Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
Aktív témák
-
up
senior tag
Amit csak sszel, azt ne terjeszd ilyen formában, mert megragad az emberekben, és több kárt okozol, mintha nem mondtál volna semmit. Vannak ilyen pletykák, vagy igaz, vagy nem. Na és? A Norton Firewall meg AtGuard eredetileg, a BenQ Acer, az LG Goldstar. Ki a fenét érdekel? A termék minősége a lényeg.
Tényleg nem értelek, az ms nem egy jó cég, de nem is az Antikrisztus. Minek ennyire fújni rá? Demagógnak azért nem kell lenni! -
up
senior tag
Ne haragudj, de nincs teljesen igazad. Az ms teljesen más piacra, más felhasználóknak csinálja/csinálta a termékeit, épp ezért a Linuxnak kell többet változnia, ha ki akarja szorítani (az ms-nek ez értelemszerűen nem áll érdekében, mint ahogy te se feltétlenül adnád ki az aranytojást tojó program kódját). Néhány példa:
- az ms szinte időtlen idők óta gyárt magyar nyelvű wint, ofiszt, amihez ha megveszed, van magyar nyelvű support is. Az UHU-ig nem sok alternatíva volt (jó, mondjuk a suse, de az se régóta), ráadásul az uhu is elég trágya.
- az ms nem biztosít akkora flexibilitást, de a rendszereik nagyjából egységesek (más kérdés, hogy akkor kicsit jobban meg lehetnének csinálva, de 2k-tól fölfelé teljesen korrektek). egy win98se-n minden esetben ugyanúgy kell beállítani valamit (=könnyen lehet segíteni az eltévedt usernek), és nem az van, hogy mássz bele rootként a konfig fileba, igen, akkor utána letöltöd innen, kitarolod, beleforgatod a kernelbe és akkor hátha jó lesz, de persze csak ha gnome-t használsz, mert kde esetén fingom sincs, kérdezz meg mást vagy írd át a forrást magadnak... :)
Az általad említett program egyébként a Litestep, tényleg jópofa. Linux rulez, de azért vannak érvek a másik oldal mellett is. És nem vagyok ms párti, de unalmas már az ms anyázás. :) -
up
senior tag
Király...
Az ilyen önjelölt és erőszakos térítők csak taszítóvá teszik számomra a Linuxot (nem mint oprendszert, hanem mint életérzést, közösséget stb).
Nem ''szerintem ezért vagy azért jobb'', hanem ''mi tudjuk a frankót, le fogja nyomni a fos windowst amit úgyis csak lámák használnak, legyen eszed, mint nekünk, térj meg''. Egy szektában szép karriert futhatnának be az ilyenek...
Sok sikert! Szerintem több kárt teszel, mint amennyi hasznot hajtasz. Már csak a topic felhozásával is, ha a linuxosok szempontjából nézed. :O -
up
senior tag
1) Ez az újabban mit takar (mióta), és a komoly játékok hány százalékára vonatkozik? Ugye egyetértünk abban, hogy a játékok túlnyomó többségében nincs natív linuxos implementáció? :) [megjegyzem a tendenciának nagyon örülök, csak ez még per pill kevéske szerintem]
2) Wine minden win-es játékot tud futtatni?
2) Wine-nal hogy alakul az igényelt konfig, ha ugyanakkora teljesítményt akarsz kihozni a játékból, mint mondjuk egy jól belőtt 98lite alatt?
:) -
up
senior tag
Egy jól beállított xp mennyivel kevésbé biztonságos egy Linuxnál...? (például: hány százalékkal nagyobb a betörés stb esélye?) tűzfal, víruskergető, nem-ie böngésző, nem dzsunka hardver és tisztességes driverek (megjegyzem eddig azzal se volt problémám), megjelent frissítések...
Akkor most miről is beszélünk? Valamennyire mindkettőhöz érteni kell ahhoz, hogy biztonságos legyen. Ilyen szinten fölösleges a hitvita. -
up
senior tag
Hm... azt próbáltam mondani, hogy a két pólus valahol kiegészíti egymást. Nem az m$ konkrétan jó, hanem hogy van closed source ellenfél, aki versenyre kényszeríti a Linuxot (és fordítva). Ennek ellenére ehhez nem azon át vezet az út, hogy ''fos windows'' folyamatosan. Hanem mondjuk ''a linux ebben, meg ebben többet tud nyújtani, és szerintem esetleg próbáld ki'' sokkal szimpatikusabb. Bennem semmi tiszteletet nem ébreszt az, aki Linuxos és folyamatosan csak fikázza a windowst meg hülyézi a felhasználóit. Viszont aki azon van, hogy segítsen a kezdőknek, és - nem agresszív módszerekkel! - elősegítse a Linux terjedését, azt nagyra értékelem. (szerintem a térj meg duma, legalábbis smiley nélkül, kicsit agresszív)
-
up
senior tag
Aki letrágyázza az XP-t, szerintem nem egészen tudja, mit beszél. Normálisan beállított XP szerintem van olyan jó otthonra, mint egy Linux, ha játszani is akarsz, természetesen kenterbe veri. És felsőoktatásban dolgozók vagy tanulók számára ingyenes. Nekem itthon game, divx nézés és tömörítés, internet routolás, printszerver stb dolgokat csinál, állandóan megy, fagyás vagy akármi nélkül. Ez csak egy kiragadott példa, de szerintem nem egyértelmű a Linux felsőbbrendűsége, számtalan előnye ellenére. Hülye user azt is szét tudja b*szni. Game. Driverek. Szerintem mindkettőnek megvan a maga létjogosultsága. Az opensource sem menne ennyire, ha nem lenne m$. Szóval ez igazából hitvita. A hit pedig vak :).
-
-
up
senior tag
''Csak azért nem haszálok LINUX-ot , mert nem tudok sehonnan szerezni.''
Ne haragudj, de ez röhejes! Kb öt perc kereséssel találsz tucatnyi embert az egész ország területéről, aki anyagáron megírja neked (pl: [L]http://www.lme.hu/cdiroprojekt/cdiroprojekt.html[/L]). HA tényleg akarsz, és nem csak a szád nagy (jól letoltad újonc létedre az újoncot :)) ). -
up
senior tag
Látom, moderálták a címet.
CENZÚRA!!!!!! :D:D:D -
up
senior tag
Erős a témanyitó hangvétele és a mondandója is, de azért egypár dologban igaza lehet. Nem egyszer felvontam a szemöldökömet már én is a ''térj észhez, térj meg. Linux''-on. Kicsit szektás szöveg. Nem kell téríteni. A jó bornak nem kell cégér. Aki benne van a témában, az tudja, mi a Linux, tudja, mivel jár az áttérés, mik az előnyei, mik a hátrányai. Aki meg nincs, az ettől úgysem fog áttérni, ''megtérni'', fölösleges élő reklámtáblaként mászkálni a fórumokon. (Ultrakreatív avatar-választás: pingvin. Mi más?) Egyébként meg próbáljatok meg Linuxon új játékokkal játszani :t.
Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- További aktív témák...
- Xbox Series S 512 GB, Minden tartozékával kiváló állapotban
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4200U/8GB DDR3/Win 10Home/12,5" FHD/ !ÉRINTŐKÉP!/!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 - i7-11GEN I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - Intel 3955U I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IWL: i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- HP Zbook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest