Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nickwaren
tag
Egy kis homemade peca videó, hátha érdekel valakit.
[link] -
nickwaren
tag
válasz dragonfx #15973 üzenetére
Lehet felül írná a tapasztalatod, ha ilyen időben olyan vizet horgásznál, amit már ismersz. Nagyon sokat segít ilyenkor a helyismeret a sikeres pecában, meg a kitartás. Nem mondom, volt már egy pár húzós hideg éjszaka az évben, de a fogásra nincs panasz. Volt valami a mostani hétvége időjárásában ami megzavarta őket, mert 2 héttel ezelőtt a nagy szélben jelentősen jobb volt a halak kapókedve.
-
nickwaren
tag
válasz adrian360 #15294 üzenetére
Azzal amit írsz, a részemről pont nincs gond, mert ennek egy részét a kisebb halak is megeszik. Viszont amikor már valaki 100 kilónyi rohadt kukoricát meg 1X kilónyi tésztagolyót beszor, az már igen csak káros, legfőképp, ha nincs az a halállomány ami ezt felegye.
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz Synaptic #15290 üzenetére
Hozzá még nem volt szerencsém, így nem tudom, hogy mit bírhat.
sketchifun: Akkor lehet ez tett be egy év alatt annak a tónak, mert vízminőségi okai is voltak, hogy leengedték. Sose értettem ezt az eszetlen etetési mizériát, gondolom töménytelen "büdös" tengeri nem tett jót neki.
-
nickwaren
tag
válasz Synaptic #15285 üzenetére
Nem tudom mire szeretnéd használni, de ha a belső anyaghasználatuk is ugyan az, akkor nehéz terepre nem ajánlanám neked. Az Endura 80-as kb 500 kg (kb 60-70 db) halat bírt ki nagyjából akadómentes terepen. Feeder Runnerek is hamar lötyögésessé váltak + zsinór csavarás.
-
nickwaren
tag
válasz sketchifun #15281 üzenetére
Úri-ban sajnos már csak újra a sima tó van, idén terveztem, hogy elnézek oda, de az a hír járja, hogy még a vizet is leeresztették.
forras2: vannak vegyes tavak is, ahol csak pár hely van kijelölve bojlizni. Viszont van egy pár kifejezett bojlis tó, amit jobb érzésű ember elkerül.
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz Synaptic #15265 üzenetére
Na igen, vannak anomáliák a bojlival (szándékosan nem bojlis horgász ) horgászók között, kedvencem az égnek állított rod pod olyan helyen ahol nem töklevelesbe horgászik és nincs is csónak forgalom, viszont minden erősebb széllökést hall az egész tó.
Hmm... az a fránya alkohol, egy bizonyos mennyiség után én inkább kiveszem a cuccot.
Steady: Osztva.
-
nickwaren
tag
válasz Steady74 #15260 üzenetére
Vagy az vesz ilyet, aki nagyon sok napot kint van vízparton és minden időjárási körülmények között tudni szeretne a kapásról.
ati012: A bot mellett bevackolást azóta nem szeretem, hogy orron nyalt egy róka, meg előtte a fejem felett fosott el egy gém, a nagyobb esőkről nem is beszélve. XD Azóta éjjel inkább a sátor biztonságát választom
Synaptic: A sztereotípiák többi részével nagyrészt egyet értek , de
- 100m re is csónakkal viszi be a szereléket , hogy lássák neki van ilyen is. - talán azért, mert tud ott olyan pontot a tavon, amit dobni nem lehet olyan pontosan.
- Etetni akkor is etetőhajóval etet ha van csónakja lást egyel feljebb - talán azért, mert az etetőhajónak kisebb a zavaró hatása a környéken már óvatosan keresgélő halakra.
- Szigorúan csak sárga fluó zsinórral pecázik mert valaki nagy embertől ezt látta. - talán azért, mert éjjel is szeretné látni, hogy merre megy a hal fárasztásnál és ne vakon szedje össze a szomszédokat.
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz Synaptic #15251 üzenetére
Én örülök neki, hogy van ilyen lehetőség, mert nem kicsit idegesítő, hogy ma már egy tavon mindenkinek ugyan az a 2-3 típusú csipogása van teljes hangerőn. Én csak a vevőre szoktam hangot adni, de így más hanggal legalább nem ugrok minden a tó túloldaláról érkező hangra a saját botjaimhoz.
-
nickwaren
tag
No holnap csak rápróbálok végre a Kána-tóra. Esetleg van valakinek tippje, hogy melyik részére érdemes ilyenkor leülni? Valaki innen nem lesz kint pecázni?
-
nickwaren
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek infója, hogy a Kána-tó nem-e fagyott még be? Mennék még horgászni, de ahová én járok, az már jég alatt van.
-
-
nickwaren
tag
Nekem több variáció van lekötve az előketartóba, horogból szinte csak 6-ost használok. Kint nem szeretek kötni, mert az azt jelenti, hogy nincs kapás , meg ott nem tudom rendesen rátenni a zsugor csövet.
A legszebb az volt nyár elején, hogy fáradtan mentem ki és az egyik cuccra kitaláltam, hogy felteszek 3 szem 20-as golyót, szépen felfűztem őket, majd dobtam. 1-2 óra múlva vettem ki azt a cuccot, hogy tovább variáljak kapásért... na itt vettem észre, hogy az előkére nem tettem horgot. Azzal max csak egy szájzáras pontyot tudtam volna fogni. -
nickwaren
tag
-
nickwaren
tag
válasz forras2 #14022 üzenetére
Szia!
Ne haragudj, ha untatlak a válaszaimmal, szólj nyugodtan.
1) Bot+orsóra van kihegyezve, még saját rod elhelyezése is nehéz lehet benne.
2) Nem fogja bírni a terhelést és nagyon kényelmetlen fél úttól kötözött-foltozzott bottartó zsákkal kerékpározni. Én már próbáltam és az volt életem egyik leghosszabb 13 km-e biciklivel.
Reggeltől peca, be kell fejezni egy pár 2015-ös tervet.
-
nickwaren
tag
válasz forras2 #14000 üzenetére
Szia!
Nézd meg esetleg ezt is, elég széles. Én ilyenben cipeltem többször is 2 db 420 H feeder botot 50-es orsókkal, CA Silencer rod-poddal, merítővel, székkel, pontyzsákkal, pulóverrel, pléddel együtt, csak jó pakolás kérdése az egész. Középre vághatsz bele egy polifoam darabot, mert középen csak egy szövet elválasztó van.
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz sketchifun #13808 üzenetére
Nem olyan vastag egyébként az a 0,30-as. Egyébként pont a dobóelőke amiből 0,35-40-es vagy még vastagabbat is feltesznek. Egy azért, hogy jobban bírja a dobásoknál fellépő terhelést, másrészt, ha akadós terepen vagy, könnyebb a vastagabb zsinórral visszahozni az akadóból a halat. Ilyen helyen nem éppen felelős magatartás a fonott dobóelőke (szerintem amúgy se) használata, bár tudom, soha senki nem szakad vele.
-
nickwaren
tag
válasz dudicukrasz #13099 üzenetére
Az nincs, csak kacsák meg gémek.
-
nickwaren
tag
válasz Recon666 #13086 üzenetére
Én most kicsit csalódtam az Okuma-ban, péntek este elszállt az egyik Powerlinerem nyeletőfékje , szerencsére nem megszorult, csak szinte gyenge erősség maradt benne, meg némán adagolja le a zsinórt a dobról. Zsinórt is kell rajtuk cserélnem, mert a Carp Zoom-os Bull-Dog 0,31-es kb 2 hétvégét bírt ki.
Grat a csukeszhez becsitibi!
Nincs véletlenül valakinek tippje, hogy balinra milyen úszós szereléket érdemes összeállítani?
-
nickwaren
tag
válasz Grillo #13053 üzenetére
Nem mondta rosszul, régen annyi volt benne a harcsa, hogy nem volt rá tilalom se méretkorlátozás. Nem véletlenül látni csónakos kuttyogató horgászokat a tavon. Egyszer én is láttam úszkálni egy ilyen apróbb szépséget ott kora hajnalban, velem szembe kb 30 méterre tűnt fel egy nagy vödör méretű fej és kecsesen úszott a lapos rész felé. Gyönyörű látvány volt.
-
nickwaren
tag
válasz dragonfx #12988 üzenetére
Igazából egy helyet ismerek jobban, de hétvégén újra bojli nélkül fogok próbálkozni, most már úgy is illene egy pár halat fognom. Okés, szólj amikor jó lesz neked, júliusban van kb 2 hétvége amikor nem leszek kint, mert talán összejön egy rövid palotási peca, meg 2 nap Akasztó.
-
nickwaren
tag
válasz dragonfx #12984 üzenetére
Igen, annyi lett az átlag, pedig egy 6 kilós gyönyörű szinte horog szűz tükör pontyot is fogtam. Szemben velem még voltak bojlisok, akikből az egyik elég szépen megszórta a vizet és én végig azt hittem, hogy fogtak ők is rendesen, vasárnap délután beszéltem az egyikkel, ő addigra egy 3 és egy 10 kilós pontyot fogott.
A durvább statisztikai eredmény, hogy most mértem a felhasznált etető bojli súlyát is. 3 kilónyi bojlit szántam erre hétvégére és ebből 2,6 kilót használtam fel, szóval majdnem 10 dkg/10 kg az arány, de ha még beleszámítanám a leakadt halak mennyiségét (kb 6-7 db), akkor még csúnyább lenne.
Lassan el kellesz mennem más vizekre, hogy több tapasztalatot gyűjtsek. -
nickwaren
tag
válasz choco01 #12969 üzenetére
A megszokott helyre. Láttam egy vaddisznót is, ami megpróbált átjönni a táborhelyünkhöz, kissé be is paráztam tőle, de szerencsére nem tudott átjönni a patak másik oldalára, a horgász társam is ráijesztett egy kissé és aztán visszafordult az erdőbe, akkor világítottunk rá, felmért bennünket, aztán bevonult az erdőbe.
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
Látom megint szép fogások születtek a hétvégén, grat mindenkinek.
Én túl vagyok az eddigi messze legjobb horgászatomon. Péntek hajnal óta (előtte este se sokat aludtam) kb 6-7 órát tudtam aludni, állandóan foglalkoztattak a halak. 22 db pontyot fogtam én, 1-et pedig átadtam a páromnak, sajnos nagyon sok halvesztésem is volt, de így is nagyon elégedett vagyok, összesen 247 kg-ot fogtam, ahhoz képest, hogy elméletileg nem ment a hal.
-
nickwaren
tag
-
nickwaren
tag
válasz Gézengúz #12866 üzenetére
Sajnos én is egyre többet találkozom ilyen szájú halakkal, a gond az, hogy sokan még mindig csak kitépik a halat és sajnálják egy rohadt sebfertőtlenítő sprayre a pénzt, viszont a nagy fogás után gyorsan feles+sör a helyi "hivatalban" az persze belefér, pedig előtte ott sírnak, hogy nincs pénz.
Hétvégén is fogtam egy olyan pontyot aminek egy házi bogáncsos szerelék lógott ki a szájából két horoggal 20-as fonott zsinórral meg egy kosárral együtt. 2-3-szor kipróbáltam azt a vackot, de soha többet, legszívesebben betiltatnám, értem, hogy fogós, de milyen áron. -
nickwaren
tag
válasz Steady74 #12863 üzenetére
Sajnos hétközben meló van, jövőhéten egyedül csak hétfőn leszek itthon, de akkor meg alszok a hétvége után, de most pénteken már kint leszek reggeltől vasárnap estig, mert egyik ismerőssel revansot akarunk venni a múlt hét miatt. Esetleg neked a péntek délelőtt, kint találkoznánk és akkor szívesen körbevezetlek.
-
nickwaren
tag
válasz dragonfx #12861 üzenetére
Persze, simán jött kukoricára, az egyik ponty majdnem a botját is bevitte. Éhesek voltak és keresgéltek, az etető anyaga is nagyrészt kukoricadarából és dobozos tengeriből állt, ezen egy ilyen nagy halakból álló csorda/konvoj elég szép ideig eltud időzni és szépen beszippantgatták a csaliját.
Olyan helyen (mint pl ahová járok), ahol már ismerik a bojlit a pontyok ott már nem kell őket szoktatni, tudják, hogy könnyen jutnak jó falatokhoz és nem kell értük küzdeniük. A szoktatás veszélyes is lehet, mert egy idő után tanulnak és összetársítják a dolgokat és addig favoritnak számító dolgok egyszer csak teljes betlihez vezetnek.
A helyismeret pótolható megfigyeléssel, én is így szúrtam ki tavaly magamnak ezt a helyet, azóta viszont már sokaktól tudom, hogy talán ez a tó egyik legjobb helye, bár ezt már hallottam egy pár helyről. Ezért nem pecázok 50 méterre, mert látom, hogy ott nem mozog semmi, 25-30 méter környékén mozognak a kisebbek, viszont ők is csak átvonulóban, kell anyag bőven a lekötésükhöz. Ellenben látom, hogy beljebb egy sávon folyamatosan ugrálnak és mozognak éppen ezért célzom ezt a részt 80-90 méteren, beljebb már azért nem, mert ha nem vagyok elég gyors, akkor berohan az akadóba, ami tőlem nézve kb 110-120 méteren van (túl partról viszont így már csak 70-re kell dobálni), és azt a 20-30 métert elég gyorsan megteszi egy ilyen hal.
Tényleg elég fárasztó a dobócsövezés, mert az az 5 marék bojli legalább 50-70 szemet takar és nagy a veszteség is, mivel a bojlik egy része alkalmatlan a nagy távolságú etetésre, egyszerűen szétrobbannak vagy túl könnyűek, plusz, ha még nem melegedett be a karom, akkor még rövidre is mennek, peca után meg majd le szakad a vállam.
Igen, csak bojlival etetek, mivel így teljesen kizárom a kicsiket (kivéve amikor nagyon éhesek, pl pünkösdi hétvégén dupla 20-asra egy 2,5 kg-os), ők még nem ismerik a bojlit és nem is érdekli őket. Általában a vett zacskós bojliból veszek ki egy adagot, amit később horogra is teszek. Kis dobozos bojlit csak pop-up-ban veszek, a többi az ilyen kivett tartalmakból van kis dobozokban és ezeket kombinálom.
Próbálkoztam a csinálással, de csak nagyon kezdetleges formában, ahhoz nagyobb mennyiséget egyszerre csinálni, akkor érné meg bevásárolni, igaz akkor tényleg tudnám mit használok és biztos lehetek benne, hogy tele van tápanyaggal. -
nickwaren
tag
válasz dragonfx #12855 üzenetére
Dippet csak horog csalikra teszek, de igen normális minőségű cuccal elég szépen lehet fogni (Bár a mellettem ülő ismerős 1 szem fűzött tengerit használt 1 szem pufival, abszolút balanced csali. ), bár nem árt egy kis helyismeret. Múlt héten pl 15 órát vártunk egyetlen kapásra, ami le is maradt a végén, viszont nagy melegben valószínű itt lesz a legtöbb nagy hal.
Rendes beetetésen nem tudom mekkora mennyiségre gondolsz, mert én pl kezdésnek olyan 5 marék bojlit szoktam bedobálni csővel, majd minden csali frissítés után 1-2 marék, a mostani 24 órára is elég volt egy kicsivel több, mint egy 1 kg bojli. Előtte nem etettem napokig, bár azért azt a helyet sokan szeretik, tehát valami mindig jut be nekik. Tény, hogy nagy a részük 30-40 m-re horgászik, én meg 80-90-re.A hétvége legnagyobb poénja viszont az volt, hogy az egyik ismerős halszelettel süllőzött, de végül egy 13,5 kg-os ponty vette fel.
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz dragonfx #12852 üzenetére
Grat a szép fogáshoz és mindenkinek a hétvégi eredményekhez
A csípős-fűszerest igen csak szeretik a halak, legalább is a nagyobb pontyok imádják, és pont a fűszeres csalikról mondják azt, hogy azok front semlegesek, persze van az úgy, hogy erről a helyi halak nem tudnak és magasról lesz@rják az elméletet. A kagylós cuccok meg még jó illatú dolgok egy monster crab-oshoz képest. A múltkor nyitva felejtettem a MC-os dip dobozát, aztán egy idő után azt éreztem a közelében, mintha egy nyilvános wc mellett horgásznék.
Sikerült letesztelni az Okuma Powerliner 865-ös orsókat és nagyon szépen teljesítettek csak én nem voltam formában. Szépen rakják a zsinórt és jobb lett a dobó távolság is a Nevis Endurákhoz képest, a fék is finoman hangolható. Egy negatívumot volt csak, hogy ezeknek halkabban szól a nyelető fékjük, így hangosabbra kell venni az elektromos jelzőt.
Isaszegre megérkezett a telepítés 5 mázsa ponty és 5 mázsa amur személyében, viszont az időjárás megint jól megkeverte őket, úgyhogy elég sok betliről hallottam.
Nekem érdekesen indult a szombat, elsőre 5 perc alatt kellett felállítanom a sátrat az eső miatt. Aztán egy ismerős horgász ült le a közelembe, aminek örültem, mert legalább nem unatkozok az éjjel. Aztán ebből jött is a fekete leves, mivel kicsit nagyobb területen szórtam meg a vizet, és ő pont szélét a kezdte el dobálni kosárral. Elsőre nem gondoltam, hogy ez bajt okozhat, de még is... ugyanis az etetésem szélen vonuló csorda rá állt az ő dobálásaira. A 3. 10+-os pontynál már azt mondta, hogy elég ő már kicsit akarna fogni, hát ez nem jött össze neki egy ideig. Kb este 8-tól éjfélig 5 db 9 - 12,5 kg-os pontyot fogott egy 6. sajnos lemaradt. Kicsit csak reggel sikerült fognia, de sajnálatosan a 2. kis pontya feltekerte magát egy faágra.
Nekem pont éjféltől indult be az élet, akkor kezdtem egy 12,5-essel, és ő is lett a hétvége legnagyobbja. 8 pontyot tereltem ki a partra, a legkisebb 8 kilós volt. 2 db merítés előtt nem sokkal lemaradt, egynek meg nem tudtam rendesen beakasztani, mert közben egy másik halat fárasztottam. Etetni most nagyrészt DD Bait Orient Spice 16 mm-t használtam, meg még egy kis maradék CZ gyümölcsöst. Illetve rákaptam a dippelésre, a Big Carp fluo folyékony dippjét kombináltam a hasonló pordippel, egész tartósak, még 2 órás ázás után is nyomokban megtalálható a csalin. Ízben folyékonyak: Monster Crab, Squid & Octopus, GLM Mussel, porban: Monster Crab, Vad szilva. -
nickwaren
tag
válasz Mr.Grincs #12802 üzenetére
Én az isaszegi Park HE tavát javasolnám szerdán volt telepítés, ma reggel oldották fel a tilalmat.
Én is pár óra múlva kint leszek, igaz én nem a friss telepítésre megyek, végre sikerült lecserélni a Nevis Endura-kat, két Okuma Power-Liner 865 kerül a helyükre, ezeket kellene letesztelni. Elsőnek Banax Helicon 5600 NF-eket akartam venni, de a boltos srác lebeszélt róla, azt mondja az újak már nem olyan jók, mint a régebbiek voltak.
Esetleg érdekelne valakit egy teszt a kínai rod-podomról, mert akkor összedobnék majd róla egyet, végül is már kapott egész jó terhelést és többet kibírt, mint a Silencer.
-
nickwaren
tag
válasz sketchifun #12503 üzenetére
Akkor görbüljön rendesen!
-
nickwaren
tag
válasz choco01 #12478 üzenetére
Amennyiben kímélni akarod a halat, akkor az az 50x50-es kicsi. Bár élmény amikor meglátod az ilyen 10+-os szépséget, majd ránézel a merítőre, aztán vissza a halra és vakarod a fejed, hogy még is miként megy az bele. Azt a merev karos 80-ast nem javasolnám, tavaly év végén én is ilyennel szedtem ki őket, de egy pár darab után nem tetszett neki, és veszített a két kar a feszítő erejéből kb 10 cm-et.
Inkább egy ilyen párosba gondolkodj: ez (90x90) + ezÉn is szinte ezt a kombót vettem ősszel kiállításon, csak akkor még nem volt a nyelén parafa, meg a 80x80-as hálóval, aztán szereztem egy 100x100-ast is. Így legalább dupla fogásnál mind a két halnak gyorsan egymás után alá tudok meríteni, csak a nyelet kell cserélnem. Sokkal könnyebb súlyra, mint az alu cuccok, az embernek gyorsan rááll a keze merítés után a szétszedésre, és gyorsan bele lehet csavarni a halat, hogy ne ugráljon.
Lassan már védjegyemmé válik, hogy minden hétvégén egyszerre 2 halat fárasztok.
Hétvégén asszonykám is kipróbálta a pecát, fogott egy pár szép dévért meg egy kilós pontyot (persze, hogy akkor jött neki, amikor segített volna nekem meríteni ). Akasztott még valami szépet, csak úgy oldalazott, de még nem igazán érzi, hogy mit kell ilyenkor csinálni és túl sokszor lazított a cuccon, így a hal győzött. Viszont egyet ő terelt vissza nekem a nádasból, amíg a másikat fárasztottam. A nap végére teljesen elfáradt, így legalább megértette, hogy én se csak szórakozni járok ki.
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
Viszont úgy látszik, hogy ennyi volt a Nevis Endura 80-asok élettartalma, az egyiknek a hajtókarja kezdte le megadni magát (nem húz vissza rendesen), a másiknak meg a tengely belemart a dobba, sajnálom őket, bár sejtettem, hogy ennyi pénzért előbb-utóbb megadják magukat, most már csak az utódokat kell megtalálni meg a rájuk való pénz magot.
-
nickwaren
tag
Grat mindenkinek a hétvégi fogásokhoz!
Nekem csütörtök, péntek teljes betli volt, aztán szombat hajnaltól végre megtört a csend, mind a két hétvégi vihart átvészeltük a sátorban, szerencsére stabil volt, mint az atom, ma délután sikerült hazaérni. Volt pár leakadt halam, de 13 db-ot így is partra vagyis matracra tereltem, 135 kg össz súlyban, így meglett az áhított 500 is, amit 50 kg-mal még túl is léptem Legjobban a vonatos (legalább 3 szem bojli) felkínálás tetszett nekik. A fényképező még sikeresen a szombaton lemerült és a pót elemek se bírták, kellett nekem pont ezen spórolni.
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz dragonfx #12285 üzenetére
Nem szoktam több napos előetetést csinálni előtte, fölöslegesnek tartom itt és nincs is rá időm. Mind két helyen a botok bedobása után csöveztem be kb 4-5 marék bojlit, majd egy-két marékkal (kb 10-20 szem) frissítéseknél. Próbáltam egy sávot húzni a golyókkal a két bot között, ez nagyjából összejött. Távra olyan 80-90-eneket dobok, nem mértem soha, ezt nagyjából el is tudom érni csővel. Ezen a távon van egy árok, ami lemegy 2 méter mélység alá.
Köszi Laki
Grat GrooveHero, aztán csak annyit igyál, hogy még lásd a kapást!
Hétvégén egy napot én is rászánok a harcsára, annyit beszéltetek itt róla. Szereztem iszapgilisztát, meg egy kis májat, aztán meglátjuk mi lesz belőle. Csütörtök reggel már irány a part, azután hétfő délutánig, ami a csövön kifér, meg közben egy kis ivászat (szülinap, meg ha meglesz az 500. kg a hétvégén).
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz dragonfx #12280 üzenetére
Köszi fiúk.
A megszokott helyen Isaszegen a Park HE taván, ott vagyok tag. Egy kicsit többet vártam ettől a hétvégétől, de itt valahogy nagyon érvényesült a front. Most többet etettem a megszokottnál, kb 2,5-3 kg-ot csöveztem be a hétvége alatt. A nagy része Carp Zoom-os Weekend etető bojli volt, így nem került sokkal többe, mintha valami minőségi etetőanyagot használtam volna, viszont legalább a kishalak elkerültek.
-
nickwaren
tag
-
nickwaren
tag
válasz choco01 #12273 üzenetére
Én is a múlt héten vettem a mérlegeléshez zsákot, a Carp Zoom merevítővel ellátott változatát, a pontymatracom is használható erre, viszont régebben a legolcsóbb megoldásnak az ikeás szatyrot találtam, nem magas az oldala, viszont könnyen visszaereszthető belőle a hal. A halaknak nem volt benne bajuk és az uszonyaik se tudtak sérülni, míg egy ilyen ritka hálósnál elég nagy rá az esély.
-
nickwaren
tag
Grat mindenkinek a szép hétvégi fogásokhoz!
Nekem elég rosszul indult, egész péntek éjjel egy mozdításom se volt, szombat reggel tört meg a csend, addigra már szinte minden csalivariációmat kipróbáltam. Aztán szombat este helyet változtattunk, mert egy akadóba egyszerre két szerelékem is beakadt, hiába próbáltam bemenni érte, egy árok alján akadt el, de legalább fürödtem egy jót. Ma délutánra a végeredmény 8 db ponty, összesen 91 kg összsúllyal. Nem messze tőlem fogtak egy 16 kilós pontyot is, meg egy vízparti ismerősöm szombat délután egy 22 kilós kantáros busát fogott, legalább egy órán keresztül fárasztotta, de meg lett neki.
A nyitó hal és egyben a hétvége legnagyobbja (13,5 kg) [viszont eltörném annak a kezét, aki jelölgeti a halakat ]:
Az utolsó és legszebb hal a hétvégén, a súlyához képest kegyetlenül küzdött, sokkalta nagyobbra saccoltam fárasztás közben (11 kg):
choco01: Szerintem inkább pontyzsákot nézzél, nem tudnak úgy belegabalyodni a halak és meg is nyugszanak benne, én tavaly keszeget is tároltam benne és teljesen megfelelt nekik is.
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz Mr.Grincs #12142 üzenetére
Szia!
Én ennek a 80-as változatait használom, az egyik nagyon pöpecül teszi a dolgát, a másikkal már akadt egy-két problémám (zsinór csavarodás, fékcsillag), mindenesetre ha használat közben odafigyelsz rájuk és figyelembe veszed, hogy mennyire alacsony az áruk, akkor nem lesz vele problémád.
-
nickwaren
tag
Esetleg nèzd meg az Eurostar Master Class termèk családot botbòl, pl a Distance 4,20-as heavy-t utoljára 15 körül láttam, èn tavaly ezt használtam, kb fèl kilòs halaktòl felfelè jòl használhatò, de kisebb halak kapását is szèpen jelzi, nagyobbakhoz meg bőven van benne tartalèk.
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz KonzolKartel #12117 üzenetére
Köszi! Csak bojlival etetek ès csalizok. A tükrös 20 mm-es szilva+rák kombòra jött, a 14-es meg 16 mm èdes pop-up+20 mm rák+fluo squid dip.
tomic: Isaszeg, Park HE tava -
nickwaren
tag
válasz Csabee. #12106 üzenetére
Grat!
Nekem is meg volt a "villám" peca, összesen 6 hal akadt a horogra (1 nem akadt jól, de annak az erején még én is meglepődtem), aztán a végén a tó is úgy akarta, hogy vége legyen a pecának. Jövőhéten még a másik botról le kell takarítani kb 80 m zsinóron a nyárfa szöszt (persze, hogy egyedül csak előttünk tudott összegyűlni). Ismerős is szépen fogott dévért, kárászt, sajnos 2 pontyból csak 1 lett meg neki, mert a szösztől eldugult a feeder spicce, majd tört is, kézzel próbáltam kihúzni a halat, de merítés előtt a bognár tüskéje elvágta az előkét. Lassanként már csak egy bottal merek majd pecázni, mert már megint dupla fárasztás lett, előtte az ismerősnek is egyszerre jött a két kisebb ponty.
A "félszemű" szépség (9,5 kg):
és a hétvégi legnagyobb (14,2 kg), háttérben a "hó" mezővel:
-
nickwaren
tag
válasz choco01 #12088 üzenetére
Köszi! Perfekt! Esetleg még egy légnyomásos kellene...
Csabee.: Én is csak 3-4 ig leszek, másnap 3-4ig.
Egy kedves horgász ismerőssel már régóta tervezzük a szezonnyitó pecáját, de még csak most jött össze, nekem meg nincs kedvem korán kelni, ezért megyek ki már éjszakára. Végre minden összepakoltam, átnéztem az előkéket, felfűztem a nyitó csalikat, aztán majd kiderül.[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz Csabee. #12084 üzenetére
Szerintem még ne írd le a dolgot, messze még a holnap este, talán az OMSZ oldalán meglehet nézni animált műholdas előrejelzést, abból már nagyjából lehet következtetni (már én is elfelejtettem, hol kell nézni ). Munka után én is startolok egy rövidebb pecára, már előre látom, hogy nem lesz egyszerű dolgom, de így legalább több kihívás van benne.
-
nickwaren
tag
válasz Recon666 #12015 üzenetére
Grat, nagyon szép fogás!
Steady74: Változó a hétvégi leterheltség, természetesen a telepítésnél és utána 1-2 hétig nagy a tömeg, kivéve, ha frontos időszak van, mert olyankor hiába a telepítés nem olyan a fogás és gyorsan elmaradnak az emberek. A hónap második felében akár még 9-kor is találhatsz szabad helyet. Hétköznap már régen voltam, de akkor szerintem nyugodtabb a helyzet. Most a tó hátsó fele megy jobban (legvégén 3 esőbeálló szinte mindig foglalt hétvégén), a keszeg, kárász már múlt hét közepe óta veri a parti nádast. Ez a rész nagyjából elég akadós a szerelékek és a víz alatti egyéb dolgoktól. A halőrház felőli oldalon elég sok beálló található eső esetére. Az első gátnál kb 3-4 méteres vízre lehet most számítani, de a múltkor találtam hátul a parttól kb 30-40 m-re is 2 méteres mélységet. Nyugodtabb pecához a tó túlsó oldalát a fa híd utáni részt javaslom neked, a te tapasztalt szemeid úgy is kifogják szúrni, hogy miért.
No egy kérdés, a tapasztaltabbakhoz:
Miért tűnik úgy nekem, hogy az ilyen tavakon a bojlis horgászokra úgy néznek, mint egy űrlényre vagy a sátán követére? A közgyűlésen megszavazták/tuk, hogy legyen bojlis horgásztatás (egyelőre kidolgozás alatt van), de az öregek meg ágáltak, mert félnek, hogy akkor nekik nem lesz meg a fogásuk a friss elvihető pontyokból. Pedig szerintem a kettőnek egyáltalán nincs köze egymáshoz, lehet én látom rosszul, igaz én nem szórok be töménytelen mennyiségű kaját, a hétvégi eredményt is kb összesen 1 kg etetéssel értem el és kisebb pontyokból egy darabbal sem találkoztam. -
nickwaren
tag
Sziasztok!
Újabb hétvégi túrán vagyok túl Isaszegen, de ma délelőtt már azt kellett mondanom, hogy ez már nem is szórakozás és pihenés. Ma délelőtt elkaptam egy konvoj halat, fél órán belül 4 db nagy testű szépség jött, az első kettőnél dupla fárasztás volt. A hétvégét 108 kg össz súllyal zártam 10 db hal mellett. Most 1-2 hétig pihentetem ezt a nagy halazást a tavon, mert holnap telepítés és szerdán oldják fel, aztán nem szeretném, hogy 1-2 spori a "bojlis" horgászra fogná, hogy nem fogja meg a fazékba valót.
-
nickwaren
tag
válasz KonzolKartel #11938 üzenetére
Grat!
-
nickwaren
tag
Tóparti szèp hajnalt mindenkinek! Vasárnap du-ig peca, tegnap este már beköszöntött egy szèp 10-es, azóta viszont csend. Görbüljön mindenkinek aki pecázik a hètvègèn.
-
nickwaren
tag
válasz FerNandor #11868 üzenetére
Pl ezt a cikksorozatot olvasd el, elég magyartalanul van sok helyen fordítva, de a lényeg érthető belőle.
-
nickwaren
tag
válasz FerNandor #11862 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy ez a bekapja-kiköpi nagyon gyorsan leginkább a mindenféle színes akár aromásított műanyag csalikra igaz, csak a ponty kíváncsiságára játszanak vele. Etetni tényleg olyannal szokás, ami legalább valamennyire kielégíti a ponty táplálék igényét és csalizni is olyannal érdemes, legalább is szerintem.
Messze vagyok még attól, hogy értsem teljesen ezeket a dolgokat, de próbálok minél többet utána olvasni és kipróbálni gyakorlatban. -
nickwaren
tag
válasz FerNandor #11859 üzenetére
FerNandor az illat nagyrészt csak a horgászoknak számít (eladhatóság), az összetevő a lényeg, de ez egy parttalan vita, van aki hisz benne és van aki nem. Egy dologban mindenképpen igazad van, a legtöbb termék csak arra megy, hogy a ponty felszippantsa és már köpheti is ki, ezért vannak mindenféle spéci előke megoldások kitalálva, hogy azalatt a pár tized másodperc alatt amíg a csali és a horog a hal szájába kerül, a lehető legstabilabban akadjon. Sokaknak már ez is szentségtörésnek számít, mert nem a jól megszokott módszer, pedig már ezek se mai megoldások. A múltkor néztem, hogy az angolok és hollandok is kezdik újra felfedezni a krumplit.
Recon666: Kíváncsian várom majd róla a beszámolót.
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz choco01 #11856 üzenetére
A legfontosabb, ha frissen telepített halat akarsz fogni, akkor kelj nagyon korán, legyél te az első nyitásnál és fuss nagyon gyorsan komplett menetfelszerelésben. Bár az öregebb horgászok ilyenkor is lesprintelhetnek, legalább olyan ilyenkor, mint a tömött buszon az egyetlen üres helyért folyó versenyzés.
Talán azt érdemes figyelembe venned, hogy ilyenkor sokszor a kukorica lehet a leghatékonyabb, mert általában ezt kapnak a halak, vagy csonti, ezt meg csak egyszerűen szeretik. -
nickwaren
tag
válasz choco01 #11850 üzenetére
Az a jobb, amelyiket a helyi halak jobban szeretik. Sajnos nem lehet 100%-ig biztos tanácsot adni, mert általános csodacsali nem létezik. Nekem pl a Haldós Vörös Démon Red Tuning a Napláson folyamatosan adta nyáron és ősszel a halat, viszont Isaszegen csak elvétve. Próbálj érdeklődni a halőrtől vagy olyan horgásztól a parton aki rendszeresen kint van és nem csak telepítéskor fog. Előbb-utóbb össze fog állni a kép, hogy mi az amivel legalább kapást tudsz elérni bármilyen körülmények között. Nekem is pl. Isaszegen a kisebb pontyokhoz itt adták meg az egyik fogós tippet, a nagyokhoz meg megnéztem a helyi fogásokról készült képeket.
-
nickwaren
tag
Én is kimentem ma, végül is nem lett rossz a vége, egy hal hiányzott az 50 kg-hoz, ő is meg volt, de sajna a part előtt kicsivel kiakadt a horog. Megdőlt a súlyrekordom egy 16 kg-os gyönyörű tőponttyal. Kezdetnek jött egy 10-es, aztán a 16-os, majd egy 14-es, aminek a végső fárasztást és szákolását egy szomszéd horgász fejezte be, mert én azzal a hallal küzdöttem közben, amelyik végül elment.
A nagy elengedése (yt videó): [link]Mr.Grincs grat a haladhoz, nem volt ma egyszerű halat fogni, legalábbis ahol én voltam, mindenkinek küzdenie kellett érte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest