Keresés

Aktív témák

• Protoss

senior tag

válasz McJames #184 üzenetére

Hali!

Sokmindenben csak egyetérteni tudok veled. Én is itt látom a Linux ''hiányosságát'', nincs kiépített oktatás. DE nem is egy profit orientált ''cég'', ezért ez nem negatív vélemény. (Kérdés, hogy ezt mikor fogják meglovagolni vállakozók? Illetve, hogy lehet-e ebből előnyt kovácsolni?)

A problémám annyi, hogy ha fizetek valamiért, akkor ne azt érezzem, hogy ok most már befogtuk a pali madarat és szeva. (A probléma megoldásra az Ms-től a következő az üzenet: Zárjon be minden ablakot és indítsa újra! vagy Installálja újra! :D Ez mán support! Más példa: a hibaüzenetek, miért ilyen gyermekdedek?)

Attól, hogy egy cég marketingje jó, még nem jelenti azt, hogy helyes is amit csinál. Persze azért lehet gratulálni, hogy má megint mennyit akasztottak. (Érdekes a multikat ezért kevésbé dicsérjük mikor a munkásokon érnek el extra profitot, pedig csak ez is egy kifundált üzleti fogás.) De ennél azért vannak fontosabb értékek is. Pl.: engem fogyasztót piszkosul nem érdekel, hogy a cég mennyit kaszál rajtam, ha jó vagy ha nem jó a szolgáltatás. Bármelyik céget ott hagyom, ha sz** amit ad (és HA megtehetem, hogy váltok.)

Összegezve: ha fizetek valamiért akkor lehetnek és kell, hogy legyenek elvárásaim!!! Viszont, ha valamihez önköltségen (értsd: letöltési idő, tanulás, próbálkozás) jutok hozzá akkor ezt az összeget kell figyelnem.
    Ms oldalon fizetek és bizony vacakolok, Linux oldalon nem fizetek (természetesen ennek is van ára) és valamivel többet vacakolok.
    Munkahelyeken (ahol komolyan veszik a számítógépes infrastruktúrát) így is úgy is kell informatikus. Tehát a vezetőség dönthet, hogy Linux vagy Ms szakterületű infóst választ. Az alkalmazottakat meg tanítani kell így is úgy is. Mindenki eldöntheti, melyik az olcsóbb számára.

Ha megtanulom a linuxot (úgy érzem) azt később is tudom használni és egyszer talán egy költséghatékony megoldásként alkalmazhatom, mint vezető.

Üdv

• CsendPenge

őstag

válasz McJames #184 üzenetére

Jól összefoglaltad :))
    Az uccsó bekezdéshez annyit, hogy egyetértek, viszont azt se felejtsük el hozzátenni, hogy jelenleg eléggé általános, hogy a linuxon, ha megvalósítanak valamit (és te is meg tudod csinálni :)) Lassabb lesz tőle a géped. :P

Aktív témák

Hirdetés