Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly
    veterán

Kedves Frawly.
    Látom nagyon értesz a linuxon való játékokhoz ezért fordulok közvetlenül hozzád. Már kétszer kérdeztem de senki nem válaszolt, te talán tudsz valami okosat mondani. Torrent oldalról letöltöttem egy Fallout4-wine nevü könyvtárat ami az én okoskodásom szerint ennek a játéknak a linuxra fordított verziója lehet. Mivel windowson jót játszottam vele kipróbálnám linuxon is, csak azt nem tudom mit kell csinálni a könyvtárral vagy annak tartalmával, hogy működjön. Mellékelem a könyvtár tartalmát.

Ez a Fallout 4 nehéz téma lesz. Ahogy nézem, natív linuxos bináris nincs. Hivatalosan meg a winehq-n a minősítése a játéknak Garbage, tehát sz@rul fut.

Így csak az marad, hogy amit letöltöttél, azt használod. Csak bemásolod valahova a mappát Linux alá, és elindítod sorban 1-install, 2-launcher, 3-start scripteket. Lehetőleg terminálból, ha valamelyiknek rendszergazdai jog kell, akkor sudo-val futtatva:
    cd /játék/elérési/útja
    sudo ./1-install

Azért kell terminálban indítani, ha van valami hibaüzenet, lássuk mit írt ki.

Esetleg a Steam-et lehet feltenni, ott megvenni a játékot, és talán Proton (DXVK) alapokon könnyebben működésre bírható. Nem ismerem ezt a játékot, nem játszottam még vele.

Új hozzászólás Aktív témák