Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14551) F34R válasza ubyegon2 (#14550) üzenetére


F34R
nagyúr

A hugi ellege kerek ;]

Ki latta a Genf-i kiallitast? eleg giccsparade volt, par vallalatot kiveve.

(#14552) ubyegon2 válasza F34R (#14551) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

A hugi ellege kerek

Kellemes egy hugi ez és azon a motorháztetőn volna is hely hová ültetni......

(#14553) F34R válasza ubyegon2 (#14552) üzenetére


F34R
nagyúr

Oda, harom hugit is fel lehet csapni :DDD

(#14554) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Fel hát, na de egyszerre!? 😁
Amúgy szerelők biztosan kedvelik az ilyen motorházat, nincs benne összezsúfolva minden kütyü.

(#14555) zoltanz válasza ubyegon2 (#14550) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Alapfelszereltségű extra ehhez a kocsihoz a Diszkós Barbi. :K

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#14556) ubyegon2 válasza zoltanz (#14555) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ja, hogy az már extra hozzá! ;] Mobil üza kút kéne inkább.
De ez se rossz:

Az a piros telefon a képen nagyon jó! :D

[ Szerkesztve ]

(#14557) Rimuru válasza ubyegon2 (#14556) üzenetére


Rimuru
veterán

Milyen piros telefon...? ;]

Vigyázat, csalok!

(#14558) F34R válasza ubyegon2 (#14556) üzenetére


F34R
nagyúr

At fog menni az elektrikus totoallomasra' . ;] Mennyi hugi fog lerobbani a sivatagban mert sehol egy toltoallomas :P :DDD

(#14559) ubyegon2 válasza Rimuru (#14557) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Akkor OK! Én is csak jóval a belinkelés után vettem észre. Vannak ilyen tesztképek, de ez nem az. :N

(#14558) F34R

Ezeknek a lerobbant hugiknak mindig akad segítőjük. :K

[ Szerkesztve ]

(#14560) zoltanz válasza F34R (#14558) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Sivatagot átszelni repülővel jobb. :P

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#14561) Frawly válasza ubyegon2 (#14559) üzenetére


Frawly
veterán

Ja, ezt akartam is írni, hogy ezek a hugiaid mindenhol ott vannak, Dodge mellett, Linux OFF topikban minden oldalon :DDD Gyanús, hogy ezek beépített emberek.

(#14562) ubyegon2 válasza Frawly (#14561) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Na ezt jól lefülelted! Szerintem sokan nem bánnák, ha még több helyre lennének beépítve ezek a hugik. ;] Igaziban persze. Kedveljük mi a hugikat! A gépnél meg úgy kell ülni, hogy ne mászkálhasson mögöttünk az asszony, ehhez csak nem kell CIA-s képzettség, gondolom..........

[ Szerkesztve ]

(#14563) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Jó ideje először mászkáltam disztrówaccson mi a stájsz, néztem a kilimandzsáró az első, furcsa volt, miért.
Hát ezért: https://manjaro.org/download/

Az egy dolog, hogy itt van az összes "nagy" DE mint opció, de még tiling wm is van! Ami szintén egy dolog, de mindez előre bekonfigurálva manjaro sémára, elég komoly. A deepin-ért mondjuk jár a mínusz, de az awesome-ért meg a szintén custom i3-ért jár a plusz.

Elég jól összekapta magát a manjaro csapat ahhoz képest, hogy pár éve (2013 körül talán?) giga nagy gázok voltak, megszűnt még a weboldaluk is mert elfelejtették a számlát befizetni vagy mi volt.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14564) Frawly válasza Apollyon (#14563) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, egy elég nagy disztróvá nőtte ki magát. Nem véletlen népszerű, mert az Arch frissességét, rugalmasságát, rollingságát, AUR lehetőségét kapja vele az user keresztezve majdnem azzal a felhasználóbarátsággal, ami Minten, Ubuntun van, és jó hozzá az Arch és Manjaro Wikije és fóruma is. Sokféle felülettel is választható, nem véletlenül szoktam már kezdőknek is ajánlani, uby mindig lázad, hogy Arch-klónt ajánlunk kezdőknek, mikor nekik a Mint való.

