- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
válasz
Sanyi.mTs #101265 üzenetére
Semmivel nem igényel több erőforrást szerintem semelyik normális disztró.
Már a DE mizéria sem mérvadó, egy xfce behozta a kde-t úgyhogy mindegy.
DE meg a asztali környezet esetleg mérvadó de ez sem energiafelhasználás, erőforrásigény miatt hanem kezelhetőség szempontjából.mivel (tekintsünk el a számszerűen 1% alatti másoktól) van a Debian (Ubuntu) Arch és az RPM vonal, a létező összes többi kismillió disztró ezekre épül, egetrengetően nagy eltérés nem lehet.
Puppy egy külön állatfaj. -
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sanyi.mTs #101238 üzenetére
Látni fogja, sőt, még a titkosított ntfs partíció kezelését is tudja a Linux. Viszont alapból semmit sem fog vele csinálni, szóval emiatt nem kell aggódnod.
Ha te nem állítod be a partíció(k) csatolását, akkor eleve csak úgy tudod majd megnyitni Linux alól, hogy be fogja kérni a jelszavadat az ideiglenes csatoláshoz.
Egy esetben nem tudsz hozzáférni ntfs partícióhoz, ha azt a Windows nem zárja le rendesen, mert valamelyik alvási funkció miatt olyan felemás állapotban hagyja. Most meg nem mondom éppen minek hívják ezt W11 alatt, régebben "gyors rendszerindítás" vagy mi volt a felelős ezért.
-
válasz
Sanyi.mTs #99200 üzenetére
Veracrypt.
Vagy mivel úgy tudom a Linuxok nemrég óta kezelik a Bitlocker titkosítást, az is jó.De ha keresztplatformos, rendszerfüggetlen megoldás kell akkor a Vera.
Nálam is ilyen egy hordozható kis táram, Androidos telefonom is tudja kezelni.
Ha a Veracrypt-et portable és appimage változatban elhelyezed a titkosítandó lemez 1 külön kis szabadon hozzáférhető partícióján, akkor bármilyen linuxos wines pc-n működik, nem is kell a gazdagépen telepítve lennie a Verának.Vagy nagyon sok lemez gyártó cégnek van erre saját megoldása hardver szinten. Bedugod a lemezt, kéri a passwordot és feloldja-visszazárja.
-
Ueda
senior tag
-
válasz
Sanyi.mTs #91788 üzenetére
Nem nagyon ismerem ezeket a pluginokat, de ha fentire gondolsz, akkor egyszerű dolgod van, fel kell raknod tárolóból az
xfce4-goodies
csomagot és utána ott lesz választhatóként a CPU-grafikon vagy mi is...Itt láthatod a listát, miket rak fel...sose értettem, miért nem lehet ez alapból fenn a telepített verzióban.
(viszont találtam közben egy telepített Mint XFCE-t, onnan a Menü fotója, reggel meg live-ról bohóckodtam, látszik is azon a képen, hogy még english az ablakmegnevezés...)
-
válasz
Sanyi.mTs #91176 üzenetére
# sdCard test
A
h2testw
Linuxos alternatívája, f3-Fight Flash FraudAz f3 csomag benne van a hivatalos Ubuntu tárolókban, így nyilván a Linux Mint-re is telepíthető tárolóból az általánosan használt módon.
f3read kimenet példa
ubyegon@ubyMintC-212:~$ f3read /media/ubyegon/329D-1B1B
F3 read 8.0
Copyright (C) 2010 Digirati Internet LTDA.
This is free software; see the source for copying conditions.
SECTORS ok/corrupted/changed/overwritten
Data OK: 0.00 Byte (0 sectors)
Data LOST: 0.00 Byte (0 sectors)
Corrupted: 0.00 Byte (0 sectors)
Slightly changed: 0.00 Byte (0 sectors)
Overwritten: 0.00 Byte (0 sectors)
Reading speed not availablef3write még folyamatban...ez nem 2 perces művelet...
ubyegon@ubyMintC-212:~$ f3write /media/ubyegon/329D-1B1B
F3 write 8.0
Copyright (C) 2010 Digirati Internet LTDA.
This is free software; see the source for copying conditions.
Free space: 29.80 GB
Creating file 1.h2w ... 0.59% -- 3.46 MB/s -- 1:31:59 -
-
Ueda
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #89236 üzenetére
Itt szépen leírják : https://askubuntu.com/questions/611047/how-to-make-an-icon-to-enter-terminal-commands .
-
-
gregory91
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #89228 üzenetére
Létrehozol egy parancsikont(jobb egérgomb->Indítóikon létrehozása) és a parancs beviteli mezőbe beírod a kívánt utasítást.
Lustáknak:
Létrehozol egy "valami.desktop" nevű állományt ezzel a tartalommal:[Desktop Entry]
Version=1.0
Type=Application
Name=tester<ikon neve>
Comment=<parancsikon leírása ha ráviszed a kurzort>
Exec=<parancs neve>
Icon=
Path=
Terminal=true<Fusson-e terminal-ban [true/false]>
StartupNotify=false
Fenti esetben "Terminal=true" és a "Exec=sudo parancs"-al kezdődjön ha csatolás nem sikerült. -
fatpingvin
addikt
válasz
Sanyi.mTs #88443 üzenetére
ugye mivel a MC egy terminálos alkalmazás, ezért grafikus környezetben nem magát a MCt hanem az azt megjelenító terminálemulátort kell paraméterezni. konkrétumokat nem tudok ugyanis nem tudom milyen terminálemulátorod van, meg valszeg amúgy se lennék vele képben fejből. viszont ezen el tudsz indulni
-
csixy
addikt
válasz
Sanyi.mTs #84938 üzenetére
Lehet óvatoskodni. Én nézek egy ilyet hurcolós gépnek, köszi az ötletet! Simán fog menni, miért ne menne !!! Legfeljebb egy USB-s SSD-re tolod fel a linuxot. Ha ez sem megy, akkor pedrájvra feldobsz egy Porteus 5.0 desktop OP rendszert. Ez nekem most egy Sandisk Extreme Go 128 Gigabájtos Pendrájvon ragyogóan működik, de szerintem egy kis körömnyi USB-s légy-x@ron is elmenne és meglenne és elmenne.
-
törölt tag
válasz
Sanyi.mTs #84938 üzenetére
Óvatosan lennék vele. Emagon ezt a gépet 64GB SSD-vel hirdetik, az Acer hivatalos oldalán meg 64GB eMMC van, mint háttértár. A kettő meg nagyon nem ugyanaz.
Nagy valószínűséggel nincs is benne szabad, rendes SATA port. Hogy egy normális SSD-t tegyél bele. M.2 SATA vagy nVME meg szinte kizárt, szerintem.
Volt már dolgom, igaz nem Acer géppel. Ilyen mobilos platformos belsővel. A 14"-os házból kb. egy féltenyérnyi nyákon volt minden.
Nehezéknek szószerint egy horganyzott laposvas volt belecsavarozva a billentyűzet alatt. -
válasz
Sanyi.mTs #82782 üzenetére
Tuti lehet, mert anno még a Linux Mint 13 idején azon csináltam a bevallást, jó ideje már nem csinálom persze.
Itt egy 20.04 alapú Mint-es írás. (a 2015-ös cikk megjelenés dátuma ne zavarjon meg)
Amúgy a NAV még most is a JRE 8-as verziót írja használhatónak, azt meg innen tudod leszedni. (lap alján vannak a fájlok)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sanyi.mTs #82752 üzenetére
Ha Timestamp-es új kapcsoló nem érdekes számodra, akkor a szoftverközpontból is jó. Ha igen, akkor viszont már ne 3.9-et, hanem újabbat tegyél fel csomagból. https://software.es.net/iperf/news.html
-
Vasti74
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #82746 üzenetére
Szinte biztos, hogy nem kell driver-t telepíteni, működni fog kapásból.
Viszont: nem tudom, milyen laptop, de régebben volt olyan a BIOS-ban néha, hogy Whitelist, és csak az azon szereplő hardverekkel működött a gép...
Én ebbe futottam bele a Lenovo B590 laptopommal, amikor kedvet kaptam az ac-s wifi-re! Megvettem, beletettem, a gép BIOS-a meg kiírta, hogy nem fog működni, tegyek bele megfelelő kártyát.
Valami orosz fórumon valaki pár ajróért reszelt rá egy olyan BIOS-t, amivel megette az új wifi kártyát, de azért el kellett vele szórakozni... -
-
-
fatpingvin
addikt
válasz
Sanyi.mTs #82235 üzenetére
igen. ezek a parancsok szükségesek ahhoz hogy a csomagkezelőd tudja, hogy honnan kell majd letöltenie és hogy a felhasználó jóváhagyta hogy megbízható a forrás.
viszont azt hadd jegyezzem meg, ha ez nem volt világos akkor nem ajánlatos random külső forrásokat engedélyezni, simán be lehet így kapni egy malware-t a következő frissítési ciklusban. nézd meg először hogy benne van-e a tárolókban:apt search brave
és a kiírás tanulmányozása. ha nincs közte amit kereseel, akkor érdekes az előző.
amúgy mit vársz tőle pluszban? egy sima chromium némi csicsával. -
válasz
Sanyi.mTs #81936 üzenetére
Neked kell tudni mit szeretnél telepíteni, de rá is kereshetsz, ha nem tudod a csomag pontos nevét.
Miért nem elég a GUI programkönyvtár? -
válasz
Sanyi.mTs #81933 üzenetére
Elméletileg GUI-n beállítható:System Settings > Login Window > Settings
Ha nincs ott ez a lehetőség, akkor előtte telepíteni kell a numlockx-t:
sudo apt-get install numlockxMasterDeeJay
Ki kell deríteni milyen (egyedi?)hw-ből rakták össze, vagy a gép pontos modellszáma. Nem biztos hogy lesz megfelelő Linux támogatás az érintőpanelhez. Esetleg ez segíthet beazonosítani. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sanyi.mTs #81805 üzenetére
Ez Arch wikis leírás, de ez alapján megtalálod szerintem Mint-en is ezeket.
https://wiki.archlinux.org/title/Stress_testing#Stressing_CPU_and_Memory
Ahogy írják, memóriára viszont a memtest86+ futtatása a célszerű, bebootolva pendriveról.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sanyi.mTs #81592 üzenetére
A legtöbb ilyen, bedugod és megy. Viszont néhány típusnál előfordul, hogy mondjuk kell hozzá friss kernel. Mint-en alapból régi kernel van, mert nem rolling disztró... De tudsz feltenni frisset. Meg előfordulhat, hogy kézzel kell letöltened hozzá valamit, pl. ha broadcom IC van benne.
Nézz ki valamit a neten, aztán rákeresünk, hogy mi a helyzet. Az is előfordul, hogy egy wifi sticket több különféle belsővel gyártanak és kívülről meg sem lehet mondani, hogy mi van benne.
zex: a ClamAV akkor megoldotta a gondot, nem? Ha nincs Wine telepítve a gépeden, akkor fizikailag lehetetlen, hogy egyáltalán elinduljon egy Winre írt vírus a gépeden, vagy egy Linuxra írt vírus a Wines gépeken mert binárisan inkompatibilisek.
Linuxra nem is a vírusok, inkább a rootkitek témában néznék rá. Lásd rkhunter. -
Sonja
nagyúr
-
Rimuru
veterán
válasz
Sanyi.mTs #77277 üzenetére
Ez tipikusan jol automatizalhato task, lusta emberek scriptelik.
Amugy en ezt hasznalom mpv-ben, Shift+Q elmenti pl playlistben is az aktualis poziciot.
De mpv-ben konnyen megoldahto lenne a txt-s megoldasod is, lua scripting.
Off mert kezdo topic, grafikus dolgot nem tudok ajanlani.
-
gregory91
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #75996 üzenetére
Egy HP-t és egy Canon-t sikerült nyomtatásra bírni.Érdemes ilyenkor megnézni hogy a gyártó ad-e a nyomtatóhoz szoftveres "támogatást".
A Office 365-al esetleg wine-alól lehetne próbálkozni,elég sokat halad az évek során mondjuk egyes dolgokat azért nem árt majd mellé telepítgetni (szintén wine alól). -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sanyi.mTs #75996 üzenetére
A OneDrive megoldható, abraunegg klienssel. Benne van a tárolókban is, de terminálban kell felkonfigurálni, bár nem annyira bonyolult.
Maga a OneDrive egyébként nem egy jó találmány, a cégnél használjuk (Windows alól), de állandóan szinkronizációs gondjai vannak, azt nem igazán tudja kezelni, ha beleszerkesztesz egy felhőben lévő doksiba...Az o365-öt nem tudom. Lehet érdemes lenne átállítani helyette LO-ra.
Nyomtatók párosítsa egyszerű szokott lenni. Nem rég tettem fel Samsung nyomtató Linux alá, ott a gyári drivert le kellett tölteni és az utasításait követni, de csak pár parancs volt. Általában ennyi sem kell nekik.
-
válasz
Sanyi.mTs #75315 üzenetére
terminalba
pkexec nemo
nálam működik, gondolom nálad apkexec thunar
lesz a nyerő. Nem kell sudo, mivel a parancsra feljön a jelszóbekérő kisablak.Arra figyelj oda, hogy a rendszergazdai joggal megnyitott fájlkezelő default csak azokban a meghajtókban ténykedik, amik fel vannak csatolva.
Egyébként megnyitott fájlkezelő üres részén jobbgombos kontext menüben is van root jogú megnyitás. Nemo-nál van legalábbis.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sanyi.mTs #75218 üzenetére
Vagy folyamatos trim van beállítva, ha a
cat /etc/fstab
kimenetében látsz olyat a "/" root fájlrendszer sorában, hogy "discard", vagy pedig heti rendszerességű trim van beállítva systemd szolgáltatáson keresztül.systemctl status fstrim
Ha itt látsz dátumokat, akkor megcsinálta magától. Ha nem, akkor a
systemctl start fstrim.timer
parancs bekapcsolja.edari:
Törött csomag a probléma. Add ki ezt a két parancsot:sudo apt update --fix-missing
sudo apt install -f
ubyegon2: Manjaro-nál nem volt egyik megoldás sem alapból aktív itt a tartalék gépemen. -
válasz
Sanyi.mTs #75218 üzenetére
SSD-t használok, a fenti rendszer alatt alapból működik a trim? Vagy azt még be kéne állítani?
Nagyon rég nem kell foglalkoznod ezzel, mindent használ és optimalizál a Linux SSD-vel kapcsolatban.
Ha nagyon szeretnél pár ellenőrző parancsot lefuttatni a megnyugvásod miatt, nézz be ide:
Linux SSD-n - de hogyan? - Tippek nagyon kezdőknek is - Frissítve!
Nem mostanában volt frissítve, mert felesleges, bár az NVME-s résszel még foglalkoznom kell, a javaslatokat be kéne dolgoznom.
-
válasz
Sanyi.mTs #75154 üzenetére
Úgy tudom, hogy a
history -c
töröl reboot-ig ha utána kiadod ahistory -w
parancsot is, akkor viszont végleg törölve lesznek az addigi parancsok. De manuálisan is törölhető persze.sudo parancs után, hogy kell kilépni root jogosultságból? exit-tel a terminál is bezáródik
Ez nem tudom miben zavar, de ha megnyitsz egy másik terminalt ezt meg bezárod, máris meg van oldva vagy vársz 5 percig, ahogy kolléga írta.
(#75148) rin33
Rolling disztrót kizárólag akkor van értelme felrakni, ha igény van az állandó frissítésekre. Ha valaki hónapokig nem frissít egy disztrót, célszerű kiadás alapút használnia. Persze néha épp egy friss driver miatt rak fel valaki rollingot....amúgy nem törvényszerű, hogy hiba lesz, ha sokáig nem frissíted, de előferdülhet, ahogy azt rollingos kollégák is írják.
-
lev258
veterán
válasz
Sanyi.mTs #75154 üzenetére
A saját mappádban találod a rejtett .bash_history fájlt. A többit már kitalálod.
Az unset HISTFILE parancs kiadása után pedig az aktuális Terminálban nem rögzülnek a további parancsok.
A sudo-ból nem kell kilépned, ha nem is zárod be a Terminált, x perc után magától inaktiválódik (újra jelszóra lesz szükség). -
-
-
válasz
Sanyi.mTs #75094 üzenetére
sudo chown user:group mappanév
a user elsődleges csoportja ugyanaz, mint a user neve, tehát usernév:usernév -el szépen magadra veheted a mappát, de achmod 777 mappanév
parancs is megoldja, csak az elég favágó (mindenkinek full joga lesz) .
Egy root jogú filekezelőből is ugyanezt meg tudod tenni, jobb kattos menüből.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #75063 üzenetére
Most kipróbáltam, hogy az /mnt alá csatolok egy mappát, nálam megy minden szépen: írás is, olvasás is. Ha érdekel, így csináltam, bár nem különbözik túlzottan attól amit írtam korábban. Annyi, hogy még mindig NFS-el csatolok. Ha esetleg nem menne az NFS jogok megadása a NAS-on, ez a reddit poszt elég jól összeszedi, de itt van ahogy én csináltam (bocs, de angolul használom a rendszert, remélem azért érted majd a menüket):
1. Control panel --> File Services # itt engedélyezned kell az NFS-t, mást nem kell bejelölni
2. Control Panel --> Shared Folder (itt gondold át, hogy melyik mappát melyik gépedre szeretnéd majd felcsatolni, majd jelöld ki a mappát) --> Edit gomb, vagy jobb klikk Edit --> A fenti menüsorban keresd meg az NFS Permissions fület --> nyomj a Create gombra, majd add meg:
Hostname or IP: ha csak egy gépre szeretnéd megadni a jogot akkor csak annak a gépnek az IP címét írd be ide (ha jól emlékszem: 192.168.1.10), ha viszont szeretnéd, hogy a hálózatod minden gépe elérje, akkor add meg így: 192.168.1.1/24 (feltéve ha a subnet maskod: 255.255.255.0)
Privilege: Read/Write # értelemszerűen ettől eltérhetsz ha az indkolt, mondjuk nálam a médialejátszóra konfigolt engedély csak olvasni engedi
Squash: Map all users to admin # itt nekem csak ezzel az egy beállítással működött, nem tudom, hogy biztonsági szempontból jó-e ez így, de minden leírás ezt ajánlja
Security: sys
Enable asynchronus -->pipa
Allow connections from non-privileged port... --> nincs pipa # persze ha a hálózatod ezt kívánja akkor legyen
Allow users to access mounted subfolders --> pipa
Nyomj egy OK-t neki.
Ezzel a NAs felöli résszel meg is vagy. Ha több megosztott mappát is szeretnél felcsatolni akkor ezt minden egyes mappával meg kell ejtened.Linux alatti teendők:
sudo apt install nfs-common
# nem tudom alapból fent van-e náladsudo mkdir -p /mnt/nas/video
# ha ide szeretnéd felcsatolni, persze olyan struktúrát adsz meg amilyet szeretnél. Nálam pl. a /home alá van csatolva: /home/vereshurka/NAS/mappáksudo mount -t nfs 192.168.1.10:/volume1/video /mnt/nas/video
# feltételezve, hogy a volume1-en van a video mappádHa minden igaz fel is csatoltad a mappát és el is éred, tudod írni/olvasni. Legalábbis nálam megy mind a kettő
Majd ha működik minden fstab alá is felveheted, hogy mindig fel legyen csatolva, ebben inkább majd a többiek, nekem 4 hét kellett mire szerkeszteni mertem az fstab-ot
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #75074 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet. Volt egy Win10-es gépem (pont most gyalultam le) amin SMB-vel voltak megosztva a syno-s mappák, és linux-on ugyanazok a mappák NFS-el vannak felcsatolva, annyi, hogy az NFS jogokat még be kell állítani a nas-on. Esetleg amíg nyomozod, hogy mi a helyzet az /mnt/video mappa jogosultságaival, ki próbálhatnád az nfs-t is, linux (nas) -linux (noti) között úgyis inkább az az ajánlott.
-
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #75063 üzenetére
Elnézést, hogy belevau, én is még csak most ismerkedem a linux-al, de miért nem NFS-el osztod meg a NAS-on lévő mappáidat? Ha jól látom a másik fórumban Synology NAS-od van.
sudo mkdir
parancsba én is belefutottam 1-2 hete, hogy nem tudtam a sima felhasználómmal írni, csak olvasni. Ahogy böngésztem a netet arra jutottam, hogy sudo nélkül hozom létre a mappát ahova csatolni szeretnék. Nálam a te mappaszerkezetedet nézve ez így nézne ki:mkdir -p ~/NAS/video
--> ez a home-odba hoz létre egy /Nas/video mappátLeszeded az nfs-common csomagot,
sudo apt install nfs-common
(feltételezve, hogy debian alapú rendszert használsz)Aztán már csak fel kell csatolni:
sudo mount -t nfs 192.168.1.10:/volume1/video home/felh.neved/NAS/video
(feltételezve, hogy a volume1-en van a video mappa), illetve a többi mappát is így fel tudod venni, nálam hiba nélkül működnek, tudom írni/olvasni is őket.fstab-ba is felveheted:
192.168.1.10:/volume1/video home/felh.neved/NAS/video nfs defaults 0 0
(a space-eket kicseréled TAB-ra)Kap egy reboot-ot a Linux, és már fel is van csatlakoztatva a NAS-od mappája állandóra.
(#75072) Synaptic: nekem úgy jött le a hozzászólásból, hogy most linux van a gépen amire csatolni szeretné...
-
Synaptic
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #75070 üzenetére
Kicsit elbeszélünk egymás mellett
1 Van egy Nas od , amin van az sm+xyz felhasználód és van rajta valahol a video könyvárad amit meg akarsz osztani ?
2 Van a laptopod amin vélhetőleg win 10 van és fel szeretnéd csatlakoztatni a //192.168.1.10/video -t rw jogokkal. ?Kezdenék egy sudo chmod 777 /mnt/video -val
-
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sanyi.mTs #74661 üzenetére
Bár valszeg nem, de az esélye megvan neki, így először csinálj egy mentést magadnak pl. clonezillával.
De inkább azt javaslom, hogy egy pendrivera tegyél egy bootolható Live Linuxot és azzal nézd meg a gépet. A Mint telepítőt ha kiírod penre, az pont megfelelő ilyen feladatokra.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sanyi.mTs #74593 üzenetére
Az állandó csatolásra én nem tudok grafikus megoldást, de lényegében csak csinálni kell egy mappát ahová majd csatol, aztán be kell írni egy sort az fstab-ba ennek megfelelően.
Itt van részletes leírás róla: https://linoxide.com/how-tos/howto-mount-smb-filesystem-using-etcfstab/
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sanyi.mTs #74587 üzenetére
Az /etc/fstab-on keresztül szokás állandóra csatolni hálózati megosztásokat. Milyen megosztást csinál a NAS-od? Samba fut rajta?
Ha csak alkalmi elérés kell, az egyszerűen menni szokott a hálózati gépek böngészésén keresztül.
Véreshurka: szerintem próbáld meg a nem kezdő Linuxos topicban is. Nem ismerjük ezt a klienst.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Formula-1
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CASIO órák kedvelők topicja!
- ASUS notebook topic
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Gurulunk, WAZE?!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest