Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5407) nemurea válasza nemurea (#5335) üzenetére


nemurea
aktív tag

Kb. egy hete kérdeztem rá, hogy mit tehetek a Mint-en, hogy a bluetooth-os fülhallgatóm A2DP-n (Hi-Fi mód) csatlakozzon. Ha valaki hasonló cipőben járna ( bluetooth-os hangfal vagy fejhallgató nem működik, csatlakozik, csak hangot nem lehet rá kiadni, Streaming failed vagy ilyesmi hibaüzenettel), leírom címszavakban:

Több szint van, sokaknak sikerült megoldani egy egyszerű paranccsal vagy szerkesztéssel (főleg egy-két verziószámmal korábban):
-) /etc/bluetooth/audio.conf fájlba Disable=Socket szöveg beírása
-) pactl load-module module-bluetooth-discover

Cannot select A2DP profile on headset - Linux Mint 15 (ez elég régi)
PulseAudio not allowing A2DP for Bluetooth headset (ez egész friss)

Nekem ezek nem működtek, de ez már igen (a lényeg a már telepített blueman upgrade-je egy alpha állapotú verzióra, külön ppa-ból):

$ sudo add-apt-repository ppa:blueman/ppa
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get upgrade blueman

Fix “stream setup failed” error with blueman audio sync on Ubuntu

Bár az upgrade parancsot nem mertem végigengedni (elkezdett kérdezősködni, hogy engedem-e változtatni különböző, fontosnak látszó text-fájlokat), de utána a normál grafikus frissítő már gond nélkül felajánlotta az új verziót és le is töltötte.

Jelenleg (remélem, így is marad) szépen működik, még váltani is lehet a Hi-Fi és a Telephony profil között, persze nem nagy élmény telefon minőségben zenét hallgatni :U

Kb. elfogytak a 'helyrehozandó' dolgok a rendszeren... Uncsi... :C

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.