Annak ellenére, hogy Mint-et is szoktam ajánlani, főleg ha valaki Cinnamont akar, mert az Mintre van kitalálva, ott fejlesztik, ott van a legjobban bedrótozva a disztróba, annak ellenére, hogy Manjaróból is van Cinnamon flavor, meg más disztróra is feltehető.

Budgie-hoz is inkább a Solust szoktam ajánlani, mert ott fejlesztik házon belül. A KDE még olyan, hogy nem minden disztróba sikerül rendesen bedrótozni, a Mint fel is adta a küzdést vele.

Persze egy tudásszint felett a disztró mindegy, onnan már csak preferencia kérdése, hogy ki mit szeret, milyen kiadási-frissítési metódust, mennyire kell neki új verzió vagy mennyire elég neki a régi csomagverziózás, mennyire puritán vagy fullos rendszert akar.

(#14565) ubyegon2 válasza Apollyon (#14563) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Elég jól összekapta magát a manjaro csapat ahhoz képest :F

Ezt a legalább 2 éves érdekességet meg más furaságot nem javítanak, de legyen minden és legyen csilivili.
Nemrég egy másik disztró kernel frissítése is kifektette a Manjaro GRUB-ját.....de legalább 70 csili DE és WM-ben elérhető.

Ugyanezen napon olvastam negatív felhanggal, hogy a Mint meg nem bírt már a KDE-vel is foglalkozni, inkább dobták és tolják az erőforrást a saját DE-be.

Űrbolygó méretű különbség a preferenciákban. No comment. (azért ha ma választanék kezdőként, vajon melyiket választanám.....)

Aki józan paraszti ésszel mérlegel, tuti hasonló döntést hoz. Nem elég, hogy rolling, még mindent be is húznak! :C (na de miért is mondják a Mint-re, hogy halál unalmas.....)

[ Szerkesztve ]

(#14566) Frawly válasza ubyegon2 (#14565) üzenetére


Frawly
veterán

Ezt a mindent be is húznak kitételed nem tudom pontosan hogy értetted, mire.

Ha meg a Mint valamit dobott, annak inkább a Mate felületnek kellett volna lennie. De pont a KDE-t dobták, ami sokkal népszerűbb. Ez a választás erősen megkérdőjelezhető.

Annak idején a legelső fő rendszernek használt disztróm a Mint KDE volt (mikor végleg átálltam Linuxra), bár előtte használtam tartósan Ubuntut és Mint Cinnamont is, de akkor még hajszál hiányzott, hogy átálljak csak Linuxra. A Mint KDE-t váltotta az Arch, de azt nem sikerült még akkor LVM over LUKS titkosítással beüzemelni működőre, és a Mint KDE-t nem akartam visszarakni, mert pár napon belül jött volna az új kiadás belőle, így lett Kubuntu, abból hamarabb ott volt friss kiadás. Alapvetően meg voltam elégedve a Mint-tel és Kubuntuval is. Aztán megint Arch, de immáron meg tudtam oldani a titkosítást, így ez lett a fő rendszer, igaz először gyenge netbook miatt i3wm, majd LXDE és IceWM. De innen már Archon maradtam, tovább próbálgatva mindenfélét, volt KDE5, Openbox, Gnome3, dwm, majd most SwayWM. Igazából már kezdetektől fogva Archot akartam, mert mindig tetszett a frissessége, de a kezdeti időkben nagyon nehéz volt a titkosítást belőni rajta, mindenféle sorrendfüggő HOOKS-szal kellett szenvedni az mkinitcpio.conf-ban, meg a bootloaderben is nehéz volt belőni, hogy feloldja a root partíciót. De aztán ahogy ezt sikerült kivitelezni, onnan maradtam nagyArchú. Váltani nem is valószínű, hogy fogok másra. Egy időben gondoltam, hogy átállok Gentoo-ra vagy FreeBSD-re, de a Gentoo-val nem lennék előrébb, csak fordítgatnék egy csomót (igaz a systemd-mentességet nyerhetném vele, meg egy kicsi plusz optimalizációt), a BSD-k mögött meg nagyon kevés az ember, nagyon lassan fejlődnek, sok ponton el vannak maradva a Linuxtól (pl. GPU és Wi-Fi driverek). Így lemondtam ezekről, bár később a Gentoo nincs kizárva, esetleg saját Linux from Sratch rendszer építése, ha megunom a disztrók „döntéseit”, meg hogy csomagfenntartókra kelljen várni akár 1-2 napot is, csinálok valami dev git disztrót magamnak (nem lesz tároló, csak azt a csomagot fordítom magamnak, amit tényleg használok is), amit Gentoo módjára magam fordítgatok, de ez is csak vészforgatókönyv, arra az esetre, ha az Arch annyira rossz irányba menne el a jövőben.

[ Szerkesztve ]

(#14567) ubyegon2 válasza Frawly (#14566) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ezt a mindent be is húznak kitételed nem tudom pontosan hogy értetted, mire.

Arra, hogy minden létező DE és WM-re csinálnak kiadást.

De pont a KDE-t dobták, ami sokkal népszerűbb. Ez a választás erősen megkérdőjelezhető.

Már anno volt ez téma. GTK vonal maradt. Egyszerű ez. A saját DE-jükkel foglalkoznak, teljesen logikus döntés volt! Jelenleg amúgy a Cinnamon közelít a KDE-hez beállíthatóság szempontjából, így akinek nem annyira kell a KDE, tökéletesen jó neki a Cinnamon, ami ahogyan írtad is, a Mint-tel együtt a legjobb. ;)

Szerintem is LFS-t kéne már építgetned meg egy saját WM-et, ami 64 kb-on is elfut, addigra lesz 128GB memóriád, így jól fog futni a rendszered. ;]

(#14568) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Olvasgatva ezt a topikot, levontam egy nagyon tanulságot.

Még jó hogy az Android csak nyomokban tartalmaz linuxot:D

(#14569) Apollyon válasza ubyegon2 (#14565) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Ennyire mélyen nem mentem bele, csak megnéztem hirtelen hogy kb. miért lehet a top1 a nagy distrowatchon. Látszólag minden asztali környezet és ablakkezelő be van előre konfigurálva, gondolom ez is lehet húzóvonal.

Manjaro-t anno én is használtam, egyrészt jó volt akkor, másrészről amatőr, onnan mentem át még akkor 7-es, az utolsó nem systemd-s Debianra, ami meg még királyabb volt.

A Debian Mintről több rosszat olvastam mint jót, az Ubuntus vonal meg sosem volt számomra szimpatikus. Meg van bennem egy olyan kattanás, hogy amit sokan használnak, az nem tetszik. Többek között ezért szimpatikus a Gentoo, meg a Debian ugyan a disztrókirály, azért otthoni desktopként nem sok elvetemült használja rajtam kívül. :)

De még mielőtt antidivatmajomnak lennék titulálva, az a tapasztalom, hogy ami mainstream = szar. Persze nem mindennel van ez így, de a linux-szal sajnos ez történt. Lásd pl. sudo, systemd.

Szerkk: ohh és Android :U

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14570) sh4d0w válasza Apollyon (#14569) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Én is annak használom...:)

https://www.coreinfinity.tech

(#14571) Apollyon válasza aprokaroka87 (#14568) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Na mennyinnen. :P

Én még csak 6 éve használok Androidot, de azt kell mondjam róla: egy rakás szar.
Na és miért? Mert bloat az egész. Csillió gigabájt RAM kell egy smooth rendszerhez, nem beszélve arról, hogy az Androidra szánt egyéb programfejlesztők szinte úgy óvakodnak az optimalizációtól mint a keresztények a sátántól.

A 6-os verzió után már egyre durvábban butítják a rendszert, de legalább totál haszontalan fícsöröket tesznek bele. Arról nem beszélve, hogy a gúgli ott kémkedi ki a segged az eszközön futó Androidon keresztül, ahol nem szégyell.

A Google Play Store alkalmazás pedig konkrétan egy dedikált kémprogram. Az Androiddal a gúgel legalább egy dologban megelőzte a májkroszoft windózt:

Előbb raktak bele keyloggert. Na ez a te gyönyörű androidod.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14572) ubyegon2 válasza Apollyon (#14569) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ja DW, értem. Csak bosszantásképpen, nemrég a Debian is tartósan dobogós volt......és jön a Debian 10!
Azért, mert az MX meg a Manjaro előrébb van az Ubuntunál, senki nem hiszi, hogy ez tényleges felhasználói sorrend lenne. Nemrég az eOS is megelőzte a Mint-et. Lassan már a nagy magyar disztrók is ott lesznek a top10-ben. 😁

[ Szerkesztve ]

(#14574) ubyegon2 válasza #20749568 (#14573) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Tényleg jó az MX, én kipróbáltam, sok hasznos dolgot belefaragtak, de csak úgy felugrik a 2. helyre......
Amíg MX, addig szerintem XFCE lesz benne. 😉

Amúgy a Kezdőben nem sokat olvasni, hogy valaki MX-et rak fel.....ja biztosan a discord! 😁

[ Szerkesztve ]

(#14576) ubyegon2 válasza #20749568 (#14575) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Zorin? Fene tudja, ritkán hallani róla, ügyesen megcsinálták Windows kinézetűre a Gnome-ot.
Lehet, hogy valami külföldi oldalon bevették egy listába és hirtelen sokan rákattintanak a DW-on.
Ha valaki kipróbálja, akkor sem sokáig marad fenn szerintem.

(#14577) zoltanz válasza Apollyon (#14571) üzenetére


zoltanz
nagyúr

azért a Google mellett szóljon, hogy a Hírek szolgáltatása, elég pártatlan.
A mai magyar média már tiszta bulvár vagy Fidesz által irányított. Semmi epés csípős cikk, magvas godolat, mindenhol csak az összeollózott féligazságok.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#14578) Apollyon válasza zoltanz (#14577) üzenetére


Apollyon
Korrektor

A gúgel mellett részemről egy érv szól: a kereső. Még mindig ez adja a legrelevánsabb találatokat, bár ez is egyre kevésbé lesz érdekes, tekintve hogy sokszor cenzúrázva van. Egy xkeyscore keresővel néha többre mennénk ;]

Illetve még a youtube elég klassz ha információ kell. Persze ott is sok az értelmetlen cenzúra. Egy a sok közül, és kevésbé értelmetlen, de sajnálatos, hogy pl. a valóban működő WPA törésekről szóló videókat szinte azonnal törlik.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14579) ubyegon2 válasza zoltanz (#14577) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Féligazság féldisznókról? Pedig milyen okosan meg lett oldva a sertéspestis okozta helyzet! :Y

(#14580) zoltanz válasza Apollyon (#14578) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Mindkettő nélkülözhető. A google keresőre én is ráfanyalodok, ha dolgozom és szorít az idő. Youtube-ot meg nem ők készítették, csak megvették.
Mondjuk rendes rendszer kellene az országnak, és lene igazi tömegtájékoztatás, ennyi.

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#14581) Apollyon válasza zoltanz (#14580) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Tudom, hogy csak megvették. De már hosszabb ideje az övék, mint amennyit független volt, és azóta rengeteget változott.
Mondjuk annak örülök hogy a pornót legalább onnan kiirtották.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14582) Rimuru válasza Apollyon (#14581) üzenetére


Rimuru
veterán

Ha nem veszik meg akkor vagy csődbe megy, vagy más veszi meg. Nagyon sokáig csak vitte a Google pénzét, nem hiszem hogy más kezekben többet hozott volna vagy egy egészen más platform lenne.

Vigyázat, csalok!

(#14583) zoltanz válasza Apollyon (#14581) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Nem csodálnám ha indítanának egy ingyenes vizsgálattal járó DNS adatbázis. Jövőben az információ lesz a kincs.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#14584) F34R válasza zoltanz (#14580) üzenetére


F34R
nagyúr

Akkor meg a youtube egy szimpla video portal volt. Ma mar teljesen marsol szol, fole huztak egy gazdasagi rendszert.

(#14582) colomb2

Az kb addig volt, mig nem reformaltak a yt-t teljesen az arcmasukra.
A search enginen kivul ez a masik szolgaltatasuk ami igencsak jovedelmezo.

[ Szerkesztve ]

(#14585) Frawly válasza ubyegon2 (#14574) üzenetére


Frawly
veterán

Nézd, valós népszerűségi sorrendet nehéz felállítani. Használati statisztikákat nehéz gyűjteni disztróügyileg, mivel a böngésző user agentje sokszor nem jelzi ki a disztrót. Épp így különböző kliensprogiknál (pl. Spotify, Steam) megint csak nem mindig kérdezhető le, hogy milyen disztróról fut, csak annyi látszik a legtöbb esetben a kliens által leközölt / kernelstringből, hogy Linux vagy GNU Linux.

Lehetne esetleg a lemezképek letöltési száma, de az meg megint változó, sokféle mirrorból töltik, egyesek torrenten, így nehéz összeszámolni a letöltéseket.

Valami alapján rangsorolniuk kell a népszerűséget, így a klikkelés maradt a disztró lapjára distrowatchon. Persze ez is torzít, de mit lehet tenni. A disztróknak meg kéne egyeznie, hogy a nevüket minden ilyen kommunikációs ponton feltüntetik, hogy a részesedéseket mérni lehessen.

Abban is biztos vagyok, hogy Mintet használnak a legtöbben, aztán Ubuntut, de még a Debian, Fedora is beelőzi felhasználótáborban a Manjaro-t, Arch-ot.

Meg igazából ha belegondolsz, arra a disztróra nem fogsz klikkelni a distrowatchon, amit már úgyis használsz, minek nézegetnéd, hisz ismered. Kattintani olyanra kattint az ember, amit még nem hallott, vagy fontolgatja csak rá az átállást.

A Zorin azért népszerű, mert nagyon windowsosítva van, meg alapból Wine-nal jön, így meg sok kezdő számára csábítóbb, mint a Mint.

[ Szerkesztve ]

(#14586) ubyegon2 válasza Frawly (#14585) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nézd, valós népszerűségi sorrendet nehéz felállítani.

Ez igaz, mondjuk a DW-t nem is emiatt nézegeti az ember, az éppen kijövő friss disztrók viszont elég jól követhetők ott. Amúgy sem minden az, hogy melyik disztrót használják legtöbben. Viszont rohadt sok van. :Y

(#14587) Frawly válasza ubyegon2 (#14586) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, túl sok van. Tegnap láttam ismertetőt egy kicsi lengyel disztróról (4MLinux) a YT-n, a kettes számú, erdőben nem bóklászó kopasz jenki fazon mutatta be 31 percben. Amatőr, 32 bit és BIOS boot MBR only, JWM nagyon ronda designnal (eye rape kategória, olyan ocsmány), béna text installer (ami még particionálni sem tud, hanem neked kell belőle kilépni és particonálni), szinte 0 csomagkínálat, nuku csomagkezelő/tároló, 0 dokumentáció, donation mögé rejtett letöltési link. De létezik, független disztró (nem alapul semmi máson), systemd nélküli, de valami saját gányolású init rendszere van, meg a Tor is bele van drótozva gyárilag, és 120 MB RAM-ot eszik csak idle-ben telepítés után. Csak kérdés minek létezik, ilyen kevés szoftveres elérhetőséggel kb. semmire nem használható. Alap Arch32-ből default témával különb JWM remastert tudnék csinálni, csak sajnálnám rá az időt, feleslegesen lenne még egy n+2. disztró.

Nem is szoktam fórumokon javasolni, hogy valaki túl kicsi Linuxot használjon. Leginkább ez a bajom a Puppyval is, kicsi, de csak ilyen puppleteket lehet rá telepíteni, se rendes csomagkezelés, se tárolók. Akkor inkább Sparky Linux, AntiX, MX Linux helyette, azok legalább normálisabb általános célú disztrók, rendes csomagkezeléssel, normálisan összerakva, némi dokumentációval, ha tényleg gyenge gépre kell valami, de én még ezekre is Arch32-őt tennék inkább.

Sokan azt hiszik, hogy könnyű saját disztrót csinálni, csak össze kell szögelni egy .iso-t. És valóban nem is nehéz, ami nehéz, az a támogatás hozzá, csomagokat csinálni (ha nem használunk másik nagyobb disztrót alapnak), weboldalt, tárolókat fenntartani, bugokat javítani, állandóan rajta lenni a témán, egy külön főállást jelent.

[ Szerkesztve ]

(#14588) Frawly válasza ubyegon2 (#14586) üzenetére


Frawly
veterán

A friss disztrókiadások miatt sem látogatnád a distrowatchot, ha full rollingot használnál.

(#14589) ubyegon2 válasza Frawly (#14588) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Dehogynem látogatnám, kíváncsiságból, de annyira azért sosem vagyok kíváncsi, hogy az összes kopasz erdei ember YT videóját végigsasoljam. :DD

(#14590) Rimuru válasza F34R (#14584) üzenetére


Rimuru
veterán

ami igencsak jovedelmezo. - nekem az utolso infoim azok, hogy meg mindig eppen csak jovedelmezo (google szinten).

Vigyázat, csalok!

(#14591) Frawly válasza ubyegon2 (#14589) üzenetére


Frawly
veterán

Direkt írtam, hogy ez nem kóbászol erdőben. Az egy másik fickó, szakállal. Csak mindkettő kopasz meg linuxos, könnyű összekeverni őket.

Alapból én sem szoktam distro review-kat nézni, mondta a fószer a videón, hogy már ő is unja és komolytalannak gondolja ezeket. Ezt a 4MLinuxot is csak azért tesztelte, mert egy Patreon-tag kérte meg rá, hogy nézzen meg valamit ezzel kapcsolatban. Én meg csak érdekesnek találtam a nevét, de valóban 31 perc pocsékolás volt az életemből.

(#14590) colomb2: azért szeretnék én olyan „épp hogy csak”, meg „alig” jövedelmező bizniszt, mint amilyen a Gúgölnek van, azt hiszem sorakoznának a luxusverdák, villák, nyaralók, magángépek. Nehogy megsajnáld őket, annyira megszedték magukat, mint Bill Gates mostanra, már az unokáik unokájának sem kell dolgoznia életében semmit, csak a pénzt költenie, hogy sikerüljön elfogyasztani.

[ Szerkesztve ]

(#14592) ubyegon2 válasza Frawly (#14591) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Értem, mindenesetre különös fazonokat nézegetsz, akik ugye, mint mostanában nagy divat, húdeneménakartamvideót csinálgatnak. Ezt a patreonos többenkérték szöveget is hallottam már. Csakarcszoli sem azt videátorkodja már, amit ő szeretne, no de milyen szutyok videók lesznek ezek, ha csak kényszerből készülnek. Hát ugye látjuk milyenek..... :U

Te meg ezeket nézed félórákig. Gratula. :D

(#14593) Rimuru válasza Frawly (#14591) üzenetére


Rimuru
veterán

Nem az egesz googlerol, hanem csak a youtube diviziorol beszelek.. es igen, pont hogy a google vegtelen penze miatt volt lehetoseg arra hogy ~10 evig zero hasznot hozzon.

Vigyázat, csalok!

(#14594) F34R válasza Rimuru (#14590) üzenetére


F34R
nagyúr

Ne a sajat uzletagahoz hasonlitsd, hanem mas stream szolgaltatokhoz.
Persze hogy a tobb milliard felhasznalos Android es mindenki altal hasznalt Google szolgaltatasok messze profitalobbak.
A YT moge rengeteg befekteto allt, ezert is indult tobbek kozott a RED.
Ha ok kiszallnanak a bizniszbol akkor nem volna profitalo.

(#14595) Frawly válasza ubyegon2 (#14592) üzenetére


Frawly
veterán

Én eleve nem vagyok a videók híve. Jobban szeretem ha le van írva valami, sokkal gyorsabban olvasok, mint videót hallgatok/nézek. De néha hasznosak ezek a videók. A distro review-kat meg végképp nem szeretem, úgyse hopperkedek, kinőttem azt már. Ezt a 4MLinuxot is csak példának írtam a túl sok disztróra, legalább nektek nem kell miatta felesleges videókat megnéznetek.

A Patreon ezeknek a kopasz fószereknek fontos, mert főállású YouTube-erek ezek, de a YT nem fizet eleget, így Patreon-támogatóktól is szednek be pénzt, és próbálják ezt meghálálni.

kékluficet: oké így már értem, hogy csak a YT-divizióra érted. A webes biznisz ilyen, ha ilyen nagy megaplatformot építenek, annak idő kell, míg rendesen felfut, meg hasznot is hoz. Akik ebbe a műfajba fektetnek be, azok ezt tudják is előre, nem tudom sajnálni őket. És be is jött a Google-nek, mert egyeduralkodók lettek a videómegosztós oldalak között, vannak ugyan kisebbek, de azok haldokolnak a YT mellett, kivéve a pornós videóoldalak, de azoknak is csak az a szerencséjük, hogy a YT-on tiltva van az XXX műfaj. De ugyanez van a Facebookkal, sokáig biztos az sem hozott túl sok pénzt, de mára minden mást kiszorított, és nem csak a közösségi oldalakat, hanem sok blogot, fórumot, stb. megölt, amelyek elnéptelenedtek, mióta szinte mindenki azt a nyomorult Faszbukot nyomja 0-24-ben.

[ Szerkesztve ]

(#14596) Frawly válasza ubyegon2 (#14592) üzenetére


Frawly
veterán

Na, csak emlegetni kellett őket, ezek a kopasz fószerek megneszelték, hogy te is rajongójuk vagy. Ez első most nem ment ki az erdőbe bóklászni, helyette hasznossá tette magát, és bemutat neked egy alkalmazást, amivel terminálban olvashatod a Bibliát, még kereshetsz is benne. Mindjárt csinált neked az angol változat mellé latin és ógörög változatot is, de ha igényled, héber verziót is legyárt, csak szólnod kell neki :DD Tessék szépen az Úr szent szavát olvasgatni terminálos nyomtatásban, ilyen tisztátalan hugivalagak nézegetése és linkelgetése helyett.

A másik kedvenced bemutatja a Trayer tálcaalkalmazást minimális WM-ekhez. Kérésre. Csak most nem patreonos, hanem mastodonos kérésre. Csak neked, mert tudja, hogy szereted a kérésekre készült videókat :)) Ha Patreonon támogatod, a te kérésedre is fog videót gyártani.

Ha igényled, keresek neked valami harmadik kopasz linuxos youtubert is, nehogy hiánybetegségben elhullj itt nekünk.

(#14597) ubyegon2 válasza Frawly (#14596) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Annyira boldog vagyok, hogy ennyire teljeskörű szolgáltatást kapunk és most már a patronálásnak köszönhetően van önök kérték részekre is lehetőség! :D
Lehet, hogy a következő fizetésem felét ilyen patreonokon fogom szétküldeni a sok kopasznak, hogy vegyenek inkább Bánfi hajszeszt a pénzből.

(#14598) Apollyon válasza Frawly (#14595) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Már hallottam erről a patreonról de még sosem néztem utána.
Akárhogy is próbálom szépíteni, ez egy pénz kéregető, kolduló oldal. Marhajó.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14599) ubyegon2 válasza Apollyon (#14598) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Akárhogy is próbálom szépíteni, ez egy pénz kéregető, kolduló oldal.

Az és elég hangsúlyosan elmondogatják a videátorok, hogy ők csak nekünk meg mennyire szívesen,

"....de most már tudtok pénzt küldeni nem csak az eddigi 4 módszerrel, hanem itt az 5., ezt is megoldottam nektek, hogy ne kelljen vesződnötök, ezzel a megoldással csak pár kattintás és azt fogtok látni, amit szeretnétek!
Itt is elmondom, de a videó alatt is megtaláljátok a patreonos linkemet! Köszönöm...( ez 5x legalább)
Meglátjátok még jobb lesz nektek, ha parteonon vagy a többi csatornán is küldtök nekem pénzt! Csak értetek dolgozom!!!! "

(ezt nem idéztem sehonnan, csak gyorsan leírtam)

etc., etc., etc.

[ Szerkesztve ]

(#14600) Rimuru válasza Apollyon (#14598) üzenetére


Rimuru
veterán

Igen, de akkor az összes donate gomb, kickstarter, librepay, stb is koldulás,

Vigyázat, csalok!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.