Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3401) Plazmacucci válasza Zoltanberta2 (#3400) üzenetére


Plazmacucci
félisten

5 nap után még ne :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3402) Zoltanberta2


Zoltanberta2
csendes tag

-12es volt a szemem. De most egy -2essel jól látom a tv-t. Ez még javulhat? Nem csak a homályos látás fog eltűnni?

(#3403) Plazmacucci válasza Zoltanberta2 (#3402) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nem tudom, egyénenként változó. Az is lehet, hogy teljesen jó lesz, de az is, hogy marad rajta dioptria.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3404) Yeffy


Yeffy
veterán

Sziasztok,

ugyan sejtem a valaszt a kerdesemre, de azert felteszem, hatha. :D

Mult heten voltam szemvizsgalaton, mivel eszrevettem az utobbi par honapban, h sajnos kezdek kicsit rovidlato lenni.
Be is jott, ahogy sejtettem, 0.25 es 0.5 dioptrias ertekeim lettek.
A kerdesem az lenne, hogy jol sejtem, hogy ezzel a "mini" elvaltozassal meg nem lehet lezerezni?

Utalom a szemuveget, van napszemcsim, amit amugy szeretek, de kis ido utan az is idegesit magamon, meg igazgatom csak. Na most kepzelem, milyen lenne egy rendes szemuveggel, meg ha "csak" melohoz, meg vezeteshez kell hordanom.
De nem is ez a fo gondom, hanem az, hogy a szemuveg - tudtommal - marhara nem javitja a latasodat, mad szintentartja. De inkabb csak lassitja. Akkor meg kis tulzassal sok ertelmet nem latom.

Mit mondtok?

Koszi.

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#3405) TothBan válasza Yeffy (#3404) üzenetére


TothBan
csendes újonc

Én úgy tudom, hogy -1 alatt nem műtik, továbbá akkor sem, ha fél éven belül változott vagy változik még.

(#3406) TothBan


TothBan
csendes újonc

Nekem az lenne a kérdésem, hogy PRK műtét után fél évvel kb. hányszor használjátok egy nap a műkönnyet? Mikor lehet elhagyni?

(#3407) Yeffy válasza TothBan (#3405) üzenetére


Yeffy
veterán

vegre irt valaki, koszi.

igen, ez lenne a kerdes, hogy akkor gondolom ez nalam nem opcio, jol sejtem? :(

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#3408) TothBan válasza Yeffy (#3407) üzenetére


TothBan
csendes újonc

Szerintem nem, de írj a klinikáknak és elmondják részletesen. :)

(#3409) Moleman válasza TothBan (#3406) üzenetére


Moleman
addikt

Ha nincs rá szükséged, nyugodtan hagyd el. Én korábban is alig használtam, fél év után meg már biztosan nem.

(#3410) kaszaflora


kaszaflora
újonc

Sziasztok
Hallottatok már olyat hogy könny-kő. Asszem így mondta a szemész, jelenleg ilyen alakult ki nálam a szemszárazság következtében, amit nagyrészt a műtét okozott. Ki kell venni őket 😟 Valaki valamit a témában esetleg.? Köszönöm

(#3411) robesz87 válasza kaszaflora (#3410) üzenetére


robesz87
tag

Szia!

Mik a tüneteid? Vagy hogyan állapították meg ezt a könny-követ?

(#3412) kaszaflora válasza robesz87 (#3411) üzenetére


kaszaflora
újonc

Nagyon piros, hajszáleres a szemem felülete, sajnos már régóta. Irritált. Elvileg ez okozza. És képzeld a balszemem könnyzsákjába még látszodik is. A pirosság miatt mentem újra, régebben gondolom kisebbek voltak akkor szemcsepp irritációra gyanakodtak.

(#3413) andrisss8 válasza kaszaflora (#3412) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Szia, ez a könnykő elég érdekesen hangzik. Mikor szedik ki? Gondolom azért elég ambulánsan kezelni. Amit írtál a szemszárazságról a műtét után, az azt jelenti, hogy többet kellett volna cseppenteni, vagy csak "így jártál"? Vagy érzékeny voltál valamely szemcseppre, műkönnyre?

(#3414) andrisss8 válasza Yeffy (#3407) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Kedves Yeffi, lehet, hogy megműtik a fél dioprtiát, de ha most kezdett el romlani, akkor nem lehet bizton állítani, hogy meg is állt a romlás. A műtét egyik feltétele - ezt nagyon megtanultam - az az, hogy stabil legyen a látásromáls mértéke. Ez lehet fél év, egy év, két év, de semmiképp sem pár hét, vagy egy két hónap.

(#3415) Yeffy válasza andrisss8 (#3414) üzenetére


Yeffy
veterán

remek.
akkor marad a fszom szemuveg. orulok neki :( :(((

koszi, hogy irtal

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#3416) andrisss8 válasza Yeffy (#3415) üzenetére


andrisss8
csendes tag

ne bosszankodj, ha nem romlik tovább év végéig, akkor mehetsz vizsgálatra és nagyon kéred meg is műtenek :DD

(#3417) Yeffy válasza andrisss8 (#3416) üzenetére


Yeffy
veterán

engem bosszant, vilageletemben jo szemem volt, meg meg olyan "ven" sem vagyok, elegge ledobbentett, mikor elkezdett romlani az ev elejen.

meglatjuk, hogy alakul :)

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#3418) Zoltanberta2 válasza Yeffy (#3417) üzenetére


Zoltanberta2
csendes tag

ne haragudj de hány évess vagy? hozzá állásod alapján 10. Tehát a rövidlátás nem "vén"-ség kérdése. Az időskori látásromlás amúgy is +-os. Inkább beszélj egy orvossal.

(#3419) Yeffy válasza Zoltanberta2 (#3418) üzenetére


Yeffy
veterán

mar megtortent, uton van a szemuveg.
amugy majd 30.

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#3420) ndavey


ndavey
tag

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a Sasszemes No-touch PRK-val kapcsolatban? Türelmes vagyok szóval be tudom vállalni az esetleges hosszabb gyógyulási időt. Nekem valahogy nem annyira szimpatikusak a lebenyes eljárások a lebeny külső behatásokkal szembeni sérülékenysége miatt. Persze meg lehet győzni a másik oldalról is, de gyógyulás szempontjából be tudom vállalni a kicsit hosszabb időt. :) Egyébként -6.5 és -7-esek a szemeim, ez kizáró ok lehet a no-touch-nál? Ilyen magas korrekció szükségletnél van javasolt eljárás típus a sikeresebb eredmény érdekében?

(#3421) Moleman válasza ndavey (#3420) üzenetére


Moleman
addikt

Szia!

Nem annyira sérülékeny a lebeny, emiatt nem kell tartanod tőle. Egy ismerősöm Visumaxot csináltatott, másnap maga vezetett a kontrollra, azonnal tökéletesen látott, pár óra elteltével már semmi kellemetlensége nem volt, végül 200% körül lett a szeme. Ez azért elég jól hangzik.

Nekem anatómiai okok miatt nem lehetett lebenyes, ezért lett no-touch, de nem bántam meg, így utólag anyagi megfontolásból is újra emellett döntenék, az a pár nap szemszúrás és 1-2 hónap kettőslátás nekem megéri a sokszázezer forintot. -5-6-os szemem volt előtte, most bőven a szemüveges korrekció fölött látok, az 1 éves kontrollon 160%-ot emlegettek, tudjuk, hogy a skála kicsit bullshit, viszont ehhez képest 90%-ot láttam régen a saját szemüvegemmel, úgyhogy tényleg ott van a másfélszeres javulás. Nincs se fényudvar, se szemszárazság, sőt, sötétben jobban látok, mint régen, semmi kellemetlen tünet nem maradt. Ha visszakeresel, 2016 október-november környékén bővebben is írtam az aktuális tapasztalatokról.

[ Szerkesztve ]

(#3422) ndavey válasza Moleman (#3421) üzenetére


ndavey
tag

Ez jó hír, köszi szépen, hogy megosztottad a tapasztalataid! :) Egyébként igen, a Visumaxról, sőt az egész Focus Medicalról azt gondoltam, hogy elég prémium, de ha jól tudom az az eljárás még a Diamondfemto fél millás áránál is több, annyit meg nem biztos, hogy rá tudnék szánni.

(#3423) albiosz


albiosz
őstag

Sziasztok!

Bedobom ide is, bár félig off. Szemész orvost keresek, ha van ezen belül szakterület, akkor gyulladás specialistát.

Anno nem voltam amúgy alkalmas a műtétre, ezért szemüveg lett a dologból.

Eleinte a bal szememen volt többször szaruhártya gyulladás, mindig azt hitte a doki, hogy kontaktlencsézek és azért sérül, de meglepődött, hogy szó sincs erről. Akkor az volt a mondás, hogy rossz a szemem, szemüveg kéne, elfárad a gép előtti munkától + száraz és műkönnyezzem. Szemüveg azóta lassan 2 éve van, műkönnyet is használok, ha érzem, hogy kell, persze lehet gyakrabban kéne. Ennek ellenére azóta is kijött már, legutóbb tavasszal a jobb szemet is elérte. Ekkor hangzott el először a kulcsszó: herpesz. Nagyjából 1 hét kezelés kell ilyenkor (oftaquix csepp, virgan gél) meg ugye fekvés, hiszen szem nélkül mit lehet ugye csinálni. Most nyaralást tett tönkre. 1 hét után újra olyan a szemem, mint újkorában. Most egy másik dokinál voltam (vidéken ébredtem félszeműként), ő nem volt meggyőződve róla, hogy most is herpesz, de ugyanazokat írta fel, mint amiket helyi dokim szokott.

Bújom e netet, írnak mindent: szemszárazság stb., de van, aki szerint mandula lehet a háttérben. Jobb szeretném szakember segítségét kérni. Nyilván magán, sztk-ban nincs erre idő. Amúgy mindig kedvesek, de nincs ötletük, meg kint ugye 20 váró délután.

Pest megye és Budapest lenne optimális. Megköszönöm, ha van bevált kontakt, de tipp, jó szó is örömteli. :)

[ Szerkesztve ]

(#3424) Dora87


Dora87
újonc

Sziasztok!

Létrejött egy facebook csoport a lézeres szemműtét kapcsán! Írjátok meg oda is véleményeteket, kérdéseiteket!

https://www.facebook.com/groups/186491561753013/about/

(#3425) bajusz15


bajusz15
senior tag

Sziasztok!
Ha nem történik semmi változás, akkor szeptember elején én is lézerszemű leszek ( Visumax ) és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Femtot szerettem volna, viszont valami nem oké a szememmel, ezért pont az esett ki, amit kinéztem magamnak, így a gyógyulási idő miatt maradt a Visumax. A kérdésem az lenne, hogy táplálékkiegészítők terén van már valami komolyabb fejlemény, esetleg akiket műtöttek és már szednek fehérjét, tudnának tapasztalatokat írni? Nem versenyszerű a dolog, de nem is mondanám magam "kicsinek", illetve egészen fontos szerepet tölt el a testépítés az életemben, ezért lenne fontos a dolog. 2 hetet mondtak kondi kihagyásra, én olyan 4 hétnél hamarabb azért nem mennék, ezalatt - gondoltam én - majd húst hússal meg fehérjeporral kihúzom komolyabb izomveszteség nélkül, aztán mondták/olvastam, hogy FÉL ÉVIG majdhogynem tilos!? Szóval volt/van itt olyan, aki bevállalt mondjuk 1-2 hónappal a műtét után a port, ha nem is dupla adaggal, de mondjuk egy 20g fehérje/nappal? (Pár kommentet elolvasva lassan azért is örülök ha éles lesz a látásom, az összeesés nem is tűnik annyira problémának :F

(#3426) megema


megema
őstag

Sziasztok!

Kb. másfél hete műtöttek lebenyképzéssel (Zyoptix Elite). Napról napra jobbnak érzem, de történt egy malőr pénteken.

Csináltattam egy dioptriamentes szemüveget (fényre sötétedő, UV400), mivel csak szemüvegben vezethetnék a jogsi szerint. A sötétedését próbálgatva az egyik szememmel sikeresen belenéztem a szemből sütő Napba 1-2 másodpercre. Valamiért elmaradt a tüsszentéses védekező reakció... Azóta érzékenyebb az a szemem, és megint “érzem, hogy van”, mint pár nappal korábban. Mintha a látásom sem lenne olyan jó (nem javulna annyira), mint a másik szememmel.

Járt már így valaki? :F

(#3427) whitezo88 válasza bajusz15 (#3425) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Kicsit nézz körül kulcsszavak alapján itt vagy bárhol. Ez a fehérjés dolog egy legenda, nincs róla bizonyíték, ellentapasztalat van csak. Én is szedtem a kiegészítőket (protein, vitamin) és a sok húst hamar és semmi bajom nem lett. Nem igaz hogy káros. Sok orvos eleve eléggé korlátolt sajnos ezen a területen. Sok testépítő elmondja (lásd Domonkos Zsolt a Weider Professional Fitness Trainer feje), hogy ha háziorvoshoz mész mert bajod van, sose mondd hogy sportolsz és kiegészítőket szedsz mert máris elkönyveli hogy amiatt van.

(#3428) Moleman válasza whitezo88 (#3427) üzenetére


Moleman
addikt

Én nem szedtem utána fehérjét (azóta se került rá sor, érlelem a szekrényben :D), de a sok húst alá tudom támasztani, szinte csak húson élek, mert nem szeretem a szénhidrátos kajákat.
Emlékszem, mikor a PRK után 2 órával a sötétben ülve csukott szemmel kerestem a tányéron a felszeletelt csirkét. :D

(#3429) andrisss8 válasza bajusz15 (#3425) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Szia, ez szerintem is csak legenda. Írtad, hogy mondták/olvastad. Kik mondták? Voltál már alkalmasságin? Nem hiszem, hogy a szemészek modták, hogy nem lehet fehérjét enni... Ez egy vicc. Szerintem. A kondi kihagyása más dolog, mert az erőlködést ilyenkor el kell engedni.

(#3430) bajusz15 válasza andrisss8 (#3429) üzenetére


bajusz15
senior tag

Az olvastam-ot arra értettem, amiket itt találtam, hogy nektek is az orvosok mondták, a hallottam-at pedig az alkalmasságin: "protein és porcerősítő használatát kerülni kell" jelmondattal. Természetesen az első 1-2 hónapban én sem fogok kockáztatni, de utána szerintem 1-1 adag le fog csúszni naponta és így növelve őket. Amit tényleg nem értek, hogy hogyan különbözteti meg a szervezetem a proteint a proteintől ( attól függetlenül, hogy folyékony vagy szilárd táplálékként viszem be ), de ha nagyon ezen múlik akkor lemegy majd abból a csirkemellből dupla adag. :D
Köszi a válaszokat, persze majd még műtéten is rákérdezek mindenre, aztán 2 hét múlva ha meglett írok ide a tapasztalatokról.

(#3431) robesz87


robesz87
tag

Sziasztok!

8 hónap után még mindig látok fényudvart, de csak este/félhomályban, amikor kitágul a pupillám. Van itt olyan akinek ez a jelenség ennyi ideig kitartott?

(#3432) #41635072 válasza robesz87 (#3431) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ez orokke ki fog tartani... Senkinek sem tunik el teljesen foleg nem lebenyes mutetnel.

(#3433) whitezo88 válasza #41635072 (#3432) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Nekem lebenyes volt, 6 hónap után teljesen eltűnt a fényudvar, PRKnál megmarad?

(#3434) Moleman válasza whitezo88 (#3433) üzenetére


Moleman
addikt

Nekem csak horizontális kettős-hármas látás volt PRK után pár hónapig, de teljesen elmúlt. Fényudvar sincs.

(#3435) Plazmacucci válasza robesz87 (#3431) üzenetére


Plazmacucci
félisten

FEMTO után (3 évvel) éjjel a fények körül nagyon zavaró világos foltokat látok, ha erre gondolsz. Meg lehet szokni, csak tiszta kocsi ablak kell, mert az is sokat számít, szétszórja. :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3436) robesz87 válasza Plazmacucci (#3435) üzenetére


robesz87
tag

Igen, arra gondolok. Nekem glare és starburst effektjeim vannak. Ez valószínűleg azért van, mert a pupillám jobban kitágul, mint a kezelt felület, ami logikusan végiggondolva nem javulhat. Az idő múlásával nem nőhet meg a kezelt átmérő. Azért jó lenne, ha csökkene vagy az agyam kiszűrné, mert most elég zavaró.
Neked javult egy kicsit is 3 év alatt?
Esetleg valami taktika, ami segít az esti látásban? Sárga lencsés szemüveg vagy alphagan szemcseppet próbáltál?

(#3437) Plazmacucci válasza robesz87 (#3436) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nappal egy jó kis Polaroid pilóta szemüveg, éjjel meg meg lehet szokni, nekem az, hogy tiszta és karc mentes a kocsi ablaka nagyon sokat segített.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3438) robesz87 válasza Plazmacucci (#3437) üzenetére


robesz87
tag

Értem. Idővel én is kénytelen leszek hozzaszokni. Egyelőre este még rosszabb, mint szemüveggel volt. Nappal is van problémád vagy csak az UV miatt viseled a szemüveget? :)

(#3439) Plazmacucci válasza robesz87 (#3438) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nappal nincs gondom, de az elmúlt években annyira megszokta a szemem, hogy nem is nagyon szeretek anélkül járkálni. Kb most 8-18 óráig nem mennék ki szemcsi nélkül.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3440) robesz87 válasza whitezo88 (#3433) üzenetére


robesz87
tag

Neked a fényudvar csak félhomályban/este volt jelen? Tehát csak akkor jött elő amikor a pupillád esetleg tágabb volt?

(#3441) Plazmacucci válasza robesz87 (#3440) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Igen.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3442) mary-l


mary-l
újonc

Érdeklődnék,hogy volt e valakinek a focus medicalban mostanában
;) visumax szemműtéte?
Kíváncsi lennék a véleményre, mennyire elégedett stb.
Köszi előre is!

(#3443) CAJ69I


CAJ69I
csendes tag

Sziasztok!

Tegnap volt FEMTO-m a Sasszemben, eddig minden szuper. Egy dolgot viszont elfelejtettem megkérdezni a ma reggeli kontrollon, ami pár órán belül aktuális:
Csak első este kötelező háton, fejjel felfelé aludni? Nagyon nehezen egy nyakpárnával megoldottam, de régen nem voltam ilyen kialvatlan.
Alapvetően az oldalamon alszok, így az lenne a kérdésem, hogy mikortól alhatok az oldalamon?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

(#3444) Plazmacucci válasza CAJ69I (#3443) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Én ilyenről nem hallottam. Furán hangzik.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3445) CAJ69I válasza Plazmacucci (#3444) üzenetére


CAJ69I
csendes tag

Furcsa, mert rendesen kifejtették, hogy csak háton aludjak első este, kispárna nélkül. A mai estét még kibírom, aztán holnap felhívom őket, köszi a gyors választ :)

(#3446) CAJ69I válasza Plazmacucci (#3444) üzenetére


CAJ69I
csendes tag

Találtam egy tájékoztatót még a SasSzem oldalán:
https://sasszemklinika.hu/femto_kezelesi_tajekoztato.pdf
Itt is csak első estét írnak szerencsére, de azért pár napot kibírok :)

[ Szerkesztve ]

(#3447) g4mer válasza CAJ69I (#3446) üzenetére


g4mer
senior tag

Csak az első éjszaka kellett :)

Sic Parvis Magna

(#3448) CAJ69I válasza g4mer (#3447) üzenetére


CAJ69I
csendes tag

Valóban, köszönöm! Ma végre kialszom magam :)

(#3449) Bendzseee


Bendzseee
csendes tag

Sziasztok,

Pár napja voltam femto kezelésen,-2-es volt mind a kettő és cilinderesek. A műtét jól sikerült, még aznap elmúlt a "ködös" látás és a fájdalom is, sőt estefelé már teljesen élesen láttam, gondoltam magamban, hogy ez innentől akkor ilyen lesz. Azonban a műtét utáni első napon (kb a műtét után 24 órára) a bal szemem (ami a dominánsabb) elkezdett romlani, rá újabb 24 órával is még mindig úgy érzem mintha már -1-es dioptria lenne rajta.
Ingadozó lehet a látás még ilyenkor?
Kicsit frusztrál a dolog, mivel pár órán át tökéletesen láttam , megtapasztaltam milyen jól látni és a klinikára betelefonálva sem nyugtattak meg igazán, nem mondtak semmit csak hogy csepegtessek stbstb..

(#3450) whitezo88 válasza Bendzseee (#3449) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Azert egy nappal (!) egy szemmutet utan ne varjunk mar csodakat. Prknal akar honapokon at se all be veglegesre sok embernel. Ha vigyaztal a szemedre akkor nem lehet baj.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.