Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
válasz Snip3r_HUN #1444 üzenetére
Ha megjelenik kipróbáljuk,és leteszteljük az tuti!
-
Grózi
Topikgazda
válasz Snip3r_HUN #1448 üzenetére
Nálunk akkor lesz minimum 80K.Szlovénból kell megrendelni.Nagyon jónak tűnik,de megvárnám az első teszteket.
A 68 mm vastag radi komoly hűtésre képes,de ehhez komoly statikus nyomású venti is kelleni fog.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
-
Whysperer
addikt
Hjaja csak a vicc,hogy pont ezt a 3-t néztem ki ma mert kellett volna vennem egyet. (mivel ma is dolgozok otthon meg hétvégén kell és hétfőn elutazom) Egész Budapesten nem lehet kapni Se Tritont, Se LEPA-t se Enermaxot. 12 Boltot hívtam fel és csak 3-8 napos megrendelésekre 8)) VICC ,de azért CPU ZSÍR-t lehet kapni 8)
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
R̲e̲m̲
senior tag
Sziasztok!
kompakt vízhűtőből, ha leengedem a lötyit mivel pótolható?
(abban az esetben, ha nem akarok 3-5000 ft-ért egy liter valamit venni)
ioncserélt víz mennyire jó erre a célra?ja! egy triton az alany.
(ha van valakinek 1 méter 13/10es átlátszó csöve, és megválna töle, legyen olyan kedves és dobjon egy privátot!)
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Grózi
Topikgazda
-
KAMELOT
titán
Melyik a jobb választás?
DEEPCOOL Captain 360 vagy ENERMAX Liqtech 240V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Whysperer
addikt
válasz KAMELOT #1468 üzenetére
Én most veszek egy ENERMAX Liqtech 240. Nyaralsá után megyek érte sz.tem. Elvileg jó csak hangos.. de két Noiseblocker ,Aksa megoldja azt is vagy Cougar Vortex.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
Kamelot.. szóval az Enermaxot azért veszem meg mert 30 heylett 20-ért kapom meg és azárt mert bolti garis csak ajándékba kapta a haverom és nem fér be a gépébe..,de Azt írja,hogy OC-ba is lazán hűt csak a ventik ahangosak ,de bontang jól hűti az OC i7 4790k-t.
"egy intel i7 4790K -t hűtöttem vele amit 4.4 Ghz -en pörgettem ... és tökéletesen elbirta EGY VENTIVEL IS ... viszont az nagy negatívuma hogy hangos NAGYON! "
Szóval arra raksz 2 minőségi halk ventit akkro . jó vétel. Nekem ilyen lesz rajta majd. : NB-eLoop® Series
120mm [link] vagy [link] Cougar Vortex[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Hát éppen ez az! Mert ha valami elromlik elég csak azt cserélni és bármilyenre cserélheted, nem kell ugyan az a típus. Vehetsz erősebb pumpát is pl.
Azért kérdeztem rá, hogy képben legyek, de akkor ahogy látom nem éri meg kompaktot venni. Szerelhetőből lehet venni olcsót is amit aztán fokozatosan lehet fejleszteni!
Talán akkor marad a komplett vízhűtés![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Grózi
Topikgazda
válasz eventus #1479 üzenetére
Akkor itt van ez:[link]
Mondjuk én a tartályt cserélném,de inkább ezt választanám-ez elbír egy vga-val is:[link]
És ha nem vagy totális balf..z,akkor össze rakni se nehéz.
KAMELOT Neked is.Ha kompakt akkor max. 20 k körül érdemes rá áldozni véleményem szerint.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
KAMELOT
titán
-
Grózi
Topikgazda
-
eventus
veterán
EK Varder 120mm Radiator Fan Review [link]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
Grózi
Topikgazda
válasz eventus #1486 üzenetére
Ez eléggé fogd meg semmi..Ezekben a ventikben rejlő erő egy 45-60mm-s radinál jön ki,nem egy 27mm-s játékradinál.Továbbra is kíváncsian várom,ha kapható nálunk majd letesztelem.
-
_Wasp_
csendes tag
Urak,
Gondoltam közzéteszem a hosszabb távú tapasztalataimat a kompakt vízzel amit beépítettem a gépembe.
(típus: Enermax Liqmax 240).- környezet: Shuttle ITX ház, i7 4790k processzor, GTX660 videókártya, 32GB ram, SSD+HDD.
- A gép folyamatosan (7/24) megy, általában 20-30%os processzorterheléssel, idő 20%-ában többel, tehát akár 70-80%-os terhelés mellett. (állandóan megy rajta 3-4 virtuális gép win7-tel, nagy adatbáziskezelő, de megesik, hogy CS:GO-t játszok mindemellett)
- a lakásban nincs klíma, viszont most nyáron meleg az volt (van)
- Hálószobában van elhelyezve a PC tehát tévét nézek, alszok mellette egy csöndes házban.
- a ventillátor szabályozását a biosra szoktam bízni, de alkalmanként hosszabb távú terheléshez bekapcsolom a speedfant is.Bios szabályozással most pl. a proci 60% totál kiterheltség mellett 65 fokos volt teljesen csendes módban (környezeti hőmérséklet kb 30 fok lehet)
Speedfant elindítva (ami nálam úgy volt beállítva, hogy inkább legyen a ventillátor hangos, de a gép megfelelően hűtve. A hőmérséklet leesett 60 fokig, ami 5 fok csökkenés, azonban itt már a ventillátor 75-80%-on pörgött, ami zavaró szélzajjal jár, hacsak nem fejhallgatót használok pl játékhoz.
kb 60%os ventillátorfordulat (1200 rpm) nálam a lélektani határ, ami még nem hallható, afelett a zaj hirtelen kezd erősödni és már túl sokat nem is nyerek hőmérsékletileg.
Aki nem nagyon aggódós, szerintem ilyen teljesítményű konfigurációban nem kéne 50%-os ventillátorfordulat fölé mennie, én csak azért szoktam bekapcsolni a Speedfannak a BIOSnál jobban hűtő és zajosabb beállításait, mert épp mindegy, tehát elmegyek otthonról, vagy épp mindegy, mert játszok és úgysem hallom, de azt hiszem, ez átlag usernek teljesen felesleges lenne: "zajmentes" állapothoz képest túl kicsi a delta t nyereség,
Szivárgást persze nem tapasztaltam, igaz, lehet hogy észre sem venném.
Én összességében elégedett vagyok a kompakt vízhűtéssel, jobbak a tapasztalataim, mint amire számítottam, képes volt a viszonylag combos konfiguráció disszipációját csendesen kordában tartani, még ebben a nagy melegben is - messze maradva az üzemeltetési határértékektől.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Üdv.
Talán nem teljesen ide való lesz ez a kérdés, de hátha tudtok valami tanácsot adni számomra. Szeretnék venni egy komplett vízhűtést a processzoromra (i5 3570k). Ezzel a kezdéssel indultam neki a keresésnek, és találtam ezt a Raijintek triton vízhűtést, ami mind árban és felszereltségbe jó lenne nekem. Viszont, találtam róla ezt a videót, és megörültem, hogy ezt a hűtést közre lehet fogni egy vga vizes blokkal. Egy radeon r9 290-em van, és arra lennék kiváncsi, hogy mennyire lenne ez így összekötve életképes? Le tudná úgy hűteni a procit és a vga-t egyszerre, hogy egyik se melegedjen túl? Egyátalán, mivel ez egy "komplett" vízhűtés, szét lehet ezt így szedni? (azért gondolkodom ilyen dolgokban, mert habár a proci gyári hűtéssel sem melegedett még soha túl, a videókártyára viszont jó lenne valami víz, és, ha ez a kettő együtt működne )
-
Grózi
Topikgazda
válasz Zsírkrétamen #1489 üzenetére
Azért ahhoz a vga+cpu pároshoz azért kevés lenne.Meg lehet csinálni(többen is tették),de kiváló hőfokokra ne számíts-ahhoz komolyabb radi,pumpa és folyadék mennyiség kell.
-
senior tag
Rendben, köszi Esetleg, be tudnád linkelni, hogy ki csinálta már meg (esetleg innen a fórumról, tehát valami magyar szöveg), és hogy milyen értékeket kapott? Úgy gondolom, talán még így is jobban járom, mint a 290 ref hűtésével, a proci meg amúgy sem melegszik túl.
Illetve gondolom, ha megbontom az egészet, akkor újra kell töltenem folyadékkal. Van valami infó arról, hogy mennyi (és esetleg milyen) folyadék kell bele? -
Milka 78
nagyúr
válasz Zsírkrétamen #1491 üzenetére
Nézd csak meg az adatlapom.Pont ilyen kombóm van amit írtál,de ehhez 2db kompakt kellett,hogy kellemes legyen a hőfok mindenhol,nagy melegben,masszív oc-vel.
A 290x fűt mint az állat. -
KAMELOT
titán
válasz Zsírkrétamen #1489 üzenetére
Ahogy a kolléga írja...nagyon kevés lenne az oda. Legalább 3+2 radi erős pumpa és nagy tartály!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Grózi
Topikgazda
válasz Zsírkrétamen #1491 üzenetére
Főleg külföldi fórumokon láttam,google-vel keress rá.Milka 78 és KAMELOT is írja,hogy kevés lesz ehhez....
Két kompakt árán pedig kapsz olyan szettet(korábban linkeltem) ami sokkal hatékonyabb lesz.[ Szerkesztve ]
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz KAMELOT #1493 üzenetére
Kompakt vízzel felejtős,+nagy tartály sem kell. (Pumpából is az olcsóbb phobya dc12-200 is elbírná). Anno itt is 3570k + egy 290-es volt a rendszerben egy db 360-as radival voltak hűtve push/pull-ban.
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
senior tag
Igen, 1-2 tesztet én is láttam, de ezekből nem derült ki sok minden.
Köszönöm mindenkinek a véleményét, akkor inkább maradok a cpu kompakt hűtés, és vga léghűtés mellett, kicsit olcsóbban jövök így ki.
Érdemes erre a procira egy Corsair h55-öt venni? A későbbiekben max 4ghz-ig húznám a procit, már amennyiben elegendő ez a hűtés. -
Whysperer
addikt
válasz Snip3r_HUN #1495 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Snip3r_HUN #1495 üzenetére
Akkor meg is válaszoltad....szerintem segíts neki privátban, mivel neked van személyes tapasztalatod!
(#1497) Whysperer: Ennek a videónak akkor lenne értelme ha menne a tesztprogi és közben mutatná a hőfokokat!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest