Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3051) Plazmacucci válasza TothBan (#3050) üzenetére


Plazmacucci
félisten

PRK-ról azt mondják fájdalmas a gyógyulás első pár napja. Idegentest érzés, stb. Várnék egy picit.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3052) TothBan válasza Plazmacucci (#3051) üzenetére


TothBan
csendes újonc

Úgy gondolom, hogy nem dioptria gond lehet, hanem felszíni hámsérülés, illetve nem akar normálisan hámosodni.

(#3053) Moleman válasza TothBan (#3052) üzenetére


Moleman
addikt

Mikor levették a lencsét, nekem is sérült kicsit a frissen hámosodott réteg, kellemetlen volt, és rosszabbul is láttam újabb 2-3 napig. De nem ennyire, mint ahogy leírod. Elképzelhetőnek tartom, hogy a lencsét is nehezebb volt kivenni a mélyen ülő szemedből, ezért sérült jobban.

(#3054) whitezo88


whitezo88
nagyúr

Fél éves kontroll femto után, beszéljen az eredmény: [link]

A doktornő teljesen odavolt, hogy milyen eredményt kaptunk. Két szemmel 200%! Magam is meglepődtem milyen jól láttam a betűket.

(#3055) Plazmacucci válasza whitezo88 (#3054) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Miért nem egyből 400? :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3056) TothBan válasza Moleman (#3053) üzenetére


TothBan
csendes újonc

Ma is felhívtam őket, mondtam nekik, hogy a szúró fájdalom elmúlt, most inkább viszket és könnyezik. Szóval ezen a téren valamivel jobb a helyzet, de ugyanúgy homályos a látásom a bal szememmel. Szombat óta nem javult semmit. Azt mondták, olyan eset vagyok akinek lassan hámosodik nagyon. Azt is mondták, hogy két szem között lehet ekkora különbség, ugyanis a jobb szemem szinte tökéletes. Semmi fájdalom és tisztán látok. Amikor levették a lencséket akkor mondta a doktornő, hogy a bal oldalon 5 óránál kicsit laza a szövet. Kb. 10 órakor szedte le és olyan 14 órára már szúrt, fájt, homályos volt.

Annyira homályos, hogy ha a kontroll papírt magam elé tartom, csak azt látom, hogy Orvosi értesítő, meg persze a fejlécet. A többit nem látom akármilyen közel tartom. Ennyire homályos volt valakinek?

(#3057) whitezo88 válasza Plazmacucci (#3055) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Ez valami gunyoros megjegyzés akart lenni? Ha láttál táblát, vannak sorok mellette szám. És két szemmel a legalsót is hunyorgás nélkül el tudtam olvasni, ami mellett a 2.00 állt.

(#3058) Plazmacucci válasza whitezo88 (#3057) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Végül is ha azt vesszük, hogy a klinikák mit vesznek száznak, igen.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3059) Jezébel válasza whitezo88 (#3054) üzenetére


Jezébel
újonc

Mázlista:-) Elejétől fogva ilyen jól láttál vagy azért kellett idő, amíg kialakult?

Én most voltam egy hónapos, és a jobb szememtől továbbra se vagyok elragadtatva, pedig azelőtt az volt a jobb(an látó) szemem, 1,5 dioptriával vezetett), de tippre egy 0,25-0,5 dioptria vagy cilinder maradhatott rajta vagy visszajöhetett, nem egész 2 hetesen vettem észre, hogy ez van. Nem vészes és két szemmel szerencsére jól látok, de azért boldogabb lennék, ha pöpec lenne ez is.

Azért vannak érdekességek, pl. félhomályban, kevés fénynél nem az igazi, borús időben a szobában a néhány méterre lévő tárgyak körvonalait sem látom tisztán, de ha mögöttük kinézek az ablakon, akkor a kertben végig minden éles, a kert végében lévő fákon a vékony ágakat is tisztán látom. A szürkület kifejezetten rossz, bár az szemüvegesen is az volt. A glóriákra nem is tudom mit mondjak, van amikor szinte egyáltalán nem látok fényudvarokat a sötétben, van, amikor elég határozottan igen, van, hogy egyes fények körül látok, mások körül nem. Talán ez még alakul.

A "gyógyulásom"-ról, amit én se neveznék gyógyulásnak, viszont tényleg csak jókat tudok írni, mert semmi panaszom vagy fájdalmam nem volt némi homokszem érzésen kívül a műtét utáni napon, látásingadozás is csak másnap reggel, műkönnyet csak megszokásból használok, mert tudom, hogy javallott, de szükségét jóformán sose éreztem, még csak az első flakonnal fogyott el most. Másnaptól már dolgozni is tudtam volna én is, annyi, hogy kb. 1 hétig gyorsabban fáradt a szemem a monitor előtt, de már nincs ez sem.
Szóval a diamondfemtós ziemer lézer tényleg tud valamit, 10-15 éves vagy sem, a látásjavításért meg az eximer a felelős, de lehet, hogy az én jobb szemem csak simán "visszagyógyult" egy kicsit. Azért 200%-os tuti nem vagyok, olyan 120-at tippelek 2 szemmel, gondolom az én szememből ezt lehetett kihozni, ami azért így is szuper, mert azelőtt alig láttam:-)

(#3060) whitezo88 válasza Jezébel (#3059) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Minden kontrollon 1.00 feletti volt mindket szemem, rendesen cseppentettem mindig es napszemuveget is hordtam meg a javasolt idon tul is. A mukonnyet harom honap utan tudtam elhagyni. Reggel szinte mindegy mennyi alvas utan faradt es szaraz a szemem de helyrejon egy kis ido utan. Szoval semmi panaszom nem volt es ideiglenesen se romlott.

(#3061) TothBan


TothBan
csendes újonc

Ma voltam egy hetes kontrollon, a szúró fájdalom elmúlt. Egy kis háromszög alakú hámhiány van a bal szememen, azért látok homályosan. Kaptam rá Oftaquix szemcseppet és továbbra is használnom kell a Corneregelt. Pénteken vissza kell mennem, de nem is baj. A doktornő nagyon kedves volt, ő is Békés megyéből származik.

Kérdésem, hogy a javítósejtek ellen ti is Efflumidex szemcseppet kaptatok? Mikor jön a Flucon?

(#3062) Moleman válasza TothBan (#3061) üzenetére


Moleman
addikt

Nekem az első héten Tobradex volt, utána Flucon.

(#3063) Flaky


Flaky
csendes tag

Sziasztok!

No touch PRK műtétről érdekelnének tapasztalatok. Január 4-én megyek a Sasszemklinikára, vizsgálatra. Akinek volt ilyen műtétje, hogyan zajlott? Utána milyen időközönként kell kontrollra járni? A kontroll időtartama kb. hány perc? Sokat kell várni?

Köszi!

(#3064) zsebo1 válasza whitezo88 (#3054) üzenetére


zsebo1
újonc

Ez tenyleg szep eredmeny! En is biztam benne,hogy 6 ho utan ilyen, akkor van remeny, de latom masik hsz-nal,hogy vegig 1,00 volt. Nekem is azt igertek,hogy femtoval jobb eredmeny lesz mint prk mert nem marad igy majd rajta dioptria..egyelore nem lett igazuk. Meg talan valtozhat de 2 honapon tul jarok es tovabbra is 0,3 a nyers vizus...mukonnyet 3 honapig ajanlatos hasznalni egyebkent? Nekem extra szaraz, vszinu tovabb kell majd

(#3065) TothBan válasza Moleman (#3062) üzenetére


TothBan
csendes újonc

Efflumidex nem is volt? Neked is Flucon volt a javítósejtek ellen?

Tobradex nekem is volt az első héten, de azt már nem kell csepegtetni.

(#3066) PPatrik válasza Flaky (#3063) üzenetére


PPatrik
aktív tag

Ez engem is érdekelne, én is ebben gondolkodom, viszont: 2 hete azt mondta a hölgy, hogy a jövő hét második felében telefonáljak vizsgálati időpontot egyeztetni. Na hívtam is múlthéten pénteken kétszer, ezen a héten még csak egyszer, mindig végig kicsöng a telefon, de nem veszi fel senki.
Én még nem vagyok 110%-ban elhatározódva, hogy ezt szeretném, csak éppen most áll rendelkezésre annyi szabad idő gyógyulni és odafigyelni mindenre, amennyi lehet 5-6 évig nem fog. Viszont ez a magatartás nem megnyugtató számomra, tudom, hogy millió és egy oka lehet, de akkor is :O

[ Szerkesztve ]

(#3067) Flaky válasza PPatrik (#3066) üzenetére


Flaky
csendes tag

Jelentkezz online és akkor visszahívnak pár napon belül! Velem is ez volt. :)

(#3068) MarsiTibi


MarsiTibi
újonc

Sziasztok! Most találtam ezt a fórumot, a kétségbeesés küldött ide. 4 napja volt visumax hd műtétem. Természetesen mint mindenkinél, alkalmassági vizsgálat előzte meg, ahol minden kérdésemre válaszoltak. A Doktornő "modellezte" a műtét utáni állapotot is, mondván így fogok látni. Azt is megmutatta, hogy a közeli látásom (ami jó volt eddig) némileg romlani fog. Elfogadtam. De most, kartávolságon belül gyakorlatilag semmit sem látok, csak nagyon homályosan. Ezt az első napi kontrollvizsgálaton el is mondtam, (ahol egy másik doktornő volt jelen) az volt a válasz, hogy "elmondtuk önnek, hogy romlani fog a közellátás". Csakhogy ez nem romlott, hanem gyakorlatilag megszűnt! Na erre totál flegmán reagált, ami ugye nem egészen elfogadható, mondván, hogy ez még javulhat. Ennyivel el is voltam intézve.
Van valakinek hasonló tapasztalata? Hálás lennék, ha megosztaná velem. Köszönöm!

(#3069) Moleman válasza MarsiTibi (#3068) üzenetére


Moleman
addikt

Sokat számít, hogy mennyire volt rossz a szemed korábban.
De semmi esetre sem kritikus a helyzet, újra kell tanulnia az izmaidnak a fókuszpontokat, közelre is, távolra is, nekem -5 körüli szemmel több hétbe telt.

A nagyon közeli fókuszt valóban elveszítheted, nálam ez azt jelentette, hogy a legközelebbi fókuszpontom kb 4 centi helyett 7 centi lett. Korábban szabad szemmel láttam a gyengébb mobilkijelzők RGB szubpixeleit, most már nem.

(#3070) Serricon válasza MarsiTibi (#3068) üzenetére


Serricon
senior tag

Én a műtét előtt 10 centinél nem láttam távolabb élesen, műtét után viszont kb 10 centiig nem látok élesen, de nem olyan durva a helyzet, csak nagyon közelre homályos, meg fókusz, de ez kb csak akkor jön elő ha cseppentek. (PRK, -6-os volt)

[ Szerkesztve ]

(#3071) Ricco_hun


Ricco_hun
senior tag

MarsiTibi kommentjére reagálva: tényleg ilyen flegmán és nem törődöm módon állnak az emberhez a focus medical-nál egy majd 700 ezres műtét után? Elég dühítő és visszataszító ez a hozzáállás. Többektől olvastam már hogy ott addig vagy fontos amíg meg nem műtöttek ($$$), utána meg elhajtanak a problémáiddal. Lehet emiatt fogom mégis inkább a diamondfemto-t választani....vagy méginkább a kontaktlencsét, annyi rosszat hallok ezekről a műtétekről. Az aztán marhajó hogy nem megcsinálják a szemed, hanem rövidlátóból távollátót csinálnak belőled. Én is majd kinyújtott karral nézzek rá a telefonomra ezentúl, mint az idősek? Azért nem ezt várná az ember egy ultramodernnek beharangozott 700 ezres műtét után. :( :(((

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3072) g4mer válasza Ricco_hun (#3071) üzenetére


g4mer
senior tag

Az összes ilyen helyen(mint ahogy mindenhol az életben) csak addig vagy fontos, amíg nem fizettél :DDD . Én úgy döntöttem el anno, hogy hova megyek (sasszemklinika), hogy megnéztem több szemklinika Facebook / Google oldalát. Kimagaslóan a sasszemnél volt a legtöbb értékelés (pl budainál 28 értékelés van FB-, sasnál 820 ), ezért úgy voltam vele, hogy ez a hely már bizonyíthatott talán.

Sic Parvis Magna

(#3073) whitezo88 válasza g4mer (#3072) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Sasszemnél voltam fél éve én is, minden kontrollon mindenki, asszisztens és orvos teljesen kedves, aranyos volt.

(#3074) g4mer válasza whitezo88 (#3073) üzenetére


g4mer
senior tag

Nekem is csak pozitív tapasztalatom van idáig velük, ami még nagy pozitívum, hogy soha nem kell várnom, megérkezek, már hívnak is be.

Sic Parvis Magna

(#3075) Serricon válasza g4mer (#3074) üzenetére


Serricon
senior tag

Szintén Sasszem, kontrolloknál általában amint leültem hívtak is, ha fél órával hamarabb érkeztem, akkor is.
Mindig kedvesek, mosolygósak, bármilyen felmerülő kérdésre komolyan válaszoltak.

FEMTO-ra voltam beírva, a műtét előtti pár napban gondoltam meg magam, hívtam is őket, hogy mivan ha közben másik fajtát szeretnék, azt mondták semmi gond, majd aznap megbeszélem az orvossal.
A műtét előtti vizsgálaton mondtam neki, hogy váltanék PRK-ra, rákérdezett miért, majd ahogy elmondtam az aggályaimat a lebennyel kapcsolatban még majdhogynem ő akart rábeszélni a PRK-ra, hogy mennyivel nyugodtabb leszek utána, mert nem kell az efféle komplikációktól tartani. :R (hozzátenném igaza volt, teljesen nyugodt vagyok)

Meg voltam lepődve, hogy nem akar rábeszélni a drágább hiperszuper műtétre úgy, hogy már minden elő volt készítve és alá volt írva.

(#3076) Moleman válasza Serricon (#3075) üzenetére


Moleman
addikt

Én a Sasszemnél is éreztem azért, hogy addig vagyok igazán kedves, amíg nem fizettem. Minden problémámra csak azt tudták mondani, hogy műkönny, műkönny, műkönny, mikor semmi köze nem volt hozzá. Plusz majdnem minden kontrollon egy undok öregasszony volt, csak ritkán fogtam ki kedves orvost.
Félreértés ne essék, ennek ellenére is elégedett vagyok, jól látok, megkaptam, amit akartam.

(#3077) MarsiTibi


MarsiTibi
újonc

Köszönöm a válaszokat, igazából a kérdés nem a flegmaságra vonatkozott (persze, pipa vagyok miatta!), hanem a közeli látásvesztésre.
Nálam a dioptria nem volt nagy (-1,5), hanem a visus volt 0,2 mindkét szemre. De közelre nagyon jól láttam, a legkisebb betűket is gond nélkül olvastam.
Most ez totál megfordult. Távolra tökéletes, de közelre gyakorlatilag semmit sem látok. 46 éves vagyok.
Ilyen volt-e már valakinek?

[ Szerkesztve ]

(#3078) TothBan válasza MarsiTibi (#3077) üzenetére


TothBan
csendes újonc

Igaz nekem még csak 10 napja volt PRK műtétem, de nagyon közelre én sem látok már. Viszont abszolút nem zavar. Én is kb. 10 centiig nem látok élesen. Előtte kb 1 cm-re is élesen láttam, mint egy órás. :D A legapróbb ujjlenyomat barázdáimat is láttam. De megvagyok nélküle.

(#3079) Moleman válasza MarsiTibi (#3077) üzenetére


Moleman
addikt

46 évesen már természetes, hogy nem annyira rugalmas a szemlencséd. Eddig korrigálta a mínuszos szemed, most már nem.

(#3080) ron8


ron8
senior tag

Sziasztok! Nekem kb 8 éve volt a szemműtétem, sajna egy ideje problémáim vannak vele. Igaz ehhez hozzátartozik a munkám is, ugyanis sokat ülök gép előtt és sokat éjszakázom. Hamar elfárad a szemem és száraznak érzem. Éjszaka folyamatos kékfényszűrővel használom a gépet. Próbáltam a műkönnyet de csak egyre többet igényeltek a szememim és nem is javult semmit. Valakinek van valami tippje hogy mi lenne jo rá?

(#3081) Plazmacucci válasza ron8 (#3080) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nekem ugyan ez. Óránként tíz perc szünet nagyon sokat segít.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3082) ron8 válasza Plazmacucci (#3081) üzenetére


ron8
senior tag

Megpróbálom majd. Utána olvastam és elvileg amiatt fárad nagyon a szem hogy hosszú ideig közelre fókuszál. Na de ezt hogy kerülje el az ember ha ilyen munkája van? :(

(#3083) Plazmacucci válasza ron8 (#3082) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Én sem tudom elkerülni, és nap végére alig látok távolra. Nincs mit tenni azon kívül hogy nem nézel állandóan közelre.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3084) ron8 válasza Plazmacucci (#3083) üzenetére


ron8
senior tag

Próbáltad már a Dr Chen -féle szemrevaló kapszulát? Nekem valameddig segíteni szokott...

(#3085) Plazmacucci válasza ron8 (#3084) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nem, de nagyon biztató neve van :DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3086) Ancika


Ancika
újonc

3 hónapja volt diamond femtom a budai szemklinikán 49 évesen. Távolra rögtön élesen láttam közelre szinte semmit. Vittem magammal 1.5-ös és 1-es olvasószemüveget is, de alig láttam az első 1-2 napon. Az első hónap során az 1.5-ös kellett most már elég az 1-es. Sajnos 40 felett elindul az időskori távollátás. Efflumidex és Flucon szemcsepp ugyanaz (gyógyszerész vagyok). Efflumidexet jobban tolerálják a betegek, kevésbé ragad, sokáig hiánycikk volt, ezek szerint újra kapható...Szemszárazságom nekem is van, habár egyre kevésbé, Vidisic szemgélt, Optrex szemspray-t használok felváltva. 2 hónapos kontrolon a távoli látásom 150% lett 2 szemmel. Maximálisan meg voltam elégedve a szemklinikával, az orvosokkal, az asszisztensekkel.

(#3087) MarsiTibi válasza Ancika (#3086) üzenetére


MarsiTibi
újonc

Köszönöm a hozzászólásodat, igazán sokat segített, legalábbis megnyugtattál némileg. Remélem, nekem is javul később!

(#3088) Narxis válasza Plazmacucci (#3085) üzenetére


Narxis
nagyúr

😅

Thanos was right.

(#3089) CyberPunk666 válasza Serricon (#3075) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

A drágább műtéteken nem feltétlenül van nagyobb haszon. Még az is lehet, hogy azon van a kisebb.

(#3090) TothBan


TothBan
csendes újonc

Arra tudtok valami biztatót mondani, hogy a bal szemem még mindig homályos egy kicsit? 10 napos kontrollra is mennem kellett, korábban írtam, hogy 4. napon tudták leszedni a kontaktlencsét és utána ismét hámhiány lett. Szóval javulgat a bal szemem, de még kicsit homályos, apró kettős látásom van rajta.

A 10. napos kontroll eredménye: jobb szem 125 %, bal szem 80 %.

Kicsit aggaszt, hogy a 13 nap telt el a műtét óta és ekkora különbség van két szem között.

(#3091) TothBan válasza Ancika (#3086) üzenetére


TothBan
csendes újonc

Abban esetleg tudsz segíteni, hogy az Efflumidex szemcseppet is úgy kell használni, hogy csepegtetek és utána mondjuk 1 percig lefogom a szemem belső sarkát, hogy ne vezesse el a könnycsatorna a szemcseppet? Pl. az Oftaquixnél, Tobradexnél így kellett, de az Efflumidexnél nem ír ilyet, csak azt, hogy fél percre csukja be a szemét. De ebben az esetben a szemcseppet elvezeti a könnycsatorna nem? Pedig pont az lenne a lényeg gondolom, hogy a szem felszínén végezze a dolgát.

(#3092) Ancika válasza TothBan (#3091) üzenetére


Ancika
újonc

Efflumidex-nél is érdemes nyomni 1 percig a belső szemzugot azért, hogy megakadályozzuk azt, hogy a szteroidnak szisztémás hatása is legyen. Ez leginkább akkor fontos, ha hónapokig kell csepegtetni.

[ Szerkesztve ]

(#3093) Ricco_hun


Ricco_hun
senior tag

A femto-sokat kérdezném, hogy a műtét után mennyi ideig szüneteltették a sportot és/vagy a súlyzós edzést?

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3094) TothBan


TothBan
csendes újonc

17 napja volt a PRK műtétem és a bal szemem még mindig homályos kicsit és apró kettős látásom is van rajta. Szóval nekem eddig nem sikersztori a dolog. Nem tudom, hogy ajánlanám-e bárkinek is.

(#3095) Moleman válasza TothBan (#3094) üzenetére


Moleman
addikt

Nekem PRK után mindkét szemen volt kettős látás szimmetrikusan, több mint 1 hónapig. Normális dolog.

(#3096) TothBan válasza Moleman (#3095) üzenetére


TothBan
csendes újonc

Már azt hittem meghalt ez a fórum, de szerencsére van még valaki aki érdemben tud válaszolni. :)

(#3097) Ricco_hun válasza Ricco_hun (#3093) üzenetére


Ricco_hun
senior tag

Az enyémre valaki? Biztos vannak itt "gyúrós" műtöttek is. :DD

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3098) g4mer válasza Ricco_hun (#3097) üzenetére


g4mer
senior tag

10 nap után mehetsz kondizni( de ne életed rekordjait próbáld túllépni az első pár napban) , mma-zni azért ne menj sztem pár hónapig ;]

Sic Parvis Magna

(#3099) Ricco_hun


Ricco_hun
senior tag

3-án megyek alkalmassági vizsgálatra a margitszigetre. Az e-mail-ben ezt írták: "Ha Ön lézeres látásjavító kezelést megelőző vizsgálatra jelentkezett , és a kezelését a vizsgálatot követő 1 héten belül szeretné elvégeztetni, akkor kérjük, hogy a tervezett műtéti időpont előtt 1 héttel kezdjen el csepegtetni műkönnyet."

Ezt betartotta mindenki? Ott szerintetek lehet ilyesmit (műkönnyet) kapni helyben? Ha nem, ti hol vettétek a műkönnyet?

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3100) TothBan válasza Ricco_hun (#3099) üzenetére


TothBan
csendes újonc

Erről a műkönny dologról nem tudok, mert nekem több, mint egy hónappal az alkalmassági után volt a műtét. Ilyet nem írtak e-mailben (Optik-Med)

Viszont a műtét napján az egyik asszisztens hölgy adott műkönnyet és Tobradexet is, mert mondtam neki, hogy nem tudok most elmenni patikába, hiszen nem vagyok ismerős Pesten, ha lehet akkor nem hajkurásznék most patikát. :) Azt mondta, hogy műkönnyet nem is kell vennem nekik ahelyett amit adott, de a Tobradexet azt igen. Így is tettem. Szóval van ott nekik készleten mindenféle szemcsepp, nekem még Efflumidexet is adtak. (Optik-Med)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.