Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
GrooveHero
üzenetére
Üdv a klubban!

-
GrooveHero
addikt
Köszi a gratulációkat fiúk. Remélem is, hogy görbülni fog. Keszeg meg kárász van sok, na meg szúnyog is. Ponty rtika, bár állítólag most már az is lesz majd. Csak egy botom van, szóval nem kapkodom el, szépen felszerelem, kiülök a székbe, sör a kézbe oszt hadd szóljon

-
nickwaren
tag
válasz
dragonfx
üzenetére
Nem szoktam több napos előetetést csinálni előtte, fölöslegesnek tartom itt és nincs is rá időm. Mind két helyen a botok bedobása után csöveztem be kb 4-5 marék bojlit, majd egy-két marékkal (kb 10-20 szem) frissítéseknél. Próbáltam egy sávot húzni a golyókkal a két bot között, ez nagyjából összejött. Távra olyan 80-90-eneket dobok, nem mértem soha, ezt nagyjából el is tudom érni csővel. Ezen a távon van egy árok, ami lemegy 2 méter mélység alá.
Köszi Laki

Grat GrooveHero, aztán csak annyit igyál, hogy még lásd a kapást!

Hétvégén egy napot én is rászánok a harcsára, annyit beszéltetek itt róla. Szereztem iszapgilisztát, meg egy kis májat, aztán meglátjuk mi lesz belőle. Csütörtök reggel már irány a part, azután hétfő délutánig, ami a csövön kifér, meg közben egy kis ivászat (szülinap, meg ha meglesz az 500. kg a hétvégén).

-
Csabee.
nagyúr
válasz
GrooveHero
üzenetére
Gratulálok a vizsgádhoz és üdv a klubban!

-
GrooveHero
addikt
Jónapot ho-ho-horgászok

Ma bementem levizsgázni meg engedélyt kiváltani, meg állami jegy, meg egyesületbe belépes=9600Ft.
A nő elémrakta a vizsgalapot, meg egy megoldást is, kb 2 perc alatt meg is voltam vele. A többi meg negyedóra papírozás vót
szombaton Kis Balaton, kányavári sziget, cucc bekészítve, pénteken veszek napijegyet 2600Fté, meg etetőanyagot és csalit is. Csonti, giliszta, ilyesmi. Oszt már indulhat is a majd' 24 órás horgászat szombat reggel 10-től vasárnap reggel 10-ig, de éjféltől reggel 4-ig nem lehet a vízben a bot. Addig józanodunk

-
L_YKing
addikt
Hazaértünk a horgásztúrárol. Az eredmény 2Balin és 1harcsa. Képeket megpróbálok este fele felrakni.
-
choco01
addikt
Hali!

Ez a GoldStar Hercules 360 B akciójú 100-300gr dobó súlyú 3,60 méteres bot milyen kategóriába tartozik?
Köszi.
-
nickwaren
tag
válasz
dragonfx
üzenetére
Köszi fiúk.

A megszokott helyen Isaszegen a Park HE taván, ott vagyok tag. Egy kicsit többet vártam ettől a hétvégétől, de itt valahogy nagyon érvényesült a front. Most többet etettem a megszokottnál, kb 2,5-3 kg-ot csöveztem be a hétvége alatt. A nagy része Carp Zoom-os Weekend etető bojli volt, így nem került sokkal többe, mintha valami minőségi etetőanyagot használtam volna, viszont legalább a kishalak elkerültek.
-
choco01
addikt
válasz
nickwaren
üzenetére
Esetleg valaki itt használ ilyen mérőzsákot?

-
nickwaren
tag
-
nickwaren
tag
válasz
choco01
üzenetére
Én is a múlt héten vettem a mérlegeléshez zsákot, a Carp Zoom merevítővel ellátott változatát, a pontymatracom is használható erre, viszont régebben a legolcsóbb megoldásnak az ikeás szatyrot találtam, nem magas az oldala, viszont könnyen visszaereszthető belőle a hal. A halaknak nem volt benne bajuk és az uszonyaik se tudtak sérülni, míg egy ilyen ritka hálósnál elég nagy rá az esély.
-
nickwaren
tag
Grat mindenkinek a szép hétvégi fogásokhoz!

Nekem elég rosszul indult, egész péntek éjjel egy mozdításom se volt, szombat reggel tört meg a csend, addigra már szinte minden csalivariációmat kipróbáltam. Aztán szombat este helyet változtattunk, mert egy akadóba egyszerre két szerelékem is beakadt, hiába próbáltam bemenni érte, egy árok alján akadt el, de legalább fürödtem egy jót.
Ma délutánra a végeredmény 8 db ponty, összesen 91 kg összsúllyal. Nem messze tőlem fogtak egy 16 kilós pontyot is, meg egy vízparti ismerősöm szombat délután egy 22 kilós kantáros busát fogott, legalább egy órán keresztül fárasztotta, de meg lett neki.A nyitó hal és egyben a hétvége legnagyobbja (13,5 kg) [viszont eltörném annak a kezét, aki jelölgeti a halakat
]:
Az utolsó és legszebb hal a hétvégén, a súlyához képest kegyetlenül küzdött, sokkalta nagyobbra saccoltam fárasztás közben (11 kg):

choco01: Szerintem inkább pontyzsákot nézzél, nem tudnak úgy belegabalyodni a halak és meg is nyugszanak benne, én tavaly keszeget is tároltam benne és teljesen megfelelt nekik is.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
sketchifun
üzenetére
Nem volt ott
majd legközelebb... de azért vigyáztam rá szépen!dragonfx: az szép eredmény. Ez csak 3 kg-os volt amúgy..

-
jozsi252
veterán
Szeretek úszózni nagyobb viharba is. Ugye a hullámzás miatt elég szarul lehet látni az úszót, főleg ha messzire is dobom el, illetve ha pont másik boton van kapás, akkor meg aztán végképp nem tudok ráfigyelni. Hülyén hangzik de van olyan kis szerkezet amit az úszó víz feletti részére kell ráhúzni, és ha víz alá kerül teljesen, akkor elkezd valami hangot kiadni? Természetesen nem az ami az úszón van, mert ugye víz alatt eléggé gyéren terjed a hang
hanem mondjuk a vevő része ami ott van nálam?Szóval valami úszós kapásjelzőre gondoltam én.
-
dragonfx
veterán
válasz
sketchifun
üzenetére
na az kemény beállt a raj hozzád.az a fél ora az kb korrekt.
Csabee>>ez az esti hány kilos ez is így ránésére elég szép forma.4-5?
nekem 7.5es a legnagyobb halam.persze ponty prérin.nem kis repülőrajtos kapással.
úszóval nekem a tavalyi a rekord 16os zsineg 5kilos potyka a moby2ön.huu királyság volt.
....
előtte a deritőn volt .3.5es amur, maconkán 3.5es ponty, és gunarason is 3.5es ponty amit uszoval szedtem ki.
5-6 kilos volt többször is már....mostanság nem mérem csak tippelek.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sketchifun
üzenetére
Merre voltatok?
-
sketchifun
senior tag
válasz
Steady74
üzenetére
Sima mesterséges tó.
Egész könnyen jött, ő sem kapkodott, és én sem!
Mikor először megláttam, majdnem eldobtam a botot örömömben, életembe először fogtam amúrt.
Nem volt vele sok baj, kiért, feljött a vízre, vágtázott tíz métert, addigra megfogtam a fékkel, szépen vissza megint. Mire megszákoltuk, már nem ugrált. -
Steady74
Topikgazda
válasz
sketchifun
üzenetére
11-es amúr fél óra alatt? milyen terepen pecáztatok?
Jellemzően tökig behúzott fékkel pecázok, az orsót visszafelé forgatva fárasztok, szerintem ezzel kímélem a legjobban a zsinórt és tuti kivédem, ha a fékkel van valami. Meg nagyobb élvezet is, kb olyan mint szimulátorozni segítségek nélkül

-
sketchifun
senior tag
válasz
KonzolKartel
üzenetére
A pontyoknál meg az amúrnál ez nem volt baj, de a kis kárászok is arra a horogra jöttek. Egyszer sem szakadt, az a horog húzta mindet. A kárászok kisebbek voltak, mint a tenyerem.
Na de hát halászlének jó.

dragonfx
Az amúr kb fél óra után volt hajlandó partra fáradni, többször is partközelbe került. Ilyenkor adok hálát azért, hogy sosem húzom be teljesen a féket.Kivettem, csaliztam, visszadobtam, 5 perc múlva ponty volt rajta.
-
dragonfx
veterán
válasz
sketchifun
üzenetére
vagyis tükröst fogtál.
Hát az amur necces volt nem?
eég lazába irod.
ésmindet az első bottal??igen néah vannak ilyenek amiket mi pecások ne érzékelünk de egy szerelés ptn ideálisna áll a többi meg nem...a vízbe...
-
KonzolKartel
őstag
válasz
sketchifun
üzenetére
1-es horoggal? Az igen

-
sketchifun
senior tag
Mai eredmény:
4 jegy, 8 bot. Reggel 1 3-mas ponty. Kivettem a többit, és felszereltem mindet arra, amivel azt a pontyot fogtam: Kifli Bojli + Pufi.
Egyik botra sem jött semmi, csak arra amivel az elsőt fogtam. De arra a következő egy 11-es amúr volt(A boton 3 éves, 0,20-as 4,56 kilós monofil zsinór volt, fonott előkével, 1-es horoggal.). Aztán fogtam még kilenc pontyot(3-tól 6kg-ig), meg vagy 5 kárászt.
Eredményes nap volt, és hálistennek a nyurgák nem szerették a kiflit, csak egy tőponty jött. Holnap nem kell pucolni.

SUM: 47kg ponty + kárász, meg a 11-es amúr.
-
becsitibi
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Vissza kell varrni a fonott zsinórt,így az ellenáll a harcsa gereben fogainak,pont most nem találok róla leírást...
Ezekről az oldalakról is sokat tanultam:SGHT,Harcsahorgásziskola
A zsinórra visszatérve,a prémium kategória ez a három fajta zsineg:power pro,WFT strong,Berley Whiplash pro a legjobbak,ezekről még nem hallottam panaszt.
-
dragonfx
veterán
válasz
Csabee.
üzenetére
2es kb nem?
áhh elég gány idő van lehűlt az idő igy nem megyünk hétfőn szerintem.pláne eső lehet bármikor.inkább napozzak mint dideregjek.
ugysincs magmixem...én 1x horgásztam kevlár előkével csukára..faja volt.hiába nyelte és reszelte aztnem reszeli el.10m fonott+kevlárkeverék.terepzöld szín jo teherbirás és nem gubancolodik.
-
Recon666
Közösségépítő
Ez a botot nem ismeri valaki; [link]
Csabee.: Grat!

-
jozsi252
veterán
Ejj ez de szép katt
-
jozsi252
veterán
válasz
FatalEror
üzenetére
Nem nagyon vagyok vele tisztába hogy ragadozóra milyen erősített előkezsinórt érdemes használni. A 60-as fonott főzsinór az már tuti lesz szerintem, mert úgyis bevontatjuk a szereléket, nem dobjuk így ugye lehet vastag is.
Nem tudtok véletlenül olyan weboldalt ahol fonott zsinórokról van szó? Ahol esetleg tesztelik őket, rangsorolják stb..?
-
jozsi252
veterán
válasz
becsitibi
üzenetére
Durva az a 56-os power pro, látom te is arra mész rá hogyha megakadna a nagy hal akkor ne a zsinóron múljon. Elökének én keresgélek valami spéci kevlár vagy aramid zsinórt, te ilyesmit használsz előkezsinórnak? Vagy egy kicsivel vastagabbat használsz fonottból mint a főzsinór?
Illetve ilyen kevláros zsnórt milyen néven kell keresni? Melyik gyártó csinál ilyen zsinórt?
-
becsitibi
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Szia,pont most jöttem haza harcsázásból,és elakadtam a 36-os fonottal /30kg/,behúztam a féket tövig,plusz megfogtam a dobot,majd elindultam hátrafelé hogy elszakadjon,hát nem szakadt,el kellett vágnom.Kb 10 méter zsinór kárbaveszett,és ez még a finomított harcsázó szerelésem,én is hasonlót építek mint Te,csak nekem mindenből elég a kisebb,2,70-es power cat bot,65-ös LB,zsinór az morcos lesz 56-os Power pro /75kg/
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Csabee.
üzenetére
Rakd szilikon pelletkarikába akkor, abban nem lesz ilyen gondod.

-
dragonfx
veterán
-
Gézengúz
addikt
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Csabee.
üzenetére
Nekem ma ennyi se jött... Dunakeszi bányató, reggel 10től este 7ig egy kapás, ami fárasztás közben leakadt... 4 féle etetőanyag, 1X felé csali (trágyagiliszta, csonti, pelletek, pinki...), de semmi. mondjuk a szél is nagyon bemozgatta a vizet, akkora hasa lett a damilnak, mint egyszer

-
jozsi252
veterán
válasz
Recon666
üzenetére
Fonottnál tutira maradni fogok, Nevis Big Cat 60-as. Viszont még az lenne a kérdésem hogy damilból milyet tudnál ajánlani harcsára, melyik márkát érdemes megvenni? Illetve mekkora legyen az átmérője? A hely nem akadós. 50-60-as elég lehet?
Illetve pontynál gondolkoztam még Trabucco S-Force-on 0.30-ason. Az mennyire jó szerintetek?
-
jozsi252
veterán
válasz
Recon666
üzenetére
Köszi

Annyi lenne még a kérdésem hogy az Orsónak árthat valamit hosszútávon ez a 60-as fonott? LB90 lenne az orsó. Illetve sokan 50-es 60-as monofilt használnak harcsára. Nem túl "vékony" az? Mármint ha ráakad egy komolyabb harcsa akkor azzal nagyon finoman kell bánni hogy ne tépje el?
Illetve ha megindul, akkor gondolom nagyobb esély van kifogni a halat egy 60-as fonottal, mint egy 50-es monofillal pl.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Az lenne még a kérdésem hogy harcsára mit tudnátok tanácsolni? Monofil vagy Fonott inkább? A hely nem akadós. Mert lesz 60-as fonott nevis big cat zsinór, ami még úgy árba belefér nekem. Illetve rendeljek még szerintetek monofilt is? Ha igen akkor monofilből melyiket tudnátok ajánlani ami jó harcsára is? A Koós féle damilon kívül.
-
jozsi252
veterán
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
GrooveHero
üzenetére
Értem, több részes botban kiegyezhetünk.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
adrian360
őstag
válasz
GrooveHero
üzenetére
oké összerakós, de hivatalosan nem rakós bot, az másmilyen tipusnak van fenttartva, ennek a hivatalos neve az bojlis bot

-
GrooveHero
addikt
válasz
Recon666
üzenetére
Na akkor még1x tisutánlátás végett:
először kinéztem ezt:
http://super-akció.hu/akcios-teleszkopos-horgasz-szett-kb-224
ez teleszkópos.
Aztán kinéztem ezt, de erre mondták ma délelőtt bent a boltban, hogy két hét.
ez rakós, azaz összerakós bot, 3 részes. Amúgy most is ilyen botom van, kb 5500ft volt.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
GrooveHero
üzenetére
Nem bojlis az? Rakóst annyiért nem kapsz még használtan sem. Minden esetre görbüljön!

Jofi81: Ja, az lehet.

-
GrooveHero
addikt
válasz
Recon666
üzenetére
Hát eredetileg 9900-ért néztem két bot+két orsót azok teleszkóposak lettek volna, aztán 15k-ért kicsit jobb szettet szintén két bot+két orsóval, de az már rakós. A különbség csak minőségben volt, a 9900-ashoz adtak volna két botra szerelhető kapásjelzőt, a 15k-shoz meg 2x150m zsinórt, nem tudom milyet. Aztán mikor mondták, hogy a 15k-s szett két hét mire megjön, mert pont ma jön szállítmány és már eljött az autó pestől, így csak két hét múlva jön megint, szóval az bukta lett volna. Úgyhogy megvettem darabokban az egészet. Még nincs elektromos kapásjelzőm, de vasárnap lemegyek a bolhapiacra oszt veszek öccáé darabját

-
Recon666
Közösségépítő
válasz
GrooveHero
üzenetére
Sok sikert!
Nem teleszkópos bor akart lenni a rakós? 
-
GrooveHero
addikt
Na ma bementem a horgászboltba kollégáimmal, és mivel mondták, hogy a rendelés két hét, nekem meg jövő szombaton kellene, ezért nem két bot és két orsó lett, hanem csak 1.
Winner Carp 120g 3lbs rakós bot és hozzáá egy freeway 50-es 4+1 csapágyas orsót. Plusz az apróságok. Bottartó zsák, haltartó zsák, forgókapocs, damilból kétfél, a sima 0.3-as a fonott meg 0.12-tes, akkor van még kutyanyelv 2db meg karika 4 db, abból kettő szilikonos és belerakható a patron, 6 db etetőkosár, meg 6-os és 8-as horog, meg merítőháló, meg egy állíthatós és két sima bottartó, egyik a haltartó zsáknak. Mindösszesen 24k-ért, és még nincs dobozom, amibe a sok cuccot belerakom. Kedden megyek vizsgázni, kapom a megoldást is, szóval nem lesz semmi különös, az még kb 10k. Meg hát a csali ugye, az is kb 1-2k.
Ennyi

-
Recon666
Közösségépítő
Most vettem egy adag Awa-Shima lándzsaélű horgot, fele annyiba kerül mint az Owner, és japán minőség. Az élével nincs gond, ragad az ujjamhoz.

-
dragonfx
veterán
válasz
Csabee.
üzenetére
én frankon lemaradtama HIT.ről pedig 10 éve kijárok.mindig ultra akcios ujdonságok vannak.ha mákod van még nyersz is.
. én nekem pellettel sosem sikerült halat fognom még kapásom se volt mintha üres horog lett volna...
...nem hiszek a rendszerben valszeg ezért ül ez az átok rajtam. 
Amugy volt mikor 4en kimentünk akkori barátnőm és 2 öcsse és mind4en nyertünk valamit.

-
lakisoft
veterán
válasz
GrooveHero
üzenetére
többelesz az ... de hát mindent a nemes hobbi érdekében. Hajrá 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- További aktív témák...
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel nagy választékban garanciával/számlával! Upd. 04.29
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Vostro 5410 14" i5-11320H 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Rendkívül jó az idő:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

]: