Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3451) Bendzseee válasza whitezo88 (#3450) üzenetére


Bendzseee
csendes tag

Nem várok csodát, kb 7 órára rá már megkaptam :) Csak aztán elmúlt.
Az hogy a prk-nál mi történik az a prk-sokra tartozik, én nem abban csináltattam, gondolom az ilyenek miatt is került ez 2x annyiba.
Engem egy olyan, hogy "ez ilyenkor ilyen" már bőven megnyugtat, csak nem kaptam meg senkitől :)

Szerk.: De köszi, a szememre próbálok vigyázni, mondjuk a seggemen ülni sosem tudtam, de fát vágni nem most fogok akkor :D

[ Szerkesztve ]

(#3452) whitezo88 válasza Bendzseee (#3451) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Ami ilyenkor történhet hogy elmozdul a lebeny, de az nem olyan könnyen megy, én aznap ugye párna nélkül háton aludtam (Xanax sztm segített benne), reggel meg reflexből megdörzsöltem a szemem, gyorsan elkaptam mondjuk, de szerencsére nem lett gond.

(#3453) powerwade válasza Bendzseee (#3449) üzenetére


powerwade
senior tag

Nem volt a mutet utan masnapi kontroll? :F

(#3454) Bendzseee


Bendzseee
csendes tag

whitezo88: Nap közben éreztem egy leírhatatlan dolgot a szememben mint valami aprócska buborék pukkanás, én ahhoz kötöm a rossz látásomat.. Ha az egy hetes kontrollra megyek akkor vajon már késő hogyha tényleg van valami probléma?

powerwade: A másnapi kontroll délelőtt volt, akkor nem volt még semmi gondom, utána kezdődött :(

Szerk.: Közben olvasgatok a témában (eddig azért nem tettem, hogy feleslegesen ne paráztassam magam már előre) és lehet a hámosodás indult meg.. mondjuk a diamond femtonál a hámosodást én a peremen képzeltem el és nem értem akkor miért előre nem látok jól..

[ Szerkesztve ]

(#3455) whitezo88 válasza Bendzseee (#3454) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Elvileg felveszik most, hívd fel őket SOS akkor.

(#3456) Bendzseee válasza whitezo88 (#3455) üzenetére


Bendzseee
csendes tag

Nincs bent senki, és nem tudok senkit elérni. Remélem, ha már volt jó a látásom, akkor vissza áll és nem marad ilyen..

(#3457) powerwade válasza Bendzseee (#3456) üzenetére


powerwade
senior tag

Nekem adtak egy direkt telefonszámot ilyen esetekre a műtétet követően... hétfőn azonnal menj be, nézzen rád valaki.

(#3458) Bendzseee válasza powerwade (#3457) üzenetére


Bendzseee
csendes tag

Nekem "elfelejtettek" adni. De úgy lesz, köszönöm :)

(#3459) CAJ69I válasza Bendzseee (#3458) üzenetére


CAJ69I
csendes tag

Hol voltál? Szerintem a honlapjukon is kellene hogy legyen ilyen SOS szám.

Én is FEMTO-s vagyok, nekem hétfőn volt, és pont a fordítottját tapasztaltam. Lassabban tisztult ki, csak kedd reggelre, a kontrollon a bal szemem még elég gyenge volt, aztán csütörtökre már messzebbre láttam, mint szemüvegben valaha. Úgyhogy tényleg hívd őket.

(#3460) bajusz15 válasza mary-l (#3442) üzenetére


bajusz15
senior tag

Szia! Én jövő héten megyek pont ide és pont erre a fajta műtétre, ahogy megvagyok, élek és látok, jövök tapasztalatokkal! :)

(#3461) CAJ69I


CAJ69I
csendes tag

Egy hetes helyzetjelentés, túl a mai vizsgálaton :)

A jobb szememmel mindent láttam, 125%, a ballal az alsó sorban a felét tudtam leolvasni, így 110%. A balhoz inkább annak van köze, hogy le kellett takarnom, míg a jobbal olvastam, kicsit lassan "stabilizálódik" még, ha sokáig csukva tartottam. Fényudvar még mindig játszik, de vizsgálaton azt mondták, hogy normális.

Közelre kicsit lassabban fókuszálok, meg talán kicsit távolabb van az a pont, ahonnan élesen látok közelre. Pl ha lenézek a vállamra, eltart egy ideig, míg tudok fókuszálni. Nagyjából talán 5-7 cm az a határ, aminél közelebbre nem látok élesen, bár lehet, hogy ez korábban is így volt, műtét előtt nem figyeltem.

A vizsgálat után ma végre nagyon óvatosan megmoshattam az arcom vízzel, sose örültem még ennyire egy arcmosásnak, pedig régen nagyon sokat sportoltam :D

Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve :)

(#3462) andrisss8 válasza mary-l (#3442) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Idézet tőlem - év elejéről:

"Közben megvolt a visumax-hd-m, de nem mertem addig írni, amíg 100% fölé nem ment mindkét szememben a "látás". Ez most megtörtént, mostmár beszélhetek róla. Látok, mint a sas, bár a Margitszigeten voltam műtéten, nem a sasszemnél. A szálloda felújítása miatt bolyongtam egy kicsit, mire felértem a medical váróba, mert más útvonalon kellett menni, mint a vizsgálatkor, de végül odataláltunk. A bekészülés, az elővizsgálat simán ment, velem kedvesek voltak, bár tele volt a váró. Én nem igényeltem annál több figyelmet, mint amit kaptam. Magára a műtétre nem igazán emlékszem, mert annyira igzultam, hogy csak azt vártam legyen már vége. Közben nem éreztem a szememen igazi nyomást, fájdalmat végképp, inkább úgy éreztem, hogy a nyakam görcsöl. A doktornő kedves volt, mindent elmagyarázott, amit kell, csepegtetek rendesen. A látás, hát az fantasztikus. Akinek két-három dioptriánál többje van, az tudja, hogy mennyire lehet élesen látni szemüveg nélkül, főleg szürkületkor. Semennyire. Na ennek vége :) . Nálam már az esti tévézéskor is fura volt, hogy a híradónál simán olvastam az alsó futó csíkot. Mindenesetre kivettem egy napot, hogy pihenjek, de ez felesleges volt. A harmadik napra pedig nagyjából beállt mindkét szemem, az egyik 100, a másik 125. Így utólag azt mondom nem kellett volna a para, de hát utólag mindenki okosabb. Nem bántam meg, hogy ezt a visumaxos kíméletes lézert választottam, bár lehet, hogy elég lett volna a sima femto is, nem tudom. A lényeg, hogy jól sikerült."

[ Szerkesztve ]

(#3463) istvannet


istvannet
csendes tag

Sziasztok!
Visumax és Visumax HD között gondolkozom. 28 vagyok.
Visumax HD, 40 éves kor felett ajánlják ugye, de olvastam olyankat hogy a közelre látás romlás mértéke kisebb, vagy a későbbi romlása kitolható. Ezek mennyire igazak? Megérné a HD vagy 40 év alatt mindegy, nincs lényeges különbség?

(#3464) Moleman válasza istvannet (#3463) üzenetére


Moleman
addikt

Ha nem fáj kiadni érte a plusz pénzt, akkor szerintem a HD-t válaszd.

Egy ismerősöm csináltatta azzal, összvissz 1 óra kellemetlensége volt a műtét után (fényérzékenység), 2 órával később már tévézett, másnap 150%-ot látott, 1 hét múlva 200%-ot, azóta is hibátlan a szeme. Persze lehet, hogy csak neki volt óriási szerencséje. Ő 36 volt, -2 körüli szemmel.

[ Szerkesztve ]

(#3465) andrisss8 válasza Moleman (#3464) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Egyetértek az előttem szólóval, nekem is hasonló jó élményeim voltak, a Visumax-al, de 200%-t azért nem látok:))

(#3466) g4mer válasza andrisss8 (#3465) üzenetére


g4mer
senior tag

Kíváncsi lennék én vajon egy független szemklinikánál is 200% lenne az az eredmény ;]

Sic Parvis Magna

(#3467) Moleman válasza g4mer (#3466) üzenetére


Moleman
addikt

Az olvasótábla egységes, azon vannak rajta ezek az értékek. Gondolom az 1.0 az átlagember, amit ha látsz, nem kell szemüveg és munkaalkalmas vagy/vezethetsz.

(#3468) bajusz15


bajusz15
senior tag

Szerencsére sikerült összeszedni előző héten egy megfázást, ami most jött ki rajtam műtét előtt. Tudom lehet hülyeség, de mégis csak a szememről van szó, mennyire befolyásolhatja a holnapi műtétet? Gondolok itt műtét utáni tüsszentésre, ahol kap azért a szem, legalábbis én "erősen" bezárom a szemem közben, orrfújásnál picit ugye erőlködik az ember, könnyezés. Iszok mindent, ami csak van (Neocitrán, One a Day tabletta), de nem hiszem, hogy holnapra elmúlik.

(#3469) powerwade válasza bajusz15 (#3468) üzenetére


powerwade
senior tag

En is megfazva, orrot fujva mentem, de nekem csak azt mondtak, hogy mindegy, lazas ne legyek. De a legjobb ha felhivod oket reggel :D

(#3470) bajusz15


bajusz15
senior tag

Na sikeresen túl vagyok a műtéten :)) Minden simán ment, a doktornénik kedvesek voltak, mindenről tájékoztattak, műtét közben mindig tudtam mit fognak velem csinálni és miért. Viszont volt egy pillanat, amit nem kívánok senkinek: égetés közben "álljunk csak meg" mondat az orvos szájából egy kicsit besz*ratott. A jobb oldali szemembe ugyanis az elszívónak köszönhetően egy szempilla került, ami égetés közben is ott volt, ezt a doktornőnek ki kellett szednie az égetés megállításával. Alig akart kijönni, de csak sikerült, ez után a bal szem minden gond nélkül meglett. Amit most tapasztalok az a "víz alatti látás", és a bal szememmel sokkal élesebben látok mint a jobbal. Tudom alig 2 órás a szem, csak ez a szempillás bigyó miatt bennem van a félelem, hogy az okozhatott valamit, persze ez reggelre lehet megfordul. Annyit szeretnék kérdezni, hogy a mai nap folyamán (illetve inkább az első egy hétben) hogyan számítógépezzek? Nem dolgozok most rajta, szóval nincs ott a muszáj használnom a munka miatt, illetve ha a szoba úgy van kialakítva, hogy csak egy kevés napfény jöjjön be redőny miatt, akkor használjak napszemüveget gépezéshez? Gondolom nem, de biztos ami biztos. Azt mondták, hogy csak akkor kell, ha UV-t kapna a szemem, tehát metró/áruházakban nem is kéne, de én azért használom. Csepegtetni fél óránként kell/óránként a receptes szemcseppet.
Ha van valakinek valami tanácsa az első napokra szívesen hallgatom! :)

(#3471) Moleman válasza bajusz15 (#3470) üzenetére


Moleman
addikt

Nem kell aggódni, ha gond lenne, szóltak volna. :)

Nekem az mondták, hogy csináljam, ami jól esik, tehát ha nem irritál, nyugodtan gépezz, nézz tévét. Én a PRK után pár napig csak minimum fényerőn tudtam nézni őket.

A metróban nem hülyeség a napszemüveg, ha 2-4 vonalon jársz, mert az Alstom metrókocsikban xenon fényszóró van, és a parasztok folyamatosan távolsági állásban használják, az nem használ a szemednek (a xenon UV-t is sugároz). Utcán se nézz bele lehetőleg a xenonos autók fényébe. Boltokban/szórakozóhelyeken az UV lámpákra érdemes ügyelni a gyógyulási időszakban.

(#3472) andrisss8 válasza bajusz15 (#3470) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Te aztán nem vacakolsz a beírásokkal :) 2 órás a szem és itt hirdeted az igét? Jól vagy, amúgy? :) Ez "a doki mondja: álljunk meg egy pillanatra", tényleg megsemmisítő tud lenni. Nekem fogászaton volt ilyen, mikor odahívta a kollegáját, hogy nézd már, láttál már ilyet??? Na az egy érzés. :K

(#3473) bajusz15 válasza andrisss8 (#3472) üzenetére


bajusz15
senior tag

Gyorsan hozzáteszem, hogy VisuMAX kezelésről van szó, szóval elvárható, hogy már első nap jól lássak. Ez a fél óránkénti csepegtetés durva, ilyen gyorsan még nem telt az idő számomra, alig cseppentettem és már jöhet a következő :D Nincs semmi pirosság, nem szúr, nem fáj, a kellemetlenség elmúlt, az egyedüli dolog tényleg csak az, hogy a jobb szemem érezhetően gyengébb, ami persze nem gond mert bal szemem ami élesnek néz ki jól látok, csak féltem a jobb szemem, HA így maradna akkor ne erőlködjön és essen vissza szemüveges szintre.

(#3474) andrisss8 válasza bajusz15 (#3473) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Bocs, de már többször felmerült a fórumon "a túlzott elvárások a műtétekkel kapcsolatban" téma, amit most Te is megpendítettél, mikor azt írtad, hogy elvárható, hogy más másnap jól lássak.

Valóban vannak olyan ígéretek, hogy a műtéttel közvetlenül kapcsolatos problémák a femto, meg a visumax és társai után pár nap alatt megszűnnek, de a teljes gyógyulásra akkor is fél évet szoktak mondani. Ez alatt értem a csepegtetés leállását, a végleges "tökéletes" látás beállását stb... Sokan vannak, akiknek tényleg egy két napos kellemetlenség után mennek a dolgukra, de azért nem lehet ilyen elvárásokat támasztani, mégiscsak egy egészségügyi beavatkozásról van szó. Komoly dolog ez.

Amúgy kb nekem is így volt, szóval üdv a klubban :)

(#3475) bajusz15 válasza andrisss8 (#3474) üzenetére


bajusz15
senior tag

Igen tudom, én is elolvastam a túl sokat és túl hamar váró emberek posztjait, de így, hogy én is egy lettem a sok közül teljesen más. De hogy gyorsan meg is cáfoljam magam, reggelre meg a jobb szemem volt "jobb" a bal pedig "elmegy" szinten, szóval abba is hagyom ezt a nézegetést, majd kialakul. A reggeli kontrollon ( 24 óra se telt el a műtét óta ) a 120%-os sorban hibáztam egy-kettőt, doktornéni szerint ilyenkor még a 100% is jó, úgyhogy megnyugodtam. Ami még nekem fontos volt, nem tudom kinek az, azért leírom, hogy rákérdeztem a fehérje porra, és 2 hónapot mondott, ugyanis VisuMAX-nál már ennyi is elég, nem kell fél év. A legjobb érzés, amikor kint már napszemüvegben is észrevehetően látok úgy, ha nem jobban mint kontaktlencsével :))

(#3476) CAJ69I


CAJ69I
csendes tag

Sziasztok!

3 hetes helyzetjelentés :)
A bal szemem még jobb lett, mint eddig gondoltam volna :) A jobb egy picit mintha gyengült volna, és hamarabb elfárad, így abba néha csepegtetek az egyórás intervallumokon kívül is. Azt vettem észre, hogy nap végére a jobbal kicsit tovább tart fókuszálni. Ha mindkét szememmel fókuszáltam, és utána csukom be a balt, akkor tökéletesen látok a jobbal is, de kicsit most még lassabb.
Amúgy ez természetes fénynél sokkal kevésbé jellemző, azaz ha a szabadban vagyok napszemüvegben, akkor sokkal gyorsabban fókuszál a jobb szemem.

Jövő héten megyek 4 hetes kontrollra, kíváncsian várom, hogy mit mondanak.

Egy kérdésem lenne azokhoz, akik már túl vannak rajta. Ti mikor mertetek először elmenni fodrászhoz, és hogyan? :D

(#3477) CAJ69I


CAJ69I
csendes tag

Sziasztok!

Egy hónapos helyzetjelentés.
Mai kontrollon minden rendben volt, 125% mind a két szemem :) Tegnap még óránként csepegtettem, de ma a doktornő azt mondta, hogy mostantól elég "gyakran" csepegtetni. Mikor rákérdeztem, hogy ez mit jelent, vagy azt mondta, hogy 3 óránként, vagy hogy napi legalább 3-szor, én maradok a 3 óránként mellett :)

Választ kaptam még a fodrászos kérdésemre: Arra kell nagyon ügyelni, hogy hajmosáskor ne menjen sampon a szemembe. Amúgy lehet menni, csak legyen ott szemcsepp, hogy ha haj menne a szembe, akkor ki tudjam pislogni rendesen.

Amúgy minden szép és jó, a jobb szemem még egy kicsit gyorsabban fárad, mint a baj, de már jobb a helyzet, mint pl egy hete.

Egy hónap múlva megint kontroll.

(#3478) Yakuman


Yakuman
újonc

Sziasztok!

Én ma ünneplem a kéthetes jubileumot. A Sasszemnél voltam, de Visumax kezelésre voltam csak alkalmas, így a Margitszigeten műtöttek. Garancia nélkül, mert annyira el kellett vékonyítani a szaruhártyám, hogy még egyszer nem lehet meglézerezni. Én meglehetősen kellemetlen élményként éltem meg a beavatkozást, mivel sose nyúlkáltam/nyúlkáltak a szememhez előtte, és reflexből védekeztem végig. Meg is jegyezte a doktornő utána, hogy rossz páciens voltam ebből a szempontból :D Fájni persze nem fájt, és az asszisztens hölgy is nagyon kedves volt, előtte és utána végig szóval tartott, úgyhogy magára a személyzetre az égvilágon semmi panaszom nem lehet.

-10 volt a jobb szemem, -8 a bal, és a hangsúly a múlt időn van, merthogy jelen állás szerint 100%-os a látásom, amit ilyen magas dioptriáról indulva én kifejezetten sikerként élek meg. Hogy ez a -10 mennyire volt rossz, én azt szoktam mondani, hogy szemüveg nélkül nem láttam, hogy a négysávos út túloldalán milyen színű a lámpa. Közvetlenül a műtét után én is tapasztaltam a "vízfüggönyt", nagyjából két óra pihenés után azonban kitisztult a látásom. Eleinte nagyon fáradékony volt a szemem, kartávolságban még voltak problémák például a monitor olvasásával, illetve reggelente egy-két órán keresztül a műkönnyezés ellenére is szúrt az egyik szemem (vagy a bal, vagy a jobb, sose mind a kettő). Viszont ezek a tünetek fokozatosan, napról-napra javultak, olyan 3-4 nap után pedig meg is szűntek.

Azóta még ritkán előfordul fáradtság (főleg ha huzamosabb ideig mesterséges fény világít), alkalmanként, főleg cseppentés után egy-két percig homályos foltot tapasztalok a látásomban, néha picit ingadozik a látásélesség, de ezek csak apróbb kellemetlenségek, egyébként maximálisan élvezem, hogy szemüveg nélkül is érzékelem a világot körülöttem. Az egyetlen komoly problémám sötétedés után van a fényudvar jelenséggel, egyelőre nem igazán szeretek emiatt éjszaka mászkálni, csak hát valamikor muszáj.

(#3479) Hadrianus


Hadrianus
csendes tag

Sziasztok! Egy hete voltam Femto kezelésen a sasszemklinikán, a látásom élessége mostanra tökéletes, de kifejezetten zavaró a fényudvar jelenség, és nem csak az éjszakai autózás közben, egyszerűen ha egy nappali ablakra ránézek, akörül is jelentkezik a fényudvar. Ezzel mi a tapasztalatotok, csökken, vagy ez szokásos műhiba? Persze még elég friss a műtét és 1-2 hónap a végleges eredmény, de ez kicsit megijeszt, ráadásul egyelőre mintha csak rosszabb lenne, a következő kontrollom meg még csak 10.-én lesz :D

[ Szerkesztve ]

(#3480) bajusz15 válasza Hadrianus (#3479) üzenetére


bajusz15
senior tag

Még nekem is van fényudvarom pedig 2+ hetes Visus vagyok, a bal szememen egész nagy, jobb szememnél semmi, így a két szemmel csak enyhe a dolog, de este nem vezetek mert zavaró. Nekem inkább a fejfájás a problémám, igaz nem lepődök meg mert munkához kell ( napi 8 óra ) aztán még otthon is gépezek, de hiába pihentetem a szemem ahogy tudom ( ilyenkor nincs monitor, telefon, tv csak csukott szem ) 30p-1 óra naponta ahányszor sikerül, mégis fáj a szemem. Elképzelhető, hogy ki kell vennem pár napot és meggyógyul pihentetéssel vagy hívjam őket mert ez egyáltalán nem normális? Első héten még minden fasza volt, aztán vezettem kb 1 órát, kocsiban is napszemüvegben voltam végig, de a Nap fénye persze minden szélvédőn/ablakon/ahol csak lehet tükröződött, azóta fáj a szemem, ez olyan egy hete tart. Az 1 havi kontrollom 22-én lesz, szerintetek előtte hívjam fel őket és kérjek időpontot, mert van esély rá, hogy valami komolyabb gyulladás vagy még rosszabb és daganat?

(#3481) g4mer válasza Hadrianus (#3479) üzenetére


g4mer
senior tag

Nekem 1 éve volt femto műtétem, fényudvar jelenség ugyan úgy jelen van, és jelen is lesz a jövőben, az az érzésem.

Sötétben másnál nem tudom hogy van, de nálam pl ha tévézek ott is észlelhető. Főleg ha fekete a háttér, és fehér felirat van.

Sajnos ezzel együtt kell élni, nappal nagyon jó a látásom.

Sic Parvis Magna

(#3482) Ancika válasza bajusz15 (#3480) üzenetére


Ancika
újonc

Hívd fel a klinikát, hogy nézzék meg a szemed, mérjék meg a szemnyomást, mert a szteroidos cseppek megemelhetik. Egyébként nekem is fájt a műtét után a fejem, szemem 1-2 hétig, meg is nézettem a nyomást, de szerencsére nem volt gond. Fényudvart kb. fél évig tapasztaltam, most már csak akkor van ha száraz a szemem.

(#3483) Hadrianus válasza bajusz15 (#3480) üzenetére


Hadrianus
csendes tag

Szerintem holnap nyugodtan felhívhatod őket, készségesek mindig, és talán megnyugtatnak :) Én rákérdeztem a fényudvarra, de azt mondták, ez ilyenkor még természetes...

[ Szerkesztve ]

(#3484) andatti


andatti
senior tag

Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok, ugyanis -6,75 és -6,15-ös szemüveget hordtam eddig, de közelre sem látok már valami jól. Most voltam vizsgálaton, azt mondták, hogy egy negyedet romlott a szemem, de közelre is kellene másfél dioptriával kisebb, 5 és 5,5-es, bár aki nézte - t emlegetett nem +t. Amit nem értettem.
Egy sima szemüveg lett volna kb. 200 körül, mivel eddig is UV szűrős, fényre sötétedős, vékonyított lencsét hordtam... A jelen állás szerint Varilux lencse jöhetne szóba, vagy műtét.
Nem tudom mennyi lenne egy ilyen Variluxos móka, de az az érzésem, hogy lehet, hogy a műtét jobb lenne hosszú távon. 45 éves múltam... Próbáltam másutt is utánaolvasni, de a sok negatív hsz elbizonytalanít és nem tudok dönteni.
Hallottam olyan élménybeszámolót, (500e-ért) hogy szombaton megműtenek és hétfőn már dolgozhatsz, szgépezhetsz, vezethetsz... Én sem akarok kiesni a munkából, de más beszámolók szerint azért ez koránt sincs így és igazi garancia sincs.
Van valami ReLEx Smile műtét, amit itthon nem csinálnak, (de az sem túl friss, találtam 2014-es videót róla) de pl. Szlovákiában igen. 375 ezer Ft/szem...
13 éves korom óta szemüveges vagyok, akkor 2 és 2,5-el indítottam, később cilinder is rájött, amitől azóta sem sikerült megszabadulni...
Pár hsz-t itt is elolvastam... Tudom, hogy nekem kell döntenem, enyém a felelősség, de ez akkor is nehéz. A szemcseppezés életem végéig sem hangzik jól, de ez sem derül ki a vizsgálatnál, hogy kinek meddig kell használni, vagy pl. napszemüveget hordani...

(#3485) bajusz15 válasza Ancika (#3482) üzenetére


bajusz15
senior tag

Igen én is a szemnyomásra gyanakszom, mert a halántékomnál csak egy nagyon kicsit vagy egyáltalán nem is "nyom", csak a felső szemhéjam körül. Bár az mondjuk furcsa ha a Tobradextől lenne, akkor miért nem az első héten jelentkezett, mikor 5 csepp ment naponta? Ez a szemfájós dolog akkor kezdődött mikor már napi 4 csepp ment, ma meg már 2 csepp. Nem pont akkor kéne múlnia, mikor egyre kevesebben viszek be? :F
Mindegy is igazából, holnap úgyis hívom őket, aztán bemegyek ha kell.

(#3486) andrisss8 válasza bajusz15 (#3480) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Valóban van ilyen, kis fejfájás nekem is volt. Azt viszont hidd el, hogy az első hónapban, de inkább két hónapban nem baj, ha változások állnak be, mert még stabil a rendszer. Tényleg, nyugi.

(#3487) andrisss8 válasza andatti (#3484) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Ha jól sejtem, neked a visumax lbv kezelés kellene, ami az olvasószemüveget is megoldja, ugye? Voltál vizsgálaton? El kéne menni a margitszigetre, nincs mit vesztened. Az a" másnaptól minden happy", sokaknál van, de nem mindenkinél. Főleg 45 fölött már nem olyan a szem, hogy rögtön regenerálódik... Mondom ezt én, aki még bőven nem vagyok annyi :-)

(#3488) @tco@


@tco@
aktív tag

Sziasztok,

azoktól kérdeznék akik no touch PRK-n estek át, és előtte nem volt kontaktlencséjük, csak szemüveg. A nemtapi módszer és a fél év szemcsepp gondolatával már épp megbarátkoztam, de a műtét után egy védőlencsét is felhelyeznek 3 napra. Ez mennyire gáz? Nem tudnám elképzelni, hogy hozzáérjenek a szememhez, pedig úgy tudom semmi fájdalommal nem jár...távolra 1.5 és 2.0 vagyok amúgy, elvileg minden egyéb anomália nélkül.
edit: typo

[ Szerkesztve ]

(#3489) Moleman válasza @tco@ (#3488) üzenetére


Moleman
addikt

Gyakorlatilag nem is érnek a szemedhez, mikor felhelyezik, csak ráejtik a kipeckelt szemedre. :)

A levétel már kellemetlenebb, egy csipesszel húzzák le, és kicsit tépi magával a hozzánőtt friss szaruhártyát is, nekem kb az volt a legkellemetlenebb része az egész szemműtétesdinek. De ilyen apróságokon nem érdemes fennakadni, bőven megérne kétszer ennyi kellemetlenséget is a végeredmény.

(#3490) CAJ69I válasza andatti (#3484) üzenetére


CAJ69I
csendes tag

Ha most voltál vizsgálaton és romlott a szemed, akkor még biztosan nem tudod műttetni. Ha jól emlékszek, legalább egy évet kell várni változás után.

(#3491) CAJ69I válasza @tco@ (#3488) üzenetére


CAJ69I
csendes tag

Nekem is 1.5 és 2.0 volt távolra, de én nem mertem bevállalni a PRK-t. Hiába no-touch, ha jól értem, később azt sem lehet újraműteni.

A műtét előtt amúgy adnak Xanaxot, bár nekem nem tűnt fel a változás :D

(#3492) @tco@ válasza CAJ69I (#3491) üzenetére


@tco@
aktív tag

Miért nem ezzel kezdték, hogy Xanax is van? :C Műtét előtt kaptam már, tényleg segít, de nem fájdalomcsillapító ugye :)

@Moleman Köszönöm :)

(#3493) Hadrianus


Hadrianus
csendes tag

Sziasztok! Femto után kedden túl lettem az egy hetes kontrollon, bal szem 125-ös, jobb szem 120-as, tehát javult, és tényleg nagyon éles :) Közelre is tiszta maradt, csak talán más valahogy, a fókuszálás még néha zavaros. Sajnos még nagyon fényérzékeny a szemem, minden világosnak tűnik, ezen a napszemüveg segít. Egyelőre minden fényforrás fényudvaros még nappal is, vagy a tv-ben is, de a vizsgáló orvos szerint ez helyrejön, még ödémás a lebeny (ezzel nagyon vegyesek a tapasztalatok itt is, de remélem legalább csökken már lassan :D ). 1 hónapos kontroll 25.-én lesz, meglátjuk, hogyan alakul. Tobradexet szép lassan el lehet hagyni, de a refresh szemcsepp mehet gyakran, könnyen kiszárad még.

[ Szerkesztve ]

(#3494) Eyesis


Eyesis
őstag

Sziasztok,

Nekem sajnos nagyon vékony volt a szaruhártyám, és szerencsére nem túl nagy a dioptriám (-2,25,-2,0).
Szóval PRK-ból is csak a simát tudták elvállalni, a no touchot sem, mert valami érték 7 mérésből 2 féle volt mindkét szememen.
Szóval lekaparták, megműtötték kedden.
Már a lencsét levették, és mondták, hogy minden nemű furcsaság az normális...
Nyugtassatok meg, hogy tényleg az :)
A jobb szememmel nem szellemképesesen és élesen látok, a bal szememmel, ami amúgy a vezér szemem is, szellemképesen és nem annyira élesen látok.
Emiatt a kettővel együtt olyan furcsa érzés, mintha nem tudnék rendesen fókuszálni, és lenne valami zacskó a bal szemem előtt.
Amikor levették a lencséket még a fejem is megfájdult, olyan volt, mintha rossz szemüvegben lettem volna..
Holnap megyek az 1 hetes kontrollra.

Van remény, hogy tényleg rendbe jön hamar? Vagy ez tényleg ilyen több hét, hónap kérdése?
Sokat nézek monitort munkám során, elég kellemetlen lesz így.. :(

Köszi,
Eyesis

[ Szerkesztve ]

Eyesis

(#3495) andatti válasza CAJ69I (#3490) üzenetére


andatti
senior tag

Köszi!
Háát, nem tudom. 2015-ben nézték, és most. 2015-höz képest romlott egy negyedet...
Az jobban zavar, hogy közelre eddig nem volt és 5, - 5,5-es mínuszos kellene. Utóbbi miatt nem tudok úgy dolgozni mint eddig.
Valami gyors megoldást akartam, de akkor ebből nem lesz semmi.

(#3496) Moleman válasza Eyesis (#3494) üzenetére


Moleman
addikt

Türelem, ez normális, tényleg több hét, mire beáll a közeli látás, meg az együttes gyors fókuszálás. Nekem notouch után 3 és 5 héttel voltak nagy áttörések a látásélességben. 5 hét után már nem kellett felnagyítani a szövegeket melóban, addig meg emlékezetből dolgoztam. :D

(#3497) Eyesis válasza Moleman (#3496) üzenetére


Eyesis
őstag

Köszi, akkor nincs mit tenni fel kell készülni a kényelmetlen hetekre, hónapokra... :/

Eyesis

(#3498) Sgold


Sgold
újonc

Sziasztok! Amennyire tudtam visszaolvastam mindenki történetét. Szóval 6 hete volt prk műtétem a st jaimes klinikán. Eléggé vak voltam, ahogy olvasom en vagyok itt a legdurvább eset :C Szóval a kezelt diptri -11.0 -1.0cyl és 11.5 1.0 3 hetes kontroll így nézett ki : ref -0.75 -0.25 cyl és +0.25 -1.0 cyl visus 0.7 -0.25 dsph 0.9 illetve 0.9 plan -0.75 cyl 1.0 haze 0.25 akármit is jelentsenek ezek az adatok :Y azt mondtàk ekkor hogy 90% a látásom, na én nem így éreztem...De most még rosszabb azóta kb. olyan érzés mint a műtét előtt szemüvegben vagy lencsében... :O csökkentették 3 hét itán a napi 5x efflumidexet napi 3 majd 2 re... szerintem azóta szarabb a helyzet.. mindenki 3 meg 5 hetes csoda ugrásokról írt..nekem ez elmaradt úgy néz ki. Eléggé el vagyok keseredve, reménykedem benne hogy majd javulni fog de a hozzászólások alapján azért elég sokatoknal már beállt

(#3499) Moleman válasza Sgold (#3498) üzenetére


Moleman
addikt

Szerintem még Neked sincs okod az aggodalomra, a szemcseppek dóziscsökkentésekor én is megéltem elvonási tüneteket, utána kb 1 hétig mindig rosszabbul láttam, aztán idővel beállt. Adj még neki egy kis időt. :)

(#3500) bajusz15 válasza Moleman (#3499) üzenetére


bajusz15
senior tag

Nekem pont fordítva van a helyzet, én nem tudom ez a Visu-nak köszönhető vagy én vagyok ilyen, de ahogy láttam már a műtétet követő 1-2 napban, ugyanúgy látok most is *kopp-kopp-kopp. Sajnos csak ezt lehetett rajtam végezni, olvastam is róla, hogy csökken a gyógyulási idő, de hogy ennyire?! Csütörtökön hagytam el a Tobradexet, a fejfájások azóta csökkentek szerencsére. Egy hét múlva megyek az 1 hónapos kontrollra, remélem ott is megerősítenek benne, hogy nem romlott a látásom, mert én legalábbis nem vettem észre, bár ügyeltem rá ahogy tudtam.
A kondira mondták, hogy 2 hét után lehet menni, de nem hiszem, hogy olyan edzés intenzitásra gondoltak, ahogy én szoktam edzeni, úgyhogy 1 hónapot biztosan kivárom, de lehet lesz az több is. Az a bajom vele, hogy ez nem egy "szokásos" sérülési lehetőség, mint pl amikor meghúzod a derekad mert túl nehéz súllyal szeretnél felhúzni, ekkor tudod, hogy kevesebbel kell próbálkoznod, de szemműtét után hogy jelezne a szervezetem? Azonnal rosszabbul látnék? Megfájdulna a fejem? Fokozatosan romlana a látásom az azt követő napokban és nem is javulna meg?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.