- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
gyáliSanyi #2797 üzenetére
Az öregkori látásromlás az a szem rugalmassága miatt van, ezért az egy más típusú probléma. Aki addig közellátó volt, az nem távollátó felé mozdul, csak simán romlani fog a közellátása is, miközben távolra sem fog jobban látni.
-
gyáliSanyi
őstag
3x-nél érdemes várni valam javulást az öregkori távollátás miatt vagy ez felejtős?
Nincs nagy dioptriám, de azért vezetésnél kicsit zavaró, hogy mindig fell kell venni.
-
donjohnson
addikt
találtam egy jó kis prezentációt, amiben összehasonlítják a 3 nagy femto flap kreáló lézert:
intralase vs ziemer vs visumax
akkor ez a 110 mikron lehet a szabvány femto lasik flap vastagsága? mert úgy veszem ki, mintha mind a 3 lézert erre állították volna be. vagy egyénfüggő lehet, amire beállítják, nem tudom. -
-
Moleman
addikt
válasz
#41635072 #2793 üzenetére
Igazad van, most utánaolvastam.
-
Moleman
addikt
válasz
gyáliSanyi #2787 üzenetére
Van már nálunk is ilyen smile, nem tudom milyen fantázianévvel, egy rokonom mostanában megy a Margitszigetre alkalmasságira. Azt mondta, bevállalja az ismeretlensége ellenére, ha alkalmas, majd beszámolok a fejleményekről.
-
g4mer
senior tag
válasz
whitezo88 #2790 üzenetére
Nekem egyre rosszabb a látásom...
Még 2 napig kell csepegtetni a tobradexet, 8 nap után kontroll, kíváncsi vagyok mit mondanak/mérnek..
Jobb szememmel siralmasan látok, kettős látás, felpróbáltam a régi -1es szemüvegemet, és úgy jól látok vele.
Bal szemem úgy-ahogy elmegy, de a tökéletestől messze van.
Akinek volt itt FEMTO műtéte, tőlük kérdezném, hogy hány hét alatt állt be teljesen a látásotok?
-
whitezo88
nagyúr
válasz
gyáliSanyi #2789 üzenetére
Ha van időd olvass vissza itt. Én 2-3 hét után mentem vissza súlyzós edzeni és nem fitness erősségre. Elmondják mire meddig kell figyelni. A femto gyorsan gyógyul és másnap tökéletesen látsz és fájdalom sincs.
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
whitezo88 #2786 üzenetére
Hát még nem tartok ott, hogy belevágjak, de egy előzetes vizsgálaton sokat tudnak majd mondani.
Femto mellett ez a két videó engem megycsőzött:
kajak-kenus, edző
Gondolom ők azért 3-4 hónapon belül komolyan visszatértek az "erőltetésre". -
törölt tag
válasz
gyáliSanyi #2785 üzenetére
Nem hatolnak mélyebbre...
A smile esetében pont ugyan olyan lézerrel alakítják ki a kivágandó lebenyt, amilyennel mezei femto műtétnél hozzák létre a lebenyt... -
gyáliSanyi
őstag
válasz
Moleman #2784 üzenetére
Értem!
Akkor a femto is lényegében egy prk lenne, csak felnyitott lebennyel, amit előtte elkészítenek.
OFF:Ez a Smile femto, ami még nincs nálunk nekem nem annyira tetszik. Lebeny alatt úgy lézerezni, hogy két lebeny között "roncsol" egy réteget, nekem kicsit ilyesztő! Bár biztos jobb a gyógyulás.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
gyáliSanyi #2785 üzenetére
Mivel alatta a csarnokvíz, szivárványhártya meg a többi van, természetesen. Amúgy mikronokról van szó.
(#2787) gyáliSanyi
Attól hogy excimer lézer végzi a korrekciót még nem PRK, több különbség van. Más is a neve ugye. Photorefractive keratectomy vs Laser-assisted in situ keratomileusis.
-
Moleman
addikt
válasz
gyáliSanyi #2782 üzenetére
Szerintem mélyebb, nekem azért nem lehetett Femto, mert túl vékony volt a szaruhártyám. De a szaruhártyánál mélyebbre egyik sem megy.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
gyáliSanyi #2782 üzenetére
Igen, bár van akinek túl vékony a szaruhártyája a lebenykészítéshez. Ezt vizsgálat után mondják meg. Asszem 500 mikron felett lehet Femto-t.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a FEMTO a PRK-hoz képest, mélyebb kezelés vagy sem?
Mindkettő a szaruhártyánál áll meg vagy sem? -
ingalls
senior tag
válasz
Dartagnanx #2780 üzenetére
Legyél nyugodt, jó 10. napi eredmények ezek. Én is azt tapasztalom most is, hogy hiába veszek fel szemüveget, feles vagy negyedes lencsét, nem látok jobban. Tehát valóban más van a rosszabbul látás mögött, ami idővel elmúlik. Viszont tök furcsa, hogy én reggel láttam élesen kb fél órán át, utána egyre rosszabb volt estére
-
Dartagnanx
újonc
válasz
ingalls #2777 üzenetére
Köszönöm a biztatást!
10. napi kontrollon voltam ma. 0,6 és 0,65 a két szemem. Ami nem valami vidám, de azt mondta a doki, hogy nagyon sokat fog még javulni.
A szemem állapotáról elmondta, hogy mostanra bezárult a seb és ahol összeértek a "szélek", ott kialakult egy kiemelkedés, ami szépen lassan majd kisimul.
Próbálgatott különböző alacsony dioptriákat is, de azokkal sem sikerült elolvasni az aktuálisan mutatott betűket. - bár élesebb lett a kép, mégsem lettek olvashatók a betűk.A Tobradex szemcseppet elhagyom ma, helyette egy másikat írt fel, amit ismét napi ötször kell majd szórni.
A látásom szubjektíve: reggelente szar, estére viszont érzésre sokkal jobb a 0,6 és 0,65-nél. Néha kimondottan élesen látok dolgokat. Fene tudja, hogy miért van így.
Dolgozni tudok, tehát látom a monitort és az olvasás is jól megy, bár fárasztó, hogy minden kissé szétesett.3 hét múlva megyek újra. Bizakodó vagyok, de nem teljesen nyugodt.
-
ingalls
senior tag
válasz
Dartagnanx #2771 üzenetére
Ne izgulj, a tapasztalataid tök normálisak. Sőt, jobban állsz, mint én álltam anno. Nekem most volt a 2. havi kontroll. Az első havin bal szem 0.75, jobb szem 0.85 visus-t mutatott. Mondták, hogy van még egy kis homály, tartsam a napi 5 flucon-t. A 2. havin 1.0 volt mindkét szemre, a homály szépen múlik, váltsak a napi 3 flucon-ra. Megjegyeztem a doktornőnek, hogy nagyon szépek és jók ezek a számok, de 50 méterre még mindig nem látom a rendszámokat. Ez az igény nevetségesnek hangzik, de van több műtétes ismerősöm, akikkel beállunk egymás mellé, és ők látják, amit én már nem. Egyébként ami most van, az már jó, ezt már el is tudnám fogadni, mert mindenre elég ez a látásélesség. Csak nem érezném igazságosnak, ha másokkal ellentétben nekem nem kúszna fel legalább 1.1, 1.2-re. Az orvos szerint ennyi javulás még simán benne van, még messze vagyok a fél évtől, és az előző hónapról a mostanira is sokat javult. De még egyszer mondom, én már ezzel is elégedett lennék, ha így látnék öreg koromig (távolra).
PRK-soknak üzenem az eddigi saját és mások tapasztalataiból a félreértések elkerülés végett: mikor azt mondják, hogy jobb lesz a szemed, jobban fogsz látni 1 hét után, az félreértés, félremagyarázás, amivel sokakat megijesztenek. A szemed olyan szempontból lesz jobb, hogy már nem lesz fényérzékenység, fájdalom. A látás maga nem sokat fog változni. Homályos marad, fáradékony, közelre-távolra nem lesz jó 1 hét után. 3 hét után sem. Nekem 1 hónap kellett, mire jól láttam közelre. Távolra egy hónapon belül szépen beállt, de azóta is folyamatosan javulgat.
Időt kell hagyni, hogy szépen meggyógyuljon, és a szoftver is optimalizálja magát az új hardverre - hogy stílszerűek legyünk. (Vagy hardver a hardverre?) Mert a tudat a szoftver, az agy meg hardver, ez a tanulás meg tudaton túli folyamat. Lényeg, hogy valami történik, amihez idő kell, és nem szabad pánikba esni.
Tudom, hogy már ezerszer linkelve lett ez a statisztikai tábla, de érdemes kicsit bogarászni, megnyugtató adatokat tartalmaz.(#2772) whitezo88: Nem mindenki tud femto-ra menni, ilyen vagy olyan okokból. Én pl anyagi okok miatt nem mentem, a szaruhártyám oké lett volna. Ha lett volna +300k-m erre a célra, akkor mentem volna
-
brembo
aktív tag
válasz
donjohnson #2774 üzenetére
Nekem nemrég volt a két hónapos kontroll (diamondFemto), továbbra is 150%, és semmi panasz, nulla szemszárazság.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
donjohnson #2774 üzenetére
Igen most volt, tovabbra is tokeletes semmi panasz semmi ugralas az elessegben. A fenyforrasok koruli udvar is egyre kisebb.
-
Moleman
addikt
válasz
Ne aggódj, még nagyon az elején vagy.
A harmadik hétre ki fog tisztulni minden, és a reggeli szemletapadás is elmarad.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
En pont ezek miatt mentem femtora. Nulla fajdalom, mar masnap 125% latas.
-
Dartagnanx
újonc
Sziasztok!
Mivel már régen nem írt senki, gondoltam beszámolok a saját tapasztalataimról. Nagyon kevés írást találtam arról, hogy milyen a műtét maga és utána milyen tapasztalatai vannak/voltak az alanynak.
Így aki unja az ilyen beszámolókat, tovább is görgethet.
Pont egy hete (19-én) műtöttek az Optik-Medben, notouch-PRK módszerrel. Ezt választottam, mert nem tetszett a lebenylevágás semmilyen formája, meg a szemem is elég mélyen ülő, elmondásuk szerint jól megszívták volna a FEMTO eljárással. Mindegy is, ezt választottam, ez is lett.
-6, -4,75-ös szemüveggel 1,20-as és 1,10-es korrigált vízus volt elérhető. Szemüveg nélkül nem láttam kb semmit. A nyers távoli vízus 0,05 és 0,03 volt.A gyengébbik szememre 0,8 (+-20%), a jobbra pedig 1,00 (+-20%) eredményre vállaltak garanciát. Ami annyira nem sok, de a 0,05 és a 0,03-hoz képest jelentős lenne.
A műtét napja:
A műtét maga nem sok szót érdemel. Annyira semmi tényleg, hogy csak az hiszi el, aki már túl van rajta. A műtőben vagy 3 percet töltöttem. Egyből utána kitágult a világ, de rémesen homályos volt minden. Kifelé menet még elsütöttem valami kiváló humort a következő műtétre várakozó hölgynek, aki biztosan nagyon örült neki. Hazamentem, aludtam 3 órát (a műtéthez kapott Xanax megteszi a hatását). Este hangoskönyv hallgatás, nagy nézelődésre nem volt lehetőség. A szemem nem fájt, de kellemetlen volt.+1 nap:
Reggel 4:30-kor ébredtem arra, hogy a bal szemembe mintha beleállítottak volna egy izzó villát. Sikongatva szedtem be a Cataflamot, majd a hatásra várva egy fél órán keresztül partra vetett halként vergődtem. Reggel 11 körül éreztem, hogy talán mintha megint erősödne a fájdalom, bevettem még egyet a biztonság kedvéért. De ezután többé nem volt szükségem fájdalomcsillapítóra.
A kontrollon 0,5 és 0,6 volt a látásom. Ami számomra egyet jelentett a rémessel. De normális.
A doktornő azt mondta, hogy "próbálgassam, nézzek közelre, távolra, nézzem a tévét, a számítógépet, mobilomat". Feleslegesen, mert úgysem láttam.+2 nap
Hangoskönyv hallgatás napközben. Estére valamivel már jobban láttam, néha szinte élesen, bár iszonyat nagy szellemképekkel. Egy filmet is megnéztem, bár nem sokat láttam.+3 nap
A 3 napos kontroll napján reggel meghökkentően jól láttam. Reggel a könyvespolcon lévő könyveim címét maradéktalanul láttam, bár még mindig szellemképesen. A kontrollon levették a védőlencsét.
Ezt érzéstelenítő cseppek adása után szedik le egy csipesszel. Nem érezni semmit, de azt igen, hogy anélkül összeszarná magát az ember a fájdalomtól. Gyakorlatilag belenő a sebbe a lencse.
A levétel után kiderült, hogy sokban hozzájárult az éleslátáshoz. Ezután ismét minden homályos lett.
hazamentem, aludtam megin majdnem 3 órát (talán az érzéstelenítő cseppek is álmosítanak, nem tudom). Este alig láttam, kellemetlen volt eléggl. A szemem érzékenyebb volt, a kép a szokásos homály. Közelről nehezen tudtam olvasni, távolra nagyon gyengén láttam.+4 nap
Hajnalban felriadtam valamire, ennek örömére hirtelen kinyitottam a szemem. Olyan érzés volt, mintha kapával levágták volna a retinámat. Megtanultam, hogy ilyet sosem csinálunk. A szememet reggel inkább kézzel nyitottam ki lassan, kissé leragadt.
Enyhe idegentest érzés volt, a látásom változatlan.+5 nap
Minden változatlan. Ez már kezdett idegesíteni, úgyhogy írtam is a fórumról egy sorstársnak, hogy biztasson. Biztatott!
Estére egész jó lett - néztem a vizes vébét és még a legkisebb betűket is el tudtam olvasni a tévén, egész meghökkentő volt. Nem volt éles a kép, meg különösebben jó sem, de mégis ment. Optimista hangulatban feküdtem le.+6 nap
Ma már muszáj volt dolgozni mennem. Reggel ismét szarul láttam. Kollégákat csak azért ismerem meg 6 méterről is, mert az irodában vagyunk, az utcán már nem menne.
A monitort nagyon szarul látom, általában fél szemmel nézem (hol az egyik, hol a másik az élesebb). Mindent felhúztam öregember betűtípusra (150% méret). De elég hamar el is fáradok.
Estére ismét jobb lett. Este hat körül már szinte oké. Este ismét néztem vizilabda meccset - merem állítani, hogy néhány szerencsésebb pislogás után tűélesen láttam. Ennek az is oka lehet, hogy este már sötét van és a tévének nagyon erős a kontrasztja.+7 nap
Egy hét a műtét óta. Az első kontrollon a dokinő azt mondta, hogy egy hét alatt tisztul ki a látásom. Túlzott. Ismét szar reggel. Talán kicsit jobb mint tegnap, de ebben sem vagyok biztos.
Az idegentest érzés már nagyon nagyon minimális, a szemcseppet azért kedvelem. A szél, az erős fény zavar.
Jelenleg 0,7-0,8-asra tippelem a látásomat. De se közelre, se távolra nem éles. Igazából este látok csak élesen (néha), napközben nincs olyan távolság, amit élesnek neveznék.Pénteken megyek vissza a 10 napos kontrollra, kíváncsi vagyok mi lesz.
Egyelőre úgy van, hogy néha nagy kedvem lenne felvenni a szemüvegem és jól látni vele.
-
törölt tag
Srácok, konkretan a gyartok hivatalos honlapjan is ott vannak a parameterek, de elerhetok ah interneten szemeszeti szaklapok cikknei a temaval kapcsolatban.
Amugy nem jelentheto ki egyertelmuen h melyik tecnologia a jobb a fentebb velbazolt lehetosegek kozul. Azonos generacioba tartoznak a focus / budai gepei.
Es igen, a visumax kepes relex mutetek elvegzesere is hiszen ott mar csak femto lehert hasznalnak. Lehetseges hogy majd bevezetik hazankban is eht az eljarast, de egyelore a lasik a bejaratott. Relex elegge uj, keves a tapasztalat, es egyaltalan nem egyertelmu hogy tobb az elonye vagy jobb. -
hitman77
senior tag
válasz
donjohnson #2768 üzenetére
Jó kérdés. A VisuMax HD keresésére nekem olyan találatokat hoz, amik nem arra utalnak hogy új találmány. Nagyon sok helyen kapcsolódik a relax smile kezeléshez. Mintha annak egy másik elnevezése lenne.
Sajnos nem az a baj, hogy nem jutott eszembe a Google hanem az, hogy nem egyértelmű, hogy valóban előrelépés történt és egy új technikát vezettek be vagy nem ennyire nagy az előrelépés.
-
donjohnson
addikt
válasz
#41635072 #2767 üzenetére
akkor ez most a legújabb / legjobb lézer? még a budai szemészeténél is újabb?
annyira elbizonytalanítóak ezek a marketingszövegek (1 és 2). nem tudja az ember, hogy melyiknek higgyen.
ok, persze a klinika és az orvosok tapasztalata is számít, de így még nehezebb dönteni.focusmed - zeiss visumax hd + zeiss mel 80 (?)
budai szemészet - ziemer ldv + wavelight allegretto wave eye q (?) -
hitman77
senior tag
A VisuMax HD kezelésről tudtok valamit? A Focus medical végez ilyet ahol a legújabb technikaként mutatják be. Rákerestem a neten és nekem nem tűnik újnak.
-
hitman77
senior tag
válasz
whitezo88 #2764 üzenetére
Ha nincs kockázat a femtonál sem 6 hét után akkor nekem az is megfelel. Azt hittem megint valami újat, biztosabbat találtak fel. A femto a leírások alapján nekem megfelel. Az egyetlen ami miatt még informálódom az hogy elvileg sosem forr vissza a körbe vágott lebeny. Ha esetleg a jövőben is romlik a szemem akkor nem lenne lehetőség újból lencsét viselni. Legalább is ezt vettem ki a leírtakból.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
hitman77 #2763 üzenetére
Nemreg volt itt errol ismet szo. A femtonak gyakorlatilag nincs ilyen kockazata mint a lasiknak, az orvos nekem par nap utan mondta hogy mar dorzsolestol se tud elmozogni, fentebb itt meg epp irtak hogy 6 het utan meg szinte semmitol sem. Nagyon szerencsetlen utes vagy behatas kell hogy baj legyen es akkor nem a lebeny lesz a legkisebb baj. A smile ugyanugy harmadik generacios mutet mint a femto, ha mindenkepp azt akarsz szlovakoknal vegeznek magyar nyelven is. Igaz, 340k szemenkent, egy szazassal tobb mint a masik.
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Olyan 1,5 hónapja hordok kontaktlencsét a szemüveg helyett amit olyan 10 éve viselek. Nagyon jó érzés szemüveg nélkül élesen látni, így elkezdetem utánajárni a lézeres műtéteknek. A leírások alapján a legjobb a femto lehet, de az utólagos kockázatok miatt még megvárom a relax smile eljárás elterjedését. Szerintetek érdemes erre várni? Valóban előrelépés lesz a femto után?
-
Nem remitszgetsz, de jo tudni rola, minel tobb info van, annal konnyebb donteni, koszi.
Pupilla tagulast ugye neznek, gondolom en is, hogy akkor szoltak volna, ha ezzel gond van.
Amugy ez szerintem total nem off tema moma.(#2761) whitezo88:
Nezegettem en is ilyen videokat youtubeon, de soknal valoban csak annyit emlitenek, hogy Lasik es tokre nem tiszta, hogy a regi vagy a Femtorol van szo.
Az ilyeneket inkabb ignoralom. -
moma
őstag
Szerintem ez bármikor lehetséges, műtét nélkül is. és a műtét gyengítheti a szaruhártyát, főleg, ha eleve nem volt erős. Az a lényeg, hogy előre kibuggyan kicsit a szem, kidomborodik. és ettől megváltozik a görbülete. és ez olyan, hogy emiatt kontaktlencse se jó rá normál. Én úgy értem, hogy lebenyesnél inkább kialakulhat.
angolul post lasik ectasia néven van, maga a probléma ilyesmi:
https://hu.wikipedia.org/wiki/KeratoconusDe ez is ritka dolog ahogy kiveszem. Jól megrémítgetlek
Meg amit én még kivettem, hogy az nagyon fontos, hogy mekkora a tágult pupilla méreted. tehát sötétben mekkora lesz. Mert ha nagyon nagy, ha nagyobb mint a kezelt terület, akkor lesznek ilyen fénytörési gondok(olyan ami nem múlik el a gyógyulással). De ezeket egy normális klinikán elvileg figyelik.
-
szem alakjának torzulása?
Errol meg eddig nem hallottam, ez mikor allhat elo?
PRK-nal es Femtonal is lehetseges?(#2757) g4mer:
Ezt en is megkerdeztem, alapvetoen nekem is ezt mondtak, annyi kulonbseggel. hogy ez akkor igaz, ha szembol jon telibe, a gond akkor van, ha oldalrol jon eros utes, bar teny, hogy arra is nagyon kicsi az esely, hogy akkor tortenjen valami. -
g4mer
senior tag
Én ma megkérdeztem kontrollnál a doktornőt, hogy mennyi az esélye, hogy ha jól bevág valaki egyet, pont a szemembe, hogy elmozduljon a lebeny. Azt mondta, hogy 6 hét után, nincs rá esély hogy elmozduljon, még ha szembevágnak se.
Tegnap műtöttek FEMTO-val, ma kontrollon jobb szemem 1.1 bal szemem 0,95 lett
Nagyon jól látok, viszont szerintem váltok majd Systane Ultra műkönnyre, mert ez a sima nekem gyengusznak tűnik.
-
moma
őstag
Ahogy én kiveszem a lebeny leválásnál nagyobb kockázat a szem alakjának torzulása, mert meggyengül a szaruhártya. De ott is kicsi a rizikó, ha minden igaz. Meg a szemszárazságos ügyek még inkább Ez a leválás nem tűnik gyakorinak nekem. Szerintem az a gáz, hogy nincs rendes utánkövetés és statisztikák. Ezt igazából az államnak kellene megkövetelni. Nyilván senki nem tudja most, hogy milyen egyéb dolgok vannak, ha vannak 10 év után. Honnan tudnák?
-
whitezo88
nagyúr
Ezert erdemes sokat olvasni tapasztalatokrol, kinek mitol mozdult el ha elmozdult. Meg konzultani orvossal, tobb tizezer paciens tapasztalata alapjan, ok mit tudnak errol. Olyan ez mint a jegkorong. Sok profi foleg amerikaban nem hord fogvedot, soknak ki is verte mar a fogat a korong, lehet latni meccs kozben a szep mosolyukat. 30 evesen szep metszofogak nelkul elni...
-
válasz
whitezo88 #2751 üzenetére
Engem inkabb a hosszabb tavu kockazat tart vissza, soha nem tudod, hogy mi fog tortenni.
Meg pl a leirasba ki is emelik a squash-t mint sportot aminel vigyazni kell, meg hogy vedoszemuveg ajanlott, ami jogos lenne, alapbol is, de azzal meg nem igazan lehet rendesen jatszani.
Raadasul mi ricochet-zni szoktunk jarni, ahol kisebb a palya es kb. ugyanolyan gyors a labda, dinamikusabb a jatek, szoval konnyebben megeshet, hogy rosszul talal el.
Volt mar ra pelda, hogy az egyik ismeros megprobalt szemuvegben jatszani es pont ugy sikerult megutnom a labdat, meg neki beallni ele, hogy levertem a szemuveget oldalrol.
Egy ilyen szitu pl, pont kedvezo a lebeny elmozdulasnak. -
whitezo88
nagyúr
Pedig biztonsagos. Par naposan reggel megdorzsoltem a szemem reflexbol, de utana az egyhetes kontrollon megnyugtattak hogy nem fog elmozdulni ezektol. Azert a keses lasiknal kozel se olyan minosegu a perem mint itt, par napig kell vigyazni, egy het utan mar edzeni is lehet, enis visszatertem mar. Igaz, van meg halvanypiros folt a kotohartyamon a szembogar felett de az ugyse ket nap alatt szivodik fel. A szemszarazsag zavaro, foleg reggel, akkor alig latok amig nem cseppentek. Es ez jo ideig igy is marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- ZIDOO médialejátszók
- Sorozatok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest