Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3951) Thoty válasza noja11 (#3950) üzenetére


Thoty
senior tag

Ugyanilyen "problémám" van nekem is, 9 napja voltam Sasszem Femto-n, jelenleg a jobb szemem távolra szellemképesebb, a bal meg közelre. Így most semerre sem teljesen komfortos a látás :) nem drámai, de azért zavaró. Kb. ugyanaz lehet, mint nálad. A közeli látás sem éles még, pl. a dobozok apró felirataival folyamatos küzdés van, közelről (1-2cm) teljesen homályos távolabbról meg nem látom a szellemkép miatt. A monitor sem éles, de használható.
Az egy hetes kontrollon 1,20-as távoli visust mértek, illetve minden rendben, és annyit mondtak, hogy 1-2 hónap is lehet, mire elmúlik ez a szellemkép és beáll mindkét szemem.
Biztosan én vagyok türelmetlen, meg a magas cylinderem miatt ugyan mondták, hogy lassabban fog helyreállni, de marha idegesítő (mert persze f*sok tőle, hogy nehogy így maradjon :) )

Kiindulási értékeim: Dioptria: -2,25 és -2,50, Cylinder: -2,75 mindkettőn

(#3952) CyberPunk666


CyberPunk666
senior tag

én még nem szántam el magam, de nekem -2.5 cylinder van mindkettőn,
a dioptria csak -1.

Akkor én is lassú regenerációra számítsak?
Egyáltalán miért számít a cylinder ebben?

(#3953) Brago Hott


Brago Hott
újonc

Köszönöm mindenkinek a támogatást meg az ötleteket. Az elmúlt hetet otthon töltöttem és a szárazság terén elég sokat javult a helyzet. Sajnos az élesség terén viszont továbbra is problémák vannak. Reggel az ébredés után tökéletes közeli a helyzet, pár perccel később már jön az életlenség és változó mértékben meg is marad egész nap. Most már rájöttem, hogy van egy időszak a műkönny cseppentés és a kiszáradás között amikor jóbban látok, sajnos ez változó, hogy meddig tart. Továbbra is gondok vannak ha nem tökéletes a világítás, kint az utcán még napszemüvegben is jó helyzet, de amint nem süt a nap már elég rossz a kép.
Pénteken megyek egy hónapos kontrollra, gondolom megint elolvasom a tökéletesen kivilágított táblát két méterről, bár a folyosó végéről nem látom a hölgyeket az ügyfélszolgálaton...
Legutóbb, azt mondták hogy az élesség elérése akár fél évig is eltarthat, remélem nem így lesz, mert két hónap múlva már bejön az időszak amikor reggel szürkületben megyek dolgozni és este sötétben haza, ha nem javul a helyzet akkor meg vagyok lőve. Nappal még csak-csak bevállalom így a vezetést de sötétben esélytelen.

(#3954) Thoty válasza CyberPunk666 (#3952) üzenetére


Thoty
senior tag

Szerintem igen.
Nekem valami olyasmit mondtak, hogy a szem felülete nem tökéletes gömb alakú, hanem tojásdad mint egy rögbi labda. A normális görbülettől való eltérés jelenti a cylindert. Ezt simára kell lézerrel csiszolniuk, hogy elérjék a megfelelő görbületet. Eleve ez egy nagyobb felületű beavatkozás, így annak is gyógyulnia kell a sima dioptria mellett, valamint az agynak is át kell állnia arra, hogy ne akarja a korábbi cylinder hibát korrigálni. Ez eltart egy ideig. De ezt az alkalmassági vizsgán elmondták, azt viszont nem, hogy ez mennyi idő, illetve az alatt mire lehet számítani. Nyilván, mivel ez egyénfüggő, nem is tudhatják előre. Nálam nem volt vészes, tv-t első naptól élesen látom, vezetni másnap már tudtam, monitor használat során 3-4 nap után már nem voltak annyira szellemképesek a betűk. A többi szellemképesség meg remélem mihamarabb elmúlik majd.
Nekem a magas cylinder dioptria miatt a műtét előtt fél órával még megemlítették, hogy elképzelhető, hogy két lépcsőben kell elvégezni a műtétet (gyak. meg kell ismételni) mert nem garantált, hogy ekkora cylindert elsőre sikerül leszedni. Egyhetes kontrollon kiderült, hogy mégis sikerült, emiatt nem kell ismételni.
Egy alkalmassági vizsgálattal nem veszítesz semmit, és meg tudsz mindent kérdezni. Napszemüveget vigyél, a pupillatágító után én kb. 2 napig nem tudtam napra menni napszemüveg nélkül, annyira fényérzékeny lett a szemem :)

[ Szerkesztve ]

(#3955) Brago Hott


Brago Hott
újonc

Nos, megvolt az egy hónapos kontroll. Gyengébb volt a szemem a vizsgálaton, mint az egy hetesen. A balra most 0,35-öt, a jobbra 0,70-et mértek. Most várnom kell a két hónapos kontrollig, ha nincs javulás akkor újra meg kell műteni. Ja és újabb dátum is előkerült, a műtét után három hónappal lehet újra műteni, mert három hónap a teljes gyógyulás. Eddig két hónapról beszéltek, de mindegy.
Most megint várok, reménykedem, hogy ha kiürül teljesen a Tobradex a szervezetemből akkor talán én is rendbe jövök, mint oly sokan már előttem. Ezt mondta a doktornő is, meglátjuk.
A legdurvább élmény eddig amúgy most volt a kontroll után, kb. egy órával azután, hogy onnan hazaértem kitisztult minden és napnyugtáig úgy láttam kint is és a lakásban is, mint ahogy kell, tűélesen és olyan messzire, hogy a barátnőm nem is látta, amiket a horizonton mutogattam neki. Sajnos nem sokáig tartott. A hétvégén és most is nagyon rosszul látok, ma reggel rosszabb, mint eddig bármikor.
A probléma az, hogy ha a mostani állapothoz képest még tíz százalékot romlik, akkor nem fogok tudni vezetni és így dolgozni sem. Ma reggel már a sötétített napszemüveggel nem is tudtam vezetni, a víztisztával láttam csak valamennyire, de ma nem sütött a nap, így nem volt gond. Hogy ezután mi lesz az nagy kérdés.

(#3956) CyberPunk666 válasza Thoty (#3954) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Ez elég ilyesztő, mert nekem -2,50 a cylinderem.
Elég szívás, ha nem is elég egy műtét. Ha előre mondják, hogy lehet kettő fog kelleni, akkor kétszer kell fizetni is, vagy ugyanúgy egyszeri áron megy?

(#3957) hdekakas válasza Brago Hott (#3955) üzenetére


hdekakas
senior tag

Szia!
Ez nem semmi! 35%-os a szemed a műtét után? :Y
Nem olvastam még ilyenről, pedig sok hsz-t és topikot végignéztem már.
Egy kérdés: És lencsével jelenleg tudják korrigálni jóra?!
Mert nekem meg az a helyzet, hogy 80%-os lett a jobb szemem, de az Isten lencséjével se lesz jobb... Pedig előtte 150% volt lencsével. Novemberben megyek 1 éves kontrollra, és akkor mondták, hogy teljes kivizsgálás lesz mint a műtét előtt volt, hogy meglássa, mitől van ez, s utána megmondja, lehetne-e javítani egy újabb korrekcióval.

(#3958) CyberPunk666 válasza hdekakas (#3957) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Neki hol jó - hol nem.
Akkor éppen annyira látott, de mint írta, néha meg tökéletes.
Szóval neki nem a korrekcióval van gondja, hanem más a probléma.
Fáradás, szemszárasság, ilyesmik. Ezen nem nagyon segít a lencse, viszont idővel javulnia kellene.

Ha a korrekció nem lenne jó, akkor soha sem láthatna jól.

(#3959) Brago Hott válasza hdekakas (#3957) üzenetére


Brago Hott
újonc

A bal-t mérték ennyinek. Nekem nem egyformára műtötték a kettőt, a jobb lett 100%-as, a bal pedig 0,75-ös. Így lehetett belőni, hogy monitortávolságra lássak közelre is. Ez amúgy jól is sikerült, mert közelre sokkal jobban látok mint előtte, már a telefont se láttam a kezemben jól. Az egy hetes kontrollon a fenti értékek meg is voltak. A péntekin viszont már a bal csak 0,35, a jobb pedig 0,70 volt. Ezért mondta, hogy lehet, hogy újra kell műteni. A jobbra nem adott, de a balra próbáltunk lencsét és azzal jó volt a kép. Szóval jelen állás szerint visszaromlott a szemem, csak az nem világos még, hogy ez megmarad vagy javul. Azt is megbeszéltük a doktornővel, hogy talán nem a legszerencsésebb péntek délután mérni, egész heti munka után fáradtan, de akkor is.
Ahogy írtam, igazából az a furcsa, hogy délután teljesen jó volt pár óráig. Amúgy is ezt tapasztaltam a hétvégét kivéve egész héten, délután háromtól kb. nagyjából rendben van, előtte és utána viszont rossz. Ma egész délelőtt szenvedtem, kiváncsi leszek, ma is jó lesz-e délutánra.

[ Szerkesztve ]

(#3960) Thoty válasza CyberPunk666 (#3956) üzenetére


Thoty
senior tag

Nem kell többször fizetni. Eleve ha fél-egy év alatt bármi olyan romlás vagy változás van, amit javítani tudnak, akkor ingyen javítják "garancába". Az más kérdés, hogy simán lehet olyan romlás, amit nem tudnak már javítani, és akkor nincs másik műtét, marad az akkori állapot.
Szerintem nekem csak azért mondták, hogy két lépcsőben kellhet műteni, hogy ne ilyedjek meg, ha nem látok teljesen jól az első után. De az egy hetes kontrollon kiderült, hogy mindkét szem 120%-os lett, így egylépcsőben sikerült korrigálni.
Csak a szellemkép (és a fényudvar) tűnne már el végre, mert baromi zavaró és idegesítő tud lenni :)

[ Szerkesztve ]

(#3961) gabamanci válasza Thoty (#3960) üzenetére


gabamanci
újonc

Vagy azért mondták, mert a cilinder tényleg bekavarhat :) , de az esetek többségében rendben szokott lenni. Nekem nem volt, de a barátnőmnek volt cilinder a szemén, csak kisebb.

(#3962) gabamanci válasza Brago Hott (#3959) üzenetére


gabamanci
újonc

Ami biztató, hogy volt, hogy teljesen élesen láttál... :)

(#3963) tipuka


tipuka
addikt

hali!

olvastam pár oldalt, hogy kinek milyen tapasztalata van, szeretnék még infót tőletek ,ha nem gond. :D
szegedi vagyok, most töltöm be 3 hét múlva a 28-at, -3,75-ös az egyik szemem, a másik azt hiszem - 3,25-ös.
pici cilinderem is van, napi sok órát nézem a monitort. pestre érdemes felmenni a doki tapasztalata miatt, ha jól gondolom. kicsit tanácstalan vagyok melyikbe kellene elmenni. :D

(#3964) Thoty válasza tipuka (#3963) üzenetére


Thoty
senior tag

Velem a Sasszemben teljesen korrektek voltak, én őket ajánlom (máshol persze nincs tapasztalatom).

[ Szerkesztve ]

(#3965) noja11 válasza tipuka (#3963) üzenetére


noja11
újonc

Én a Budaiban voltam, es nyugodt szivvel ajanlom.

Egy kis helyzetjelentes, igy, hogy holnap lesz 4 hete a mutetnek. Nos, minden valtozatlan. Sajnos. Vegul nem mentem vissza 2 het elteltevel, gondoltam ugyis csak azt mondanak, hogy várjak még, es valahol jogosan.. Kivarom a 2 honapot valoszinuleg, bar most mar kifejezetten aggodom, hogy ez a jobb szem igy marad es ujra kell muteni (ha egyaltalan lehet).. Nem mondhatnam, hogy boldog vagyok, bar azert meg remenykedek, sok mast nem is tehetek. De a bal legalabb tovabbra is penge.

(#3966) tipuka válasza Thoty (#3964) üzenetére


tipuka
addikt

focusmedet ajánlották még, úgy tűnik ugyanazok a műtétek vannak hasonló áron a klinikákon.
vonattal érkezve pestre meg hasonló távolságra is vannak.

noja11: sajnálom, hogy így alakult, remélem javulni fog azért még is.

(#3967) koxx válasza tipuka (#3966) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Focusmedben es a sasszemben vannak a legkomolyabb gepek.

(#3968) Thoty válasza noja11 (#3965) üzenetére


Thoty
senior tag

Én is remélem, hogy még fog javulni a szemed.
Sajnos nálam sincs drasztikus változás. Én pénteken hagytam abba a Tobradex-et, azóta csak a Refresh műkönnyet tolom 2 óránként. A helyzet egy picit mintha rosszabb lenne, mit egy hete, most mindkét szememen erősebb a szellemkép, ami ráadásul akár percről percre változik. De most pl. autó rendszámokat kevésbé tudom leolvasni, mint egy hete (kb. azonos távolság, autópálya, verőfényes napsütés). Fókuszálás lassú, mindkét szememen, távolságtól függően 1-2mp alatt van meg a fókusz, közelre főleg lassú és koncentrálnom kell, hogy viszonylag élesen lássak. Ebben leginkább az zavar, hogy az egyhetes kontrollon mindkét szememet 1,20-ra mérték, "minden dipotriája eltűnt" címszóval, így ha marad ez a szellemkép, nem tudom, mit fognak tudni kezdeni vele, újraműtik-e...

Más: aki Allergan Refresh műkönnyet használ, nektek is kicsapódik ilyen só szerű valami a szem környékére, ahol lefolyik a felesleg? Nem tudom eldönteni, hogy a Tobradex maradéka mosódik ki (ha van egyáltalán ilyen), vagy a Refresh-ben van valami só ami odaszárad :D
Egyébként nem érzem száraznak a szemem, akkor sem, ha pl. 3 órán át nem cseppentek, csak azért csepegtetem 2 óránként mert az egyhetesen ez volt az utasítás.

[ Szerkesztve ]

(#3969) robesz87


robesz87
tag

Sziasztok!

Sasszem FEMTO 1 év 7 hónapos kontroll. Pre-operációs értékek: -6 sph, -1,25 cyl

150%-ot mértek (de inkább csak 135%), mivel nem láttam tisztán. Tehát itt javulás történt (120% volt 1 évesen).

Fényszóródás és kontrasztvesztés megmaradt félhomályban/sötétben, valamint bal szememben pár floater úszkál. Ezek valószínűleg permanensen megmaradnak. Floaterre van esély, hogy kiúszik a látótérből idővel.

[ Szerkesztve ]

(#3970) Plazmacucci válasza robesz87 (#3969) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nem fognak kiúszni :D Mondom ezt több mint vagy 5 évvel a műtét után.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3971) robesz87 válasza Plazmacucci (#3970) üzenetére


robesz87
tag

Meglátjuk. Kis mozgolódást észreveszek hónapról-hónapra, de még mindig bőven a látótérben vannak.
Neked egyből jelentkeztek a műtét után? Nekem 1 évre rá jöttek elő.

(#3972) Plazmacucci válasza robesz87 (#3971) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Látod erre nem emlékszem. De ha direkt figyelek rájuk mindig ott mozognak. Nem zavaró.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3973) andrisss8 válasza tipuka (#3963) üzenetére


andrisss8
csendes tag

A Focusmedet ajánlom, ott is a Visumaxot. Egyszerűen nincs érv ellene. :) :) :) csak az, hogy nem Szegeden van.

(#3974) andrisss8 válasza noja11 (#3965) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Annál a doktornőnél voltál, aki "magára vette"? :)

(#3975) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Sasszemnél ez az új femto milyen? Azt írják 1 nap pihenés, és csak 3 hét szemcsepp, és fájdalommentes

[link]

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3976) Thoty válasza enginev3.0 (#3975) üzenetére


Thoty
senior tag

Nekem a sima Femto is ilyen volt. Semmi fajdalom nincs. 3 het utan lehetett abbahagyni a Tobradexet, azota mukonny kell csak.

(#3977) enginev3.0 válasza Thoty (#3976) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nem tudom hogy megéri e a +60ezret a Visu vagy ez is tökéletes

Most jelentkeztem vizsgálatra, sajnos azt írják a weboldalon hogy 1-2 héten belül szoktak időpontot adni, pedig reménykedtem hogy jövőhéten akár mehetnék is :O

Most szabin vagyok, rohadt alkalmas lenne

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3978) koxx válasza enginev3.0 (#3977) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Focusmed nem jatszik?

(#3979) enginev3.0 válasza koxx (#3978) üzenetére


enginev3.0
félisten

Az drágább ahogy néztem, és a vizsgálat is pénzbe kerül (oké, csak 5ezerft)

Miért jobb?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3980) koxx válasza enginev3.0 (#3979) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ugyanolyan jo, ennel a 2 klinikanal vannak jelenleg a legkorszerubb eszkozok.

(#3981) wwhy


wwhy
veterán

Szemlencse/műtét /csere volt valakinek? lézeres műtétem megvolt 2001-ben...

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#3982) enginev3.0 válasza koxx (#3980) üzenetére


enginev3.0
félisten

Hát nekem most az lenne a legfontosabb hogy minél előbb meglegyen

Illetve hogy femto smart vagy visumax

Igazából nem értem a különbséget, mindkettő 1 napos pihenés, és ugyan annyi szemcsepp, fájdalommentesek
Igazából az új femto még drágább is (ebből következtetek hogy talán jobb is), na meg a visumaxnál ezt írják

"Azok is részesülhetnek az éleslátás élményéből, akik korábban nem voltak alkalmasak lézeres szemkezelésre."

Akkor gondolom ez valami ritka esetekre érdemes dolog, én -reményeim szerint- nem tartozok bele, mert csak a gépezéstől romlott a szemem, ezt remélem könnyen tudják javítani, szóval lehet hogy femto lesz, viszont az meg olcsóbb a medinél (10ezerrel)
Ha jól látom a FEMTO HD kezelés az idősebbeknek kell

Azt hiszem Femto smartra fogok menni, hétfőn felhívom mind a két klinikát és megkérdezem hogy hol mikor tudnának fogadni, eszembe se jutott volna, hogy ennyire sokan jelentkeznek hogy akár 1-2 hetet is várni kell

[ Szerkesztve ]

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3983) koxx válasza enginev3.0 (#3982) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Visumaxot sokan csinaltatjak mostanaban. Indexen is van szemmutetes forum azt is erdemes olvasgatni.

(#3984) Thoty válasza enginev3.0 (#3977) üzenetére


Thoty
senior tag

Engem jelentkezés másnapján reggel 8-kor hívtak időpontegyeztetés miatt, asszem egy héttel utána volt a vizsgálat.

(#3985) enginev3.0 válasza Thoty (#3984) üzenetére


enginev3.0
félisten

Ma jelentkeztem, de hétfőn felhívom délelőtt (ha ők nem hívnak) és bekönyörgöm a hetet, hátha tudnak, ha nem, akkor nem tudom, mert most töltöm a 2 hét nyári szabimat, és nem marad több időm, csak év végére az a pár nap ami kell

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3986) Thoty válasza enginev3.0 (#3985) üzenetére


Thoty
senior tag

Szerintem hétfő reggel fognak hívni. :)
szerk.: a szemed jelenlegi értékeit fogják kérni telefonban, erre esetleg lehet készülni.

[ Szerkesztve ]

(#3987) enginev3.0 válasza Thoty (#3986) üzenetére


enginev3.0
félisten

-1.75 mind a kettő

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3988) Thoty


Thoty
senior tag

Egy kis helyzetjelentés:
Hétfőn voltam egy hónapos kontrollon. Akkor 10 napja tettem le a Tobradexet, és csak műkönny volt 2 óránként.
Most a bal 120%-os, a jobb viszont csak 100%-os volt (most a 120%-os sort jobb szemmel betippelni sem tudtam volna, az egyhetes kontrollon még ment). A jobb a szemmelkép miatt ilyen.
Minden problémámra, akár olyanra is, amit kekeckedésnek is gondolhattak volna (pl. említettem, hogy van olyan érzésem, mintha nem ugyanoda néznék mindkét szememmel) korrektül válaszolt a doktornő és meg is vizsgálta ezeket a tüneteket. Mindent rendben talált. Nincs dioptria, nincs hegesedés.
Annyit mondott, hogy a 2 hónapos kontrollig ő még azt várja, hogy javulni fog a látásom és eltűnik a szellemkép. Remélem így lesz.

Azóta volt egy nap (talán szerdán vagy csütörtökön) amikor mindkét szememmel tökéletesen és sokkal kontrasztosabban láttam. Sajnos másnapra visszaállt a korábbi állapot. Azóta a jobb szememet be tudom ugyan erőltetni (lehet, hogy ilyenkor a szemnyomás változik?) közel tökéletesre, de csak időlegesen (10-20 percig jobb, aztán megint szellemképes).

(#3989) Thoty válasza enginev3.0 (#3987) üzenetére


Thoty
senior tag

Ha csak sima -1,75 akkor sima ügy lesz.
Az enyém ennél bonyolultabb volt (dioptria, cylinder, cylinder fok, stb.) nem is tudtam telefonban pontosan felsorolni ezeket, dehát úgyis megmérik majd :)
A vizsgálat után egy héten belül lett volna műtéti időpont is, én a szabim miatt toltam el plusz 2 héttel a műtétet.

[ Szerkesztve ]

(#3990) koxx válasza Thoty (#3989) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Cylindert is faszán el tudják tüntetni? nekem is -1.75, -2 cylinderrel.

(#3991) Thoty válasza koxx (#3990) üzenetére


Thoty
senior tag

Nekem azt mondták már az első heti kontrollon, hogy az is eltűnt, pedig -2,75 volt a cylinder.
A műtét előtt az előkészítés során a doktornő rajzolt a szememre egy "jelölőt" (vízszintes vonal), hogy pontosabb legyen az eredmény. Persze ebből sem éreztem semmit, már a fájdalomcsillapító szemcsepp után volt ez :)

(#3992) enginev3.0 válasza Thoty (#3989) üzenetére


enginev3.0
félisten

Hát ezt mérték, de nekem valahogy nem volt tökéletes ez a mérés mikor csinálták

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3993) Thoty válasza enginev3.0 (#3992) üzenetére


Thoty
senior tag

Az mit jelent, hogy "nem volt tökéletes"?
Egyébként úgyis megmérik újra rendesen és az számít, amit ők mérnek. Ha valamit a vizsgálaton nem megfelelőnek érzel, akkor azt jelezni kell, de ezt ők is mondják majd.

(#3994) enginev3.0 válasza Thoty (#3993) üzenetére


enginev3.0
félisten

Hát hogy nem volt olyan jó mint a 10 évvel ezelőtti szemüvegem ez az új
Nem érzem annyira magabiztosnak az élességet

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3995) Thoty válasza enginev3.0 (#3994) üzenetére


Thoty
senior tag

Én egyszer akartam Ofotértben szemüveget csináltatni, háromszor vittem vissza, mert nem sikerült jóra csiszolni a lencséket. 100 fok cylinder helyett sikerült 0-át meg 10-et csiszolniuk... Ráadásul mindegyik esetben napokat-heteket kellett várni. A legvégén szégyenszemre átballagtak a Vision Express-be és megcsiszoltatták velük :D Soha többé nem mentem oda :)
Neked is lehet, hogy nem jól csiszoltak, vagy eleve gyengébbet ajánlottak és adtak, mert szerintük az komfortosabb. De erről meg szólniuk kellett volna.

[ Szerkesztve ]

(#3996) enginev3.0 válasza Thoty (#3995) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nekem sem jó egyáltalán, de majd a QHD látással a műtét után

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3997) PeterPH válasza Thoty (#3995) üzenetére


PeterPH
senior tag

A két cég egy kézben van (lásd még Mediamarkt - Saturn, "mert hülye azért nem vagyok").

(#3998) Thoty válasza PeterPH (#3997) üzenetére


Thoty
senior tag

Igen, tudom, majdnem én küldtem át őket a "szomszédba", hogy csiszoltassa meg rendesen a kollégáival. :D

(#3999) andrisss8


andrisss8
csendes tag

Valaki mondta, hogy sokan Visumaxot csináltatnak mostanság (Focusmed). Nekem is az volt. Az ok, amiért kíméletes az az, hogy amikor a lebenyt készíti a lézer, akkor nem helyezi nyomás alá az eszköz a szemgolyót. Ez amúgy egy új fejlesztés, nincs is ilyen technika az országban máshol. A többi lebenykészítő lézernél van valamennyi kis nyomás, ami ennél nincs. Ezért aztán akiknek mondjuk vékony a szaruhártyája, vagy érzékeny a szeme, azoknak eddig nem lehetett megcsinálni. Ezzel meg meglehet. Kábé ennyivel tud többet, meg eléggé precíz, de a lézereknél azért ez nem újdonság :) .

(#4000) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Tegnap hívtak, pénteken megyek reggel 9re vizsgálatra, így sajnos a héten már nem lesz műtét
Hány nap múlva számíthatok időpontra műtétre ?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.