Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3674) King Unique válasza hajbel (#3672) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Az SSD állapotát és működését nyilván SATA-n lenne célszerű letesztelni, mert USB-n néha előfordulhatnak furcsaságok. Illetve utóbbinál a működést akár az adott hardveres / szoftveres környezet is befolyásolhatja és lehet másik gépen / másik OS alatt nem produkálná az említett jelenséget. Valamint a másik topikban is említve volt, hogy USB 3.0-n általában a TRIM sem működik. Bár én emiatt eddig nem tapasztaltam problémát, de nyilván az lenne az ideális, ha működne.

Ha 2,5" külső házat akarsz venni hozzá, akkor a másik topikban ajánlott típusok megfelelhetnek. Viszont, mivel a legtöbb 2,5" SSD csak 7 mm magas, ezért lehetne akár eleve ilyen méretre szabott külső házat is választani a stabil belső rögzítés miatt —► [link]. Persze ennek annyi hátránya azért van, hogy értelemszerűen egy 9,5 mm-es notebook HDD már nem fog beleférni.

Továbbá, ha ki akarod használni USB 3.0-n az SSD max. sebességét, akkor ehhez az alábbi paraméterekből mindenképpen szükség lesz az UASP mód támogatására. Illetve nyilván még az is feltétel, hogy a külső rack USB-vezérlője SATA 6 Gbps alapú legyen. Valamint célszerű olyan külső házat venni, amelynél lehet a firmware-t is frissíteni. Ez legutóbb nagyon jól jött egy másik esetnél, ahol szintén SSD-t használt az illető —► [link], [link].

Ha SATA - USB átalakító adapter kell, akkor például az alábbi típust tudnám ajánlani —► teszt.

Ennél szintén lehet frissíteni a firmware-t, illetve mások is használják SSD-hez. Viszont a vásárlásnál figyelni kell, mert kétféle változat létezik belőle. Egyébként a tesztben szereplő a SATA II-es változat.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.