- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Y
őstag
válasz
ubyegon2 #7422 üzenetére
Lefordítottam Linux Nyelvre
Kilistáztam a partíciókat, melyek;
/dev/sda1 ntfs 104MB Windows 7 (Loader)
/dev/sda2 ntfs 69519MB (Gondolom ez a Win7 adatállománya)
/dev/sda5 ext4 10858MB Linux Mint 17.3 Rosa (17.3)
/dev/sda6 swap 4155MB (???)
/dev/sda3 ntfs 35391 (Ez maga a Windows nyelven D meghajtó, ezen van a Remix is [16GB])Ezeket listázta ki a telepítő is, melyet beBootoltam és rámentem telepítésnél az egyéni partíció kiosztásra, melyet az után kínált fel, hogy közölte, ezen a gépen több operációs rendszer is tartózkodik.
A SWAP formátum előttem ismeretlen, gondolom nektek azért sokat mond. Minden esetre a lényeg, hogy ezek alapján az sda3 partíciót meghagyhatnám, ahhoz nem akarok hozzá érni. A többi mehet a levesbe. Csakhogy, valamiért azt veszem le a telepítő szövegéből, hogy nincs tisztában a Remix létezésével, mivelhogy az említett sda3-at kihozta ~35GB-ra, mint ntfs, de ebből 16GB szét van osztva, leginkább fat32 és ext4-re, már ha abból indulok ki, hogy milyen telepítőfájljai vannak egy Android OS-nek és miket ismer.
Tehát ezekből arra következtetek, hogy ha meg is hagyom a már sokadjára említett sda3-at, azt be nem Bootolom soha...Még ha Linux alól lehetőség is van a Win7 törlésére (és van) és a megmaradt sda1 és sda2 átformázására és a partíciók összecsatolására, akkor sem a Linux rendszert szeretném megtartani. Az ok pedig az, hogy az Ubuntu (elméletileg) mindent tud, amit a Linux, azonban a Linux tele van olyan hibákkal, amikkel nem tudom használni (pl a wacom az első felfüggesztésig él, utána meg ha resetelek). Aztán az Ubuntunak van saját markete (tudom, hogy a Linuxnak is van), mely azért jobban felszerelt kicsit (legalábbis találtam már olyan (pl grafikai) programokat, melyeket a Linux Szoftverkezelőbe nem és még terminálból sem lehetett telepíteni.
De hogy miért is írok...
Mert Bootolhatóra szeretném tenni sda3-at és nem tudom, lehetséges-e, és ha igen, hogyan vágjak bele...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Nem biztos, hogy fenntartható az Apple iPhone-ok menetelése
- Ismét új formájú Pulsar egeret köszönthetünk az ultrakönnyű halmazban
- Milyen monitort vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Lexus, Toyota topik
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest