Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2574) ferob


ferob
őstag

Sokat olvastam a témában, vélhetően szinte minden fórumot, videót és egyéb anyagot elolvastam és megnéztem, hogy naprakész legyek, viszont ezek után sem érzem magam meggyőzve.
Gondolok itt leginkább a mesterséges fényforrásoknál való látásra, valamint arra is, hogy benne van a pakliban, hogy akár ~1 dioptria maradhat rajta, plusz az egyéb, ritkán előforduló szövődmények.

Tény, hogy nagy nyűg a jelenlegi állapot és össze sem lehetne hasonlítani utána az eredményt, de valahogy sehol nincs semmi olyan konkrétum leírva a különféle módszerekről, amitől részleteiben kiderülne, hogy melyik lehet jobb választás.
Az rendben van, hogy sok dolog mellett a hullámfront és a topográfiás elemzés alapján elég pontos képet lehet kapni mindenről, viszont ez önmagában nem győz meg, hogy egy FEMTO HD mitől lesz jobb, mint egy sima No-Touch PRK, azon kívül, hogy nem kell napokig, hónapokig nyűglődni.
Ha a látásról van szó, akkor nem az fog számítani, hogy melyik olcsóbb vagy drágább, viszont ha jól sejtem egy FEMTO kezelés során mélyebbre vág a lézer, mint egy PRK esetén, így a regenerálódásról is csak részben beszélhetünk, ami leginkább azért foglalkoztat, mert mi van akkor, ha 1-2 év múlva pl. sportból kifolyólag az arcomat véletlenül akkora ütés éri, de még az is felmerül, hogy sok év elteltével, amikor romlik ismét az ember szeme a korból kifolyólag, akkor vajon lehet-e újra műteni FEMTO után biztonsággal vagy ezt jobb elfelejteni?
De számomra az sem derül ki egyértelműen, hogy egy DiamondFEMTO valóban jobb választás lehet-e egy FEMTO HD-től, mivel egy apró táblázaton kívül, ami az alacsony lézerenergiáról és minimálisabb sejtkárosodásról tájékoztat, semmi több nem található meg máshol.

Tudom, hogy majd elsőként a vizsgálaton derülnek ki a dolgok és ennek fényében a lehetőségek, viszont nem akkor szeretnék tanakodni, ha egyáltalán ilyesmire szánom el magam, így kifejezetten az érdekelne, hogy a különféle módszerek mellett melyik lehet az, ami a felépülési időt és a ráfordított pénzt mellőzve, viszont a későbbi romlást is figyelembe véve célszerűbb lehet elvégeztetni?
Van erről bármilyen komolyabb tény, hogy az újabb módszerekkel pontosabb eredmény érhető el, mint egy No-Touch PRK esetén?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.