Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baroc
tag
válasz #46372352 #61681 üzenetére
Csak hogy tisztázzuk, idézet a mai közlönyből (horgászni nem lehet ):
1. A kijárási korlátozás
(1) Éjfél és reggel 5 óra között – a (2) bekezdés szerinti kivétellel – mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni.
(2) Az (1) bekezdéstől eltérően
a) munkavégzés céljából,
b) a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából,
c) a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából
vagy
d) egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal
éjfél és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás. -
vendingo
veterán
-
Steady74
Topikgazda
válasz Zoli bácsi #61670 üzenetére
A Balaton partján, nyáron meg szoktam venni a SP újságot, de sosem tartott 5 percnél tovább "kiolvasni". A Haldorádón fent vannak a cikkek, fele reklám, bojlis dolgok nem érdekelnek, szóval nekem kb 20 Ft-ot érne meg lapszámonként, utána meg jó lenne stelázsipapírnak max.
-
Zoli bácsi
őstag
Nekem kora tavaszról maradtak hideg vízi kaják, azt fogom elhasználni, sötét színűek, és édeskés a szaguk. Csemegekukoricát szoktam belekeverni...Bevált!
Más: Ha valakit érdekel, a Sikeres Sporthorgász c. újság előfizetéséhez megint jár ajándék horgásszék, szerintem ha valaki tudja használni, megéri az előfizetés. Engem nem bírna el, asszony szereti a széket. Lehet választani vödröt pár holmival, másik opcióként.
Steady74: Elnézést tőlem indult a dolog, szerintem töröld a hozzászólást és a hozzá kapcsolódó dolgokat. -
-
koko52
nagyúr
Itt a hideg víz. Édes vagy halas esetleg fűszeres csalival nyomjátok?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
csababarca
őstag
Ilyenkor novemberben, már lehűlő vagy lehűlt vizeken milyen fajta etetőanyag lehet a nyerő? (Békésszentandrás, Holt-Kőrös)
Édeskés vagy büdösebb a jobb?
Gondoltam a mandula-fokhagyma kombóra, vagy drasztikusabbnak kell lenni?Előre is köszi
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
-
Steady74
Topikgazda
Megkérek mindenkit, hogy a COVID-dal kapcsolatos fejtegetését, véleményét tartsa magában, vagy a megfelelő felületen fejtse ki ne itt. Köszönöm.
-
gban
veterán
válasz KunEmber #61649 üzenetére
Tökéletes hasonlat.
Ha kimegy reggel, ugyanaz mintha délben megy ki, nem adja át senkinek ha nem találkozik senkivel, már ha fertőzött.
Az csak a véletlen műve hogy a híváskor még otthon volt - ami ugye a beteg azonosítása után történt jóval.
És biztos vagyok benne hogy ha úgy érzi Zoli bácsi hogy bármilyen felelőtlenséget elkövet azzal hogy kimegy, akkor reggel se ment volna ki, tiltás nélkül se, és nem gondolna most arra hogy reggel kellett volna kimenni.Vagyis nem annyira jogos a mentalitás emlegetése, pláne nem ilyen példával egy szinten emlegetve.
Erősen szabálykövető ember vagyok, és csak arra világítottam rá hogy mennyire átgondolatlanok az intézkedések.Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz Zoli bácsi #61641 üzenetére
Attól még mondhattad volna hogy reggel mentél ki...
Postázást nem vállalok.
-
Spoon16
tag
szerintem horgászni,egyedül simán kimehetsz,nem?
-
vihartigris
őstag
-
saen
veterán
Ez ilyen sajnos, nekem is lett volna két napos verseny hétvégén, de csapattársam elkapta, ugrott az egész
-
Zoli bácsi
őstag
Kisütött a nap..mondom délután peccantás.... Hívják a gyereket telefonon...ANTSZ Egész család 10 nap karantén, innentől sehova.... Mentem volna reggel ki....
-
Zoli bácsi
őstag
Vettem ilyen 4 dobozos pergető táskát. Belepakoltam...Azaz pakoltam volna, de a benne lévő dobozok felosztása olyan, hogy a közepes és a nagyobb műcsalik (Woblerek, kanalak) nem férnek el. Vakartam a fejem, aztán megnéztem, a meglévő dobozaim, külsőleg ugyanakkorák mint amik a pergetőtáskában voltak, csak más (nagyobb fakkok) a belső elosztás. Négy dobozt megtöltöttem műcsalival. Valamikor (ha nem karanténoznak) megdobálom a KisRábát.
Most olvasom vissza, előző offos hozzászólásomban a maszkviseléses-kézmosásra buzdító mondat mögé elfelejtettem szmájlit rakni, oda azt akartam, kicsit viccesre akartam venni a dolgot. (Muszáj, mert meghülyül az ember) Más az értelmezése a dolognak így hogy elmaradt a kacagó arcocska, természetesen a gép, telefon előtt otthon felesleges..... Sajnos amit a végén írtam, igaz...És nem vicc. -
Zoli bácsi
őstag
Kinéztem én is tegnap délután.... Tavon, fix folyóvízi úszóval, meg a márkás Bolognai botommal.. Fenék felett a parttól kb 10m-re pecáztam. Egyszerűen úszózni támadt kedvem, feedert nem is vettem elő. Ezen a helyen nem bírtam pár hete a dévérekkel, akármekkora csalit tettem, más nem oldalba akadt horoggal fogtam a őket. Etetve, fenék felett csontival csalizva semmit nem fogtam. Ilyen is kell....
Lehet nem megyek pecázni mostanában. Házi Sámán telefonált, a gyereknek 6 napja levett Covid teszt eredménye most érkezett meg..Pozitív. Asszony negatív. Engem nem teszteltek. Állítólag jelentkezik az ANTSZ, aztán megmondják mi legyen. Amugy senkinek semmi baja, csak hazajött a lánygyerek fősulis koleszból, aztán mondta hogy nem érez szagokat-ízeket.
Remélem ezt maszkot viselve olvastátok. És most mars kezet mosni...! Pontyot csak kesztyűbe fogjátok meg, mert megmondták, hogy a vírus most már az ország bármely pontyán jelen lehet! Amúgy durvul a helyzet, utólsó szolgálatomban reggel kivonultunk, éjfélkor értünk be, 16 órát tengelyen töltöttünk..Majd összeestünk..... Reggel nyolc helyett délben léptünk le....Első vonalból látom, sajnos, merre fele megy a dolog. -
Interceptor
addikt
válasz szgzuri #61631 üzenetére
Legközelebb megpróbálom a zsinórjelölős megoldást.
#61633 @mriya@: Nagyon szigorúak a szabályokkal, ami jó, bár így az első alkalommal azért kivételt tehettek volna és hagyhattak volna minket még egy órát próbálkozni a vízen, mert pont a végére állt össze a dolog. Ha én lennék az üzemeltető az új embereknek adnék egy kis "bónuszt". Szívesebben mennének vissza.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
@mriya@
őstag
válasz Interceptor #61630 üzenetére
Horgásztam ott jópár évig, még tag is voltam.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
szgzuri
tag
válasz Interceptor #61630 üzenetére
Vasárnap én is keszegeztem a Dunakeszi kavicsbányatavon.
Feederrel, kb 35 méterre, 18-as horog, 12-es, 85 cm hosszú előke, monofil főzsinór. Apró, izgő-mozgó trágyagiliszta volt a favorit csali, kb 20 darab kis/közepes méretű dévért sikerült fogni, a kapások fele igen látványos volt, a többi apró maszatolás, és persze volt pár észrevétlen csalilopás is.Az idő nagy részében szinte tükörsima volt a víz, goldoltam rá, hogy most lehetne matchbotozni, de erre nem készültem. Na, majd legközelebb.
Úszós pecánál én úgy tartom a távolságot, hogy beállítom az úszót a kívánt helyre, zsinórjelölővel megjelölöm, de nem használom a klipszet. Amikor újra bedobok, akkor túldobok az etetésen, legalább 5 méterrel, majd visszacsévélem a zsinórt a jelölésig, így megvan a pontos távolság, és zsinórt is tudtam süllyeszteni a bevontatás közben.
-
Interceptor
addikt
válasz @mriya@ #61608 üzenetére
Igazad volt, tényleg a strand rész működött már csak, az utolsó két órába(délután 4-kor már elzavartak minket napijegyeseket) kaptuk az infót, hogy úszózni oda érdemes menni ilyenkor már. Előtte próbáltunk pergetni is más részeken és úszózni is csak simán csontival etetés nélkül keresgélni a helyeket, ami hiba volt. A jó helyen már sikerült fognom három keszeget, egy kicsit, egy szebb tenyérnyit, meg végül ezt a nagyobbat:
Viszont néhány hal nem lett meg, ezek nagyon trükkösen kaptak, volt hogy egy kisebb rántás és már nem volt rajta a csonti, vagy mintha valami lenne, de nem rángatta az úszót aztán kivételnél csonti már sehol. Eresztéket pontosan belőttem, most először használtam ezt a klipszes bedobós módszert ami szerintem bevált, így pontosabban tudtam etetni. Kb 1kg etetőanyagot használtunk el a kevesebb mint két óra alatt, de csak fél vagy háromnegyed óra után jöttek az első kapások. 5-10m-es táv között horgásztunk valahol, ezt még pontosabban tudtam dobálni, többször sikerült rádobni az úszóra is Haveromnak nem volt szerencséje, lehet a durvább szerelék és a 10-es horog volt az oka. Nekem 13-as 20cm körüli előke, 14-es horog és rajta két szem csontival próbálkoztam. Az én esetemben nem tudom mi volt az oka ezeknek a furcsa kapásoknak, ennyire kitanultak már a halak ott?
#61609 hermanyi: valamit majd muszáj lesz szerezni, utánanézek ennek is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Spoon16
tag
Urak, van egy ilyenem,szép állapotban,dobozzal,pótdobbal, pót hajtókarral.
[link]
Mennyiért lehet/érdemes egy ilyen orsót eladni ? -
-
-
takessz
senior tag
Sziasztok tudtok olyan tavat ajánlani ami novemberben még nyitva van és úgy mond vendéghorgászokat is vár Veszprém és Vonzáskörzeteból!! nagyon max Fejér megye!!
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Kistarcsa, Gödöllő közelében (Pest megye) tudtok jó süllőzős helyet? Itt a szezon, szívesen mennék erre a szép ragadozóra, de nem ismerem a környékbeli vizeket rablós szempontból. Tudtok ajánlani olyan helyet, ahol eredményes lehet az ember? -
musli26
tag
Valaki vette jegyet a pontyshow-ra(online)?
Van értelme?
Vennél pár dolgot 20k összegben novemberben.
Orsó,zsinór,pár apróság.
Arra gondoltam itt venném meg.
Ha már úgyis akció van mindenre.[ Szerkesztve ]
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
gban
veterán
válasz koko52 #61615 üzenetére
Itt se pergetve se élőhalra nem jön ma semmi, bár pergetésre volt pár követés.
Békésre dettó semmi. Kipróbáltam a csontit is fenéken, mikor kivettem, rajta volt egy géb.
Nem is tettem föl több csontit fenéken, spiccbottal viszont jönnek még mindig sorba a kis keszegek. Ilyenkor azokat már úgy kellett vadászni a múlt években.Postázást nem vállalok.
-
koko52
nagyúr
válasz jansky1 #61614 üzenetére
Ma hajnal 3-tól 10-ig egy kilós dévér. Másik bit halszelet egy mozdítás se. Összepakoltam, közben jött egy srác. Halszeletet bedobta oda ahova én. 1 perc és méteres csuka. Megszállottan neki
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
jansky1
senior tag
Látott valaki olyan pontyshow akcióban résztvevő webshopot, ahol lehet szép kártyával fizetni?
-
hermanyi
addikt
válasz Interceptor #61605 üzenetére
25-27m a legkönnyebb etetés szempontjából. A drennan legkisebb gombocos csuzlija annyit tud ha kopra ki van húzva. Nekem megvan mind a 3 méret, a legkeményebb mondjuk nem tudom miért van. Azon a távon már az antennát sem látom 😂
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
@mriya@
őstag
válasz Interceptor #61605 üzenetére
Abban a tóban a mélyebb víz a strandnál van.
Szerintem már behúzódtak oda a halak.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz Interceptor #61606 üzenetére
Inkább azért nem adom el, mert maximum 10 ezret kérnék érte.
Annyiért pedig elfér a sufniban.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Interceptor
addikt
válasz hermanyi #61598 üzenetére
Ha pontosan tudnék olyan messzire dobni, az etetés akkor is gondot okozna nekem, gondolom oda már valami csúzli kellene. Mondjuk azzal meg tudni kellene lőni...
Kézzel próbáltam eddig bedobálni az etetőanyagot és nekem kb az 5-6 méteres táv még kezelhető így Tudom nem sok értelme van a matchezésnek ha csak ilyen távra horgászom vele. Legutóbb egy vidéki tavon próbálkoztam(Szelidi-tó), a rokonokat legalább sikerült elkápráztatni azzal, hogy milyen messzire el lehet dobni a 8 grammos wagglert, érdekességnek jó volt részemről, másra nem. Azt hiszem ez volt az 5. alkalom mikor ezzel a horgászmódszerrel próbálkoztam, szóval én ebben teljesen amatőr vagyok, rengeteg bénázás van, tanulgatom csak. Holnap haverral kinézünk a veresegyházi öreg tóra(az sem az a műanyag kockató), hátha ott jobban fog menni.[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #61602 üzenetére
Nekem van jelenleg 4db Match botom de mind 390 es és viszonylag lágy ezért kell egy 420 as 5-20g környéki dióverő . Feederem 3-390 ig megvan nem is kell több bár még 1 330 ason gondolkodom. Rakó van 2db ,egy viszonylag finomabb és egy pontyos . Ennyi az össz felszerelésem ami szerintem hobbyra elégséges . Ha versenyeznék alap lenne ,hogy minden bot párban legyen ,mert ott az a minimum .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
@mriya@
őstag
válasz galervin93 #61602 üzenetére
Én éppen azon gondolkozom, hogy eladjam-e a balinozós pergető botomat, és a 3,60-as bojlissal dobáljak majd nagyritkán?
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
galervin93
addikt
Egy jó 420-as matchre nekem is be kellene ruháznom, mert a meglévő kettő kevés hobbipecára...
Csóró kisgyerekként meg örültem, ha a haltalan Ipolyon kívül eljutottam egy napijegyes tóra, az ócska sárnehéz ötös spicccel, meg később a kis pickeremmel egész nap ott ültem, hajnaltól késő estig, hogy a napijegy "megérje"... Változnak az idők... De hozzátartozik az igazsághoz, hogyha valaki komolyan gondolja (hobbiszinten is!), akkor nem túlzás a fegyverarzenál fenntartása. Versenyzőknek meg kötelező...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
takessz
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #61599 üzenetére
Szia nekem a mai szeles időben a Feedermania Lemon Dream kicsit büdös halas 2mm pellet ment 5 ponty jött a szákba!!
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest