Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21279) Rover22


Rover22
csendes tag

Sziasztok!

Így karácsony felé közeledve, azon töprengtem, hogy meglepném a családot egy itthon asztali géppel, amit tudnak használni internetezni meg filmet nézni (senki nem játszik nálunk). Viszont az is eszembejutott, hogyha már egy asztali gépet szeretnék építeni, akkor egyúttal "megkönnyítem a saját dolgomat" is, és arra is kicsit optimalizálnám, hogy éjjel nappal képes legyen futni és mint egy "itthoni seed server" tudjon üzemelni. Természetesen az elmélettel kezdtem, ha nem számoljuk mennyit fogyaszt 7/24-el, illetve hogy mennyire stabil internetkapcsolat szükségeltetik hozzá, akkor a következő kérdés (legalábbis nálam) a hűtés kérdése.

Itt akadtam meg és ebben kérném a segítségeteket. :U

Szerintetek, egy kellemesen klimatizált szobába (valóban télen nyáron 16-20 fok van) mennyire szükséges egy ilyen gépet komolyabban hűteni, hogyha szeretnék az alkatrészeire vigyázni viszonylag (na azért nem 10 éves futásra gondolok, de nem szeretném 1 év után semmi esetre se cserélni) ? 1 merevlemezt szeretnék belerakni (legalábbis most, aztán később még bővíteni lehet ha úgy van), 3 terrásat konkrétan, az képes már akkora hőt termelni, hogy érdemes legyen egy komolyabb hűtéssel megáldani a szerkezetet?

(Nem terveztem semmi olyat belerakni, ami esetleg kirobbanó hőtermeléssel járna, elvégre internetezni meg filmet nézni nem kell egy atomerőmű ereje :U )

Köszönöm előre is az esetleges választ/válaszokat!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.