- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
LÁZ
Topikgazda
lego múvi 2 figurák
-
törölt tag
válasz
zbundy #25788 üzenetére
Jól néz ki nagyon. Mocsok dolog ez az ünnepek. Korábban nem érdekeltek a winter village készletek, de most annyi helyen jött szembe, hogy jövőre szerintem elkezdem gyűjteni. Megvettem az idei city-s adventi naptárat. Az is csak olaj volt a tűzre.
Illetve, ha érdekel a MOC “rész” is, pár napja ez jött szembe redditen.
A srác csinált egy pár plusz vagont. Elég jók lettek szvsz.
itt az album link -
zbundy
aktív tag
válasz
Throme #25790 üzenetére
Igen, hivatalos lego világító elemek jöhetnének, addig én is aliexpressről kukázom össze a vélhetően lepin világító elemeket. Tűzoltó állomást még drágán 30ért vettem én is októberben környékén lego storeban, nem akartam az ünnepekre várni és esetleg lecsúszni róla, ha a nagy dömping közepette rárepül mindenki, és amúgy is épp arra jártam elköltendő pénzel a zsebemben
utólag látom ez is hiba volt, mert bőven rendelhettem volna még most is, mert így karácsony előtt, - de még a black fridaykor is - láttam már 25-26ért. Fb-on meg valószínűleg fog még ennél is lentebb menni.
-
Throme
veterán
válasz
zbundy #25789 üzenetére
Fehér íróasztalom átalakult "terepasztallá".
Persze nem olyan király, mint egy bemutatóterem, de nekem megfelel..
A vasítállomás és a téli vakáció még nincs megépítve. Valamint kislányom megkapja a brickheadz-ből a mikulás duplaszettet, azt majd Karácsonykor építjük meg és a "kiállítás" részévé válik. A hógömböt és a mikulás látogatást is odatettem.
Sőt még a lego Andersen könyvet is, ami nem téli jelenet, de valahogy ezt a mesés hangulatot hozza.
Toyshop és a vonat is ott díszeleg.
Mivel még nem motorizáltam az utóbbit, ezért én is csak egy sín részleten mutatom be, mert akkora asztalom azért nincs .Próbálok valami világítást is adni hozzá. Ehhez rendeltem még tavaly nem eredeti lego világító kockákat. 2x6-os alapon két kis gombelemmel tápolt ledes "kocka" (hasáb) . vonat kap 3-at, a ház 2-t, meg még ide-oda 1-2...
Ezt sajna így tudtam megoldani.Jó lenne ha a lego kiadna hivatalosan is valamilyen megvilágítás szettet. Különböző méretben, illetve darabszámban.
Gondoltam veszek valami kisebb led füzért és azt vezetem el a háttérben, de időm nem volt rá, most meg akkora a nyüzsgés, hogy nem sokkolom magam a tömeggel.... és...hát az mégse lego...Szerintem jó lett a tiéd! Nekem a tűzoltó állomás szerintem kimarad. Kicsit barátságosabb árazásra gondoltam, de még nem mondtam le róla teljesen...
-
zbundy
aktív tag
Bőven karácsony előtt elkészült a karácsonyi falu, sajnos a képek annyira nem adják át a valóságot, de eszméletlen hangulatos
És van még építeni való, mert a Downtown Diner és a Kocka Bank mellé még megépítésre vár a Párizsi étterem és Detektív iroda. Ezekhez világítást is tervezek, majd ha elkészül rakok fel arról is képeket. Egyébként a képek készülése után tűnt fel, hogy a vasútállomás tornyáról hiányzik oldalt az óra
természetesen azóta pótoltam. Plusz kis érdekesség, hogy a "terepasztal" alatt ott figyel a 75192es Millenium Falcon, ami így decemberben kicsit háttérbe szorul, de január közepétől újra a megérdemelt fényben tündökölhet
Tavaly a Falcon bejelentése és megjelenésekor kaptam rá a lego-ra, és a készleteket nézve az elmúlt 1 évben talán kicsit túlzásba estem, de sok volt a pótolni való
Star Wars-t az esetleges következő Falconig nem tervezek, de az szerintem megint 10 év lesz, a Creator Modular és a Vinter Village vonalat pedig mostantól az évente megjelenő új darabokkal tervezem kiegészíteni. Persze ember tervez...
-
[CsuCsu]
őstag
LEGO webshoprol mar nem kaphato. Vedd amig lehet.
-
-
[CsuCsu]
őstag
Na, megvolt az evi LEGO vasarlas, az alabbi kifuto keszletek behuzva:
- Ghostbusters Firehouse
- Ferris Wheel
- Silent Mary
- Brick Bank
- Big Ben
- Porsche
- Joker Manor
- Winter Holiday Train
- Guggenheim MuseumA penztarcam pedig porzik az uressegtol...
-
Fr0z3n
őstag
S.O.S.!!!
Vettem a páromnak egy 4957-es óriás kereket. Tegnap jött meg, és most nézem hogy 3 elem nagyon gáz. Égés nyomok vannak 2-n, 1 meg használhatatlanul el van ferdülve. Szükségem lenne erre a 3 elemre. Vagy legalább 2re még a héten, karácsony előtt.
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=42022&idColor=7#T=S&C=7&O={"color":7,"iconly":0}
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=3069b&idColor=5#T=S&C=5&O={"color":5,"iconly":0}
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=2877&idColor=5#T=S&C=5&O={"color":5,"iconly":0}
Leginkább az első 2 nagyon fontos mert nélküle nem lehet a kerék vázát rendesen összerakni és nekem persze hogy egyik sincs. Nagyon remélem valaki tudna segíteni, így nem adhatom oda
-
törölt tag
Tudom, hogy csak egy webshop. Az átvételt én a Pick Pack pont helyre értettem.
Az ott dolgozók száma pedig nem mentség. Tisztában volt vele, hogy jó áron árul legot, akkor mégis mit várt karácsonykor? Vagy ezt most fogadjam el érvként és törődjön bele mindenki amiért így kezeli helyzetet? Leírtam párszor, nem a késés zavar (bár utazás miatt lassanmár az is), hanem ahogy ezt a szitut orvosolja. Részemről azonban lezárom a témát és beletörődök, hogy a boltoson múlik megkapom e a kifizetett árut... Pff(#25766) LÁZ: Ha azt a hamburgeres készletet kiadják, megvan az első ideas vásárlásom. Régebben láttam már és nagyon tetszik.
-
törölt tag
válasz
Throme #25760 üzenetére
Ez volt a harmadik rendelésem tőlük. Korábban semmi gond nem volt. Mindig példaértékű volt az egész folyamat és pár napon belül megkaptam a rendelt árut. Ezért se gondoltam, hogy most baj lehet. Ezzel szemben elég megnézni az árukereső értékeléseket. Most per pillanat ott vagyok, hogy ha visszamondom, ki tudja látom e azt a pénzt. Ha megvárom míg kihozzák akkor benne van a pakliban, hogy akkor jön meg, amikor senki se tudja átvenni. Viszont arra jó volt, megtanultam soha nem fizetek ki semmit előre.
-
Throme
veterán
válasz
#75376384 #25758 üzenetére
Ha jól értem a sztorit előre fizettél?
Ilyet nem, vagy csak nagyon nagyon nagyon kivételes esetben szabad.
Ilyenkor engem az se érdekel, ha utánvétnél 200 - 500 - 700 - forintokat felszámolnak. Ennyit megér a nyugi, hogy max lemondom és 'jónapotkívánok'
"Bosszútállni" se nagyon lehet, mert ilyen fórumokat kevesen olvasnak és sajnos a magyarban nincs összetartás, hogy akkor onnan többet senki nem vásárol...
Így meg az átlagember legközelebb is beüti az aárgépbe, hogy lego és a legolcsóbb helyre megy.
Esetleg még az árukeresőn lehúzhatod a boltot, de ott se nagyon nézik a csillagokat. Pl én se nagyon mert pl az edigital is szart kapott, de nekem különösebb gondom még nem volt velük, meg útba esik, nem kell pestre bebumlizni ha mégis valami affér lenne...Olvasva a hsz-eket én is azzal értek egyet, hogy a saját távlati nyugalmad (mert most hogy nincs azt teljesen megértem) érdekében próbáld rendezni a témát békésen.
-
csubi82
kezdő
válasz
#75376384 #25758 üzenetére
Lehet fel kellene venni az ,, Ukrán stílust" ilyen esetekben , talán változna a helyzet.. Nálam Vaterán próbálkozott be eladó olyan akinek 100% pozitívja van... Vásároltam előtte is tőle addig semmi gondom nem volt aztán az utolsó vásárlásnál meg kaptam egy minősíthetetlen cuccost ,ami állapotra közel sem volt olyan mint a képen...
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
#75376384 #25753 üzenetére
Belengetheted nekik a fogyvédet, de első körben sztem írjál nekik, és adjál egy határidőt, pl ha 2napon belül nem jön meg, akkor köszönöd, kérek vissza a pénzt másnap, ha meg nem jön a pénz, akkor írsz a fogy.védnek.
Talán ez hatással lesz rájuk, ha kicsit is számítanak náluk a vásárlók, ha nem, akkor marad a fogy.véd, de az meg maga a csoda, mert a viktorunk úgy szétbszta az egészet, hogy csak na.Nekünk 1 év alatt sem sikerült semmit csinálniuk, és úgy zárták le az ügyet, mindennemű értesítés nélkül, azóta is fenyegetjük őket a minisztériumi panasszal (mert elvileg vmelyik minisztérium a feljebbviteli szerv-természetesen ezt is nyomozni kellett, mert ők helyben nem voltak hajlandóak megadni azt, hogy hova lehet panasszal élni). De különösebben nem érdekli őket ( a minisztériumot sem, mert ők is bsznak válaszolni
), simán kinézem a rendszerből, hogy vmi kamu az egész, és valójában nincs semmilyen kontroll a békéltető testüllet felett
. A legjobb a sztorinkban, hogy még saját magukat se vállalják fel (békéltető,fogyvéd), mert sokadik kérésre se volt hajlandó bemutatkozni az ügyintéző sem a telefonban, személyesen
. És face to face is csak ment a terelés, hogy már itt meg ott van, már csak alá kell írnia stb stb, aztán a helyileg illetékes békéltető nyitva van 3-4 órát 2v3 nap egy héten
.
Annyit megtanultunk, hogy a békéltetőnél személyes meghallgatást kell kérni, nem írásbelit, mert 'írásban' csak megy a többi közé, aztán csá.
A cég meg röhög a markába, más cégek is, akik cigánykodnak/vagy csak hajlamosak rá, nagyon is jól tudják, hogy a fogy.véd mint olyan már nem létezik, és elég nagy az esély, hogy megússzák a dolgot minden nemű retorzió nélkül..
szép nagy off lett, sry, de bennem volt, és igazából az az elképesztő, hogy egyre kevesebb olyan hellyel (nem csak lego vonalon) találkozunk, ahol ténylegesen számít az ügyfél/vevő, és nem csak a pénzedet akarják elvenni...
-
törölt tag
Mint írtam, maximálisan megértem, hogy sok a dolguk és karácsony van. A “kapja meg a szarát” hozzáállással is tisztában vagyok. Nekem is határidős munkám van. Azonban, ha mégis úgy adódik, akkor képes vagyok szólni, hogy bocs ez meg ez van. Ezert is vagyok képtelen elfogadni, hogy nincs energiája jelezni a honlap üzemeltető felé, az pedig kitegyen egy “parasztok baj van, mérlegeld mielőtt nálunk vásárolsz, így meg így oldjuk meg a problémát” szöveget. Talán akkor én is meggondoltam volna anno, amikor vásároltam.
Szerinted hosszútávon melyik kedvezőbb nekik? Ha ennyire leszarják a vásárlók egy részét vagy normális tájékoztatást adnak? Költői kérdés volt, max bedönti a boltot és nyit egy újat.
Egyszer amikor valami csoda folytán sikerült utolérni őket a hapi “előretett a listában” (ő hát persze), amit amugy nem vártam el és azt mondta a héten megkapom (ez volt múlt héten). Utóbbi info érdekelt. Plusz ott a bocsánat kérő e-mail, amiben szintén azt ígérte.
Ami pedig a raktáron levő dolgot illeti., az én olvasatomban a korábban küldött e-mail szerint, amit megveszek az megvan nekik. vVagy akkor miért nem írja ki a beszerzési időt? Más bolt erre is képes.Leirom újra. Nem a pénz hiánya vagy a késés zavar, hanem a viselkedésük, de az nagyon. Elég felnézni arukereso-re és megnézni a bolt értékeléseit az elmúlt időszakból. Elég “szép” képet mutat.
Persze az is benne a mérgemben, hogy akik jogosultak átvenni a csomagot (ketten vagyunk ilyenek) elutazunk jövő héten két hétre. Én külföldre, ismerősöm az ország másik végébe. Valahogy nem volt belekalkulálva min 3 hét szállitás anno, amikor rendeltem. Ja igen és karácsonyi ajándék lenne.
-
wrrs
tag
válasz
Nem a választ fogom megadni, hanem leírom a véleményem ha nem bánod.
Én 8 évvel ezelőtt 6 évet húztam le számtechboltos/műszerészként (alkalmazott voltam...).
A pultot püfölő vevő nem igazán zavarja meg ezeknek a maszek jószágoknak az ingerküszöbét.
Nem egy olyan dolog ez, ami miatt érdemes pereskedni, ráadásul ezek az ügyek a bíróságon és a fogy.védőknél is a sor legvégére kerülnek. Ergo nem jársz jobban, csak magadat mérgeled és a végén visszakapod ugyan a pénzed, de a cél gondolom maga a termék megkapása.Jobban jársz, ha inkább barátságos úton megpróbálod az üzletet meggyorsítani. Tök egyértelmű, hogy vettél valamit egy dömping kellős közepén, ami rohadtul nem volt raktáron és még kb. hozzájuk is most fut be. Ez a háttér. Ilyenkor a szemét főnökön (ilyenem volt
) eluralkodik a zsugoriság és inkább húzza, húzza, de neki az a lényeg, hogy te a szarodat (bocs, nekik minden az amire neked szükséged van) megkapd, ő meg ne utaljon vissza senkinek semmit. Ezt lehet cáfolni, de inkább hagyjuk...
A lényeg, hogy ha normális, a Karácsonyra hivatkozó hangnemben keresed fel őket és nem kezdesz el fenyegetőzni, fogy.védőzni, akkor jobbak az esélyeid. Hidd el, ismerem a fajtájukat.
Másik dolog, hogy tényleg kicsi árréssel dolgozva, egész egyszerűen túlvállalták magukat, most meg pironkodnak, meg lehet, hogy kapkodnak a háttérben. És tényleg van olyan, hidd el, hogy egy rohadt munkanap vagy munkahét alatt sem érsz el odaáig, hogy xy témában, rendelésben jelezz a vevőnek, hogy mire számíthat.
Légy türelmes, ezt javaslom. Ebből van ebben az országban a legkevesebb.
Amúgy ez még mindig az előző kockavárosos sztori?
-
válasz
2017. ota a jarasi hivatalokhoz kell fordulni a panaszokkal, nem kozvetlenul a fogyasztovedelemhez. Aztan lehet menni bekelteto testulethez, ha ugy van. Alapjaban veve soha senkit nem szokott erdekelni amugy, egyszerubb ha annyit irsz nekik, hogy kuldjek vissza a penzt es kesz. Az elallasi jogod megvan, nem fognak sokat vacakolni vele.
Ez a kockavaros nem a regi kockarako amugy? Ha igen, az kb. egy emberes ceg, viszont eleg jo arcok voltak korabban.
-
törölt tag
Picit off lesz, de valamilyen szinten mégse. Na szóval. Szakavatott(abb) embertől kérdezném, hogy egy boltnak hogyan és mit érdemes írni, ha a fogyasztóvédelmet szeretném belengetni nekik? Mire és kire(?) lehet hivatkozni ez esetben egy e-mailben?
Ugyebár rendeltem jó rég és azóta se kép se hang. Alapjáraton nem zavarna, mert karácsony van meg hiba a rendszerben. Azonban úgy, hogy szabnak tájékoztatni nálam valamiért kiveri a biztosítékot, mivel a pénzemet megkapták, ők viszont semmit se nyújtottak cserébe. Köszi előre is. -
R3ĐßuŁŁ
őstag
42064 és 42069 van valakinek esetleg bontatlanul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest