Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13551) bambano


bambano
titán

egyébként vettem egy új egeret az új géphez.
rgb-s :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#13552) tvamos válasza bambano (#13551) üzenetére


tvamos
nagyúr

Rendeltem 300 db RGBW LEDet. Ilyen intelligens fajtát. Majd teszek párat a gépembe is.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#13553) Rimuru válasza tvamos (#13552) üzenetére


Rimuru
veterán

Egy led mitől lesz intelligens?

Vigyázat, csalok!

(#13554) tvamos válasza Rimuru (#13553) üzenetére


tvamos
nagyúr

Tőlem... ;)
Ilyen chipes szarok ezek.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#13555) Rimuru válasza tvamos (#13554) üzenetére


Rimuru
veterán

Minden led egyesével :P ?

Vigyázat, csalok!

(#13556) Frawly válasza Rimuru (#13553) üzenetére


Frawly
veterán

Ezt most komolyan kérded? Mert ha igen, akkor a LED nem intelligens, a LED az LED. Okos attól lesz, hogy programozható, hogy milyen színnel, mintázatban világítson.

Most nagyon menők ezek az RGB-s fosok a PC-kben, de szerintem idegesítő, én nem tennék ilyen villogó baromságokat a gépbe.

Nekem okoségőm is van RGB-s, az viszont hasznos. Ha éjszaka kell valami melegebb hangulatfény, meg csak addig oltani, hogy ne essek pofára, de ne verje ki az álmot a szememből a hideg fény, akkor arra jó. Lehet okostelefonos appból vezérelni, hogy milyen színben, milyen fényerővel világítson.

[ Szerkesztve ]

(#13557) bambano válasza tvamos (#13552) üzenetére


bambano
titán

szalagos led nekem is van itthon évek óta. még nem csináltam belőle semmit...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#13558) Rimuru válasza Frawly (#13556) üzenetére


Rimuru
veterán

Csak trollkodok, és be is jött ;]

Vigyázat, csalok!

(#13559) tvamos válasza Rimuru (#13555) üzenetére


tvamos
nagyúr

Igen, minden egyes rgb ledben vagy egy vezérlő. Nem olyan nagy csoda ez, sok éves technológia. Csak most nem tudom, hogy trollkodsz, vagy ez tényleg újdonság neked.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#13560) ubyegon2 válasza tvamos (#13559) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Igen, minden egyes rgb ledben vagy egy vezérlő.

Aham. :D Ez akkor nem olyan, hogy minden egyes LED vezérelhető?

[ Szerkesztve ]

(#13561) F34R válasza bambano (#13550) üzenetére


F34R
nagyúr

Devuan egy Debian fork, de minden megvan benne ami kell. 9-s verziot hasznaljak most stabil kiadaskent. Viszont egy csapassal megszabadulnal a systemd kellemetlensegeitol.

(#13562) bambano válasza F34R (#13561) üzenetére


bambano
titán

szerinted nem hallottam még a devuanról?
a devuan a kis disztrók között is kicsi, vannak benne hibák, és ki tudja meddig bírják.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#13563) Frawly válasza bambano (#13562) üzenetére


Frawly
veterán

Ha systemd nélküli kell, akkor Void Linux. Tudom, biztos ezt is ismered, Arch-klón systemd nélkül. A Gentoot szándékosan nem írom, mert kis munkát akarsz csak belefektetni, de még az a disztró az, amivel teljesen meg lehet szabadulni a systemd-től.

(#13564) Rimuru válasza Frawly (#13563) üzenetére


Rimuru
veterán

F34R le tudja írni miért ne legyen Void.

Vigyázat, csalok!

(#13565) Frawly


Frawly
veterán

A napokban fogom újratelepíteni az Archom. Elégedetlen vagyok az f2fs-sel és a Gnome 3-mal. Visszaállok ext4-re, de grafikus felületnek nem tudom mit tegyek fel. A Sway-jel szemezek leginkább, de szóba jönne a Waybox is. De félek ezekkel is ugyanott leszek, hogy nem fogom tudni rendesen témázni. Ami még szimpatikus Wayland alapokon az a Liri Desktop. Vagy kaphat újra esélyt a KDE5.

Esetleg lehet visszaállok Xorgra, és mondjuk kipróbálom a Budgie Desktopot, vagy visszateszem az Openboxot.

(#13566) F34R válasza bambano (#13562) üzenetére


F34R
nagyúr

Hallani hallotal, de nem hasznaltad. Amennyiben hibakrol beszelunk a Debianon is van egy jo nagy, nevezetesen systemd. A realesek alaposan elo vannak keszitve a stabil hasznalatra. Egyebkent a kerdes
mar megvalaszolt volt akkor mikor feltetted.

#13565) Frawly

F2FS a samsung omlengese, nem egy igazan nap mint nap hasznalhato FS. XFS/Ext4 amit en ajanlok.
Blikkre mondanam neked hogy Xorg es Openbox.
De itt van meg neked egy talalatom : [link]

[ Szerkesztve ]

(#13567) Frawly válasza F34R (#13566) üzenetére


Frawly
veterán

Nekem is az ext4 jött be legjobban, gyors mint a villám. Ez az f2fs lassúcska, főleg a TRIM-elése bootkor. Nagyon nem jön be.

A Xorg-gal az a bajom, hogy az HD3000-es Intel GPU-m, ami a CPU-ba van integrálva, Xorg-gal a login managerek fagyogatnak, ha fent van a Xorg Intel driver, ha nincs (ilyenkor KMS kernel driver van helyette).

A Way Coolerrel én is szemezek, nézegetem mivel tud többet, mint a Sway (ami i3wm-klón Waylandre).

(#13568) tvamos válasza F34R (#13566) üzenetére


tvamos
nagyúr

BTRFS?

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#13569) F34R válasza Frawly (#13567) üzenetére


F34R
nagyúr

Akkor miert nem hasznalod csak siman az xprofile-t vagy valami konzolos display managert?
meg van valami systemd-s autologin is ha problema lenne.

(#13568) tvamos

Az meg a Facebook-e..... xD meg egyebkent sem halmozott fel jellegzetes tulajdonsagot ahhoz hogy hasznaljam.

[ Szerkesztve ]

(#13570) Frawly válasza F34R (#13569) üzenetére


Frawly
veterán

Gondoltam már a konzolos login managerre. De az az igazság, hogy Wayland alatt nincs ilyen fagyási baj, pedig az is KMS drivert használ (i915). Tehát a hiba egyértelműen a Xorg-ban van, nem szereti a GPU-m, de Wayland alatt jó. Wayland alatt viszont a GDM az egyetlen értelmes grafikus login manager / DM.

(#13568) tvamos: a btrfs nem rossz. Csak nem használnám ki az extra feature-eit. Régen HDD-hez használtam, egész jó kis filesystem, akkor főleg az online defrag miatt tettem fel, nem kell unmountolni töredezettségmentesítéshez, meg tud röptömörítést. Viszont SSD-n már ezek egyikét sem használok, meg pl. snapshotot sem. Teljesen jó az ext4, csak elkalandoztam f2fs-es vizekre, mert mindenki istenítette, hogy milyen fasza, Flash alapú tárolókhoz és SSD-khez lett kifejlesztve. De az az igazság, hogy SSD-nek nem kell Flash-barát fs, mert a vezérlő intéz mindent, így tulajdonképp mindegy milyen fájlrendszer van SSD, csak legyen kellően gyors, meg támogassa a TRIM-et.

[ Szerkesztve ]

(#13571) F34R válasza Frawly (#13570) üzenetére


F34R
nagyúr

Anno volt egyik ismerosomnek JFS (az is ilyen flash alapu meghajtokhoz volt a legjobb.) elhalalozott neki az SSD igaz Gentoo-n oruletesen forgatott szerintem az is kozrejatszott. Kar hogy mar nem fejlesztik.

(#13572) Frawly válasza F34R (#13571) üzenetére


Frawly
veterán

Még most is működik a JFS, támogatja a TRIM-et is. Gondoltam rá, hogy kipróbálom, de kezdek belefáradni a kísérletezésbe. Semmi előnyét nem látom a JFS-nek az ext4-gyel szemben, és az ext4 egyszer már bejött. Mint írtam, SSD-nek már mindegy. Az ilyen Flash-barát fájlrendszerek SD-kártyákra, pendrive-okra valók inkább, nem modern SSD-kre.

Közben fent van a Sway, még nem újratelepítéssel, csak úgy poénból felraktam a Gnome3 mellé. Úgy, hogy AUR/git-ből kellett fordítani wlsroot-szal együtt, úgy sem volt tovább 5 percnél, gyorsan felment, de konfigurálni elég nehézkes, kb. semmi nem működik alapból, se billentyűzetkiosztás, se vágólap, szar betűtípusok, gyári háttérkép, nagyon sokat kell majd hegeszteni a konfigot mire belakom. Alapból rettenet fapados, de megáll a memóriafogyasztása 170 MB-ból, mármint nem a Sway-nek, hanem a boot utáni idle fogyasztása ez az egész rendszernek. A Gnome3 580 MB-ot evett.

(#13573) Frawly


Frawly
veterán

Beröffentettem megint a Win10-et, egy kis Netflix 1080p-zéshez. A winten megint ki is tett magáért, hozta a kötelező köröket.

Három frissítési hullám is volt: lehúzta a 2018 decemberi frissítőpakkot a 1803-as főverzióhoz, meg Adobe Flash és Defender update, szintén a 1803-as verzióhoz. Újraindíttatja a gépet. Erre kitalálja, hogy kint van a 1809-es főverzió frissítése (ez a visszavont, majd újra kiadott idei őszi nagy update). Fél óráig töltötte, fél óriáig telepítette (mSATA SSD, i7 mobilproci, 16 giga RAM). Közben 3× (!) indította újra a gépet. Ez mind semmi. Harmadik nekifutásra kitalálta, hogy van frissítés Adobe Flashhez és Defenderhez, mindkettőhöz a 1809-es főverzióhoz (ezek ugyanazok, amit már egyszer lehúzott, de másik főverzióhoz). Ez aztán függőségkezelés magas foka, előbb lefrissíti a 1803-as ágat teljesen feleslegesen, nem kell semmire, mert nem lesz használva, hiszen úgyis frissül 1809-es kiadásra, amihez úgyis másik frissítések kellenek újfent. Ennyire idióta még a trenddiktátor öltönyösnyakkendősök sem lehetnek. Tudom, van az a mondás, hogy nagy az isten állatkertje, de hogy ennyire? Ez már több mint nevetséges, amit a frissítésekkel összeszenvednek.

(#13574) Frawly válasza Frawly (#13572) üzenetére


Frawly
veterán

Közben nyomkodtam ezt a Swayt, lehet megtartom, de még nem oldottam meg rajta mindent. Ablakok körül a keretet nem tudtam kiszedni a doskiban írtak végrehajtásával sem, a status bar kiírásait sem tudtam még kellően testre szabni. Nightshift alternatívát is keresnem kell még.

A vágólap magától megjavult, lehet az segített, hogy feltettem a wl-clip csomagot. De a memóriafoglalás valami miatt felment 170-ről 260 megára, ami mindig nem egy brutális szám, csak nem tudom mi okozta.

(#13575) ubyegon2 válasza Frawly (#13574) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ajajjjaj, ebből tökönszúrás lesz? 16GB-ból már foglal 260MB-ot!? :Y Felraktál az apróra 15 gigát, hogy ennyire zokon aggaszt a dolog? ;]

(#13576) Rimuru válasza Frawly (#13574) üzenetére


Rimuru
veterán

Lényegében a compositornak kell támogatnia wayland alatt.

WinX: miért nem használtál friss ISO-t? (Nincs?) miért nem csúsztattad a frissitéseket? (Addigra csak kiforr - vagy nem ;])

Vigyázat, csalok!

(#13577) F34R válasza Frawly (#13574) üzenetére


F34R
nagyúr

Waybar.

Netflix-re meg ez kell neked.. [link]
Egyebkent meg pirated stuff usually has better bitrate ;]

(#13578) tvamos válasza Frawly (#13570) üzenetére


tvamos
nagyúr

A kollégám szokott azzal nyaggatni, hogy a NAS-on térjek át EXT4-ről BTRFS-re, mert az csúcs szuper! :/

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#13579) Rimuru válasza tvamos (#13578) üzenetére


Rimuru
veterán

És mivel érvel mellete? (Feature amit használnál :))

Vigyázat, csalok!

(#13580) tvamos válasza Rimuru (#13579) üzenetére


tvamos
nagyúr

Valami bit bigyó hiba javítás...

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#13581) Frawly válasza Rimuru (#13576) üzenetére


Frawly
veterán

Mert nincs még 1809-es ISO. Amikor még lehúztam, telepítettem, ami nem is volt régen újratelepítés miatt, akkor a 1803-as volt a legújabb. Elcsúsztatni nem lehet, kötelező a frissítés, kikapcsolhatatlan. Vagyis valami hekkeléssel ki lehet iktatni, de azzal nem láttam értelmét szopni. Csak érdekességképp szoktam írni a Win10 baromságairól, ha már OFF topik.

(#13582) Frawly válasza F34R (#13577) üzenetére


Frawly
veterán

Ezt a Waybart megnézem. A Netflix 1080p addon sajnos nem működik többé, a Netflix gondoskodott róla. Amíg működött, addig gyurmafigura BoB ajánlása alapján ezt használtam, amit te is linkeltél.

Persze, szoktam torrentezni is, de egyre ritkábban, unom, hogy állandóan új évadokat vadásszak meg tárazzak be. Plusz torrenten nincs is fent egy csomó sori, pl. kanadaiak, amit a Netflixen nézek.

(#13575) ubyegon2: nem tragédia a 260 MB-os fogyasztás sem, csak meglepődtem, hogy a 170-ről mire fel volt ez a nagy ugrás. Egyébként valóban mindegy, mert ahogy megnyitottam pár terminált, böngészőt, stb. ugyanannyit fogyasztott, mint a Gnome3. Sajnos testre szabni ezt a Swayt sem lehet, de a tiling wm-ek sose a csicsásításról és effektezésről szóltak. Még egyelőre tesztelem, próbálom megoldani rajta a problémákat.

(#13578) tvamos: NAS-on lehet megéri btrfs-ezni vagy ZFS-on-Linux-ot használni. De sima desktopon, főleg SSD-vel, nem sok értelmét látom.

[ Szerkesztve ]

(#13583) F34R válasza Frawly (#13581) üzenetére


F34R
nagyúr

p2p-en ugy ket honapja van 1809-es MSDN ISO.

(#13580) tvamos

crc32c cheksum metadata es data-ra, elvileg nem lehetne adatvesztesed, gyakorlatilag meg egy fajlrendszer bug miatt, mindened elveszik. Mindemelett nem latom ertelmet ha a sebesseg rovasara megy minden.

[ Szerkesztve ]

(#13584) Rimuru válasza Frawly (#13581) üzenetére


Rimuru
veterán

Pedig minden hibas winx frissites topicban leirjak hogy be kell allitani a kesleltetest es nincs baj (valami 1-2 ev remlik ameddig lehet halogatni). De az is lehet hogy verziotol fugg, pl home-ban nincs benne, nem tudom.

Vigyázat, csalok!

(#13585) Cyrin válasza Frawly (#13581) üzenetére


Cyrin
addikt

Én is mostanában telepítettem a 10-et. De abban maradtam a végére, hogy ehhez kell egy mindennapi hozzáértő felügyelet, mindig van valami baja. Semmit nem csináltunk, már két látszólagos vírust jelzett, false pozitív valszeg. A telepítések könnyedén mennek, de ez ilyen toolbart, amaz operát rakna fel pluszban sunyiban, plusz nyomja erőszakosan az MS szarságokat, reklám vele jár, figyelni kell nagyon....

[ Szerkesztve ]

(#13586) Frawly válasza Rimuru (#13584) üzenetére


Frawly
veterán

Nem, a frissítéseket a Home-ban sem lehet kikapcsolni, az is épp úgy megkapja a 1809-et. Mondom, hekk van a frissítések ellen, de nem láttam értelmét szórakozni vele.

(#13587) Rimuru válasza Frawly (#13586) üzenetére


Rimuru
veterán

Na, csak neked csinaltam egy gyors keresest, ez alapjan 365 napig eltolhatod. ;)

Vigyázat, csalok!

(#13588) Frawly válasza Rimuru (#13587) üzenetére


Frawly
veterán

Kösz, ezt ki fogom próbálni. Egyébként nem lenne bajom a frissítéssel, csak lehessen beállítani, hogy mikor ne frissítsen, ha frissíteni akarok, bekapcsolva hagyom a gépet éjszakára, és frissítek kézzel.

(#13589) bambano


bambano
titán

csináljunk egy annyiralinuxofftopichogyittbiztosnemcsesztetnekwindowszal topicot? :P

más: az urak jól érzik magukat :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#13590) Frawly válasza F34R (#13583) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, p2p-ken. Közben meg egyszer vissza is vonták a 1809-et, meg el is halasztották adatvesztési bugok miatt. Én annak vagyok a híve, hogy Windowst legális lemezképről kell használni, és frissítést akkor feltenni, ha tényleg megtalálja az Update.

bombanő: ez ilyen. Mivel OFF, ezért itt a Win sem off.

(#13591) F34R válasza Frawly (#13590) üzenetére


F34R
nagyúr

MSDN-en font van.. [link]

(#13592) Frawly válasza F34R (#13591) üzenetére


Frawly
veterán

Most már lehet. Amikor még én telepítettem, én is innen szedtem, akkor még 1803-as volt a legújabb. Egyébként meg ez nem MSDN. Az megszűnt. Ez sima letöltés, hivatalos oldalról, nem p2p. Innen is érdemes szedni.

(#13593) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Szerintem Bambano most nagyon beletenyerelt az igazságba! A búbánatos pékf*ra vagy Wines Off-ba is mehetnétek kitárgyalni ezeket a hányingerkeltő Winx-es témákat.

Nem, nem Off itt a Win, hanem ki van úúúútááááálva!!!!!! Csak halkan mondom, a témaindító hsz szelleme is Linuxos kötetlen beszélgetésekről szólott......

lőn.....

minden (volt/leendő) Linux felhasználó, kötetlen beszélgetést folytathasson a szakmai témákon kívül.

Menjetek Winezni a death cokira! ;]

Aki ennyire témátlan mameluk, rakjon be nagyseggú csajokat vagy valami.......

Bigassfan oldal nesztek! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#13594) Rimuru válasza ubyegon2 (#13593) üzenetére


Rimuru
veterán

Kötetlenbe nem fér bele a WinX? :U :P

Én csak gondoltam segítek abban hogy amit nem tudunk az ne kijelentés legyen az egyik fórumtársunk tollából ;) .

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#13595) bambano válasza Rimuru (#13594) üzenetére


bambano
titán

linux felhasználó nem winx-ezik.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#13596) ubyegon2 válasza Rimuru (#13594) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

petlen beszélgetésbe a hányingerkeltés nem fér bele! Köztudott, hogy elég sokan rühellik a témát.

szerintem

(#13595) bambano

Megint ott az igazság! :R Még a nokedli home user sem.

[ Szerkesztve ]

(#13597) Rimuru válasza bambano (#13595) üzenetére


Rimuru
veterán

Igen tudom a win7 sokkal jobb. :DDD ;]

Vigyázat, csalok!

(#13598) ubyegon2 válasza Rimuru (#13597) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ilyent érdemel, aki winmentes:

és ilyent, aki winezik:

(#13599) Frawly válasza ubyegon2 (#13593) üzenetére


Frawly
veterán

Szerintem nagyon nem tenyerelt bele. Múltkor épp ő volt az, aki kifakadt a Win10-re valami frissítés miatt.

Wines topikokba nem írhatom, hogy szentségtörésnek vennék. Másrészt fele részben azért próbáltam linuxos témáról is értekezni.

(#13600) bambano válasza Frawly (#13599) üzenetére


bambano
titán

én sose szakmáztam w10-ről.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.