Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz gulupeti #58496 üzenetére
Delphin Hornet-re beszélt rá egy horgászboltos haverom. Nem hordják vissza garanciára őket, nem mozog ha a forgó részt megfogod és csavargatod, tehát jól össze van rakva. 2x pecáztam eddig vele nem volt gond.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
@mriya@
őstag
válasz galervin93 #58495 üzenetére
Nekem az Okuma Longbow csinálta ezt (hajtókar-felkapókar ért össze), mióta megigazítottam, nem teszi.
[ Szerkesztve ]
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
saen
veterán
válasz galervin93 #58495 üzenetére
Valszeg valami hézagolási probléma, túl közel vannak alkatrészek és összeérnek bizonyos állásnál.
-
gulupeti
senior tag
Delphin orsókról mi az általános vélemény? Használja valaki itt valaki őket? Túl sok infót nem találtam róluk itt a topikban, meg a neten sem.
Igazából vettem néhány hete egy Carp Zoom Tempo Feeder 360-as botot, melyre egy Delphin Nord 6000-es orsó került, de mivel sem horgász rutinom, sem pedig összehasonlítási alapom nincs, így nem tudom, hogy mennyire volt jó vétel. 3x horgásztam vele eddig, problémám nem volt vele.
Kérdésem azért irányult a Delphin orsókra, mert szeretnék még egy botot: Arno Intruder Feeder Bot Heavy 30-80Gr 3,90M - erre gondoltam, melyre megintcsak Delphin orsókat nézegettem:
Delphin York
Delphin ModecoJó lesz a kettő közül valamelyik vagy nézzek esetleg mást?
-
galervin93
addikt
válasz hermanyi #58487 üzenetére
Köszönöm!
Mivelcsak két matchem van, a kettő közül a kissé merevebbet, Maver Black Ice Match. Nem egy nagy eresztés, picit feszes, de amúgy vékony a lakk és jó az akciója, dobáskor a középrész is hajlik, brutál jól ki lehet lőni vele a nehezebb úszókat. Egy nagy 10-es cseppólom volt a főólom, úgy szállt hogy öröm volt nézni.WarninShotZ
Nekem a Racer 4000 (meg a Nevis Airtec 5000, ami ugyanaz csak eggyel nagyobb méret meg kettővel kevesebb csapágy) egy bizonyos potton kattan minden egyes hajtókar fordulatnál. Nem tudom mi lehet, de annyira nem zavar, mondjuk én úgy vagyok az orsókkal, hogy legyen valami a boton, a lényegi dolgokat úgyis a horgász meg a bot végzi, az orsó csak zsinórt tárol.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Sungoo
addikt
válasz WarninShotZ #58490 üzenetére
Ezt próbáld ki, olcsó műanyag, de rövid előkének tökéletes. [link]
-
musli26
tag
válasz Steady74 #58481 üzenetére
Használtam már.
Pár(2-3) éve Shimano damilt használok.
De váltanék másra.
Vettem egy tekercs Tubertini Gorilla Feeder 0,20 méretben.
Még nem került fel a dobra.
Majd kiderül milyen.Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
WarninShotZ
tag
A mai nap is sikerült kiugrani pecázni egy keveset... Ma sem lehet okom panaszra, fél7től kb fél4ig sikerült fogni 12 pontyot, 2 compót illetve 8 kárászt. A poén az egészben az, hogy a halak egyik része 8 és 9 között jött, a másik része pedig fél12 és fél1 között. A pontyok a szokásos 2-3 kiló között mozogtak, viszont a SW Supernova Light 330-al öröm volt fárasztani őket. Csalik közül a szokásos Stéges smoke ball uptersek mentek, főleg a mangós, a kosárba pedig egy kis "házi keverésű etetőanyag" ment, ami kukoricadarából, kukoricalisztből és őrölt TTX-ből állt. Az erjesztett kukoricás etetés kevesebb halat adott, mint a sima kereső method peca. Az időre nem lehetett panasz, nagyon jó idő volt egész nap, a halak is elemükben voltak.
Mellesleg, 2 gyors kérdés.. A SW Racer 4000-es orsón a felkapókar márnál is lötyög, vagy mennyire normális ez? Nem sokat, de érezhető és tekerésnél is lötyög kicsit, főleg fárasztásnál lehet érezni, hogy koppan egyet, mikor abbahagyja az ember a tekerést.
Illetve, valaki használja ezt a fajta [link] előketartót? Ha igen, mi a véleménye róla? Neten nem találni róla sokmindent sajna, csak az Allround verzióból sajna. Rövid előkék tárolására gondoltam, sokkal barátibb ez a mágneses megoldás, meg maga a tartó, mint a tépőzáras fekete nevises..
Köszi!SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #58485 üzenetére
használd egészséggel . Sliderhez milyen botot használtál ?
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
galervin93
addikt
válasz hermanyi #58483 üzenetére
Kipróbáltam az SW orsót, jó lesz ez, egy 3-as bányatavi bajszos tette próbára. Igaz a dupla hajtókar nem jött be. Volt régen egy olyan orsóm, amin "másfél" kar volt, szóval egy kar, a másik oldalon meg gyakorlatilag csak ennek a meghosszabbítása, de semmi fogantyú, na az nagyon bejött anno, baromi jól kiegyensúlyozta az orsót.
Életemben először a sliderezést is kipróbáltam, igaz egyelőre csak partközelben, mert maggal etettem kézzel meg kis csúzlival. De így is nagyon bejött, ha rendesen meghúzza az ember, ki lehet dobni a világból, baromi jó. Stabil, mély vízben is jól áll a cucc. Úgyis van pár bányató itt Pest környékén, próbálom még csiszolni ezt a technikát, bejövős.
Nagyon nem tudtam belemélyedni, mert elhívtam havert, ő most ismerkedik a pecázással, aztán inkább arra figyeltem, hogy lásson-tanuljon, sikerült neki is egy kisebb pontyot kiszedni. Ez meg az én putyóm:[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
szab13
aktív tag
válasz KERiii #58479 üzenetére
Szia!
Szerintem egy kategóriával fentebb van, csak árban azonos akciósan.
Döme féle orsókból Ehez nagyon nagyon hasonlít
Nem értem miért lenne kevés, Nekem is ajánlották az 5000-s orsókat. Max 50m--re használom, NEKEM elég. Fék jól működik , eddig legnagyobb halam ezzel a kombóval egy 14-es ponty. -
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
A Duna magas vízállása miatt, kicsit kiruccantunk tavi pecára. Helyszín Pápa Strandi tó. Van benne afrikai harcsa, tok ponty... és 20 kg felett is.
Nekem a rövid peca alatt afrikai harcsát 6,43 kg, tokot 4,5 kg, pontyot 3,6 kg sikerült zsákmányul ejteni. Na persze 2 nagyobb torpedó amit nem láttam hogy mi, de gyanítom nagyobb potyka lehetett a végjátékban elveszítettem.Etető anyag Xtrem Stick Mix, eperízű CAPERLAN elsőre és siker volt.
Botok:
1. ARNO Intruder Carp Feeder Heavy 390cm/60-120g, ami már sok halat fárasztotta Dunán is.
2. Távolra NEVIS VANITY CARP FEEDER 390 XXH 80-220G szintén jól bevált szerkó minden helyszínen.
Zsinór: SMART Red Devil 0,20 mm a methodnál.
Decathlonos 0,25 mm piros Abrasion távolra.
Horog: Gamakatsu Bojlis Horog G-Carp Snagger 10/Cs. 6-os
Természetesen mindkettőn hajszál előke a csalizáshoz.Közelbe method módszerrel, távolabb távdobó kosárral 20 cm-es előkével vettem fel a küzdelmet.
A csali Stég kolbászos smokie pop up 16 mm volt, aztán szünet. Váltottam halas oldódó bojlira, jött a tok. A ponty barátunk Lebegő bojli Spicy birdfood (fűszeres), 12 mm CAPERLAN-ra ájul-t be.[ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
válasz KERiii #58476 üzenetére
Pont most vettem második botnak ilyet, ajánlom.
Nyilván merevebb mint egy 3,30as mh, de cserébe messzebbre lehet vele dobni.
A fárasztás részéről nem tudok nyilatkozni, tegnap minden kapás a rövid botomra jött.Orsóból erre a 6000-st vettem, a 3,30-ason van 5000-s, nagy tapasztalatom nincsen, de mióta beállítottam a fékeket megfelelően, remekül működnek.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
szab13
aktív tag
válasz KERiii #58476 üzenetére
Szia!
Nekem szintén 30e volt a keret.
Bot majdnem ugyanaz lett csak a MH változat.
Orsóból én egy [Nevis gotama feeder 4000] , (féláron megéri)
Damil [TRABUCCO T-Force XPS Method] 20-22 (dobóelőke nincs)
kosár 20-40g,
[GURU Speed bead gyorscsatlakozó]
horog [KORUM XPERT POWER MICRO BARBED] 8-12[ Szerkesztve ]
-
KERiii
tag
Sziasztok!
Par tanacsra volna szuksegem Eddig nem volt sajat felszerelesem, de az utobbi egy evben tobbszor is voltam horgaszni allovizen. Method feederezni szeretnek pontyra es amurra, tobbnyire Budapest kornyeki intenziven telepitett tavakban (Gyermely, Preri to, stb.). Nem kapitalis halakra celzok elso korben, es ehhez merten szeretnek eloszor egy botot osszeallitani. Az orsora es a botra 30k-t szannek, az itt olvasottak alapjan ezt a botot es orsot neztem ki:
Szerintetek jo osszeallitas ez igy?
- NEVIS VANITY CARP FEEDER 360 H 45-120G (nem szeretnek nagyon merev de tul lagy botot sem, nem tudom ez megfelel-e erre a celra)
- BY DÖME CARP FIGHTER FEEDER LCS 5000Szerelekbol meg nincs konkret de az alabbiak alapjan gondoltam:
Zsinor: monofil fo es monofil doboeloket, illetve horogelokenek fonott zsinor (meretben es markaban kernek segitseget)
Kosar: method 30, 45, 60 (meretben jok lehetnek?)
Horog: 6 illetve 8 meretben (meretben jok lehetnek?)Elso korben a fentiekhez kernek segitseget, koszonom!
-
koko52
nagyúr
válasz everest140 #58471 üzenetére
Wow, tényleg gyönyörű hely.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
jansky1
senior tag
Megtapiztam boltban a nevis vanityjét meg a method carp feedereket. Távdobásra keresek majd botot, ezek közül akartam válogatni. Vanity erre alkalmasabbnak tűnik. Nagyobb gyűrűk, feszesebb bottest. Egyébként a method carp botok nagyon szépek. Ár érték arányban szokás szerint brutálisnak tűnik.
-
hermanyi
addikt
feederen 0.12-0.14 es a 2 előkém amit használok tavasszal lemegyek 0.10 ig . horgot 18tól 14 ig , 12 es horog nálam csak akkor kerül fel ha kifejezetten pontyozom (nagyon ritka)
Úszó előkezsinór 0.08-0.13 ig kivéve Nagy Duna ott 0.15 ös extrém esetben 0.17 es . Ott a horgok is 14-12 esAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz WarninShotZ #58464 üzenetére
dumbell vagy hordó formájú waftereket kell venni és problem solved
-
A Zéé
addikt
válasz hermanyi #58461 üzenetére
Én 14-es horog 13-as zsinór kombóval indítok általában mindig. Aztán ezt tudom finomítani is, durvítani is, ha kell, bár nekem még a 12-es horog is a 13-as zsinórra van kötve.
Tavalyelőtt voltam egyszer úgy a Dunán, hogy annyira megszálltak a snecik, hogy akkor nem tudtam már mit kitalálni. Úsztattam, 10 cm előke 10-es horog, 5 csonti volt fenn már nem is tudom milyen zsinóron, és ezzel is csak annyit tudtam szelektálni, hogy a 15 cm-es küszök jöttek csak, a kisebbeknek ez már sok volt De pl. a Törökbálinti tó is olyan, hogy ha nem rakok legalább 12-es horgot, arra egy szem kukoricát és 2 csontit, akkor tuti, hogy 10-ből 6x a küszök rágják a csalit még behullóban a már összeállt etetésen.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
@mriya@
őstag
-
hermanyi
addikt
-
joe979
aktív tag
válasz WarninShotZ #58458 üzenetére
Szilikonkarika , sokkal jobb . Igaz kerek formára nehéz használni, vagy szinte lehetetlen némelyikre megoldani, max stoperrel.... és még könnyebb is mint a csalitüske , szóval pár csalinál még hatékonyabb is lehet.
Szissz
-
szgzuri
tag
válasz Koncipappa #58442 üzenetére
Keszegezéshez én is inkább a hosszú előkés végszereléket javasolnám, és azzal is meg tudod fogni a beugró pontyokat is.
Ha botot vásárolsz erre a célra, érdemes lehet finomabb pálcákon is elgondolkodni, pl Döme Fine Carp vagy SW Supernova Fine (ezt ismerem), valószinűleg van ezeknél olcsóbb, hasonló karakterű bot, ami a keszegezéshez jobban passzol, de azért ezekre is fel lehet rakni kisebb method kosarat is, és a pontyoktól sem kell félteni őket, ha van egy kis hely fárasztani és nem kicsőrlőzni akarja az ember a halakat.
Fonott dobóelőke használata esetén én igy védem az ujjamat: patikában vettem egy tekercs 1,25 cm széles leukoplasztot, peca előtt ezzel négyszer körbetekerem a mutatóujjam, és kész vagyok, ez jól védi az ujjam, mindig "kéznél van", és nem akadályoz semmi tevékenységben.
-
szgzuri
tag
válasz WarninShotZ #58443 üzenetére
Zoli bácsi mutatott egy monofil előkés csalitüskés kötést, ahol a csalitüske szabadabban mozoghat: [link] .
Nekem sikerült ezt a kötést megcsinálni, 12-es method horog, 19-es N-Gauge előkezsinór. Azóta csak ezzel kötöm, jók a tapasztalatok, a hajszálelőke (ami itt lényegében egy kis hurok) kevésbbé deformálódik el a fárasztások során.
Amúgy én a monofil method előkét a fonottnál hosszabbra szoktam hagyni, nálam 15 cm a mono, es 10 cm fonott előkehossz, nem állitom, hogy ez a tuti, csak igy szoktam csinálni. -
csababarca
őstag
válasz csababarca #58441 üzenetére
na ez jól sikerült, fogtam még 2 ilyen tükröst, meg 5 tenyérnyi keszeget. ott volt valami csoportosulás mert bedobtam és fél perc múlva ki, ez ment 10 percig, egy leakadt ponttyal kezdődött, 4 keszeg, majd egy megszákolt ponty.
durva volt, érdekes hogy csak a rövidebb botommal fogtam, a másikon egy kis keszeg jött ki.
de így is jó volt két bottal, izgalmasabb volt, és pörgősebb.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
horcsog
tag
A 20-as vsz már nagyon az alja én 22-es alá általában nem megyek, de használtam már 18-ast is. Az aztán végleg az alja volt méretben nálam, azt nem ajánlanám. 20-as is nagyon határeset vsz persze kérdés az a zsinór mennyire kemény és mi a valódi mérete.
Ha 50-60 méter én ott még nem használok vékony főzsinórt azt inkább ha 100 és fölé kellene dobni akkor szoktam és kora tavasszal ha nagyon messzire kell dobni víztározón.
Dobóelőkést általában úgy szerelem 22-es monofil főzsinór 30-as monofil nyúzó ami olyan hosszú 1-2 fordulat kerül az orsóra bedobás előtt. Nem kell 2 bothossznyi mert dobásnál nem engedsz le bothossznyi zsinórt. A fonott dobóelőkének az előnye az nem fog megnyúlni egy idő után, a hátránya könnyebben belevághat az ujjadba dobásnál mint a monofil . Úgy szoktam következő pecánál kötök frisset, vagy ha nagyon sokat dobáltam, vagy ha elszakadt a monofil. De ritka nálam elszakadjon.
Most nyáron vsz jobban jársz bojlison a teli 30-assal főleg ha nagyobb halak is benne vannak . Egy esetet kivéve ha azon a helyen csak nagyon messzire van esélyed pontyra és úgy nem tudod megdobni.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz KunEmber #58446 üzenetére
ilyenkor sztem felesleges túlfinomítani, pláne egy ilyen kicsit keményebb boton. Meleg van, esznek a halak rendesen, a 12-es horogra tűzött 4 szem csontira is feltornássza magát a 10 centis küsz is. 16-18-as horog akkor kell, ha nagyon finnyásak a halak, most szerintem felesleges azt erőltetni. Felraksz 10-es előkére 18-as horgot, meg egy szem csontit, és kb. esélye nincs a csalinak leérni fenékre, vízközt elviszik a küszök.
Just a simple Lineman...
-
Sungoo
addikt
Ha ezek vannak kéznél, akkor 35 grammos kosárhoz felrakhatod a zöld spiccet. A 20-as főzsinór jó, akár dobóelőke nélkül, ha nem akarsz kilómétereket dobni. A 10-es fonott előke is jó, a csalit, amit tűzöl pedig előtte próbáld ki egy vizes edényben, hogy nem emeli-e el a horgot az aljzatról. Nekem az egyik botom szinte szögre ugyan ez az összeállítás, de mint fentebb is írták, nem egy kifejezetten keszegező kombó, független attól, hogy hetek óta csak dévért akasztok vele.
-
koko52
nagyúr
válasz KunEmber #58446 üzenetére
14-es keszegezővel fogtam 5 pontyot szombaton. Abból az egyik 5.5 kg volt. Zsinór 18-as. Hozzá tartozik, hogy akadómentes helyen voltam lehetett játszani.
-
A Zéé
addikt
ha keszegezni akarsz, akkor ne methodozz, hosszúelőkézz. 50-60 cm előke 14-es mono zsinór, 14-12-es horog. Csalinak csonti, esetleg csonti+kukorica, ha sok az apróhal. Dobóelőkével nem vacakolnék, neonzöldet meg véletlenül sem raknék csak sötétet, vagy átlátszót.
Etetőnek valami magos, karamelles. Tímár match plusz-t szoktam olcsóbbak közül.Just a simple Lineman...
-
dudi6
senior tag
válasz horcsog #58434 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen, távdobás lenne a cél (360-s bot, okuma lb60-s orsó), minumum 50-60 méter, de inkább több. Akkor az úgy működhet, hogy felrakom ezt a Nevis 20 zsinórt, majd dobóelőkének egy 30-s monofilt? Monofil vagy fonott? Van valami különbség? Ha véletlen jönne egy 10+ ponty, elég lesz ez a 20-s damil? Dobóelőke milyen hosszú legyen? 2 botnyi hosszúságú? Milyen kötéssel kell a főzsinórt és a dobóelőke zsinórt összekötni?
Ha már itt tartunk, tudtok ajánlani bojlis botot? Van 2 db Spro 3,6m 3,5 lbs botom(kb. 10 éve vettem), de nagyon durung bot, semmi görbülése nincs, és nehéz mint a sár. Leváltanám mind a kettőt. 3,6 m 3 részes botra. szerintem elég lenne a 3 lbs is, keret kb. 35-40.000 a két botra. -
WarninShotZ
tag
Tegnap sikerült lejutni a partra kicsit lógatni, sajnos a melegfront miatt nem volt annyi hal, de így is akadt pár darab a szokásos 2-3 kilós pontyból. Sőt!!!! Akadt még a reggeli órákban, 8 körül, egy jobb ponty, kb 6 kilós lehetett a SW Supernova Light-al élvezet volt fárasztani .
Mellesleg, monofil horogelőkénél csalitüskével, pár hal után eléggé hülyén áll a a csalitüske. A monofil zsinór nem úgy áll (csak a horog és a csalitüske közötti részre gondolok), tök mind1, hogy milyen módon kötöm fel a csalitüskét.. Erre van valakinek megoldása, vagy valami tipp, ami segíthet ezen?SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
Koncipappa
csendes tag
Mivel visszavágóra készülök, gondoltam mégis veszek egy feederbotot keszegezni, ugyanis 30 leszek vasárnap és ezt kihasználva szülinapi ajándéknak be is húznám
Zoli bácsival meg is beszéltük a dolgokat, de szeretnék még kérdezni kicsit.
Tehát, dévérezni szeretnék elsősorban, de ha beugrik 1-2 ponty, akkor sem fogok dührohamot kapni Egy Nevis Vanity Carp Feeder MH 360 CM 40-100G botot vennék egy Nevis Aqua Feeder 5000 orsóval.
- Főzsinórnak 0,20 süllyedő monofil jó lehet?
- Dobóelőkének rakhatnék monofilt is? Maradt a pontyozó szerelékből friss 0,27-es neonzöld főzsinór, az megteszi? Nem szeretek fonottal dobni, nehogy elvágja az ujjam, plusz kesztyűzni nem akarok.
- Döme Gábor által bemutatott legegyszerűbb method végszerelékkel mennék. 35 grammos kosár jó ehhez a bothoz? Szerintem nem lépném át vele a dobósúlyt.
- Számít, hogy melyik spiccel dobom be a cuccost?
- 7mm-es csalitüskén felkínált gumikukorica fonott előkötött 10-es horgos előkén - szerintem jó lehet
- Etetőanyag - van valami speckó javaslatotok, amire a dévérek tonnaszámra érkeznek?[ Szerkesztve ]
Egy Samsung Galaxy S3 LTE boldog tulajdonosa :D
-
zolee0307
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Néztem egy shimano vengeance botot, egész könnyű (az 5 méteres botomhoz képest - mondjuk az egy olcsó bot), jónak tűnt a fogása. 7 méter elég lesz, ahogy néztem a 8-assal nem nyerek annyit, meg azokból inkább már rakós rendszerű van.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
KunEmber
senior tag
válasz zolee0307 #58433 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy egy 6 méteres, majdnem 400 grammos bot után rendszeresen, napokig fájt a csuklóm.
Bevallom őszintén, meg is fogadtam, hogy nem érdekelnek a nagy spiccbotok.Van egy 5 méteres 150 gr körül, azt egy fél napot is elbírom, hossza meg nekem elég. (Decathlon Lakeside 9-500). Van belőle a boltban 7 méteres is, 340 gramm körüli, de én már biztos, hogy nem venném meg a súlya miatt.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
A Zéé
addikt
a fél kiló rengeteg.
Nekem 7 méteres van, és 300g körüli, azt is épp elég tartani. 2-3 óra után már durván húzza a kezem. Azt a fél kilót ne úgy képzeld el, mint amikor kézbe veszel egy fél literes ürítőt. A hossza miatt komoly a nyomaték a végére, aminek ellen kell tartanod. Ha sosem hadonásztál még ekkora botokkal, akkor sztem ne vegyél 7m-nél hosszabbat. Már azzal is sokkal macerásabb bánni, és sokkal több hely kell neki, mint egy 5 méteresnek.Just a simple Lineman...
-
vendingo
veterán
25 ezer és fél kg? Hamar megunod majd a használatát. Fél kilós spiccet kapsz már 10 ezerért is. Shimano botok szoktak lenni akcióban 20-30k körül, és 200-250g a súlyuk. A hosszt, és a gumit neked kell tudni, én tuti nem gumiznék, az a rakósba való, spiccnél a bot dolgozik.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
horcsog
tag
Távdobni akarsz? a 20-as főzsinór miatt kérdem
Ilyenkor nyáron ha bojlissal pontyozok kosárral akkor 30-as főzsinórt használok dobóelőke nélkül. De én közelre horgászom általában nyáron pontyra . Ha felrakod a 20-ast ahhoz mindenképp kell dobóelőke én monofil 30-as dobóelőkét szoktam használni bojlison. Kosárba aqua uni pellet 2-3 mm -es én 3mm-est használok kicsit megvizezve jól összetapad csali pedig 1 szem öregkukorica áztatva vagy főzve vagy csak leforrázva az lényeg ne legyen teljesen puha mert a keszegek leszedik 1 perc alatt. Rakhatod csalitüskére ha pici horgot akarsz használni , akkor se legyen nagyon puha mert nem marad meg a tüskén . Az előke nálam ilyenkor olyan rövid a kosár fölé nem ér és a kosárba annyi kaját rakok arra nem tud felcsavarodni, fölé pedig nem ér így a zsinórra vagy gubancgátlóra se tud felcsavardni. Pár centis előke mondjuk 5 centi kb nálam , minél közelebb legyen a kosárhoz, de a kosár hosszánál mindenképp rövidebb . Ha kicsit hosszabbra sikerül még elmegy mert ha meg van töltve a kosár nem fog fölé érni . Ilyenkor én általában nem is használok gubancgátlós kosarat .
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz vendingo #58411 üzenetére
Egy boltban találtam, de tényleg drágák, ennyit nem tudok botra szánni. Néztem viszont D.A.M botokat, nem tűnek rossznak, árban is elfogadható (25 k), súlyban sem tűnik vészesnek, fél kg körül vannak a 8 méteresek. Bár nem tudom érdemes-e a 8 méteres, vagy elég a 7?
Meg amit láttam, hogy van olyan, aminek az első két tagja teleszkópos, a többi rakós rendszerű (put over), ezek jók?
Illetve érdemes begumizni ekkora méretben már?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó bojlis damilt? Neon zöld érdekelne, hogy jól lássam.
Most 30-s van rajta, de nekem vastagnak tűnik. Dóbóelőkét is tudnátok hozzá ajánlani?
Ezek vannak itthon: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Egyik dobon (Okuma LB 60) összegabalyodott a damil így azt mindenképp le kell cserélnem, másikon egyelőre hagyhatom a 30-st, bár lehet azon is cserélnem kellene. Ez a nevis neon zöld jó lehet, ha 150-150 métert feltekerek a 2 dobra, úgy, hogy meghagyom alá ezt a 30-s zsinórt? Így mind a kettőn ugyanaz lenne, bár a 20-s méret lehet már vékony lenne.
Eddig nekem úgy nézett ki a szerelékem, hogy főzsinor - gubancgátlós/szívószálas etetőkosár - gumigyöngy - forgókapocs - előke.
Kell a dobóelőke, ha igen mennyi és az a silstar fonott jó lehet ami van, vagy vegyek mást?
Most voltam sógórral pecázni és sokszor feltekeredett az előke a "szívószálra". Mit lehetne tenni ez ellen? Rövidebb előke? 10 cm elég? Most feljebb húztam a kosarat a gubancgátlón, így hátha nem menne a kosár fölé. Sógorom nyert 3 sört, az első 3 halért, jó lenne jövőhéten visszavágni neki a Búzásvölgyi tározón és nem elkövetni ilyen alap hibákat.
A horgon szilikon előkére teszem fel általában a csalit. Jó ez így vagy próbáljak ki mást?
Etetőanyagból mit ajánlotok? -
horcsog
tag
válasz galervin93 #58412 üzenetére
Bodorkás nagyon ütős. Szerintem a legolcsóbb a mad roach jobb vagy legalább olyan jó mint a tímár legjobb bodorkás kajája az elite. Aztán még jön a Red és utána még a Black. Ha lesz még versenyed és bodorkás a pálya érdemes vsz megpróbálni .
Ibandi777: Ezt hajtogathatja.
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz Zoli bácsi #58428 üzenetére
100-250 gramm a dobósúly, nekem jobban bevált, mint a 3,5 librás 390-es bojlis bot.
Van olyan is 2, most egy 360-assal hergászom, de mindenképpen olcsó-teleszkópos botot akartam venni. 😎Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
alcapone386
őstag
Sziasztok!
Decathlonos pop up sátramat cserélném az éven normális bojlis sátorra. (Nem decathlosos).
Sok sátrat megnéztem, de a leírásuk kimerül abban, hogy kivehető erős anyagú aljzat. Ami a problémám, hogy ahol horgászni szoktunk, elég sok hangya van. Mivel sehol nem emelik ki, hogy végig tépőzárazható vagy cipzározható az alj, így kérdem. Általában hogyan oldják meg a rögzítést? Alulról be tud mászni bogár, vagy közel "izolált" lesz? Láttam némely típusnál lehetett külön hálófülkét venni, de ez megint nem az igazi.
Persze ha már kinéztem a gyártót és a tipust, akkor max írok a gyártónak, de még a válogatás résznél tartokKöszi előre is a segítséget!
-
@mriya@
őstag
Holnap megjönnek a surf botok, szerintem délután leteszelem őket.
A pergető orsó még várhat.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
-
galervin93
addikt
válasz horcsog #58409 üzenetére
Browning kajákra +1, tényleg nagyon jó cuccok, csak itthon kevesen forgalmazzák. Van egy nagyon jó fűszeres-sós kajájuk, talán pont a roach, az nagyon jó cucc, a keszeges kajával (ebből mintha több is lenne nekik) keverve nagyon jó párost alkottak.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
zolee0307
őstag
Sziasztok! A horgászatot pár éve spiccbottal kezdtem újra, aztán mostanában picker+match a felállás. Viszont a matchel annyi a bajom, hogy elég sok idő míg összerakom a szereléket, plusz beállítom az úszót, elég sok gubanc is összejön, ennek ellenére azért sikerül fogni halat. Viszont mostanában inkább a spiccet veszem inkább elő a picker mellé. Azon gondolkodok, hogy lehet inkább beszereznék egy 7-8 méteres spiccet a match helyet, mivel nem szoktam nagy távolságra horgászni.
Ekkora méretben jók-e még a spiccbotok? Nem túl nehezek már?
-
horcsog
tag
válasz Sungoo #58395 üzenetére
Ez egy igen jó bot vsz. Egyébként ez is 50 grammos. Azért merem mondani mert csak azt gyártanak belőle tudtommal 50 grammost 2 féle hosszban. Ez egy klasszikus feeder bot . Amik újabban bejöttek távdobásra stb azok feederspiccel ellátott horgászbotok amin a kapás a spiccen nézhető és ezért feedernek hívják. Feedernek pont az volt a lényege egy nagyon lágy finom bot fenekezni is, ne csak az úszósoknak legyen ilyen finom botjuk és fenekezni egy kapanyél . Aztán ebből jött a hogyan dobjunk 200 méterre feederbottal 150 grammot stb műfajok.
Egyébként a browning kajákat is érdemes megnézni mert ár/értékben elég jók . Pl Mad Roach .
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz zenwalk #58389 üzenetére
A már említett Lencsés mellett a Gumis, Keramit, Sancer tavak, Gyálaréti Holt-Tisza, Újszegeden a Holt-Maros, a városban a Vértó, no meg persze ez élő Tisza és a Maros. Maty-ér napijegyes oldala is akár.
Szégyellem, hogy 3 egyetemi év alatt nem jutottam ki ezekre a helyekre, de volt pár horgász ismerősöm, akik igen, és ezeken a vizeken lehetett fogdosni. A Holt-Maroson, az élő Tiszán, a Vértónál azért jártam is sok alkalommal, nézegettem is a pecásokat, láttam szép fogásokat. Csak akkoriban háttérben volt nálam a peca, suli, buli, jányok, pia...[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
Hiszek nektek. De még az 50 grammos Daiwa Quivert is félve veszem a mancsaim közé, a 140 grammos babkarók után. Az biztos, hogy a Browning borzasztóan minőség, így “szárazon” tapogatva is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest