- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az új kiadásnál nem tapasztalt senki ilyesmi bug-ot? "alvás/felébresztés esetén nincs screen-lock. Nem zárja le a képernyőt."
Mert ha nincs, akkor tennék vele egy próbát. -
válasz
growler #13981 üzenetére
Már megszokásból én is külön particióra rakom az új főverziót és pár hétig azt használom, kell idő megszokni az újat meg persze szép lassan belakom, áthozom a torrenteketm szükséges programokat, főleg PPA-k esetén szokott ez nyűgös lenni, mert nem minden van 22.04 alapon.
Eddig amúgy ugyanolyan pörgősen működik minden, mint az eddigi szűz telepítéseknél, bootidő is pont ugyanannyi, mint az előzőnél, ami egy 9 éves konstrukciónál HP EliteBook 8570p nem is rossz....
ubyegon@HP-EliteBook-8570p:~$ systemd-analyze
Startup finished in 5.054s (kernel) + 1.547s (userspace) = 6.602s
graphical.target reached after 1.513s in userspaceMost van időm erre, rendszer is új, így kipróbálok innen pár dolgot:
https://easylinuxtipsproject.blogspot.com/p/speed-mint.html#ID1
Ezt is átnézem, hátha van valami érdekes benne....
SSD: how to optimize your Solid State Drive for Linux Mint and Ubuntu
Most jön az új Frissítéskezelő, van is pár nyelvi kieg csomag már...
Nekem eddig tetszik a Mint 21 a Cinnamon 5.4.8-cal.
-
growler
őstag
válasz
ubyegon2 #13980 üzenetére
Az a helyzet, hogy van egy kifogástalan 20.3 Cinnamon-om.
Ha eddig tudtam (kellett) várni a 21-re, akkor a hivatalos kiadása után is várhatok
még legalább egy hónapot. A kiadás után biztos lesznek még benne ilyen-olyan
gyermekbetegségek - 1-1.5 hónap csak elég lesz hogy ezek nagy részét javítsák.
Ezután próbálom ki az új upgrade managert - persze szigorúan egy friss rendszer-
visszaállítási pont készítése után. -
válasz
growler #13979 üzenetére
Aham OK, a nyelvi csomagra nálam is írta, hogy nem települt megfelelően, a mint-meta-codecs opciót nem pipáltam be telepítéskor, eszerint a beta verzió apró hibái bennmaradtak a véglegesben is!
Most látom, tényleg english a Firefox menüje! Egyébként amikre ránéztem, mind magyar, most nyitottam meg a Synaptic-ot, ez is magyar....
NetworkManager-wait-online.service
megint aktív a szolgáltatásokban, ennyi bosszantót találtam eddig, de ez meg nem hiba, kikapcsolom szépen... -
growler
őstag
válasz
ubyegon2 #13978 üzenetére
"De amúgy mit tapasztaltál?"
- A "mint-meta-codecs" telepítési kísérletre törött csomagot produkál - nem települ.
- Ezt ugyan nem próbáltam, de a nyelvi csomag telepítésénél is állítólag ugyanez a helyzet.
(Ezek jelentve lettek az "illetékeseknek" - a visszajelzés szerint ma (vagy hamarosan)
javítva lesznek.) -
válasz
growler #13977 üzenetére
Érdekes, amit mondasz! Mondjuk én hazai* oldaláról szedtem le az iso-t is, ott is fenn van már a végleges. Live-ban ki se próbáltam a beta-t, egyből felraktam, de sem azzal sem a véglegesre upgrade-elt változatnál nem tapasztaltam gondot.
*https://ftp.heanet.ie/pub/linuxmint.com/stable/21/
De amúgy mit tapasztaltál?
-
growler
őstag
válasz
ubyegon2 #13976 üzenetére
Hosszas várakozás után, mikor észrevettem ezt a letöltési lehetőséget
azonnal ugrottam rá.
De miután live-ként kipróbáltam, rá kellett jönnöm hogy ez még bizony
több sebből vérzik.
Nem tudom honnan kerültek ki ezek az iso-k, de nagyon úgy tűnik hogy
még nincsenek egészen készek.
Érdemes lesz megvárni a hivatalos kiadási bejelentést ! -
válasz
Sanyi.mTs #13974 üzenetére
Ha megnézed a legutóbbi főverzióra váltás javasolt leírását, tisztán láthatod, hogy ezt lehetetlen lenne automatikus upgrade-del megoldatni!
How to upgrade to Linux Mint 20
Egyébként a Mint esetében a főverzióra frissítéshez szükséges egy
mintupgrade
csomag, ami csak a xxx.3 verziókba kerül bele*, ezt külön telepíteni szükséges és ezzel lehet manuálisan megoldani a váltást!*itt meg tudod nézni, melyik verzió tartalmazza a
mintupgrade
csomagotA 20.3-ban még nincs benne, ha majd bekerül, a Frissítéskezelő is jelezni fogja a
mint-upgrade-info
csomag ezért van telepítve!(#13973) growler
Jó, hogy említed, frissítem is a várakozó állásban lévő beta verziómat!
Még nincs használatban... Ahogy látom, az Ubuntu alaprendszer már a beta-ban is a végleges volt, csak Mint saját csomagjai meg kernel frissült!
-
Sanyi.mTs
addikt
Ha frissítéskezelőben automatikusra van állítva a frissítés (anyósnál lévő gép, így megoldott a rendszeres frissítés), akkor a rendszer upgrade (20.3>21.0) is automatikus lesz?
-
growler
őstag
Nehéz szülés volt, de végre világra jött.: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- TCL LCD és LED TV-k
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Path of Exile (ARPG)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged