Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz sityupityu #37899 üzenetére
pénteken akarok menni
az utolsó pecát meg kéne tartani -
veterán
válasz BlackmMmDog #37898 üzenetére
Én meg inkább felmelegedést látok a jövő hétvégére.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
BlackmMmDog
aktív tag
nem tudom hogy lesz így peca
jövőhétre -5 és -8 mutatnak
hideg nem zavar, de a jég már igen -
Piftuka
veterán
válasz Steady74 #37893 üzenetére
Én rég óta keresek magamnak egy normális fotelt, de eddig sikertelenül.
Azt vettem észre, hogy a gyártók kb. a maximum ~170-175 cm magas felnőttekre gondolnak, amikor ezeket legyártják. Én viszont ~194 cm magas vagyok, emiatt kicsi az összes szék és fotel számomra.
Jelenleg egy Mivardi Comfort széket használok már több éve, és az ülőfelülete kényelmes. A hátlapja viszont nem ér fel a fejem fölé, pedig még a leghosszabbak közé tartozik.
Nem lehet kényelmesen hátradőlni benne emiatt. (A fejem a "levegőben" van, ha hátrahajtom.)
A gyorsabb pecákhoz pedig nyilván nem ideális egy ilyen szék, ezért elgondolkodtam egy feeder fotelben, vagy verseny ládában is...
Viszont mindegyik nagyon drága sajnos! Főleg az utóbbiak. Nekem kellene egy masszív, minőségi darab, és azokat már bőven 100.000 forint felett adják. (A RIVE ládákat ne is említsük, bár szerintem azok rendkívül túlárazottak. Nem hiszem, hogy egy csúcs RIVE láda 2x jobb, de akár bármiben jobb, mint egy csúcs Browning, vagy Tubertini, vagy MAP, stb. láda. Viszont kétszer annyiba kerül...)
A feeder fotelek pedig megint csak kicsik. A Korum, "talicskaként" is használható mobil széke szimpatikus, de az a "hátradőlős" pecákhoz nem jó.
A fent említett Preston már viszonylag kényelmes, de annak meg a háttámlája alacsony...
Szóval nem egyszerű ez.
"Aquila non captat muscas."
-
hermanyi
addikt
válasz Steady74 #37893 üzenetére
Rakobol elég a 3 óra intenzív peca . Legalábbis nekem amikor keszegezem és állandóan a kezedben a bot mert tolod húzod és úsztatsz . Potyozásnál nem gáz a 7-8 óra sem mert úgy is letett bottal nyomod . Simán fel tudsz állni mozogni . Fotelből még nem rakoztam nem hiszem ,hogy túl kényelmes lehet
Azért fáj a derekad amúgy mert magasabban van a térded mint a segged ,ezért is emeltem az ülőfelületen amit észre is vettél a képről .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz hermanyi #37891 üzenetére
Pontosan, de ha tween állapotában lennék, valszeg én is kerülném a ládát. Rakózásnál (pontyozok letett bottal) 2-3 óránként fel kell álljak mert a derekam fájni kezd.
Régebben volt Rive fotelem de eladtam mert hatalmas. A vízparton ez előny de egy Skoda Octavia csomagtartójának a felét elfoglalta, emiatt váltottam a Monsterre. Kicsivel kisebb.
Tavasszal a nagyrédei tavat tervezem megvallatni, elmondások szerint nagyon szép a keszeg állománya. Tőlünk 45 perc, pont vállalható.
-
veterán
-
hermanyi
addikt
8 hónap rehab nekem is megvolt 3 hónap után tudtam újra járni . Igaz nem gerinc de 1 év után dobtam el a sétapálcát . De ez nem ide tartozik . Amúgy a láda lényege ,hogy egyenes háttal ülj mert ha nem akkor hamar rossz lesz .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
tween
őstag
válasz hermanyi #37879 üzenetére
Majd ha téged is kettévágnak a negyedik és az ötödik csigolyád között, mert szinte kiszakad a gerinced egy súlyfogás közben, és több, mint 8 hónap rehab után örülsz, ha újra normálisan járni tudsz, akkor te sem akarnál/tudnál egy ládán tíz percnél tovább üldögélni/görnyedni...
-
hermanyi
addikt
válasz FireFox1996 #37887 üzenetére
Lehet .
Gubacsi hídnál kezdek azt tudom .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Piftuka
veterán
"Viccelsz? Láttál már monstert egy szezon után? Úgy néznek ki a csirke lábai,mint a moslék..."
Ezt hogy érted?
Egyébként szerintem a lábainak a szorító csavarjai etalont jelentenek a kategóriában. Nem értem, hogy az összes komoly gyártó miért nem rak a szorító csavarral szemben egy fém lapot, hogy a csavar vége annak feszüljön neki!?
A drága Korum fotelen is a szerkezet csöveinek feszül neki a csavar vége, igen hamar összekarcolva, megynyomorgatva azt.
Pedig az a néhány darab fém lap nem jelentene sok plusz költséget... Pláne, hogy ilyen drága cuccokról van szó. Érthetetlen...
-
veterán
válasz vendingo #37881 üzenetére
Nekem speedmaster ax Te 2-es sorom van 5 métertől 8-ig.
Idén egyébként volt egy kihagyhatatlan akció nyár elején a shimano-nál (de ezt meg is osztottam itt a fórumon), mégpedig, hogy 40-42 ezer forintos kisker áron hozzá lehetett jutni a 8 méteres te 2-es bothoz. Kipucolták a raktárat a beragadt cuccoktól. Akkor kellett volna venned.
Ennek a rendes ára kb 80-90 ezer volt. A haverom el is hozott vagy 5-6 darab ilyen botot, kb 2 hét alatt el is vitték mind.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
hermanyi
addikt
válasz FireFox1996 #37880 üzenetére
Pergetni megyek Kora délelőtt . Feederezni idén már nem akarok .
-
Piftuka
veterán
válasz Zoli bácsi #37871 üzenetére
Ezzel szerintem sok horgásztársunk van nagyon-nagyon hasonlóan...
Mondjuk én pár éves korom óta horgászom, de akkor még más világ volt. Nem volt ilyen választék, a márkás, külföldi felszereléseket pedig nem engedhettük meg magunknak. (Más kérdés, hogy a Hokév botokkal, MPO és Germina orsókkal, vagy éppen a "ruszki" spiccbottal is csodálatos halakat sikerült fogni.)
Úgy ~10-12 éve viszont egy óriási "robbanás" következett be a kínálatban. A feeder módszer gyors, világhódító útjára indult, és a különféle, hajszálelőkékre szánt csalik, valamint az etetőanyagok és adalékok is rendkívül széles választékban elérhetőek, nem beszélve a különféle kiegészítőkről, és egyéb felszerelésekről.
Hatalmasabb üzlet lett a horgászat, mint valaha. És működik. Havonta jelennek meg újabb csaligyártók (hazaiak is), és valahogy mind megél.
Hát persze, hogy azért, mert a "még ezt az egyet kipróbálom" hozzáállással kisebb vagyonokat költünk el szeretett hobbinkra.
-
vendingo
veterán
válasz Piftuka #37878 üzenetére
Speedmasterre, vagy techniumra gondoltam, ezeknek a súlya már vállalható hosszabb peca alatt is. Nekem örök kedvencem a spiccezés, van 3-4 spiccbotom, de mind alsó kategóriás.
Engem a nagy halak nem érdekelnek, imádok keszegezni, gumizni se tervezem.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
Piftuka
veterán
válasz vendingo #37845 üzenetére
Ha szabad javasolnom, maximum 7 méteres spiccbotot vegyél. Ez a hossz még kezelhető. A 8 méter és afeletti spiccbotokkal már nagyon körülményes a horgászat még szélcsendes időben is.
Az viszont biztos, hogy nincsen szebb annál, mint amikor egy ilyen bottal fárasztasz egy nagyobb halat. A legközelebb áll az ősi, klasszikus módszerhez. Nekem az örök kedvencem.
Sajnos, kis hazánkban nagyon mostoha helyzetben van a módszer! Leszámítva az olcsó "gyerekpecákat" választék sincsen a legnagyobb üzletekben sem.
Ami pedig van, az sem túl széles, és jobbára ugyanazon 2-3 gyártó termékei teszik ki.
-
Piftuka
veterán
válasz Steady74 #37829 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
A felkapókart illetően megnyugodtam. A hang viszont nincsen rendben. Azért így az elmúlt ~35 év alatt volt szerencsém néhány tucat orsóhoz, és amikor ilyen hangot adott ki valamelyik, akkor az soha nem jelentett jót.
Ezt a példányt ajándékba vettem édesapámnak, és biztos vagyok benne, hogy valami probléma van vele.
Az én, egy éve vásárolt példányom ugyanis teljesen simán jár, és szinte teljes mértékben hangtalan is. A "surrogása" éppen csak hallatszik; kifejezetten fülelnem kell, hogy halljam a hangját.
Ennél a példánynál viszont a surrogásra ráül az a furcsa, "brummogó" hang, ami ráadásul a sebesség növelésével erősödik....
Talán csapágy probléma, talán valami probléma van a fogaskerekeknél, vagy a tengelynél... Nem tudom.
-
hermanyi
addikt
Na nekem ennyit a mai pergetésrő Drága nejem reggel mondta ,hogy el akar szaladni valahova. Most ért haza . Nem baj reggel RSD vár .
-
A Zéé
addikt
válasz tepenzed #37872 üzenetére
jó dolog, de nem világmegváltó.
Ha kis szögben áll a zsinórod, vagy ~15 méternél messzebb van a csali amikor leküldöd, akkor előbb ül le a fenékre, mint elérné azt. Kicsit macerás a használata, de nálam olyan 75%-ban eredményes volt. Nekem viszont a múltkor elvette a Duna... Valószínű valami kőbe akadt bele.Just a simple Lineman...
-
veterán
válasz tepenzed #37872 üzenetére
Az egyik cimborám többször szabadított már ki sikerrel wobblereket a jelenlétemben, de az nem ilyen volt. Amit ő használt az a rapala-nak volt valami nehéz henger alakú cucca. Ja, és csónakból szabadítottunk.
-
tepenzed
őstag
Értem, köszönöm a válaszod. Igazából annyira nem is sajálnék 3-4000 ezer forintot egy jobb wobblerre, nekem inkább a beszakadással van bajom, főleg kezdőként. Ha egy ilyet elveszítek, szerintem elég hamar elmegy a kedvem az egésztől.
Láttam viszont egy ilyen készüléket: [link]
Ezzel tényleg mindig ki lehet szedni? Van lejjebb egy videó, elég meggyőző, de kérdés, hogy a való életben is ilyen hatékony e.
-
Zoli bácsi
őstag
Elpakoltam a felszerelést, nálam nagyjából véget ért tavaszig a peca....Azért ha jobb idő lesz, lehet kimegyek pergetni, vagy a Rábára mennyhalazni sógornőm férjével. Összeraktam a botokat a garázs sarkába, egy régi konyha szekrényben meg összeraktam az apróságokat a kazánházban, ott elvileg fagymentes idő lesz. Ijesztő mennyi holmit harácsoltam össze négy szezon alatt, nulláról indulva....Persze az elmúlt két évben már többször megfogadtam, hogy van mindenem, nem kell semmi...aztán:"hú de jó kis akció van", meg ez még nagyon kell érzés...
Kimentem lefotóztam az összerakodott cuccaimat, a szekrény aljában az orsós dobozok, botzsákok, feeder spiccek vannak.
Négy éve bementem a horgászboltba, vettem egy botot, egy orsót, damilt, pár horgot 20ezer forintért, hogy ez elég lesz így, most horgászni fogok! -
veterán
-
csƵ
addikt
Nem semmi, hogy mekkora respektje van a Shimanonak itthon.
Árulok 2-2 Preston és Shimano közép-felső kategóriás feedert. A Shimano botokra 2 perc alatt érkezett annyi üzenet, mint a Prestonokra 1 hónap alatt. -
veterán
-
veterán
-
tween
őstag
Bréko bréko!
A soroksári Walterlandba akciós a Browning Xitan X36 pro versenyláda 100ezer (200ról)
-
gban
veterán
válasz tepenzed #37841 üzenetére
Én jópárat fogtam kínaival, de látszik is ha jó illetve béna a mozgása.
És ott is számít a szín, amit én rendeltem készletet abban minden forma 2 színnel van, és van egy egész fogós minnow forma (nálunk az jön be leginkább), amiből egyszer csak a zöld - narancs érdekli őket, máskor meg az arany - fekete.
Az egyik lényegi különbség a Rapala meg a kínai között, hogy a kínainál még a legjobbaknál is előfordulhat hogy nem minden sebesség-tartományban úgy mozog ahogy kellene.
Vagyis ha túl gyorsan tekered pl. akkor oldalra fordul, míg a Rapala a lassútól az eszementig mindenhol jól érzi magát általában.
De amit említettem kínai minnow, az ebben sem tér el a márkásaktól.
Másik lényegi eltérés a horog minősége - a legjobb kínainál azzal se volt gondom, de abban a készletben is volt hogy jó volt a horog minősége csak a méretezése nem, és nem mozgott tőle a csali.
Volt olyan is ahol a wobbler jól mozgott, de a horog akkor is kiegyenesedett ha ránéztél.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
vendingo
veterán
válasz j.davidovics #37846 üzenetére
Amiket én néztem preston, korum 40-50k plusz a kiegészítők.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz galervin93 #37843 üzenetére
Nekem van kocsi, de utálok még a kocsitól is cipekedni. A másik elrettentő tényező a rakós felszerelés ára.
Jövőre veszek egy jobbfajta 7-8 méteres spiccbotot, az le van tudva 50 ezerből, minden másom meg van hozzá. A keszeget nem érdekli, hogy milyen bottal terelem a partra. 99%-ban stégről horgászok, így a rakós extra hosszára semmi szükségem nincs, mert egy 5 méteres spiccel is távolabbra horgászok, mint bárki más a partról rakóssal.Feeder fotelen gondolkodok még, de az ára annak is horror, főleg ha veszek hozzá pár kiegészítőt.
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #37843 üzenetére
Én is D Pesten vagyis Csepelen lakom. Tőlem sincs messze úgy 80-100 m. Nem rossz víz, idén kifejezetten jó is volt.
-
galervin93
addikt
A rakós témhoz - engem világ életemben a finomszerkós peca vonzott elsősorban, így a rakó is, egyetlen dolog miatt nem vágtam bele a mai napig, az pedig, hogy egyelőre nincs kocsink. Láda nélkül nem lehet nyomni, az meg csak kocsival lehet cipelni. Pedig tökélyre fejlesztettem a bicajos/gyalogos pecát, de azért mindennek van határa. :-) Bő éve költöztűnk fel asszonypajtival Pöstre, amint teljesen egyenesbe jövünk és szóba jöhet a kocsi,lesz majd rakó is bele. :-) Asszonynak fel is vetettem az ötletet, van a rokonságban komolyabb pecás, így tisztában van az árakkal, hát nem volt őszinte a mosolya, de valamit valamiért.
Addig meg marad a csóró peca cipekedve. Bár engem nem zavar, mindig is ilyen voltam. Jövőre tervezem kiváltani az RSD-re a jegyet, mert viszonylag közel van (Dél-Pesten lakom), és jó finomszerkós víz, pont nekem való. :-)Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
tepenzed
őstag
olvasgatom néha a pergető csoportot és azt látom, hogy a hozzászólásokban külön kiemelik, ha valaki mondjuk kínai wobblerrel fog valamit. Ennyire jelentős lenne a különbség?
Pl itt van ez és ez. Tényleg képesek annyira eltérően mozogni, hogy ez jelentős kapás különbséget okozzon?
[link]amiket én használok:
[link][ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz Szeszkazán #37838 üzenetére
Ajóégbe Park tóra, ha megyünk együtt majd tavasszal, akkor majd jobban figyelek
-
hermanyi
addikt
válasz j.davidovics #37835 üzenetére
Ha minden igaz akkor nemsokára lesz egy eladó zsír új láda olcsó pénzért. Én anno diszperzites vödrön kezdtem a rakozást
-
veterán
válasz j.davidovics #37835 üzenetére
Igen, a láda az első lépés. És a ládát más horgászmódszerhez is tudod használni.
-
veterán
-
hermanyi
addikt
válasz sityupityu #37831 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #37831 üzenetére
Sosem néztem, általában totál más állásban fordítom át a felkapókart dobás előtt.
-
veterán
-
hermanyi
addikt
válasz sityupityu #37824 üzenetére
Kulcsár .
tepenzed :
Szívesenj.davidovics :
Ha összhangban van a szerelés : Bot ,gumi,főzsinór,előke . És nem volt sérült a botod ,vagy nem csinálsz oltári baromságot akkor nem töröd . De úgysem a topest fog törni ,hanem mint nálam a 4 es tag
6 os amur kijött és utána 10 percre egy kettöfeles potyesz meg azt mondta neki ,hogy reccs . 80% ban én hibáztam . A régi Browningom kibírta volna a hibát ez nem .Tiszta Zizi vagyok Délután 6 óta Damien Escobart hallgatok
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz Piftuka #37827 üzenetére
Megnéztem, nekem sem lehet abban az állásban a felkapókart teljesen lehajtani. Szerintem ez ilyen, a P4000-es MAP orsón pl. simán megy abban a helyzetben is.
Picit surrog, igen, nem egy Shimano Stradic, de ezzel szerintem nincs baj, a korum nyeletős orsóm ennél sokkal hangosabb volt.
-
veterán
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Akinek MAP ACS 4000 FS orsója van, az legyen szíves nézze meg a saját példányán a következőket:
- Le tudod nyitni a felkapókart akkor, ha ebben az állapotban van? A saját orsómon, ebből az állásból csak az orsó hossztengelyével kb. egy szintbe lehet nyitni, de "ütközésig" nem. Magyarul csak fele annyit mozdul, amennyit kellene. Ott, abban az állásban aztán megfeszül. Én pedig nyilván nem erőltetem, hogy "csakazértis"...
Ha viszont elfordítom valamelyik irányba, akkor már teljesen lenyitható. De abban az egyetlen állásban nem.
És nem csak az én példányom. Most vettem édesapámnak egy ilyen orsót (majd ajándék lesz), kipróbáltam, és ugyanazt a jelenséget produkálja. Egy harmadik példány anno szintén ilyen volt.
Ezek szerint ez valami technológiai sajátosság, hogy azon a ponton, abban a szögben a felkapókar nem nyitható le?
- A másik kérdés, hogy ha nagy sebességgel tekeritek, akkor nektek is hangosan búgva surrog? A "surrogás" rendben is volna, de ennek ilyen hangja van. (Sarkítok, de szerintem érthető.)
Kérlek, nyugtassatok meg, hogy nálatok is ez van, mert ha egy mód van rá, nem szeretném visszaküldeni!
Köszönöm!
Üdv: Piftuka
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
hermanyi
addikt
válasz j.davidovics #37820 üzenetére
Mért van az ,hogy a ponty ekkora mítosz horgászatban ? Keszeget nagyon (egyre kevesebben) horgásszák
szerk :
(#37819) Steady74
Mé asszony is olvassa a fórumot ?
[ Szerkesztve ]
-
j.davidovics
csendes tag
válasz sityupityu #37810 üzenetére
Én is megkedveltem, főleg a rakós pontyozást próbálnám ki. De mivel tanulok még, abba nem is tudok belefogni még
-
hermanyi
addikt
válasz sityupityu #37815 üzenetére
Akkor úgy írom 90% ban jár kevesebb cókmókkal . Én pl ládát matchezni nem viszem le . Vödör szita csúzli nálam is van ,sőt vederböl 2 is az egyikben a kaja másikon ülök lefelé meg simán egybe van húzva a két vödör és elfér benne az előketartó pár db úszó kaja meg minden . Ernyőm meg nincs
Steady
Életem egyik hibájának tartom K Aranka botját . De nem adom el .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #37815 üzenetére
Ezzel én is így vagyok asszony mindig röhög, ha biciklis pacást lát és sosem hagyja ki, hogy elmondja: no látod így is lehet
Tep: igen és nagyon hasznos dolgokat írt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz hermanyi #37811 üzenetére
Ami az árakat illeti tényleg igazad van. Viszont a cuccok mennyisége ha matcbotozom nálam semmivel sem kevesebb. Én jól és pontosan matchbotozni csak ládáról tudok. A nagy táskámat mindig magammal viszem ha a láda is nálam van. Ebben a törőszitától kezdve a csúzlikon át minden megtalálható. Sőt, amióta otthon hagytam egyszer, még egy tartalékgörgő is van benne állandó jelleggel. Utána ott van a botzsákom amiben 3 felszerelt bot pihen. Ernyő is nálam van, vödör is...egyszóval nekem semmivel sem jár kisebb cipekedéssel ha matcbotozok. A nagy dunai feederezésem már valóban lazább peca, ott sokszor csak egy vödrön szoktam ülni, vagy egy kis sámlin.
(#37813) Steady74 Jaszy, phúú....de rühelltem azt gyökér nyalógépet.
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
HD portálon az első 10 regelő között voltam azt a korszakot élveztem amikor még Papp Józsi, Walter is fórumozott. Aztán a jeszy-rapa nui- és tásaik szétbszták azt is. De jó volt tényleg.
Ari botja jó neked papa, ne akarj itt holmi Daiwákkal nyomulni Igazad van, drága lett minden. Ezért kell kintről venni amit tudsz.
Szeszkazan: most olvasom amit írtál Te mikor lestél a cuccaimba?
[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
Én gyerekkoromban haverral vettem mindkettőt, egyiket ő, másikat én. Akkoriban fasza volt, még a reklámok is sokat jelentettek, mert láttad az újdonságokat. Ma már erre nincs szükség. Amúgy is nagy gyűjtögető vagyok, de ha valamire kíváncsi vagyok, akkor beírom a google-be, nem kezdem el átlapozni a sok 10-100 magazint.
-
hermanyi
addikt
Régen sem volt olcsó sport ,de mára nagyon drága lett . Azért 10 éve 100 ért nagyon jó botot vettél ,most ezt ma 300 fölött lenne ha ugyanolyan jó botot szeretnél .Én szerettem volna egy használt jó erős középkategóriás leharcolt botot venni Steadytol de 60 ért nem adja oda . A ládák a kiegészítők sem voltak ennyire horror árban. És a másik ,hogy rájöttek az emberek ,hogy elég sok sz@rt kell lejuttatni a partra ,hogy eredményesen és viszonylag kényelmesen tudd űzni ezt a sportot . Feederezéshez Matchezéshez pergetéshez fele ennyi motyó kell .
Anno a Sporthorgászt vettem én is ,de elkurvult és meguntam .
-
veterán
Azon gondolkodtam, hogy itt a fórumon belül jelenleg hárman vagyunk csak akik rakóznak?
Csak a régi újságok kapcsán jutottak eszembe a régi fórumokon (HD) való beszélgetések is. Hm, jók voltak. Persze tisztában vagyok azzal is, hogy jelenleg nem olyan népszerű a módszer és annak a reklámozása mint teszem azt 6-8 éve.[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz Zoli bácsi #37807 üzenetére
Ahová bemész, ott neked kell köszönni előre" majd fizetsz egy kört mindenkinek
-
Zoli bácsi
őstag
Na, én ezt észre sem vettem. Ugye, falusi gyerek vagyok, az internet előtt szocializálódtam, belém azt verték hogy "Ahová bemész, ott neked kell köszönni előre". De majd odafigyelek, hogy a fórumon nem szokás, vagy nem illik..vagy nem is tudom.
Újságra visszatérve, úgy néz ki a dolog, hogy az előfizetés áránál szinte nagyobb értékű ajándékot kapsz, feltételezem ez az ajándékot adó cégnek (pl Stég) is reklám, mert ha tetszik a cucc akkor veszel még. Az újság meg megél a nyomtatott reklámokból. Illetve a cikkekben is benne a reklám.
Mindegy, azt hiszem megpróbálom most a pecavilágot, ha anyukám (Ennyi idő után a feleségemet hívom így) megkérdezi mit hozzon a mikulás, akkor egy előfizetést kérek. Igaz hogy fél óra alatt kivégzek egy újságot, de utána beviszem a mentőállomásra a kollégáknak, a (növekvő létszámú!) sporttársak nagy örömére. -
veterán
-
vendingo
veterán
Sajna több a reklám bennük mint a tartalom. A cikkek is már burkolt reklámok bennük.
A 90-es években én is mindig vettem a magyar és sporthorgászt, rengeteget tanultam belőlük.
-
veterán
válasz Zoli bácsi #37790 üzenetére
Én már hosszú évek óta egyiket sem veszem amióta így lement a színvonal.
Meg hát ugye nagyot változott a világ, amíg nem volt elterjedt az internet, addig könnyebb volt eladni az újságokat is. Talán kijelenthető, hogy tartalomtól függetlenül.
Egyébként ami a magyar és a sporthorgászt illeti, én nagyon sokáig járattam mind a kettőt, ráadásul még arra is szántam pénzt, hogy év végén mindig egybeköttetem az évadokat.[ Szerkesztve ]
-
tween
őstag
válasz Zoli bácsi #37790 üzenetére
Zoli fater! Ne köszöngess már be akárhányszor mondandód van Te vagy az egyetlen, aki beköszön
-
hermanyi
addikt
válasz sityupityu #37799 üzenetére
És tiszta folt
-
Szeszkazán
senior tag
válasz sityupityu #37799 üzenetére
Én Tereskén láttam , a horgász engedély mellett volt egy fénykép Imiről is nála :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított Herman Miller Aeron Classic B méret prémium gurulós irodai szék
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Govee TV backlight 3 lite (75-85" TV-hez)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest