Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Samsung T7 1TB külső SSD
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Sajnos ítéletnapig is vitatkozhatunk itt, bár az olyan idiótákkal, mint, aki ezt a topikot indította felesleges, de egy tény: a Windowsra készülő fejlesztések még mindig túlsúlyban vannak. Hogy ez minek köszönhető, marketing, agresszív stratégiák, a hold állása, stb, ebbe most ne menjünk bele. A lényeg az, hogy a Microsoft a fejlesztőeszközök tekintetében nem áll rosszul, illetve nem gyárt bóvlit. A Visual Studio - immár ''sorozat'' - például kifejezetten jól sikerült. Nekem az a gondom mindezzel, hogy a fejlesztő lassan annyi lesz a Microsoft szemében, mint a mezei felhasználó. Ezen azt értem, hogy minden automatizálódik és a szövegszerkesztőbe kódot beíró programozók kora lassan - a Microsoft szerint - lejár. Nem tudom, ki hogy van vele, én szeretem tudni, hogy mit csinálok és nem nagyon kedvelem, ha a fejlesztőeszköz annyira okos akar lenni (nem okos!!!), hogy maga kezdi el nekem genrálni a kódot. Persze a kényelem és - mai korunkban- a gyorsaság is fontos szempont, de csak egy bizonyos határig.
Már egyszer leírtam, de nem árt megismételni. A Visual Studio.NET - ben az Analyzer feladata a Microsoft szerint - többek között - ''hogy feltárja az operációs rendszerben lévő esetleges bugokat.'' Ez szépen hangzik, de a .NET keret, illetve a Framework éppen azért lett létrehozva, hogy az alkalmazások egyöntetűen ahhoz férjenek hozzá és ne közvetlenül a kódhoz. Ez is szép elképzelés, de akkor minek az Analyzer?
Én kipróbáltam a Longhornon, amelyben sok helyen még nincs hibakezelés és szép exception errorok fogadják az embert. Jelezte is szépen, hogy az analyzer készen áll a felderítésre. Utána megjelent egy ablak, amelyben a Longhorn hoibás kódrészletének kellett volna megjelennie. Helyette egy fatal error üzenet fogadott. Azt hiszem ez magáért beszél. -
Superman
nagyúr
Nekem ez már régóta mániám, ezért tőled is megkérdezem: Mandrake alá te hogyan telepítettél NVidia drivert?
Rossz a megfogalmazásom: ha NVidia chipsetes kártyád van, akkor telepítettél -e és hogyan NVidia drivert? Nekem ugyanis mindig összeomlott a Mandrake. Mind a 8.2, mind a 9.0. -
Superman
nagyúr
Nem értem miért halna be a Windows képfrissítés közben...
De már megint abba a hibába esünk, hogy az éppen nekünk bevált oprendszert favorizáljuk. Abba kéne már ezt hagyni. :(( -
Superman
nagyúr
Ez valószínűleg azért van, mert a Windowst a kezdetektől fogva úgy alakították, hogy felhasználóbarát legyen, hogy ''ne kelljen hozzá érteni''. A Linuxhoz viszont nem elég ide - oda klikkelgetni felhőtlenül, hanem el kell mélyedni az oprendszer lelki világában, ami némelykor programozási ismereteket is megkíván. (lásd: konzol)
A Windows felhasználónak viszont nem feltétlenül kellett programozási ismeretek birtokában lennie. Ez a ''többlettudás'' hatalmazott fel aztán egyeseket, hogy lenézően nyilatkozzanak a windowsos átlagfelhasználóról.
És persze ott van a Microsoft körüli hisztéria, meg az állandó szigorítások a szoftverlicensz szabályozása körül, amelyek szintén megnyertek egy - két embert a Linuxnak. -
Superman
nagyúr
Oké. Én is hozzászólok érdemben. Nekem ezek vannak fenn: Windows.NET 2003 Server Enterprise béta - tesztelő verzió: programírásra (Visual Studio.NET), tesztelésre és egyáltalában munkára használom. WinXP Professional: játék, netezés, zene, film.
Red Hat Linux 8.0: Kylix - al programírás, adatbáziskezelés + általános célú ismerkedés.
NT kernel köré épített oprendszerek stabilak, nem sok gond van velük. Esetleg, ha nagyon kísérletezgető kedvű az ember. -
Superman
nagyúr
Csak hát az a baj, hogy ha így megvitatunk dolgokat, amiket egy ilyen ember bedob, akkor ennek nem lesz vége soha. Holnap mi következik? És hol a szabad akarat? Én szeretem, ha nem rángatnak dróton, szeretem, ha a témát nem adják a számba és nem provokálnak.
OFF
twollah: megoldódott már a GetRight problémád?
ON ???? -
Superman
nagyúr
A pasas pontosan tudja mitől ugranak egymásnak az emberek, függetlenül attól, hogy kinek mi a véleménye a Linuxról, vagy a Windowsról.
Nem tűnt fel senkinek, hogy nem írt ide többet? (persze még írhat...)
Holnap milyen néven tűnik fel? Oszama Bin Láda? -
Superman
nagyúr
Mi ez az őrület már megint? Szerintem senki sem akart senkit sem megtéríteni.
De nekem nagy a gyanúm, hogy pár nap óta egy személy írogat be több nicknév alatt. Ez már sok.
Aktív témák
- ARCTIC Liquid Freezer III 360 A-RGB Processzor vízhűtő
- Phanteks Eclipse P600S Black Számítógép ház
- Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Vengeance RGB Grey AMD EXPO / XMP
- Iphone 16 PRO 256GB Titanium BLACK - Garanciás - Akku: 94%
- Esport Gaming PC (Intel i5-9400F, 32GB RAM, RTX 2060, 500GB SSD) Eredeti Windows11 Pro
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3957, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062, 100% Akkumulátor
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest