Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14451) ubyegon2 válasza Frawly (#14448) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Pedig én rászoktam, hogy a kezdőknek is parancssort vetek oda.

Ezzel nincs is baj, de vannak kérdések, mikor nem ez a megoldás, a mai Kezdő topik példa tökéletes arra, amit írtam, a végén kellett a komplex segítség, ami szintén parancssorokból állt amúgy. ;)

Van, amikor nem értik a segítők, mi a kérdés, pedig ez a mai tényleg világos volt.....nem úgy, mint a múltkori, amin páran hümörögtek, miért nem lehet megérteni. Azóta sem érti senki a Haladóban sem. :U

(#14452) Frawly válasza ubyegon2 (#14451) üzenetére


Frawly
veterán

Ez már nem csak a kezdő topikban van. Most a haladóban is valaki szerverre akar desktop environmentet felerőltetni. Azt is kizárólag Debianra, mert a többi szar. Persze titok, hogy minek, de kell neki rá. Közben meg ha megtudnánk mire kell, könnyen kiderülne, hogy valójában nem kell. De legalább meg is sértődött, hogy mennyire nem lett előrébb a hozzászólásommal. Pedig az a vicc, hogy pont ez a lényeg, hogy ha rosszul akar valamit megoldani, akkor abba ne segítsük, hanem a normális irányba legyen terelve.

Azt vettem észre sok év alatt a fórumokon, hogy legtöbbször a kérdés megfogalmazása nem jó. Rákérdeznek egy problémára, de mikor belemegyünk, hogy mihez kell az neki, akkor kiderül, hogy valami egész más problémát próbál meg rossz irányban megoldani, ahhoz kéne kerülőútnak, és van az egésznek egy sokkal szakszerűbb, egyszerűbb megoldása, amit azért nem lát, mert rossz irányban próbálkozik, és abban várja a segítséget, hogy ebben a rossz irányban legyen továbbsegítve. Közben meg a valódi megoldás az, ha teljesen átfogalmazzuk a problémát, és egész más irányban oldjuk meg.

(#14453) F34R válasza Frawly (#14450) üzenetére


F34R
nagyúr

Dehogy containerezik.. nem tudom hol olvasta ezt a baromsagot Bambano de nem igy van. Az hogy tudsz pl flatpak-el felrakni appokat (de nincs benne default, es raderoltetve) ugyanez a dockerre is.

(#14454) Rimuru válasza bambano (#14449) üzenetére


Rimuru
veterán

barmelyik amelyik eleg friss gnome shell-t szallit, azok mennek waylanddal, de ha rendesen megnezned akkor szerintem a leggyorsabb egy arch + sway.

Vigyázat, csalok!

(#14455) Frawly válasza F34R (#14453) üzenetére


Frawly
veterán

Ja, így már értem miért hiszi. Flatpakot, Snapet és egyéb baromságokat nem érdemes felerőltetni semmilyen disztróra, nem csak a konténerek miatt, hanem egyébként is teleszemteleik a rendszert, meg bloat megoldások.

(#14456) F34R válasza Frawly (#14455) üzenetére


F34R
nagyúr

Flatpakot sosem hasznaltam, viszonylag eleg nagy a package-database ahhoz hogy a sajat csomagkezelojevel rakj fel mindent. Hinni sokmindent lehet, de az nem visz elorebb.

(#14457) bambano válasza Frawly (#14450) üzenetére


bambano
titán

"Meg szerintem amilyen konzervatív vagy, neked a Wayland is vörös posztó lesz": a két dolog között nincs összefüggés. ami eddig vörös posztó volt, az az is marad. amit eddig nem használtam, azt nem is fogom használni. ettől független kérdés, hogy tájékozódás céljából ránézek.

a clear linuxot ismerem, kérdés, hogyha valamit én akarok rátenni, azt is az intel fordítójával lehet lefordítani?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#14458) bambano válasza F34R (#14453) üzenetére


bambano
titán

"Dehogy containerezik.. nem tudom hol olvasta ezt a baromsagot Bambano de nem igy van": szerinted? megmondom: konkrétan a void linux kezdőoldán olvastam.
ez van kiírva:
"xbps-src: xbps-src is the xbps package builder, written from scratch with a 2-clause BSD license.
This builds the software in containers through the use of Linux namespaces, providing isolation of processes and bind mounts (among others). No root required!"

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#14459) Frawly válasza Frawly (#14372) üzenetére


Frawly
veterán

Közben meg dobnom kellett ezt a GDK_BACKEND=wayland környezeti változót. Már a Firefox is crachelt tőle, ha új ablakot akartam nyitni a meglévő mellé. Meg az X-es programok (Chromium, qBittorrent) sem indultak, nem találtak kimenetet.

(#14460) F34R válasza bambano (#14458) üzenetére


F34R
nagyúr

Az xbps-src nem default a void resze. Olyan mint Arch-n az aur, vagy gentoo-n az overlayek, meg debianon a 3rd-party repok.
Eleve mar csak azert sem jo nekem, mert forrasbol rakja fel a csomagokat. Es nem container, hanem chroot jellegu.

(#14457) bambano
Van GNU compiler is, nem kell az intel nativjat hasznalni.
Attol fugg mire gondolsz, olyanra ami nincs benne a bundle listben?

[ Szerkesztve ]

(#14461) bambano válasza F34R (#14460) üzenetére


bambano
titán

itt ajánlottátok a voidet. kb. annyit volt lehetőségem megnézni belőle, hogy elolvastam a kezdőlapot a weben, letöltöttem az install iso-t. ezek után szerinted arra fogom mondani, hogy marhaság, amit a weben írtak, vagy arra, amit te mondtál?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#14462) F34R válasza bambano (#14461) üzenetére


F34R
nagyúr

En nem ajanlottam, valamit felreertettel. Lehet korabban igen de most arra a celra amit kerdeztel megcsak felvetes sem volt reszemrol.
B+ harom eve hasznalom, csak tudom hogy mukodik, elotte meg Gentoo pleb voltam.
Ne kelljen mar magyarazkodnom. :DDD

(#14463) bambano válasza F34R (#14462) üzenetére


bambano
titán

de, kell magyarázkodnod, mert olyanért marháztál le, amit a hivatalos web ír.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#14464) F34R válasza bambano (#14463) üzenetére


F34R
nagyúr

Azt sem irtam, hogy marha. :DDD Nem hivatalos, a keszito mar regen lelecelt.
Ilyen oldalon ne alapozz ra semmit, foleg nem hogy correct.
De mint mondtam, en nem ajanlottam hogy felrakd. Egyebkent sem kerdeses, hogy serveren marad a Debian, systemd-vel egyutt kell elned.
Waylandre meg pl probald meg Debian testinget, ha mar ismered.

(#14465) Frawly válasza F34R (#14464) üzenetére


Frawly
veterán

Nekem az nem tetszik a Voidban, hogy elég kevés bináris csomag van hozzá. Független disztró, de elég kevés erőforrás áll mögötte.

(#14466) bambano


bambano
titán

konteszt: találgassatok, melyik disztró nem kezelik a cpu throtlingot!

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#14467) F34R válasza Frawly (#14465) üzenetére


F34R
nagyúr

Mihez kepest? pl slackwaren, fedoran, OpenSuse-n meg ennyi sincs.
Debian meg splittel eleg sok csomagot.

(#14466) bambano

???

[ Szerkesztve ]

(#14468) Frawly válasza bambano (#14466) üzenetére


Frawly
veterán

Tippre: Archra gondolsz, esetleg Void. De mit értesz az alatt, hogy nem kezeli?

(#14469) Rimuru válasza bambano (#14466) üzenetére


Rimuru
veterán

freebsd? ;]

Vigyázat, csalok!

(#14470) bambano válasza bambano (#14466) üzenetére


bambano
titán

a clear linux.
a proci gyártójának saját linuxa nem boldogul azzal, hogy a proci ne főzze szét a saját agyát...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#14471) Vladi válasza bambano (#14470) üzenetére


Vladi
nagyúr

Link. Itt találsz fedora 30 isokat. Kb alfa és béta közötti állapotban vannak. Ennél frissebb waylandot én nem tudok javasolni.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14472) Frawly válasza Vladi (#14471) üzenetére


Frawly
veterán

Ennél frissebbet én se, de az Arch, Gentoo is ugyanilyen friss. Ezek mind bleeding edge cuccok, egyenesen upstream git verziókból, minden a legfrissebb. Rollingnál nincsenek olyan baromságok, hogy feature freeze meg backportolás, meg release party és LTS 2398. február 32-ig támogatva.

bambano: nem tudom, nem használtam még Clear Linuxot, csak olvasom, hogy most nagy sikk. Elvileg prociból is csak a legújabbakat támogatja, igaz ha nem támogatja a procit, az nem a throttling hiányában kéne megmutatkozzon, hanem akkor bootolni sem bootol elvileg. Mindenesetre telepítsed, majd telepítés után beállítod a cpu governort energiatakarékosra, akkor talán visszaveszi az órajelet, ha nincs terhelve.

(#14473) bambano


bambano
titán

no, az eddig megnézett linuxok alapján ki lehet jelenteni, hogy egyetlen, általam most tesztelt minor linux disztrót sem érdemes megnézni se, ha igényed van a rendes magyarításra. ez alapján azt a véleményt extrapolálom, hogy tisztességesen magyarított disztró csak valamelyik nagyobb felhasználói bázisú disztró lehet.

az én igényeim szerint a void, a clear semmire nem jó.
a kali alatt valami debian jellegű disztró van, vagy debian vagy ubuntu, ennek nem néztem utána, ez akár használható is lehetne. ha nincs igényed a rengeteg biztonsági cuccra, amit beleöntöttek, akkor felejtős.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#14474) Frawly válasza bambano (#14473) üzenetére


Frawly
veterán

Mert milyen magyarításra lenne igényed? locale.conf-ban beállítod a hu_HU.UTF-8 sort és gen-locale. Majd a keymapot beállítod hu-ra (vconsole.conf-ban és az setxkbmap-ban vagy a waylandes felületen). Elvileg ezután magyarnak kéne legyen a rendszer újraindítás után. Grafikus felülethez meg 1-2 progihoz meg magyar nyelvi csomag kellhet.

Én lokalizálatlanul használom. Pont azért, hogy ilyen lokalizációval meg féllokalizációval, félrefordításokkal, hiányzó nyelvi csomaggal ne kelljen szopni, meg nyelvgyakorlásnak sem rossz. Plusz az angol nyelvű hibaüzenetekre a megoldás is könnyebben kereshető, ha angolul vannak. Ettől még az UTF-8 miatt meg a beállított hu keymap miatt van rendesen magyar kiosztásom és a magyar ékezetek és nyomdai karakterek megjelenítésével sincs semmi probléma egyik alkalmazásban sem, se a kiírásokban, se a fájlnevekben nem jelent gondot.

Sok terminálos programhoz egyébként sincs magyarítás, pl. indíts el magyar Debian alatt egy htop-ot, cfdisk-et, vifm-et, mc-t, feh-t, ncmpcpp-t vagy egyebet, egyik sem lesz magyarul. Épp ugyanez a manpages-re. Így egy magyarított disztrón max. az általánosabb utasítások irkálnak ki magyarul (pl. csomagkezelő, Bash, stb.), meg a grafikus felület, böngésző, stb. magyar.

Meg igazából a rendszer használatakor nem annyira jön ki a nyelv. i3wm, Sway, és hasonlók alatt nincsenek menüpontok, vezérlőpult, stb., amiben nyelvfüggő kiírás lenne, a legtöbb progi, amit használok terminálos, és csak adatokat jelenít meg (jó, az ncmpcpp-ben és vifm-ben egy-egy szó angol, de tényleg csak 1-1 szó erejéig), megint a többsége nyelvfüggetlen, így csak néha a Bash írogat ki angolul egy sor hibaüzenetet, ha valamit félregépeltem, vagy egy csomag nincs fent, meg a pacman írogat ki 1-2 sort angolul frissítéskor és csomag telepítésekor, de már erre is reflexből nyomom az Enter-t (ami alapértelmezett Yes). Magyar disztró alatt is épp így az Entert nyomkodnám, ami alapértelmezett Igen lenne. Valahogy nem tűnik nagy ügynek. Közben meg van egy csomó előnye, meg nem kell megvárni mindenféle freealapítványos önkéntest, míg másodállásban ráér végre a csomag legújabb verzióját is magyarítani.

Már sorozatoknál is ezért tértem át évekkel ezelőtt az eredeti nyelvre, hogy ne kelljen napokat várni magyar feliratra, meg 1-2 évet magyar szinkronra, míg valaki megcsinálja. Így meg ahogy leadják az USÁ-ban, másnap már nézhetem is.

De a rolling disztró is ezért jó, nem kell várni semmilyen tesztelésre, meg kiadási filozofálgatásra, feature freezre, backportolásra. Azonnal jönnek az új verziók, nem kell várni senki önkéntes segéderőre meg jóváhagyó megmondóemberekre (jól van gyerekek, kellően stabil, hitvallásunkat sem sérti), hogy használhasd, amit akarsz, meg azonnal elérd az új feature-öket.

[ Szerkesztve ]

(#14475) bambano válasza Frawly (#14474) üzenetére


bambano
titán

"Mert milyen magyarításra lenne igényed?": teljesre, de főleg konzekvensre. mert attól komolyan hisztis lettem, hogy a klavin a billentyűk egy részét magyarították, egy részét meg nem. egyébként mindegyik telepítő rákérdez, hogy mi legyen a nyelv, a kiosztás, az időzóna, csak utána némelyik nem állítja be.
kis disztróknál teszteletlen terület ez. nem érdekel, mi kell hozzá. tegye fel, ha már megkérdezte. ennél még az is jobb lenne egy fokkal, ha nem kérdezne rá.

"Én lokalizálatlanul használom": az a te dolgod. mondjuk szerinted raid szuperblokkot se lehet megtalálni a letörölt partícióstáblájú diszken...

a hiedelmekkel ellentétben természetesen az mc hibátlanul beszél magyarul egy 9-es debianon. man lapok dettó. cfdisk nincs magyarítva, az hibátlanul beszél angolul, vagyis nem kevert szemét.

"Már sorozatoknál is ezért tértem át évekkel ezelőtt az eredeti nyelvre": az különösen jó ötlet, tekintve, hogy mostanában több sorozat is előbb jelent meg magyarul, mint angolul...

A rolling disztró is azért jó, mert? mert gyorsabban belegörgeted a hibákat a rendszeredbe? sose értettem ezt a verzióhajhászást. legtöbb esetben felrakom a stabil kiadást, oszt jónapot. mostanában felraktam az aktuális bustert, oszt úgy van, ahogy. minek piszkálnám, ha működik?

szóval lehet, még tolok egy próbált valami waylanddel, de utána teljesen biztos, hogy megy fel a debian. elég volt ennyi kísérlet, ami alapján benyomást szereztem a többi disztróról. hagyjuk békén egymást.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#14476) Frawly válasza bambano (#14475) üzenetére


Frawly
veterán

Az érdekes, mert a billentyűzetnek nem kéne félig magyarosodnia, ha klavin azt érted. Biztosan, hogy a sima "hu" opciót választottad, és nem a hu101 meg egyéb spéci alkiosztásokat? Hol nem volt magyar? Konzolban, terminálban, Xorg-on milyen WM vagy DE volt fent? Waylandban külön be kell állítani a kompozitorban.

Az mc és a manpages érdekes, tudtommal azok nincsenek magyarítva, én még sehol nem láttam, de lehet csak nem néztem meg figyelmesen. Lehet az mc-re nem is emlékszek jól, de a htop-nál, cfdisk-nél biztosan tudom, hogy azt még nem láttam magyarul. Ilyen félmegoldások miatt értelmetlen rámenni a teljes magyarításra, úgyse lesz sose teljesen magyar. A Windows sem, ott is maradnak le nem magyarított dolgok meg le nem magyarosított alkalmazások.

A rolling instabilitása meg csak mendemonda. Sokáig használtam kiadás alapú LTS-t és nem LTS disztrót, majd rá rollingot. A rolling semmivel nem instabilabb. Bugok mindegyik rendszerbe becsúsznak, a legstabilabbnak hirdetett LTS-ben is, ott ráadásul ki sem javítják őket (ha a feature free-zel ellentétben csak új főverzió javítaná), vagy csak sokára (backporttal), és a csomagverziók is elég régiek. Rollingnál általában a gyorsan kijövő következő verzióval javítják a felmerült bugokat, így összességében a rollinggal volt a legkevesebb gondom még, főleg, mikor kódból kell valamit forgatni és friss függőség kell neki, akkor nagyon jól jön a friss rolling rendszer. Debianon, Ubuntun rémálom friss git forrást fordítani, mivel ha fent is vannak a függőségeik, régi verzióban, emiatt nem működnek megfelelően, ha meg a függőségeket is frissíteni akarod, akkor meg dominósorként borul az egész függőségi fa, a függőség függőségéből meg annak a függőségéből is új verzió kéne. Rollingnál ez nem probléma, mert mindig mindenből a legfrissebb.

Sorozatoknál nem tudom hogy érted, hogy magyarul jön ki először. Legfeljebb a magyar sorozat, amiket nem nézek. Én külföldi sorozatokról írtam.

A lényeg nem is csak a friss verziók, hanem hogy ha sok mindent hagyományosan csinálsz, akkor várakozásból áll az életed, mindig várhatsz valamire. Ennek sok helyütt elejét lehet venni, pl. a lokalizáció mellőzésével, rolling használatával, stb.. Sokan a zenéket, filmeket is ezért húzzák torrenten, nem azért, mert a pénzt sajnálják rá, megvennék, ha lehetne, de van, hogy Észak-Amerikában 2-3 hónappal hamarabb jelenik meg, míg a globális start később van, ezt meg sok ember nem várja meg, addig akar vele játszani, akkor akarja megnézni, amikor még friss, amikor még aktuális.

(#14477) sh4d0w válasza bambano (#14473) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

A Kali már Debian alapú.

https://www.coreinfinity.tech

(#14478) Apollyon válasza Frawly (#14476) üzenetére


Apollyon
Korrektor

"Debianon, Ubuntun rémálom friss git forrást fordítani, mivel ha fent is vannak a függőségeik, régi verzióban, emiatt nem működnek megfelelően, ha meg a függőségeket is frissíteni akarod, akkor meg dominósorként borul az egész függőségi fa, a függőség függőségéből meg annak a függőségéből is új verzió kéne."

Yep. Mondjuk ubuntun nem tudom mi a pálya, de debianon határozottan ez a helyzet. Persze meg lehet ezt oldani okosba, csak akkor már nem "stable" ágon vagyunk.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14479) Vladi válasza Apollyon (#14478) üzenetére


Vladi
nagyúr

Nade ezek a disztrók nem erre lettek kitalálva. Erre van számos másik.
Nekem is friss gites cucc kellett, úgyhogy centos le, fedora béta fel. Kész.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14480) F34R válasza Frawly (#14476) üzenetére


F34R
nagyúr

Olyan filmet is lattam mostanaban, amit a megjelenese napjan mar WEB-DL-ben pislantottam, kozel Bluray-rip minosegben. A sorozatokat detto. Legfokepp, hogy pl nem is tudnam mashogy megkukkantani csak ha torrentrol lekapom.

[ Szerkesztve ]

(#14481) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Tavasz első hangjai :)
[link]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#14482) Apollyon válasza Vladi (#14479) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Ja oké, csak ha az ember megkíván egy jó kis programot, akkor nem mindig tudja kipróbálni. Csak mégis, 2019 van, a linux a legfejlettebb OS type (nekem ;p) és még mindig csomagfüggőségi gondokkal küzdünk. Na jó, ingyen van, nem panaszkodok egyébként. :)

Viszont mernék egy olyat kockáztatni, hogy pár emberöltő múlva (ha akkor még lesz civilizáció a jelenlegi formában) a linux már kávét és palacsintát (pancake) is főz-süt reggelire, csak mi "szenvedünk" még ezekkel a terminálos dolgokkal. :DDD

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14483) sh4d0w válasza Apollyon (#14482) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Ezt próbálja megcímezni a sok konténer: snap, flatpak, appimage. Mivel - általában - statikusan beléjük vannak csomagolva a szükséges összetevök, nemigen vannak függöségi gondok, ráadásul sokszor konfigurálni sem kell.

https://www.coreinfinity.tech

(#14484) Vladi válasza Apollyon (#14482) üzenetére


Vladi
nagyúr

1. ha nagyon megnézed, már most is süt.
2. isten áldja a csomagkezelést és a függőségi hálót. Ettől stabil és biztonságos az egész kóceráj.
3. tartom magam ahhoz, ha ilyen bütykölési mániád van, akkor válassz hozzá disztrót. A userek 98% amikor épp nem jáccik az életét leélné centosen vagyg debianon. Mert felteszi a zenelejáccót és zenelejácc, hogy mit cisnál az os alatt az 8. Ennyi.

Dehát kell a csillivilli fészbúk emocsi, mert erről szól a számítástechnika 2019-ben. Erre szoktam mondani az embereknek, hogy nem arra találták ki, hogy fészbúkozz rajta, meg wow-ozz meg pornót nézz... :U

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14485) zoltanz válasza Vladi (#14484) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Azért nem csak erről szól. Már tesztlik az országban pl az 5G-t nem rossz városon belül a mobilon 1,5 Gbps.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#14486) Apollyon válasza Vladi (#14484) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Aaaaaa én ezt értem és egyetértek, én csak koca esetekről beszéltem, vagy ha kéne egy új fícsör, ami egy régebbi verzióban nincs benne. Őszintén szólva nem vagyok egy bloat fan, csak a böngészőm GUI-s kb., meg még 1-2 program, többi mind terminálos.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14487) zoltanz válasza Apollyon (#14486) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Én havonta egyszer terminálozok, mikor frissítek.

Jó a telepítés más, de az csak évente 1x kell

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#14488) aprokaroka87 válasza zoltanz (#14485) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Majd ha elterjed és terhelődik lesz az negyede is lehet:D

(#14489) bambano válasza sh4d0w (#14483) üzenetére


bambano
titán

ezért veretes ökörség a konténert ilyen célra használni.
debianosok sok éven át vért izzadtak, hogy a programokat szétszedjék csomagokra, hogy a függőségeket korrekten le tudják kezelni úgy, hogy minimalizálják a felesleges telepítéseket, erre jön pár elmeroggyant idióta, és ezt a munkát tönkreteszi az agybeteg hülyeségével. mintha pöcstering unokatestvérei lennének.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#14490) Apollyon válasza bambano (#14489) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Addig nincs baj ezzel, amíg választható. Ha valakinek úgy is tetszik, akkor használja úgy ahogy akarja.

Csak ne hagyják el az eddig megszokott, választható KISS minimalizmust.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14491) Vladi


Vladi
nagyúr

Mit mondtok, az 5g hálózat jelenthet egészségügyi problémát? :F

Egyébként nekem ez is olyan elavult dolog, az én telóm még 2g hálózaton lóg. :DDD

Valaki elmagyarázhatná, hogy végül is mire jó ez? :F

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14492) Rimuru válasza Vladi (#14491) üzenetére


Rimuru
veterán

A jo hirem hogy meg a szolgaltatok se tudjak hogy mire lenne jo...

Vigyázat, csalok!

(#14493) Vladi válasza Rimuru (#14492) üzenetére


Vladi
nagyúr

Akkor olyan mint a 4k.
Tehát: vegyek egy tévét, egy lejátszót, lehetőleg egy új nappalit, hogy nézzem azt amit nem látok. Ami alapvetően nem baj, mert 4k tartalom sincs. :DDD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14494) F34R válasza Vladi (#14491) üzenetére


F34R
nagyúr

Ha nincs a fejedhez szigeteloszalagozva akkor nem. Egyebkent olvastam mar olyat is hogy a csipoizuletet basztatja a telefon, szoval a fene tudja.

(#14495) cappa72 válasza Vladi (#14491) üzenetére


cappa72
nagyúr

Háááát az úgy vót', hogy jött szembe a cápa...

Gyakorlatilag mikrohullámon telefonyálgatunk, szóval sül a fejünk. pont.

Idéznék egy zenekart, talán AMD:
"minden ami jó ebben a kib.szott életben, az vagy hízlal, vagy rákot okoz, vagy erkölcstelen".

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#14496) bambano válasza cappa72 (#14495) üzenetére


bambano
titán

eredetiben: vagy erkölcstelen, vagy törvénytelen, vagy hizlal.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#14497) Rimuru válasza Vladi (#14493) üzenetére


Rimuru
veterán

Szerintem nem a 4k-ra gondolsz te, hanem a 3d-re az szepen meg is bukott.

A nagyobb felbontasnak en latom ertelmet (foleg PC-s kornyezetben), na de azert nem olyan elborult szinten hogy 13"-os kenyerno legyen 16k-s (csak hasamra utottem) :D, erezheto kulonbseg van minosegben, meg skalazva is.

Vigyázat, csalok!

(#14498) cappa72 válasza bambano (#14496) üzenetére


cappa72
nagyúr

Lehet. A kazettát meg kéne keresnem a pontos idezethez, nekem ez égett be.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#14499) Vladi válasza F34R (#14494) üzenetére


Vladi
nagyúr

Ha elég nagy és nehéz akkor... :D

(#14495) cappa72:

Nemtom, viszont: link.

#14497) colomb2:

négyká az. 3d-t egyszer néztem, megfájdult a fejem. Érzékelhető a különbség. Márakinek. Én 720p és 1080p között se látom a különbésget.
Legyen jó történet, alakítás, rendezés, fényképezés akkor jó a film és elég nekem a 720.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14500) Frawly


Frawly
veterán

Na, most elakadtam Vifm-ben. Egy egész egyszerű dolog fog ki rajtam. Nem tudok fájlokat kijelölni regexp alapján, mondjuk az összes .xz-re végződő fájlt jelölje ki.

Csak keresni tudok mintára, vagy csak kiszűrni őket (eltüntetni) a fájllistáról, de csoportos kijelölést nem találok. Hogy kell ezt megcsinálni?

A manualja alapján a =/^.*\.xz$/ parancsnak ki kéne szűrnie minden fájlt, ami nem xz-re végződik, ergo a listában csak az .xz végűek maradnának, de nem működik, minden kiszűrődik a listára.

Más fájlkezelőben nyom az ember egy csoportos kijelölést: *.xz és annyi. De ebben nem tudom megoldani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.