Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Lázadó tárgy
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_grrr_
csendes tag
válasz Dr. Gonzο #1993 üzenetére
Arra gondoltam - lehet naívan -, hogy egy radiátor+pumpa+cpu hűtő+gpu hűtő az egyszerűbb, jobb, olcsóbb és halkabb mint 2x teljes szett. És helyigénye is kisebb. Azt tudom, hogy vannak olyan kompakt rendszerek, amikhez lehet kiegészítőként gpu kört is adni, de azok a csúcs vga-kat célozzák és nekem most nincs okom, hogy csak a hűtő miatt vegyek új vga-t. Azért köszönöm az ötletet, érdekesnek tűnik a G10.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Gonzο
senior tag
-
eventus
veterán
EK Predator 240 AIO Liquid Cooling review [link] Így magában nem jobb, mint a "korszar"
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Sikerült beneveznem egy Deepcool Maelstrom 240 kompakt vízhűtésre, ami pár napja szépen teszi is a dolgát.
Mivel új a hűtés, így "betanulás" alatt vagyok és gondoltam rákérdezek, hogy ezek a kompakt rendszerek mennyire szeretik, ha az alaplap a proci hőfok függvényében szabályozza DC módban a vízpumpa feszültségét?
Vadi új az alaplap is és rányomtam egy auto q-fan control beállításra BIOS-ban, aminek következtében a pumpa fordulatszáma 6000+ rpm-ről 3800 rpm magasságára csökkent IDLE állapotú 35 fok környéki proci esetében.
Nem tudom, hogy az alacsonyabb fordulatszám hosszútávon mennyire tesz jót ezeknek a pumpáknak, így előbb gondoltam kérdezek, mielőtt pumpa bajba kerülnék
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Szinyák
őstag
Sziasztok vizesek
A jelenlegi tritont játékvizet ésrdemes egy Corsair Hydro H100i GTX vagy GT.-re le cserélni ?
Milyen tapasztalatok vannak fele ? Pumpa , Hang, Szoftver stb...Csak 14 ventik vannak + a radi is nagyobb lenne gondolom egy kicsit jobb is lenne a hatásfoka mint a Triton.-nak GT/GTX között mi a különbség ?
Thx a válaszokat...
Szinyák
-
-
blu79
addikt
válasz Szinyák #2010 üzenetére
- na majd ha cserélsz , kíváncsi vagyok arra a kompaktra ami lényegesen jobb a Tritonnál. Corsair Hydro H100i GTX vagy GT , . Nem jó a Tritonod? Amit a tritonnal nem bírsz lehűteni azt más kompaktal sem tudod
- delidelni kell a 6700K-t és már rendben is lesz
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Szinyák
őstag
Sorry tényleg H110.-re gondoltam , vagy x61 kraken..
A teljesítménye oké, mikor az új konfigot nem rég összepakoltam akkor láttam , hogy a tartály alján mát van egy hajszál repedés, nem ereszt nem könnyezik stb (még szerencse) .De ki tudja később majd arra jövök haza , hogy belefolyt a cuccos fel akasztom magam ha emiatt dobhatom majd ki a gépet.
Vagy ha eddig nem eresztett akkor nem is fog ? A lötyi ami benne van a mégis baj a akkor kuka gyanus lesz a gép?Garanciába vissza lehet küldeni , ha színező folyadék bele van öntve ? (Ipon) Mert láttam itt valahol ,hogy ez gari vesztő
Szinyák
-
Modst3R
senior tag
Biztos elhangzott már...egy cimbinek épitek és hűtőnek szóba jött a corsair h110iGT, van valakinek ilyen? Tapsztalatával ha segítene hálás lennék. Teljesítménye biztos elég egy 4790K-nak, de nem tudom h áll a szoftvere?? Stb...
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
blu79
addikt
válasz Szinyák #2014 üzenetére
- elvileg nem jár gari vesztéssel... legalábbis nekem nem volt leragasztva a beöntő nyílás, én már párszor portalanítottam a gépet, meg stb. de még repedést nem láttam , neked az első változat van ?
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
spanglee001
addikt
válasz Szinyák #2014 üzenetére
sajna elég sokan panaszkodnak a repedt tritonra
a repedt cucc érkezett volna hozzám, nem raktam volna be a gépbe
érdeklődj az iponnál gyorsan válaszolnak emailban, de ha repedt én nem használnám, okés hogy nem vezeti az elektromosságot a lötyi papíron, pedig sajna de, igaz csak kis mértékben de mégis, 2x megfürdettem véletlen az előlapi panelom még régen és elhalálozott
ha eddig nem eresztett akkor később fog, tudod melegszik lehül a rendszer és egyre csak nőni fog a repedés, régen volt egy plexi áramlásmérőm hajszálrepedéssel ahol a fittinget beletekertem, gondoltam kis repedés nem lesz baja, 3-4 hónap után elkezdett fogyni a víz a tartályból aztán tudtam hol keressem a hibát, hát ott is volt, viszont mivel volt helyem úgy alakítottam ki, hogy ne folyhasson semmire se a víz, azóta csak rézblokkokat használok, ha lenne réz tartály abból is azt vennék
ja nekem épített van nem egybevíziszilard: 3 a magyar igazság, nekem csak 2 jutott, ugyhogy vigyázz mostmár
[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
hszilard666
veterán
válasz spanglee001 #2017 üzenetére
Én 2x úsztattam a gépemet kártyástól mindenestől, azóta is gyönyörűen szaladgál
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Szinyák
őstag
válasz spanglee001 #2017 üzenetére
thx , mindenesetre tényleg írok az ipon.-nak
(#2019) bombibmw : vam itthon sima deszt víz akkor megy majd bele az , meg várom mit mond ahhh óhh nagy hatalmas Ipon
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
blu79
addikt
válasz Szinyák #2020 üzenetére
Hát igen... azokra több a panasz. Nekem a későbbi javított változat van, remélem tényleg kijavították ezeket a hibákat
-
Szinyák
őstag
meg kérdezem az ipont egy próbát megér ... Ha cserélik a javított verzióra sz jó lenne, ha visszaadják a kest vagy egy jobbra ráfizetek mindegy csak fölöslegesen nem szeretnék 20 ezeret bukni .. Azt meg végképnem ,hogy tönkremenjen a gépbe v.mi emiatt . A gari idő biztos nem egy hét lesz ,de addig van tartalékba egy Zalman CNPS 11 extreme azzal is el leszek..
A javított verzsön miben más látszik külalakban v.mi más ? , hogy tudjam mit kapok ha rendben lesz minden
Szinyák
-
Modst3R
senior tag
Erre vki?
-
blu79
addikt
válasz Szinyák #2023 üzenetére
- a javított verzión hosszabb a pumpa csatija, küllemben szerintem más nem látszik, remélhetőleg a tartály anyaga erősebb és nem reped már meg
-
Landon
őstag
Valaki elmagyarazna miert ez a nagy Corsair utalat? Nem ertem... En egy ceg irant sem erzek semmit csupan a tesztek (lehetoleg minel tobb) atlagolt eredmenyei alapjan probalok tajekozodni...
Ha valakit erdekel szivesen leirom mi a pontos kulonbseg a H110i GT es a GTX kozt. Van egy par oram a temaba mivel en is most rendeltem be a GTX-et.
Szunyak: tesztek alapjan a 110i GTX/GT-vel jarsz a legjobban de ha lehetne kapni itthon en az EK-t vennem talan ha nem szamit hogy 2x annyi lesz es egy kis legozassal is jar a szerelese mar ami a socketet illeti.
Kraken x61-et nem vennek. Tul sokan picsognak a pumpa miatt.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
hszilard666
veterán
Volt h80i- és h100i is a mancsaim között, egyiket sem mondanám halknak, viszont a hűtési teljesítményük legalább jó xar volt dark rock pro 2 es h100i-t megverte. MOndjuk nem ugyanabban a házban, de az most kb mindegy
Modster:
A corsair link már OK. A tek syndicate dícsérte a h100igt-t, 5960X szen tesztelték.[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Drenadar
veterán
ENERMAX Liqmax II 120
Ezt ajánlanátok? halk?
vagy ezt:
ENERMAX Lepa AquaChanger 120[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz Modst3R #2032 üzenetére
Millio review van neten rola. Teljesitmenyben a legjobb AIO eddig. Remelem Szo/Vas tobbet is tudok irni rola bar nekem a GTX lesz.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
bombibmw
veterán
válasz Drenadar #2033 üzenetére
Most vettem a napokban.
A pumpa halk, a ventik is annak mondhatóak egy bizonyos fordulatszámig.
Van rajtuk 3 állás, én a középsőn használom, ez még maxon is elfogadható számomra.
Hűtésre kb. 5 fokkal veri az Alpenföhn Brocken Eco-t(előtte volt), de sajnos a proci még gyári, így a teljesítményét nem mutatta meg igazán. -
Landon
őstag
válasz Modst3R #2035 üzenetére
Te jelenleg 3 termekrol beszelsz: H100i GTX - 240mm, H110iGT es H110GTX.
En kettorol: H110i GT - 280mm, H110i GTX - szinten 280mm.
-
Milka 78
nagyúr
Ez most a trendi
Mellesleg el van túlozva.A kocka fejű CoolIT gyártmányú H80/H100/H100i hajlamos volt traktor hangra.Nálam a 4-ik H80 van.Az egyik egyszerűen meghalt,világítás elhalt,pumpa 50%-on ment.1-et kinyírtam (de tudtam gariztatni).1 traktor hangú volt.Most a 4. teljesen jó már több mint 4 éve,bár 1800rpm-en van kicsi hangja (előlapin szabályzom).
A link valóban megbízhatatlan.
Ellenben az Asetek gyártmányú 105-110-el nekem semmi bajom sincs,de van egy cirka 6 éves H50-em ami már kívülről ütött kopott,de teljesen jól funkcionál,rá kell hajolni hogy halld a hangját (azt is éjszak full csendben).
A 110gt/gtx elég ritka madár,drága,nincs vele tapasztalat és ront a hírnevén az előd H100i története.[ Szerkesztve ]
-
-
Landon
őstag
válasz hszilard666 #2042 üzenetére
Hat ha az abszolut teljesitmenyt veszem alapul 1 review alapjan (ami semmi plane mivel guru3d ami kb a bulvar kategoria...) akkor nem. De en is arra tennem a voksom.
Ja bocsanat en a 240-es Predatort vettem alapul. A 360-as biztos mindent legyilkol.
-
bombibmw
veterán
válasz Drenadar #2041 üzenetére
Csak 95 fok AVX-es Linx-szel 4,6GHz-en.
Ez persze procinként változhat.
Kupaktalanítás után szerintem megáll az AVX-es is 75 foknál majd simán.
AVX mentes Linx-szel 73-74 fok a maximum, ami tekinthető rendes használat alatt akár maximumnak, mivel(tudtommal) egy játék sem használja az AVX-es utasításkészletet.(#2046) Drenadar:
Ha csak nem vagy nagyon biztos magadban, akkor neki se kezdj szerintem!
Vannak itt a fórumon erre specializálódott szakik.
Kevesebb, mint 100 fok.
Dolgozni is fogsz a géppel, vagy csak játék van?
Mi alatt 100 fok neked és milyen programmal?[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz Modst3R #2044 üzenetére
Na szóval, amivel nagyjából mindenki tisztában van azaz, hogy a 110i GT-t a CoolIT a H110i GTX-et az Asetek gyártja csak azt nem tudják miért és van a tényleges difi.
Anno volt egy per amiben az Asetek perelte a CoolIT-et, hogy az ő szabadalmányukat felhasználva gyártja a Corsair-nek a GT-t. A Corsair-nak hülyeség 2 280-as AIO-t kiadnia amit nyiltan egy rep is leírt a Corsair fórumon, hogy senki nem örült ennek. Az indok még is valószínüleg jogi alapokon nyugszik mintsem egy valós termék-frissítésen. Egyszerűen be kellett fogni az Asetek száját gondolom...
A különbségek bővebben: elvileg a GT-ben továbbfejlesztett pumpa van ami halkabb. Ez az egyetlen ami miatt én ragaszkodtam a GTX-hez. A másik fontos dolog, hogy a venti táv 20mm-ről 15.5-re csökkentetteék a GTX-nél ami elvileg a mai standard. Ha a házad 20mm-es fan spacing-el kompatibilis akkor gondok lehetnek a beszerelésnél. Különbség van továbbá még a ventikben is de pontosan nem tudom mi. Én egyébként sem használnám azokat a Corsair SP140-es ventiket. Nekem azonnal megy rá az Akasa Viper. Más a pumpa alakja is. Míg a GT-é szögletes alakú, szögletes cold-plate-tel addig a GTX-é kerek, kerek cold-plate-tel és kisebb felülettel. A csövek a GT-nél a blokk oldalán csatlakoznak és elforgathatóak míg a GTX-nél közvetlen a blokk tetején mennek bele a csövek és fixek. Ez a GTX-nél talán kisebb flexibilitást okoz bár szerintem kb lényegtelen... Állítólag a led kezelése jobb a GTX-nek.
Mind ez állítólag nem sok teljesítménybeli különbséget okoz. Ami számomra rendkívül fontos az a pumpa. Félek én is, hogy esetleg hangos lesz vagy betraktorozik etc így jobban örülök, hogy az Asetek félét kapom amire azt mondják, hogy továbbfejlesztett és nincs a gyártónak olyan előélete mint a CoolIT-nek... Remélem nem kell majd csalódnom.
Corsair link: fogalmam sincs ez mennyire lesz használható de állítólag az újabb verziók már használhatóak.
-
Modst3R
senior tag
elvileg a GT-ben továbbfejlesztett pumpa van ami halkabb. Ez az egyetlen ami miatt én ragaszkodtam a GTX-hez. - itt a GTX-et akartad irni gondolom?
Amúgy köszönöm, ebből nekem is az jön le h a GTX picit fejletebb és ha már vesz az ember...és csak pár ezer huf a difi...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dolce Gusto
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- AliExpress tapasztalatok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Robotporszívók
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...