restartot vagy restart próbálkozást, ugyanis ilyenkor nem tudom elérni TeamViewerel"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest