Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3901) koxx válasza powerwade (#3900) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ha ugyanazért a pénzért választhat korszerűbb felszereléssel ellátott klinikát akkor miért ne választaná azt?
Ha elszánom magam a műtétre akkor én is a focushot fogok menni. Az összes ismerős akit műtöttek náluk voltak, ráadásul nem is mostanában hanem 10 éve.

(#3902) powerwade válasza koxx (#3901) üzenetére


powerwade
senior tag

Azzal semmi gond, hogy ismerosok ajanljak mert ok voltak ott, stb... de akkor se fair lehuzni a masikat.
A korszeruseggel meg az a bajom, hogy se en se az ismerosok nem vagyunk se orvosok, se tudosok, se ... amit 'tudunk' ezekrol a gepekrol az amit a klinikak marketingje es a google elenk dob. Hamis illuzio... de muszaj hinni valamiben. Van aki a legujabb legmodernebb cuccokat keresi, szereti. Van aki a jol bevalt dolgokat preferalja. De meg1x hangsulyozom, nalam is az dontott hogy tobb kozeli ismeros is naluk vegezte a mutetet es elegedettek voltak. Nem igazan erdekel,hogy elso-masodik-szazadik generacios -e a lezer, mert nem ertek hozza. Fuggetlen szemesz is latta a szememet azota, es minden rendben. Bocs a rantert :D

(#3903) Orsi_VM válasza koxx (#3901) üzenetére


Orsi_VM
újonc

Kedves powerwade!

Érdekes megnyilvánulási formában közölted a véleményed.
Azt hiszem az előző posztban valaki megkérdezte a véleményünket arról, ki milyen alapon döntötte el, hogy melyik klinikán műtteti meg a szemét.
Én leírtam mi alapján döntöttem. Természetesen nincs 3 diplomám különböző lézertechnikákból, de a műtét előtt a legtöbb ember minden létező fórumot és leírásokat elolvas mielőtt dönt. nem utolsó sorban meglátogatja egy vizsgálat alkalmával a klinikákat. Nem magamtól találtam ki a leírtakat, hanem az elmúlt 10 év fórumozói vélemények alapján és a nálam sokkal okosabbak által vezetett blogokban összeszedett információk alapján, amit még a Budai klinika sem tagadott a gépparkja terén.
Ahogy írtad is "menjen mindenkik oda ahova gondolja", de ha megkérdezik a véleményem el fogom mondani, szerencsére nem olyan stílusban, ahogyan ezt te tetted.
Ja, és igen 22 napos a regisztrációm, mert arra gondoltam, hogy a műtétem után megosztom az élményeimet veletek. És ettől még te sem tudod elvenni a kedvem. Szerintem mindenki akkor regisztrál ide, amikor aktuálissá válik számára a téma.

Legyen szép és kevésbé fusztrált napod.

(#3904) denko válasza Orsi_VM (#3903) üzenetére


denko
senior tag

10 pont a griffendélnek!

By the way, en voltam vizsgálaton lass-nal (ST James)
Barátságos környezet, nem tolonganak, asszisztens és orvos is normális volt, mellesleg nem drága a konkurenciához képest. Itt is valami 3D femto van 20.000 pontos méréssel.

(#3905) powerwade válasza Orsi_VM (#3903) üzenetére


powerwade
senior tag

Szerintem viszonylag kulturalt voltam a szarozason kivul. Amugy erre valo a forum, elmondjuk a velemenyunket. Ki igy, ki ugy :U
Na, tobb off nem lesz a reszemrol, becsszo.

(#3906) andrisss8 válasza powerwade (#3902) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Húha, de meggyőző, hogy nem az a gond, hogy régiek a gépek a Budaiban, hanem, hogy kinek hány diplomája van, meg hogy ki mennyire szakértő :))). Azért mert Teged ez nem érdekel, azért más számára még lehet fontos szempont. Vannak, akik a golf3-ra esküsznek, de vannak, akik a legújabbra. Ennyi. Béke. Peace.

(#3907) cs.ildiko45


cs.ildiko45
újonc

Ha nem csak azok az érvek vannak, hogy jajj, de kedvesek, meg hogy milyen nagy akció van, meg hogy az ismerőseim is ott voltak, akkor mi marad, most őszintén?

Ezek mind érzelmi, hangulati megközelítések, kivéve talán az ismerőst, mert ha neki sikerült, akkor biztos nekem is fog, bár ez még sem statisztika. Ha csak néha akarok a racionális énemre hallgatni (általában nem sikerül, mivel nőből vagyok :( :) akkor ezeket is alaposan meg kell nézni:

Tapasztalat, technológiai fejlettség, garancia, orvosi szaktudás.

Ezekből a focus és a sasszem a két kiemelkedő, ez van. Sztem. :)

(#3908) andrisss8 válasza Orsi_VM (#3903) üzenetére


andrisss8
csendes tag

10 pont innen is a Griffendélnek!!

(#3909) hdekakas


hdekakas
senior tag

Sziasztok!
Na ahogy ígértem, beszámolok a féléves (plusz egy hetes mert a múlt héten lemondták az időpontot) kontrollról.
Most nem csak 2 perc volt az egész, az orvos és asszisztens is ott volt és kábé negyed óra volt. Nagyon rendesek és alaposak voltak. Pedig eddig mindig gyors volt az egész, az asszisztens olvastatott, ráírta a papírra hogy 100% és hogy fog ez még javulni.
Na szóval a jobb szem ugyanúgy 80% (mint fél évvel ezelőtt is), a bal pedig kb 110%. Lencsékkel most sem volt korrigálható, max 5% nüansznyit ha élesedett, de a következő sort már akkor sem láttam. Már nem mondta az orvos hogy "majd javul ez", rá is kérdeztem, azt mondta hogy valószínűleg már NEM javul, de persze ezt se lehet kijelenteni, volt már rá példa hogy mégis javult.
Egyből mondta az orvos, hogy na ebből korrekciós műtét lesz. Abban maradtunk, hogy az 1 éves kontrollra úgy készüljek, hogy kísérővel menjek, akkor csinál egy újabb teljes vizsgálatot, pupillatágítás, miegymás, csak az után tudja megmondani a konkrét dioptriát és hogy mennyit lehet rajta korrigálni.
És elképzelhető, hogy a bal szemen is javasolt az újraműtés, mert bár kb 110%-os, de műtét előtt képes volt a 150%-ra, és nem érti, miért "csak" ennyi lett belőle. (Lencsékkel a bal sem élesedett 150%-ra már mint a műtét előtt.)
Egyébként hozzátette hogy úgy meggyógyultak, hogy nem lehet már rajtuk meglátni hogy műtve voltak.
Úgyhogy november végén az éves kontrollon kiderül, mi lesz. Szerintem ha csak annyit lehet rajtuk korrigálni mint most lencsével, akkor nem vágnék bele, mert nem éri meg az a plusz 5-5% javulás a prk tortúrát, meg az esetleges kockázatot hogy mi van ha még ennyi se lesz mint most.
Ja, amúgy a korrekciós műtét ára 26ezer ft/szem. (Viszont nincs olyan mint itt olvasom helyeken, hogy fél év + 1 nap után már nincs garanciális műtét, meg a 90%-ra azt mondják hogy nincs rá garancia mert az már tökéletes, lebeszélnek az újraműtésről, stb. Itt a 110% is garanciás, ha 150% korrigált visus volt a papíron műtét előtt.) Kérdésemre még elmondta, hogy a korrekciós műtét csak nevében tűnik "lightosabbnak" mint az alap műtét, teljesen ugyanazzal jár minden: napokig szemzár, könnyezés, hetekig rosszabb látás, fél év napszemüveg, csepegtetés...

(#3910) Orsi_VM válasza hdekakas (#3909) üzenetére


Orsi_VM
újonc

Szia!

Akkor összeségében legalabb nem kellett erősködnöd es belátták, hogy ezt nekik kell javitani. Remelem, hogy amennyiben lesz korrekciós műtét, akkor mar legalabb minimum 130%-osak lesznek a szemeid :)
csak prk lehet a korrekciós műtét? Nem lehet valami “kellemesebb”?

(#3911) hdekakas válasza Orsi_VM (#3910) üzenetére


hdekakas
senior tag

Köszi, reméljük. Itt csak prk műtétek vannak.
Fél év múlva majd kiderül hogy mi lesz. Addig legalább nyugodt vagyok, hogy így is jól látok végül is (két szemmel), és hátha később majd lesz jobb, vagy ha romlik is akkor úgyis korrigálják.
Érdekes még hogy nagyon közelre se látok jól. Ma felvettem fater közellátó szemüvegét, és meglepődtem hogy ja hát ilyen lenne ha látnék közelre rendesen?! :D (Műtét előtt jól láttam, és 30 évesen még csak nem az öregszeműség jött rám hirtelen az elmúlt hónapokban.)

(#3912) Moleman válasza hdekakas (#3911) üzenetére


Moleman
addikt

Közelre a műtét miatt nem látsz jól, vagyis a rövidlátás miatt láttál jobban közelre, mint egy átlagember. :)
A műtét előtt -6 volt a szemem, 300 ppi alatt szabad szemmel láttam a mobilkijelzők RGB szubpixeleit. Most már nem látom, de amíg nem kell napi szinten mikroforrasztanom, ez nem túl nagy hátrány. :D

(#3913) Orsi_VM válasza hdekakas (#3911) üzenetére


Orsi_VM
újonc

Nagyon közelre nekem sem olyan, mint régen. De szerintem is a műtét miatt van és azért mert rövidlátók voltunk. Azért jó, hogy megnyugodtál :)

(#3914) hdekakas


hdekakas
senior tag

Aha, akkor emiatt lehet.
Viszont közelre meg lencsével korrigálható a látásom. Távolra meg nem. :D
Na de pl páromnak mutattam egy apró betűs szórólapot 2 cm-ről, simán elolvasta (én abszolút nem láttam), utána kar távolságból is gondolkodás nélkül leolvasta (én meg már abból a távolságból se láttam belőle semmit, csak olyan fél kartávból.)
Szóval akkor van akinek közelre is nagyon jó, meg távolra is nagyon jó a látása.

(#3915) hdekakas


hdekakas
senior tag

Na tegnap voltam egy optikusnál, mondom látásvizsgálatot szeretnék.
A bal szemem 110%-ról 150%-ra korrigálható lencsével! Szóval a bal szemem bár jó, de az is tuti korrekciós lesz novemberben. Tényleg, szuper volt, ahogy rakta a lencsét, és újabb sorok is tűélesen látszódtak általa. :)
A jobb szemem viszont tényleg 80%-os, és ő is hiába rakott be akármilyen lencsét, egy dekával se lett jobb. És ő sem tudja hogy miért. Na ez az ami aggasztó. :( Annyit tett hozzá, hogy "nagyon görbe a szaruhártya".
Ja, és megerősített benne, hogy plusz 0,5 dioptriásak lettek a szemeim, és ezért nem látok közelre (se) jól.
Olvastam neten, hogy volt akinek pár éve nem sikerült a lézeres műtét, és mindkét szemével 20%-ra lát, és semmivel sem korrigálható már, és újraműteni sem lehet, szóval "ő így járt és kész". Úgy látszik, én vagyok az országban a második, -csak nekem szerencsére nem 20, hanem 80 százalék.

(#3916) g4mer válasza hdekakas (#3915) üzenetére


g4mer
senior tag

Nem minenki fórumozik, akik úgy jártak mint te, valószínűleg sokkal több ilyet eset van.

Nekem 2. év tapasztalatai:
Szemszárazság nagyjából megszűnt, tudatosan leszoktattam magam egyik napról a másikra a naponta történő műkönny használatról.
Este még mindig csapnivaló,fényudvar problémák még mindig fenn állnak, és valószínleg így is maradnak már.
Jobb szemem élesebb, viszont érdekesség, hogy 3-4 hetente rájön valami, és utána 1 hétig tök homályosan látok vele, majd folytatódik elölről az éleslátás. Ez is maradandó szerintem.

Sic Parvis Magna

(#3917) andrisss8 válasza g4mer (#3916) üzenetére


andrisss8
csendes tag

A műkönnyet nem kell elhagyni, sokaknak már az irodai munka is kiszárítja a szemüket és homályosan látnak... ezért csepegtetnek, nem az ördögtől való dolog szerintem... Én is elhagytam 3 hónap után, de ha száraz a szemem akkor csepegtetek és pont.

(#3918) g4mer válasza andrisss8 (#3917) üzenetére


g4mer
senior tag

Én műtét óta folyamatosan csepegtettem. Amikor pont abban a szakaszban vagyok, hogy homályosan látok, nem oszt nem szoroz semmit.

Sic Parvis Magna

(#3919) andrisss8 válasza g4mer (#3918) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Ok, te írtad, hogy leszoktattad magad tudatosan a műkönnyekről, azért írtam, hogy azt nem kell örökre elengedni, szerintem. Én mindenestre használom, ha úgy érzem, hogy száraz, vagy csak "érzem" a szemem. Allergia játszik amúgy? Mert az is bekavarhat...

(#3920) Dora87 válasza gabamanci (#3860) üzenetére


Dora87
újonc

Régen olvasgattam itt, nekem már több mint egy éve volt a femto műtétem a Budaiba és nyilván kicsit kiesett a fókuszból a téma. Valahogy eszembe jutott, hogy végigpörgetem és a hozzászólásod megragadta a figyelmem, mert nekem pont ellenkező volt a tapasztalatom a Budaiba. Amikor telefonáltam, hogy panaszom van szemszárazsággal türelmesen végig hallgattak, adtak tanácsot, sőt javasolták, ha nem szűnik az érzés nyugodtan menjek be megnézik. Szerencsére a telefonon kapott tanácsokat követve megszűntek a panaszok, úgyhogy erre nem volt végül szükség. Na mindegy, csak le akartam írni, hogy én nem tapasztaltam, amit a barátnőd. A lényeg végül is, hogy elégedettek vagytok mindhárman a klinikával és az eredménnyel :)

(#3921) Dora87 válasza powerwade (#3896) üzenetére


Dora87
újonc

Tök jó ezt olvasni, én is a Budiaba műttettem femtoval egy éve és azt ajánlom mindenkinek azóta is, de itt a fórumon most, hogy átpörgettem az utóbbi fél év hozzászólásait nem nagyon olvastam róluk, pedig én nagyon elégedett voltam mindennel: a folyamattal, a műtéttel, az orvosokkal és az eredménnyel is. :DD
Az eszközökről én is kérdeztem anno az alkalmasságin az orvost és tök korrekten elmondta, hogy mi a különbség a klinikák femto gépei között. Engem végül azért győzött meg a Budais gép, mert ez juttat legkevesebb energiát a szembe (Ezt a visumaxos reklámok is hangsúlyozzák, hogy mennyire fontos és a Budais gép még a visumaxnál is kisebb energia bevitellel dolgozik). Az meg, hogy egy egyébként tök modern gép 2-5-10 éves szerintem teljesen mindegy. A Visumax kb 2-3 éve van talán, de nyilván 5 év múlva is használni fogják a Sasszembe, meg a Focusba pedig addigra 7-8 éves lesz, de mivel szabályok szerint karban tartják majd, nyilván semmivel sem lesz rosszabb mint most. Uff, mindenki az alapján válasz, ami neki fontosabb, van akinek ez a személyes ajánlás, van akinek a technika, a lényeg hogy mindenkinek jó lesz a szeme a végén és nem kell végre az az átok szemüveg :))

(#3922) gabamanci válasza Dora87 (#3920) üzenetére


gabamanci
újonc

Nekem még viszonylag friss az élmény, mert még csak épp, hogy három hónap telt el, de minden nagyon okés :DD :DD . Elmúlt a szemszárazság és már két nap múlva beállt a tűéles kép. Csak az zavar, hogy megvártam a "barátnői trónok harca" végét és nem én voltam az első, aki megcsináltatta a szemét. Mostmár mindegy. A "budais" barátnőm lelkében azóta is ott a tüske :W , hiába mondtam neki, hogy engedje már el, van ilyen, nem kell felfújni :) . Mondjuk sokszor hecceljük is, mikor kiszárad a szeme, hogy nem akarsz telefonálni? :) . Tudom, nem szép dolog, de hát ő kezdte, amikor elkezdte tolni a szekerüket :). Megfogadtuk többször, hogy abbahagyjuk, itt lenne az ideje tényleg :).

(#3923) andrisss8 válasza gabamanci (#3922) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Tudhatnád, hogy a száraz szem és a medve nem játék :)))

(#3924) Brago Hott


Brago Hott
újonc

Sziasztok!
Egy hete voltam Visumax HD-n a Focusmednél, rövidlátással. Sajnos az itt sokak által leírt fantasztikus élmény nálam kimaradt, kissé irigykedve olvasom, hogy már este nektek minden oké, pár nap múlva vezettetek, stb.
Nekem reggel ébredés után nagyjából az első Tobradex csepegtetésig éles a kép. Az élességet úgy tíz méteren belül kell érteni. Ha kinézek az ablakon, akkor jó fényviszonyok mellett, erősen hunyorogva egy-egy pillanatra sikerül távolabbi dolgokat is tisztán látni.
Nap közben a látótávolság fokozatosan csökken, a nap végén már tiszta homály minden, max kartávolságra látok tisztán. Már reggeltől kezdve sok múlik a fényviszonyokon, csak erős fényben látok és minden ami nem kap direkt fênyt az homályos marad.
Holnap lesz az egy hetes kontroll.
Egyelőre nagyon csalódott vagyok. Azért választottam a Visumaxot, mert gyors eredményt ígért, ehhez képest egy hete semmi érdemi javulás. Távolra látás híján vezetni nem tudok, így dolgozni sem, illetve mivel olyan helyen élek, ahol kocsi nélkül lépni sem lehet, eléggé meg vagyok lőve.

(#3925) andrisss8 válasza Brago Hott (#3924) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Azt megkérdezhetem, hogy hány éves vagy és hogy mekkora dioptria, meg cilinder volt? Nekem is Visumax volt és minden klappolt, ahogy ígérték és pár nap múlva már tisztán láttam. Ez azóta is így van. Hány kontrollon voltál eddig és ott mit mondtak?

(#3926) Brago Hott válasza andrisss8 (#3925) üzenetére


Brago Hott
újonc

45 éves vagyok, -5.5 volt, 0.5-ös cilinder. Mivel kezdett lassan a közellátásom is romlani, nem akartam olvasó szemüveget is használni. Úgy is beszéltük meg, hogy, a bal szemen hagynak egy fél dioptriát hogy közelre is lássák azért. Ezzel a részével nincs is gondom. Közelre tökéletesen látok, jobban mint előtte, a jobb szemem pedig 110 %-os volt a másnapi kontrollon. Azt is feljegyezték, hogy homályosan látok. Holnap lesz az egy hetes kontroll.
Nekem az a bajom, hogy reggel éles csak a kép, ébredés után pár percig, utána folyamatosan romlik, néhány óra múlva pedig már csak egészen közelre éles, egy fél méteren túl csak homályos foltok vannak. És nem érzem úgy, hogy javult volna egy hét alatt. Az egyetlen érdemi változás, hogy már nem két óránként ébredek fel éjjel, hogy száraz és szúr, csak egyszer egy éjszaka.
Igazából reménykedem, hogy majd lassan javul, mert amikor pihent vagyok majdnem tökéletes a dolog. Inkább az a gondom, hogy az ott elmondottak és főleg a sok vélemény alapján amit olvastam én is arra számítottam, hogy pár nap után nagyjából minden rendbejön és nagyon nem így lett.
A Focusmednél nagyon normálisak voltak, egy rossz szavam sincs rájuk, de jobb lett volna, ha előre tudom, hogy esetleg hetekre kiestek a munkából.

(#3927) andrisss8 válasza Brago Hott (#3926) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Nem vagyok szakértő, de az itt leírtakból azt látom, hogy ez idővel javulni fog, mivel a pihent állapotban jó az helyzet. Most a tobradex még szárítja a szemet, hiába csepegtetsz. Ha elhagyod, jobb lesz, hidd el. A műkönnyeket pedig érdemes cserélgetni majd, mert az is számít. Kb. minden harmadik emberke erről számol be... Amúgy az ígéreteknél szerintem hozzá kéne tenniük, hogy leginkább 20-30 éves kor között működik inkább "a tökéletes szem másnapra" projekt :) .

(#3928) CyberPunk666 válasza Brago Hott (#3926) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Nekem ez 2 dolognak tűnik:
1, tanul a szemed és az új állapot miatt nagyon fárad.
2, nagyon száraz a szemed és iprai mennyiségű műkönnyet kellene használnod

műkönny:
Nekem mindenki másmilyet javasolt, nem működtek.
Az elvileg legjobb sem. Aztán begurultam, bementem vettem 5 félét és a szerintük leggagyibb volt az egyetlen, ami bevált. Azóta is azt használom. (víz bázisú pedig mindenki az olajosakat ajánlgatta)

(#3929) Brago Hott


Brago Hott
újonc

Tegnap a kontrollon is nagyjából ezt mondták, száraz és fárad. Amúgy lassan javul a dolog, délelőtt a verőfényben egész jól láttam a Duna túlsó partját és csak dél körül fáradt el teljesen a szemem.
Megnyugtatott valamennyire a doktornő és hát a gyógyulás az nyilván eléggé egyénfüggő, az én esetem elég jól példázza ezt.
Azt gondolom, hogy előbb-utóbb rendbejön minden és azt is, hogy jó hogy van ez a lézeres kezelés, mert amikor éppen tiszta a kép igazán élvezem, hogy se közelre se távolra nem kell szemüveg. De aki esetleg még gondolkozik és véleményeket olvas a műtétről, legalább számolhat vele, hogy vannak esetek amikor nincs csodás gyógyulás, hanem esetleg hetekig tart, ami másnak két napig.

(#3930) CyberPunk666 válasza Brago Hott (#3929) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

A leírásod alapján szárazabb a szemed az átlagnál. Főleg, ha annyira, hogy éjjel felébredtél rá!

Használsz műkönnyet? Mennyire gyakran csepegtetsz? Milyen bázisú? Utána javul valamennyit?
Légkondiban és valamire hosszan koncentrálva (monitor, könyv) gyorsabban szárad.

[ Szerkesztve ]

(#3931) Brago Hott


Brago Hott
újonc

Visolt és Hyabakot használok, amíg itt nem írtátok eszembe se jutott, hogy másfélét is próbáljak. Ezt a kettőt ajánlotta a doki, de majd holnap nézek másik fajtát is. Fél óránként - óránként csepegtetek attól függ mennyire száraz. Utána javul valamit, igen. A Corneregélt meg reggel és este használom. Azt is megfigyeltem, hogy amikor a szabadban vagyok lényegesen lassabban fárad el a szemem, talán mert világosabb van és nem kell annyira eröltetnem. A fény nem zavar, arra is gondoltam, hogy veszek egy olyan szemüveget, ami csak uv védelemmel van ellátva, de nem színezett. Amit vettem a műtét előtt nagyon jó, de elég sötét és egyelőre még rosszabbul látok vele, napszemüveg nélkül meg nem mennék ki a verőfényes uv sugárzásba ha már ennyit kínlódtam eddig. Gondolom ez tényleg fontos lehet, mert elég sokszor elmondták.

[ Szerkesztve ]

(#3932) CyberPunk666 válasza Brago Hott (#3931) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Ha utána javul és a szabadban nem lassabban jön elő, az is a száradásra utal.
Bent jellemzően légkondi -> szárazabb levegő
Bent jellemzően gép/telefon ->ritkább pislogás ->szintén jobban kiszárad

Nagyon tipikus szemszárazság tünet mindegyik.

(#3933) student


student
őstag

10 éves update:
-6-ról műtőttek 2009 nyarán 23évesen. Akkor 110% lett.
KB. 5 év után kezdtem el érezni hogy már nincs meg a sasszemem :(
Most -0.75 mind kettő, csak vezetéshez használom szemüveget.

(#3934) g4mer válasza student (#3933) üzenetére


g4mer
senior tag

Prk-val műtöttek?

Sic Parvis Magna

(#3935) student válasza g4mer (#3934) üzenetére


student
őstag

igen

(#3936) andrisss8 válasza student (#3935) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Ez egy korrekt eredmény, kösz, hogy megosztottad!

[ Szerkesztve ]

(#3937) g4mer válasza andrisss8 (#3936) üzenetére


g4mer
senior tag

Mitől korrekt? Ugyan úgy szemüveg kell neki, nem egy életre szóló dolog ez, én úgy sejtem, max ha 40 évesen vág bele valaki.

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#3938) andrisss8 válasza g4mer (#3937) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Szerinted ami 5-6 évvel a műtét után történik a szemmel, az a lézeres műtét miatt van? Szerintem nem. Ha egy éven belül mondjuk romlik, akkor nem írtam volna, hogy korrekt az eredmény. Viszont a 6 év az már jelentős idő. Annyi idő alatt már olyan sokféle hatás érheti a szemet, a testet, a szervezet, anyagcserét, hormonháztartást stb... amit szerintem már nemigen lehet előre bekalkulálni. Erre írtam, hogy korrekt.

(#3939) CyberPunk666 válasza g4mer (#3937) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Azért a szemüveg kell és szemüveg kell között is van különbség.

A -6.00 és a -0.75 között hatalmas különbség van a mindennapokban. Az egyikkel a szemüveg hasznos és néha kell, a másikkal létezni nem tudsz nélküle.

(#3940) cocka


cocka
veterán

Sziasztok!

Nekem kb. -0.75 a bal és -2.75 a jobb szemem. Azt mondták több helyen, hogy 0 és -1 közt nem műthető. Ez igaz?

Plusz ujjlenyomatszerű homályok vannak a szaruhártyámban. A sasszemben voltam tavaly, elkezdték az alkalmassági vizsgálatot, aztán a szaruhártyatérképezés után rögvest félbehagyták. Közölték, hogy a műtét nem javasolt. Másik helyen meg azt mondták, hogy műthető, de csak PRK-val és nincs garancia arra, hogy nem romlik vissza.

A homályok miatt szemüveggel nem korrigálható elég jól, a kontaktlencsét meg amúgy se bírnám.

Egy szemet szoktak műteni?

(#3941) koxx válasza cocka (#3940) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Persze, hogy műthető, az árak is azért vannak úgy megadva. 0,75-ös szemet műteni valóban felesleges.

(#3942) Brago Hott


Brago Hott
újonc

Újabb hét telt el. Visszajöttem dolgozni, kocsival. Hát nem mondanám, hogy tökéletes a helyzet de megoldható. Nem látok tökéletesen, de ahhoz elég jól, hogy ne jelentsek veszélyt se magamra se másokra.
Az elmúlt két napban, kb délre teljesen kifáradt a szemem. Most jöttem rá, hogy a jónak gondolt monitorom mennyire nem jó, az otthonitól semmi bajom, ennél meg fél óra után már fáj a szemem. Úgyhogy azt kicseréltem egy jobbra. A munka után még hazakommandóztam magam, de aztán kb. csukott szemmel töltöttem a nap hátralévő részét, sűrű csepegtetések közepette. Igazatok volt a műkönnyel kapcsolatban, úgy néz ki megtaláltam a nekem megfelelőt, nagyságrendekkel jobb a helyzet ha ezt használom, mint a többivel.
Fájdalmasan lassan, de javul a helyzet. Küzdök a napszemüveggel is, amit előre vettem túl sötét, így, hogy az élességgel még gondok vannak sokat számít az is, hogy sötétebb a kép. Úgyhogy most fényviszonyoktól függően váltogatok a nagyon sötét, közepes és a víztiszta között,
Érdekes megfigyelésem, hogy bár előre nem látok élesen mindent, az oldalsó visszapillantó tükörbe nézve a világ végéig is ellátok, elég furcsa.
Szóval ha nem is egy-két nap alatt, de azért lassan-lassan javul a helyzet. Egyre hosszabb reggel az ébredés utáni időszak, amikor majdnem tökéletesen látok.

(#3943) HS 2142 válasza Brago Hott (#3942) üzenetére


HS 2142
őstag

Erős szemszárazság esetén kipróbálhatod a szemgéleket is (pl.: Corneregel, Vidisic), vény nélkül kaphatóak, érdemes lehet utánaolvasni. Leginkább közvetlenül lefekvés előtt érdemes használni, amikor már amúgy sem nyitod ki a szemed, de ha szükséges, lehet nap közben is, még a szemcseppek előtt 30-60 perccel. (De mivel ezeknek a készítményeknek nagyobb a sűrűsége a szemcseppeknél, pár percig nem fogsz 100%-osan tisztán látni.)

I am...the architect of my own destruction...So this is it. What is written in the timeline cannot be changed.

(#3944) noja11


noja11
újonc

Koszi szepen utolag is a velemenyeket!
Vegul a Budait valasztottam, meg is volt a mutet kedden, diamond femto.
A mutet rendben volt, mindenki kedves volt es segitokesz, ilyen szempontbol nem ert meglepetes, mondjuk en fel is keszultem lelkiekben az esemenyre, igy a beavatkozas sem volt sokkolo, fajdalmas meg aztan vegkepp nem.
Persze en is vartam a “hurra, vegre minden éles!” elmenyt, amibe azert csuszott nemi hiba. A bal szemem tokeletes, eles minden es azonnali fokuszalas is van, a jobb viszont eletlen (-1d saccperkb) es ez a helyzet gyakorlatilag valtozatlan az elso naptol mostanaig. Ez a 4. nap, tudom, legyek turelmes, de lassan inkabb az aggaszt hogy nincs semmilyen valtozas es ez igy marad. A szemszarazsag nekem a mutet masnapjan volt drasztikus, azota abszolut vallalhato, hasznalom is a mukonnyet rendesen. Az 1 hetes kontroll hetfon lesz. Mit gondoltok, erdemes valahogy “edzeni” a szemet vagy csak csinaljam a mindennapokat ahogy eddig..? Az en esetem ugyan kozel sem dramai, de azert ez a kulonbseg a ket szemem kozt nem tul komfortos...

(#3945) andrisss8 válasza Brago Hott (#3942) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Most azt mondod, hogy fájdalmasan lassan, de javul a helyzet, egy év múlva meg valószínűleg már nem is fogsz rá emlékezni. Száraz a szemed, segíts rajta és jó lesz ez!

(#3946) andrisss8 válasza noja11 (#3944) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Az egy hét nem sok idő egy femtoműtétnél. Edzeni úgy tudod, hogy öntöd bele a műkönnyet és ha nem jó, akkor variálod bátran. Megértem, hogy többet vártál, mert persze vannak, akiknek szinte egyből éles lett minden, vagy legalábbis így emlékeznek vissza (én, Visumax :) ) de ne csüggedj, mert szerintem szépen be fog állni. Majd jelezd, hogy mi volt a kontrollon.

(#3947) noja11 válasza andrisss8 (#3946) üzenetére


noja11
újonc

Koszi a biztatast! :)
Ahogy sejteni lehetett, a Doktornő is azt mondta, hogy varjak es legyek turelmes. Mindenesetre hozzatette, hogy ha valoban nem lesz valtozas a kovetkezo 2 hetben sem, akkor menjek be es megnezik, legrosszabb esetben korrekciot is vegeznek, teritesmentesen. Amit osszessegeben elmondott, az korrekt volt, a stilusa viszont annal kevesbe. Ki kellett allnom magamert, mert persze rogton szabadkozott, hogy nagy cilinderem volt stb, es ezt meg le is nyelnem, mert itthon ez mar csak igy megy, de amikor szamonkero hangsullyal megkerdezte, hogy 3 evvel ezelott (akkor voltam naluk alkalmassagin es megfeleltem) miert nem muttettem meg es miert mentem a Maria utcai szemeszetre, akkor kinyilt a bicska. Nalam ugyanis az volt a story, hogy elmentem akkortajt a Focusba is, kivancsi voltam ott mit mondanak es ott keratoconus gyanuval elutasitottak es elkuldtek a Maria utcai szemeszetre tovabbi kivizsgalasra. 2 ev utan ott megallapitottak hogy kizarhato ez a betegseg igy iden visszamentem a Budaiba. A Dokino meg most ezt magara vette. Szerencsejere diplomatikus vagyok, igy elmondtam normalisan, hogy az ember egy ilyen komoly mutet eseten azert eleg ovatos, es mivel nem vagyunk orvosok, tobb velemenyt is szeretnenk meghallgatni es hogy ez nem barmelyik orvos szakmai hozzaertesenek volt a megkerdojelezese,....de hogy ezt tenyleg meg kellett magyaraznom, ..nonsense. Mire egyebkent ő azzal reagalt, hogy keratoconusra ők is szűrnek es nem erti, hogy akkor miert... Itt inkabb elengedtem a dolgot, bar arra szivesen emlekeztettem volna, hogy az alkalmassagin nem kotik epp az ember orrara h a 8. gép, ami moge beul, az epp mit vizsgal.. Szokasos orvosi arrogancia. Na de koncentraljunk a gyogyulasra! :)
Bocs, ha hosszu lett!

(#3948) andrisss8 válasza noja11 (#3947) üzenetére


andrisss8
csendes tag

Ezek szerint a Doktornő úgy érezte, hogy megkérdőjelezted a szakmai tudását azzal, hogy csekkoltattad más helyen is a szemed és elmentél a focusba, meg a klinkára? És azt nem vette szakmai tudás elismerésének, hogy végül mégis visszamentél hozzájuk és rájuk bíztad a szemed világát? :) Pedig ez az, nem?

(#3949) CyberPunk666 válasza noja11 (#3947) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Mennyi volt a kiindulás cylinder?

(#3950) noja11 válasza CyberPunk666 (#3949) üzenetére


noja11
újonc

@ andrisss8, igen, szerintem is, de hat latod.. :)
De hozzateszem, hogy a tobbi cirka 6 ember akivel meg dolgom volt normalisak voltak, szoval ettol en meg ugyanugy ajanlanam a klinikat..1-2 smirgli mindig akad..

-4,75 es -4,25 volt eredetileg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.