Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jofi81
őstag
Véget ért a nyaralás és az idei szabadságnak is annyi. Szerencsére többször el tudtam jutni valamelyik víz partjára. Elég rapszodikusan ment dolog: volt, hogy jöttek a halak, megfogtam életem első amurját (3,75 kg) és az eddigi legnagyobb pontyomat is (7,2 kg), de olyan nap is volt, amikor szinte semmi nem akart horogra akadni. Összességében azért jó kis nyár volt.
-
MODERÁTOR
Köszi, bekevertem, tettem bele egy kis zsemlemorzsát, tökéletes állagú lett.
2-3-napig állni hagyom a napon.20 éve a Prohardveren
-
Alg
veterán
-
MODERÁTOR
Horgászás előtt gondoltam készítek egy kis itthoni etető anyagot, a következőre gondoltam:
Kukoricadara, leöntve forró vízzel
Fahéj 1 csomag, vanília cukor 2 csomag
Vízbe áztatott száraz kenyér
egy kispohár kefír
0,5-1 dl házi törköly pálinkaMindezt összedolgozva, egy napig a napon hagyva érlelődni.
Tegyek még hozzá valamit? Vagy ne tegyek valamit ezek közül bele?[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
zolynet
veterán
Most számolt be a kolléga hogy pénteken a Prérin 10db potyeszt fogott, leginkább a magyar betyárra jöttek, zömében 1,5-2kilósak. Kellemes meglepetés volt ez neki, mert mikor legutóbb együtt voltunk akkor benullázott és már előtte is sokat panaszkodot, azaz évek óta panaszkodik a Prérire. Anno 7-8-9éve 15-16okat fogott egy napijeggyel!
Csütörötökön goto Tereske!Life is too short to stay stock!
-
Alg
veterán
Akinek van FB, erre kérem vessen egy pillantást és ha tudja küldje tovább illetékesnek...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
L_YKing
addikt
Ősszel megyek ki márnázni.Esetleg tippet hogy lehetne hatékonyabban megfogni?Talán még nappal is horgásznék rá..nem csak 6-8-ig.... segitő hozzászólásokat előri is köszi
Visca el Barça! Mes Que Un Club!
-
Recon666
Közösségépítő
Voltam kint a tavon. Nem nagyon mozgott a hal, nekem is 1db 2,5kg körüli pontyot sikerült fogni és egy csomó kárászt, de még is elégedett vagyok.
A horgászhelyen 2 tó van egy nagy és egy kicsi. Én a kicsin horgásztam. egész nap alatt csak 3 ponytot fogtak a tavon pedig a kicsi színig volt a nagyon is voltak páran. Hogy miért is vagyok elégedett, az első és legnagyobb pontyot nekem sikerült fogni délelőtt és emellett rengeteg kárász is horogra akadt olyan kb. 2,5-3kg. Míg mások 2-3db fogtak. Igaz nem a legolcsóbb horgászatom volt.
Nem tudom hogy a flumino vagy a szerelék miatt voltam sikeresebb, de szerintem mindegyik közrejátszott.
A szerlékek...
A kárászos szerelék;
- Nevis Legacy 2,70 picker
- Dam Quick SLR 530
- 20 Carp Expert fluo főzsinór + 18 előke
- 10grammos csepp kosár
- Tímár Match Plus + Tímár Carp Plus fokhagymás etetőanyag + flumino
- A csali pedig 4-5 db csontiPontyos szerelék:
- ET Rubin Match feeder 3,60
- Banax Blitz 1000
- Tubertini 20 főzsinór 18-as előkével
- 20 grammos cseppkosár
- Haldorádó Pelletes Fekete etetőanyag + flumino
- Carp Zoom halas-epres PelletKépek a tóról>
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz BÁ Nutrition #10379 üzenetére
Na igen, ott szinte több a tó mint a horgász (így mondjuk nem nehéz a természetes állapotot fenntartani )
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz tiger71 #10378 üzenetére
ettől függetlenül én nem érzem hogy baj lenne ha van néhány "horgászparadicsom" pontyra, amúrra..
a tavak zöme úgyse ilyen. ill mikor egyesületben voltam az volt az alap hogy minden tavat telebaxtak 1kilós pontyokkal tavasszal, aztán két hónap múlva már híre hamva se volt egynek sem a tóban, mert egész nap ott ült a fél egyesület..
és olyan volt nyár közepére mintha döglött lenne a víz..írországban meg természetes körülmények között olyan vizek vannak hogy hemzsegnek a 80-100 centis csukák a vízben, horgász nincs sok, tó rengeteg.. így aztán lehet élvezkedni
halfauna: csuka, sügér, bodorka, dévér, compó
patakokban pisztráng, lazacponty nagyon ritka, süllő szinte egyeltalán nincs sehol
+ott a tengeri pecayoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
tiger71
aktív tag
válasz tigipuf #10377 üzenetére
Szívemből szóltál! Teljes mértékben egyet értek veled! Hol marad a természetbeli természetesség? Pumpáljuk csak tele a vizeket jó sok potykával, hiszen abból van a pénz... Megy majd a sok horgász pontyozni-bojlizni, és veszik a sos-sok napijegyet és természetesen szórják be a töménytelen mennyiségű pelletet, bojlit, mint bolond a lisztet... Aztán a tó vize meg szép lassan olajjal lesz tele (ami kioldódik az etetésre használt cuccokból)... Szerencsére van már egy-két hely ahol nem engedik a korlátozás nélküli etetést, sőt tudok olyan helyet, ahol csak annyit etethetsz, amennyit a kosárba betömsz, abból is a kisebbikbe! El kellene gondolkodni, hogy vajon az természetes, hogy szét vannak etetve a halak? Ha régebben működött a természetes étkezési sorrend, akkor miért is lenne ez másként...???? Ja, hogy így nem lenne az a sok nagy szép ponty fogás, amivel le van fényképezve a "szerencsés" horgász? Nem tudom, de szerintem ezek a halakat biztosan nem jelentenek akkora élményt, mintha 1év alatt csak 1-2 ilyet fogna az ember... Legalább is nekem!
[ Szerkesztve ]
Predator Helios 300...
-
tigipuf
senior tag
Elnézést kérnék az imént említett,és sajnos kifogott öreg harcsa nevében,hogy idáig keszeget,kárászt.sőt talán pontyokat is fogyaszott.
sajnos őt elfelejtették értesíteni,hogy mekkora biznisz manapság a a ponythorgászat,mert akkor biztos átment volna vegába.
Azért annyit hozzáfűznék a sztorihoz így látatlanban,hogy ez az öreg jószág több tiszteletet érdemelne!
szerintem nem ártana,ha az annyira imádott pontyfélék nemzetközi fogadtatásáról is írnátok néha.
De legyen itt egy személyes és igaz történet:rokonaim az USA-ban élnek ott szoktak pontyozni,és jócskán fognak is nem pellettel,meg bizbasszal,hanem sima gilisztával.
Az amerikaiak nem értik mire horgásznak ,ugyanis az európai horgászokon kívűl más nem horgászik pontyra olyan szemét halnak tekintik mint itt kb a törpeharcsát.
Ja és a pláne a gilisztát sajnálták azon vitáztak,hogy merte felszúrni a horogra.
Amúgy meg ausztráliában pontyírtó versenyeket rendezek ha íjjal lövöd még több pont...
Ilyen ez gyerekek,olyan mint az afrikai harcsa,hol van ő az öreg 100 kilós harcsához????
Tudjuk,hogy mészáros,de ő van itthon,a régi halász sztorik az egészben eltünt,leszívott libák,kacsák.
Aki meri megkérdőjelezni a csúcsragadozó posztját egy-két tógazdasági potyka miatt,,az nem is horgász."Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
Recon666
Közösségépítő
Holnap indulok a másik helyi tóra letesztelni az új botot. De egyúttal letesztelem a SBS Tactical Bait Flumino koncentrátumát is.
-
Alg
veterán
-
Steady74
Topikgazda
Nehéz ítéletet és vélemény mondani, mert aki csak pontyra horgászik, annak ellenség az összes ragadozó, viszont a tógazda meg a bevételből él, tehát neki fontos, hogy legyen ponty a tóban.
Meg kell érteni mindkét tábor véleményét, és elfogadni. Viszont nézzünk körül most vízterülettől függetlenül: Pó folyó, Rio-Ebro, Kazah vizek, Döme féle amerikai vizek, ahol pecázik. Nem az ember mérlegel, hanem a természet: szinte az összes hal visszakerül a vízbe, és láss csodát, van ponty, keszeg, harcsa süllő minden mennyiségben. Nekünk is ide kellene eljutni, vagy legalább a közelébe.
-
Sickboy25
addikt
-
Alg
veterán
válasz Steady74 #10368 üzenetére
Sőt, a keszeg-kárász (meg úgy általában bármi más) meg eleszi az istenített ponty elől az ennivalót, az sem kell! 100% pontyot minden vízbe!
Sőt, a horgászok meg kifogják szegény pontyokat! Lelőni az összeset!!
Eszem megáll komolyan mondom... talán hagyni kellene a vizeket természetesen működni (persze ez már nem lehetséges, de törekedni kellene rá legalább), nem jobban tudni mindent
Viccet félretéve, azért talán egy "ebben a tóban mázsás harcsa él" hír lehet hogy többet ér a tógazdának...
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz Sickboy25 #10367 üzenetére
Annyiban vitába szállnák veled, hogy az eddigi harcsás írások alapján jellemzően a legnagyobb harcsák sem esznek 5-6 kilós pontyokat, viszont az tény, hogy ha egy akkora tóban (megnéztem hol élt) sok ekkora hal van, az rendet tud vágni a halállományban.
Viszont ha leívik a ponty, akkor a törpe zabálja fel az ikrát, ha kikelnek az ivadékok rendben, akkor vagy a csuka, vagy a süllő zabálja fel az apróságot. Gondolom akkor a nagy süllőket, csukákat sem kell visszatenni a tavakba.
-
Sickboy25
addikt
válasz Steady74 #10364 üzenetére
Nem Kazahsztánról beszéltem, ahol természetes közegben él (ahol a süllőkkel csaliznak rá, mert annyi van belőle, mint nálunk keszeg... egy ilyen vízterületet ne hasonlíts össze magyarországi tavakkal, de a Dunával se!!!) és nem rosszindulatból írtam a dögöt, de akkor így legyen " a dög"!!
Az meg hogy egy táplálékláncban van egy csúcsragadozó ámen, de ha van mellette 3-4 ilyen egy tóban, az minden csak nem természetes... 5-6 kilós pontyokat eszik meg, amihez kell pár év mire akkorára megnőnek, de a harcsa meg nő és szaporodik, mint a gomba... A pontyok meg már szinte le sem ívnak, csak telepítéssel pótolható... Vágod a lényegét??
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
jozsi252
veterán
válasz Sickboy25 #10363 üzenetére
Én úgygondolom hogy nem került vissza, mivel már kintvolt a parton is eléggé. De ez így helyes mert valójában hatalmas pusztítást tud végezni. Úgy olvastam hogy 1kg-al növelje a súlyát ahhoz 10kg-ot kell megennie. Namost ez 100kg akkor lehet számolni hogy élete során hány halat fogyasztott el. És kitudja hogy még milyen hatalmasak élnek a vizekben.
Illetve ez 1 db volt, de ha van benne 15-20db 40-60-80kg-os példány akkor azok aztán pusztítják rendesek a halakat.
iPhone 16 Pro Max
-
Steady74
Topikgazda
válasz Sickboy25 #10363 üzenetére
Ezzel nem feltétlen értek egyet, ugyanis a természetes táplálékláncban lennie kell csúcsragadozónak is. Azzal sem értek egyet, hogy dögnek kell nevezni, ugyanúgy hal mint a ponty, ugyanúgy joga van élni, mint bármelyik halnak. Az, hogy pontyos is eszik, hát istenem...
Halastóba viszont tényleg nem való, de nézd meg pl Kazahsztánban mennyi és mekkora harcsákat fognak úgy, hogy mellette számolatlanul fogják a kapitális pontyokat.[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
Ezekről az óriás harcsákról soha nincs normális fotó...
-
jozsi252
veterán
válasz lakisoft #10358 üzenetére
Szücsi-be sikerült neki fogni. Illetve nemtudok semmi más infót róla, csak énis ezt a képet kaptam illetve súly adatot.
Hogy visszakerült-e azt sem tudom megmondani, illetve hossz adatot se. Viszont mondta ismerősöm hogy a szájához odarakta a kezét, és hát ha még 5x akkora lett volna a keze mint alapból akkoris simán betudta volna kapni a hal, szóval brutális méretekkel rendelkezik.
Kíváncsi lennék hogy egy ekkora halnak napi hány kg élelemre van szüksége.
Illetve ha jól vettem ki a szavából akkor 4 órán keresztül fárasztották, de ebbe az adatba nemvagyok biztos, viszont az tuti hogy nem 10 perces fárasztás volt.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Egyik jóbarátom horgászott, és a haverja fogott egy mondhatni brutális harcsát. A végső mérleges 101kg-os a "kicsike"
Elnézést a rossz képminőségért, csak éjszaka lett fotózva de azért megosztom hátha érdekel titeket.
(#10356) Dr.Én
Akkor lehetséges hogy télleg a bottal lehetett valami.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Dr.Én
veterán
válasz jozsi252 #10355 üzenetére
több féle zsineggel is próbálkoztam...az nem nem segített....horogból is elég sok félét használtam...kisebbet nagyobbat...sok féle márkát is ki próbáltam......szerintem a bot volt túl erős, merev vagy nem tudom mi baja volt mert később kicseréltem egy 3 bs-ra azzal meg semmi gond nem volt és ugyan ezen szerelék..zsineg, horog ment rá...
szerintem szar szériát fogtam ki...vagy nem tudm..jó igaz nem egy nagy márka volt, mert Euro Star volt, de abból se a legolcsobb kategória volt....
[ Szerkesztve ]
WOT: kissio
-
jozsi252
veterán
válasz lakisoft #10351 üzenetére
Igen kell a 3.5 szerintem is. Orsó akkor szerinted is ok. A boton viszont gondolkozok egy darabig hogy milegyen. Apámnak vannak ilyen Spro botok amit linkeltem, és amikor horgásztam vele, akkor nemnagyon ment el hal róla, szóval a merevsége ellenére nagyon jó botnak tartom. Illetve ami tőled van Gamakatsu horgok azok nagyon jók.
Illetve Hayabusa horgok vannak még, szerintem nagyon jók. 2-4-es méret. Illetve most tudtam szerezni kollega álltal 6-os méretet, kissebb halra jólesz azis. Amúgy szerintem nemcsinál több kárt a hal szájába mint 1 sima horog. Nyugodtan vállalható ez a Hayabusa M1 szerintem.
De visszatérve ha van ennél jobb ( spro ), amit esetleg ajánlottál a Nevis-t pl akkor lehet hogy abba ruházok be majd.
(#10353) Dr.Én
Ezt hogy "olyan merev egy bot volt hogy szinte halat nem is tudtam fogni vele, mert le verte magát róla" ezt mire érted pontosan? A bot túl merev volt, és ahogy akasztottál be úgymond kirántotta a hal szájából a horgot? Tehát nem finoman jött ki a szájából, így beakadva, hanem egyszerűen kijött a szájából?
Amúgy lehet hülyén hangzik de Apámnak a spro bottal ilyen gondom nemvolt. Ment el hal de gondolom bennevolt azis hogy én rontottam el az akasztást, Volt amikor kis 1-2kg-os pontyokat fogtunk és semmi gond nemvolt abból hogy 3.5 librás a bot. És akkor asszem csak egyik boton volt fent Hayabusa a másikon teflonos Gamakatsu horog volt fent.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Dr.Én
veterán
válasz jozsi252 #10350 üzenetére
Az Okuma LB orsó tökéletes mellé...nekem is ilyen van az egyik bojlis boton...
Nekem 3 lbs botok vannak, igaz nem fagyizok vele...
anno volt 3,5 lbs is de az olyan merev egy bot volt hogy szinte halat nem is tudtam fogni vele, mert le verte magát róla[ Szerkesztve ]
WOT: kissio
-
Alg
veterán
válasz FatalEror #10346 üzenetére
Na jó, azt a tesztet egy fiatal srác írta aki kb. akkor próbálta ki először az új botját (új seprű effektus ugyebár) és lehet komolyabb pálca még nem is volt a kezében - meg az inkább élménybeszámoló, csak a képek miatt linkeltem (látszik róluk hogy elég kemény bot)
A kettő közül látatlanban a nevist venném
-
lakisoft
veterán
-
jozsi252
veterán
válasz lakisoft #10349 üzenetére
Azért akarnék mindenképp 3-3.5 librásat venni, mert van amikor fagyizok és hát annak azért van egy pici súlya. Dobni szoktam mindig. Vontatni csak harcsázót szoktuk ( stupek stb.. )
Hááát azért jólenne amúrból esetleg 5-10kg környékét is. Szóval mindenképp nagyobb halra tervezem. Akkor aztmondod hogy az álltalad ajánlott jobblenne mint a Spro?
Illetve Okuma LB65 van az menne rá, ez tökéletes méret szerintem.
iPhone 16 Pro Max
-
lakisoft
veterán
válasz jozsi252 #10348 üzenetére
a 3,5lb szerintem egy kicsit sok. Nem tudom mennyire szereted a keményebb botokat?
2,75 és 3lb között nem találtál megfelelőt?Szerintem ez amőgy egy jó bot. Ezt még talán érdemes megnézned: NEVIS ESPIRIT CARP 390
Mekkora halakra akarsz vadászni vele? 1 - 2 - 4 - 5kg -os halakhoz ez a bot túl erős.
Milyen orsót raknál rá?
Bevontatod a csalit vagy dobod?
[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék véleményt kérni, mégpedig Spro Royality Carp 390 3.5 Lbs bottal kapcsolatban.
Igazából a fő kérdésem azlenne hogy ponty amúr-hoz mennyire lenne megfelelő ez a bot?
iPhone 16 Pro Max
-
FatalEror
addikt
nevis annyival jobban tetszik,hogy jobb a "markolat" elrendezése számomra vagyis van elöl is egy nagyobb rész amit meglehet fogni.
HardCore is my LifeStyle
-
-
FatalEror
addikt
Dr.Én lakisoft
Gondolom nem szponzorátok szóval csak egyet veszek!
Tehát akkor a cormoran jobb mint a nevis?HardCore is my LifeStyle
-
nepszter1
addikt
Holnap megyünk pecázni faterral ha minden igaz , csak 1 a baj hogy telepítés előtt megyünk másnap már telepítik a halakat .
-
Alg
veterán
válasz Recon666 #10316 üzenetére
Nem szorult meg véletlenül a zsinórvezető az orsódon? (+ persze csali is tekeri kihúzáskor, ez ellen meg forgókapocs kell, vagy időben újraszerelni)
XPS is bejött, szeretem a Trabucco zsinórokat (tényleg, holnap be kell szereznem egy tekercset az egyik feederre... na majd reggel a Keletiben)
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Recon666 #10314 üzenetére
Nekem meg pont az jött be bár a T-force nálam az abszolút nyerő (mondjuk nem a carp változatot használom, S-force-ból a
sima sinkinglong cast, T-ből meg a super soft, vagy a feeder).[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Steady74 #10313 üzenetére
E jó hír, akkor megint beleválasztottam.
A Trabucco S-Force sem volt egy olcsó zsinór, de úgy csavarodik meg gubancolódik ahogy egyik sem, amikkel eddig találkoztam.
[ Szerkesztve ]
-
-
FatalEror
addikt
Sziasztok!
Sikeresen találtam még egy botot:[[link]/L]
Ez jóval érzékenyebb lehet mivel "finomabbak a gyűrűk".Kérdés jó bot vagy hulladék?HardCore is my LifeStyle
-
Alg
veterán
Dél-Budán én még a Hárosi-öböl környékén is szétnéznék, szép, zöld környezet (védett terület), alacsony víznél pedig az öböl bejáratánál (az M0-ás hídja túloldalán) láttam jó helyeket az élővizen is.
Van még kicsit északabbra valahol a budai oldalon egy patakbefolyó is, ott nem voltam, de jókat hallottam róla (A hosszúréti- patak befolyó a Goggle earth szerint, a Savoya parktól délkeletre kell keresni). Ez inkább lankásabb kavicsos rész.
Szerk: újpest nem igazán délbuda
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Jövő héten kezdődik a szabadságom, vége kimehetek hosszú idő után horgászni.
20 éve a Prohardveren
-
-
FatalEror
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Ukrajnai háború
- Politika
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
- Canyon Stoic 2 XL
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest