Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3151) Serricon válasza Ricco_hun (#3146) üzenetére


Serricon
senior tag

Ray-Ban RB3587 CHROMANCE
Helyi optikában vettem miután felpróbáltam párat, nem bántam meg, mert egyszerre polarizált, tükrös, és a tech lencsékben használt kontraszt növelés is benne van.
Eddig bárki aki felpróbálta azt mondta jobban lát benne mint nélküle, vezetéshez mindig hordom, meg kint ha nap van, és tényleg annyira jó, hogy ha már nem "kell" hordani akkor is fogom.
Meg szereztem mellé egy olcsó kínait is ha olyan helyre megyek.

(#3152) g4mer


g4mer
senior tag

Ma megvolt a féléves FEMTO kontroll saszemnél: bal 1.2 jobb 1.25 , kicsit kifújta a szél a szememet, kiszáradt, lehet hogy jobb eredmény is lett volna.
Hogy most ezek valós eredmények-e, vagy csak túlzóak mindenki döntse el maga, egy a lényeg, hogy tényleg jól látok :)

Sic Parvis Magna

(#3153) MarsiTibi válasza g4mer (#3152) üzenetére


MarsiTibi
újonc

Nyilván ezek valós eredmények, hiszen azt tükrözik, amit a táblázaton látsz! Nagyon jó eredmény, gratulálok hozzá!

(#3154) zsebo1


zsebo1
újonc

Sziasztok! Ujramutessel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Barmilyen infonak orulnek. Harom honapja volt visumax kezelesem, es sajnos nem lett olyan jo az eredmeny mint igertek. Ket honapos kontrollon legutobb 0,3 as visusra megemlitette a doktorno az ujramutes lehetoseget...de oszinten kicsit tartok tole...:(

(#3155) MarsiTibi válasza zsebo1 (#3154) üzenetére


MarsiTibi
újonc

Szia!

A 0,3 nagyon rossz. Szerintem mindenképpen műtesd újra, ne hagyd veszni a pénzedet!

(#3156) TothBan


TothBan
csendes újonc

PRK 1 hónapos kontroll:

Jobb szem: 125%
Szaruhártya: H 0

Bal szem: 80%
Szaruhártya: retikuláris H 0,5

A bal szememen a javítósejtek elkezdtek valamit szorgoskodni. Pedig napszemüveget hordok éjjel-nappal, borús időben is. A szemcseppet mindig pontosan cseppentem. A doktornő szerint nem dioptria, hanem még mindig a hámosodás velejárója. Rosszul töri a fényt a szaruhártya, más szögben esik rá a fény vagy mi. Elvileg minden jó lesz és elmúlik szerinte. Egyébként nagyon rendes volt. Azért kérdeztem rá, hogy nem dioptria visszaromlásról van-e szó, mert rám tette azt a vizsgáló szemüveget és tett bele lencsét amitől élesebben láttam, de azt mondta, hogy nem az.

Tudja esetleg valaki, hogy mit jelent ez a "retikuláris H 0,5"? Néztem a neten, hogy talán a Hanna-féle skála szerint valami osztályozás. Ugye a leletet az asszisztens adja ki, amikor a dokiktól már kijöttél és akkor láttam, hogy ez van ráírva.

(#3157) TothBan


TothBan
csendes újonc

"A műtét utáni felszínes szaruhártya homályok osztályozása a rutin szemészeti gyakorlatban a Hanna által meghatározott stádiumbeosztás alapján történik, mely során réslámpával a homályok súlyosságát 0-tól 4-es fokozatig terjedő skálán értékeljük"

(#3158) Ribobon


Ribobon
tag

11 éve PRK műtétem volt, de most újra műtétre lenne szükség.

A múltban elvégzett PRK vajon kizárná-e a VisuMax HD vagy VisuMax LBV eljárást?

:R :R :R

(#3159) whitezo88 válasza Ribobon (#3158) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Ha vekony a szaruhartya akkor biztos. Menj el konzultaciora.

(#3160) Pisti1987


Pisti1987
újonc

Femto után kb. mennyi időnek kell eltelnie még víz érheti a szemet? Konkrétan arra gondolok, hogy ha mondjuk uszodába szeretnék elmenni, akkor meddig várjak vele műtét után?

(#3161) Ricco_hun válasza Pisti1987 (#3160) üzenetére


Ricco_hun
senior tag

A focus medical-os tájékoztatóban van egy táblázat. Aszerint 6 hét.

Apropó focus medical-os már műtöttek. Műtét után kaptatok szemcseppeket? Kedden műtétem van, kicsit zokon venném ha csak úgy a kezembe nyomnák a receptet, hogy "na hülyegyerek keress egy patikát frissen műtött szemmel". :DDD Ha kiadok 658 ezer forintot, abba csak belefér néhány flaska szemcsepp....szerintem. :))

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3162) CAJ69I


CAJ69I
csendes tag

Sziasztok!

Egy ideje már gondolkozok a műtéten, röviden leírok magamról pár dolgot:
- Most leszek 24, de kb 8-10 éve változatlan a szemem
- Távolra nem látok, 3 körüli mindkét szemem.
- Utolsó félévem jön az egyetemen (valószínűleg sokat már nem kell éjszakáznom)
- Monitor előtt dolgozok napi 4-8 órát (egyetem után 8 órát)
- Diplomamunka és munka mellett sok hónapos gyógyulásnak nem igazán örülnék.

Alapvetően ahogy a tapasztalatokat olvasom (párszáz hozzászólás itt és Index), eddig a Sasszem tűnik a legmegbízhatóbbnak, de a Budai is biztatónak hat.
- A Budai és a Sasszem FEMTO kezelése ugyanabban az árban van, csak éppen a Budai gépe elvileg jobb. Viszont a Sasszemnek kb 15-ször annyi tapasztalata van. (Ez nem tudom, orvosokra leszámítva is igaz-e)
- A Sasszemnek van NoTouch PRK műtétje. Sima PRK műtétet biztosan nem akartam, viszont a NoTouch-on már én is elgondolkoztam.

Szóval összefoglalva:
- A legfontosabb kérdésem, hogy a NoTouch PRK esetében is hasonló hosszú ideig tart a gyógyulás, mint a sima PRK esetében (mert akkor marad a FEMTO)?
- A Sasszem 95'000 alkalmas tapasztalata ellensúlyozza a Budai 6'000 tapasztalatos Diamond gépét szerintetek?
- Illetve hosszútávon (években mérve) van különbség a PRK és a (Diamond)FEMTO eredménye közt? Olvastam sokaknál, hogy közellátás romlik (ami annyira nem zavar), illetve valamennyire visszaromolhat a szem. Ez jobban jellemző valamelyik kezelésre, vagy általános dolog?

//Igyekszek azért majd még messzebb is visszaolvasni HSZ-eket, de ezek voltak azok a kérdések, amik megfogalmazódtak bennem, és eddig nem igazán találtam rájuk választ.
Előre is köszönöm, ha válaszoltok!

(#3163) MarsiTibi válasza Ricco_hun (#3161) üzenetére


MarsiTibi
újonc

Természetesen kapsz Tobradex szemcseppet, meg egy receptet ugyanarról. Azt akkor kell kiváltani, ha elfogyott. Ez nagyjából 1 hét, mert a műtét napján óránként kell cseppenteni, a kontrollvizsgálatig. Onnantól napi 5-ször. Mire abba kell hagyni, pont elfogy a második adag. :)

CAJ69I:

Ezeket a kérdéseket nem itt kéne feltenned, hanem a műtét helyszínén! Ugyanis a kérdéseid leginkább szakmai jellegűek, amit egyszerű halandó nem képes érdemben megválaszolni még akkor sem, ha műtéten esett át.

[ Szerkesztve ]

(#3164) CAJ69I válasza MarsiTibi (#3163) üzenetére


CAJ69I
csendes tag

Igen, erre gondoltam én is, viszont objektív választ ott nyilván nem fogok kapni, mert a Sasszemnél azt fogják mondani, hogy a szakértelem ellensúlyozza a gépet, sőt... A Budainál meg az lesz a válasz, hogy az ő gépük annyival jobb, hogy azt szakértelem sem tudja ellensúlyozni, és amúgy is 1'000 műtét felett nem számít...

A NoTouch PRK-nál meg gondoltam hátha átesett már valaki rajta :) Honlapokon mindenhol azt írják a sima PRK-ra, hogy 1-4 hét a gyógyulás, a tapasztalatokat olvasva meg inkább 1-4 hónap, így ott sem teljesen bíznék a válaszban...

[ Szerkesztve ]

(#3165) MarsiTibi válasza CAJ69I (#3164) üzenetére


MarsiTibi
újonc

Bizonyos mértékig megértem a bizalmatlanságodat, de azon túl már nem igazán. Ugyanis valóban a marketinggel "etetik" a népet, nehéz az optimális kezelést kiválasztani. De ha ennyire nem bízol senkiben, akkor nem lesz műtéted soha, mert "mindenki hazudik"? Ezenkívül mint ahogy már feljebb leírtam, nem biztos, hogy az általad választott kezelésre alkalmas vagy, hiába ragaszkodsz hozzá, ezenkívül nem minden kezelés jó minden problámára. Vagyis mindenképpen választanod kéne egy szakembert, aki egyáltalán megállapítja, melyik kezelés felel meg, illetve melyikre vagy alkalmas. De ha ennyire nem bízol meg akárkiben és nem sajnálod az időt (meg némi pénzt) rá, jelentkezz több helyre vizsgálatra. Ami egyébként ugyanazt az eredményt fogja adni, de talán téged megnyugtat, ha több véleményt ismersz meg.
Kívánok neked sok sikert a választáshoz!

(#3166) CAJ69I válasza MarsiTibi (#3165) üzenetére


CAJ69I
csendes tag

Köszönöm :)
Nem arról van szó, hogy nem bízok senkiben, egyszerűen nem hiszem el, hogy bárhol bevallják majd, hogy "hát igen, a másik hely lehet, hogy jobb eredménnyel járna, mert ők jobbak".

Ha már szakember, valakinek van valakivel kifejezetten jó élménye? Ahogy visszaolvasgattam, konkrét nevet se nagyon láttam, csak egy idősebb hölgyről olvastam rossz tapasztalatokat (akinek szintén nem láttam a nevét).

(#3167) TothBan válasza CAJ69I (#3162) üzenetére


TothBan
csendes újonc

Nekem a Saszemklinikán azt mondta az egyik asszisztens hölgy, hogy a No Touch PRK és a sima PRK között csak annyi a különbség, hogy előbbinél lézer párologtatja a felső hámréteget, a másiknál meg az orvos azzal a refraktív mikrosebészeti késsel vagy mivel. De amúgy minden ugyanaz, a szemcseppezési időtartam, a gyógyulási időtartam. KONKRÉTAN azt mondta, hogy nem rövidebb a gyógyulási idő semmivel sem és nem kisebb a fájdalom sem.

(#3168) CAJ69I válasza TothBan (#3167) üzenetére


CAJ69I
csendes tag

Köszönöm, akkor maradok a FEMTO-nál, és hamarosan bejelentkezek az egyik klinikára :)

(#3169) Moleman válasza TothBan (#3167) üzenetére


Moleman
addikt

Én aránylag korai NoTouch-os voltam, talán kicsit még tesztalany, de többször mondták, hogy meglepően szépen gyógyul, a pontosabb vágás miatt gyorsabban, mint a késes. De nyilván nem egetverő különbségre kell gondolni.

(#3162) CAJ69I
Én 3-4 nap után már tudtam képernyő előtt ülni, óriási betűmérettel, a megszokott hatékonysággal viszont csak kb 1 hónap után tudtam dolgozni (addig szerencse volt, hogy aránylag monoton dolgokat csináltam, amúgy is billentyűzettel navigálok, emlékezetből).
A közellátás romlása a szemedtől függ leginkább, -3-as szemmel nem lesz olyan durva.

(#3170) Ricco_hun


Ricco_hun
senior tag

Sziasztok! Tegnap megvolt a Visumax HD műtétem. Ma voltam a kontrollon, mindkét szemem 125%-os. 2 szemmel a 160%-os sort is el tudtam olvasni (innen indultam: jobb szem -4.5; bal szem -5.00). Szóval jelenleg jobb a látásom, mint ahogy szemüveggel láttam. Megy a műkönny (Hyabak) óránként/félóránként, a Tobradex tegnap lefekvésig óránként, mától kezdve 5x egy nap.
A műtétről: Hááááát, izééé, hozéééé. Lehet hogy én vagyok a rinyapina :DDD de azért 30 éves pasi létemre szorítottam a műtőasztal szélét amikor beindult a lézer. Főleg az első lézer volt...hát majdhogynem fájdalmas (lebenykészítés), a 2. lézer inkább csak kellemetlen, mert felhajtott lebennyel elég nehéz volt tartani az egy pontba nézést. Szerencsére kb 5 perc az egész műtét, szóval ki lehet bírni. :D A doktornő matatását tényleg nem éreztem a szememen, de a lézer az odab*szott neki. :DDD
Most még kicsit ködös a látás, kicsit lassabban fókuszál, de jó lesz ez. Öröm, bódogság. :))

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3171) MarsiTibi válasza Ricco_hun (#3170) üzenetére


MarsiTibi
újonc

Gratulálok! Gyors gyógyulást és jó egészséget kívánok! :DD

(#3172) andrisss8 válasza Ricco_hun (#3170) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Jó lett a beszámoló, remélem nemsokára én is hasonló jókat tudok írni. Az én személyes "visumax mentorom" még ennyi nyomásról se számolt be, mint te. Ő azt mondta, hogy nem érzékelt nyomást a szemén. Több helyen olvastam ugyanakkor én is, hogy sokan sokféleképpen érezzük lézert.

(#3173) VANESSZA1 válasza Ricco_hun (#3170) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Hol csinálták, ha szabad megkérdezni?

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#3174) Ricco_hun válasza andrisss8 (#3172) üzenetére


Ricco_hun
senior tag

Nyomást én se érzékeltem, csak picit fájt az első, lebenykészítő lézer.

VANESSZA1: Focus Medical

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3175) tildy válasza whitezo88 (#3137) üzenetére


tildy
nagyúr

"Szerintem felesleges ennyit aggódni. Tildynek innen a késes LASIK-kal csinálták sok éve és tudtommal semmi baja sincs. A Femto az ilyen pótnév az InstaLasik-ra, amúgy ugyanaz. "

Mi van? Mirol beszélsz? Sosem fekudnek kes ala, ha a szememrol van szo, lévén vitorlázóztam, ejtőernyőztem stb. Nagyon is ellene vagyok a lasiknek.

PRK-m volt. 14-15 éve kb. De x milliószor leírtama topikban, és ha rákeresel a nevemre is láthatod , hogy mennyire a PRK-t propagálom.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3176) TothBan válasza tildy (#3175) üzenetére


TothBan
csendes újonc

Az elmúlt években változott a szemed? Nekem szaruhártya homály lett a bal szememen, már egy hónapja homályos és kettőt látok, 40 napja volt a műtét.

(#3177) tildy válasza TothBan (#3176) üzenetére


tildy
nagyúr

Nagzon minimalisan, egy kis cilinder visszajott, de teljesen szemuveg nelkul vagyok.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3178) tildy válasza CAJ69I (#3162) üzenetére


tildy
nagyúr

CSak annyit mondok, hogy nekem az Optikmed fel evig nem mutotte meg a szemem, mert még annyi idp kellett anno,h ogy kemény lencse után visszaálljon. A többi klinika mind műt9tt volna hamarabb. Innentől kezdve rájöttem, nekik nem a pénz, hanem az elégedett páciens a fontos.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3179) robesz87


robesz87
tag

Sziasztok!

Január 15.-én megtörtént a Sasszem FEMTO műtétem. A műtét teljesen kibírható, a szem rögzítése jár egy kis kellemetlenséggel (enyhe nyomás), de az csak pár másodperc.

Ennyiről indultam:

Jobb szem: -6.00 sph -0.5 cyl
Bal szem: -5.75 sph -1.25 cyl

Ezekkel az adatokkal csinálták a műtétet és adtak rá 1.00 vízust.

1. nap kontroll: Jobb szem: 90% - Bal szem: 75%
7. nap kontroll: Jobb szem: 90% - Bal szem: 100%
(de szerintem 10%-ot mindegyikből levonhatunk, mert éppen csak 'kitaláltam' a táblán lévő számokat)

Azt mondták 2 hónap múlva javul a látásélességem. Valamint egyelőre még hatalmas fényudvarokat látok a fényforrások körül esténként.

[ Szerkesztve ]

(#3180) Jamesch


Jamesch
tag

Sziasztok

Erősen fontolgatom a műtétet én is, már voltam vizsgálaton a Budaiban meg Sasszemnél is, utóbbi szimpibb volt talán.

Leginkább a No Touch PRKban gondolkozom, egyrészt a lebeny miatt, bár azért annyira nem aggódnék emiatt ha LASIKet csináltatnék.
Meg főleg mert nekem kontaktlencsével nekem eléggé szárad a szemem, nem is nagyon használok, és a doki is azt mondta, hogy a PRK talán ilyen szempontból jobb, vékonyabb réteg érintett a szemgolyó felületén.

Van ilyen szempontból infótok, tapasztalatotok, hogy hosszú távon mennyire szárad a szem akár LASIK akár PRK után?

Úgy tudom az egyik leggyakoribb probléma ha nem sikerül tökéletesen a műtét a szemszárazság. Nem szeretném a szemüveget szemcseppre cserélni :)

Jól értem hogy PRK után is tipikusan 5-6 nap után munkába lehet azért már állni (irodai)?

Ja és |V|etal !!! |,,|¸

(#3181) Moleman válasza Jamesch (#3180) üzenetére


Moleman
addikt

Akinek eleve száradós a szeme, annak valószínűleg használni kell a műtét után is műkönnyet. Nekem sose volt száradós, gyógyulás közben se nagyon cseppentettem a Fluconon kívül, azóta pedig egyáltalán nem.

Ha nagyítható felületeken dolgozol, 5-6 nap után már valamennyire fogsz tudni dolgozni, engem a fény akkor már egyáltalán nem zavart.

(#3182) Jamesch válasza Moleman (#3181) üzenetére


Jamesch
tag

Alapból mondjuk nem száradós, de kontaktlencsét nem tudnék napiszinten használni.
Azonkívül nem is szokott fáradni pedig folyton monitort nézek

Ja és |V|etal !!! |,,|¸

(#3183) Ricco_hun


Ricco_hun
senior tag

Lehet hülye kérdés, de a lecsukott szemhéj mennyire véd az uv sugaraktól? :D

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3184) Moleman válasza Ricco_hun (#3183) üzenetére


Moleman
addikt

Tökéletesen. :)
Egyszer pár hetesen ki kellett mennem a tetőre a munkahelyemen, nem volt nálam napszemüveg, akkor résnyire nyitott szemmel mentem át a másik épületrészbe. Attól sem lett bajom. :)

(#3185) Ricco_hun


Ricco_hun
senior tag

Egyébként ki meddig hordta a napszemcsit, meddig ajánlatos? Nekem a munkahelyemen eléggé nem kultiválják (vegyipar, kinti meló, ha nincs meló akkor bent vagyunk egy helységben) és biztonságtechnikai okokra hivatkozva jelenleg kicsit ilyen bújtatott létszámban vagyok. :DDD Nem jó ez a helyzet így se nekem, se a közvetlen felettesemnek, se a kollégáimnak, akikre így most több meló hárul.

A szemhéjnél meg olyan szitura gondoltam pl, hogy szolárium: megnézem hol az indító gomb, behunyom a szemem, elindítom, és csak akkor nyitom ki a szemem, ha már lekapcsoltak az uv csövek. Van benne logika, vagy lófaszt se ér ha lehunyom a szemem és ugyanúgy károsít? :))

[ Szerkesztve ]

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3186) Moleman válasza Ricco_hun (#3185) üzenetére


Moleman
addikt

Szinte bármilyen polikarbonát lencse kiszűri az UV-t anyagából adódóan, lehet az egy átlátszó munkavédelmi is.

(#3187) Ricco_hun válasza Moleman (#3186) üzenetére


Ricco_hun
senior tag

Tényleg? Ezt nem is tudtam. Szóval az UV ellen elég ha egy ilyen kombót viselek mint a képeken? Biztos? Nem akarom a szemem kockáztatni. :)

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3188) MarsiTibi válasza Ricco_hun (#3187) üzenetére


MarsiTibi
újonc

A munkavédelmi szemüvegek mind 100% UV-szűrők. Másképpen nem kapnak minősítést. A képeden látható normál védőszemüveg teljesen jó. Onnan tudom, hogy nekem is van és bevizsgálták. :D

(#3189) Ricco_hun válasza MarsiTibi (#3188) üzenetére


Ricco_hun
senior tag

Tudtok erre valami hivatkozást adni? Esetleg kinyomtatom és a főnök orra alá dugom. :DDD
3M munkavédelmi eszközök vannak melóhelyen (asszem).

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3190) Ricco_hun válasza Ricco_hun (#3189) üzenetére


Ricco_hun
senior tag

vagy talán uvex? hmmm, éjszakára megyek, megnézem már :DDD

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3191) MarsiTibi válasza Ricco_hun (#3189) üzenetére


MarsiTibi
újonc

A 3M és az Uvex védőszemüvegek is mind UV védelemmel ellátott. Nézd meg a hivatalos honlapjukat, ott elolvashatod. Neken Lux Optical szemüvegeim vannak, még a napszemüvegeim is, főként mert 800 és 1500 forint között vannak itt a munkavédelmi boltban! :D Azok is mind 100% Uv - szűrők.

(#3192) Gábor78


Gábor78
újonc

Nekem Január 24 -én volt a műtétem a Sasszemklinika voltam vizsgálatokon előzőleg de a visumax kezelésre voltam alkalmas és azt a Focus medicál csinálta a Margitszigeten .Nagyon kedvesek voltak a Bécsi úton de igazabból kicsit gépies volt nekem minden és gyorsan ,gyorsan mert jön a következő ....ami annyira nem jött be ! Az első doktornő nem is volt annyira szimpi ,másodjára le is cserélték nekem .Igazabból semmi olyat nem mondtak amit addig ne tudtam volna a várható eredményről semmit nem halottam . Elérkezett a műtét napja ,gépies de kedvesek voltak a műtőbe lépve és az asztalra fekve hamar gyorsan csukjam be a a szemem( ne lássak nézzek nagyon körül gondolom ).Kiskorom óta nagyon nehezen viselem ha a szememhez érnek vagy bele világítanak stb ezért is féltem ettől nagyon de mivel a feleségemnek 8 éve PRK műtétje volt gondoltam azt soha mert átéltem mivel jár, de erről a visumax kezelésről csak jókat olvasva bátorságom össze szedve rászántam magam .Minden elviselhető sőt nagyon is az bár nehezen ment a Doktornő szerint mivel folyamatosan feszítettem a szemem és neki tartani kelet.Ezt ki is nyilvánította és elég hát hogy mondjam nem volt túl kedves (finom voltam ) Azt gondolná az ember ha már fizetek 578 ezer Ft akkor legalább ha félek is kicsit vagy valami gondom van akkor kedvesebben állnak hozzám .Az a hölgy aki viszont az előkészítést végezte kimondottan kedves és aranyos volt ,segítőkész és bátorító is egyben .a Műtét után ki kell ülni a váróba ahol folyamatosan érkeznek az újabb fél milliókkal az emberek :))) Eltelik kb 20-30 perc és jön a doktornő és szólít menjek megnéz .Tudja magát ki kell pihenni ,mondja nekem de végül is kedvesen és bár gépies és gyorsan leráz megnézi a a szemem és elköszön .A másnapi reggeli kontroll már a Bécsi úton van 9 kor kb 3-4 perc a doktornő kedves ugyan nagyon de ö a 4 dik akivel eddig találkozom ,megnézi a szemem érzéstelenítő szemcsepp és leveszi a kontralencsét amit a műtét után rám tett a másik doktornő .Majd olvastat és közbe nyomtatja a leletet és elköszön sebtében hogy jövő hét kedden 9 re jöjjek .Nekem ez is kicsit gépies volt és az egész az mintha másról nem is szólna ez csak a pénzről ,bár már ez nem kéne újdonságként hasson rám mert nem ma kezdődött ez csak hát mégis naa :) Arról hogy milyen a szemem és milyen lett a műtét semmit nem tudok meg ,tudtam meg eddig !
A műtét után : A műtét után fél óránként műkönny és óránként Tobradex ,első nap kontrollig majd utána óránként a műkönny és 3 óránként Tobradex .Nagyon szigorúan be is tartom és cseppentek is amikor kell .A szemhez nem nyúlok mert tilos,az alvásnál nehéz hogy ne érjen hozzá semmi de próbálkozom . Látásom persze jobb mint volt de még nem vagyok elragadtatva eddig ,eltelt 4 nap nagyon gyorsan elfárad és ezt érzem nem mindig éles és vezetéskor ha szembe jön valaki érdekesen látóm a fényeket .Élesebb minden de van mikor nem és ez hol ilyen hol olyan .Úgy érzem mivel azt hirdetik tű éles látás a műtét után azonnal nem azt kaptam eddig amit vártam . Azt tudni kell nem volt nagyon rossz a szemem kb 2,75 és 2,5 voltak cilinderrel de én ettől kicsit jobbat vártam .Kíváncsian várom a keddet és akkor rá is kérdezek most már hogy mikor fogok rendesen látni vagyis egyáltalán fogok e ettől jobban valaha?? A közeli látásom viszont drasztikusan rosszabb ,előtte teljesen jól láttam közelre most majdnem fáj közel nézni és homályos is .Őszeségében egyenlőre félek a jövőtől és bár jobb a távolra látásom de messze elmarad a vártól ,kíváncsian várom a keddet !Még annyi a műtét és az utáni órák nekem speciel teljesen fájdalommentesen zajlottak tehát ez végül is eddig igaz hogy fájdalommentes .Összességében futószalag mentén működik az egész és ugyan próbálnak kedvesen hozzá állni aki mögé lát kicsit is ennek az látja hogy ez inkább pénz ,pénz és pénz .Az egyik ember feláll a műtőasztalról a másik már az ajtóban vár és így tovább ami persze azt is jelenti hogy rutin eljárás de azért a biztonságba vetett bizalmat kicsit megingatja bennem . :)

(#3193) Ricco_hun válasza Gábor78 (#3192) üzenetére


Ricco_hun
senior tag

Nekem 12 napja volt a visumax műtétem és szóról szóra ugyanezeket tapasztaltam mint te. Futószalag szerű a páciensek kezelése. Értem én hogy sokan mennek oda, meg lehet már unják a rutint, de ha ennyi pénzt kiadok, akkor picit érezzem már, hogy odafigyelnek rám különös tekintettel. Hát nekem az alkalmassági vizsgálat során egy az egyben kimaradt, hogy kezdjek el műkönnyet csepegtetni (és hogy milyet), és a várható eredményről és a szemem állapotáról sem kaptam tájékoztatást. Ha valamit kérdeztem, akkor csak a tájékoztató füzetre hivatkoztak, hogy benne van minden olvassam el (elolvastam, de valami részletesebb, egyedibb válasz érdekelt volna). Úgy egyedileg, a saját szememre vonatkozóan semmit nem tudtam meg. Eddig ugye 2 kontrollom volt, mindig megkérdezik hogy hogy vagyok, csak már a válasz nem érdekli őket. Ha valami rosszat mondok, hogy hamar elfárad, nem látok még tisztán, zavarnak a fények, afölött elsiklanak és csak azt fújják hogy milyen jól sikerült a műtét. Az sem tetszik, hogy a táblaolvasásnál a doktornő erőlteti, hogy na még azt a betűt, na az mi lehet. 1, ez nekem kellemetlen, 2, látnom kéne a betűket, nem pedig kitalálnom. És csak 2 szemmel olvastatnak, ami persze jobb eredményt hoz, gondolom kell a statisztikájukba, hogy ez is milyen jól sikerült. Pedig gyakran van még látásélesség ingadozásom, gyakran fáj a fejem, este pedig minden fénypont vakít. Nem is egy fénypontot látok, hanem így szétszóródik a fény, ilyen kis "sugarai" vannak minden irányban. Azt mondják, hogy géppel nullákat mérnek a szememen, 2 szemmel nagy nehezen kitippelgettem a 160%-os sort, de mégis a valóságban egy egészséges szemű ember jobban lát mint én. Pl az egyik kollégámon vettem észre, hogy ő 3 méterről ránézett a monitorra és mondott egy számot róla, nekem meg oda kellett mennem vagy 1,5 méterre hogy tiszta legyen ugyanaz. Szóval ha nekem 160%, akkor azoknak az embereknek meg 300% akiknek sosem volt baj a szemével. :DDD

Szóval igen, jó ez a visumax, modern meg minden, de ez a futószalag szerű páciens kezelés nagyon rányomja a bélyegét az egészre. Lehet hogy másoknak nem sok ez a 658 ezer forint, de én egy pici exkluzivitásra számítottam volna ennyi pénzért. Persze ki vagyok én hogy megmondjam hogy egy napra ne 30 műtétet vállaljon be, hanem csak 5-öt. :))

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3194) robesz87


robesz87
tag

A Sasszemklinika és Focus Medical valamilyen szövetségben vannak, hogy akinek a hagyományos Sasszem FEMTO nem jó azt átküldik Visumax-ra?

(#3195) Gábor78


Gábor78
újonc

Igen Szerintem a 2 cég egy és ugyanaz ,vagyis a tulajdonos kör egy lehet.
És érdekes ha más is ezt tapasztalja akkor én ezt most kedden szóvá is fogom tenni és megkérdezem mi miért van és nem nagyon fogom magam hagyni lerázni . Lehet lesz kis vita is de akkor is kifogom deríteni mi miért van .

[ Szerkesztve ]

(#3196) MarsiTibi válasza robesz87 (#3194) üzenetére


MarsiTibi
újonc

Igen, a kettő ugyanaz a cég. Nem is csinálnak titkot belőe. A feleségem először a Sasszemhez ment, de ott nincs olvasószemüveg kezelés. Ott mondták neki, hogy menjen át a margitszigetre, a cég ugyanaz.

(#3197) MMiklos86


MMiklos86
csendes tag

Aki rendszeres véradó, annak érdemes gondolnia rá, hogy véradás szempontjából a szemműtét - lézeres, késes, femto, lasik, stb. egykutya - után 3 hónapig nem lehet vért adni. Múlt pénteken mentem volna, 2 hónap 3 héttel a műtét után és elküldtek.

(#3198) MMiklos86


MMiklos86
csendes tag

Nekem a budai klinikán sosem volt futószalag érzésem. Sokan voltak mindig, persze, de a doktorok, ügyintézők végig kedvesek, türelmesek, érdeklődők, alaposak voltak az utóvizsgálatokon is. Az meg külön pozitív meglepetés, hogy a 2 hónapos kontroll után 1 éves a következő.

(#3199) tildy válasza MarsiTibi (#3196) üzenetére


tildy
nagyúr

Régen külön volt.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3200) csƵ


csƵ
őstag

1 éve volt a lebenyes műtétem, ma belekaptam az ujjammal a szemembe. Nem érzek semmilyen változást a látásomban, viszont picit mintha jobban könnyezne azóta.
Kellene aggódnom? Mostanában kellene mennem 1 éves kontrollra, de még nem jelentkeztem be.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.