- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
Pacák
senior tag
MUNKAHELYEN használok OS/2 -t, otthon meg használtam valamikor BEOS -t...
Az OS/2 jól bejáratott dolog a munkámra, tördelek alatta, PS-t írok... meg ilyenek.
Érzékenyen reagál a hálózati hibákra, a kolléganők csuklóból a Ctrl+Alt+Del szentháromságra tenyerelnek ilyenkor, de nem azonnal lövi le magát, hanem az alkalmazásokat bezárja, aztán indítja csak újra a masinát. Ha ilyenkor az Alt+Tab -ot nyomnák és a LaunchPad -on nyomnak egy Shutdown -t akkor minden alkalmazásnál rákérdez a rendszer, hogy zárni akarod-e? Ha elérsz addig az alkalmazásig, amelyik éppen a hálózaton dolgozott, mikor a LAN halódott éppen, akkor lezárhatod a kiakadt progit, a többinél csak a NO -t kell nyomogatni. A folyamat végén meg Cancel -t kell nyomni, mikor rákérdez az újraindításra a rendszer... Nem olyan elegáns, mint a win NT szériák, de legalább nem hal bele, mint a sima win3.1/95/98/me szériák...
A BEOS tetszett, csak annyi bajom volt vele, hogy a legegyszerűbb hardvert kellett alátenni, az abit be6 -os lapommal és az egyéb érdekes hardvereimmel nem békült ki, fagyással honorálta a próbálkozásaimat..
Ellenben egy c333, acorp lx lap, 64m ram, v3-2000, sb16/AWE32, sony cd, quantum ex 3.2 csapattal nagyon is működőképes dologot kaptam kézhez.
Nagyon tetszett, de nem nagyon voltak alkalmazások/játékok hozzá. :) Egyedül a hangkártyát kellett kézzel hozzáadni utólag, mert nem plug&play... Csakhát a vinyó kivételével ez az öcsém gépe volt, úgyhogy nem sokáig engedett garázdálkodni...:) -
Protoss
senior tag
Kár ilyenen gondolkodni, de álmodozni milyen jó :DD
-
Ketama
aktív tag
Az ilyeneken kár gondolkozni. Ez kb. olyan mint a régi mondás: Ha a nagyanyámnak f*sza lett volna, akkor most ő lenne a nagyapám. :)
Az M$ azért (is) van monopol helyzetben, mert jó időben jó döntéseket hoztak és valamilyen szinten előre látták (alakították) a piac alakulását. -
rii
nagyúr
neom tudom elgondolkoztatok e már azon, MI LETT VONLA HHHHHA .....
mi lett volna ha
- nem lenne a a májro$oft monopol helyzetben.....
- a máykro$oft nem hazsnálta volna ki monopol helyzetét, és
-----csinált volna más OSt is
-----tökéletesre lehelte volna a win98-at
- maratt volna az OS/2
- be birt volna törni a BeOS
tudom, ennek nincs értelme, de érdemes végiggondolni, és akkor talán lehet látni, hogy a mai szoftfer piac állása amiatt olyan amilyen mer a MS nem engette ki a kezéből a mopólumságát..... :O
- mi lett volna, ha lett volna verseny az OS-ek között, kiélezett verseny .... -
Superman
nagyúr
Sajnos ítéletnapig is vitatkozhatunk itt, bár az olyan idiótákkal, mint, aki ezt a topikot indította felesleges, de egy tény: a Windowsra készülő fejlesztések még mindig túlsúlyban vannak. Hogy ez minek köszönhető, marketing, agresszív stratégiák, a hold állása, stb, ebbe most ne menjünk bele. A lényeg az, hogy a Microsoft a fejlesztőeszközök tekintetében nem áll rosszul, illetve nem gyárt bóvlit. A Visual Studio - immár ''sorozat'' - például kifejezetten jól sikerült. Nekem az a gondom mindezzel, hogy a fejlesztő lassan annyi lesz a Microsoft szemében, mint a mezei felhasználó. Ezen azt értem, hogy minden automatizálódik és a szövegszerkesztőbe kódot beíró programozók kora lassan - a Microsoft szerint - lejár. Nem tudom, ki hogy van vele, én szeretem tudni, hogy mit csinálok és nem nagyon kedvelem, ha a fejlesztőeszköz annyira okos akar lenni (nem okos!!!), hogy maga kezdi el nekem genrálni a kódot. Persze a kényelem és - mai korunkban- a gyorsaság is fontos szempont, de csak egy bizonyos határig.
Már egyszer leírtam, de nem árt megismételni. A Visual Studio.NET - ben az Analyzer feladata a Microsoft szerint - többek között - ''hogy feltárja az operációs rendszerben lévő esetleges bugokat.'' Ez szépen hangzik, de a .NET keret, illetve a Framework éppen azért lett létrehozva, hogy az alkalmazások egyöntetűen ahhoz férjenek hozzá és ne közvetlenül a kódhoz. Ez is szép elképzelés, de akkor minek az Analyzer?
