Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9440) King Unique válasza Frawly (#9436) üzenetére


King Unique
titán

Az OK, hogy nyilván nem harcore gamer mindenki, de azért ez a 0,1 és 10 % gondolom csak szimpla becslések, mintsem tényleges értékek... Amúgy a megszokás is sokat számít és spéci programok alatt korántsem csak professzionális (tervező)szoftvereket kell érteni. Múltkor pl. egy komolyabb adatmentő programot kerestem Linuxra és nem ilyen TestDisk és társai korántsem minden esetben opció fapados megoldásokat, de azokból is jóval szűkebb a kínálat. Pont nemrég meg volt 2 olyan eset is itt a fórumon, amikor XFS és Ext4 fájlrendszereket érintő problémáknál végül szintén a másik platform rendszere és az arra tervezett adatmentő szoftver kellett, mert Linux alatt akkor nem tudta megoldani az illető. Nálam többek között pont az ilyenek miatt is van dual-boot megoldás és akkor nem kell kompromisszumokat kötni.

Szimpla tartalomfogyasztásra egyébként valóban elég akár egy okostelefon, vagy táblagép is. De komolyabb dolgokra már nem nagyon, illetve van, hogy teljesen haszontalanok. Na meg sok esetben normális méretű kijelző, megfelelő billentyűzet, egér, kellően erős hardver, elegendő tárhely stb. sincsen, ami megint kényelmetlen és problémás tud lenni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.