Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14951) Rimuru válasza Apollyon (#14950) üzenetére


Rimuru
veterán

Nagyon sok éve connman (Előtte wicd volt de meguntam, hogy bugos).

Vigyázat, csalok!

(#14952) zoltanz válasza Apollyon (#14950) üzenetére


zoltanz
nagyúr

wicd. Nálam rendben megy.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#14953) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Szép az új McLaren GT.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#14954) F34R válasza zoltanz (#14953) üzenetére


F34R
nagyúr

Jajjaa a videoban is..

[link] Amugy nem tudtam hogy vannak ferfi gold diggersek is. :DDD

(#14955) Frawly válasza Rimuru (#14951) üzenetére


Frawly
veterán

Ezt ki fogom próbálni én is. A wicd nálam jól működne, egy dolog idegesít benne, hogy boot alatt vár a rendszer a csatlakozásra, feltartva a bootolást.

(#14956) F34R válasza Frawly (#14955) üzenetére


F34R
nagyúr

systemd mar csak ilyen ;]

(#14957) Frawly válasza F34R (#14956) üzenetére


Frawly
veterán

Most, hogy megvan az új Ryzen 2600-as asztali gép, arra lehet Gentoot tolok fel. Még sose telepítettem, és a 6 mag, 12 szálas CPU már ideális alany a kísérletezésre, gondolom jó gyorsan pörgeti ki a forráskódból fordításokat.

Az Archot már unom, túl simán működik, kéne valami újabb fejlődési cél.

(#14958) F34R válasza Frawly (#14957) üzenetére


F34R
nagyúr

Nah, hajra. :D Nem biztos, attol fugg mit akarsz felrakni. llvm, gcc, qt-webengine, libreoffice ezek brutalisak forrasbol. vagy ott van a webkit-gtk ami csak egy magot hasznal valamiert forgataskor. Ha minden unstable-bol agbol megy akkor lesz izgalmas eleted ;]

(#14959) Frawly válasza F34R (#14958) üzenetére


Frawly
veterán

Qt-webengine talán nem lesz, de llvm (GPU-hoz), gcc lesz. LibreOffice-t nem tudom még. De valami minimalistább WM-re gondoltam mindenképp.

Az a baj, hogy ritkán van az asztali gépre időm, akkor is elcsábít a game-elés rajta, így valahogy nem érzem sürgősnek a linuxozást. Arra itt a laptop.

(#14960) F34R válasza Frawly (#14959) üzenetére


F34R
nagyúr

Akkor add at magad Redmondnak :P

(#14961) Apollyon válasza Frawly (#14957) üzenetére


Apollyon
Korrektor

A pacman csomagkezelő után a gentoo-s fordítgatós telepítgetés egy rémálom lesz. :D Mert faxa amúgy, tényleg, csak hogy mindig várni kell, amíg lefordul végre a program... ouch.
Egyébként is, life is too short to remove usb safely, akkor a gentoo meg... :D

A helyedben kipróbálnám a void linuxot, én ránézek valamikor.)

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14962) Frawly válasza Apollyon (#14961) üzenetére


Frawly
veterán

A Voidnak nem látnám értelmét, nem olyan friss, mint az Arch, egy csomó minden nincs meg a repóiban, egy csomó systemd-re dependelő progi nem fut rajta normálisan. Az Arch után visszalépés lenne.

Az lehet, hogy szívni fogos Gentooval, főleg, hogy a legfrissebb dev verziós upstream/dev kódokat fogom rajta lefordítani, hogy legyen értelme az Arch ellenében.

De ubyegon kedvenc erdőben kolbászoló fószere is elkezdte nemrég a kernel bloat, a Bash bloat, stb. bloat, de a systemd nem bloat, ne szidjuk a systemd-t, ne bántsuk Pötteringet kezdetű dumát nyomni, erre szép csendben átváltott sysemd-s Arch + i3-ról systemd-mentes Void + dwm kombóra :DDD Ott röhög rajta a kommentekben mindenki, hogy nem kicsit álszentség, hogy bort iszik, de vizet prédikál.

(#14963) 0xmilan válasza Frawly (#14962) üzenetére


0xmilan
addikt

Az i3 > dwm valtasnal a systemd vitatol fuggetlenul a suckless voltaval ervel, es amugy teljesen megertem. Eleg fancy, ahogy igy bemutatta.
Viszont az ilyen kozepen ket nagy ablak, mellette ket oldalt meg 2-2 elrendezeseknel csak nezek, hogy erre milyen real life use-case van?

(#14964) Frawly válasza 0xmilan (#14963) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, de ha a sucklesst tartja megfelelő filozófiának, akkor nem támogatnia kéne a systemd-t. Ráadásul olyan dolgokra rámondja, hogy bloat, mint a Bash, bezzeg a systemd meg oké szerinte. Egyszerűen csak képmutatás, hogy két videóban is védelmébe vette a systemd-t, és erre nem azt használ. dwm-et fel tudna rakni Archra is, az is épp olyan suckless. Félre ne érts, nem az a bajom, ha valaki systemd-párti, de akkor ha már erről szónokol, akkor használja is, mutasson példát.

A középen két master, szélén két slave ablaknak én sem tudom milyen use case-e van dinamikus tilingnál. Igazából a tiling nem rossz dolog, de alacsony felbontáson nincs értelme, már pedig Luke is azt használ a Thinkpadjén. Én is, ezért is nyomatok minden alkalmazást full screenben.

Nekem teljesen elég lenne egy TinyWM szintű felület is, ha lehetne rá egy tálcát varázsolni, meg az alkalmazásokat fullscreenbe küldeni és a váltani lehetne közöttük. Igazából a Swayt sem szeretem annyira, de mivel egyszerű, meg a leghasználhatóbb Waylanden még a kicsik közül, így ennél maradok.

[ Szerkesztve ]

(#14965) Apollyon válasza Frawly (#14962) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nem olvastam el itt az összes hszt a múltkor, szóval akkor ez volt az a kopasz akiről szó volt, a Kovács Lukács. :D Vicces, mert egyébként tőletek függetlenül találtam rá youtubeon amikor kerestem Thinkpad Libreboot opciókat, azóta én is nézem a videóit.

Nekem amúgy kifejezetten bejön a fibonacci-s dwm, lehet teszek ezzel is próbát. Látom hogy a korábbi videóiban Arch mánia van, meg van olyan videó is amiben arról beszél hogy ne disztróhoppolj, hát ő most váltott.

Nem láttam az összes videóját, mert csak pár hónapja nézem, de miért is probléma, hogy Void-ra tért át? Parabolát is használt már párhuzamosan Arch mellett az X60 és X200-as TP-jein. Esetleg nagyon hittérítős a csóka?

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14966) Frawly válasza Apollyon (#14965) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, ez a baj vele, hogy hittérít, aztán nem azt csinálja, amiről papol. Mondta, hogy ne disztróhoppoljunk, meg az Arch a legeslegjobbabb, erre most váltott róla. Aztán volt egy időszaka, hogy kritizálta a suckless szoftvereket is, hogy milyen elitista, meg túl minimalista, erre most azt használ (az összeset ráadásul, dwm, st, surf). Majd jött azzal a hülyeséggel, hogy a systemd teljesen rendben van, ne bántsuk Pötteringet, erre most váltott egy systemd-nélküli disztróra.

Félre ne érts, nem az a bajom, hogy váltott akármire, mert ő tudja mit akar használni, csak akkor ne papoljon elvekről, meg ne mondja meg a tutit. Vallja be, hogy még ő is kísérletezik, használjon mindenki azt, amit jónak lát. Van a csávónak egyfajta blikkes térítőjellege. Pár hónapja volt egy olyan korszaka, mikor ki akart költözni vidékre, hogy majd öngazdálkodik, növényeket termeszt, vele a kormány nem cseszik ki, nem figyelik meg, mert ő mindenkinél okosabb, lemegy a térképről. Az ingatlant meg is vette, de aztán mégse ugrott bele a mezőgazdaságba, hanem elkezdett PhD-s disszertációt írni. Szóval a felét nem szabad komolyan venni annak, amit mond.

(#14967) F34R válasza Frawly (#14966) üzenetére


F34R
nagyúr

Anno Szekely Vegan is azt mondta, hamarosan meg ki lesz toloncolva Amerikabol.
Luke-nak nem kell minden szavat keszpenznek venni. Amugy a mutt-wizard eleg jo cucc tole.

(#14968) Apollyon válasza Frawly (#14966) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Amikor ráakadtam a tecsőn, furcsa is volt, hogy mennyi nézője van. A történtekből kiindulva, mire eljutottunk ehhez az átlag 20 ezer megtekintés / videó szinthez, addigra úgy néz ki elhullottak az elvek. Ez már az a pont amikor nem objektív ismeretterjesztésről van szó, hanem közösségi médiáról. A közösségi médiában elhangzottak meg finoman szólva, nem az őszinteségükről híresek. Ugye tipikus jelenség, amikor közönségnek csinálunk valamit, akkor nem önmagunkat mutatjuk, hanem kicsit többet, mint ami a valóságban létezik. Faxbúk is, ugye... A lényeg a megtekintések száma, hogy jöjjön a pénz.

Hát szomorú. Mindenesetre fenntartásokkal még ki lehet pár videóból szűrni némi érdemi információt.

Ja látom neki is van már patreonja. Adakozz a svindlernek! Pff.... -.-

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14969) cappa72


cappa72
nagyúr

Ráakadtam egy jó dologra:
certutil -encodehex MyProgram.exe MyProgram.txt

Jó kis hex formában írja ki a fájl tartalmát. A txt meg már szépen olvasható.

C:\Users\zappa\Documents>certutil -encodehex c c.c.txt
Input Length = 44544
Output Length = 206016
CertUtil: -encodehex command completed successfully.

Az egész ott kezdődött, hogy a redmondi cucc egy C fájlt hozott létre több esetben is, kiterjesztés nélkül. Nem tudtam mit kezdeni vele. Ezért kezdtem el kutakodni, hogy hogyan lehet normálisan belenézni. És ezt a parancsot találtam.

(A C fájlba belenézve meg OLE objektum gyanús)

Csak úgy mondom... hátha valakinek kell ilyesmi.

Szigorúan off-topik. :)

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#14970) Frawly válasza Apollyon (#14968) üzenetére


Frawly
veterán

A videói ennek ellenére jók, ha nem a hittérítősöket nézed, hanem olyanokat, amiben konkrét megoldásokat mutat be, neomutt, i3wm, konfigolás, Bash scriptelés, dwm, st, stb.. Azok hasznos, informatív videók. Csak az ilyen általános jellegű hittérítéseit nem szabad komolyan venni.

Én nem sajnálom tőle, ha támogatják, meg nézett. Egy nem valami gazdag egyetemista, a videói meg végül is jók. FB-ot nem használ, az ellenkezik az elveivel, de ki tudja, lehet stikiben épp úgy tolja azon is, ahogy a systemd-ről is dobbantott :D

De pl. Derek Taylor videói is elég jók (DistroTube nevű csatorna, ubyval őt hívjuk kopasz fazon 2-nek), legutóbb pl. pass-ról vagy a konzolos webrádióról, stb. szóló videói elég informatívak.

(#14971) cappa72


cappa72
nagyúr

Senki nem vette észre, hogy veszélyes kártevő fertőzi a Linux-okat.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#14972) Fred23 válasza cappa72 (#14971) üzenetére


Fred23
nagyúr

Nagyon durva, remélem, nem sok gép kapott belőle!

(#14973) Frawly válasza cappa72 (#14971) üzenetére


Frawly
veterán

Most se vették észre, mert semmi konkrétumot nem írnak, hogy terjed, hogy lehet felismerni, milyen szoftvereket kell futtatni a kimutatására, mely kernel, csomagverziók sebezhetők. Ez így egy bulvár riogatás, hogy fertőzött a Linux is, rettegjen mindenki. Aztán majd kiderül, hogy nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Majd komolyan veszem, ha lesz róla normális CVE doksi, technikai részletekkel. Néhány cikk említi a CVE-2019-072-t, de annak utánanézve az egy windowsos sérülékenység.

(#14974) sh4d0w válasza cappa72 (#14971) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Ha senki nem vette észre, hogy született róla cikk?

https://www.coreinfinity.tech

(#14975) Apollyon válasza Frawly (#14970) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nem sajnálom tőle én se, szó sincs róla. Csak nekem ez a patreon még mindig koldulás, illetve a pénzhajhászás manipulálja a tartalmat is (belerakunk elemeket a nézettségért, ferdítünk dolgokat stb.), csak ez a bajom vele. Azzal nincs bajom, ha ő bemutatja a saját jó ízlését, és az másoknak is tetszik.

(#14971) cappa72: Odáig néztem, hogy pcfórum, ez egy halálgáz oldal, amit az az elmebeteg, sting nevű user visz. Már hosszú évek óta nyomja a fudot meg a hoaxokat az open platformokról, de persze a májkroszoft meg a szarjai az überkirály...
A pcfórumot még reklámblokkolóval se nézzétek, nem érdemli a kattintást. Amit a szting ír = aljas hazugság, ennél több szót nem is érdemel.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14976) Frawly válasza Apollyon (#14975) üzenetére


Frawly
veterán

Luke-nál meg Dereknél még nem manipulálja a tartalmat. Dereknél annyiban, hogy a patreonosok kérhetnek témákat, amiről videót csinál, meg havonta streamel nekik egy külön videót, amiben élőben lehet vele beszélgetni, de ennyi. A nagy része a videóknak Patreon-független, nem koldul, megemlíti, hogy ha akarod, támogathatod őket, nem kötelező, akkor sem fognak másmilyen videókat csinálni, legfeljebb megköszönik a támogatást, meg próbálnak valami pluszt nyújtani. Ezt egyáltalán nem sajnálom tőlük, vannak olyan hasznosak a videóik, hogy bőven megérdemlik. Meg úgysem fognak ebből gazdagodni, az arra elég, hogy ilyen YT-hoz kellő eszközökre fordított kiadást csökkentsék.

A pcforumot meg stinget nem ismerem, de valóban nem tűnik komoly oldalnak. Ettől függetlenül ezt a hírt más híroldal is lehozta, csak konkrétum nincs sok. Egyelőre annyit találtam róla, hogy eredetileg windowsos kártevő, amit valahogy átportoltak, de selinux kell hozzá, és Ázsiában terjed, ahol eleve sok éve nem frissített szutyok rendszereket használnak. Szóval itt a PH-ról nem hinném, hogy valaki is érintett lenne.

[ Szerkesztve ]

(#14977) Apollyon válasza Frawly (#14976) üzenetére


Apollyon
Korrektor

No, legújabb videóban azt mondja Luke egy ideig nem lesz feltöltés, mert összepakolt és elhúz valahová messze, és majd magának akarja megtermelni a kaját. :D
Nem vagyok egy vlog fan hogy úgy mondjam, de úgy a tech jellegű dolgai és az általad említett történések után már kíváncsi leszek mi lesz ebből. :D

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14978) cappa72 válasza Apollyon (#14975) üzenetére


cappa72
nagyúr

Vártam eme reakciókat.
Gyanús volt nekem ez az izé, így inkább ide offtopikba tettem.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#14979) F34R válasza Apollyon (#14977) üzenetére


F34R
nagyúr

Ehenhal. Vagy kapal majd a foldeken ;]

(#14980) Frawly válasza Apollyon (#14977) üzenetére


Frawly
veterán

Erre én is kíváncsi leszek, városi egyetemista, gondolom annyit tud a mezőgazdaságról, mint eszkimók. Szerintem ha még sikerül is neki megtermelni mindent, bele fog keseredni, és ideje nem marad videókat csinálni, de legfeljebb dobja a projektet. Már azt hittem, hogy sose költözik ki, az ingatlant már majdnem fél éve megvette.

(#14981) Apollyon válasza Frawly (#14980) üzenetére


Apollyon
Korrektor

El sem tudom képzelni, hogy egy 21. századi youtuber mégis hogyan tudna alkalmazkodni ilyen körülményekhez úgy, hogy feltételezem, sosem csinált ilyet előtte.

Egy átlagember bájdövéj még egy csökött diétát is alig vagy nem tud tartani, mert valami jó illatú ínycsiklandó junk food eltereli a figyelmét és megtörténik a baj.
Ha egyáltalán van fogalma valakinek a helyes kajálásról.. Nemhogy még magadnak megtermelni és a high tech életmód után derékból redneckké válni... Ha mondjuk egy kész farmot vett, ahol már megvannak a dolgok csak gondozni kell, még talán. De ha most még el kell egyáltalán vetni, ha már ott is vannak a magok a földben, akkor jó eséllyel augusztus végén lesz belőle értékelhető termés.

Ráadásul húst nem tud termelni a földben, ahhoz állatokat is kell tartani. Ez rengeteg pénz és energia. De még ha a pénz korlátlan mennyiségben is rendelkezésre állna, akkor is egy egész napos munka fenntartani egy önellátó gazdaságot.

Öntözni, kapálni, egyéb kártevőktől megóvni a termést, állatokat gondozni, trágyát lapátolni... Ezt egyedül nem tudod csinálni, de ha tegyük fel mégis, akkor is totál gazdaságtalan.

Szóval ez amit mondott vagy hazugság, vagy bele se tud képzelni mennyi változtatást és lemondást igényel.

Ha meg előtte húsevő voltál, és lemondasz időközben a húsról, totál meghülyülsz. Legalábbis nekem napi fél kiló hús a minimum, én szeretem, nekem jólesik, totál bediliznék nélküle. :D

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14982) F34R válasza Apollyon (#14981) üzenetére


F34R
nagyúr

Az a fel kilo hus azert kell, hogy fentartsd az izomzatod? :DDD

Luke-nak az kb egesz hetre eleg lenne. :P

(#14983) Vladi válasza Apollyon (#14981) üzenetére


Vladi
nagyúr

Azért ennyire nem radikális a dolog, legalább is az élelmiszer termelés. Nekem is sokszor eszembe jut, hogy elmegyek Mongólia közepébe jurtába lakni és jakokat tartani.... ha már túl sok a strressz megteszem. :DDD

Az ilyesmit modern korban kicsiben kell elkezdeni. Ha ennyire a természetbe és a termelésbe vágyik, akkor nézzen ki magának egy kis keretes házat valahol ahol olcsó - totál helyfüggő - aztán ültessen egy sor paradicsomot.

Ha 2 év múlva is ezt akarja, akkor léphet tovább. Lehet csinálni a modern életet meg a földtúrást, csak meg kell találni hogy melyikből mennyit.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14984) Vladi


Vladi
nagyúr

eprom programozó eszköze nincs valakinek? kölcsön... :B

27C322 42 lábasokat akarnék programozni.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14985) ubyegon2 válasza Vladi (#14984) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Neked full okoskonyhád van ezek szerint? Talán a mikrómat lehet programozni meg a mosógépet, de hogy a lábasokat...... :Y Fejlődik vadkelet erősen.

[ Szerkesztve ]

(#14986) Vladi válasza ubyegon2 (#14985) üzenetére


Vladi
nagyúr

:Y

Nem, csak vénülök és egyre hülyébb hóbortjaim. :DDD

Neked meg egyre hülyébb avatárjaid. :P

Jáj b akker most esik le. Nem a fazekakat programoznám, hanem 42 lábbal rendelkező epromokat. :DDD

[ Szerkesztve ]

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14987) ubyegon2 válasza Vladi (#14986) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Tényleg igaz, én már nem is szólok semmit, már az elzett zárnál is a kis rfid fityegőt akartam imént is lógatni....az avatar meg nem az enyim, közös szar. Jogosult lennék egyedi avatarra, de utálják a pofámat, így mindig valami ilyen akad a hálómba. ;]

Amúgy engem nem lepett meg, hogy konyhai étekkészítő alkalmatosságokat akarsz programozni, már megszoktam, hogy mindenkinek van valami meglepő szokása. :D

Ha ilyen lassan esik le, legalább van időd elugrani.....

[ Szerkesztve ]

(#14988) Frawly válasza Apollyon (#14981) üzenetére


Frawly
veterán

Nem farmot vett, hanem valami erdei házat, amihez nagyobb földrészt tartozik. Szóval meg fog vele szenvedni, rengeteg munka van vele, még ha sikerre is viszi, bele fog görbedni. Nem csak az, hogy nincs meg hozzá az agrárismerete, de szerintem fizikailag sem annyira edzett, hogy bírja azt a görény nehéz fizikai munkát, ami ezzel jár, főleg, ha csak egymaga csinálja, nem egy egész család foglalkozik vele.

(#14989) Frawly válasza Vladi (#14986) üzenetére


Frawly
veterán

Aliexpressen nem drágák ezek a programozók, érdemes venni, ha kell, bármilyen lábszámú és fajtájú EPROM IC-t tudnak programozni, menteni, ellenőrizni, stb..

(#14990) Vladi válasza Frawly (#14989) üzenetére


Vladi
nagyúr

Jah, nem drága. Adapterrel 30. :U

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14991) Frawly válasza Vladi (#14990) üzenetére


Frawly
veterán

Ha jól fogod ki, van már 30 dollár körül is, nem kerülnek azok 30k forintba. Lehet türelem is kell, hogy kifogj egyet. Több online oldalon szét kell nézni, de az aliexpressen szoktak ezek a legolcsóbbak lenni.

(#14992) Vladi válasza Frawly (#14991) üzenetére


Vladi
nagyúr

Hát olyan 20 alatt megállnék, mert adapter is kell hozzá. viszont mire idecsorog... :(

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14993) F34R válasza Vladi (#14992) üzenetére


F34R
nagyúr

vagy programozol masfajta eeprom-t, amihez az eszkoz olcsobb.

[ Szerkesztve ]

(#14994) Vladi válasza F34R (#14993) üzenetére


Vladi
nagyúr

vaaagy használok olyan epromot amit be tudok tenni a pcb-be. :DDD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14995) ubyegon2 válasza Vladi (#14994) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Most kezdem érteni mitől hal le folyamatosan valami a gépedben, memória, SAS csatlakozó.....az SSD-s kérdés óta más is lett kampeca? ;] Nem kéne ócsóbb hobbira áttérned? Így azt a jó kis vadiúj 860 EVO-t is ki fogod nyírni.

(#14996) F34R válasza ubyegon2 (#14995) üzenetére


F34R
nagyúr

Kovetkezo a 10Gbit lesz. ;]

(#14997) Vladi válasza ubyegon2 (#14995) üzenetére


Vladi
nagyúr

:Y Te nyomozol vagy mi?

Az a gép egy 8 éves céges gép volt, miat Angliából lomoltam az ebayről. Kihalt 2 ram és 1 hdd belőle. Ez 10 éves cuccnál vállalható.

Nem nagyon halnal le nálam a gépek ezen kívül. :N

Az eprom nem ide kell.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14998) ubyegon2 válasza F34R (#14996) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Abba az öreg gépbe egyből kenyérpirító funkció is lenne. :D

(#14997) Vladi

Ja, nyomozok, persze....mert amúgy annyira qrva nehéz volt észrevenni, hogy minap bekérdeztél az SSD-s topikba, amit rendszeresen látogatok egyébként. :Y Időnként még bele is szoktam vauzni a hozzáértők dolgába. Szokásom, ezt tudjuk a Linuxos topikokból.

Ha még azt a gépet akarod nyúzni egy darabig, látogass el a Milyen tápegységet......topikba is, azt nem látogatom rendszeresen, de neked most jól jönne. ;)

Az eprom nem ide kell.

Ezt rögtön sejtettem, csak erről ugrott be a múltkori SSD vételi szándékoddal kapcsolatos kérdés.

(a nyomozós kérdésedre válasz az aláírásomban) :D

[ Szerkesztve ]

(#14999) Frawly válasza Vladi (#14992) üzenetére


Frawly
veterán

Lehet kijön 20-ból is, de az meg olyan programozó lesz, ami csak x típust tud programozni, a 30-asok meg univerzálisak, bármilyen lábszámú, fajtájú chipet tudnak programozni.

Ha valakinek lenne is ilyen programozója és kölcsön adná, akkor is vagy el kéne menned érte, vagy postázni kéne oda-vissza, az is jó pár ezres, kivéve ha helyben van, de annak meg kisebb az esélye.

Értem egyébként, hogy drágállod, ha csak egyetlen projekthez kell, akkor tényleg húzós kicsit, de ez van, a projektek általában ilyenek, hogy csak kiadás kiadás hátán, amire még rájön előre nem látott kiadás. Ma már levegőt venni is drága.

(#15000) Frawly


Frawly
veterán

Feldobnék egy kis szakmai témát, más linuxos topikba nem illik. Egyre többször olvasom a Phoronixon, hogy különböző disztrók lz4-gyel fogják csomagolni a csomagjaikat. Ezzel van valakinek tapasztalata?

A tesztek szerint a tömörítése nem jobb ugyan, mint az xz, lzma, lzma2-nek, de cserébe állítólag a kitömörítése állati gyors. Csak a hétvégén lesz annyi időm, hogy teszteljem, de ha valakinek van tapasztalata ezzel, ne tartsa magában, érdekelne tényleg olyan szuper gyors-e, vagy most csak ez is csak egy olyan hype, mint a gcc helyetti llvm clang, flang, stb. téma.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.