Én kipróbáltam a Longhornon, amelyben sok helyen még nincs hibakezelés és szép exception errorok fogadják az embert. Jelezte is szépen, hogy az analyzer készen áll a felderítésre. Utána megjelent egy ablak, amelyben a Longhorn hoibás kódrészletének kellett volna megjelennie. Helyette egy fatal error üzenet fogadott. Azt hiszem ez magáért beszél. -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR #182 üzenetére
há ahogy olvastam a konfigot, egyből ez jött fel bennem.... :)
meg : ''Mivel elsősorban a vállalati felhasználók számára készült mind a microsoft OS-e''
szoval ha valahova szánnak valamit, akkor az olyan lesz hogy csak a valahova nevű hely tuggya mjad normálisan használni SZERINTEM.... -
Protoss
senior tag
Hali!
Sokmindenben csak egyetérteni tudok veled. Én is itt látom a Linux ''hiányosságát'', nincs kiépített oktatás. DE nem is egy profit orientált ''cég'', ezért ez nem negatív vélemény. (Kérdés, hogy ezt mikor fogják meglovagolni vállakozók? Illetve, hogy lehet-e ebből előnyt kovácsolni?)
A problémám annyi, hogy ha fizetek valamiért, akkor ne azt érezzem, hogy ok most már befogtuk a pali madarat és szeva. (A probléma megoldásra az Ms-től a következő az üzenet: Zárjon be minden ablakot és indítsa újra! vagy Installálja újra! :D Ez mán support! Más példa: a hibaüzenetek, miért ilyen gyermekdedek?)
Attól, hogy egy cég marketingje jó, még nem jelenti azt, hogy helyes is amit csinál. Persze azért lehet gratulálni, hogy má megint mennyit akasztottak. (Érdekes a multikat ezért kevésbé dicsérjük mikor a munkásokon érnek el extra profitot, pedig csak ez is egy kifundált üzleti fogás.) De ennél azért vannak fontosabb értékek is. Pl.: engem fogyasztót piszkosul nem érdekel, hogy a cég mennyit kaszál rajtam, ha jó vagy ha nem jó a szolgáltatás. Bármelyik céget ott hagyom, ha sz** amit ad (és HA megtehetem, hogy váltok.)
Összegezve: ha fizetek valamiért akkor lehetnek és kell, hogy legyenek elvárásaim!!! Viszont, ha valamihez önköltségen (értsd: letöltési idő, tanulás, próbálkozás) jutok hozzá akkor ezt az összeget kell figyelnem.
Ms oldalon fizetek és bizony vacakolok, Linux oldalon nem fizetek (természetesen ennek is van ára) és valamivel többet vacakolok.
Munkahelyeken (ahol komolyan veszik a számítógépes infrastruktúrát) így is úgy is kell informatikus. Tehát a vezetőség dönthet, hogy Linux vagy Ms szakterületű infóst választ. Az alkalmazottakat meg tanítani kell így is úgy is. Mindenki eldöntheti, melyik az olcsóbb számára.
Ha megtanulom a linuxot (úgy érzem) azt később is tudom használni és egyszer talán egy költséghatékony megoldásként alkalmazhatom, mint vezető.
Üdv -
Polesz
addikt
válasz
VladimirR #157 üzenetére
Már bocs de szerintem nem láttad, hogy mire válaszoltam. Ne kezdjünk vitát, hogy ki mihez nőtt fel, mert túl régóta művelem ezt a szakmát, hogy megpróbálj behúzni a marketinges mézes madzaggal. Én személy szerint linuxot használok otthon nap mint nap, de van jogtiszta winem is. Melóhelyen 80-90% win, a többi linux. Az új hatalmi világrendes hozzászólásokra meg tényleg azt mondom, hogy orvos kell neki de sürgősen :)
-
-
CsendPenge
őstag
válasz
VladimirR #174 üzenetére
''Egy független laboratórium Microsoft szponzorálta mérése szerint
Na, én eddig olvastam el :P
Ehh, na jó, elolvasom végig...
Au. A Redhat 8.0-át (!) hasonlítják az m$ 2003 serverhez. Bocsika, de mikori a redhat 8? Mondjuk azóta van már 9 is... Amikor a rh 8 már kint volt, és működött, akkor a win 2003 még nem volt sehol. Kétségtelen, egy 1000-es TBird jobban megy, mint egy p2 cerka. Egyébként olvastam már 1000 ilyen marketingszöveget, eddig nem vágott egybe, amit mondtak, és ami volt. Hát, majd meglátjuk, de szerintem kár ilyen win xp-t, win server 2003-at, meg longhorn-t felhozni érvként, mert árban, és teljesítményben... (egy jól bekonfigolt 4-500-as (linuxos) géppel le lehet mosni a placcról gyorsaság tekintetében a windows-okat) -
McJames
senior tag
Gondoljon bele bárki: ha nem az informatika a munkája vkinek, akkor szinte nem tud időt szakítani egy program megismerésére a szabadidejében. Egy vezető beosztású ember munkaideje ált. 9-12 óra, a közlekedés kb. 1-4 óra, alvás min. 3-6 óra, marad ugye 2-11 óra családra, saját magára, és persze ''fejlesztésre'' (kultúra, sport, tanulás, bármi más...), ha ez a munkaidejébe nem lenne beépítve, márpedig leginkább nincs. Jut eszembe a kötelező (vagy csak javasolt :) ) társasági életet ki is hagytam.
Tehát eljövendő vezetők, kb. ilyen a mai átlag-elvárás egy ''magasabb'' beosztásban.
A ''beetetés'' már régi nóta. Most már középiskolában ajánlott elkezdeni, a felsőoktatásban pedig ''kötelező'', tekintve, hogy a leendő vezetőknek sem kedve, sem ideje jelentősen eltérő rendszereket megismerni - persze tisztelet a kivételnek -, márpedig ők döntik el, hogy adott cég mit használjon.
Az MS-ről sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy hülyék lennének üzleti szempontból, azt nem - és ez vonatkozik a marketingre, pr-ra egyaránt. Az Apple most, 1-1,5 éve kezdett el mozgolódni kis hazánkban, az iskolák tájékán, a linux meg ''alulról'' építkezik, szépen lassan, ahogy látom.
Egy biztos, ha mindenhol linux lenne, a célzott, speciális (gyors) fejlesztés és karbantartás akkor sem lenne/lesz ingyen, sőt semmi különbség nem lesz árban sem. A linuxos informatikusok is esznek, ruha és cipő nélkül többnyire fáznak, sőt, ők sem szeretnek messzire (sem) gyalog járni, stb. Sőt, ha a linux lenne a fő platform, akkor azok, akik most az MS-t és más rendszereket szapulók a linuxra szabadulnának rá, keresnék a hibáit, mindenki arra írna/csinálna vírust, és így tovább. -
Protoss
senior tag
Hali!
:DD Kb. ez olyan mint az anyanyelv, az újszülött v1.5 számára tök mindegy, hogy melyik beta állapotú nyelvet installálják rá. Sőt vegyes házasságokban született mini egyedre egyszerre több nyelv is felrakható. :DD
Üdv -
VladimirR
nagyúr
Mos mi a baj azzal a szimulátorral, ha megtalálod benne a Credits-et, láthatod hogy olyan mint egy sírkő.
Egyébként van benne flipper is.:DDD
Komolyabbra fordítva. A win nem jelenik meg újabb verzióval kéthavonta mint a linux, és szvsz egy fájlrendszer integrálása nem oldható meg néhány megás peccsel. Talán egy szervízpakkal. Bár az igaz, hogy a 2k vagy az xp hozhatott volna vmit.
OFF
Nem tudod mivel lehet normálisan kopnvertálni FAT32-ből NTFS-be, mer' a vin help azt mondja, hogy nem lesz teljesen jó, mert a mittoménmijen fájl (valami olyasmi mint a FAT) töredezett lesz meg minden
ON -
VladimirR
nagyúr
Mos mi a baj azzal a szimulátorral, ha megtalálod benne a Credits-et, láthatod hogy olyan mint egy sírkő.
Egyébként van benne flipper is.:DDD
Komolyabbra fordítva. A win nem jelenik meg újabb verzióval kéthavonta mint a linux, és szvsz egy fájlrendszer integrálása nem oldható meg néhány megás peccsel. Talán egy szervízpakkal. Bár az igaz, hogy a 2k vagy az xp hozhatott volna vmit.
OFF
Nem tudod mivel lehet normálisan kopnvertálni FAT32-ből NTFS-be, mer' a vin help azt mondja, hogy nem lesz teljesen jó, mert a mittoménmijen fájl (valami olyasmi mint a FAT) töredezett lesz meg minden
ON -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR #174 üzenetére
nem azé, de a Mikroszoft is olyan mint egy profi bokszoló, aki nem akarja hogy elvegyék az érmet töle.... neki inkább a SUN Solaris hoz kéne magát mérnie... hol van a RedHat olyan anyagi alapokkal mint a redmonti MS? vinszon a SUN az kenterbe verné.... amugy ez az FS nem nekünk szól, és fennatrtom aszt hogy 2 évente egy ujjabb FS-t adhattak volna ki ...
-
rii
nagyúr
nem akarom támadni a MS-t, söööt MS-estet, de lett volna rá - ideje - pénze - embere - és lett volna már elötte bejrt utak,
XENIX
AIX
PPC PReP Boot
Microport
GNU HURD
novell Netware
PC/IX
Old MINIX
Linux/MINIX
LINUX Swap
Linux native
Linux extended
Amoeba
BSD/386
OpenBSD
NEXTSTEP
BSDI fs
Syrinx
CP/M
BeOS fs
BBt
vagy mi ... a tejjeség igénye nélkül, de közel 80%-ban ezeket imseri a 97-es DEBIAN SLINK, mer az van fönt PI 250 MMX-es gépemen ....
arra vizsont van ideje energiája, hogy az offive 97-be repulo szimulátoros jatekot csináljon...? :)) -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR #165 üzenetére
esz tényleg igy van.... egy komoly distrib-nél bizony bizony legalsó szintű válogatás akár 3-4 órát is igénybe vehet, (mint én a DSELECT-el).
pláne még ha ki is válogacc valamit, asztán közli, hogy ez meg ez a package konfliktol együt, és távolsid el az egyiket... de az meg kellett volna, vagy kellebne még egy csomag , de az meg konfilktol fog .AAAAAAA
de van az eggyel finomabb, amikor csak olyat mond, hogy DEVELOP kell e, GRAFKUS FELULET(X) kell e, ALAPRENCER kell e, JATEKEOK kell e, FEJLESZTOESZKOZOK kell e, IRODAI CUCCOS kell e, NETWÖRK kell e, meg van a leg eccerumbb, amikor minden kell, UHU linuxban ez megy , ezé 16 perc.
De a vindoz ha nem válogacc akkor is 30-40-45 perc az UHU meg 16 perc
a vindoz 170 megábol csomagol ki max 240-et a UHU Linux 600 megábol 1600 Megát !!! és 1cer sem indul ujra
Ja, még nem teljesen érte el azt, hogy ''felhasználó-barát'' cimet elnyerje a vindoz elöl, ez tény savló...
SUSEét még csak nem is láttam (suse halunk meg :))
Ezé yóóóóóóóó az UHU Linux.... BÁRKINEK
Kismókusok egy particióra is tehetik, nagymókusok külön particókat is csiálhatnka a /var /usr /dev meg mittom én még miknek.... :)) -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR #166 üzenetére
valószinüleg feltette a NT-re a VM-et, a virtual machien-t, és azon van nekije a LINUX, de a virtual machien egy gépet emulál, és olyan vidókártyát, aki a gépedben van, olyat nem jelentethet meg, igy hát -gondolom- kivlasztott egy gyengét a listából - ha volt lista .... :))
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
még élek .... :))
THX...
::rii :) -
VladimirR
nagyúr
Nem azt mondtam, hogy nem lehet 15-20 perc alatt feltenn egy oprendszert (nekem a vin is egy ora, mer' kiválogatom), hanem, hogy a múltkor mikor raktam fel a SUSE-t arra vetemedtem (én állat), hogy megem döntsem el milyen vackokat akarok felinstallálni. Na ekkor lettem rosszul. Nem számoltam meg de legalább 50 oldalnyi progi, kiegészítő, library, meg a halál tudja mi volt még ott. Nekem ez nem kell, legalábbis azt hiszem, de nem volt odaírva, hogy mi kell a CS futtatásához (abból, h Vine nem tudta hogy az egy emulátor..., meg azt sem hogy hogy müxik, meg hogy nem is működik rendesen...).
-
rii
nagyúr
a vindoz nak nagyon szép leeccerüsitet felülete van (nem azé, de szerintem a rengeteg marketinges mellett pszichologosok is TUTI hogy nézik.... nézd meg az alap XP bejelentkezést.... kék-fehér autentikus (vagy milyen) (IBM-szinpáros) a barátságosságot köszvetíti, a zöld meg nyugtató szin, ezé volt olyan alapból a 95 mega 98 98SE háttere, (mint a korházaknak)
áttekintehtő, letisztult, ha elakarsz tévedni benne, akkor se tucc,
linuxban ha nem akarsz, döntö többségben akkor is elfgosz (nekm már kb 6 hóübapja fenn van a UHU linux de a graf menüben rendre elporoszkálok...
amugy ''hacker lekületű'' vagyok: szoval mélyeggyünk el a menükbben, SÖÖÖÖÖT hajrá karakteres terminal ALT-F1 - ALT-F6 RULEZ (vagy mi) :)) de UNIX alapúak(az ösatyám)
hajrá UnixWare, hajár Sun Solaris, Hajrá HP-UX, ajrá VMS
akik a mai számtech alapjait letették:
BRIAN W. KERNIGHAN ez
DENNIS M. RICHIE meg ez irta a C nylevet
ROB PIKE
meg szintén e három küzül kettö (az egyik ROB PIKE) agyából pattant ki a UNIX nevű csoda, amire ráillik az oprating system leirás, mint a linuxra is :)) -
rii
nagyúr
épp most esuekmeg egy egész citromomt....jó nagy .... 40 mp alatt BÖE ... :)
-
rii
nagyúr
elmogyak valamit ...? jól van jól van elmondom .... :)) nem emmiatt, de a becsömörlés miatt 4-5 hó kellett mire ujra vonzott a számtech.... és ez a jó a vindovz-ban, hogy elrejt i a számtech rideg, kietlen tudást követelő arcát.... kimegyek linuxba, ott a prompt: rhoom/# már maga ez a megjelenés számonkéri rajtad a tudást. kiacc egy ls -la -t, oszt meg se álsz a közfalig .... azé jóval ridegebb a linux világa akár karakterse, akár grfikus módban nem? hasonlisd össze. vindózban a menük áttekinthetők, max 4-szintesek.... Linuxban? nemmost, de felraktam én is az UHU-t, leesett az állam, azonall video, hang, mp3 ... ragyástehén rohangált a hátamon.... de a mneü az nem semmi, a legutolsó a KDE menö kedz mindent elölröl....
ÉLNIII AKAROOOOK !!!! :) -
-
rii
nagyúr
VALAKI VÉGGYEN MEG!!!!!! PIZ! De bele ne ássatok mégjobban a földbe....
nemmontam én antikrisztet az MS-re, meg nem vagyok demagog se, és ha nem irtam volna oda, hogy asszem, akkor holnap... izé ma már halott lennék Ez van...
ez kiell az ''asszem'' amugy én csak objektiv dolgokat montam, amiket hiányolok az MS-töl... egy ekkora multi igazán kedvekedhetne annak a pár millió embernek, ne külső cégek tegyék má meg....
Szerintem én teljesen pártatlan voltam.... de azé a MS veszélyesnek nyilvánitotta a LINUXot, tuttad...? köhöm.... hm..m... ugye-ugye.. még régebben ... cikkeztek meg minden... azé ez nem szép .... -
rii
nagyúr
IHAJ .... :))
mmmmmmmmmm , nem anyáztam én senkit... csak nem teccik a marketingje, ennyi .... amugy persze, lehet élettni az MS-t, hogy magyar, meg minden, de azé, mer érdeke... hidd el, én védeném legszivesebben a MS, ha szüksége lenne rá, meg ha megérdemelné, de geyelőre inkább a LINUX ellen hallok gyors kirohanásokat .....
A LINUXra hatlamas nyomás nehezedik, igy igaz ahogy mondod, .... a LINUXnak kell változni... De váltoik is.... 96-ban a SLACKWARE nevü diszttribúciót csak kétféle ember merte feltenni: az Önygilkos, meg a Kakikaze ... mer az X-nél, ha rossz beállítást csináltál, elkülte amonitort videótrágyástul, monitorostul....
azé rá 7 évre (Uhhh ez sok :) ) már magától felismre sokmindent. blaaalablaab .stb... De változni akar és fog is .....
szerintem óabszolut nem fogja lemosni a Windows-t (mily szépen kiirtam :) ) -
up
senior tag
Amit csak sszel, azt ne terjeszd ilyen formában, mert megragad az emberekben, és több kárt okozol, mintha nem mondtál volna semmit. Vannak ilyen pletykák, vagy igaz, vagy nem. Na és? A Norton Firewall meg AtGuard eredetileg, a BenQ Acer, az LG Goldstar. Ki a fenét érdekel? A termék minősége a lényeg.
Tényleg nem értelek, az ms nem egy jó cég, de nem is az Antikrisztus. Minek ennyire fújni rá? Demagógnak azért nem kell lenni! -
rii
nagyúr
amugyilag én úgy érzem nem értek semmit a számtech-hez, mert látom mi van még elöttem ... de azé azt el lehet mondani, hogy FreeBSD UNIX, VMS, + Linux nélkül ott elnnénk ma, hogy ezeket meg kéne irni .... :)) no meg némi dukkózás..
szoval nononnonon, azé ujra kellett volna inri .... van OS, ami nem is OS, ez a DOS, (kedvencem, 5.0 alatt simán megy a TEREP2 :) -
up
senior tag
Ne haragudj, de nincs teljesen igazad. Az ms teljesen más piacra, más felhasználóknak csinálja/csinálta a termékeit, épp ezért a Linuxnak kell többet változnia, ha ki akarja szorítani (az ms-nek ez értelemszerűen nem áll érdekében, mint ahogy te se feltétlenül adnád ki az aranytojást tojó program kódját). Néhány példa:
- az ms szinte időtlen idők óta gyárt magyar nyelvű wint, ofiszt, amihez ha megveszed, van magyar nyelvű support is. Az UHU-ig nem sok alternatíva volt (jó, mondjuk a suse, de az se régóta), ráadásul az uhu is elég trágya.
- az ms nem biztosít akkora flexibilitást, de a rendszereik nagyjából egységesek (más kérdés, hogy akkor kicsit jobban meg lehetnének csinálva, de 2k-tól fölfelé teljesen korrektek). egy win98se-n minden esetben ugyanúgy kell beállítani valamit (=könnyen lehet segíteni az eltévedt usernek), és nem az van, hogy mássz bele rootként a konfig fileba, igen, akkor utána letöltöd innen, kitarolod, beleforgatod a kernelbe és akkor hátha jó lesz, de persze csak ha gnome-t használsz, mert kde esetén fingom sincs, kérdezz meg mást vagy írd át a forrást magadnak... :)
Az általad említett program egyébként a Litestep, tényleg jópofa. Linux rulez, de azért vannak érvek a másik oldal mellett is. És nem vagyok ms párti, de unalmas már az ms anyázás. :) -
rii
nagyúr
átléptem a holnapból a mába :DD
-
rii
nagyúr
amugy meg az XP-töl ne legyen egy vindózos se elájulva hogy jó, meg a 2000-töl... jó jó, persze hogy jó, mer NT... de mit jelent az NT há aszt hogy New TEchnology ... mer ezt nem a MS fejlesztette, hanem ő csak megvette .... !!! (asziszem, eröse assszem!!!!!)
-
rii
nagyúr
Ha a vindoz a rend letéteményese lenne, akkor kiadnák a 95 98 és 98se, és lassan a ME forráskódját, hogy mekcsinálják az önkétesek normálisra.... mer azé csucs stabilnak nem lehet nevezni a vindozt... nem...? nekem az (sem) teccik a mikro$oft-ban, hogy amihez nem füződik komolyabb anyagi érdeke, azt nem is teszi meg. win98-at ujrairhatta volna - megtehetné ? meg, megetette? nem
csinálhatna egy jó FS-t. A FAT32 jó? nem Az NTFS jó? Nem (az ext2fs hez képest)
csinált jobbat? nem. Az NTFS asszem a HPFS koppintása... (!!!asszem!!!)
Van annyi változatos (nem ez a lekfonosabb, de akkor is...) kinézet a XP-ben, mint mondjuk már '97-ben is volt a ALAPBÓÓL a DEBAINhoz? nem. mijé nem? mer anyagilag nem érdekelt.... külső programozók irták a aa a a a már nem tom mit, az explorer.exe-t kellett vele felül irnod, és eltünt az ''aszatl'' a ''tálca'' a ''startmenü'' csinált ilye a MS. NEM. Eszt nem birom benne. Én ezért szidom úton útfélen, de nem itt.... -
ank
csendes tag
:O
-
rii
nagyúr
a Solrais hoz hretlen csak annyit, én már 3 hetet elütöttem vele 98 nyarán, mire rájöttem .... megköveteli, hogy winchestered végén 1 giga felhasználatalan terület legyen .... ENNYI .... amugyilag van PC-re solarisom ... Ha valki sirna érte akkor meglátom mit tok tenni .... irjon emilt... :) oszt megbeszéljük
-
biker
nagyúr
kicsit off lesz:
egy linuxot is lehet 1óra alatt éleszteni, mint egy windowst, ha megeléxel avval, hogy csak annyit tud majd mint egy windows... :) -
ZsZ
csendes tag
Linux+játék=Windows emulator :DD
-
Protoss
senior tag
válasz
CharlieDrop #131 üzenetére
Hali!
Sajnos egy winfost is agyon kell konfigolni, hogy rendesen menjen + mire végzel kezdheted előről. Xp előtt a fórumokat olvasva felkészültem, sb driverek letöltve, via alaplapi driver letöltve, gef2-hez detonator Xp-hez, Xp service pack1 és ekkor sz*** elindulni.
Na ezek után gurultam be és lett linux. Mint írtam tudom, hogy nem tökéletes amit elkövettem, de első neki futásnak nem rossz. És amennyi időt szántam Xp-re annyit fordítottam Linuxra is. De a linux elindult!!!
off:
A konfig duron 700, abit kx7-333, 256 Mb samusung (333), Sb Live!, Asus Gef2 Gts, Kti 10/100 Lan, Quatum 20 G (5400), Seagate Barr. IV. 80 G., Pioneer DVD, Teac író.
Alap esetben: boot, Xp bejelntkező kép és fagyi. Utánna el kezdtem kiberhálni a gépet.
Ameddig lementem: Gef2 vga és a quantum, Teac íróval. Ennyi volt a gépben, ekkor sikerült elérni, hogy üdvözölt az Xp fantasztikus világa. Aztán fagyi megint. Az install cd jó, másik vgával is próbáltam, ram teszteket futtatam. És meguntam az egészet. Ghostból visza 98se és irány ftp.linuxforum.hu
Plusz infó: 98se fel ment rá, a kti és sb akadtak irq miatt, ezt átlőve rendben. WinMe ment rajta csak 2-3 hét után nem képes lekapcsolni a gépet, Win2k felment de leszedtem, mert a scanner drivere nem volt jó.
on
Üdv -
CharlieDrop
veterán
Eh, és?
Sajnos, hogy egy Linuxot rendesen bekonfigolj, hónapokra van szüksége az embernek (pláne ha 0ról indul).
Nem tudom milyen konfig lehetett, de én az NT 3.X és 4 kivételével dolgoztam minden windows-zal (jah, bocs az 1.X-kel nem) :)
Néha lehet vele szívni :)
A két Oprendszert egyébként teljesen más célokra találták ki :) -
Protoss
senior tag
Hali!
Eddig winfost használtam (már win3.1-en edződtem, 3.11, 95, 98, 98se, Me ezeket mind végig kinlódtam), és az Xp produkálta jelenségre nem találtam magyarázatot többed magammal sem. Röviden: az Xp Prof nem ment fel egy konfigra, annyira nem ment fel,hogy még az első bejelentkezést sem érte meg. Dühömben ''windows'' tudással rászabadítottam egy linuxot erre a konfigra és magam sem hittem de SIKERÜLT. Persze messze nem tökéletes a konfigom és bizony keresgéltem könyvben és neten infót és még tanulnom kell. (Pláne, ha UT-zni akarok rajta majd valamikor :DD)
DE! Az Xp-vel elment 3-4 órám csak a folyamatos vackolással, újraindulásokkal és reinstallal, szereléssel. (Nem számolva, hogy a neten kellett keresgélnem és fórumoznom.) Tehát semmi újat nem tanultam közben (de mégis újabb: 50 verzióba tudom megnyomni a reset gombot a gépen:D). És az XP Prof nem olcsó!
Linuxal is elvoltam jó pár órát, de legalább tanultam is közben és végeredményként kaptam egy oprendszert ami elindult és működik. Az ára annyi, hogy amíg letöltöttem, addig olvastam a könyvtárban és a neten a linuxról. Szóval tanultam is valamit!
Üdv -
motor
tag
Ez a téma hasonlít kicsit az INTEL(a király!, az Isten!,a MINDEN!) vs. AMD(van aki ezt szereti?) vitára :) felfogást illeti. Szerintem ez az emberi társadalom egyik nagy megoldandó kérdése.
(A másik meg ugye, hogy itt vannak ezek az AMD-sek - na ezekkel nem tudom mit kéne kezdeni.:DDD) nem tud előre jutni, csak ha (...) a MULTIK- on keresztül.()
Az ember nem olyan állatfajta, hogy nagy eredményeket érhessen el,ha csak egy szerncsefia Bill Gates nem irányítja őket - jelen esetben hatalmas vagyonával egy cél felé.
Tehát a windows volt is lesz is, ez itt a praxis.
Mert ugye a mostani Linux distribúciók tényleg lehengerlőek, de azért ne feledkezzünk meg arról, hogy azért ezeket is az anyagi haszon reményében fejlesztették felhasználó baráttá (és ezt azért írtam így mert ugye sokan fejlesztik a linuxot, meg ingyen: az oké, de ahhoz, hogy disztribúció nélkül jó linux rendszert hozzon létre az ember, ahhoz már azért nem windows-user szinten kell érteni hozzá, még ha csak arról legyen is szó, hogy összegyűjtögetem a jó részeket).
itt a :
VÉGE.. mert az időm véges -
Szuri
tag
Itt megmondja NVIDIA:
[L]http://www.nvidia.com/view.asp?IO=linux_display_ia32_1.0-4349[/L] -
Superman
nagyúr
Nekem ez már régóta mániám, ezért tőled is megkérdezem: Mandrake alá te hogyan telepítettél NVidia drivert?
Rossz a megfogalmazásom: ha NVidia chipsetes kártyád van, akkor telepítettél -e és hogyan NVidia drivert? Nekem ugyanis mindig összeomlott a Mandrake. Mind a 8.2, mind a 9.0. -
Szuri
tag
A Connectix Virtual PC-nek köszönhetően kényelmesen kipróbáltam a mostanában megjelent Redhat 9-et és Mandrake 9.1-et. (A progi Win alatt 440BX chipsetes PC-t emulál...)
Egy dolog hogy szervernek használható, viszont desktopnak még nem igazán...Bár mindkettő elég szépen néz ki, de még multimédiás tartalmú web böngészésre se igazán alkalmas (pl. nincs windows media, real audio...), a pár létező szabad forrású szoftverben is minden máshogyan jelenik meg, mint ahogy kellene...
Azért szeretem egy kicsit, főleg a filozófiája és a pingvin miatt :)
Hogy egy kicsit dicsérjem is: Mandrake alapban lejátszik nekem minden filmet (divx, xvid...) -
-mikey-
csendes tag
<I>a Linux ugy fogja lemosni a Windows-t a orondrol, ahogyan ezt az Apache Web-szerver tette az M$ IIS-sel.</I>
Azért maradjunk a tényeknél...
Az IIS soha nem volt piacvezető, amikor megjelent, az Apache akkor már létezett.
Félreértés ne essék, én is Linuxot használok, de nem azért, mert egyszerűen jobb. Nekem ez jön be és kész, másnak a Windows.
Ha egy munkával kapcsolatban meg Wint kell használnom, akkor nem állok neki visítozni, mert lehet azt is használni.
Mikey. -
beeboy
addikt
A Linuxra azért is érdemes átállni, mert van hozzá tökéletes Winfos emulátor, és egészen kicsi méretű:
(800x600 kék színű jpg benne felirat: Súlyos rendszerösszeomlás történt, kérem nyomjon egy CTRL+ALT+DELETE-t)
:DD :DD :DD
:DD :DD :DD
:DD :DD :DD -
PrinczA
őstag
En 2002.12.xx-ken kezdtem el csak linuxot hasznalni, espedig:
Volt egy kis penzem, gondoltam meglepem magam egy uj procival,
de meg volt egy kis felesleg, gondoltam jol jonne egy hivatalos
penzert vett, szamlat lobogtatos OS (azok a bilincses falragaszok...).
Elo a szamologep, mert hat a magyar ember berbol es fizetesbol eldegel.
Win 98 SE HU OEM ~32eft (proci melle) az XP Home is ~ennyi.
Ms Office nem is neztem ott a OO.o
Cd iro progi pl.: Nero ~ 2xeft (nincs OEM, mert procihoz nem adjak,
az iromhoz pedig nem vettem (en balga))
Viruskergeto, tuzfal, ... (NU) ~25-30eft (csak tip)
A tobbi progibol ugy ahogy van FREE megoldas.
Win+Nero+Nu= nagyon sok, nagyon, nagyon sok.
Addig is haszanltam (probalkoztam) Linuxot de hat mindig a konnyebb
utat (Win) valasztottam.
Ujra szamologep: SuSE 8.1 ~21eft szinte minden benne van.
Igaz, hogy januar kozepeig neha szivtam a fogam, de azota ''semmi''
problema.Eddig mindenre talatam megoldast, minden muxik, bla-bla-bal.
Nallam a penz dontott.
Remelem Ti mind legalis programokat hasznaltok (ugy irigylem a azokat
akiknek van annyi ''felesleges'' penze) -
Fr4G
aktív tag
el se indulna a windoz. amugy én xpt használok és szerintem jo. mindent felismer lefagyni (!! nekem !!) nem szokott, és kis állítgatással netet is lehet gyorsitani és bootolást...
-
Superman
nagyúr
Nem értem miért halna be a Windows képfrissítés közben...
De már megint abba a hibába esünk, hogy az éppen nekünk bevált oprendszert favorizáljuk. Abba kéne már ezt hagyni. :(( -
up
senior tag
Király...
Az ilyen önjelölt és erőszakos térítők csak taszítóvá teszik számomra a Linuxot (nem mint oprendszert, hanem mint életérzést, közösséget stb).
Nem ''szerintem ezért vagy azért jobb'', hanem ''mi tudjuk a frankót, le fogja nyomni a fos windowst amit úgyis csak lámák használnak, legyen eszed, mint nekünk, térj meg''. Egy szektában szép karriert futhatnának be az ilyenek...
Sok sikert! Szerintem több kárt teszel, mint amennyi hasznot hajtasz. Már csak a topic felhozásával is, ha a linuxosok szempontjából nézed. :O -
Görény
csendes tag
Köszönöm a segítségeket! :P
-
Fefefe
csendes tag
Nos oké, akkor Linuxot mindenkinek. Hisz mindannyian tudjuk,hogy Bill Gates maga
az Antikrisztus. Csak legalább annyira legyen felhasználóbarát, mint a win, mert
nem mindenki rendelkezik programozói alapismeretekkel, és sokan vannak, akik
utálnak driverek után kutakodni a neten -
cpperem
újonc
Windows!
Ugy latom nem olvasod a hireket. A skandinav -es mas- orszagok sorban ternek at a Linux hasznalatara. Daniaban ugy tudom szeptemberben mar minden iskola azzal kezd.
Iratkozz fel a linux.hu hirlevelre, most is meglepo dolgokat talalhatsz. Pl. hogy a Linux ugy fogja lemosni a Windows-t a orondrol, ahogyan ezt az Apache Web-szerver tette az M$ IIS-sel.
Most nem akarok arrol elmelkedni, hogy a M$ a vilag legnagyobb adoszedoje, stb...
Vegul lasd az alairast: Omnis omnia docendis. Azaz: ''Mindenkit mindenre meg kell tanitani.''
Sz'al most az EU kapujaban meg hadd mondjam el, hogy mar evekkel ezelott kiadtak Brusszelben un. feher konyveket. Az egyik a Life Long Learning.
Akkor nosza! Nemcsak Trabantot kell vezetni! :)
Udv.: CP/M
Ja, tudod az mi ? -
Fefefe
csendes tag
Ja ezt elfelejtettem: Futtathatsz rajta win és linux progikat is. . S mivel
sokkal kisebb a piaci részesedése mint a kíndowsnak, ezért sokkal kisebb az
esélyed rá, hogy vírusokat szedj össze vele. A QuakeIII először Mac-re jelent
meg. Bár igaz, nincs rá annyi játék, mint a PC-re. De ha játszani akarsz, inkább
vegyél egy PS2-t, olcsóbban megúszod.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest