Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Lázadó tárgy
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marco0007
aktív tag
Én most cseréltem benne vizet. Szerintem rakj egy papírt a vidikártyára és úgy nézd meg. Nekem 2 napja fekszik ott a papír és most már nem piroslik semmi sem. Az elején volt szivárgás ha jól láttam vagy az éleknél, vagy pedig onnan ahonnan a pumpa csatija jön ki. De most nincs.
-
OceanStorm
tag
No ma jött meg a Triton pár másik alkatrész társaságában. Hát mit mondjak, eddig nem volt vízhűtésem így hát fura látvány, illetve jóleső hideg a fogása ebben a kánikulában. Összességében jól néz ki, tetszetős. Beszereztem egy alu hátlapot is a VGA -ra, így esetleges szivárgás esetén tuti nem fog egyből elázni.
Hétvégén érek rá összerakni az új konfigot így a tesztelés még várat magára, ám a beüzemelés még egy zavaros folt a számomra. Pl. van pár buborék a rendszerben, azokkal nem kell csinálni semmit ? Nincsenek mellékes teendők, felszerelem és ennyi ?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz marco0007 #1002 üzenetére
VGAra hiába rakok papírt, alatta van a blokk (ProdigyM) De semmi
Nem tudom, a kánikula beálltának köszönhető-e ilyen mértékű tágulás
Anno rátöltés előtt a nyílás fedelének pereme nedves volt, most száraz
Szóval semmi jele nincs annak, hogy bárhol szivárogna, hajszálrepedés se.
Viszont mielőtt visszapakolom a radit is, szerintem rátöltök megint 1 kicsit.
A tartályt majd akkor kötöm be, ha kiderül, elbír-e a 290el szépen a Hybrid.
Mert ha nem, akkor radicsere, procinak elég a sima 120as, VGAra 240es..szunya1
Egyedül élek és van elég sör a hűtőben, szóval ezt a lehetőséget kizárom.OceanStorm
Kösd tápra rendszeren kívül, mielőtt felszereled, lásd minden okés-e vele.
Valamennyi levegő kell legyen benne, lévén nincs külön tágulási tartálya..
Ezzel együtt persze ha túl sok van benne, akkor csörömpölhet sajnos :S
Nálam megoldotta a rátöltés, érezhetően csendesebb lett tőle a pumpája.
Ventiket is csekkold minimumon mit csinálnak, mert feljebb borzasztóak. -
HJPOWER
csendes tag
Sziasztok! A napokban váltottam kompakt vízhűtésre, eddig csak léghűtéses tapasztalataim voltak, azok is vegyesek és kíváncsi lennék, ti mire gondoltok mi lehet a hiba, egyáltalán van-e?
Alaplap: ASRock Fatal1ty 990FX Killer
Processzor: AMD FX 8350..Gépház: Cooler Master Comos S (3db 12cm venti szívja a levegőt elölről, 1db 12cm-es fújja ki hátra, egy 20cm-es az oldallapról küldi szembe(amióta ezt bekötöttem, 2°C-t hűlt a rendszer), és a tetején van a hőleadó radiátor a 2db gyári Corsair SP120 ventikkel.)
Vga: MSI R9 280x (nem referencia hűtéses, gépházba "fűt".)
Paszta: Arctic MX-4Minden energiagazdálkodási protokoll bekapcsolva, alap 4,00 ghz-es órajelen, egyedül a turbo core aktív, semmi egyéb OC.
A léghűtéses kaland nem ide tartozik, viszont a Corsair H100i-vel kapcsolatos dolgaim igen. Végigolvastam a teljes topikot, olvastam, hogy több cserés darab is már megfordult a kezeitek között, mert hangos volt a pumpa, zúgott, búgott, egyebek...
Nekem ilyen jellegű problémám nincsen, akármennyire is búvárkodhatok a gépházban a pumpának nincsen hangja, vagy a ventilátorok elnyomják, inkább a hűtési teljesítménnyel kapcsolatban vannak kételyeim, 38-40°C körül van idle módban, kb 25°C-os szobában, ezt a bootolást követően balanced módban tudja, max terhelésen pedig 52-55°C itt pedig már performance módban, tehát pörgeti rendesen a ventiket... Ezek a legjobb értékei, a nagy melegben a 60°C-is elérte. Ezt követően újra pasztáztam, vékonyan, utána raktam fel a 20cm-es oldalventilátort és itt tartunk most....
Amd processzoroknál jönnek mindig a 61-62 °C fokkal, hogy ne haladja meg, mert nem bírja úgy a hőt, mint az Intelek, na de pontosan miről is van szó? A magokról, jelen esetben a 8 mag főfoka ne haladja meg ezt az értéket vagy a foglalat illetve kupak vagy akárhogy is hívjuk...?
Más FX tulajok ilyen számokat 4.6-4.7ghz-es értékeken kapnak, hasonló hőfokú szobában....
Esetleg érdemes lenne cserélni a gyári ventilátorokat? Ha igen, mi lenne a leginkább költséghatékony, ami tényleg hozna javulást? Hang nem számít, csak a hűtési teljesítmény.
Ötlet, vélemény minden jöhet. Köszi!!
;)
-
-
HJPOWER
csendes tag
válasz Dr. Gonzο #1007 üzenetére
A tesztelés nem volt túlzottan tudományos. Semmi stressz teszt, csak az a program, amiben a legjobban tudtam viszonyítani a léghűtéshez képest mennyivel sikerült csökkenteni a cpu hőmérsékletét.
A ventik vajon hoznának érezhető változást? Csak az is felmerült bennem, hogy aktuális árakkal számolva a 20e forintos hűtésre megérné-e a kb 10e-forintos beruházás ventilátorokra. Nem lenne-e esetleg nagyobb előrelépés ha mondjuk nagyobb radiátora váltanék, amire 3db 12-es venti felfér, kb ugyanennyiért.
Pénznyelő.
;)
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz HJPOWER #1006 üzenetére
A procidnál kapcsold ki a turbót és a szorzónál allítsd 4.0ghz-re. Ehhez keresd meg a legkisebb feszt(vcore) amivel stabil a proci, ibt-vel tudsz tesztelni. Biosban állítsd az értékeket, ne win alatt. De Fx topikban tudnak bővebben is segíteni. Ott van egy összefoglaló azt érdemes elolvasni a kérdések előtt...
Sajnos alapból az fx-ek nagy feszt kapnak és ezért termelik a hőt, erre a turbo core még rápakol egy lapáttal...
[ Szerkesztve ]
HATER
-
HJPOWER
csendes tag
Nem teljesen.
Minden venti max fordulaton, Prime95 mellet akkor tudott 58C°-ot Ha tovább futtatom, nem biztos, hogy nem ment volna-e feljebb. (Stabilitás és terheléses tesztekkel óvatos vagyok a legutóbbi "incidensem óta")
CS:GO és MK:X alatt tudja az 50-hez közelebi számokat, lényegében ezek adják a használat legnagyobb részét, talán nem lesz baj.
De mondjuk nem bánnám, ha egy 10 fokkal hűvösebben is elketyerészne.
;)
-
ericdrawen74
senior tag
Ezzel a Deepcool Captain 360-nal van valakinek tapasztalata? A cpu csatlakozó elviszi a 3 ventit ės a pumpàt?
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
jim bcs
nagyúr
válasz ericdrawen74 #1023 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bombibmw #1025 üzenetére
Ventik darabja 1.68W+/-10% a gyártó szerint, pumpára nem találtam hirtelen értéket, de pl. a sajátom (Triton) 4Wos, ennél gondolom combosabb. De legyen csak 5W, együtt akkoris ~10W. Tartósan valóban nem szerencsés ennyit leszedni 1 csatiról..betolhatták volna a +12V/GND szálat molex/sata csatiról, meghagyva a PWM/Sense részt a lapnak.
Egyébként kb. mindegy, mert nem nagy eresztés a szett, köszönhetően a radinak. Hosszban próbálja hozni azt, amit vastagságban elbukik..cserébe szűkebb körben is alkalmazható ugye, ritkábbak a 360as hellyel bíró kecók..szóval ja. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bombibmw #1030 üzenetére
Nyet, most látom én is. Splitteren a PWM ventik, külön a 3 PIN pumpa.
Előbbibe be lehet kötni még 1 ventit gondolom, utóbbi meg nem PWM..[ Szerkesztve ]
-
ericdrawen74
senior tag
Köszönöm a gyors vàlaszokat, külön fogom rakni a ventiket és a pumpàt. Pedig màr annyira örültem...
[ Szerkesztve ]
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
ericdrawen74
senior tag
válasz bombibmw #1033 üzenetére
Tegnap csak kibontani volt időm, úgy emlékxem mind a 4 csati 4 pines, de holnap, ha hazamegyek, jobban megnézem, sőt le is fotózom, ha van rá igény, mert fontos a véleményetek.
-
bombibmw
veterán
válasz ericdrawen74 #1035 üzenetére
Jöhetnek képek minden mennyiségben.
A tapasztalatok pedig fontosak,hogy másnak is irányadó lehessen.
Hajrá! -
hyperst
tag
-
ericdrawen74
senior tag
-
bombibmw
veterán
válasz ericdrawen74 #1038 üzenetére
Nem rossz,de én a fa burkolatot más anyagra cserélném.
[ Szerkesztve ]
-
ericdrawen74
senior tag
válasz bombibmw #1039 üzenetére
A kisebb, fekete màrványmintàs "kocka" a ház, kėk ventivel. Szakítottam a megszokàsokkal.
-
Grózi
Topikgazda
-
-
ericdrawen74
senior tag
A Deepcool mennyire "zajos"? És mennyire megbízható?
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz ericdrawen74 #1047 üzenetére
Majd te megmondod!
Tudtommal neked van csak az itt jelenlévők közül.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz marco0007 #1041 üzenetére
Hmm..nem pozitív. A csatis rész még hagyján, mert azon egy átmozgatás valszeg segít (amúgy megbontottad már ott?), de ha a tartály széle gáz, az gáz.
Enyémet kiszedtem (eladás előtt áll..) átnéztem asztalon is üzem közben, nulla szivárgás, és vicces, de "visszatöltődött" a mozgatás hatására Ezek szerint csak nem volt rendesen légtelenítve a radi és itt-ott beragadtak bubik, amik tartós üzemben lassan eljutottak a helyükre. Szóval bízok benne, hogy gond nélkül fog szolgálni az új tulajnál is..nálam a kis AVC szett váltja, hogy be tudjam pakolni a ventivezérlőmet is a kecóba..csak elég lesz a húzott i5Kra, ha nem is ~60°Con
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- AliExpress tapasztalatok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Robotporszívók
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!