Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eventus
veterán
Itt a tuti kompakt/ épített. (sorry mobilrol)
[ Módosította: Speed® ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
hszilard666
veterán
válasz Erdei88 #1596 üzenetére
Basszsu az a 360as nagyon patkány azzal a csatival Tényleg azon a 2 kuplungon spórolnának?
De hűTTeni biztos jól hűTT!(#1652) eventus:
Ejj szerintem nagyon csúnya Be se dobnám a szobámba (bocsi ha megsértettem az építőt! )[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Maotun
őstag
üdv!
Swiftech H220-X nálunk kapható ez a kompakt valahol? -
Maotun
őstag
Szia!
Mindig ez van kompakt vizet keresek, JÓT !
Ek wb 240 predator is felmerült az 80 k...... Vagy a cm nepton 280l
De erre az a valasz épített víz.........
Nem értek az épített vízhez azt se tudnam miket vegyek hozza, ezért nem az épített vizes topikban érdeklődtem
HOL kaphato a swiftech H 220-X ez volt a kerdes? Nem hogy melyik épített víz a jobb.
EK WB predatorrol meg még nem találok tesztet lehet azt is bevalalnam....
Szóval köszi lehet ezekért a pénzekert jobb az épített víz de kompaktra van igény.
EK és A swiftech is bontható később barmi lehet, de épitett vízzel nem akarok kezdeni.[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz Snip3r_HUN #1662 üzenetére
80k 2 év gari ez tényleg vicc kategória, mit tudna többet mint a többi kompakt 80k-ért? Talán terhelés alatt 35 fokon tud tartani mondjuk egy 4790k -t, erős pumpa 2év garival , jó ventik? , 80k-ért lehetnének is jó ventik szerintem egyből cserélni kellene hacsak nem 600rpmen használod már aki érzékeny a hangra
Az én Tritonom a 4790k-t 4.8Ghz-en játékok alatt 55 fokon tartja 31 fokos szobában, 24-25 fokos szobában már csak 40-45 fok a proci aztán 22k volt
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
blu79
addikt
válasz hszilard666 #1664 üzenetére
Legyen , de akkor sem ér szerintem 80ezret 2 év garival, akkor legyen rá min. 5év
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
hszilard666
veterán
Tegyük hozzá hogy az EK cuccok ne mmegdöglősek, most passzoltam el egy dcp pumpát, az is volt vagy 5 éves, nem hangoskodott, nagyon király kis cuccli volt.
Sniper:
Sniper Wins, fatality!
Apply cold watercooling to the burned area.[ Szerkesztve ]
-
Snip3r_HUN
addikt
-
KAMELOT
titán
Vehetsz komapktot, de az kevés lesz! Predator meg elszált az árakkal! Egyre drágábban adják a dolgokat! Emlékszem amikor megjelent az első kompakt víz, 80euro volt azt mondtam ez rohadt drága. Már szemtelenek és elkérnek 240eurot is egy trágya hűtőért! Az a hűtő ahogy van 150eu ér max semmi többet!
Épített vizes topikban elmondják. Ugyan azok kellenek mint a kompakthoz. 100K-ból megvagy!
Tartály, pumpa, csövek, csatik, radi és biztossan jobban hűt mint ezek a vicc hűtők. Főleg a te procidat ilyen kompakt nem fogja sehogy sem hűteni, ugyan az mintha léghűtő lenne rajta.(#1663) blu79: Az én léghűtőm meg 50 fokig engedi max terhelésen. LINX, IB, PRIME95. Igaz nincs tuning, csak magasabb TDP!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
hszilard666
veterán
válasz KAMELOT #1668 üzenetére
Amúgy hozzátenném ehhez az egészhez hogy hiába van a usernek bika hűtője ha a proci és a kupak között a kapcsolat olyan mint köztem és Aleska Diamond között, (sehol semmi de örülnék ha lenne) Nálam is pölö a 3770K nak nagyon fosch volt a kupakja hiába volt 3 tripla radi a rendszeremben, tuninggal (4.8ghz, 1.4V) elérte a 70-75 fokot is.
-
KAMELOT
titán
válasz hszilard666 #1669 üzenetére
Igen ez így igaz csak neki a 9590 procija van! Ő döntse el mi csak segíteni próbálunk neki mi lenne az optimális megoldás adott kereteken belül!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz hszilard666 #1671 üzenetére
Ennél már csak az lenne elvetemültebb ötlet ha egy MoRa 3-ra akarnád rákötni.
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
hszilard666
veterán
válasz Snip3r_HUN #1672 üzenetére
Az túl drága! Ezt nem mertem a vizestopikban leírni, száműztek volna
-
blu79
addikt
válasz Snip3r_HUN #1667 üzenetére
Ez a venti dolog engem másképp érint, ezért van 2 sp 120 és 2 cooler master rajta. Ha később lesz új project akkor másképp állok a ventikhez is hozzá
KAMELOT a te procid nem olyan mint az én procim. Az ismerősömnek az FX 8120 ha 60 fok fölé megy már a játékok megérzik... akadoznak meg stb. pedig az a proci 125w és egy Arctic freezer 13 al nem tudja 60 fok alatt tartani öszig míg a hidegek nem jönnek, alapórajelen használja turbo off. Míg az enyémnek 70 foknál semmi baja se lenne vagy 80nál sem[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Úgy fest jövőhéten belépek a klubba egy enermax lepaval
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Grózi
Topikgazda
válasz Snip3r_HUN #1672 üzenetére
Neked és iszilard-nak:
Én már feladtam a szélmalom harcot,ha valaki 50-80K-ért akar kompaktot venni,az tegye.Mi tudjuk mire képes az épített víz,és hogy annyiért már lehet összerakni pár használt cuccal jó kis rendszert.Viszont nem mindenki akar,fél tőle stb. 25K-ért a Lepa jó kis kompakt és meg van az előnye,hogy bedobod oszt csőő Babi néni. Annyit én személy szerint áldoznék is egy kompaktra,de többet nem-viszont az mindenki maga tudja mi mit ér meg neki.De még mindig jobban jár egy EK cuccal mint egy csili-vili 50K-s Korszarral.
1150-s K-s I5-7-nél úgyis a kupak alatti paszta lesz a leggyengébb láncszem,annál a Buldozernél meg maga a proci.
blu79 Az Sp nagyon mutatós kis venti,csak hangos és a légszállítása/statikus nyomása is csak közepes.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Erdei88
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Erdei88 #1678 üzenetére
Egyértelmű volt,hogy leveri az összes kompaktot,viszont részemről nagyobb különbséget vártam.Ez kb. egy jó venti által hozott különbség.
Viszont jól megfigyelhető,hogy minimális a különbség a Triton és az Enermax között(ennyit arról,hogy kétszer úgy hűt ),sőt Haswell-nél meg is előzi a Tritont.Persze,tudom sok tényező számít egy ilyen tesztnél,de továbbra is tartom hogy ha kompakt akkor az Enermax/Lepa duó a legjobb ár-érték arányú.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
blu79
addikt
milyen tesztel tesztelték? mindenki a saját tesztjével (nem tesztprogira gondolok) a saját termékét próbálja meg feltüntetni a legjobbnak
-
Erdei88
veterán
Ne bántsátok a hírnököt
-
kornel76
aktív tag
Inkább írták volna oda, hogy milyen ventikkel voltak szerelve a kompaktok. Az Ek a Vardar ventivel lehet odaver mindennek., de arra is kiváncsi vagyok, hogy egy Enermax Lepa vagy akár korszar is mit produlkna vele.
DIABLO 3 BattleTag: HelldogHun#2707 <Hurkak> / Mechwarrior Online : HelldogHun / SW Battlefront 2 - H3LLD0G-HUN
-
DigitXT
nagyúr
válasz KAMELOT #1680 üzenetére
ez valami új hülyeség a tesztoldalakon!
Miért, ha az egyik teszt alatt 25 fok volt a szobahőmérséklet, a másik alatt meg
már 28 fok, akkor azt hogyan ábrázolják közös grafikonon? Ne mondják esetleg
azt is meg, hogy nálad mennyi lesz a szobahőmérséklet, miután megvetted?https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
DigitXT
nagyúr
válasz Ombre85 #1686 üzenetére
Nem kell "találgatni", leírták mit jelent: "we measure Delta T (ΔT) that represents
the difference between ambient room temperature and the CPU core temperature"Nincsen ezzel semmi baj. Csak nem elég pontos, mert két komolyabb hőlépcsőt
mos össze. Az egyik a radi teljesítményéből adódik (dT levegő-víz), a másik meg
a hűtőblokk hatékonyságából (dT víz-cpu). De annak valóban NINCS jelentősége,
hogy a "végeredmény" akár 70 fok felett volt-e, (mondjuk egy 28 fokos szobában),
vagy alatta maradt egy 20 fokosban: a lényeg a dT. Nem "szebb szám": a lényeg.[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
DigitXT
nagyúr
válasz Ombre85 #1688 üzenetére
Ez is teljesen jogos meglátás. Adott szett annyit tud, s nem fogja
senki az egyik szettet egy másik blokkjával üzemeltetni: egy ventilátor
fordulatszám azért még hasznos lehetett volna. (Esetleg dBa mérés?)
Egyik grafikonon írták, hogy hasonló zajszint érdekében lekorlátozták.[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
_Wasp_
csendes tag
válasz DigitXT #1687 üzenetére
annyit pontosítanék, hogy az adott teljesítményértékhez tartozó deltaT a lényeges, emiatt kis mértékben össze fog függeni a processzor hőmérsékletével (más és más teljesítmény fog tartozni ugyanahhoz a feszültséghez illetve áramerősség értékhez), de ez tényleg csak keveset számít, a szetteknél a lényeges a tipikus felhasználási teljesítménynél (pl. 100W disszipálásánál) mutatott deltaT és zajszint
-
DigitXT
nagyúr
válasz KAMELOT #1691 üzenetére
Mert a dT-ből nem pont ezt lehet közvetlenül? Tegyük fel, hogy nálad nyáron 32 fok van a tetőtérben. Akkor várható, hogy 74 fok lesz a procimag egy 42 fok dT-t tudó hűtővel. Ennyi. (Feltéve, hogy ugyanolyan példány, ugyanannyi az alapfesze, ugyanannyit fogyaszt, ugyanúgy pasztáztad, ugyanúgy szellőzik a gépházad, már feltéve, hogy gépházban tesztelték, esetleg benchtable-n akarod te is használni, stb.) Szóval tudom, hogy nem mondok hülyeséget (nem szokásom). A dT a lényeg! Amit amúgy is kiszámolnál. Ha akarod használni a konkrét értékeket.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz DigitXT #1692 üzenetére
Pont ezek miatt amit írtál is,nem lehet sokat levonni a tesztből-mivel nem ismerjük a körülményeket.Összehasonlítási alapnak jó,de igazán odaírhatták volna a környezeti hőfokot,ventik zajszintjét stb.Lehet 10 fokos helyiségben tesztelték őket,mert úgy jött ki jobban nekik.30 fokon már lehet más a helyzet...
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
DigitXT
nagyúr
OMG. Miért lenne más? Azért a marginális különbségért, amivel egy melegebb
CPU tranzisztor szinten többet fogyaszt? 10 fokos szobában jobban jön ki?
Igen, a ventikbe bele lehet kötni, de ezt írtam is. Nade a dT használatába? LOL.https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
Ombre85
tag
válasz DigitXT #1694 üzenetére
A probléma megértésében talán segítene annak a ténynek az ismerete, hogy a hőleadó képesség hogyan változik a hőmérséklet függvényében. Mert ha jól értem, a válaszod szerint állandó, azaz függetlenül attól, hogy 10 vagy 40 fok van a szobában, a proci is 10+dT illetve 40+dT hőmérsékletű lesz.
Engem ez zavart meg az elején és talán Grózi is erre gondolt az imént, mert úgy vettem, hogy egy hidegebb szobában jobban elmegy a hő és nagyobb lesz a dT. -
Grózi
Topikgazda
válasz Ombre85 #1695 üzenetére
Pontosan ezért írtam azt amit.De teljesen mindegy,ne offoljuk szét a topicot.A lényeg,hogy épített víz áráért nem veszek EK kompaktot,ami minimálisan jobb a többinél.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Ombre85 #1695 üzenetére
Kapaszkodj meg: sehogy... Egy radi annál több hőt tud leadni, minél nagyobb
a hőmérsékletkülönbség a folyadék, és a levegő közt... Ha a dT állandó, ez is
állandó (ceteris paribus), ergo abszolút nincs jelentősége egy összehasonlító
tesztben a szobahőmérsékletnek. Nem hiszem, hogy én nem értem... De oké!
Szóval, amikor anno a lényeget közöltem (160 lph, 32 fok / 60 lph 30 fok dT),
ahol én a CPU mag - vízhőmérséklet különbségét adtam meg, szerinted pont
rosszul jártam el? Nem adtam meg a vízhőmérsékletet, szobahőmérsékletet
és a konkrétan mért CPU maghőmérsékletet. Nem hát, nem volt jelentősége!Nem biztos, hogy hülyeség, amit a teszt csinál, ha a megértést segíti.
Kevesebb infót ad meg, de a lényegre szorítkozik, összehasonlításra pont jó.
Ha visszaolvasol, hiányoltam én is infókat. De meggyőztetek, hogy egy ilyen
kompaktot pont nem kezd el az ember buherálni, átépíteni, tehát szerintetek
nincs jelentősége, hogy a dT miből jön össze. Most akkor mégsem így van?De hagyjuk is. Elnézést a szétoffolásért, amiben szakmai megközelítés volt,
pár év vízhűtéses tapasztalattal, elméleti háttérrel, kísérleti eredményekkel.
Tényleg felesleges a teszt, mert én sem veszek EK kompaktot. (Viszont azt
fenntartom, hogy attól még nem volt eredendően hibás, bár gyártói teszt.
Szóval aki ennek hinni akar, azt több adattal, okosabban kell manipulálni...)https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
senior tag
Na, úgy fest a jövő héttől csatlakozom egy Tritonnal, aztán a bővítését még meglátom
Aki Triton tulaj, meg tudná nekem mondani, hogy a pumpa csatlakozója, ami megy az alaplapra, az kb hány centis? Félek, hogy nem fog elérni. Illetve adnak hozzá valami minimális pasztát a procihoz? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Zsírkrétamen #1698 üzenetére
A pumpa csatija eltérő hosszú madzagon lóg revtől függően asszem, úgyhogy kiderül, ha kézbevetted. Rövidhez toldót kapsz. Pasztát is nyilván.
-
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest