- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
Örülök, szerintem is nagyon finom
A probléma tényleg meg van oldva, de valamiért nekem nem megy. Egyébként a hiba a boot közben keletkező log fájlokkal van. Az a probléma, hogy megtelt a tároló, nincs hely új logfájlnak, így nem tud lefutni a boot folyamat. Törölni kellene a /var/log/journal foldert.
Íme a megoldás: Solved by removing /var/log/journal folder. (you should mv it to journal.bak to be safe)
Fogalmam nincs, hogy hogyan írjam meg ezt a parancsot. Jah, és ez csak a workaround. Itt a probléma az, hogy nálam a boot log mindig megtörténik és automatikus a tárterület. Persze, egy 1 1,5 év után mág szó szerint gigaméretű lesz. Ezt valahogy lehet paraméterezni, hogy a régi fájlokat automatikusan törölje és adott tárterületet használjon erre a célra.
Mindegy, szenvedek tovább a megoldás kereségésével, vagy hétvégén így 1,5 év után újratelepítem a rendszert.
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Sziasztok!
Jó régen jártam erre. Eddig nem volt gondom, nagyon szépen muzsikált a Manjaro. Ma bekapcsoltam a gépet és mire visszajöttem hozzá, lefutott parancssor fogadott. Nem tud a gép bootolni a merevlemezről, valami file system error van. Azt javasolta, hogy futtassak forced checkdisket.
Mi legyen a teendőm? Lehet, hogy a 8 éves noti hdd kezdi megadni magát? A bootsectorben keletkezhetett hiba? Most pendrive-ról indítottam a rendszert, a hdd olvasható.Hálás lennék a segítségetekért!
Jah, és Hajráááá Magyarok!
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Az elektronikában bevett szokás az, hogy a hardver tök ugyan az mind a kettő vagy három típusban. A különbséget a firmware adja. Régen ezzel maceráltunk is, ha az embernek volt hozzáférése egy jó kis EPROM íróhoz. Drágább volna külön hardvert fejleszteni, gyártani a különböző típusokhoz, mint egyszerűen leszabályozni/butítani.
-
Fritz Teufel
addikt
A Kürt Zrt Linux/Unix szakértőt keres, adavmentés / visszaállítás /IT biztonság témakörben. Ha valakit érdekel, írjon és segítek. Ehhh, ha értenék annyira hozzá mint ti ...
-
Fritz Teufel
addikt
Körülbelül két éve átalszom az F1 közvetítéseket. Csak akkor riadok fel, amikor a kommentátorok néha felemelik a hangjukat. Ez már nem az az F1, amihez az öregek hozzászoktak
Az E1 azonban alakulgat...Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
válasz bambano #3801 üzenetére
Mikor kopognak, kilesel a kémlelőn. Ha pár fakabát áll az ajtóban mögöttük a TEKnikai személyzettel, akkor gyorsan nyomsz egy előre megírt üzenetre Entert, majd mágnessel lehúzod a gépeket.
Mivel rendesek vagyunk, kibelezett kenyérhajban küldünk be Raspberry Pi-t is, hogy ne unatkozz. ;-)Valami kijelzőt meg szerzel valamelyik korrupt őrtől
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Vajon a tearing official feature-ré debütált???
-
Fritz Teufel
addikt
Persze, aztán átkéretőztem a szemközti forgalomban lévő egyik kocsiba, egy fotómontázs erejéig
Szerencsére nem. Igyekszem körültekintően és a helyzetnek megfelelően megválasztott sebességgel haladni. A sietségnek ilyesmi lehet az ára. Hat kismalac vagy inkább vad. Egy idő után, mivel nem jöttek a lánglovagok és sikerült kikerülni az elakadt kamionokat, elindultunk mi is. Miközben elhaladtunk mellettünk, a hat marha megpróbálta visszarángatni a kocsit az útra. Igen, onnan az árok mélyéről. Nem tolták, hanem vonták! A hat marhának nem volt egy embernyi esze... A villanyoszlop egyébként ~0,5m-re volt a teherautótól!
Mindezek után a konvojunkat sorba előzték a sietős egyéb vadállatok. Szerencsére azok nem ugrattak az árokba, így utána már nem volt fennakadás.Amikor beértem a városba akkor ért utol egy szirénázó mentőautó, ami szintén ezek a kalamajkán keresztül kellett, hogy jöjjön. Gondolom, hogy a tűzoltók, akik közben elszaladtak mellettünk, nekiálltak a mentésnek és közben át kellett engedni a szirénázó angyalokat.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
Valóban magyarok találták ki. Most jöttem haza, pár órája. Jó, hogy én is mentem, az egyik PC is javításra szorult. Javítva, némi hardverhiba volt a gyökérok
Bécsben a város kellős közepén van és most zajlik a bővítés. Jelenleg Bunker és Bank van, most készül a Börtön. Nagyon csini a menedzser csajszi (rögtön használatba is vettem az angolom ), de állítólag a játékmester csajok is nagyon szemrevalóak.
Nem semmi a forgalom. Olyan 13:00 magasságában végeztünk a javításokkal, és amikor indultunk haza, már állt is egy család az ajtóban, hogy jönnének játszani. A pályák le voltak foglalva 14:00-tól. Érdekes, hogy a legtöbben külföldiek, akik ott Bécsben játszanak. A Tripadvisoron a játék az első helyen van a szórakozás kategóriában. Most épül a következő pálya San Francisco-ban, oda sajnos nem megyek ki Ezt is magyar srácok csinálják.
Innen is össze lehetne szedni egy kis csapatot és nyomni ott néhány játékot, majd csavarogni kicsit a városban. Persze, ha jobb idők lesznek. (szándékosan nem figyeltem oda a részletekre, így nem ismerem a megoldásokat).Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Holnap megyeik ide: Roomescape - Can you get out? - Wien. Egyenlőre csak javítás lesz, de remélem, hogy Januárban ki is próbálhatom
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #3161 üzenetére
Jah, és volt szerencsém kipróbálni a méltán híres BeOS-t is 2001 magasságában. A grafikai megjelenítés terén tényleg brutális volt, de nem volt alkalmas PC-re. Az Apple végül is nem ezt, hanem a NextSTEP-et választotta a Macintosh gépek alaprendszerének. Teljesen érthető volt a döntés.
-
Fritz Teufel
addikt
Én OS/2-vel kezdtem ai IBM-ben 1995-ben. Aztán a saját gépemen Ablakok 95 majd 98.
Az Ablakok 98-at váltotta a Debian, picit később a SUSE, de a Mandrake lett a végleges. A Red Hat (akkor még szabad volt - és talán a Fedora is volt próbálgatva). Egyik sem volt dualbootos. A Mandrake cserélődött Ablakok NT-re (annak már jobb volt a híre), ami a notebookommal elhozta a váltást XP-re, majd Ablakok 7-re.Újbóli megtérésem 9 hónappal ezelőttre tehető körülbelül, Ubuntu volt a választás. Piszkálta a csőrömet a rengeteg hibaüzenet és az Arch-os csapat invitálása, így váltottam Manjaro-ra. Közben fent volt a Fedora, OpenSUSE, Debian, Antergos és más nem.
Olyan 7 hónapja lehet fent a Manjaro. Igazából akár elégedett is lehetnék vele. Sajnos a Gnome 3 csak Community-ből tehető fel, így érezhető ennek hátránya. A másik ami piszkálja a csőrömet, az a sallang. Nem akarok a gépemen olyan applikációt tudni, amire nincs szükség. Márpedig a Linux felépítésének éppen ez az egyik lényege. Szóval, mint azt többször is kilátásba helyeztem, Arch-csal fogom zárni az évet és gyanítom, hogy maradni is fog. Notebook csere is kilátásban van, arra is ezt a rendszert szándékozom átvinni.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Ez aztán aljas!
-
Fritz Teufel
addikt
Ezzel én is így vagyok. Konkrétan 2008 óta csak a telefont használom fényképezési célzattal. Lövésem nincs a fényképezőgépes fényképezésről. Nem az misztérium a különböző ISO-kkal és fényviszonyokkal. És, mivel ez így van, csak olyan telefon jöhet nálam szóba, aminek a fénylesője a legjobbak között van. Elég szűk réteg az a felhozatal, de ez van. Munkában is sokat használom, itt főleg a makró képesség a fontos.
Már csak a telefonok méretével van bajom. Ilyen ultrapici kijelzőn nem tudok mozizni. Amikor az ember vonaton vagy buszon ül, akkor azért foglalok le két széket, hogy kényelmesen el tudjak terpeszkedni. Ilyenkor már csak egy 26"-os mobiltelefon hiányzik, hogy tényleg jól érezzem magam. Azon aztán lehetne csapatni a mahjongot! És nekem senki ne mondja, hogy 26" nem fér el két széken!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #3068 üzenetére
Egyenlőre úgy tűnik, az Ubuntu Touch is játéktelefonokra lesz applikálva. Majd ha valami komoly cég is beszáll a bizniszbe, aki képes kamerát is szerelni a vasak közé... addig csak érdekesség.
-
Fritz Teufel
addikt
Februárban érkezik Európába az Ubuntu Phone
Most már biztosra vehető, hogy az Ubuntu rendszerre épülő okostelefon jövő év februárjában érkezik meg Európába. A készüléket a BQ cég készíti, ám a termék áráról pontos adatok még nem láttak napvilágot. Az Ubuntu Phone 4,5 colos kijelzővel, egy négymagos ARM Cortex A7-es processzorral, 8 GB-os belső tárhellyel, 1 GB-os rendszermemóriával, valamint 13 megapixeles hátlapi kamerával lesz felszerelve.A kamera minősége piszkálja a fantáziám, az nálam sarkalatos pont. A kijelző mérete tökéletes, ha nem túl széles a készülék. A memória méretét keveslem, oda betuszkolhattak volna egy kétszer nagyobb modult. Mindegy, elsőnek jó lesz, aztán meglátjuk...
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #3037 üzenetére
Ezt most nem értem. Betettem a kártyát a tabletembe és úgy kötöttem a laposra. Így most tudtam törölni egy-két kisebb fájlt és létre tudtam hozni egy könyvtárat. Kutya legyek, ha értem... most megpróbálok nagyon fájlt is mozgatni ezzel a módszerrel.A gyorsítótár csodákra képes Ennek annyi, holnap visszaviszem a boltba és kenjék a hajukra. Még jó, hogy nem maszek home videók vannak rajta
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Jester01 #3032 üzenetére
Wazz, nem!
Ehh, így sem megy:
[barricade@Barricade ~]$ su
Jelszó:
[root@Barricade barricade]# mkfs.exfat /dev/mmcblk0p1
mkexfatfs 1.1.1
Creating... done.
Flushing... ERROR: fsync failed: Input/output error.
[root@Barricade barricade]#[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
"stderr: `WARN: volume was not unmounted cleanly."
Ez a sor érdekes. Mindegy, holnap visszaviszem az Extrem Digitalba és meglátjuk a dolgot. 10 év gari az 10 év. Egy filmet kezdtem el kimásolni rá és amikor végzett, akkor a film könyvtára üres volt és egy csonka fájl találtam a kártya gyökerében a filmről. Ez volt először gyanús. Most már nem lehet módosítani semmit a kártyán, csak olvasható. A céges laposról Ablakok alatt parancsosból ráeresztettem a formázást, ami cirka 40 perc alatt le is futott. Aztán kiírta, hogy hiba és jónapot.
Nem használtam megfelelően, természetesen. Havat lapátoltam vele és alátétnek is használtam néha... Persze, sokszor unmount nélkül távolítottam el, de a noname és a Samsung 1GB-os kártyák meg sem nyekkentek tőle a hosszú évek alatt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz DittyCat #3023 üzenetére
Nem megy ez, itt valami komoly baj van. Attól tönkrement, hogy nem leválasztással vettem ki?! Egyébként tökéletesen olvasható csak nem írható.
[barricade@Barricade ~]$ lsblk
NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
sda 8:0 0 465,8G 0 disk
├─sda1 8:1 0 2G 0 part [SWAP]
├─sda2 8:2 0 10,3G 0 part /
├─sda3 8:3 0 424,7G 0 part /media/Windows
└─sda4 8:4 0 28,9G 0 part /home
sr0 11:0 1 1024M 0 rom
mmcblk0 179:0 0 59,5G 0 disk
└─mmcblk0p1 179:1 0 59,5G 0 part
[barricade@Barricade ~]$ mkfs.exfat /dev/mmcblk0p1
mkexfatfs 1.1.1
ERROR: failed to open '/dev/mmcblk0p1' in read-write mode: Permission denied.Nem lehet mountolni:
"SDXC" nem érhető el
Error mounting /dev/mmcblk0p1 at /run/media/barricade/SDXC: Command-line `mount -t "exfat"
-o
"uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=100,iocharset=utf8,namecase=0,errors=remount-ro,umask=0077" "/dev/mmcblk0p1" "/run/media/barricade/SDXC"' exited with non-zero exit
status 1:
stdout: `FUSE exfat 1.1.0
'
stderr: `WARN: volume was not unmounted cleanly.
ERROR: fsync failed: Input/output error.
'Ha lezárom a kártyát, akkor fel jhet csatolni és olvasható minden további nélkül, write opcióra állítva nem csatolható (SD adapterben próbálkozom)
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz DittyCat #3010 üzenetére
Mindig ezek a Pestiek... Mennyi baj van velük!
Más: most fogok idegrohamot kapni. Hogy a bánatban lehet kinyírni egy SD kártyát?!!! Nem lehet rá felmásolni semmit, mert amint lecsatolom, elvesznek az adatok. A Windows szerint írásvédett és az nem is hajlandó még törölni sem róla. Linux-szon törlök, másolok, végzi szó nélkül. Aztán amikor lecsatolom és vissza, minden maradt a régiben. Az engedélyek szerintem rendben vannak
SanDisk MicroSDXC Ultra 64GB Class 10
exfat - drwxrwxr-x
Se formázni, se semmi, sem kártyaolvasón kereszül, se telefonban driveként, de a telefonnal...
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Csak gyorsan megkontráztam azt, amit úgy is megkapnék... vagyis, hogy ígérgetem az Arch telepítést már hónapok óta és semmi előremozdulás az ügyben. Már korábban megkaptam párszor. Pedig tényleg ki van írva pendrive-ra, csak hát az idő... az nagy úr...
-
Fritz Teufel
addikt
Nah, megszületett a Manjaro 0.8.11. A következő nagy lépés a 0.9.0 lesz. Az remélhetőleg már nem fog érinteni... Tudom, előbb jön el a kihalás kora...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz #33253120 #2853 üzenetére
Azért az operett igen csak minőségi műfaj. Sajnos már nincsenek igazán jó operett színészek, miközben ez az egyik hazája a műfajnak. Az operát nem bírom felfogni és elfogadni, de az operett nagyon is bejön. Ez lenne az egyetlen dolog, amiért hajlandó lennék színházbértétet vásárolni. Ez a magyar musical...
DittyCat: a Depeche egy új világ. A zene és a szöveg így együtt... hmmm. Igazából egy jó kis swinghez ők sem érnek fel.
Este, egy fárasztó nap után, amikor munka után vezetek haza, ezt szoktam hallgatni az autóban: Michael Bublé - Home
Segít koncentrálni, mert az útvonal igen csak figyelmet követel: tele kanyarokkal és emelkedőkkel a Vértesen keresztül, miközben a szarvasok és őzek kint kószálnak. Igaz, a legtöbb állat előttem vagy mögöttem közlekedik... 90-es hatálya alatt 130-150-nel.[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Én megragadtam a Depeche Mode-nál. Nálam az a non plus ultra. Kivéve az utolsó 3 albumukat, ahol az utolsó kettő semmi és a másikon meg van 2 hallgatható szám. Nálam most Michael Bublé a menő, világ életemben imádtam a jazz, blues, swing (főleg swing) és hasonló zenéket. A Gun's 'N Roses a másik olyan zenekar, akiknek az albumain nem voltak töltelék zenék, minden számot lehetett hallgatni, nem kellett tovább tekerni. Itthon Bonanza Banzai és Kovács Ákos ( sajna ő már közhely lett, legalább is számomra). A népzenét is igen csípem (magyar, román, ír) Egyébként bármit hajlandó vagyok hallgatni, ami a mércémmel mérve minőségi. Tanultam zenét 4 évig és alapító tagja voltam és 4 évig játszottam a Fejérmegyei Úttörő Zenekarban .
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Nálam az a ronda kis törpe tökéletesen üzemel immáron mittomén mióta. Csak Bambanő és én használunk itt ilyen kis ronda törpikét?! Hiába na! Nem mindenki szereti a jót
-
Fritz Teufel
addikt
Olyan 21:20 magasságában elkezdtek feloszlani. Addig az utcát vagy 20 rendőrautó zárta le egész hosszában. Érdekes, hogy a hírekben még csak meg sem említik, pedig óriási cirkusz volt! Végül is kilőtték a bombát, de nem volt éles, szerencsére...
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Nem kis balhé Fehérváron. Az utcánk fele lezárva, rablás miatt. Éppen az egyik ház alatt dobta el a rabló a szatyrot robbanóanyaggal tele. Rendőrautók, mentőautók és tűzoltók, várakozás a tűzszerészekre valamint egy komplett épület kiürítve...
-
Fritz Teufel
addikt
Facebook cover:
-
Fritz Teufel
addikt
válasz bambano #2735 üzenetére
"azt higgye" (valóban ez a helyes helyesírási módja ) - nálam ez inkább tény mint hit. Számolható és bizonyított ;-)
Körülbelül így néz ki az új munkahelyem (a kép csak hasonló):
Fene gondolta volna, hogy az elektronika és az autóipar után a vegyiparban kötök ki. A 6 havi vérvétel és tüdőszűrő picit frusztrál :s[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz DittyCat #2646 üzenetére
Én akár holnap este szabad vagyok
Iscariah: Az Antergos az, ami még szóba jöhetne, de ennyi erővel már az Arch is felmehet. Mindenképpen az Arch vonalon szeretnék maradni, nekem tetszik ez a filozófia és az egyszerűsége. A wiki-je brutálisan jó és az irodalma kellően bőséges.
Tényleg egy olyan disztrót szeretnék, amit magam építek fel, csak olyasmi van installálva amit használok is. Én is picit üldözési mániás vagyok és a minimális virtuális lábnyomra törekszem. Azt gondolom, hogy minél vékonyabb egy OS, annál kevesebb a lehetőség a hibára és talán picivel biztonságos is.[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #2644 üzenetére
Nah, ez most övön aluli volt! Hát, nem egy brutális fejlesztőgárda van mögötte. Majdnem csak Phil dolgozik rajta egyedül. Ha elmegy szabira, gyakorlatilag megáll az élet. Egyébként mintha tényleg megcsappant volna a felhasználók tábora.
Fentebb már írtam nagyszerű terveimről, haladok abba az irányba. Egyébként sajnálatosnak tartom a Manjaro sorsát, mert sok felhasználót csábított az egyszerűbb útra. Kezdőknek is eléggé felhasználóbarát. Az Xfce, KDE, Openbox verziók fejlesztése minden esetre zajlik.[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #2642 üzenetére
of course... thx. Most, hogy szóba került ez a téma, felugrottam a Manjaro Sourceforge-ra. Úgy látom, hogy a community kiadások elhalnak, csak a hivatalos verziókon dolgoznak. A Gnome meg még a Community-ben is különösen elhanyagolt. A Gnome Community 0.8.11 megállt rc2-es fázisnál 2 hónapja. Hát, ez nem túl bizalomgerjesztő...
A böngészők efféle viselkedését eddig nem vettem észre. Talán bug, ami az új frissítésekkel jött. Gondolom, hogy korábban feltűnt volna, ha lett volna ilyesmi. Mindegy, most már így marad. Takarítás után úgy is leváltom a rendszert. Tudom, előbb fognak golfozni a Holdon
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #2640 üzenetére
Gondolom, hogy testing tárolóból fel lehet tenni. Nem vettem fel, nem akarok bugos dolgok miatt szívni. Így is akad hiba, bár nem zavaró (Chrome/Firefox - tearing ablak átméretezés közben).
Más: természetesen nem használt a cash átirányítás, hajszálnyit gyorsabb lett és ennyi. Ez is valami
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #2638 üzenetére
Arra kíváncsi vagyok én is, csak a normál felületen. Sajnos, a Manjaróra még nem elérhető, csak community testing verzió van. Lehet, hogy feldobom pendrive-ra, az Arch helyére, megtekintés céljából.
Ha a Debiant a gyári Gnome felülettel telepíted, akkor a bejelentkezésnél választható a Gnome Classic is. Egyszer én is belogoltam vele, de nekem túl bonyolult az a felület.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz lionhearted #2623 üzenetére
Csak nem DARálnál valamit?
500GB-os a winyóm összesen, és sajnálom a helyet az archíválásra... asszem, hogy jövőre meglepem magam valami új géppel és nagyobb tárral.
2. interjú kör is letudva, ajánlat elfogadva... végre, újra hasznos ember leszekAsus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
válasz lionhearted #2618 üzenetére
Amennyiben szervert üzemeltetsz, gondolom volt újdonság, egyébként meg talán cseréltek pár ikont valamint lehetnek teljesen új hibaüzenetek, és talán ennyi.
-
Fritz Teufel
addikt
A Memory Comparison of Light Linux Desktops
-
Fritz Teufel
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Ez így egyszerű, megint csak.
Érdekes. Van egy SanDisk 64GB-os microSD kártyám. exfat-ra formáztam, hogy a teljes kapacitását ki tudjam használni tableten, telefonon egyaránt. Vettem hozzá egy USB adaptert, de egy ideje mindenféle előjel nélkül nem működik. A notebook nem ismert fel. Az adapter végtelen egyszerű, nincs ami elromoljon benne. Bsszus, nálam is ez lehet a probléma?!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #2583 üzenetére
LOL! Úgy felnevettem, hogy a szomszédok azonnal gratuláltak a babához!
Már ki is van írva körülbelül 2 hete. Csak az alkalmas pillanatot várom. A jövő hétre még interjúk vannak ütemezve, nem akarom magam alól kilőni addig a gépet. Úgy számolok, hogy előbb nagytakarítás, újra pasztázás majd rendszer összeborítás... a média már készen van az akcióra.
Azért nem állok neki még, mert realizáltam, hogy egy dolog, hogy feldobtam a DE-t is, még nagyon messze leszek a végétől. Rengeteg függőséget kell majd feldobni és akkor arról nem is beszélve, hogy hiányozhat majd olyan dolog is, aminek nem jelentkezik be a függőségi viszonya, de kelhet nekem. Szóval, csak meggondoltan ugrok neki.bob.zxr: ez egy remek új hír számomra!
Egyébként cseréltem kernelt, de a 3.16.5-1 nem tetszik. A gép hangosabb lett mint volt. Most süvölt a ventilátor normál terhelés mellett is, miközben a hőmérséklet 53-57C. Megy vissza a Manjaro LTS kernel. A 3.17 is ilyen ratyi nálam
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Tehát, így kell beírni:
sudo dd if=archlinux-2014.09.03-dual.iso of=/dev/sdb bs=4M; sync; sync; sync
-
Fritz Teufel
addikt
Mindig akkor szoktam kihúzni, ha már nem jelez vissza a led és az összegzés is megjön. Még sosem volt belőle problémám. Egyébként így bármelyik disztró telepítője elindul nálam, szerintem nálad is ez lehetett a szűk keresztmetszet. A Fedora, Debian OpenSUSE nem akartak elindulni vagy összeomlottak telepítés alatt, de a dd csodákra képes. Csak azt használom erre a célra.
-
Fritz Teufel
addikt
A kezdő topikban merült fel a BlackPantherOS. Nem is hallottam róla előtte. És mire akadtam vele kapcsolatban?
Beszélő Párduc Wow
Az idén jön a 14.1-es verzió, ezt ki fogom próbálni!
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Jester01 #2559 üzenetére
Éppen a múltkor háborogtam amiatt, hogy a gép még írja a drive-ot, de már a led szerint szabad. Igaz, az microsd kártya volt. A dd-pendrive kombónál mindig megvárom az összegzést és csak utána húzom ki, akkor már biztosan végzett.
Bambano: Axel
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Valószínűleg a mobilszolgáltatók sírtak-ríttak, hogy csökken a bevétel és erre lépés ez az adó. Én is elkövettem azt a hibát, amikor a szolgáltatóm egy drágább előfizetést próbált meg a nyakamba varrni, hogy bemondtam a telefonba: "nincs szükségem a több ingyenes percre, amúgy sem az ő csatornájukon kommunikálok". Szerintem nem voltam ezzel egyedül. Csökkent a telefonrablók bevétele, ezzel az állami bevétel is. Most vastagon kiköltekeztek a frekvenciapályázat által és íme a kompenzáció. Megpróbálják kiegyengetni a görbe vasat. Valahol ez várható is volt.
Az, hogy nem lesz áthárítva az előfizetőkre, az meg hiú ábránd. A távközlési adó emelése után azonnal ca 700Ft-tal nőtt az előfizetésem havidíja.
-
Fritz Teufel
addikt
Haldoklik a skót, halálos ágyához hívatja a rokonságot, és kérdi tőlük:
- Itt vagy, édes fiam?
- Itt vagyok, édesapám.
- Itt vagy, drága feleségem?
- Igen édesem, itt vagyok!
- Itt vagy, drága húgom?
- Itt vagyok, bátyám.
- Mindenki itt van?
- Igen - válaszolja a rokonság.
- Akkor mi a f.szért megy a router?Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Nem érted... zofftopikban a politika súlyos zoffnak számít ;-)
Most éppen vészforgatókönyvön dolgozom, hogy hogyan tudom majd mérsékelni a károkat. Szerencsére nincs szerződésem a mobiltelefon szolgáltatómmal, így egy új szerződéssel majd felezem a havidíjat. Az internet csomagom szintén felezhető, az 50/30 tökéletes sebesség. Ezzel körülbelül 6000 Forintot fogok felszabadítani, így igaz, kevesebbet fogok forgalmazni, de rólam egy Forintot nem fognak pluszban legombolni. Az egyéb áremelkedés más tészta, arra nyilván nincs ráhatásom.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz bambano #2522 üzenetére
Nyilván politizálnak, hiszen ez politika vagyis napi történés. A moderátorok azért nem szólnak közbe, mert őket még jobban lehúzzák mint minket, ott állások is veszélybe kerülhetnek.
-
Fritz Teufel
addikt
Nem hiszem el, hogy meg merik tenni. Én magával az adóval sem értek egyet, nem, hogy a mértékével. A napokban hallott hírek alapján azonban nagyon elgondolkodtam, hogy érdemes-e még nekem valaha is elmennem szavazni. Jól látható, hogy a választások előtt kiszivárgott valami, ami most megtestesül. Aztán a huzavona az amcsikkal, ami mögött megint csak sejthető, hogy bizony valódi dolgok lehetnek. "Székesfehérváron gyakorlatilag nincs munkanélküliség. Aki akar, az dolgozik" - hogy a jó édes anyját ne sirassa az aki ezt kimondta!
Na, keresek valami gyógyszert...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #2490 üzenetére
Megvan a csúcsjelenet!
-
Fritz Teufel
addikt
Én csak egy horrorfilmet csípek, az a Sleepstalker (1995). A zenéje is bomba jó volt! Na jó gyerekkoromban láttam a legjobb barátommal moziban a Prince of Darknesst. Aztán hazakísértük egymást a sötét sikátorokon keresztül. Akkor tanultam meg, hogy horrorfilmet csak delelőt nézünk
A The Skeleton Key egy másik kedvencem. Nem nagyon szeretem az agy nélküli céltalan fröcsögőseket. Én azt szeretem, ha a film közben letöröm a karfát, megeszem a popcornos bögrét, majd a film után sűrűn magam mögé pislogva elégetetten suhanok haza.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz DittyCat #2466 üzenetére
"Nagyon rendben van, van benne élethelyzeti krízis, veszekedés, közösségi háló hatása, újrakezdés, családi kapcsolatok." - Ezek mind egy szálig megvannak a Trónok Harcában is Bár az újrakezdés mostanában ritkább
-
Fritz Teufel
addikt
Nah, mit találtam, bár engem nem érint és nem is fog: Azonnal megduplázza a 4G sebességét a Telekom
-
Fritz Teufel
addikt
Íme a mai gumicsont: Anonimizálja az internetes forgalmat az Anonabox
-
Fritz Teufel
addikt
válasz bambano #2408 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor a Debian éppen pár hónapja volt 21 éves. A Slackware pedig egészen pontosan 1 hónappal öregebb. Megsaccoltam: nem használtad sokat ;-) Kernelt még a Suse-n is forgattam 2002-ben...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz bambano #2402 üzenetére
"linuxos disztrók között is van, amelyik mindig mindent fordít, de nem ugrik be a neve, mert egyszer megnéztem és sikítva menekültem" - Ez a Slackware lesz. Láttam, hogy hogyan telepítik a kollégáim, de ahhoz hozzá se mertem fogni. Fából vaskarika lett volna a vége. Az a mai napig így működik. A szememben az az informatikus, aki azt fel tudja telepíteni és configolja. Hát nem terjedt el széles körben és senkit nem ismerek, aki használná. Talán, az egyik volt kollégám még abból az időből, róla el tudom képzelni, hogy a mai napig azt nyúzza, hatalmas rajongója volt a Slackware-nek.
A napokban nézegettem a honlapjukat és a csomagokat. Nem változott semmit, a honlap is éppen olyan fapados mint a rendszer maga.
A Mandrake volt az utolsó, amit használtam 2003-ban. Azóta Windows-on tengettem az életem. Ezért is felejtettem el mindent, amit tudtam. Most jól jön belerázódni, jövőre újra nekiugrok a főiskolának és pontot teszek az ügy végére... jó régóta húzódik.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz bambano #2399 üzenetére
Van olyan, aki képes magának leforgatni mindent?! Még nem láttam ilyen embert élőben. Rendszert sem.
Nekem a legbonyolultabb a régi telepítés volt, ami még CD-ről ment és kernelt kellett forgatni. Sok esetben alkalmazásokat is kellett, mert esetleg nem minden volt benne az eredeti csomagban. Úgy emlékszem, hogy a Mandrake volt az egyik első aki ezen megpróbált picit automatizálni. Ezt már könnyedén tudtam telepíteni, pedig mai szemmel még az is fapados telepítésnek számítana.
Nem szerettem a kernelfordítást, mert volt, hogy kihagytam valamit vagy nem a megfelelő drivert választottam és utólag mocskos macerás volt helyrerakni. Sajnos elfelejtettem, hogy hogyan ment, pedig még ma is hasznos lenne, ha magam is le tudnék forgatni csomagokat.Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Skype Linuxszon nincs csoporthívás funkció. Minden más Skype kliensen már van Erre nem is tervezik... Marad a Hangouts mint működő alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz _Dumber_ #2296 üzenetére
Wazze, Skype-on streamelsz a haveroknak?!
Iscariah: Hát igen, a malmok... gondolkodtam korábban, hogy molnárnak tanulok. Lekéstem...
Ezt most olvastam és jót nevettem, megosztom, hátha nem csak nekem új: "Úgy megütlek, hogy azt is begipszelik, akinek elmeséled!"
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #2293 üzenetére
Legalább ez nálam hiba nélkül működik Folyamatosan használom a Skype-ot és még csak meg sem röccen. Nálam a ventilátorok garázdálkodnak Tényleg ki kellene pucolni ezt a szrt, hátha... :s
-
Fritz Teufel
addikt
válasz _Dumber_ #2283 üzenetére
Én is szigorúan elkülönítem a magán és céges dolgokat. A jelenlegi Skype accountom valamikor régen céges volt, már ki van gyomlálva, csak magáncélra használom. A mobil és vezetéses telefonokon sem fogadok céges hívásokat, tiltólistára teszem a céges telefonszámokat, nem is látom, ha esetleg keresnek. Ismerik a címemet, lehet levelet küldeni. Persze a céges telefon más tészta, ha van akkor az csak éjszakára van kikapcsolva. Úgy gondolom, hogy a pihenés mindenkinek jár, alanyi jogon. Egy biztos, a két dolgot szigorúan elszeparálom és többnyire zokon veszem, ha munkaidőn kívül keresnek a cégtől. Fiatalabb koromban ezt éppen fordítva csináltam, egy bulit is képes voltam félbeszakítani behívás miatt. Azóta tapasztaltabbá és megfontoltabbá váltam.
Hangoutsra szavazok ha lehet ilyent... viszont meg lehet győzni másról is akár...
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
válasz ubyegon2 #2252 üzenetére
Jah, azt elfelejtettem, hogy igen. Az Arch-ba teszem a mentett holmit. A Manjaro témáját és ikonkészletét gondoltam továbbra is használni. A Home-ot is törölni fogom, nem szeretném ha bekavarna a telepítés után. Tiszta telepítést akarok, mert az fog maradni hosszú ideig.
-
Fritz Teufel
addikt
Még, hogy nem tudom. KRB vagyis Korean Radio Broadcasting
-
Fritz Teufel
addikt
válasz bambano #2233 üzenetére
Hány olyan helyről hallani, hogy a Digi elvégezte a kábelezést és még sincs szolgáltatás. Az országból mindenfelől Nyilván senki nem szeretné beengedni a saját területére, mert ott elbukják a piacot. Ha a Digi mindenhol egyenlő versenyfeltételeket kapna, a többi akár le is húzhatná a rolót. Körülbelül, mint Romániában
-
Fritz Teufel
addikt
válasz bambano #2212 üzenetére
Íme a Digi hivatalos közleménye!
"A mobiltenderen elnyert frekvencia felhasználásával a DIGI Magyarországon is önálló, hang- és adatforgalmi szolgáltatást (mobiltelefon és -internet) biztosító hálózat kiépítését és üzemeltetését tervezi.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tenderén elnyert 1800 MHz-es mobilfrekvencián a DIGI magas minőségű, hang- és adatforgalmi szolgáltatást nyújtó hálózatot kíván építeni és üzemeltetni. A tervezett hálózat 40 MBit/s sebességű mobil adatforgalmat tesz majd lehetővé. A szükséges hatósági engedélyek megszerzését és az egyéb adminisztratív előkészületeket követően a DIGI haladéktalanul elkezdi a hálózatépítést, a szolgáltatások mielőbbi elindítása érdekében. A cég fokozatos ütemben, országos hálózat kiépítését tervezi.
A DIGI eddig is bizonyította ügyfeleinek, hogy kiemelkedő ár-érték arányú, a legmodernebb technológiára épülő szolgáltatásai mindenkor rugalmasan igazodnak a fogyasztók valós igényeihez. A cég saját fejlesztésű, minőségi tartalmakkal is bővíti szolgáltatásait, a DIGI márkanéven bevezetett egyedi csatornái értékes szórakozást kínálnak. Műholdas és kábeles televíziós csomagjai mellett internetszolgáltatása is méltán elismert, idén nyáron pedig a DIGI bevezette Magyarország leggyorsabb vezetékes lakossági internetszolgáltatását 1 Gigabit/másodperc sebességgel, mely hazánkban egyedülálló távlatokat nyit az ügyfeleknek.
A hazai telekommunikációs piacon a DIGI fejlődését jól érzékelteti, hogy a műholdas és kábeltelevíziós szolgáltatások piacán 23%-os piaci részesedést ért el, és az elmúlt 7 évben 300%-kal növelte árbevételét."
Ha itt is úgy szolgáltatnak majd mint Romániában, akkor a Telenor, Telecom és a Voda súlyos veszteségeket könyvelhet majd el. A Kábeltelevízió is csak azért 23%-os, mert nem építették ki az ország negyedét lefedve sem a rendszerüket. Ahova betették a lábukat, ott viszont lefarmolták a terepet. Nekem is van szolgáltatás összehasonlítási alapom és azt kell mondjam, köröket vernek a konkurenciára minőségben és megbízhatóságban. Az árakról nem is szólva... Hajrá Digi!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #2225 üzenetére
Most mi ezzel a baj?! Csak a vásárlói szokásokat monitorozzák, hogy minél személyre szabottabb szolgáltatásokat tudjanak nyújtani Ők legalább a vásárlók kedvében szeretnének járni. Konkréten benne a kedvében... így láthatják, hogy kinek mi van kedvében
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
Frissítve: Országos mobilhálózatot épít a DIGI
Romániában nincs ellenfelük az árakat tekintve, remélem, hogy nálunk nem állnak be kartellezni és élvezhetjük az előnyeit!
-
Fritz Teufel
addikt
Ez a Glögg ez nagyon! Egyébként is inkább boros vagyok mint sörös. Sörből csak azt iszom meg, amit más visszaöntene a lóba, pl: Löwenbrau vagy Miller Genuine Draft.
Jászberény végül is nem a világvége, majdhogynem az ország közepe. Ha délben találkozunk, este nyolckor még elérem az autómat...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest