Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarthSun
    félisten

Ha egyszer átkalandozol az Arch(Cachy, Endeavour, Manjaro) vonalra, elég markánsan fogod érezni a különbségeket. És nem lesz több bajod vele, mint egy Debian alapúval. Van olyan hiba, ami a debian vonalon régen beragadt, Arch alatt meg patika.
    Azt azért halkan megjegyzem, hogy ez a Mint, már nem az a Mint, ami évekkel ezelőtt volt. Akkor nem fordulhatott elő egy hangszerver, energiagazdálkodás vagy egyéb hiba. Akkor is volt benne hiba, de közel sem ennyi. Mondjuk ez betudható az Ubuntunak is. Néha pl. a "más izé" az egyetlen járható út, ha valaki olyan problémába fut bele, amit nem tud megoldani Mint(Debian) alatt.

Debian nekem, mint visszatérő kezdőnek agyzárlat volt. A graf felület elég sok setet felajánlott, be is kattintgattam, de kb semmi nem működött, és x tétlenség után kidobott a login felületre, az éppen futó projektet meg lezárta, befagyasztotta/lefagyasztotta.
    Szóval hogy nem lesz több bajom mint a Debian alapúval ? - ott csak a baj volt, ha csak annyi jönne, az már elfogadhatatlan.

Arch(Cachy, Endeavour, Manjaro) - nem kalandozok át, miért is tenném ?, ahogy fentebb is regéltem, a MINT számomra tökéletes/sőt a számitott tökéletesnél kicsit jobb is.

hangszerver, energiagazdálkodás vagy egyéb hiba - specifikus lehet, én még csak egy X299 géppel nyomulok MINT alatt, semmi ilyesmi problémába nem ütköztem (energiaprofil kiváló, tétlenül 1.2GHz a proci órajel, hasonlóképpen a videókártyát is jól szabályozza, hangdriver is tökéletes), minden util/game, stb, ugyanúgy szépen fut mint Win11 alatt is. Azért is írtam hogy a mai MINT kb Win11 killer, nyugodtan át lehet állni rá a Windows helyett.

Új hozzászólás Aktív témák