- Ivqkzy-: 2. gépem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
Pacák
senior tag
MUNKAHELYEN használok OS/2 -t, otthon meg használtam valamikor BEOS -t...
Az OS/2 jól bejáratott dolog a munkámra, tördelek alatta, PS-t írok... meg ilyenek.
Érzékenyen reagál a hálózati hibákra, a kolléganők csuklóból a Ctrl+Alt+Del szentháromságra tenyerelnek ilyenkor, de nem azonnal lövi le magát, hanem az alkalmazásokat bezárja, aztán indítja csak újra a masinát. Ha ilyenkor az Alt+Tab -ot nyomnák és a LaunchPad -on nyomnak egy Shutdown -t akkor minden alkalmazásnál rákérdez a rendszer, hogy zárni akarod-e? Ha elérsz addig az alkalmazásig, amelyik éppen a hálózaton dolgozott, mikor a LAN halódott éppen, akkor lezárhatod a kiakadt progit, a többinél csak a NO -t kell nyomogatni. A folyamat végén meg Cancel -t kell nyomni, mikor rákérdez az újraindításra a rendszer... Nem olyan elegáns, mint a win NT szériák, de legalább nem hal bele, mint a sima win3.1/95/98/me szériák...
A BEOS tetszett, csak annyi bajom volt vele, hogy a legegyszerűbb hardvert kellett alátenni, az abit be6 -os lapommal és az egyéb érdekes hardvereimmel nem békült ki, fagyással honorálta a próbálkozásaimat..
Ellenben egy c333, acorp lx lap, 64m ram, v3-2000, sb16/AWE32, sony cd, quantum ex 3.2 csapattal nagyon is működőképes dologot kaptam kézhez.
Nagyon tetszett, de nem nagyon voltak alkalmazások/játékok hozzá. :) Egyedül a hangkártyát kellett kézzel hozzáadni utólag, mert nem plug&play... Csakhát a vinyó kivételével ez az öcsém gépe volt, úgyhogy nem sokáig engedett garázdálkodni...:) -
Ketama
aktív tag
Az ilyeneken kár gondolkozni. Ez kb. olyan mint a régi mondás: Ha a nagyanyámnak f*sza lett volna, akkor most ő lenne a nagyapám. :)
Az M$ azért (is) van monopol helyzetben, mert jó időben jó döntéseket hoztak és valamilyen szinten előre látták (alakították) a piac alakulását. -
VladimirR
nagyúr
Mos mi a baj azzal a szimulátorral, ha megtalálod benne a Credits-et, láthatod hogy olyan mint egy sírkő.
Egyébként van benne flipper is.:DDD
Komolyabbra fordítva. A win nem jelenik meg újabb verzióval kéthavonta mint a linux, és szvsz egy fájlrendszer integrálása nem oldható meg néhány megás peccsel. Talán egy szervízpakkal. Bár az igaz, hogy a 2k vagy az xp hozhatott volna vmit.
OFF
Nem tudod mivel lehet normálisan kopnvertálni FAT32-ből NTFS-be, mer' a vin help azt mondja, hogy nem lesz teljesen jó, mert a mittoménmijen fájl (valami olyasmi mint a FAT) töredezett lesz meg minden
ON -
VladimirR
nagyúr
Mos mi a baj azzal a szimulátorral, ha megtalálod benne a Credits-et, láthatod hogy olyan mint egy sírkő.
Egyébként van benne flipper is.:DDD
Komolyabbra fordítva. A win nem jelenik meg újabb verzióval kéthavonta mint a linux, és szvsz egy fájlrendszer integrálása nem oldható meg néhány megás peccsel. Talán egy szervízpakkal. Bár az igaz, hogy a 2k vagy az xp hozhatott volna vmit.
OFF
Nem tudod mivel lehet normálisan kopnvertálni FAT32-ből NTFS-be, mer' a vin help azt mondja, hogy nem lesz teljesen jó, mert a mittoménmijen fájl (valami olyasmi mint a FAT) töredezett lesz meg minden
ON -
VladimirR
nagyúr
Nem azt mondtam, hogy nem lehet 15-20 perc alatt feltenn egy oprendszert (nekem a vin is egy ora, mer' kiválogatom), hanem, hogy a múltkor mikor raktam fel a SUSE-t arra vetemedtem (én állat), hogy megem döntsem el milyen vackokat akarok felinstallálni. Na ekkor lettem rosszul. Nem számoltam meg de legalább 50 oldalnyi progi, kiegészítő, library, meg a halál tudja mi volt még ott. Nekem ez nem kell, legalábbis azt hiszem, de nem volt odaírva, hogy mi kell a CS futtatásához (abból, h Vine nem tudta hogy az egy emulátor..., meg azt sem hogy hogy müxik, meg hogy nem is működik rendesen...).
-
up
senior tag
Amit csak sszel, azt ne terjeszd ilyen formában, mert megragad az emberekben, és több kárt okozol, mintha nem mondtál volna semmit. Vannak ilyen pletykák, vagy igaz, vagy nem. Na és? A Norton Firewall meg AtGuard eredetileg, a BenQ Acer, az LG Goldstar. Ki a fenét érdekel? A termék minősége a lényeg.
Tényleg nem értelek, az ms nem egy jó cég, de nem is az Antikrisztus. Minek ennyire fújni rá? Demagógnak azért nem kell lenni! -
up
senior tag
Ne haragudj, de nincs teljesen igazad. Az ms teljesen más piacra, más felhasználóknak csinálja/csinálta a termékeit, épp ezért a Linuxnak kell többet változnia, ha ki akarja szorítani (az ms-nek ez értelemszerűen nem áll érdekében, mint ahogy te se feltétlenül adnád ki az aranytojást tojó program kódját). Néhány példa:
- az ms szinte időtlen idők óta gyárt magyar nyelvű wint, ofiszt, amihez ha megveszed, van magyar nyelvű support is. Az UHU-ig nem sok alternatíva volt (jó, mondjuk a suse, de az se régóta), ráadásul az uhu is elég trágya.
- az ms nem biztosít akkora flexibilitást, de a rendszereik nagyjából egységesek (más kérdés, hogy akkor kicsit jobban meg lehetnének csinálva, de 2k-tól fölfelé teljesen korrektek). egy win98se-n minden esetben ugyanúgy kell beállítani valamit (=könnyen lehet segíteni az eltévedt usernek), és nem az van, hogy mássz bele rootként a konfig fileba, igen, akkor utána letöltöd innen, kitarolod, beleforgatod a kernelbe és akkor hátha jó lesz, de persze csak ha gnome-t használsz, mert kde esetén fingom sincs, kérdezz meg mást vagy írd át a forrást magadnak... :)
Az általad említett program egyébként a Litestep, tényleg jópofa. Linux rulez, de azért vannak érvek a másik oldal mellett is. És nem vagyok ms párti, de unalmas már az ms anyázás. :)
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest