Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robesz87
tag
válasz
TothBan #3298 üzenetére
A Sasszemklinikás csepegtetési útmutatón ez áll és én így is alkalmaztam.
"A műkönny és a szemcsepp cseppentése között 5 perc teljen el. Először a műkönnyet cseppentse és utána a szemcseppet."
Egyébként nekem Refresht és Tobradexet írtak fel, de gondolom az nem tesz különbséget.
-
TothBan
csendes újonc
Segítséget szeretnék kérni, hogy a szteroidos szemcsepp (Efflumidex, Flucon) után mennyi idővel lehet műkönnyet csepegtetni? Félek, hogy kimossa a műkönny a szteroidos cseppet.
-
Ancika
újonc
válasz
albiosz #3293 üzenetére
Ha nagyon vigyázol, hogy a cseppentő feltét ne érjen semmihez néhány hetet még lehet használni, valamilyen tartósítószert minden műkönnybe tesznek, hiszen akkor 1-2 hét alatt elszaporodnának benne a bacik és a gombák. Ezeket a készítményeket úgy fejlesztették ki, hogy problémamentesen használhatók évekig, érdemes próbálgatni őket, van vagy 30-féle
, mindenkinek más lesz a jó.
-
Ancika
újonc
válasz
Jamesch #3289 üzenetére
Ha elfogyott a Systane nyugodtan vehetsz Vidisic szemgélt, túladagolni nem lehet, de nincs is szükség gyakori használatra, mert tovább marad a szem nedves. Az biztos, hogy a gyógyulásnak jót tesz ha nincs a szemünk kiszáradva. A műkönnyek, szemgélek korlátlanul használhatók, csak szembarát összetevőket tartalmaznak, egy dologra kell vigyázni, a felbontás utáni eltarthatóságra, mert elszaporodhatnak benne a bacik.
-
Jamesch
tag
Nekem még csak 1,5 hetes a PRKm, de soha nem láttam ilyen jól távolra, lencsével se, remélem nem fog romlani. -4 -es voltam
Gyanítom eléggé egyénfüggő a dologVidisicet műtét után mikortól lehet használni? Elvagyok a Systane Ultraval egyelőre, de pont a közelre látás ami a munkámhoz kell, fárasztó és ha száraz a szemem jön a homályosodás, kettősség stb.
Igazából kényelmi szempontból kb fél óránként használnám a műkönnyet, de nem is akarok hozzászokni (nemtom van-e ilyen) -
Ancika
újonc
Extrém szemszárazságra a Vidisic szemgélt érdemes használni, nagyon jó ára van, és sokáig, órákon keresztűl nedvesen tartja a szemet. Sok ismerősnek, betegnek (gyógyszerész vagyok) javasoltam már. A Corneregel inkább szemsérülésre javasolt. Korábban írtam már a tapasztalataimról, röviden: 49 éves koromban fél éve műtöttek a budai szemklinikán diamond femtoval. A látásom nagyon jó, szemszárazságom sokat javult, a korábbi 4-5-szöri szemgélezés helyett már csak 1-2-szer használom. Idősebb korban a lipid fázist is kell pótolni, én erre Optrex szemspray-t vettem de van szemcsepp is kétféle, az Optive plus és a Systane balance. Én azt nem éltem meg, hogy az elején homályos távolra aztán ez elkezd javulni, mert első pillanattól éles a távolra látásom. Közelre persze kell olvasószemüveg. Egyébként 25 évig -2,5-es szemüvegem volt mindkét szememre, de -2,75-re korrigálták, mert azt mondták, hogy különben nem lenne tökéletes.
-
Lzs88
újonc
válasz
Ricco_hun #3283 üzenetére
Hát nem tudom ezt a 120%-ot mi alapján mérik, de egy előző hozzászólásomban írtam le hogy a távoli távol azt jelenti nálam hogy ha előttem megy egy autó közvetlenül akkor látom a rendszámát, ha már a kicsit előrébb van akkor nem. A táblákat az út mentén is csak akkor tudom gond nélkül elolvasni ha már szinte majdnem mellettük haladok el. Kontaktlencsével ezeket a dolgokat még tisztán láttam. Ezért kérdezem, hogy műtét után tapasztalt-e bárki is ilyet és ha igen akkor mikorra szűnt meg? Az emberek arcát se látom olyan távolságból mint lencsével. Sokszor nem is vagyoj biztos benne hogy kit látok amikot szembe jön. Kb 10 méterig olyan éles a látásom mint anno lencsével. Utána mosódik
-
Lzs88
újonc
válasz
kaszaflora #3252 üzenetére
ma voltam 1 hetes kontrollon. A doktornő megnyugtatott hogy azért nem éles a távollátásom és azért nem látom rendesen a táblákat mert a sivatag maga az oázis az én szememhez képest, úgyhogy másik műkönnyet ajánlott. Bár elmondta hogy mindenkinek más válik be, eddig Ocutears-et használtam, most az Optive-ot ajánlotta illetve napi 3x Cornere gélt. Mivel nem érzem, hogy száraz lenne a szemem azt mondta onnan fogom tudni, hogy nekem melyik jó, hogy tisztulni, élesedni fog a látásom. Bár leolvasásnál így is 120%-ra teljesítettem, dehát mondtam neki hogy nem a közeli távollal vannak problémáim hanem ennél a táblánál távolabbi dolgok elolvasásával. Most tesztelem ezt a szemcseppet aztán meglátjuk... majd meséljetek, hogy nálatok mi a helyzet.
-
Hozzászóló
újonc
válasz
powerwade #3269 üzenetére
Kérdés, hogy mekkora a felesleges összeg, ami összegyűlt, mert vannak a lebenyes (kétlézeres, drágább) és az egylézeres eljárások (Prk). Vannak, akik akcióznak (Budai, Első Pesti) és vannak, akik nem (OM, FM), bár itt volt már vita arról, hogy nem-e azért akcióznak, mert nem a legjobbat árulják. Szóval jól belekérdeztél.
Mindenképp menj el két helyre vizsgálatra, ha belefér az idődbe. A műtétet megelőző vizsgálatok általában ingyenesek.
-
TothBan
csendes újonc
válasz
Jamesch #3277 üzenetére
Nekem most az az orvos csinálta a kontrollt, aki műtött is. Nem kertelt, nem úgy tűnt, hanem őszintén elmondta, hogy várható visszarendeződés. A napszemüvegre azt mondta, hogy szigorúan kell venni az UV védelmet 1 évig (!!!) kell hordani. Felhős időben a felhők valamennyit megszűrnek az UV sugárzásból, de nem 100%-ot.
-
eventus
veterán
válasz
Plazmacucci #3264 üzenetére
Így van, csak a sima jó! Van most a hydration új fajta, 3400 volt és szintén nem jobb.
-
tildy
nagyúr
válasz
TothBan #3274 üzenetére
EMg mindig erosen ajanlott ennek az oldalnak a nezegetese. Jol irod, a vegen. kb 1 ev utan. Ahhoz kepest a 2 honap meg semmi.
-
TothBan
csendes újonc
válasz
robesz87 #3272 üzenetére
Igen, minden alkalommal azt mondják, hogy nyugodjak meg, ez nagyon jó érték és még változhat. Meg, hogy ahhoz képest is nagyon jó, hogy mekkora dioptriát kellett leszedni (-5.25 és -4.5). Ahhoz képest meg szerintem nem olyan jó, hiszen sok hozzászólást olvastam -6-tól -10 dioptriáig és nulla lett a végén vagy legfeljebb -1 (a -10-hez képest).
Minden alkalommal az UV-re hívják fel a figyelmet, de már éjjel nappal napszemüvegben járok, amit ők vizsgáltak be. -
TothBan
csendes újonc
PRK 2,5 hónapos kontroll:
Bal szem: +0,25
Jobb szem: -0.5Remek.
-
Borbó
újonc
Sziasztok!
A Relex smile műtéttel kapcsolatban van bárkinek tapasztalata/sztorija másodkézből?
Hollandiában élek, és itt elérhető ez az eljárás is, és a hatalmas nagy dilemmám, hogy hol csináltassam meg a műtétet, és melyiket. A nyáron voltam alkalmasságin a Focus Medical-nál, de végül nem jelentkeztem be utána a műtétre.
A Relex-szel kapcsolatban is elég ellentmondásosak a vélemények, elvileg mérföldekkel kíméletesebb, de mivel új eljárás, a hosszútávú hatásai még nem ismertek, plusz olvastam több helyen is, hogy ha gebasz van, nehezen (vagy egyáltalán nem) korrigálható.Mivel egy szemet műttetek (j: -3, b: 0
) árban kb ugyanott vagyok, ha beleszámoljuk a min. 3 repjegyet haza műtétre, kontrollokra, stb.
Ja és a focus-hoz van egy időpontom áprilisra (visumax), felhívtam őket egy kérdéssel és úgy tettem le a telefont, hogy rámsóztak egy időpontot, úgyhogy nekem is átjött ez a nem túl kedves, profit-orientált attitűd.
De még nincs eldöntve semmi, jó lenne infókat gyűjteni erről a Relex-ről, meg az is stresszforrás, hogy nem az anyanyelvemen magyarázzák el, mi fog történni a szememmel (magyarul se értem a szem-anatómiai kifejezések felét, nemhogy angolul), de a főbb szempont a legbiztosabb, kíméletesebb opció. -
powerwade
senior tag
Sziasztok. Összegyűlt egy adag "felesleges" pénz az egészségpénztárban (pedig a lakáshitel egy rész ide onnan megy
) és eljátszottam a gondolattal, hogy bevállalok egy látásjavító műtétet. Még nem olvastam végig a topikot, hogy melyik módszerre fizessek be, de az is érdekelne, hogy létezik-e olyan klinika ahol néha akciónak ? Pl. "egyet fizet kettőt kap" vagy ilyesmi. Illetve gondolom van egy orvosi vizsgálat mielőtt befizetem az eljárás összegét, ahol "jóváirják" a vizsgálat diját is.
-
csƵ
addikt
válasz
Hozzászóló #3267 üzenetére
Debrecenben is csinálják a mai napig. A főorvos Magyarországon elsőként végezte a lebenyes módszert még 20 éve.
-
Hozzászóló
újonc
Érdekes ez a kardoskodás a rezgőkéses lasik mellett
Szerintem valamit nagyon félreértesz. Ha csak egy kicsit is tájékozódik valaki a témában, akkor látható, hogy a hagyományos lasik már évek óta nincs a piacon a vezető klinikák szolgáltatási palettáján. Hidd el, nem véletlenül. Az, hogy egy néhány éves kis klinika megtartotta az “étlapon” még nem jelenti azt, hogy ez egy megfelelő módszer lenne a lézeres látásjavításra. Sőt!
Megnéztem az első pesti honlapját és kíváncsi lennék, hogy vajon hányan választják ezt az eljárást ezek után, amit ott írnak:Hátrányai:
- a rezgőkés miatt műtéti komplikáció előfordulhat
- a kötőszöveti strómalebeny sérülékeny,
- és sérülés esetén látásromlás lehetséges
- ismételt lézerkezelés a legkisebb eséllyel megoldható, ha mégis, akkor csak PRK kezelés jöhet szóba
- vékony szaruhártya esetén nem alkalmazható
- szemszárazság felléphet
És ezt maga a klinika írja!
Ezek után, ha ebből azt veszed le, hogy "Akik szidják az OptiLASIK-ot, igazából ők is csinálnak ilyen műtétet.” akkor valamit tényleg nagyon félreértettél. A hagyományos lasik már rég kiment a “divatból”. Amalgámmal is lehet fogat tömni, mert 30 éve az volt elfogadott megoldás, de már réges régen túlhaladta a kor ezt a fajta tömést. A rezgőkéses lasikon is túl vagyunk már lassan egy évtized óta... -
Lzs88
újonc
Sziasztok! 1 hete voltam a Focusmednél Visumax kezelésen. A bal szemem -5.25, a jobb szemem -5.50 volt, előtte 20 évig csak kontaktlencsét viseltem, szemüvegem nem volt. Egyenlőre az a tapasztalatom, hogy éles a látásom, de kontaktlencsével távolabb láttam élesen. Lencsével vezetés közben jobban láttam a rendszámtáblákat, a konyhában lévő digitális órát is nehezebben látom ami kb 10 méterre van a kanapétól. Akinek ilyen műtéte volt tapasztalt valami javulást idővel? Mivel még csak 1 hetes vagyok reménykedem mivel azt mondták hogy ingadozó lesz a látásélesség az elején, de én ingadozást nem érzek csak azt hogy távolra kevésbé éles a látásom mint lencsével. Előre is köszönöm ha megosztjátok tapasztalaitokat!
-
Dora87
újonc
Semmi baj az OptiLASIK-kal. Nekem úgy magyarázta a doki a különbséget az OptiLASIK és a FEMTO között, mintha az OptiLASIK lenne egy BMW, a Femto meg egy Porsche.
és ami a legfontosabb! Akik szidják az OptiLASIK-ot, igazából ők is csinálnak ilyen műtétet. Nézd meg! A sasszem és a focusmed oldalán fenn van, hogy "Nem végzünk optilasikot mert az hugh de veszélyes" közben meg az ő cégük az Első Pesti Lézerközpont - ahol EpiLASIKot és OptiLASIKot is csinálnak!!! Ugyanaz a tulajdonosi kör, ugyanaz az orvosok is, csak másik helyen nyitottak egy kis klinikát, hogy nekik is legyen optilasik. Ez szerintem tök nagy átverés amúgy. Ha jól tudom nem is ott operálnak az első pestiben, hanem a focusmedben a margitszigeten.
Szóval minden nagy klinika csinál optit is és panasz még itt sem érkezett, semmi! Pedig a fórumokról tudnánk róla én biztos vagyok benne. Én a femtot választottam végül, mert megvolt rá a pénzünk, de ha nem lett volna meg, én tuti az optilasikot választom, nem a prkt.
-
-
Serricon
senior tag
válasz
Jamesch #3260 üzenetére
Az elején annyit cseppents amenyit jónak érzel, nekem is volt hogy sűrűbben kellett amikor pár naposan gépeztem, vagy miután kiszedték a lencsét, de utána teljesen elmúlt és csak a kötelező flucon adagot nyomom azóta.
Próbáltam én is másfajtát ami volt itthon, de az nem tartott annyi ideig mint amit ajánlottak. -
Jamesch
tag
Hello
PRK utáni negyedik napon vagyok (manuális volt az OptikMednél mert irreguláris vastagságeloszlású a szaruhártyám, lézert nem tudtak volna használni az első fázishoz).
Eléggé szárad a szemem, ami normális tudom.
Kérdés, hogy műkönnyet milyen gyakran szabad használni? Dokit kérdeztem azt mondta akár 2 vagy 1 óránként, de nekem kb 20-30 percenként kéne 1-1 csepp hogy kényelmes legyen.
Másik hogy Refresh-t használok, volt egy bontatlan, azt mondták ok, de ők eredetileg Systane Ultra-t javasoltak. Érdemes lehet váltani, van különbség? -
IG55
senior tag
Üdv!
A LASIK (konkrétan a budai OptiLASIK) kezelésről kérdeznék, miért ilyen népszerűtlen? PRK-ról meg FEMTO-ról beszél mindenki, annak ellenére, hogy meglátásom szerint a technológia fejlettsége alapján PRK<LASIK<FEMTO lenne a sorrend.
Egyébként itt a Budaiban van február 28-ig kupon LASIK-ra, meg FEMTO-ra, mi a tapasztalat, ez ilyen állandóan kitolódó dátum, vagy tényleg ilyen egyszeri akció?
-
andrisss8
csendes tag
válasz
kaszaflora #3252 üzenetére
Ez szép! Nekem kellett még egy nap, de a másnap este éles volt minden, mint a tű. Te éreztél nyomást a szemeden amikor a lebenyt készítették? Nekem nehezen hitték el, hogy nem, pedig nem.
-
kaszaflora
újonc
válasz
ingalls #3234 üzenetére
Nem marketing, szerintem ember függő . Engem visumax lebenyes eljárással műtöttek délután 2 kor, este 9kor pedig egy panel 7. Emeletéről olvastam a rendszámokat. Tényleg így volt ☺ azt mondhatnám akkor volt a legélesebb a látásom. A 2 hónapos beállás alatt ebből veszítettem, de így is elégedett vagyok. Most 8 hónapos.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest