- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
donjohnson #2699 üzenetére
Femto után is kell csepegtetni, az a rossz látás felé történő visszagyógyulást (is) gátolja, így szerintem ebben nincs nagy különbség.
Nagyon sokat számít a szemcsepp, érezhetően gyengült a szemem a Flucon elhagyása után közvetlenül. -
g4mer
senior tag
válasz
CyberPunk666 #2696 üzenetére
Igen, olyan "minimális", hogy 50cm-ről már homályosan látok mindent, és nekem is ugyan úgy kell szemüveget hordanom, mint akinek -5-ös dioptriája lenne, mert mindent elmosódva látok
-
g4mer
senior tag
Sziasztok!
Voltam tegnapelőtt alkalmassági vizsgálaton.
PRK műtétet néztem ki, de vizsgálat után azt javasolta a doktornő, hogy nekem nem ajálnja a PRK-t ilyen kis dioptriával, mint az enyém (-1 ; 1,25 a pupillatágítás utáni vizsgálatnál). Szóval nekem az intralasik FEMTO-t ajánlotta.
Meg állítólag nem tudja garantálni, hogy PRK-val 0-ás dioptriáig meggyógyulna a szemem, lehet hogy csak -0,5-re, és úgy ugyan úgy rosszul látnék.Mi a véleményetek erről? Esetleg valakinek van tapasztalata ilyen -1-es dioptriával lézeres műtétet illetően?
-
Moleman
addikt
válasz
whitezo88 #2693 üzenetére
Igen, a FEMTO lebenyes, mint a LASIK, csak kés nélkül, lézerrel.
A SMILE-ról eddig nem hallottam, úgy látom, ott egy kis résen keresztül a szemlencsét cserélik, Magyarországon nem találkoztam még vele. Nekem ijesztőbbnek tűnik, mint az összes többi, idegen testtel a szememben élni tovább (bár nagypapámnak sok éve cseréltek szemlencsét az Uzsokiban, panaszmentes). -
whitezo88
nagyúr
21 év szemüveg után rávettem magam a műtétre. Kedden megyek a Sasszemhez vizsgálatra.
FEMTO-t szeretném, van, hogy indokolt egyik a másik helyett vagy csak anyagiakon múlik? Anno olvastam hogy a LASIK-PRK közt az orvos ajánl de az más technika.
-
moma
őstag
Én úgy olvastam, hogy mindig gyengébb marad a vágásnál, szóval nem az van, hogy egyszer olyan lesz ott az erőssége, mint máshol. És a leváláson kívül lehet az is, hogy ha túlságosan meggyengül a szaruhártya, akkor torzulhat a szem alakja ott elöl, ami elrontja a látást és nagyon problémás vele valamit csinálni(normál kontaktlencse vagy szemüveg pl nem lesz jó). De ez is ritka.
-
Jannn
aktív tag
válasz
donjohnson #2681 üzenetére
Nekem - 5.5 volt és a 2 hetes kontrollon a legalsó 200%os sor is ment (2 szemmel, külön külön meg 150%) . Szóval én maximálisan elégedett vagyok, azóta is minden szuper. Most pénteken megyek a 2 havi kontrollra (picit előbb mint kéne de most jó az időpont nekem)
Ahogy már írtam korábban, az eredmény attól függ h milyen a retinad felvevő képessége (a műtéttel csak a fenytorest korrigaljak onnantól a retina dolga h abból mit tud hasznosítani) . Ha szemüveggel nem megy mondjuk csak a 120%os sor, akkor az a Max amit ki lehet hozni a szemedbol..
-
brembo
aktív tag
válasz
donjohnson #2681 üzenetére
Nekem
bal: -2,75 + 0,75 cylinder
jobb: -4,25.
Az egyhetes kontrollon 150%-ot mondtak. Ez kb. a két szemem átlaga, mert a cylinderes szemem egy picit gyengébb lett (a 120-as sort láttam vele biztosan, a 150-est már csak neccesen).
Hogy igazából mennyivel jobb ez a diamond fantázianevű eljárás, mint a korábbi femto, nem tudom megítélni, amennyire tudom, eléggé hasonló, csak a lézer itt még pontosabb. Amit én tapasztaltam, az teljesen pozitív, a műtét utáni délután könnyezett a szemem, meg nem bírta a fényt, nyilván ezért is javasolt, hogy ilyenkor pihenjen az ember. Másnap reggel már egyedül mentem kontrollra (autóval). Azért itt még volt egy-egy bekönnyezésem, de nem volt vészes. Harmadnap már dolgoztam, a csepegtetésen kívül szinte nem is éreztem, hogy két nappal korábban műtötték. -
brembo
aktív tag
Azt mondjak, hogy nem mindenkinek forr ossze teljes mertekben, ezert nem zarhato ki a lebeny levalasa, elmeletileg a gyogyulast kovetoen sem. De en is nehezen tudom elkepzelni, hogy egy utkozes nagyobb hatast fejtsen ki, mint amikor direktben megdorzsolom a szemem. Ugy gondolom, hogy ha ez a lebenylevalas annyira realis veszely lenne, mar sok ilyen esetrol hallottunk volna. En szemely szerint egyelore nem hallottam ilyenrol.
-
Jannn
aktív tag
De a lebeny leválás mikor lehet? Csak a gyógyulási időszakban vagy évek múlva is?
Mert régebben szerettem jól megdörzsölni a szemem, most erre figyelek, de mi ha egyszer majd ezerrel újra nekiesek véletlenül (egy jó kis allergiás szezonban)
Ledörzsölni sokkal könnyebb lenne ha nem záródna vissza, mint egy motoros balesetben letépni... -
Jannn
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #2676 üzenetére
Leszakad?? Egyrészt gondolom idővel teljesen visszazáródik a gyógyulás következtében, másrészt meg nem teljes körben van körülvágva eredetileg sem a lebeny, szóval ha valami annyira megrántja a fejed, hogy az a negyed környi eredetileg fel nem vágott rész nem tartja meg a lebenyt --- akkor szerintem előbb szakad ki tőből a gerinced mint ahogy ez leválna
-
brembo
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #2676 üzenetére
Erre mindig azt mondjak, hogy a lebeny levalasahoz akkora erohatas kell, amit nem nagyon szoktak tulelni... De egyebkent nem hallottam vagy olvastam ilyen esetrol a gyakorlatban, mindig csak elmeletben jon fel ez a kerdes, pedig mar jopar eve csinaljak a femto eljarast is.
-
Jannn
aktív tag
Engem április 25-én műtöttek DiamondFemtoval, és azonnal jól láttam. Aznap még néha 1-2 pislogás idejére volt h homályos lett az egyik, de a másnapi kontrollra teljesen tökéletes lett..
PRK véleményeket olvasva azt mondom h ez az eljárás minden pénzt megér
Nálam a közeli fókusz is okés, 10cm-nél közelebb már kezd összefolyni, de ennél közelebb nem hiszem h normál szemmel is jobban menne, mert ott már kezd az ember bebandzsítani..
A "gyógyulás" alatt az összes kellemetlenség annyi volt h az esti Flucon cseppek néha kb fél percre csípték a szemem, de ezen kívül semmi más.. -
brembo
aktív tag
válasz
Plazmacucci #2671 üzenetére
Sziasztok,
Engem egy hónapja műtöttek (Budai szemészeti kp, diamond Femto), kb a műtét után azonnal élesen láttam távolra, estére a fátyolfüggöny is eltűnt. Ami viszont azóta sem állt be, az a nagyon közeli látás (kb 30 cm-nél közelebbre nem tudok fókuszálni). Valaki tapasztalt ilyesmit? Ez mennyire normális, illetve mennyire múló állapot? -
ingalls
senior tag
válasz
Plazmacucci #2671 üzenetére
Többen számoltak be ilyen 3 hetes időszakról, amikor egyszer csak jó szemmel ébredtek fel. Csak ezért jelentettem én is. De most tényleg visszafogom magam
-
-
-
csƵ
addikt
válasz
Plazmacucci #2667 üzenetére
Nyugodtan lehet havonta is. Legalább a hasonló eljárással műtöttek nyomon tudják követni.
-
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
ingalls #2665 üzenetére
A műtét után sokaknak száraz a szeme egy fél vagy akár 1 évig is.
Amin a műkönny segít az el fog múlni valószínűleg, de még el fog tartani egy darabig.
Amit nem old meg, azt meg nem tudom.Nekem a kontaktlencsével volt ilyen gondom, hogy sosem volt jó minden távolságra egyszerre, de később beállt és amolyan tanulási folyamat volt az agynak/szemnek.
De nem tudom ez nálad is így van-e/lesz-e. -
ingalls
senior tag
18. napos riport
Korrigált dioptria: bal szem: -6+0.5 cilinder, jobb szem -7+0,5 cilinder
Eljárás: PRK
Klinika: Saint JamesLassan elmondhatom, hogy a távoli fókuszban elég élesen látok. Nem látom a legyet 100 méterre, de nem is hiszem, hogy kellene.
Közelre és sötétben viszont más a helyzet. Az irodában tőlem 4 méterre ülők arcát nem látom élesen. Látom, nyilván megismerem, de kicsit "zajos" a kép. A monitorral nagyon megszenvedek, 30-40 centiről látom csak élesen, távolabbról az olvashatatlanságig mosódnak a betűk. Ha műkönnyet nyomok, azzal kitisztul a kép pislogásra. Fájdalom, fényérzékenység nincs, reggeli szemragadás még van, de óvatos nyitásnál nem fáj már.Van esély arra, hogy megoldódik ez a közeli látás?
-
ingalls
senior tag
válasz
CyberPunk666 #2662 üzenetére
Nem lesz jobb, az élesség nem változik. Korábban, míg a hám nem zárult, addig valóban érezhetően jobb volt cseppentés után. Ma már indifferens.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
ingalls #2661 üzenetére
Ha könnyezik a szemed az is a szemszárazság egyik jele.
Biztos vagy benne, hogy nem száraz a szemed? Szinte mindenkinek az a műtét után a fórumok tanulsága szerint. Amikor először elkezd fáradni és romlani, akkor cseppents bele, ne később, és nézd meg, hogy jobb lesz-e. -
ingalls
senior tag
válasz
Moleman #2660 üzenetére
Ez a leragadás is javul már, ma nem is fájt. Egyébként azzal kezelem, hogy mielőtt kinyitnám a szemem, kívülről rácseppentek a szemhéjamra az orrom felől, ahonnan a műkönny hamar alávonja leragadó részt. Így simán ki lehet nyitni. Csak annyi kritériuma van, hogy emlékezz, hová raktad a műkönnyet este.
(#2659) CyberPunk666: Egy adag Tears Naturale cseppem van, még csak most fogyott el. Nem nagyon van szükségem műkönnyre, elég nedves a szemem magától is. Olyat próbáltam, hogy elalvás előtt jól telenyomtam a szemem, de ahogy Moleman is írta, az nem sokat segít. Ez a legkevesebb, csak lássak végre jól.
-
Moleman
addikt
válasz
ingalls #2658 üzenetére
A szemhéjleragadással én nem tudtam mit kezdeni, mindent kipróbáltam, cseppentettem lefekvés előtt, vettem Corneregelt és belekentem a szemembe, az se működött. Egyszercsak el fog múlni, addig meg ki kell bírni.
A kettőslátás pedig valóban el fog múlni, a nehezén már túl vagy.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
ingalls #2658 üzenetére
Ez 2 dolognak hangzik, egyrészt tanulnod kell a látást, ami eltart egy ideig.
Másrészt szerintem nagyon kiszárad a szemed, kérdezd meg persze, de ha lehet, akkor kezdj el műkönnyet használni.
A műkönnyet pedig úgy lehet, hogy elmész és veszel vagy 5-6 fajtát és használod mindet pár napig. Aztán tudni fogod, hogy neked melyik a jó. Én 5-t próbáltam ki és abból 2 ami nem rossz, de csak az egyik igazán jó. Pont az, amire azt mondták, hogy a leggagyibb -
ingalls
senior tag
Kéthetes riport
Korrigált dioptria: bal szem: -6+0.5 cilinder, jobb szem -7+0,5 cilinder
Eljárás: PRK
Állapotom: reggelente egész jól vagyok, nem tökéletes a kép, de ha olyan maradna, mint reggel, azzal már békében lennék. Pár óra után viszont elfárad a szemem, összefolynak a betűk, kettős látás jön elő és közelre és távolra is életlen a kép. Egyetlen kellemetlen dolog van a fáradó szemen és életlen látáson kívül, hogy reggelente mintha összeragadna a szemhéjam, szinte erőlködni kell, hogy kinyíljon. Ilyenkor 10-15 percig erősen fáj a szemem, mint mikor leszedték a védőlencsét a be nem zárult hámrétegről.
Ami megnyugtat, hogy azt olvastam ilyen magas kezelt dioptriánál a rehabilitáció egy hónapig is eltarthat.A munkahelyen szerencsére toleránsak azzal, hogy max 1 órát tudok 100%-on dolgozni és sokat kell pihennem. Vezetni nappal egész tűrhetően lehet, később, sötétedés után, fáradt szemmel viszont életveszély.
-
ingalls
senior tag
válasz
CyberPunk666 #2656 üzenetére
Olvastam utána, meg ismerősöknek is voltak jó tapasztalataik velük.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
ingalls #2651 üzenetére
Nem keresnek kevesebbet a prk-n, mint a többin, ezért nincsen ilyen, hogy "csóri prk".
Nagyon sokan csinálják a prk-t, akiknek anyagilag beleférne a másik és nem a spórolás miatt.De ha így lenne sem lenne ok rá, hogy így bánjanak veled.
Mondjuk nem tudom mennyire olvastál utána, de én is tervezem a műtétet és én csak a sasszem klinikára mennék az alapján, amiket találtam.
-
Moleman
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest