Keresés

Aktív témák

• McJames

senior tag

válasz Protoss #183 üzenetére

Gondoljon bele bárki: ha nem az informatika a munkája vkinek, akkor szinte nem tud időt szakítani egy program megismerésére a szabadidejében. Egy vezető beosztású ember munkaideje ált. 9-12 óra, a közlekedés kb. 1-4 óra, alvás min. 3-6 óra, marad ugye 2-11 óra családra, saját magára, és persze ''fejlesztésre'' (kultúra, sport, tanulás, bármi más...), ha ez a munkaidejébe nem lenne beépítve, márpedig leginkább nincs. Jut eszembe a kötelező (vagy csak javasolt :) ) társasági életet ki is hagytam.
    Tehát eljövendő vezetők, kb. ilyen a mai átlag-elvárás egy ''magasabb'' beosztásban.

A ''beetetés'' már régi nóta. Most már középiskolában ajánlott elkezdeni, a felsőoktatásban pedig ''kötelező'', tekintve, hogy a leendő vezetőknek sem kedve, sem ideje jelentősen eltérő rendszereket megismerni - persze tisztelet a kivételnek -, márpedig ők döntik el, hogy adott cég mit használjon.

Az MS-ről sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy hülyék lennének üzleti szempontból, azt nem - és ez vonatkozik a marketingre, pr-ra egyaránt. Az Apple most, 1-1,5 éve kezdett el mozgolódni kis hazánkban, az iskolák tájékán, a linux meg ''alulról'' építkezik, szépen lassan, ahogy látom.

Egy biztos, ha mindenhol linux lenne, a célzott, speciális (gyors) fejlesztés és karbantartás akkor sem lenne/lesz ingyen, sőt semmi különbség nem lesz árban sem. A linuxos informatikusok is esznek, ruha és cipő nélkül többnyire fáznak, sőt, ők sem szeretnek messzire (sem) gyalog járni, stb. Sőt, ha a linux lenne a fő platform, akkor azok, akik most az MS-t és más rendszereket szapulók a linuxra szabadulnának rá, keresnék a hibáit, mindenki arra írna/csinálna vírust, és így tovább.

• motor

tag

válasz Protoss #130 üzenetére

http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=11912

valamint

http://jatek.linuxuser.hu

egy;bk;nt meg a ph keresőjébe: linux

• CharlieDrop

veterán

válasz Protoss #130 üzenetére

Eh, és?

Sajnos, hogy egy Linuxot rendesen bekonfigolj, hónapokra van szüksége az embernek (pláne ha 0ról indul).
    Nem tudom milyen konfig lehetett, de én az NT 3.X és 4 kivételével dolgoztam minden windows-zal (jah, bocs az 1.X-kel nem) :)
    Néha lehet vele szívni :)

A két Oprendszert egyébként teljesen más célokra találták ki :)

Aktív témák

Hirdetés