Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
gianni85
veterán
Minden drága
-
-
ddekany
nagyúr
Tán vannak annyira tehetősek, hogy nem nézik, mi mennyi, csak bedobálják a kosárba ami kell. Így tán nem is tudják fejből mi mennyi, meg pláne hogy mennyi volt 1-2 éve. Bár a f*sz rosszvégén állónak mondod őket... akkor meg el nem tudom képzelni, miféle pszichés gyakorlatokkal érik ezt el.
-
-
@Lord Myn: közben minden rendben jött, abbahagytam a dülöngélést és ki tudtam jönni a sarokból
De hogy témához: én is inkább jó árú 24 gigásokra várok, ez a széria nem a vágyam.
-
-
Nimda
addikt
Az alzán pár napja volt a BF akció keretein belül az Inno3D 5060 Ti 8GB és ugyanez OC leárazva (126e-ft és 128e-ft). Mára már levették az akciót és teljes áron adják (úgy, hogy még tart a BF). Gondolom sokan és gyorsan lecsaptak rá, nem győzték tölteni a készleteket

-
ecaddsell
aktív tag
Ezzel nagyon nem értek egyet. Én épp azon csodálkozom jóideje, hogy hogyan lehet egy Samsung 4TB-os (!) 990 Pro (!) SSD csupán 120eFt, ráadásul akkor, amikor a ramok ára épp elszállt.
A Samsung mindent házon belül gyárt az SSD-ihez ill. nekik nem teljesen jó a fab kihasználtságuk, azaz vsz. itt nincs gyártási kapacitás gondjuk.
Eleve a flash chipek nemhogy nem igénylik, nem is tudják kihasználni a csúcs litográfiát (ami a szűk keresztmetszet), ezért is van, hogy nagyon sok rétegből tudnak normális kapacitást kihozni.Persze lesznek akik ezt is rá akarják majd ültetni a globális árhullámra.
-
Ixion77
addikt
Köszi a jelzést! Az alaplapokba még nem szálltam bele eléggé, de valóban ideje, viszont átvittem a témát a céltopicba.
#15 ddekany
További RAM ár növekedéstől nem kell tartanod, mert azt az egy dolgot megvettem a hétvégén. Ergo hamarosan zuhanni fognak az árak
#17 ricsip
Nem akkor, amikor épp AI buborék van, tömegével épülnek a megawattos adatközpontok, a csúcskategóriás chipgyártási kapacitás pedig messze nem tud olyan gyorsan növekedni mint az igények.#21 Rayyy
Miért válna valami a lecsapástól jobbá?
A "lecsapott egy ajánlatra" kifejezetten azt jelenti hogy különleges lehetőség volt, amit kihasznált valaki. Határeset hogy egy ajánlat azért is lehet-e jó, mert később még rosszabb lesz, de ennyi szerintem belefér. -
Ne haragudjatok, szarfejkednem kell egy kicsit... de nekem a cikk címe azt jelenti, hogy ha lecsapsz a termékre, akkor az a lecsapástól jobbá válhat... nem pedig azt, hogy jobb, ha gyorsan veszel belőle. Tudom, a nyelv egy folyamatosan változó entitás, de újságcikkekben (igen, ezt is tudom...) még kényelmetlen ilyeneket látni. Ezt most konkrét leírtam gyors, de már itt se vok'.
-
Bafna
csendes tag
Tettek volna bele 16 helyett csak 12gb-ot. Az is bőven elég lett volna. Alapból lehetett volna még olcsóbb és a 8-as verzióra nem is lett volna szükség.
-
MostlyGentle
csendes újonc
Gépet készültem összerakni, kiválogattam az összetevőket melóban (CNC gép mellett van idő) screenshotokat csináltam kb 3 hete, hogy ráér még ... múlt héten mikor megláttam hogy a RAM 100%-al drágult azt hittem infarktust kapok.
Most itt ülök egy VGA, CPU, alaplap mellett (a VGA egy B580-as) mert ha a többinek is feltolnák az árát akkor bevenném a brokeszt, de keményen. -
Soulles
aktív tag
Igen, mert fapad deszkát veszel. Valószínű nem egy OC gladiátor és a CPU ill. MEM tuningnál hamar elvérzik. Ha ennek tudatában vagy és így tervezted, okés.
Nézegettem magam is, de inkább nem váltok, jó még az 5800X3D -30 all core, hozzá húzva 3200 --> 3600Mhz Ballistix CL15-re. Inkább azt az összeget VGA-ra legközelebb, jobban járok.
Amúgy 7800X3D-re (300EUR) terveztem váltani egy erősebb lappal --> OC.
-
ddekany
nagyúr
AMD 9800X3D-nek árúkeresőn grafikon alapján lefelé ment ára az idő előrehaladtával eddig. Szóval az még nem érintett, csak az egy ilyen extrém darab. Egy 9700X 110e, és tudtommal nincs nagy különbség a gyakorlatban, de majd lehet a gamerek meglincselnek mindjárt.
(Azt a RAM-ot meg én addig vinném, míg nem lesz 100e+... De nem befektetési tanács.) -
Ixion77
addikt
Konkrétan 25k volt fénykorában 2tb, és 40-50k a 4tb Sata
Samsung 870 EVO 2.5 4TB SATA3

Én nem látom úgy, mintha olyan nagyon elszálltak volna a SATA3 SSD árak, vagy hogy olyan sokkal olcsóbbak lettek volna korábban.Samsung 990 PRO 4TB

NVME esetében sem.7700 mennyibe kerül?
Erre elfelejtettem válaszolni: ~90e
Ezt sem találom olyan hű de olcsónak, főleg ha hozzáveszem hogy ez egy korábbi generációs, Zen 4 processzor. A GPU árához képest viszont valóban olcsó... De ahhoz képest minden olcsó
-
Ixion77
addikt
Melyik, mikor? A Pro tutira nem. De még a 990EVO 2TB alja is 50e volt, most meg 52e körül van. Kingston 2TB-os NV3 közelítette meg talán a 40e-t, 4TB abból is inkább 85e volt. Ezalatt legfeljebb a legalja volt, pl. Apacher, de 4TB abból is 80e+
(NVME M.2-es belső SSD-król beszélek, a régi SATA-król meg pendriveokról nem tudok semmit, rég nem követem őket)
7700 mennyibe kerül? 9600 vagy 7600 mennyibe kerül? 265K 120 ezerért elég jó deal. A 7700X ugyan ennyiért szintén jó deal.
Azokat a régieket már nem nagyon vettem számításba. A 7800X3D-t néztem még, de 135eFt-től kezdődik az is. 9700X-et szintén (mert azért legalább 8 magos legyen), de az is min 120eFt. Ha 6 maggal beéri az ember, akkor a 9600X még szóba jöhet, az valóban jó vételnek tűnik a 80e-s árával a többihez képest. Gondolkodom is rajta hogy azt veszem, és kivárom vele a Zen 6-osokat.
-
tasiadam
veterán
ő, what? 120k 4tb ssd? Konkrétan 25k volt fénykorában 2tb, és 40-50k a 4tb Sata. Nem kéne drágának lennie a sata SSD-nek sem, de már azt sem gyártanak. Legalábbis pár még akad, de nem sok gyártás van még. Az NVME-t fejlesztik, de akkor sem ér meg 120 ezer ft-t 4tb tárhely.
Tényleg? Én épp most tervezek összerakni gépet, és így alakulnak az árak:
Tényleg. Kifogtad az ép legkellendőbb gen legkellendőbb CPU-hát, és ráhúzzuk, hogy drága. Meg újonnan kerül ennyibe a 14900K, amihez képest a 9800X3D meg azért jócskán jobb játékra. 7700 mennyibe kerül? 9600 vagy 7600 mennyibe kerül? 265K 120 ezerért elég jó deal. A 7700X ugyan ennyiért szintén jó deal. -
Ixion77
addikt
"ssd meg már 1 ideje az"
Ezzel nagyon nem értek egyet. Én épp azon csodálkozom jóideje, hogy hogyan lehet egy Samsung 4TB-os (!) 990 Pro (!) SSD csupán 120eFt, ráadásul akkor, amikor a ramok ára épp elszállt.
A kettővel ezelőtti gépembe még az 1TB-set vettem ennyiért.Ugyanakkor már most megy a riogatás, hogy a GPU-kból meg hiány lesz, meg a 200eFt+ áruk még magasabbra fog emelkedni, mert a bennük levő 16Gb memória emelkedik? Nyilván teljesen más fajta ram, de azzal együtt is furcsa. Azért is, mert oké hogy az olcsó DDR5 chipek gyártásáról átálltak a komplexebb szerverparkos chipek gyártására, de hogy a csúcskategóriás, eleve nagy haszonkulcsú GDDR7-ről is átálltak volna, az meglep.
Csodálkozom, h a CPU még nem drága.
Tényleg? Én épp most tervezek összerakni gépet, és így alakulnak az árak:
Alaplap: ~70e (ASUS PRIME B850M-A)
RAM: ~70e (G.Skill Trident Z5 Neo 32GB)
SSD: ~120e (Samsung 990 Pro 4TB)
CPU: ~200e (AMD 9800X3D)
GPU: ~350e (ASUS GeForce RTX 5070 Ti Prime OC 16Gb)
Egyáltalán nem érzem olcsónak a processzort, vagy drágának az alaplapot... -
GodGamer5
addikt
Szerencse, hogy még jó árban szereztem egyet fél éve...
Szánalmas amit az utóbbi pár évben a hardverek árazásával művelnek... -
koby11h
őstag
Igen, tanítgatom a gyerekeimet, hogy egy forrás nem forrás, érdemes leellenőrizni amit oda kiír a Gemini. Mutattam pár példát nekik, beírtam, hogy mit tud rólam név szerint és közölte, hogy én a Walmar együttes egyik tagja vagyok
Majd meg szakadtak a nevetéstől. De ezeket rendre javítják.Az egyik partner cégnél a beszerző nem megfelelő alkatrészt rendelt, "mert a google ezt hozta be első találatként" - felnőtt diplomás ember és nem olvasta el még azt sem, hogy más a cikkszám, mint amit kapott. De kapott még helyet is, hogy honnan, de ő talált egy olcsóbbat - ami persze nem ez.
Na ezt viszont nem lehet javítani, mert nem mindig az AI a hibás, hanem az, aki nem tudja használni. -
koby11h
őstag
Mindezt azért, hogy egyesek pukizós cicás AI generált videokat csináljanak, átiratoztassák a Teams megbeszéléseket, hogy ne kelljen odafigyelni, csak rákeressenek a végén arra, amiét cseszegetik őket, megírja valaki helyettük a házit, és úgy általánosságban ne kelljen gondolkozni... (kicsit nagyon sarkítva)
-
tasiadam
veterán
jo, még nem drágák eléggé a kártyák, kérem, legyen még drágább, nehogy véletlen vegyek egyet az amúgy is olcsóak közül!
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5070 12GB GDDR7 PRIME OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 27% - SAPPHIRE RX 7900 XTX Nitro+ 24GB DDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK!
- Új, fóliás XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia) - Beszámítás
- Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- GAINWARD GeForce RTX 2060 SUPER GHOST
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Most néztem az Árukeresőn, hogy jelenleg a legolcsóbb helyen is 280 e Ft.

A "lecsapott egy ajánlatra" kifejezetten azt jelenti hogy különleges lehetőség volt, amit kihasznált valaki. Határeset hogy egy ajánlat azért is lehet-e jó, mert később még rosszabb lesz, de ennyi szerintem belefér.