Új hozzászólás Aktív témák

• Mr. Y

őstag

LOGOUT blog

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ez e az a topik, ahová ez való, vagy egy Androidosat keressek inkább, de azért próbálkozom.
    Programozó és szoftverfejlesztőként tevékenykedek, főleg droidra, de eleddigi megrendeléseim és magamnak szánt alkotásaim többnyire MediaTek SoC-al rendelkező készülékekre készítettem, és Linux terminálból egy pillanat alatt fent is voltak a ROM-ok.
    Szerencsésen tapasztaltam, hogy amikor Snapdragon SoC-al rendelkező készülékre rendeltek meg, ugyanazon mozdulatokkal lehetett különösebb programok nélkül terminálból életre kelteni a készülékeket. Egyesével flashelve az IMG fájlokat...
    Legutóbbi mókolásomban azonban valamit elszúrhattam, mert nem az igazi. Működik, de nem úgy, ahogy akartam. Gondoltam, leszedem a készülék alap ROM-ját (AOSP-ról bezsélünk), hogy összevethessem, mit írtam el. Azonban amit leszedtem (és másmilyet nem találtam), kicsit más volt, mint amiből eddig doloztam.
    A ZIP kicsomagolásakor szembe találkoztam egy META-INF és egy patch mappával, illetve egy system.new.dat, egy system.patch.dat és egy system.transfer.list fájllal. Ilyennel utoljára 4.4-es rendszernél találkoztam, ahol egy custom recoveryből kellett a zip fájlt telepíteni. Mivel számomra így használhatatlan volt, gondoltam, egy élő rendszer kell, így custom recovery flashelése és telepít.
    A készülék nem fogadta el, nem volt sikeres.
    A kérdésem mindössze annyi volna, hogy ha valaki tudja, az ilyen jellegű ROM-okat hogyan lehet feltenni Linux alól a készülékre? ABD system update 49% után ERROR-al zár.

Linux Mint 13 64Bit, ha ez segít. Segítő válaszokat (vagy útmutatást esetleg a megfelflő topikba) előre is köszönök!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés