- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
Dicsérem továbbra is, bár itt többen nem komálják a Benzar cuccokat, de szerintem ez egy egész korrekt botocska ilyen áron.
Én elsősorban keszegezni használom, de nem kell megijedni vele ha nagyobbat akaszt az ember, 3-4 kilós pontyokkal jókat lehet birkózni, 12-es előkével is kijönnek.
(#60395) Interceptor
(#60398) gg72
Első osztályú pálya matchezni, 10-15 méterre is bőven elég, a nádas elé... -
Szilágyi84
senior tag
Mai peca Benta tavak és szintén alig volt kapás 1 db másfeles tükörponty lett meg pedig mára készültem egy csomó etető és csalival is de másnak se nagyon a 4-5. tóban szerintem nem sok hal van. Budapest közelében melyik tóra érdemes úgy elnézni hogy azért fogni lehessen vagyis olyan tó érdekelne amibe tényleg telepítenek vagy legalábbis vannak rendesen. Moby Dick vagy a Bázis tó ismerős valakinek?
-
gg72
veterán
válasz
Interceptor #60395 üzenetére
Csak a tisztánlátás végett, így néz ki a hely: [kép]
A steg vége, ahonnan fotóztam, kb. 25 meterre van a parttól. -
Interceptor
addikt
válasz
galervin93 #60392 üzenetére
"(Horgászat: Balaton, part mellett, stégről, mólóról; keszegek , dévérek.)" Azért levághattad volna, hogy a stég/móló rész miatt írtam, valamiért egy kikötőre asszociáltam egyből
-
gg72
veterán
válasz
galervin93 #60392 üzenetére
-
gg72
veterán
válasz
Interceptor #60390 üzenetére
Kösz, galervin93-nek is.
Akkor maradaok az 5-25 verziónál, hely van fárasztásra, spiccbottal is kiszedtem minap egy szép 60 dekás dévért, igaz kettő el is ment, de az horogszakadás miatt, ill. a spiccnél szakadt el a zsinór... -
galervin93
addikt
válasz
Interceptor #60390 üzenetére
Hát a Balatonon végül is nincs hely fárasztani, ja.
Bőőőven elég a könnyebb matchbot is keszegezni.A Dart II matchet ismerem, egy közepesen erős matchbot, amivel meg lehet tanulni a matchezés alapjait, és szigorúbb végszerelékkel a formapontyok is kijönnek vele. Apósnak ilyet vettünk tavaly, 8-10 grammos úszókkal horgászik keszeg-kárász-pontyokra, teljesen meg van vele elégedve, szóval kezdő botnak én tudom ajánlani. Egy picit nekem nehéz, bár ebben a kategóriában a 390-es botok mind 200-210 grammosak, szóval nem lóg ki ez sem (202 g adatlap szerint).
-
-
Interceptor
addikt
válasz
koko52 #60386 üzenetére
Lehet az az ok, hogy sokan visszaélnének a helyzettel, és ezt más halfajok is megsínylenék. Így nézve akkor korrekt a szabály. Amúgy nem a horgászok által kifogott busákon fog múlni a dolog, pl a Balatonon tonnaszámra halásszák le a busákat(évente 200 tonna körüli mennyiségben) és még így is növekszik az állományuk évről évre.
(#60388) gg72: Nekem egy 5-25-ös van keszegezéshez és nagyon jó kis finom cucc amekkora rálátásom van ezekre a match botokra
Mondjuk ahol te horgásznál vele ott kevesebb helye van futkározni egy véletlen nagyobb halnak nem? Oda lehet jobb az erősebb.
-
Interceptor
addikt
Tavaly, de főleg az idei évben rengetegszer akadtam busába az Újpesti és a Foka-öbölben az első két évhez képest(4 éve pergetek). Korábban nem láttam ekkora busafelhőket a Hídról mint idén. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lettek volna ilyen inváziók régebben is mikor még nem horgásztam. Szóval lehet itt páran jobban tudják ezt.
-
gg72
veterán
Sajnos a Nevis Motive Carp bot hibás, vmiért lötyög/kotyog, így visszaveszik, ráfizetéssel akkor választok egy Whisper-t (ahogy eredtileg is kellett volna...). A Zéé már letette a voksát [link] az 10-30g változat mellett, mások is ezt javasolják az 5-25g ellenében?
NEVIS WHISPER MATCH 5-25G 3,9M (1650-390)
NEVIS WHISPER CARP MATCH 10-30G 4,2M (1651-420)
(Horgászat: Balaton, part mellett, stégről, mólóról; keszegek , dévérek.) -
KunEmber
senior tag
Igen, igen, a hivatkozott szakirodalom tavalyi. Ezért mondtam, hogy 50 évig csak a szóbeszéd ment, hogy itt is, ott is busaivadékot látták, de az utóbbi években egyértelműen hatalmas mennyiségben lepik el a Tiszát és mellékvizeit (is).
A szőke Tisza c. filmben is mondják, mutatják, hogy mennyi kis busaivadék van a hallépcső körül.
-
KunEmber
senior tag
válasz
koko52 #60381 üzenetére
De, fejen kívüli akadás esetén mennie kell vissza.
(15) * Horogra kívülről és nem a fejrészen akadt halat megtartani tilos.
(17) * Az őshonos halállomány védelme érdekében máshonnan származó idegenhonos halakat a vízbe engedni, valamint az inváziós idegenhonos halakat - a (15) bekezdés szerinti kívülről akadást (...) kivéve, a környezetvédelmi és állatvédelmi jogszabályok figyelembevételével - visszaengedni tilos.
(A többször módosított 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról)
-
koko52
nagyúr
válasz
Interceptor #60380 üzenetére
Na nehogy már visszaengedj egy invazív kártevőt, mert külső akadás volt. Nincs az a halőr aki ezért szólna. A külső akadás mindenre szól ami nem invazív, kár kiforgatni.
Amúgy nincs az a húshorgász, aki visszaengedne bármit is ami kabátba akadt.Ki mondja meg hol volt a horog?
-
@mriya@
őstag
válasz
Interceptor #60376 üzenetére
Jogos, de mivel invazív, nem engedheted vissza.
Kész 22-es csapdája. -
Interceptor
addikt
-
Interceptor
addikt
Logikus amit mondasz, viszont a kedvenc halaim a balin és a süllő, ezeket a halakat tudom értékelni igazán. Ezek megfogása tud igazi örömet okozni. A busa fárasztása számomra nem minden, meg ez az egész hosszú távon elég lelketlenné válik. A másik, hogy megszoktam már a finomabb cuccokat, nem szívesen váltanék másra
-
KunEmber
senior tag
válasz
@mriya@ #60370 üzenetére
Az tény, hogy évtizedekig tartotta magát, hogy nem szaporodik. De ahogy melegszik az időjárás, úgy ok is egyre jobban érezték magukat.
Mára tény: egészen elképesztő mennyiségben szaporodnak és abszolút konkurensei a mi kis halainknak. Abban egészen biztos vagyok, hogy nem a horgászat keretei között tudjuk majd ezt a problémát megoldani, de ha fogtok busát, a szabály az szabály és inkább a mi halaink éljenek mint a busa.
-
koko52
nagyúr
válasz
szgzuri #60369 üzenetére
Amikor leütsz egy szúnyogot szitu. Vagy amikor kifogsz egy törpeharcsát. Sajnos ez is nehéz eset és kb megoldhatatlan. Dunán az öblökben ahol csendes a víz 100 számra tátognak a vízfelszínen. A motorcsónakosok rémálma, mikor 50km/h sebességnél jobb esetben mellbe ver egy - ki is fekszel.
-
@mriya@
őstag
válasz
KunEmber #60368 üzenetére
"A betelepítéskor azt hitték nálunk nem lesz képes szaporodni"
Lehet, hogy én még valami régebbi értekezést olvastam, de abban az volt, hogy a busa nem szaporodik nálunk.
Arra pedig tisztán emlékszem, hogy egy siófoki intézet főmunkatársa azt nyilatkozta a tévében, hogy a Balaton nem megfelelő élettér a törpeharcsák számára.
-
KunEmber
senior tag
válasz
@mriya@ #60367 üzenetére
"Még jó, hogy a limnológusok szerint nálunk nem tudnak szaporodni."
Ezt nem tudom mire alapozod, de pont Harkai Ákos (igaz, ő biológus) írta le valahol, hogy már olyan mértékű egyes helyeken a busa ivadékállománya, hogy igen komolyan veszélyezteti hazai növendék halainkat, mert egyszerűen elzabálja előlük az ennivalót.
-
@mriya@
őstag
válasz
Interceptor #60365 üzenetére
Még jó, hogy a limnológusok szerint nálunk nem tudnak szaporodni.
Veresegyházon a tógazda kérésére sokmázsányit fogtam belőlük.
A vaníliás hármashorog volt a nyerő csali. -
saen
veterán
válasz
Interceptor #60365 üzenetére
Ha sok van horgászni kell rá. Vannak módszerek már erre, meg lehet fogni szabályosan szájba. Aztán vigyétek, egyétek
-
Interceptor
addikt
Valami baromi nagy busa elvitte múltkor az egyik wobbleremet pergetés közben, egyből bement a kikötőben a stégek alá, aztán szakadt is a zsinór. Úgy látom én is, hogy egyre több van belőlük. Az Újpesti vasúti hídról múltkor 30-40 db-os rajokat láttam busából. Nagyon elszaporodtak. Durva kimondani, de lassan én is belátom, hogy konkrétan irtani kellene őket annyi van már.
-
yanna
addikt
Srácok!
Szerintetek elképzelhető az, hogy a busák miatt tűntek el az egyéb halak bizonyos környéken? Én mást már nem tudok elképzelni. Tavaly sógorom 50+ darabot fogott pontyból ugyanitt, meg kárászt, keszeget is, idén 2 ponty, néhány egyéb. Szomszédok és én is többször akadtunk busába pergetés közben, legtöbbje lelépett, de jött ki 40-es, 20-as, 10-es.
Teljesen tanácstalan mindenki. -
-
zolee0307
őstag
Érdekes volt így horgászni, mert a finom kapásra nagy kárász volt, a rendes szép kapásokra meg pici keszegek jöttek, pedig már azt hittem vmi nagyobb hal lesz. Mostanában kezdtek ilyen óvatosak lenni a kárászok, csak nem tudom miért. De mindig tanul az ember valamit.
Match úszóból tudom még ajánlani a Cralusso úszóit, van olyan aminek a szára szabályozható (úszó testébe lehet ki be tolni + cserélhető antennás), így nagyon finoman be lehet súlyozni, állítani.
-
galervin93
addikt
Van hozzá, két-két vastag és vékony karbonszáras is (sárga-piros). Én csak ezt a carbont használom, 8-tól 14 grammig. Van hozzá slider adapter is, azt is lehet vele művelni.
Egy tipp, érdemes egy-két antennát feketére festeni, nem is értem, gyárilag miért nincs benne ilyen... -
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Delphin Magma II-re (390, 150g) keresek orsót.
2 modell van ami szimpatikus.
[TICA Feeder Mentor]
[lTICA Willy Feeder]Ezekkel a típusokkal találkozott már valaki?
-
-
A Zéé
addikt
én ilyen Walter féle úszókat használok match botra. Cserélhető antennái vannak, van piros és sárga színben is, könnyen lehet variálni attól függően, hogy melyik színt látod jobban. Neked sztem 10 és 14g kezdésnek jó. Lehetne venni könnyebbet is, de ezeket is ki lehet súlyozni 1-2 tized grammos jelzőre.
-
gg72
veterán
Megjött a 390-es Nevis match botom (Motive 10-30g), tudnátok ajánani rá valamilyen jó kis úszót? Nem cél a messze dobás és inkább keszegre/dévérre mennék.
-
tsimehcla
csendes újonc
4 részes travel/utazó pergető botokkal van valakinek tapasztalata? Mennyivel bengábbak a 2-részeseknél, van létjogosultságuk, vagy felejtős? Gyakran túrázom a Börzsönyben, és utána este jó volna egyet pergetni a Dunán, de nem szeretek egész nap botzsákkal szaladgálni (autó nincs), ezért gondolkodom egy olyan boton, ami elfér a hátizsákban. Konkrét típust tudtok javasolni? Ahogy nézem, nincs nagy kínálat, kb. a Savage Gear MPP2 Travel, a Delphin Spin Trip Travel, esetleg a Daiwa Megaforce Travel amiket látok magyar webshopokban. Nordfishingen van még egy érdekes cucc, a Shimano STC, ami két hosszban (240/270) is összerakható.
-
zolee0307
őstag
Tegnap sikerült megejteni egy kora őszi pecát. Elég nehezen indult, 9-től 12-ig egy kisebb dévér jött csak, de az is leverte magát a horogról. Mondom megkajálok, dél van, erre pickeren, spiccen is beindultak a kárászok. Pickeren akkora volt, először azt hittem ponty. Spiccen is szép két tenyeres kárászok jöttek, pár le is akadt. A kárászok után volt egy ki szünet, utána dévérek jöttek, de azok már picikék voltak, mentek is vissza. Ami fura volt, hogy a keszegek spiccen szépen kiemelték, meg elhúzták az úszót, de a kárászok csak óvatosan mozgatták, vagy csak nagyon picit emelték meg, alig lehetett észrevenni, lehúzni meg egyáltalán nem húzták le. Volt olyan kapás, hogy csobbanás után mikor feljött az úszó, nem állt be, mondom mi csöcs, az előbb még jó volt, erre rajta a hal. Mozog az áramlással ellentétesen picit, na az is kárász volt. Ennyire óvatosak lettek volna? Otthon kipróbáltam, jól vannak besúlyozva az úszók, úgyhogy ezzel nem kellett, hogy gond legyen, + a mélység is ki lett mérve.
-
WarninShotZ
tag
Sikerült kijutni végre hosszú idő után lógatni egy kicsit kedden, első körbe csak az engedélyt hagytam otthon szerencsére..
A magos etetés nem igazán szuperált jól, vagy a házi pellet nem működött valamiért, passz... 1 pontyot sikerült fogni, szűk 3 kiló volt kb, de legalább kint voltunk kicsit.
Az az 1 ponty pedig Mainline Match 2 mm-es pelletre jött, amit vad ponty aromával tuningoltunk. Sajnos a vízszint igencsak alacsonyan volt most a tavon, szóval a merítés nem volt egyszerű..
-
vendingo
veterán
válasz
Szilágyi84 #60335 üzenetére
Próbálkozni kell. Nem lehet tudni. Nekem ma bejött, másra még mozdításom se volt.
-
Szilágyi84
senior tag
Hoppá nem is gondoltam volna. Te amúgy kutyválsz és próbálkozol otthon házilagos receptekkel kisérletezve? Egyből jöttek az ötletek a kis 80 ft-os főzés/sűtési aromák után nézve abból is van jópár íz de nem tudom mennyire lenne hatásos vagy pl kovászos uborka és inkább a nem gyengén savanykás leve. Finom fűszeres majorannás bazsalikomos mustáros sült máj ? Hamár csinálok lehet rakok félre talán beválna.
-
vendingo
veterán
válasz
Szilágyi84 #60333 üzenetére
Elektromos cigi löttyének az ízesítéséhez való. Kis 10ml-es élelmiszeripari aroma.
-
vendingo
veterán
válasz
Szilágyi84 #60331 üzenetére
Fagyasztott kukoricát felengedtem vízzel, aztán nyomtam bele mentol aromát. Nem horgászboltos, élelmiszeripari aroma, van otthon kb 20 féle íz a hűtőben.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #60320 üzenetére
Igen, ott van, kb a világ vége. Jó peca volt, nagyon elfáradtam a végére.
-
gg72
veterán
Lementem ma reggel a partra (hosszú fürdőstég vége nádasok között) még match bot nélkül (holnap érkezik), egy 5 méteres spicbottal. Etetés után (Benzar panettone fekete) kb 3/4 órával elkezdtek jönni a dévérek csemegekukoricára (mirelit), köztük életem legnagyobbja, egy 32cm-es 64 dekás, élvezet volt a spiccel kiszedni.
Fogtam még ezen kívül 3 másikat, szintén szép nagyokat, ill. két formás vörösszárnyút is, aztán (utánetetés ellenére) 1 óra múlva vége volt a mókának, már csak a küszök maradtak. Közben volt két szakításom is, az egyiknél csak a (előkötött) horog ment, másodjára az egész szerelék, a spiccbot tetején szakadt el. Ezek érzésre kb. ugyanakkorák lehettek, mint a nagy dévér, az egyik talán nagyobb is. Még szerencsére ez utóbbi egy Decathlonos zsebpeca volt, nem nagy kár érte. Viszont az előkötött horog [link] nem is értem hogyan szakadthatott le.
Rengeteg balin is rabolt az öbölben, volt úgy, hogy közvetlenül az úszóm mellett, ill. a stégnél a lábam előtt/alatt úszott el a kis aranyos.Viszont pergető bolt hiányában nem sok esélyem volt fogni belőlük...
A hétvégén megpróbálkozom ugyanitt a match bottal, kíváncsi vagyok. -
jpeetr
aktív tag
válasz
Koncipappa #60321 üzenetére
Én semilyen Nevis orsót nem vennék. SAját tapasztalat.
Inkább gyűjtenék, és egy daiwa ninja lt. nordfishingen jó árban van. -
vendingo
veterán
válasz
vendingo #60319 üzenetére
Simán a mentolos kukorica semmit nem adott, próbáltam édes, büdös pelletet, kukoricát, lebegő, süllyedő csalikat, de egy mozdítás se volt. A peca végén tömény mentolos vízzel nedvesítettem fel az etetőanyagot, onnantól 1 dobás 1 hal 5 percenként. Azt nem mondom, hogy kedvenc kombóm lesz, de ma ez mentett meg a betlitől.
Érdemes próbálkozni. Legközelebb fahéjas kukoricát készítek. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
az a drágább azért erősebb, masszívabb orsó, jóval újabb fejlesztés. Nem néztem, de valószínűleg jóval nagyobbak a féklamellák, precízebb a fék... Én azt venném, pár gombóc fagyi ára a különbözet.
-
vendingo
veterán
válasz
Kell a hossz, hogy távot tudj dobni a kis súllyal, illetve a fix úszós horgászathoz.
-
Koncipappa
csendes tag
-
vendingo
veterán
Ma vagy betlizek, vagy feltalálom a spanyolviaszt.
Készítettem mentholos kukoricát csalizni. Kíváncsi leszek. -
xbrbiz
tag
Ahol még a multi előnyben van, az az új belépő horgászoknál jelentkezik. Aki még soha nem horgászott, az lehet könnyebben elsajátítja mint a spininget, mert nekik természetesebb, jobban kézre áll. Nálam a 3 fiam spiccbot után mind a multist választotta, mert könnyebb volt nekik. Sokkal jobban is kezelik, dobálnak vele mint én, aki peremfutós orsón nevelkedett.
-
saen
veterán
válasz
KunEmber #60314 üzenetére
Azért mert arra amire kinnt használják, szimplán jobb. Egyrészt ott nem gond a csónak, másrészt gyakran nagy súlyokat kell dobni rövid távon és pontosan. Ebben jobb a multi.
Árat nézve meg azért nem olyan rossz a helyzet már, mint volt, Kínából vannak már használható orsók emészthető áron, de a felszerelés összhangja most is meg kell, hogy legyen. A multis cucc nem univerzális, nem véletlen, hogy 20-30 botot is láthatsz egy versenyző hajóján. Minden csali, külön cucc...
-
bercsi
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #60302 üzenetére
Szép sor, gratula
Melyik álláson voltál? Mennyire igaz hogy ezen a tavon csak nagy távon van hal? -
A Zéé
addikt
válasz
KunEmber #60311 üzenetére
Persze, nem ördöglakat, de nem is olyan egyszerű, mint a hagyományos spinning. Egyszer pár éve leírtam, hogy mit össze vergődtem én az elején a multis cuccokkal. A 2. bottal, meg a 4. fajta zsinórral már normálisan horgászni is tudtam.
Az összhang a nagyon fontos, továbbra is csak ezt tudom mondani. Ez nem az a módszer, amikor a random 10-30-as botra felraksz egy 100-as tojásmultit, arra valamilyen zsinórt, és az ötös thrilltől a 20g-os jig ólomig minden menni fog. Hagyományos fej feletti dobással is csak annyit érsz el, hogy 4 dobásból 4x bevágod magad elé a cuccot, a dobodon meg lesz egy takaros madárfészek, amit vagdoshatsz szét. Olcsóbb cuccok jellemzően nehezebb csalikkal működnek jól. Abu Garcia Black Black Max orsóm és egy Pontoon21 GAD Gancho botom (7-25g) van most, azon 14-es Kastking fonott, és ezzel 10g környéke az alsó határ, amit értelmesen el lehet dobni. De pl. volt 10-30-as Abu botom, azzal 20g alatt olyen 10-15 métereket tudtam dobni csak.
Szóval nem annak való, akinek csak annyi kell, hogy legyen otthon valami pergető bot, amivel ki tudja próbálni, hogy milyen pergetni, mert garantáltan hamar elmegy a kedve az egésztől.Mindazonáltal az a kombó lehet, hogy jó, de 100%, hogy nem az lesz az, amivel a sügerezéstől a csukázásig mindent meg tudsz oldani.
-
KunEmber
senior tag
válasz
vendingo #60308 üzenetére
Azért az, hogy ennyi pénzért még belépőszintű, használható orsó sincs, kicsit erős. Pl ódákat zengenek itt is a Tsurinoyákról.
Más: ugyan nem pergetek, de számomra érdekes, hogy az USA-ban mindenki multit használ. Az összes videó amit láttam, multis. Nyilván van más is, de tuti 90 százalékban az megy. Csak nem lehet olyan bonyolult, ha nekik megy.
-
A Zéé
addikt
válasz
Szilágyi84 #60307 üzenetére
multizás nem egyszerű műfaj. Nagyon feelinges, de nem egyszerű, és nem is olcsó. Kezdésképp tuti nem ajánlanám, max akkor, ha van valaki, aki el tud navigálni ebben a világban. Nem olyan, mint a sima pergetés, iszonyat jelentősége van a felszerelés összhangjának. A legyezés talán az a módszer, ami technikásabb ennél.
-
Zoli bácsi
őstag
Ez a Motive széria eddig feeder és bojlis botból volt a Nevisnek, ott nem a legjobbak közt volt. Aztán lehet hogy fejlesztettek... Vedd amelyik szimpatikus.
Pergetéshez már nem szólok, akarom mondani előkotrom az első botomat valahonnét, amit 2014-ben pont úgy vettem ahogy most te, úszós és pergető botot kerestem újrakezdő pecásként. Akkor vettem egy ABSF Rutin Spin 3m 10-45gr botot, évek óta nem használtam. Aztán nemrég egy fórumban egy pergető horgász arról áradozott, hogy ez a legjobb balinos bot, könnyű, hatalmasat lehet vele dobni, milyen kár hogy már nem kapni.... Nekem meg valahova félredobva porosodik..... Na meg is találta a gugli, itt beszéltek róla: [link] -
vendingo
veterán
válasz
Szilágyi84 #60307 üzenetére
Nem erőltetném. A multizás nem arról híres, hogy olcsón művelhető. Ennyi pénzért még belépő és már használható orsó sincs a piacon, nem hogy bot meg orsó együtt.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
Szilágyi84 #60296 üzenetére
Erről a bot + orsóról mi a véleményetek?
-
Interceptor
addikt
Ez nem tudom volt e
-
gg72
veterán
válasz
Zoli bácsi #60298 üzenetére
Kösz, vendingo-nak és A Zéé-nek is.
Kétféle Whisper Match van:
NEVIS WHISPER MATCH 5-25G 3,9M (1650-390)
NEVIS WHISPER CARP MATCH 10-30G 4,2M (1651-420)
Árban a sima (5-25) szimpatikusabb.Az is jó? (Közben A Zéé meg is válaszolta.)
De azt mondták a boltban, hogy a Motive bot is nagyon jó, a 10-30-as változatok közül pl. a Motive könnyebb is valamivel (állítólag más/jobb carbonból van) a Whisper-nél:
[link]
[link]Pergetésnél cél a balin kisebb woblerrel, körforgóval, támolygóval: [link]
Sajnos a felsorolt botok egyike sincs a közeli boltban, inkább drágábbakat tartanak, de talán a Nevis-t sikerül bekérnem a boltba próbára, lévén a bolt is veszprémi + a Nevis is, legutóbb egy zsinórt is meghoztak pár óra alatt.
A Progressorból is van amúgy kétféle (230-as méretben): 5-15gr és 8-25gr. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
vendingo #60301 üzenetére
Oké, írom is hogy ezt a műfajt ritkán művelem.
Azzal azért tisztába vagyok hogy a dobósúly mit jelent, de maradjunk annyiban, hogy egy 5-20gr-os bottal akadó mellett nem szeretnék egy nagyobb csukát akasztani. Van egy ismerősöm, aki pergetőhorgász. Ő nagyjából csak perget. Neki volt a véleménye hogy csukázni az 5-20-as karcsú, és így gondolom én is. Persze botok közt is van különbség. -
A Zéé
addikt
whisperből szerintem inkább a carp match, ha első bot.
Az kicsit keményebb ugyan, de az se brutál durva, viszont ha beesik egy ponty, akkor azzal jobban irányítod. Nekem van mindkettő, a 4 kiló körüli pontyot már nem irányítottam a sima whisperrel
Whisper Carp match vs Whisper match. Ugyanakkora, 50 pár centis pontyok alatt. Utóbbiban már nem nagyon volt tartalék. -
BlackmMmDog
aktív tag
Hú de rég voltam erre...
Péntek éjszakai Benkó peca eredményét, had osszam meg veletek. Négy ponty jött ,de nagyok(itt nagynak számít ) 4.10 ,4.40, 5.30, 6.10 kg-osak.5.30
6.10
-
vendingo
veterán
Jó döntés. Nevis whispert válasszad, az egy jó bot.
Pergetőkhöz nem tudok hozzászolni, nem ismerem a linkelt botokat. Pergetőt csak próba után vennék, vakon nem.
Zoli bácsi: Lehet inkább hanyagolni kellene a pergetős tanácsokat
5-20 domolykózni? 1-7g való arra.
5-20 egy igazi mindenes, harcsát leszámítva mindent visz. A dobosúly nem a halat határozza meg, hanem a csali méretét. Ezért drága a pergetés. Kell egy UL, L, M bot, de lehet ez is kevés. Persze mindegyikhez külön orsó és zsinór is való, hogy teljes legyen a harmónia.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest