- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz Fritz Teufel #3798 üzenetére
kis fogalmi problémát látok itt... ha indokolttá válna a látogatás, már nem tudnék szólni
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
BoB
veterán
válasz Fritz Teufel #3627 üzenetére
Te csúsztál be?
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
tvamos
nagyúr
válasz Fritz Teufel #3308 üzenetére
Franko! Van Stockholmban is.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #3167 üzenetére
Ezt már írtad fél éve is!
(#3168) _Dumber_
Ja, napban is tudsz visszafelé számolni.(#3170) spammer
eOS keményen tolja az új verziót. Igaz új nevet már adtak neki fél éve![ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #3161 üzenetére
Márpedig a Linux felépítésének éppen ez az egyik lényege.
Erős gyanú szerint ezek az ortodox Linuxos nézetek kerülnek lassan kisebbségbe, van is elég fintorgás emiatt a régi öregek körében.A populáris disztrókat használók nem is értik fenti mondatodat, nincs is sok értelme, ha nem a Neumann Múzeumból kölcsönözték a gépüket!
Szóval, mint azt többször is kilátásba helyeztem, Arch-csal fogom zárni az évet és gyanítom, hogy maradni is fog.
Melyik ez az év?
1. jövő év
2. valamelyik jövő év
3. valamelyik az 1. és 2. közül[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #3161 üzenetére
Jah, és volt szerencsém kipróbálni a méltán híres BeOS-t is 2001 magasságában. A grafikai megjelenítés terén tényleg brutális volt, de nem volt alkalmas PC-re. Az Apple végül is nem ezt, hanem a NextSTEP-et választotta a Macintosh gépek alaprendszerének. Teljesen érthető volt a döntés.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #3103 üzenetére
A Mintesek Manójárókra vadásztak! Ez tetszik. Kár, hogy a saját hivatalos tárolójuk felélesztésével nem annyira foglalkoztak eddig, de már értem, miért!
Békés, nyugodt ünnepeket/pihenést kívánok nektek!
-
DrojDtroll
veterán
válasz Fritz Teufel #3098 üzenetére
Valaki ezt lefordítaná, mert nem tudok németül.
-
tvamos
nagyúr
válasz Fritz Teufel #3084 üzenetére
En is... mert elromlott a Fuji-m... 2x meg meg tudtam javitani, de harmadjara mar nem sikerult. Masikat meg nem veszek, mert csak akkor latnam ertelmet megegy valamit magammal hordani, ha az tenyleg hozza ad a produktumhoz, az meg egy DSLR lenne, vagy valami mas, cserelheto objektives cucc.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #3069 üzenetére
Ahogy a kollega is említette előttem, nem éppen a kamera minősége a szűk keresztmetszet egy telefonnál. Elárulnád, hogy az elmúlt 1 évben mennyit is fényképeztél a telefonoddal?
Amúgy meg abban a telefonban is amit használsz, bármi is legyen az, az a bolhafingnyi méretű kamera modul pár dolláros tétel.
Nekem inkább az kéne, hogy ne legyen ocsmány a design, amibe többek közt belefoglaltatik az is, hogy ne legyen rikító ocsmánysárga színe sem. Legalábbis én úgy vagyok vele, hogy ha veszek egy telefont, azt évekig használom.
Óriási kijelző sem kell, mert csak zabálja az akksit, de legalább nem fér el a zsebemben. Egyébként nincsenek nagy elvárásaim, csak az eddig kijött készülékek még sajnos ezeket sem ütik meg.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #3069 üzenetére
Kamerát egy lapos valamibe? Csak parasztvakítás az a tizenx mp szerintem! Öklömnyi ojjektív van rajta? Nincs!
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Fritz Teufel #3054 üzenetére
Nincsenek kellemes emlekeim a MediaTek-es okostelefonokkal... szerintem nem a sebesseg lesz a legnagyobb baja, majd lecsereljuk a Unity-t LXDE-re, oszt' jovan! Nem tudom, hogy buvoltek meg, hogy eleg legyen neki az 1GB RAM.
(#3062) Jim Tonic válasza N0zer0 (#3055) üzenetére
En a WP-tol teljesen kikeszultem, a Nokia Lumia 620-on, az egy olyan sz..r, mint semmi. Foleg az internet explorer, az elviselhetetlen![ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Nekem inkább valami FirefoxOS telefon kéne, de nem nagyon erőltetik :/
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
DrojDtroll
veterán
-
N0zer0
senior tag
Már régóta felhegeszthető telókra az Ubuntu, aki kipróbálta, ők azt írják, hogy bugos és lassú. Ez csak annyiból lesz más, hogy alapból a gyártó adja ki Ubuntuval.
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #3038 üzenetére
Pont kifogtál egy rosszat? Pffff... Vidd vissza, remélem a következő jobb lesz!
"Élek... vagy csak álmodom?"
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #3037 üzenetére
Ezt most nem értem. Betettem a kártyát a tabletembe és úgy kötöttem a laposra. Így most tudtam törölni egy-két kisebb fájlt és létre tudtam hozni egy könyvtárat. Kutya legyek, ha értem... most megpróbálok nagyon fájlt is mozgatni ezzel a módszerrel.A gyorsítótár csodákra képes Ennek annyi, holnap visszaviszem a boltba és kenjék a hajukra. Még jó, hogy nem maszek home videók vannak rajta
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
F34R
nagyúr
válasz Fritz Teufel #3033 üzenetére
sudo parted /dev/mmcblk0
mklabel msdos
quitsudo mkfs.exfat /dev/mmcblk0p1 vagy akarmi amit kilistazol az lsblk-val.
-
Jester01
veterán
válasz Fritz Teufel #3033 üzenetére
Az i/o error már hihetőbb, akkor valószínűleg tényleg kuka a kártya.
Most még a /var/log/syslog-ba nézhetsz bele, ott elvileg írja konkrétan mi volt a hiba.Jester
-
Jester01
veterán
válasz Fritz Teufel #3024 üzenetére
A permission denied az érdekes, a $ prompt is gyanús, root-ként csinálod?
[ Szerkesztve ]
Jester
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #3029 üzenetére
Még mindig nem olvasol. Mondtuk, hogy az unmount nem árt neki, itt ne keresd a hibát. Ellenben ha nem figyelsz a wear levelingre, akkor lenyúzhatod egy hónap alatt.
N0zer0: Igen, sokszor működik is, de van, hogy a TestDisk sem segít. Volt olyan külső HDD, amin egy hetet járattam, alig sikerült dolgokat megmenteni.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #3026 üzenetére
Kicsit read only-ban vagy, még mindig a terméket szidod, miközben nem válaszoltál arra, hogy megfelelően használtad-e az SD kártyát.
-
N0zer0
senior tag
válasz Fritz Teufel #3024 üzenetére
Attól nem mehet tönkre, mert leválasztás nélkül vetted ki. A leválasztás csak arról gondoskodik, hogy a cache-ből az adatok kiírása kerülnek fizikailag a meghajtóra, ha hamarabb lehúzod, akkor legrosszabb esetben csak nem íródnak rá az adatok.
Simán elfáradt valamelyik tárolócella, azért nem lehet írni, de olvasni igen.
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #3011 üzenetére
Már bocs, de hogyne lehetne kinyírni egy SD kártyát. A legkönnyebb kinyírni egy SD kártyát, minden mást nehezebb. Nem kell mást tenni, mint felülírni egy fájlt sokszor. Logfájlok előszeretettel teszik tönkre.
-
F34R
nagyúr
válasz Fritz Teufel #3017 üzenetére
kilistazod lsblk-val vagy fdisk-el
ha megtalaltad akkor meg: parted
mklabel msdos
quites utanna mkfs.exfat /dev/ami a kartyad neve.
-
F34R
nagyúr
Miert akarsz jogosultsagot megadni formazaskor, raadasul nem jol.
listazd ki a memoriakartyat majd mkfs.exfat /dev/kartya
ha nem meg csinalj ra egy mbr-t parted-el.
[ Szerkesztve ]
-
N0zer0
senior tag
válasz Fritz Teufel #3014 üzenetére
Mindegy, a 25 ezres kategória is meg tud feküdni. Akkor küldd vissza garba. Bár, azért a rendes boltban vett, hosszan garanciás darabok általában tovább bírják.
-
N0zer0
senior tag
Ezek ilyenek, filléres kínai szarok, gyorsan meg tudnak feküdni, főleg, ha ilyen ebayről vagy hasonló helyről rendelted. Bebuktad, veszel helyette másikat.
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #3007 üzenetére
Hát nem bizony . De mink itten így mondjuk, pestiesen !
-
DrojDtroll
veterán
válasz Fritz Teufel #2964 üzenetére
És az enyémet is
-
Vladi
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2884 üzenetére
Én megértem és elfogadom a döntéseidet.
Avagy: kinemszarjaleaazarctelepítést.
il sole non sorge più ad Est!
-
N0zer0
senior tag
válasz Fritz Teufel #2884 üzenetére
Az Archra átállós projekt nálam is áll. Előbb 3 műszakoztam, aztán költöztem, aztán nem volt netem 2 hónapig (a Kubuntum sem frissült), aztán nagyon begyűlt a meló. Most meg lett netem, de ilyen mobilstickes szar, és ezzel nem merek nekiállni az Arch telepítésének, mert lehet a stock Arch nem tudná kezelni a mobilsticket, plusz ha még kezelné is, parancssorból elég nehéz kezelni, és ha nem sikerül, akkor nem tudok telepíteni, mert a rendszer nem tudja honnan lehúzni a csomagokat.
Ha lenne rá időm, és rendes netem, tuti megcsinálnám, virtuális gépre már sikerrel feltettem, még a titkosított LVM is működött kék luficethal segítségének jóvoltából.
-
Vladi
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2855 üzenetére
Kiraz a hideg az operetttol, foleg az ilyen... Kalman Imre, meg Kacsoh Pongrac felektol...
(#2862) _Dumber_ válasza Tim82 (#2859) üzenetére
Szerintem nezz bele a Synology-s topicba![ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Bablét én is szeretem, lángolt karajjal vagy füstölt tarjával...
A vértesbe meg foghúzásra mennék... az se baj, ha hathenger adja alá a ritmusszekciót...
-
törölt tag
Hát, nem rossz, de ha home akkor nálam ez a nyerő.
-
DittyCat
tag
Ez egy jó dal! Még sosem hallottam semmit Michel Bublétól, a neve ismerős, de nem tudom, ki ő.
Nem azért, mert egy kő alatt éltem egy szatyorban az elmúlt években, csak azért, mert nem hallgatok rádiót, mivel az én zenéimet úgyse játsszák. Zenetévé meg, ha van még ilyen, ugyanez. Csak Comedy Centralt meg Parlament TV-t nézek !"Élek... vagy csak álmodom?"
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #2851 üzenetére
Na, a népzene nekem is nagy kedvencem, képes vagyok órákig hallgatni meg dúdolni, hogy Fordulj kedves lovam napszentület felé, meg hogy Hol háltál az éjjel cinegemadár ! Ezen kívül a jó kis dallamos rockzenét szeretem nagyon-nagyon. Na meg a 90-es éves eurodance-dalait, mert azok megunhatatlanok számomra. Azt is imádom, amikor a rockzene és a népzene keveredik, erre [link] egy példa, nagy kedvencem.
Liszt Ferenc egyébként egyike volt az első "celebeknek", olyan őrület kísérte, mint Elvist vagy a Beatles-t, óriási sztár volt. Persze ez a fajta zene a polgári réteg kiváltsága volt. Ők hallgatták, dúdolták, nekik volt először gramofonjuk, ők tudtak hangversenyekre járni. A köznépnek pedig maradt a népzene, amit a fonóban, szántásnál, házimunkánál is daloltak. Hihetetlen bőséges a magyar népzene. A különböző verziókat számba véve kb. 200ezer népdalunk van! A 80milliós Németország kb. 6000 népdallal rendelkezik. Érdekes arány !
A Depeche Mode-ot én most fedezem fel. Határozottan tetszik, nem véletlenül mondják, hogy korszakalkotó!
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Fritz Teufel #2811 üzenetére
nálam mostanában minden van, mint a falusi búcsúban...
olyan szerencsés vagyok, hogy egységes a hardver, egyféle debiannal lehet kezelni mind, és nem fordul elő, hogy verzióütközés van... (nem)
lehet, hogy mindjárt morgok is egy sort
-
duo
addikt
válasz Fritz Teufel #2777 üzenetére
mer valaki megígérte hogy "2 héten belül rend lesz"
ez volt 2010-ben.
nem mehet le hírként, mert akkor még neaggyisten kiderülne az igazság mármint hogy nem feltétlenül van rend. az meg milyen már.
nincs hír nincs probléma.
(Noam Chomsky és Orwell úgy forognak a sírjukban hogy ha generátort kötnének rájuk ellátnák árammal Pestet)hozzáteszem a baj nem itt kezdödik/dött
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
tvamos
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2774 üzenetére
Az faja! Mi lett a vege?
Valaki probalta mar ezt a disztrot?
-
Jester01
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz Fritz Teufel #2767 üzenetére
Nem is rossz, lehet berakom ha már van jó kis profilképem is.
Vigyázat, csalok!
-
tvamos
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2737 üzenetére
Azert a kepre odamontirozhattad volna magad!
-
bambano
titán
válasz Fritz Teufel #2719 üzenetére
odajött egy nyiszlett figura, leült közénk egy szűk órára, közben folyton az óráját nézte, hogy meddig kapott kimenőt a zasszonytól, és próbált lépést tartani almalében
szerinted ki nyert? hint: 135 kilóval mérlegelek mostanábanEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #2645 üzenetére
Nem céloztam semmire igazából.
Amikor meguntam a Manjarot, Arch-ra kellett volna nekem is váltani, de a Debian szelleme végül magával ragadt
Már úgy vagyok vele hogy jó nekem az apt, valahogy jobban kézreáll, illetve a stabilitás mindenek felett. Itt valahogy nem kell izgulnom hogy egy frissítés tönkrevág valamit, mint Manjaron.. Most Kalival is nyomom, csak még kissé szokatlan desktopon rootként nyomulniEzzel csak azt akarom mondani hogy lehet neked is kéne más disztrókat nézegetni, kipróbálni, rengeteg live van, Arch vonalon is van még más, de nem biztos hogy neked is arra van szükséged amire a többségnek.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #2643 üzenetére
Ahogy most néztem eléggé megzuhant a Manjaro népszerűsége, biztos nem véletlen. Lehet jobban járnál egy népszerűbb disztróval.
Amúgy ezeket a káumjuniti edisönöket annyira nem értem, szerintem egyszerűbb egy parancssoros verziót felrakni, aztán arra felhúzni a kívánt DE-t. Bár már nem igazán emlékszem mennyire lehet variálni arch alapon az ilyesmivel
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #2641 üzenetére
Firefoxból használj ESR verziót, az stabil mint állat.
Testingből szerintem a DE-t nyugodtan felrakhatod, próbáld ki egy másik partíción vagy valami... én se hivatalos DE-t használok...
Amúgy meg nem cash, hanem CACHE! Cash a készpénzt jelenti.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #2639 üzenetére
Aha.. Kalira viszont csak ez az egy DE van, másikat feltenni konkrétan hekkeléssel kell. Viszont bejön így ez az egyszerűsége.
Debianra majd felrakom este, én is kíváncsi lettem"Manjaróra még nem elérhető, csak community testing verzió van"
Külső forrásból nem tudod feltenni? Ha már az LXQT-t is fel lehet rakni, akkor egy újabb verziójú Gnome-ot is...
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #2637 üzenetére
A legújabb, 3.14
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #2635 üzenetére
Hmmm akkor lehet kipróbálom Debin is, mert a gnóm network managere jobb mint az interfaces-t restartolni állandóan ha át kell állnom wifire. Mondjuk az egyik legkirályabb nw-managere az XFCE-nek, de KDE is jobb.
Meg valahogy a témák is intelligensebbek a gnome 3-on mint a 2-es verzió.
-
bambano
titán
válasz Fritz Teufel #2624 üzenetére
mi leszel? router leolvasó?
-
DittyCat
tag
Gratulálok!
Eddig is hasznos voltál. Nekem legalábbis nagyon sokat segítettél ☺!
-
De, archiválnék. Amíg egy rendszermentés így egyben egy egész, így nem izgat, hogy lassú / körülményes belőle fájlokat kibogarászni egy tar.zx mögött, addig viszont egy dokumentum / kép akármi pakknál azért érdekes lehet. A DAR pedig a TARral szemben belül tömörít, kívül pedig van saját indexe, sőt kezeli a part is, így recoveryre is van esély. Ezért találtam érdekesnek. Viszont egyelőre nem ismeri az LZMA tömörítést, csak gzip/bz2/lzo...
Grat az álláshoz.
Tegnap még működött...
-
válasz Fritz Teufel #2619 üzenetére
Szerver funkciós gépeken eszemben sincs cserélni az LTSt.
Hibaüzenet meg pont, hogy egy sem lett.
Tegnap még működött...
-
bambano
titán
válasz Fritz Teufel #2614 üzenetére
free memory after desktop started:
tinyi: 24575.8 MB
9wm: 24575.6 MB
miwm: 24575.5 MB
...
Unity: 24384 MB
kde: 24375 MBna ezt ábrázold.
-
tvamos
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2612 üzenetére
Gondolom olyasmi a terv, mint a WP alkalmazasboltja.
Nem tartom komoly ceges felhasznalasra alkalmasnak a szisztemat.
(Meg meg furcsa, hogy leszmajd... Catia, Altium designer csempe, es csempebol indul a step konverter... vagy nem tudom...)A helpmeg olyan lesz... mint Mezga Aladar. "1 Forintert megmondom!"
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz Fritz Teufel #2597 üzenetére
Igen. [link]
-
BoB
veterán
válasz Fritz Teufel #2593 üzenetére
/etc/pacman.conf -ban:
IgnorePkg= : ami ezután jön csomag, azt figyelmen kívül hagyja (lehet több egymás után, egy szóközzel elválasztva)
IgnoreGroup= : ez meg csoportot tart vissza.Nekem most util-linux van tartva mert különben nem működnek az exfat-os pendrive-ok.
[ Szerkesztve ]
-
_Dumber_
őstag
/etc/pacman.conf ban az IgnorePkg után beirod, hogy mit nem akarsz frissíteni
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
downgrade-el , ez maga a csomag neve. remote serverrol tudod a regebbi pkg-kat letolteni, ekkor a pacman ignoralja a frissebb verziot. Azt amit jonak latsz, hogy regen jobban mukodott nalad.
-
F34R
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2562 üzenetére
Lol, majdnem lefordultam a szekrol
Ez max vakoknak lehetne jo.
-
Jester01
veterán
válasz Fritz Teufel #2561 üzenetére
A dd-pendrive kombónál mindig megvárom az összegzést és csak utána húzom ki, akkor már biztosan végzett.
Ez nem igaz, csak ha megadod azt az fsync kapcsolót. Éppen azért írtam.
Jester
-
törölt tag
válasz Fritz Teufel #2562 üzenetére
Igazából nem rossz disztró, sokáig követtem, régebben fent is volt valamelyik játszós gépemen...
Ami elriasztott tőle akkoriban az kb annyi, hogy nincs igazi háttere. Volt annó Vector aki csinálja, és szinte vallási fanatizmussal tolja a Microsoft alapú rendszerekkel szemben, illetve volt pár segítő...
Mostanában nem tudom mi a helyzet velük... -
bambano
titán
válasz Fritz Teufel #2523 üzenetére
értem, csak azokban a témákban van kis sárdobálás is, és én szeretem szétválasztani ezeket, ha lehet.
bulvártopik fikatopik, szakmai topik meg szakmai. és nem keverem a kettőt.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Tim82
félisten
válasz Fritz Teufel #2523 üzenetére
Milyen állások az ő esetükben?
Nem kapnak pénzt a moderátori munkáért, azt ők felkérésre és ingyen végzik.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #2518 üzenetére
A rolling disztrót használók lehet bajban lesznek ezután...
Én meg lekapom majd az összes Debian DVD-t, és lemásolom 3 példányban, abszolút mindenből csak stable-t használok majd
Meg karekteres filmeket nézek. Ja hogyne. Hát most lehet borulni fog a billy.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #2490 üzenetére
Megvan a csúcsjelenet!
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #2467 üzenetére
Nagyon elmaradott vagyok, ha egy részt sem láttam belőle ? Sőt, igazából mindig keverem az Éhezők viadalával, amit szintén nem láttam és fogalmam sincs, ezek TV-ben vagy moziban mennek-e...?
Viszont láttam a Szex és New York minden részét legalább háromszor. Na jó, ötször. Legalább ! Nem mintha olyan vadul emancipált lennék, sőt, egyáltalán nem. De szakítás után jól esett !
A sorozatok jók. Ezek az újak nekem kimaradtak, de örülök, ha valakinek örömet jelentenek, pl. Neked !
-
BoB
veterán
válasz Fritz Teufel #2421 üzenetére
Engem érint és örülök neki. Bár amerre járok a legtöbb helyen így is volt már lefedettség. A sebességnövekedés meg mindig jól jön
-
bambano
titán
válasz Fritz Teufel #2415 üzenetére
pech, hogy nem anonimizálja az internetes forgalmat.
-
Vladi
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2400 üzenetére
előfordul, nagyon nehézkes. Sok munka és csak egy minimum szinthez jut el.
Maga a disztró készítés ha forrás csomagból késül 4-8 emberes munka. Ha forráskódból akkor minimum 10, de akkor már fanatikusok. Ha még a forrásba is bele akarnak nyúlni akkor szeirntem 100 körül van.il sole non sorge più ad Est!
-
_Dumber_
őstag
válasz Fritz Teufel #2407 üzenetére
Nem úgy van, hogy a gentoo fordít mindent, a slack.. meg a függőségeket nem kezeli? (mármint a csomagkezelője)
Ugyanakkor nekem volt fent a sabayon.. nem tűnt vészesnek, de gondolom ott nem minden programot fordít forrásból
-
bambano
titán
van, például freebsd-n nagy divat, hogy mindent fordíthatsz. láttam embert, aki felrakta a notebookjára az aktuális freebsd-t, bement egy generikusabb csomag főkönyvtárába, elindította a fordítást és otthagyta 2-3 napra a gépet. van, aki a debianját is újrafordítja az általa jobbnak hitt processzor/fordító optimalizációval. állítólag több százalékot gyorsul tőle a rendszer (rotfl )
linuxos disztrók között is van, amelyik mindig mindent fordít, de nem ugrik be a neve, mert egyszer megnéztem és sikítva menekültem
persze, a régi szép időkben magunknak fordítgattuk a kernelt, pláne azokban az időkben, amikor nem volt modulos se. akkor belefordítottál mindent, ami kellett, és ha nem, így jártál a nagy truváj akkor jött, amikor már modulos lett, de nem volt még ez a sok udev meg hasonló marhaság, akkor belefordítottad a root fájlrendszer eszközmeghajtóját meg fájlrendszer driverét, a többi jöhetett modulból, kézzel. az volt az igazi, csak az volt a memóriában, amire tényleg szükség volt. volt olyan gépem dögivel, amin egy munkanap nem fordult le a kernel
alkalmazást azért fordítottunk, mert nem volt meg csomagban. anno egy news szervert fordításhoz bekonfigurálni egy napos meló volt solarison, pláne, ha nem oda akartad rakni a darabjait, ahova a fejlesztő kitalálta.
"utólag mocskos macerás volt helyrerakni.": nem volt az macera szerintem, bebootoltál az előző kernellel, kijavítottad a konfigot, és újrafordítottad. ja, menükonfig se volt régi szép idők, nem forgatott kernelt minden hátulgombolós windozer
-
F34R
nagyúr
Ami a tarbarbol van kicsomagolva, mag azt termeszetesen nem, de kernellel egyetemben minden programot.
Azert az LFS a legdurvabb mert oda valoban hetek kellenek mire felepitesz egy komplett rendszert.Hozzavetolegesen gtkwebkit addig fordult le, mint ha felraktam volna az Archlinuxot es kezdtem volna belakni.
Firefox szinten llvm csakugy, ezek mind nagy csomagok es sokaig elbibelodik vele a gep.Mondjuk egy i7 4790 megkonnyitene a helyzetet.
-
Jester01
veterán
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #2294 üzenetére
Nálad aztán elég lassan őrölnek a malmok! Ez a ventilátor tisztítás, meg az Arch linux felrakás is kb április-május óta húzódik.
-
BoB
veterán
válasz Fritz Teufel #2284 üzenetére
Szavazás? Itt lehet szavazni
Holnap közzéteszem az eredményeket.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2253 üzenetére
Sok sikert hozzá, jó régóta lebegteted a dolgot!
Csak azt nem értem, hogy miért, mert eddig a Manjaroval nagyon is meg voltál elégedve!?
A kihívás, más nem lehet. Ha meg már azzal is meg leszel elégedve, jön a LFS?mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2251 üzenetére
Ha van egyáltalán még ilyen!? Katonai Ruházati Bolt. Van egy kis determináció a rövidítések asszociatívitásában, az biztos. hú ez de értelmesre sikerült mondat
-
válasz Fritz Teufel #2239 üzenetére
Linux topikban MS termék? Legyen Hangouts
Tegnap még működött...
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #2239 üzenetére
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #2237 üzenetére
Az se rossz ! Milyen programmal?
Én itthon úgy szoktam sokszor gépezni, hogy a kutyám a vállamon ül ! Guszti is benne lehet ?"Élek... vagy csak álmodom?"
-
bambano
titán
válasz Fritz Teufel #2234 üzenetére
olyan, hogy a digi bekábelezett valamit, és nincs rajta szolgáltatás, azért szokott lenni, mert projekt közepén vágta fejbe őket az önkormányzat és a kormány új adóval. mások meg leszedték a kábeleket. volt olyan, hogy vadi új eu-s pénzen kiépített hálózat, minden kész, jött a közműadó, kiszámolták, hogy nem éri meg, leszedték.
na erre varrjál gombot.egyébként meg mindenkinek egyenlőek a feltételek. nincs legális lehetőség arra, hogy korlátozz egy szolgáltatót.
-
tvamos
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2226 üzenetére
Hat azert cegek eseten ez eleg... aggalyos lehet. Elgondolkodtato.
-
bambano
titán
válasz Fritz Teufel #2228 üzenetére
mióta divat elhinni, amit egy sajtóközleményben írnak? máshol azt valószínűsítik, hogy nemzeti roaminggal fog mobil hangot szolgáltatni és saját hálózaton mobilnetet.
"A Kábeltelevízió is csak azért 23%-os, mert nem építették ki az ország negyedét lefedve sem a rendszerüket.": amit a digi csinált, annál nagyobb kitolást nehéz elképzelni a lakossággal szemben...
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #2226 üzenetére
Nagy számok törvénye alapján persze van sok madár, aki ebben hisz. Meg mondjuk tájékozatlanok, akik nem foglalkoznak ezzel a témával. Ők teszik ki a userek legnagyobb részét.
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #2205 üzenetére
Mondjuk nem lenne rossz néhány olyan emberrel találkozni, akik már láttak élőben Linuxot, nem pedig csak hallottak róla !
Linuxról beszélni az OFF topikban, az nem OFF?"Élek... vagy csak álmodom?"
-
bambano
titán
válasz Fritz Teufel #2211 üzenetére
a diginek nincs elég frekvenciája, úgyhogy mvno lesz. nem lesz kérdés, hogy kartelezik-e vagy sem.
-
tvamos
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2207 üzenetére
Hmmm... egy jo kis forro Glögg...
En HU-ban tervezem a teliszunetet. (Jaszbereny kornyeken...)(#2205) Decepticon válasza tvamos (#2204) üzenetére
Lehet, meg orulnek is neki... mondjuk... nem tudom, hogy velunk nevetnek, vagy rajtunk, de nem is szamit. Hurra C=!(#2206) bambano válasza Decepticon (#2205) üzenetére
[link]Ize... gepet vinni? Mar nincs meg a plus/4 sajnos... kidobodott.
Most valami nagyon regi laptopra palyazok.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Fritz Teufel #2205 üzenetére
két probléma van az élő szereplős találkozással:
1. kell az neked, hogy f2f trollkodjalak le?
2. hol találkoznál? az adatlapod szerint te fehérvári vagy, tvamos svéd, én debrecen, vladi nyíregy, jester kápolnásnyék...
szóval ha igazi elhajlás lenne, abból utána még hazatalálni 250 kilométerre eléggé kihívás...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
tvamos
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2203 üzenetére
Mariahilferen... a +4-et...
[ Szerkesztve ]
-
Penty
tag
válasz Fritz Teufel #2196 üzenetére
Nálam fater kicserélte a piros gombos joystick érintkezőit mikrokapcsolókra, így elég jól kibírta a strapát, amit egy-egy játék alkalmával az kapott.
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #2193 üzenetére
Nagyon király ! Biztos nagyon menő volt akkoriban.
Ilyen piros gombos, folyton tökremenő joystickünk viszont volt, a kínai piacon vásárolt, pittyegős játékokat futtató játékgéphez. Repülő fel-le (akadályok között), Super Mario, tankok, versenyautó - ilyen játékokra emlékszem, de az mást nem tudott, csak ezeket (rajzprogram, szövegszerkesztő, ilyenek nem voltak). Számítógépnek nem nevezhető szerintem. Nekünk olyan volt ! Sárga játékkazetta volt hozzájuk, felmatricázva, de sok játék volt a gép memóriájában is (3000-10000).
-
BoB
veterán
válasz Fritz Teufel #2193 üzenetére
B@sszus, ugyanilyen videoton gépünk volt, ez az űrhődítók is megvolt
Sajnos a joystick tönkrement rajta. Túl sok volt a játék
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #2191 üzenetére
Én is pont '96 óta! Akkor volt nagy sláger Robert Miles Children c. száma, arra keresgettem 😊.
Azt tudtam, hogy ezek az akkor csodagépek, ma muzeális darabok léteztek, de soha nem láttam élőben egyet sem. Valami kazetták voltak hozzá, amin faxhanghoz hasonló pittyegések voltak, ugye? El nem tudom képzelni, hogy ez hogy volt! Hogy működött ez a kazettás rendszer a gyakorlatban?
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #2186 üzenetére
Kb. 20 éve volt, hogy először számítógépet láttam. Az oprendszerre nem emlékszem, azt sem tudtam, mi az. Netscape navigátorral böngésztem és olyan lassú volt, mint egy reumás csiga. Akkoriban ismerkedtem meg az első komolyabb barátommal, rendszerinformatikus volt. (Azóta is a kockákra bukom, ez van.)
Kb. 15 éve már saját gépünk volt otthon, Win95 vagy 98 volt rajta. Én komolyan mondom, évekig nem jutott eszembe hogy ez egy fizetős program lenne. Mindig volt, aki telepítsen nekem tört Windowst. Tiszta csoda, hogy nem vitt el a szoftverrendőrség. 2006-ban vettem az első laptopom, azon már Xp volt. Később egy Win7 ment rajta, de attól persze nagyon lassú volt. Ez a gép tavaly ment tönkre, akkor lett a mostani Acer laptopom, előbb Win7 volt rajta,most meg a Linux. A Windows valahogy mindig egy szükséges rossz volt. Nem szerettem, de azt hittem, nincs más.Elég visszagondolni, három-négy oprendszerrel korábbi időkre... Ezentúl ez lesz a viszonyítási alap. Bár szerintem sok kockának már most is ez 😃.
-
válasz Fritz Teufel #2186 üzenetére
15 évvel ezelőtt már PIII-asok voltak, bőven winkorszak. (win98 /SE)
Öregszünk...Tegnap még működött...
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #2177 üzenetére
Szia 😊!
Erre mondják, hogy "ki van ez találva". Tanultam marketinget, értem a szempontjukat, de akkor sem tetszik.
Emlékszem, volt egy Canonom, amihez az utángyártott patron 300 Ft volt. Mondjuk gyorsan
tönkre is ment, mert a patron nem tartalmazott nyomtatófejet. Ott az volt a trükk, hogy a fej ment tönkre, mivel nem cserélte az ember minden patroncserével, a cseréje pedig drágább lett volna, mint egy új nyomtató (ekkor mentem Óbudára az újért 😊).Egyébként én is cégesen nyomom, amit csak lehet 😊. Főiskolai jegyzetek, tankönyvek, egyebek... De azért van otthon egy kis tintás Canon. Milyen telód van, ami ilyen jól szkennel? Menő cucc lehet 😊.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2168 üzenetére
Igen... ma kertem a kollegamtol ujrairhato CD-t, meg DVD-t, azt igerte, holnap hoz 1-1 db-ot nekem. Csak azt igertette meg velem, hogy nem viszek neki csereben palinkat, mert azt nem birja a gyenge belsoresze! Szoval... ha minden jol megy, holnap lesz lemez. Meg sosem irtam ezen a gepen CD/DVD-t... izgalmas lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest