Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2151) lalakov válasza #41635072 (#2150) üzenetére


lalakov
senior tag

De ez úgy jött le az írásából, mintha 5 perc lett volna az egész, a mi másfél órás vizsgálatunk helyett. ;)

[ Szerkesztve ]

(#2152) lalakov válasza csƵ (#2147) üzenetére


lalakov
senior tag

Kíváncsi vagyok, Debrecenben hányan vannak a váróteremben?

(#2153) csƵ válasza lalakov (#2152) üzenetére


csƵ
őstag

Kb. 5 perc volt. De azt mondta, hogy még műtét előtt is megvizsgál még egyszer.
A LASIK-ról annyit mondott, hogy boxolókat is műtött már és senki se ment vissza hozzá panaszkodni.
Előttem volt egy ember, de én este voltam.

(#2154) lalakov válasza csƵ (#2153) üzenetére


lalakov
senior tag

Akkor jól éreztem. :)
Minket is megvizsgáltak újra a műtét előtt.
Bocs, de nekem ez nem tűnik alapos vizsgálatnak. :( Én bármikor megyek vizsgálatra, dugig van a hely Pesten.
Aggódom a hely miatt, nem lenne mégis jobb ha feljönnél Pestre és FEMTO-t csinálnál? A szemed nem játék. ;)

(#2155) Plazmacucci válasza csƵ (#2153) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Hihető :DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#2156) csƵ válasza lalakov (#2154) üzenetére


csƵ
őstag

15 éve csinálja a lézeres műtétet. Magyarországon ő csinált először LASIK-et. Én egyelőre megbízom benne. 2 ismerősöm van, akinek műtötte a szemét, és mindkettő elégedett. Nagyjából 2000 páciensen van túl.

(#2157) #41635072 válasza lalakov (#2154) üzenetére


#41635072
törölt tag

A budapesti vizsgalatok amugy nem feltetlenul lesznek alaposabbak attol, hogy órákat vársz a tömeg miatt. :D

(#2158) lalakov válasza #41635072 (#2157) üzenetére


lalakov
senior tag

Ha leveszem a várakozást, akkor is minimum 30 perc volt. :)

(#2159) csƵ válasza lalakov (#2158) üzenetére


csƵ
őstag

Mi tartott 30 percig? Engem tavaly beküldtek a Klinikára, mert azt hitte az optikus, hogy szaruhártya-gyulladásom van, csináltak vagy ötféle vizsgálatot + szemnyomásmérést is kértem, de az se tartott 10 percig.

[ Szerkesztve ]

(#2160) lalakov válasza csƵ (#2159) üzenetére


lalakov
senior tag

Egy vizsgálat, két vizsgálat, pupilla tágító, harmadik vizsgálat. Kb.

(#2161) revneiq


revneiq
csendes tag

A műtét előtti vizsgálat tényleg van vagy fél óra. Viszont a kontrollvizsgálatok, jó ha tartanak 5 percig. Pedig azért néha szerettem kérdezősködni miértígylátok-e, javulezmég-e? De így se nagyon értem el a 10 percet. :DDD
A harmadik kontroll hosszabb volt mint a többi, mert ott megint néztek fénytörést.

Skeptic hogy alakul a látásod? Javulgat a dolog? :)

I don't want to live on this planet anymore.

(#2162) #41635072 válasza revneiq (#2161) üzenetére


#41635072
törölt tag

Műtét után lesz*rják hogy látsz, jó az úgy. :D A lét kicsengetted, kedvesség lágy fátyla egyből szertefoszlik.
A kedvencem mikor arra hivatkoznak, hogy de hát jobban lát a páciens mint előtte szemüveg/lencse nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#2163) eventus


eventus
veterán

5 éve műtöttek lebenyes kezeléssel. Azonban pár hónapja kezdek homályosan látni távolabbra, összemosodnak a részletek, de minden, Eléggé száradékony a szemem és amikor cseppentek teljesen jó a látásom. Tapasztalt ilyet más is? Érdekesség: nagyon, de nagyon hosszúak a szempilláim, amiről nem régen olvastam egy tanulmányt, hogy eme kis szőrzetnek szerepe van a szem nedvességének szabályozásában. Ha túl rövid vagy hosszú, akkor ez felborul. Lehet ez az oka. Mindenképpen megyek dokihoz. Autóban sem tudok fűteni, mert azonnal száradok.

[ Szerkesztve ]

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#2164) revneiq válasza #41635072 (#2162) üzenetére


revneiq
csendes tag

Höh nem nem jó. :DDD A kedvességről meg annyit, hogy amikor életemben először beléptem a klinikára mintha a mennyországban kerültem volna, kedves aranyos pofik mindenhol és már-már túl kedvesek voltak. Tudhattam volna, hogy csapda...
Egyszer mintha nekem is elhintették volna ezt a mondatot, de már nem tudom pontosan mikor. A kedvencem eddig az volt, amikor mondtam a dokinak, hogy "a jobb szememen az élek egy kicsit elmosottak..." és erre "jah az lehet már nem fog javulni" köszönöm megható és egyben megnyugtató is volt. (De szerencsére javult a dolog, igaz nem túl sokat )

Ahogy láttam az eddigi írásaidat, mintha nem igazán szívlelnéd őket őket. Vagy tévedek? :D

[ Szerkesztve ]

I don't want to live on this planet anymore.

(#2165) #41635072 válasza revneiq (#2164) üzenetére


#41635072
törölt tag

Persze, hogy nem szívlelem őket mert egyrészt szerintem hanyag munkát végeznek. Sosem vitték túlzásba a vizsgálatokat, futószalagon mennek az emberek. Nem szakadnak bele a munkába, a pénzbe viszont igen. :DDD Aztán persze a végeredmény nem olyan lett, mint kéne, de süket fülekre találtam mindenhol, sőt... Amikor finoman megjegyeztem hogy ez így nem az igazi még ők sértődtek meg és menzesz erupció közeli állapotokat produkáltak. De legalább sokan istenítik őket a FB-on meg egyéb fórumokon, mert végre a nagymama jobban lát, mint előtte a rossz szemüvegével. És persze be is veszik, hogy hárommillió százalékos lett a látásuk.

Persze örülök, hogy megcsináltattam (nem volt más választásom), csak fájó hogy a bal szemem elég gyatra lett (a jobbal meg mondjuk közelre nem látok jól :D ), csak legalább több odafigyeléssel, alázattal és kevesebb hamis marketinggel is végezhetnék a munkájukat. Igaz ez a biznisz mindenhol ilyen. Nálunk legalább nem az megy, mint amerikában, ahol a sarki "optikus" (eladó) is elindíthatja a gépet ha betévedsz a 5th avenue-ról egy sajtburger után.

(#2166) Skeptic válasza revneiq (#2161) üzenetére


Skeptic
újonc

Szia,

Hát..... nem sok változást érzékelek. 2 és fél hete volt a műtét. A Jobb szememmel távolra nagyjából élesen látok (közel sem úgy mint az első napi kontrollon) közelre homály. A bal szemem.... hát...rosszabb mint a jobb szem és távolra közelre is homályos és életlen.....szóval.... nem az igaz.

(#2167) revneiq válasza #41635072 (#2165) üzenetére


revneiq
csendes tag

Így már teljesen érthető, és meg is értem, hogy nem éppen a szíved csücskei. Viszont azt nem igazán értem, hogy lehetnek ilyen nagy különbségek a szemek között. Amit például te is említettél, vagy hogy tényleg az egyik szemmel messzire látsz "jól" de közben homályos, a másikkal tök éles, csak azzal meg messzire nem látsz. Ez olyan furcsa.
Mindenesetre, ha a 5th Avenue közelében járok, inkább kihagyom az optikát. :D

Skeptic: Akkor még gondolom a tobradexet is kell csepegtetni. Következő kontroll mikor lesz? De azért a műkönnyet folyasd szépen. Én rendesen öntöztem az arcomba literszámra. :DDD

I don't want to live on this planet anymore.

(#2168) Skeptic válasza revneiq (#2167) üzenetére


Skeptic
újonc

Szia,

Jaja mostmár csak napi * Tobra. Február 08.-án megyek vissza a 1. havi kontrollra. Kíváncsi vagyok mit mondanak.....

(#2169) brembo


brembo
tag

Sziasztok!
Hosszú ideje érlelődik bennem a műtét gondolata, de egy dolog kapcsán kevés infót találok. Tudtok arra vonatkozó statisztikáról, hogy az egyes műtéti módszerek után, ha visszaromlik a látás, akkor milyen eséllyel lehet kontaktlencsét viselni? Mert valahogy nem hiszek abban, hogy ezek a beavatkozások életre szólnak. Szóval ha nyerek is 8-10-12 évet, reálisan azt gondolom, hogy később szükség lesz újra látáskorrekcióra. Viszont a szemüveget világ életemben utáltam, a kontaktlencsével viszont semmi bajom, és nehezen viselném, ha a későbbiekben a műtétre tekintettel nem hordhatnék lencsét.
Eddig egyébként egyértelműen az intralasik volt nálam a befutó, de az utóbbi időben elbizonytalanodtam, hogy ebből a szempontból nem előnyösebb-e a PRK (vagy annak az újabb változatai: epi-lasik, lasek). Az egy dolog, hogy melyiktől mennyire változik a szem görbülete (ezzel sem vagyok képben), de az intralasik esetében van egy olyan félelmem, hogy mi van ha nem gyógyul össze teljesen a bemetszés, és esetleg egy lencsekivételkor felgyűröm a lebenyt? Erre vonatkozóan mit hallottatok?
Válaszotokat előre is köszönöm.

(#2170) ristvan87 válasza brembo (#2169) üzenetére


ristvan87
újonc

Úgy tudom mind2 eljárásnál lehet később lencsét viselni. A lebenyt felhajtani biztos nem fogod tudni, vissza gyógyul. Én is gondolkodom rajta, Neked milyen dioptriáid vannak? Semmi problémát nem okoz most a lencsézés?

(#2171) brembo válasza ristvan87 (#2170) üzenetére


brembo
tag

Elviekben valóban nem kellene lebeny leválástól tartani, de ezzel kapcsolatban azt hallottam, hogy nagyon egyedi módon tud hegesedni, valakinek teljesen összegyógyul, de extrém esetben ez nem történik, meg, ilyenkor könnyebben leválhat. Persze, nem tudom, hogy mennyire számít extrémnek, lehet, hogy semmi ok az aggodalomra, mindenesetre megnyugtatóbb az a verzió, mikor nem metszik be az ember szemét.

Semmi bajom a lencsével, nem is volt soha, pedig 15 éve gyakorlatilag napi szinten hordom. Egyik szemem -3-as 0,75 cílinderrel, a másik -4-es. Az is érdekel, hogy ha már felszíni kezelés, mennyivel jobbak, az említett lasek és epi-lasik eljárások. Elvileg ott is van bemetszés, de ha jól értem, ott nem a szaruhártyát metszik, csupán a felső hámréteget, amúgy a sima PRk esetében amúgy is leégetnének. Ezekkel van valakinek tapasztalata?

(#2172) nitro16 válasza ristvan87 (#2170) üzenetére


nitro16
senior tag

Szint úgy. Nekem -2,75 mind 2 szememnél. Lassan 5 éve hordok kontaktlencsét,és éjjel-nappal benn van havonta szoktam kiszedni csak cserénél. Kezelések terén nálam a legszimpatikusabb a sasszem klinika volt és a FEMTO kezelés.

(#2173) Cathfaern válasza brembo (#2171) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Szerintem a lebeny leválásnál valószínűbb probléma a szemszárazság. Ez ahogy annak idején olvasgattam előjöhet. Van akinek elmúlik idővel (pár hónap), de van aki évek óta is csepegtet. És a szemszárazság + kontaktlencse nem túl jó páros. De azt nem tudom ez milyen gyakran fordul elő, esetleg ennek lenne érdemes utánajárni.

(#2174) #41635072 válasza brembo (#2169) üzenetére


#41635072
törölt tag

Szia!

Műtét során teljesen átformálják a szemed felszínét, ezért a hagyományos kontaktlencsék nem fognak felcuppanni a szemedre. Vannak egyedileg gyártott, méregdrága termékek, ilyenkor csak ezekkel lehet élni.

Az epi-lasik, lasek nem a prk utódai,, sőt ezeket a valamire való klinikák nem is végzik mert sok volt velük a baj. Eleve az intralasik sokkal pontosabb eljárás ezeknél ugyanis itt a lebenyt is lézer készíti el nem pedig egy mikrokeratóm (rezgőkés).

Azt nem tudom, hogy kontaktlencse kivételnél mennyire lehet feltépni a korábban kialakított lebenyt, de ha ez megtörténik akkor azért ott baj lesz. :D

(#2171) brembo: A PRK-nál ledörzsölik a legfelső réteget és utána kezelik a dioptriákat. Lasiknál meg valahogy kialakítanak egy lebenyt (lézer/rezgőkés/alkohol) amit felhajtanak, megkezelik a szemed majd visszahajtják. Tehát ebben az esetben nem neked kell újranövesztened a felső réteget.

(#2173) Cathfaern: Valamennyivel mindenképp szárazabb lesz az ember szeme műtét után, egyénfüggő, hogy mennyire jelentkezik ez a probléma.

[ Szerkesztve ]

(#2175) Plazmacucci válasza #41635072 (#2174) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Én attól lettem rosszul mikor a lebenyt ecsettel vagy mivel tologatták a szemgolyómon ide oda XD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#2176) #41635072 válasza Plazmacucci (#2175) üzenetére


#41635072
törölt tag

Én élveztem a műtétet. :D Nekem egy ilyen fém cuccal tépkedték fel a lebenyt, majd felhajtották a szempillámra. Ott majdnem elkezdtem röhögni.

(#2177) Plazmacucci válasza #41635072 (#2176) üzenetére


Plazmacucci
félisten

El sem akarom képzelni, a rezgőkéses dolog milyen lehet :O

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#2178) brembo válasza #41635072 (#2174) üzenetére


brembo
tag

Az epi-lasik, lasek nem a prk utódai, sőt ezeket a valamire való klinikák nem is végzik mert sok volt velük a baj. Eleve az intralasik sokkal pontosabb eljárás ezeknél ugyanis itt a lebenyt is lézer készíti el nem pedig egy mikrokeratóm (rezgőkés).

Nem a sima Lasik (vagy opti-Lasik) eljárásra gondolsz? Ott történik hasonló lebenyképzés, mint az intralasiknél, csak rezgőkéssel, én erről olvastam, hogy sok helyen nem végzik a szövődmények miatt. Az epi-lasik meg a lasek mószereket a felszíni kezelések közé sorolják, ott csak a felső hámréteget hatják fel, a lasek esetében nem is vágnak, hanem alkohollal fellazítják a hámot, legalábbis ezt olvastam róla.

(#2173) Cathfaern
Na igen, igazad van, ez is fontos szempont. Erről viszont azt hallottam, hogy a felszíni kezelések esetében ritkább a szemszárasság. Viszont ellenpéldákat is ismerek.

(#2179) #41635072 válasza brembo (#2178) üzenetére


#41635072
törölt tag

Nem. A lasek például részben felszíni részben lebenyes kezelés, de a legtöbb helyen nem végzik, mert rájöttek, hogy semmi értelme, ugyanis az eljárás során megtartott réteg valójában elhal. Ennek következtében pedig ott vagyunk, mintha prk-t csináltattunk volna. Ha a legjobb esélyekkel szeretnél indulni akkor vagy prk-t vagy intralasik-et csináltatsz.

Egyébként az összes módszerrel lehet nagyon szép és rossz eredményeket elérni. A nemzetközi gyakorlatban megfigyelhető, hogy a nagyobb klinikák leginkább prk/intralasik műtéteket végeznek. Ennek két oka van:
1, Ezekkel van a legkevesebb baj
2, Nyilván nem éri meg gazdaságilag, ha számtalan műtétre alkalmas humán erőforrást és eszközparkot tartanak fenn.

(#2180) brembo válasza #41635072 (#2179) üzenetére


brembo
tag

Értem, köszönöm az infót! Alapvetően nekem is az intralasik és a prk volt a fejemben, mint két lehetséges alternatíva, csak nemrég olvastam ezekről az egyéb kvázi felszíni módszerekről is, és kíváncsi voltam, mi van a marketingszöveg mögött. De akkor ezek szerint felejtősek.

(#2181) #41635072 válasza brembo (#2180) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ezeket a műtéteteket általában kisebb klinikákon végzik, ahol réges rég befektettek ezekbe a technológiákba. Azóta eltelt az idő, viszont viszonylag kevés páciens miatt nem éri meg új eszközökbe forgatni a pénzt. Viszont biztos itt is vannak nagyon jól sikerült műtétek, és a nagy klinikáknál sem rózsás a helyzet. A marketingnek nem kell bedőlni, és inkább jobb nem 1000%-os látásra készülni.

(#2182) brembo válasza #41635072 (#2181) üzenetére


brembo
tag

Természetesen nem adok a marketingrizsára, ezért kérdeztem, hogy mik a gyakorlati tapasztalatok. :)
Egyébként ha már tapasztalatok, a budai szemészeti központtal, illetve az optimummal mik a benyomások?

(#2183) eventus válasza Plazmacucci (#2177) üzenetére


eventus
veterán

Ott zizegett nekem :) Van videó a neten róla.

(#2182) brembo én náluk jártam, teljes elégedettséggel. Profi cég, legújabb cuccokkal.

[ Szerkesztve ]

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#2184) #41635072 válasza eventus (#2183) üzenetére


#41635072
törölt tag

Nem tudom melyik cégre gondolsz, de az említettek közül egyik sem a legmodernebb cuccokkal dolgozik. Es akkor most nagyon finoman fogalmaztam ki magam.... Nagyon finoman.

(#2185) brembo válasza #41635072 (#2184) üzenetére


brembo
tag

És akkor melyik cég az ajánlott?

(#2186) Kekmen válasza brembo (#2185) üzenetére


Kekmen
senior tag

Én a Saint Jamesnél csináltattam másfél éve (Femto Lasik) tökéletesen meg vagyok velük és a látásommal is elégedve.

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#2187) revneiq


revneiq
csendes tag

Skeptic: Elméletileg ma tudtad le a kontroll vizsgálatot, mesélj egy kicsit, ha idetévedsz.

A múltkori kérdésemre nem igazán kaptam választ, ezért gyorsan és halkan megint felteszem csak így sunyiba. :)
A garanciás dologról volt szó, hogy is működik ez tulajdonképpen. Mert ugye bizonyos dioptria szám alatt nem is vállalják a műtétet, merthogy annyit vissza is romolhat. De ha teszem azt a műtét után marad rajta 0.50 vagy 1.00 dioptria azzal garanciában sem foglalkoznának? Ha a kiindulási pontot nézzük...

Azért tettem fel ezt a kérdést megint, mert érdekel, hogy kinek mi a véleménye erről.

I don't want to live on this planet anymore.

(#2188) Plazmacucci válasza revneiq (#2187) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nem tudok erről semmit. Az biztos hogy nem fogják javasolni vagy támogatni. Erőszakosnak kell lenned mint bármely más fizetős szolgáltatásnál. Ha egészségügyileg nincs akadálya el kell hogy végezzék.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#2189) lalakov


lalakov
senior tag

Ma voltam két hónapos vizsgálaton.
A helyzet változatlan. Bal: 0,9, jobb: 1,1. Azt javasolták a bal szememre, hogy ne használjam külön és akkor nem fog zavarni, hogy az nem olyan jó. Most erre mit mondjon az ember? :) Elméletileg most már csak a 6 hónapos vizsgálat lenne hátra, de előjegyeztek egy 4 hónaposra is.
(Tök jó volt az esőben három automatát keresgélni, mivel kettő nem működött és a második még a pénzemet is benyelte. :W )

(#2190) bLaCkDoGoNe válasza lalakov (#2189) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

Az elmúlt pár hónapban annyira megszaporodtak itt a rossz tapasztalatok, hogy egészen elbizonytalanodtam ezzel az egésszel kapcsolatban.
Remélem azért csak kialakulja magát nálad a dolog...

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#2191) Skeptic válasza revneiq (#2187) üzenetére


Skeptic
újonc

Igen, most volt hétfőn az 1 hónapos kontroll. Nem vagyok valami happy...úgy mentem oda hogy éreztem hogy nem látok jól, azaz romlott az első időszakhoz képest. Ráadásul a bal szememmel zavaróan rosszabbul látok.
Érdekes mert nem tudom megállapítani hogy - egyébként nem is nekem kellene- hogy azért látok vele rosszabbul mert... eleve rosszabb lett vagy azért mert ködösen, homályosan látok vele. Azaz van egy olyan félelmem - lehet hülyeség - hogy a lebeny alatt lehet valami ami miatt homályos a látásom és ezért sem látok olyan jól vele. Nem tudom csak ez a bizonytalanság ..... nem igazán jó.

A vizsgálat: komputeres vizsgálat, szemnyomásmérés. Doktornő vizsgálata: bal: 0,70 jobb: 0,75 a két szemes 0,95 (ezt nem hiszem egyébként mert nem is láttam azt a sort csak talán 2 számot saccoltam).
A lebeny Ok. Mondtam hogy a bal szemem... nem jól látok vele, homályos a látás sokszor. Persze amikor mereven néztem és erőltettem a balt a számokat pár pillanatra mindig jobban láttam azért is lett sztem 0,70 mert egyébként "normál" módban nem lenne annyi az tuti.
Szóval a válasz ... hát ez is jó eredmény... majd meglátjuk a 6 hónapos kontrollon mi lesz ebből stb. De hát ez is jó nem kell szemüveg.... áhhhhhhhhhhhh. Ja és maradt 0.75 B és 0,50 J cylinder rajtuk.
Én azt gondoltam 1 hónap után már minden Ok lesz nem

Rosszabbul látok mint szemüveggel, ráadásul a balt nem is használom, hunyorgok mert zavar hogy ködös.
Kezdek aggódni! t

(#2192) Skeptic válasza Plazmacucci (#2188) üzenetére


Skeptic
újonc

Láttam hogy neked is FEMTO volt és nem igazán lett tökéletes az eredmény. Megkérdezhetem hogy milyen dioptria értékek voltak neked előtte?

(#2193) csƵ


csƵ
őstag

Tegnap délután 5-kor műtöttek LASIK-kel. Most érzésre a bal szemem 80%-os, a jobb 90%. Nemsoká megyek kontrollra. Fog ez még vajon javulni? -5D-ről indultam.

[ Szerkesztve ]

(#2194) revneiq


revneiq
csendes tag

Hihetetlen, hogy tényleg szinte mindenkit begyakorolt szöveggel próbálnak kicsit befolyásolni (lekoptatni?).
Háát nem kell szemüveg, jó az úgy, csak ne használd a szemed külön-külön és akkor nem lesz semmi bhaaaj. :DDD
Nem akarok senkit elkeseríteni, csak a saját példámból tudok kiindulni, hogy nálam az 1 hónapos kontroll eredmények állandósulni látszanak, a 2 hónapos vizsgálatnál is ugyan azok voltak az eredmények + én sem vettem észre semmi változást ezidáig sem. Jó persze ez egyénfüggő is lehet, előfordulhat, hogy valakinek tényleg szüksége van arra a "6 hónapra".

lalakov: Arra nem nagyon lehetett volna mit mondani. Én szerintem elröhögtem volna magam egy ilyen beszólás után. A sarki céllövöldében, hogy használjam a szemem, ha nem külön? :(((

csƵ: Szakmai nyelvel te még "frissen műtött" vagy szóval ez fog még változni. :K

[ Szerkesztve ]

I don't want to live on this planet anymore.

(#2195) Cathfaern válasza revneiq (#2194) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Igazából ha "egészséges" embernek 0,9-es szeme van, akkor nem adnak neki szemüveget, mert többet árt, mint használ. Nagyon sok "egészséges" ember elrohangál még 0,8-as szemmel is, max. pl. vezetéshez használ szemüveget. Szóval ehhez képest az, hogy 5-6-os dioptriáról kihozzák hasonló kaliberre, elég jó eredmény. És nem véletlen az se, hogy jobb helyen 1-2 dioptriás szemet el se vállalnak.

(#2196) lalakov válasza revneiq (#2194) üzenetére


lalakov
senior tag

Igen, sajnos én se számítok már változásra. :( A két szem együtt persze jobb, mint szemüvegben volt, de akkor is, jobbra számítottam.
Hogy állsz a műkönny csöpögtetéssel? Nekem még mindig az van a papírra írva hogy gyakran. A dokinővel meg azt beszéltük, hogy elég már ritkábban. A bal szemem jobban igényli, mint a jobb, de éjjel már a bal is kibír 6 órát. Napközben eddig 2 óránként csináltam, most átállok 3-ra, aztán egy hónap múlva megpróbálom a 4-et.

Skeptic: Illetve mindenkinek írnám, aki megy vizsgálatra: Ne tippelgessétek a számokat! Csak azt mondjátok, amit láttok is. Nálam is próbálkozott a doki, de én nem hagyom magam, ha nem látom hát nem látom. Nehogy már jobb adatot írjon be mint a valóság.

(#2197) pelenka35 válasza csƵ (#2193) üzenetére


pelenka35
őstag

Altatasban végzik a műtétet?

Gamertag:Rob3rt75

(#2198) Skeptic válasza lalakov (#2196) üzenetére


Skeptic
újonc

Jaja igazad van. Legközelebb nem hagyom magam és azt mondom hogy nem látom és kész!

Mint írtam az előző bejegyzésben a bal szememmel homályos a látásom. Szerintetek ez lehet hogy a lebeny alatt maradt valami vagy csak már túlkombinálom?

(#2199) csƵ


csƵ
őstag

1. kontroll elég furára sikerült. Mondtam a dokinak, amit ide is leírtam. Mire a válasz: ez még 1 napos, 1 hónap múlva tud saccolni, hogy milyen lesz a végső. A két szem együtt 95% körül van. A bal 75%-os. Fura, hogy a bal szemmel közelre jobban látok, a jobb szemmel pedig távolra jobban.
A váróban még 3 ember volt rajtam kívül. Nekik sem tökéletes az első nap után. De sokan így voltak még ezzel. Egy ember mesélte, hogy egy -10D-s nőnek másnapra tökéletes lett a szeme. Ebből nem tudom, hogy mi az igaz.
2 hét múlva kell visszamenni, ha nincs rendkívüli panaszon.

Legalább annyi nyugtat, hogy félév múlva ingyen újraműti, ha nem lenne megfelelő az eredmény.

pelenka35: nem

[ Szerkesztve ]

(#2200) Cathfaern válasza Skeptic (#2198) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Ha szabad szemmel nem látható (értsd: kívülről, pl. tükörből) dolog került be a lebeny alá, akkor az nem befolyásolhatja a látásod. Ha befolyásolhatja, akkor meg látnod kéne tükörből is, hogy van ott valami.

csƵ:
A rövidlátás alapból arról szól, hogy jobban látsz közelre, mint távolra :) Egy rövidlátó ember sokkal közelebb tud fókuszálni, mint egy távollátó. Épp emiatt a "kevésbé" jó szemednek kevésbé kell átállnia a megváltozott látásra.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.