Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) eventus


eventus
veterán

Sziasztok,

Most találtam ezt a fórumot itt, de érintett vagyok így megosztom a tapasztalataimat:

2010 novemberében szabadultam meg -5.5 dioptriától, 15 centin túl már nem is láttam semmit.
Műtét után, ahogy felültem az asztalon már láttam is, igaz homályosan a beavatkozás mi léte miatt, de láttam, hogy fél egy az idő, délben kezdték. Leírhatatlan, elmondhatatlan..

Eltelt egy kis idő azóta, de még a mai napig "próbálgatom" a szemeimet, hogy mit vagyok képes látni, milyen messzire. Szerencsére semmi romlás nem volt és szövődmény.

Ahol új világot kaptam: Optimum Látásjavító Lézerközpont, Dr. Kerek Andrea. Ahogy a céget, úgy a doktornőt is tudom ajánlani. Tökéletes figyelem és a odaadás jár a "betegeknek". ZYOPTIX Elite kezelés volt, 30% kedvezménnyel, érdemes nézni a weblapot. PRK lehet olcsó, de inkább gyűjtsetek a drágábbra, mert semmilyen kellemetlenséggel nem jár és jobb az eredmény.

Aki teheti mindenképp szánja rá magát, mert nincs mitől félni. Bevallom, nagyon féltem, de teljesen elmúlt, ahogy megláttam az órát a falon. :K

Kérdezzetek bátran, akár privátban is.

ui.: nincs beszervezős, pénzt visszakapsz móka.. Ezért is voltak szimpatikusak.

[ Szerkesztve ]

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#2002) mateszke


mateszke
újonc

Sziasztok!
Szeptember 1-én volt a PRK műtétem. Amíg a lencse bent volt (3 napig) egész jól láttam közelre. Távolra nem volt olyan jó.
Ma szeptember 7. van. Közelre alig látok. Rá kell tapadnom szita a monitorra, ami nagyon kellemetlen lesz a munkahelyen... 9-én már dolgozni szeretnék, de így alig tudok majd...
Érdekes módon távolra jól látok. Az olvasás sem megy. Mindent hatalmas betűtípusra kell állítanom.
Mikor fog ez normalizálódni szerintetek?
Olvasni mindenkinek kell. A távollátást inkább tudnám nélkülözni.
A mai naptól 3*1 flucont írtak elő. Előtte 5*1 tobradex volt aztán 3*1 tobradex. A szemszárazság elviselhetetlen. Gyakran kell műkönny...
Nálatok is ilyen lassan javult?
Üdv
Eszti

(#2003) zsolthee válasza mateszke (#2002) üzenetére


zsolthee
senior tag

Nálam is ugyan ez volt. Kb a műtétet követő 10-11. napon tisztult a látásom közelre.
Papíron 1 hét után dolgozhatsz, csak hát aki a monitorral "dolgozik", annak még kell néhány nap.
Hidd el jó lesz, ne aggódj! ;) :K
A műkönnyet én még most 5 hónap után is gyakorta használom ha gép előtt ülök. HA kint bogarászok a kertben, akkor el vagyok nélküle fél napig is.

(#2004) Lmh válasza mateszke (#2002) üzenetére


Lmh
őstag

Teljesen normális minden. A monitoros munkát kb el lehet felejteni jó 10-14 napig még FEMTO-val is szerintem (nyilván egyénfüggő is). Vegyél ki betegszabit, kiír az orvos. (ha még nem írt ki. Engem femtónál is 1 hónapra kiírtak, bár elmentem 1 hét után melózni, de kellett volna még 1 hét, nagyon szenvedtem, kb felesleges volt bemennem.)
A közeli látáshoz ilyenkor idő kell, hogy az agyad rájöjjön, hogy hogyan kell az új szemeddel közelre fókuszálni. Nekem úgy volt, hogy az első héten hiába erőltettem, akkor sem fókuszált a szemem, egyszerűen nem értette mi van. 1 hét után elkezdett dolgozni a szemizom, de akkor meg iszonyatos erőlködés és némi izomfájdalom, gyors szemizom fáradás mellett kezdett beállni.
Türelem. Sok sok türelem és pihenés szerintem. Csepegtess előírás szerint és told csak a műkönnyet ezerrel. (azért úgy told a műkönnyet, hogy teljen el fél óra a többi szemcsepp és a műkönny között - mind elötte, mind utána - de gondolom ezt elmondták)

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#2005) Plazmacucci válasza mateszke (#2002) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nekem femto után kb 30-40 nap volt mire beállt az egész ugyhogy no para 😃

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#2006) Gézengúz


Gézengúz
addikt

Hihetetlen számomra amiket írtok, nekem a Femto-val már aznap estére kitűnő volt a látásom, azóta már elhagytam a Tobradex-et is, (egy hete) most megyek egy hónapos kontrolllra, bár értelmét nem látom, annyira tökéletesen látok és érzem magam az első naptól kezdve...Mintha mindig ilyen lett volna :)

Helyszín a St. James volt, még mindig átadó félárban az ajándékutalványom.... 50000/25000

(#2007) Renaissance@


Renaissance@
csendes tag

Hali! Nemrégiben írtam, hogy készülők a műtétre és a PRK-t szerettem volna választani, de mivel magas az astigmiám, ezért inkább a Femto-t javasolták. Hosszas gondolkodás után maradtam ennél.

Egy napos az új szemem :), tegnap (szeptember 7-én) 12-13 óra között volt a műtétem az optikmednél.

Először egy rövid ellenőrzés, egy pici várakozás, ezután a doktornő, aki műtött még egyszer megnézte a látásomat. Hát mondta is, hogy itt aztán vannak cylinderek, ahhoz hogy ezt teljesen levegyék, nagyon jól kell állnia a csillagoknak is :)
Mondtam neki, hogy nem célom, hogy sassszemű legyek, nem tervezem, hogy vadászpilótának álljak, a lényeg, hogy a szemüveget elfelejtsem, és jól boldoguljak nélküle.

Ismét a várakozóban voltam, ekkor adtak egy xanaszot, bár megmondom őszintén, hogy a műtét miatt egyáltalán nem voltam ideges, csak azon izgultam, hogy itt hagyok majdnem fél millát, mi van, ha kell szemüveg ezután is.
Előkészületek következtek: sapka, sál :), azaz felöltöztettek a műtésre, amíg vártam jól elbeszélgettem az előkészítős hölggyel, aki nagyon kedves volt.

A műtétről, nem is tudom mit írjak. Befeküdtem, néztem a piros, meg a zöld fényeket, ahogy kérték, egyszer csak azt mondták, hogy kész. Nem éreztem semmilyen fájdalmat, vagy kellemetlenséget. Adódott egy kisebb probléma a jobb szememen nagyon fellazult a lebeny, ezért kénytelenek voltak, egy védőlencsét adni rá, meglepődtem, mert úgy tudtam, hogy ilyen lencsét, csak PRK kezeléskor adnak.

Ismét a váróba kerültem, ekkor kellet rendezni a számlát. Úgy láttam, mintha víz alatt lennék. Erre fel voltam készülve a fórumokból, illetve amíg vártam a műtétre beszélgettem egy úrral, aki nem sokkal előtte végzet, szintén Femto kezelése volt, Ő is ezt tapasztalta, bár hozzátette, hogy az ajtón ami szembe volt vele már eltudta olvasni a felirat, előtte szemüveg nélkül nem látta.
A műtét után kezdtem a parázni, mert én nem tudtam elolvasni. de utána kezdett folyamatosan tisztulni a látásom, mire elhagytuk a klinikát, persze előtte még megnézett a doktornő, és közölte, hogy szép, jól sikerült a műtét.

Csepegtetni óránként kell, optive műkönnyet és Tobradex szemcseppet. Az első csepegtetéskor már volt is egy pozitív érzés, ugye már kezdtem jól látni, és leakartam venni a szemüveget, és akkor kaptam észbe, hogy nincs is rajtam :). messzire már elég jól láttam aznap, a nagyobb betűket, a közelebbi rendszámokat már eltudtam olvasni, ami nagy szó, hiszen minden betű nagyon homályos volt a műtét előtt, a cylinder miatt.

Azt kérték, hogy pár órára tartsam csukva szemem, esetleg aludjak, ebben segít a xanasz, bár nekem nem egyáltalán nem ütött ki, nem is bírtam aludni. Utána már használjam a szeme, nézzek TV-t, számítógépezzek , olvassak újságot is. Este csak háton szabad aludni 2-3 napig, az nagy érvágás volt, mert hason tudok/szeretek aludni, ez miatt voltam is fent egy párszor, de egyszer csak reggel lett.

Mai napon az első kontrollon ketten is megnéztek, hogy mi legyen a lencsével. Félő, hogy még nem jöhetek haza, mert még nagyon laza, végül kivette a doktornő párat kellet pislogni, azt mondta vigyázzak rá rendben lesz, haza engedtek. Érzem is hogy a jobb szemen nem az igazi, de megnyugtattak, hogy pár nap múlva jó lesz, természetes, hogy homályosan látok még vele.

Ettől függetlenül, már két szemmel hasonlóan látok, mint előtte szemüveggel, látom az utcán az emberek arcát, nagyon messzi is látok mindent nem csak pacákat, bízok benne, hogy a jobb szemen is hamarossan elmúlik a homályosság. Úgy éreztem, hogy simán haza tudtam volna vezetni.

Sajnos csak 80-90 %-os látásélességet álllapítottak meg, de 1-2 nap még beáll a látás Femto-nál, bár olvastam olyat is akinek több hét is volt. Mondták, hogy lesz még jobb is ha majd a jobb szemem is kitisztul.

Nem érzek semmilyen kellemetlenséget azóta se, ahogy ígérték is a Femto-nál.
Remélem nem fog visszaromlani, és a ha egy picit még javul is, akkor megérte, de már most jól látok két szemmel, még a monitort is.

(#2008) PainKiller13


PainKiller13
őstag

Sziasztok.

1-én műtöttek PRK-val, most fogom lecserélni a Tobradexet Fluxonra, nagyon pici volt a dioptriám, ezért is lett PRK, illetve csak egyik szemre.

Tegnap voltam reklámforgatáson a shellnél, ahol csak utána vettem észre, hogy UV-s rovarírtó van felszerelve, kb fél órát tartózkodtam az üzletben, azóta parázok, hogy nem e tette tönkre a műtét hatását.

Ilyenről van valakinek tapasztalata?

(#2009) eventus válasza PainKiller13 (#2008) üzenetére


eventus
veterán

Hívd fel a céget, ahol csinálták, az a biztos. :K

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#2010) mateszke


mateszke
újonc

Sziasztok ismét!

Szeptember 1-én volt a PRK műtétem.
A jobb szemem kezd alakulni. Közelre még mindig nem tiszta.
A bal szemem ijesztő lett.
Opálos. Mintha tejüvegen keresztül néznék.
Nagyon nehéz így dolgozni...
3x1 Flucont cseppentek...
Elkeserítő, hogy még mindig nem jó...

(#2011) PainKiller13 válasza mateszke (#2010) üzenetére


PainKiller13
őstag

Szia.

Én is elsején voltam, Optik-Mednél.

Én 5x1et cseppentek fluconnal, igaz csak mától, idáig tobradex volt 3x1.

Szerintem hívd fel őket, hogy ez normális e, nekem csak egy szemem csinálták, de az sokkal jobb lett mint volt.

(#2012) pabiubi válasza mateszke (#2010) üzenetére


pabiubi
csendes tag

Visszaolvasva látom, hogy nekem 18 nappal a PRK után állt be a tökéletes látás.
Egyik napról a másikra. Reggel fölébredtem és minden éles volt! Azóta is elégedett vagyok.
Nyugi neked is megjavul!

(#2013) 5diez


5diez
csendes tag

Sziasztok! Aug 31én voltam PRK műtéten optikmednél. A látásom így 14nappal a műtét után néha homályos elmosódott de egyébként élesen látok de tényleg olyan mint ahogy az egyik elöttem szóló mondta mintha tejüvegen keresztül néznék. Ezzel nem is foglalkozom egyenlőre mert amennyit olvastam tapasztalatokat mindenkinél ez volt szóval no para.
Nekem 10 napot mondtak hogy addig semmi konditermi edzés és egy hónap után mehetek vissza thaiboxra.

Ez oké de a sport miatt tápkiegeket használok amit határozottan kértek hogy ne szedjek. Pl nem jó a tejsavó protein. Mondjuk megeszek egy adagot az kb 20g fehérje. Namost ha 100gramm csirkét betolok ami kb fele egy éttermi csirke adagnak az is ennyi de az nem tilos. Miért?

3 orvost kérdeztem meg de mind a 3 mást mondott tehát nincs nekeik egységes álláspontjuk csak ilyen bemondásra közli az egyik hogy 6 hónapig semmi. A másik 1 hónap és utána meglátjuk 3 harmadik 3 hónapot mondott.

A multivitamin szintén tiltólistás, de a cigizés az pl nem.(nem cigizek)
Valami tapasztalat vagy vélemény ezzel kapcsolatban? Nem szeretnék fél évre leállni ezekkel mert tisztességes rendes intenzitásu edzéseket nem tolerálja a testem kieg nélkül hosszútávon és abból sérülés lesz.

(#2014) PainKiller13 válasza 5diez (#2013) üzenetére


PainKiller13
őstag

Nem tudom mióta edzel, de ez a kondisoknak elég releváns, azért a 100 deka csirke mást is tartalmaz, nem csak fehérjét, nem úgy mint a máj és vesegyilkos por. Multivitamin azért nem ajánlott, mert ugye a javítósejteknek ad még egy löketet, ami ugye nem jó.

Nekem 1-én volt PRK az optikmednél, közelre nekem is homályos az a szemem amit műtöttek, de mindenkitől azt hallottam, hogy 3 hét környékén egyik pillanatról a másikra kitisztul.

Flucont 5x1ben használja mindenki?

(#2015) 5diez válasza PainKiller13 (#2014) üzenetére


5diez
csendes tag

4x1et írtak elő az 1hetes kontrollnál és az 1 hónapos kontrolt előre hozták 1 héttel. Nem tudom miért.

Amenyiben találsz olyan cikket tanulmánty bármit amiben a fehérje portól valakinek szétment a veséje meg a mája azt szeretettel várom ugyanis 10 éve használom és valamiért még mindig tökéletesen egészséges vagyok. Ahhoz is köze lehet hogy az élelmiszerfeügyelet folyamatosan ellenőrizi ezeket is.
De pl a Neocitránban lévő paracetamol terápiás dózisa nagyon közel van a toxikushoz és így könnyü túl adagolni.Az már másjkárosodást okoz de ez ugye senkit nem érdekel.

esetleg valaki aki tudja miről van szó?

(#2016) PainKiller13 válasza 5diez (#2015) üzenetére


PainKiller13
őstag

Én is szedtem pár hétig, aztán anyám(aki orvos) kíváncsiságból bevitte a laborba megvizsgáltatni, azóta nem szedem. Nem 20 éves korban jön ki, hanem jó esetben csak csak a 4. vagy 5. x után.

Az sincs leírva, hogy a munka káros az egészségre, pedig a hülye is tudja :DD

(#2017) ristvan87 válasza 5diez (#2015) üzenetére


ristvan87
újonc

Én urológussal konzultáltam a kérdésről, és tényleg a fehérje porok károsak. sajnos igaz, csak évtizedek múlva fejtik ki hatásukat. A molekula mérettel van gond, eltömíti és tönkreteszi a vese üregrendszerét, funkcióját. Ne szedd, elég alattomos dolog. Csirke meg sovány túró az más dolog, nem okoz bajt. Csak sokat kell belőle enni.

(#2018) PainKiller13 válasza 5diez (#2015) üzenetére


PainKiller13
őstag

Egyébként ezek szerint mindenkinek egyénileg mondják a cseppentést, nekem tobradex volt 10 napig, 3. nap után csak 3x1, most meg flucon 5x1 13. napon épp.

Én 8 éve járok kondizni, ez idő alatt 25 kilót szedtem fel, ez izom mind, és egyenletesen eloszlott a testemen, mivel nem szedtem semmit, csak egészségesen étkezem. (amennyire engedi a pénztárcám)

Nem eszek egész nap csirkemellet, 1x kb 1 héten, teljesen változatosan mindent.

Ha valaki tudja milyen kinlódni 18 évesen 52 kilósan azzal, hogy feljöjjön pár deka, akkor az én vagyok :)

(#2019) eventus


eventus
veterán

AKCIÓ az Optimumnál! 30% kedvezmény. [link]

Anno nekem is így volt meg a pénzem a lebenyes műtétre. Fogat szorítva is, de megéri. :K

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#2020) PainKiller13 válasza eventus (#2019) üzenetére


PainKiller13
őstag

A lebenyes aminél utána csak pár napig kell cseppenteni meg szinte azonnal lehet dolgozni?

(#2021) eventus válasza PainKiller13 (#2020) üzenetére


eventus
veterán

Igen. Azért a pár nap kb egy hét, de lehet vele dolgozni hamar. De nem fájdalmas, jobban gyógyul, kisebb a romlás esélye, mint a PRK-nál.
Itt olvashatsz többet: [link]

[ Szerkesztve ]

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#2022) Gézengúz válasza PainKiller13 (#2020) üzenetére


Gézengúz
addikt

Az opti és epi-lasikkal, vigyázni kell mert azok a rezgőkéses megoldások...Sok klinika már nem is használja ezen módszereket...

PRK és FEMTO!

Körülbelül jó a táblázat!

[link]

Én akár már másnap tudtam volna vele dolgozni! Biztos ami biztos alapon maradtam vele itthon..

[ Szerkesztve ]

(#2023) PainKiller13 válasza Gézengúz (#2022) üzenetére


PainKiller13
őstag

Köszi mindkettőtöknek, nekem már volt PRK, csak most tesóm gondolkodik az optimumnál megcsináltatni.

(#2024) eventus válasza PainKiller13 (#2023) üzenetére


eventus
veterán

Csak a Femto, ha belefér a kedvezménnyel is. Őket nagyon tudom ajánlani, továbbá Kerek Andrea orvost.

Talán nekem késes + zyoptix volt 2010ben, de semmi bajom nem lett.

[ Szerkesztve ]

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#2025) eventus


eventus
veterán

UP a fórumnak :))

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#2026) deedee


deedee
őstag

Üdv!

Csak egy kis érdekesség.

Ha moziba megyek /nagyon ritkán/, akkor kénytelen vagyok kerülni a kisebb termeket, mert látom a vászon mintázatát. :DDD :Y /Alba plaza,Balaton plaza/
Kissé zavaró, mert a tűéles képet szeretem, ha filmet nézek pl otthon is.

(#2027) eventus válasza deedee (#2026) üzenetére


eventus
veterán

Ennyire jók lettek a bogyók?:)

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#2028) zsolthee válasza deedee (#2026) üzenetére


zsolthee
senior tag

Akkor Neked a 4K felbontás is szemcsés :DDD
Legközelebb próbáld ki azt, hogy mindkét szemedet letakarod szemvizsgálat során! Neked még így is menni fog az 1.25-ös sor. :D
Mikor műtöttek? Mekkora látásélességet mértek?

(#2029) deedee


deedee
őstag

nekem kissé macerás volt a gyógyulás prk után, mert leszakadt a friss cucc a szemeről és újra kellett növeszteni.

napokig le volt ragasztva a szemem.

majd másfél hónap után láttam tökéletesen messzire, de az elején még közelre is gondjaim voltak pl a monitor nézése közben.

a végén 1,25-öt mondtak a szemeimre, bár én azt kissé túlzásnak tartottam.

másfél éve műtöttek és a féléves kontroll óta, vagyis egy éve, nem voltam vizsgálaton.
bár ahogy a mozivásznat nézem, nem is igen lenne értelme. :B

a bal szemem gyengébb, bár a jobb a vezérszemem

[ Szerkesztve ]

(#2030) eventus


eventus
veterán

UP! :K

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#2031) Gézengúz


Gézengúz
addikt

Akkor féláras StJames kupon senkinek? Ha már up!! :)

(#2032) zsolthee


zsolthee
senior tag

Sziasztok!

Systane GelDrops lubrikáló szemgél érdekel valakit?
Személy szerint nálam nem vált be, kb 2x cseppentettem belőle de viszkető érzést érzek a szemem sarkában. Patikus dicsérte, rábeszélt de inkább megválnék tőle. Bp-en átvehető az Árpád hídnál.
Higiéniára természetesen 100%-ban ügyeltem. 09.30-án bontottam fel, szóval dec30-ig még jó.
Privátban a részleteket.

[ Szerkesztve ]

(#2033) eventus válasza zsolthee (#2032) üzenetére


eventus
veterán

Ez nekem sem jött be, nem ajánlom. Systane balance sem.

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#2034) bandi0000


bandi0000
nagyúr

hali
kicsit lehet furcsa vagy hülye kérdés, de sokat olvastam régebben arról hogy valakinek helyre-valakinek meg részlegesen hozta rendbe a szemét, visszaromlás stb, nem is erre irányul a kérdés, hanem ha jól emlékszek 200k/szem talán, ezért a pénzért van olyan cég aki vállal garanciát, hogy X évig nem romlik vissza vagy bármi?

Xbox One: bandymnc

(#2035) eventus válasza bandi0000 (#2034) üzenetére


eventus
veterán

Optimum esetén nekem 1 év "garancia" volt, ingyenes beavatkozásra. 5 éve semmi romlás.

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#2036) revneiq


revneiq
csendes tag

Lenne egy kérdésem azokhoz, akik FEMTO műtétes múlttal rendelkeznek. A kérdés az, hogy a két szemetek egyszerre kezdett el ráállni a dolgokra(gyógyulni), vagy volt olyan, hogy a bal az már tökéletes volt a jobb viszont még nem(vagy akár fordítva).

I don't want to live on this planet anymore.

(#2037) Plazmacucci válasza revneiq (#2036) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Egyszerre. Viszont nem egyformán lettek jók. Bal jobban sikerült.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#2038) Gézengúz válasza Plazmacucci (#2037) üzenetére


Gézengúz
addikt

Nekem is egyszerre és érdekes nekem is jobb lett a bal, megvan a 120%, jobbnál "csak" 100% :)

(#2039) revneiq válasza Plazmacucci (#2037) üzenetére


revneiq
csendes tag

Csak azért kérdezem mert, egy pár napja volt nekem is FEMTO műtétem az Optik-med-nél. A másnapi kontroll vizsgálaton a bal szememmel már el tudtam olvasni még a legkisebb betűket is a táblán, viszont a jobbal nem igazán mentek még a nagyobbak sem.

Jó nyilván felesleges még azon aggódnom, hogy mi lesz ha esetleg a jobb szemem nem javul, ha még az 1 hetes kontroll vizsgálat is csak jövő héten lesz, de na... :)

I don't want to live on this planet anymore.

(#2040) Plazmacucci válasza revneiq (#2039) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nekem kb három hónap volt mire véglegesre beállt. Addig úgy éreztem hogy hetente változik. Nem kell parázni :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#2041) revneiq válasza Plazmacucci (#2040) üzenetére


revneiq
csendes tag

Hát megpróbálok nem ráizgulni a dolgokra. Egyébként ez volt a 1 napos kontroll papír.

[ Szerkesztve ]

I don't want to live on this planet anymore.

(#2042) psycroptic válasza revneiq (#2041) üzenetére


psycroptic
őstag

Felesleges izgulni. Igaz nekem PRK volt, de kellett pár hónap mire a szemeim elérték a maximumot. Egyébként meg bármi rendellenességet tapasztalsz azonnal kérj időpontot, ne várj vele, hogy elmúlik. Nagyon kedvesek és segítőkészek mindenben. Egy hibája van az egész műveletnek, hogy éjszaka a szembejövő autók lámpafényei totál szétszóródnak és takarják még az én sávomat is. Azt mondták egy éven belül elmúlik, de dec 30-án letelik az egy év és nem múlik, nem is csökken.

PSNID: Tomy83PS

(#2043) Plazmacucci válasza psycroptic (#2042) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Ja éjszaka szarabb mint szemüvegben volt.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#2044) psycroptic válasza Plazmacucci (#2043) üzenetére


psycroptic
őstag

Nem talált még senki sem rá megoldást? Egyszer javasolta valamelyik doktornő, hogy sárga színű lencsével ellátott napszemüveg segíthet, de nekem az sem vált be.

PSNID: Tomy83PS

(#2045) #41635072 válasza psycroptic (#2044) üzenetére


#41635072
törölt tag

Sajnos kisebb a kezelt terület, mint amekkorára a pupilla kitágul, ezért a széleken sávosan más-más dioptriával töri a fényt a műtött szem---> csillogás. Ezen a sárga lencse túl sokat sajnos nem segít. :(
Nálam ez a csillogás annyira nem erőteljes, inkább csak szimplán alig látok a bal szememmel sötétben.

(#2046) revneiq válasza psycroptic (#2042) üzenetére


revneiq
csendes tag

Rendellenességet szerencsére nem vettem észre, remélem nem is fogok. Csak az a 0.70-es érték volt furcsa így elsőre. Mindenesetre úgyis megkérdezem majd a következő kontroll vizsgálatnál a dolgokat "mi van ha... esetleg mégsem..."

De ahogy te is írtad, tényleg nagyon kedvesek az emberrel, valahogy volt merszem is szemtelenkedni is a csajokkal egy kicsit... :DDD

Egyébként csak az éjszakai fények szóródnak szét, vagy napsütésben a világosabb dolgok körül is van amolyan ragyogás?

[ Szerkesztve ]

I don't want to live on this planet anymore.

(#2047) Plazmacucci válasza psycroptic (#2044) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Hát nagy fényben nekem napszemüveget kell viselnem de este nincs rá megoldás. Én is utálom a szemből jövő forgalmat.

Szerk.
Én még az ilyen gagyi neon mű fénytől is rosszul látok. Mintha mindenki körül lenne világos aura. De nem zavar igazából.

[ Szerkesztve ]

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#2048) psycroptic válasza revneiq (#2046) üzenetére


psycroptic
őstag

Csak éjszaka(gyenge fénynél ahogyan közeledik a fényforrás úgy szűkül a pupillám és kikerül a fényt törő részből és minden oké, de ehhez már nagyon közelinek kell legyen az autó) és a pupilla táguláskor jön elő.

(#2045) Tel Elek: :R

(#2047) Plazmacucci: természetesen újra megműttetném, mert ettől még vígan élek :) és igazából megpróbálok sötétben nem vezetni.

PSNID: Tomy83PS

(#2049) Lmh


Lmh
őstag

Én bár személy szerint nem vezetek túl gyakran, de vezettem azért többször műtét óta sötétben meg anyós ülés utas is voltam és nem vettem észre semmi változást. Csak, hogy legyen azért egy ellenvélemény is, mert ezek szerint ez is lehet egyén függő...

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#2050) Hequila


Hequila
őstag

Milyen dioptriától érdemes nekimenni a műtétnek?
Most kaptam az első szemüvegemet (30 évesen), a jobb -0,75, bal -1,25.
Ennél a szemem egy kicsit rosszabb, csak a szemész javaslatára visszább vettünk, hogy könnyebb legyen megszokni.
Szóval ilyen értékeknél érdemes lehet?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.