Hirdetés
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
FatalEror
üzenetére
Hát én dupla talpas nem vennék finom pergetéshez, de még csukához sem. Sokkal szebb íve van a botnak az egytalpas gyűrűvel. Bár kinek mi tetszik ugye. Viszont az tény, hogy az egytalpas gyűrű sérülékenyebb.
Még arra figyelnék, hogy a véggyűrűk mekkorák, minél nagyobb annál jobb, ha télen is használod a kisgyűrűkbe hamar belefagy a víz és lehet majd inden dobásnál takarítani a gyűrűt. -
FatalEror
addikt
Sziasztok!
Lassan nyakunkon az ősz,szeretnék beújítani egy pergető motyót,szerintem twisterrel,max apróbb gumihal lenne a felszerelés végén.
Botnak ezt néztem
És egy hozzá passzoló orsóMég az Et Extreme Spin-t nézegettem,mert annak dupla talpas a gyűrűzése,meg valamennyivel olcsóbb,de akkor is inkább a BlackSpider jött be.Illetve 2 fogást olvastam vele a neten,az egyik 62cm vol,a másik pedig 69,szóval annyira talán nem is gyenge?Szóval vélemény?

-
fere750
csendes tag
válasz
sketchifun
üzenetére
Ja és köszi a tanácsokat.Nekem kellene a 2-3 száz méter hatótáv.Kipróbálnám,hogy a süllös motyót bevontatva lenne-e kapás mert partközelből eltüntek.
-
fere750
csendes tag
válasz
sketchifun
üzenetére
Az elem nem folyt bele akkora troll nem vagyok,hogy bennehagyva tegyem el a gépet

Vigyázni szoktam a motyóimra. -
sketchifun
senior tag
Horgászok, főleg a csónakból horgászók. Ugye a legtöbb tavon csak elektromos motorral hajtott csónakkal lehet közlekedni.
Van egy csónakom, de jelenleg csak evezős változat. Tulajdonképpen a konzol meg van a motornak, de számomra méregdrága az elektromos csónakmotor. Van egy régi Black & Decker akkus fúróm. 12V, 11Nm forgatónyomaték. Az akku méretéről nem tudok semmit, de mivel 12V, van itthon egy egész jó állapotú 45Ah-ás Suzukiból kivadászott akkumulátorom. A kérdés az, hogy egy átlagos elektromos csónakmotor mekkora forgatónyomatékkal rendelkezik? Mert egyik modelles ismerős szerint nem rossz az elképzelés, de hajócsavarnak egy régi teszkós ventillátor lapátjaira gondoltam, szerinte annál kisebb kell, mondjuk egy konkrét hajócsavar. Ha egy ventillátor lapátjaihoz nem is, de egy hajócsavar hajtásához elég lehet a 11Nm?
-
sketchifun
senior tag
válasz
fere750
üzenetére
Na, azt waccsingoljad' meg, hogy mit mutat. Ha semmit, menj neki körömreszelővel. Ha úgyse, és a 2 éves elemek nem folytak bele, akkor vidd el egy modellboltba, ott megnézik neked a kristályokat. Meg ha jó boltost fogsz ki, alkatrészáron, esetleg kispénzért ki is cseréli neked, és ott helyszínen kipróbálja.
Mégvalami:
Ha az elem elfolyt benne, esetleg horribilis áron akarják javítani(tehát 5k plusz), akkor keress egy havert, aki tud forrasztani, vegyél a teszkóban egy olcsó távirányítós autót, és annak a belét rakasd bele. Meg a régi táv antennáját. Persze csak akkor ha nem egy böszmenagy etetőhajóról van szó, nagyteljesítményű motorral. Az én régi hajómnál bevállt, és az eredeti távirányító antennájával olyan 60 méterig frankón működött. Nekem az elég, nem szoktam messzebb horgászni.

-
fere750
csendes tag
válasz
sketchifun
üzenetére
Ha jól emlékszem van rajta valami töltöttség jelző.
-
sketchifun
senior tag
válasz
fere750
üzenetére
Akkor a csónak rendben. Legalább ezt kizártuk.
Akkor számomra kristálygyanús a dolog. Lehet a hajóban, és a távirányítóban is. Modellboltban fognak neked tudni segíteni.
Mégvalami: A távirányítón nincs esetleg egy piros led? Mert elvileg kéne lennie. Az világít, ha bekapcsolod a távirányítót?
-
fere750
csendes tag
válasz
sketchifun
üzenetére
Ha kézzel összeérintem a kapcsolókat akkor megy a motor és a kormánylapát is.Inkább arra gyanakszom,hogy a távirányítóban lévő kristály vagy valami más mondta be az unalmast.
-
lakisoft
veterán
válasz
sketchifun
üzenetére
Grat a szép hosszú élménybeszámolóhoz.

-
sketchifun
senior tag
válasz
fere750
üzenetére
Az a javaslatom, hogy egy modellboltba vidd be. Ott azért értenek ehhez.
Viszont egy tippem van azért. Az etetőhajóban, ha elemes, akkor az elemek érintkezőit az asszony/anyuka/lánytesó-tól lenyúlt körömreszelővel egy picit reszeld meg. Lehet, hogy az érintkezőkön oxid réteg keletkezett. Valamint az etetőhajón van állapot jelző LED? Tehát ha bekapcsolod, honnan tudod, hogy be is kapcsol? Vagy ha akkus, ellenőrizted már, hogy jó-e az akkumlátora? Mert ha akksis, és a cellafeszültség leesett egy bizonyos szint alá, megdöglött az akku. Persze ez csak egy bizonyos típusnál léphet fel, amit most meg nem mondok, mi lehet, de tippnek szerintem még elmegy.

#13684 Volt, elég sikeresnek mondható. Hareszról pedig szombaton hozom a képet!

-
szemtelen
tag
válasz
sketchifun
üzenetére
Nem semmi , itt aztán volt minden mint a búcsúban

-
fere750
csendes tag
Sziasztok.Nem ismertek valakit aki ért az etetőhajó távirányítójához? Valamiért nem reagál semmire a hajó,mondjuk állt vagy két évet.
-
sketchifun
senior tag
Meg volt nekem is a pecázásom, most egy időre elég volt belőle.
Helyszín: Cibakháza, nyaraló, stéggel.
Pénteken 1-kor kezdtem el pecázni. Összeraktam a motyót, elektromos kapásjelzők. Kaptam a születésnapomra egy 3 részes feeder botot, nagy örömmel rászereltem az orsót, és 100m 0,25-ös monofil zsinórt. Ide elég, az ideális dobótávolság olyan 35-40 méter. Egyszerű, gubancgátlós feeder kosár, 1 horog, hajszálelőkével. A másik bot egy egyszerű, teleszkópos bot, elég lágy a cucc, nevenincs orsóval. 150g ráírt dobósúllyal. 30g-os gubancgátlós etetőkosár, 1 horog, hajszálelőke. Fél 2-re kész voltam, Lantos Mix tigrismogyoró és Lantos Mix Piros Ponty etetőanyaggal. A tigrismogyórós került a feeder kosárba, tejsavas erjesztett kukoricával a horog mellett. A piros ponty a sima etetőkosárba, pálinkás kukoricával. (Mindkettő kukorica Cukk gyártmány.) 3-óráig csak a piros pontyra és a pálinkásra jöttek a törpeharcsák, de azok szüntelenül. Dobtam, húztam, mint a pergetés. 3 órakor a feeder bot majd lefordulva a rodpodról meggörbült, és visított az orsó, pedig elég szoros volt a fék. Bevágás után megszűnt a visítás, de a hal nem jött kifelé. Tekertem hármat, húzott három fordulatot a dobon. 10 perc harc után feladta, elindult a part felé. A stég régi, és valamikor hosszabb volt, de két oszlop még a vízbe maradt. Már a merítő a kezemben volt, láttam a halat, kb 5-6 kilós, tükrös ponty lehetett. A merítő láttán megijedt, az oszlop körül fordult egyet, majd egy határozott rántással el is szakította a szereléket. A kosarat azért sikerült megmenteni a merítővel. Aztán itt véget is ért a horgászat izgalma. Bár este 9-ig ugráltam, mert a törpék nem hagytak, de mást nem sikerült fogni. Éjszakára bedobtam mindkét botot, ugyan avval a csalizással. Rádiós kapásjelző aktív, de egész éjjel süket volt. Reggel hatra arra keltem, hogy visít, mint az állat. Futok a stégre, kapás a feeder boton. Könnyen kijött, egy két kilós pontyocska. Horog kiszedés és fertőtlenítés után visszanyerte szabadságát. Reggel kilencig ismét semmi. Majd kaptam egy telefont ismerőstől, hogy mi van. Elsírtam neki, hogy a törpék nem hagynak horgászni, jött az ötlet. Haltartóba velük, majd ő csinál belőle kaját. Üsse papucs. Le se tettem a telefont, kapás, törpeharcsa. Ő volt az első. Estig fogtam kb 40 db törpeharcsát, meg két kicsi dévérkeszeget. Éjszaka ismét semmi. Reggel kilenckor ébredtem, magabiztosan. Már vasárnap volt. 10-től megint jött a törpeharcsa, estig megint fogtam vagy 50db-ot. Este még beköszönt egy 1 kiló körüli kárász, ő visszanyerte szabadságát, természetesen fertőtlenítés után. Ismét egy eseménytelen éjszaka következett. Hétfőn reggel bementem a horgászboltba venni egy haltartót, mert az enyém már tele volt törpével. Hétfőn megérkezett fater is, hozta a botját is. Józsefvárosin vette, 3ezeré'. 4 méteres, vastagmintazállat, überállatbot. Hát, az orsója egészen tűrhető. Viszont nem hajlik. de annyira nem hajlik, hogy fenekező szerelékkel képtelenség vele dobni. Egyszerűen nem érzem, hogy mikor van az a bizonyos pont, amikor emeljem az ujjamat. Vagy dobok vele 30 méter-t függőlegesen, vagy 5-öt, horizontálisan. Felszereltem neki úszóra, arra jó. Ő is fogdosta a törpéket, szépen telt az új haltartó. Estére úgy döntött, bent hagyja az úszós botját. Hagyjad, mit bánom én. Az én botjaim is bent voltak természetesen. Békésen elaludtam, majd hajnal kettőkor a kapásjelző visítására ébredtem. Rohanás a stégre, új boton kapás. Remek. Bevágásra egész egyszerűen a túlsóvégen lévő hal nem reagált. Csak rohant tovább, és vészesen tekerte le a 100 méter zsinórt. A fék koppra szorításával, és a bot U alakba hajlításával sikerült megfékezni, majd partraterelni a halat. Bizony, megfogtam életem első harcsáját. Szákolás után a száját akkorára tátva, hogy a karom belefért volna, megláttam, hogy nem is az én csalim tetszett neki. Hanem az a kis dévérkeszeg, akinek az én csalim tetszett. Természetesen csórit tökig nyelte, ezért tudtam kihúzni. A mérleg 10 kiló 50 dekát mutatott, ami pont 50 dekával kevesebb, mint az eddigi rekordom. Bár az Amur volt. Eddigre faterom is felkelt. Erősködött, hogy tartsuk meg, de sporthorgász mivoltamból nem hagytam magam, és a harcsa vissza kapta szabadságát. Hatalmas élmény volt. Közben a lámpámmal elkezdte keresni az úszóját. Gyorsan ránézve, és megtekergetve a féket rájöttem ám, hogy lehet, hogy hal van a végén, azért nem látja az úszot. Talán elvitte messzire, mert a fék teljesen ki volt engedve. Hát nem tévedtem. Behúztam neki a féket, és az utasításomra bevágott a bottal. Persze az nem hajlott meg, de az úszózáshoz használt 0,35-ös zsinór állta a strapát. Mint kiderült, az orsóra tekert 300 méternyi zsinórból kb 200-at letekert neki a halacska. Ekkor már izgult, ugyanis ez volt az első horgászata, és valami nagyobb halat is megfoghat. Szerencséje lett, a mérlegen 3,11 kilót nyomó nyurgatestű ponty volt élete első nemeshala. Újracsalizás után lefeküdtünk, és reggelig nyugi volt. Fél kilenckor keltett a kapásjelző, törpeharcsa vágyott reggelire. 11-ig horgásztunk, ketten fogtunk még vagy 20 törpeharcsát, pont betelt az új haltartó is. 11-kor elkezdtünk összepakolni, és jó szokásomtól eltekintve, először a botokat szedtem ki. Faterom ragaszkodott, hogy ő még hagyja az övét. Én már a kocsiba rakodtam, amikor egyedül megmerített egy kiló alatti kárász-t. Volt öröm. Őt is fertőtlenítettük, és ment vissza élőhelyére. Békésen nyugtáztuk, hogy sikeres horgászatot zártunk. Bepakoltuk a motyót, és a halakat is a kocsiba. 1 órás kocsikázás után hazaértünk, és leadtuk a fogott zsákmányt a telefonos havernak. Mikor látta, hogy két haltartónyi törpeharcsát vittünk, jól meglepődött. Rögtön vödörbe rakta őket, és rájuk borított egy kiló sót, mert hogy frankón megpucolják egymást. Én nem értek hozzá.
Ajándékba a halért cserébe kaptam tőle egy parafanyeles kis botot, ami nem tudom milyen kategóriát képvisel, de elég masszívnak tűnik. Azt mondta, megcsinálja a halat, este 8-ra legyünk a közeli presszóba. Ott is voltunk, ő már kész volt a harcsákkal. Bazi nagy lakomát csaptunk, és bár nem szeretem a halat, ennek a nyamvadt kis törpeharcsának bizony piszok finom húsa van. Mindent összevetve nagyon jól sikerült a horgászat, és tényleg, jómagam is megbizonyosodtam, hogy a büdös csali jobban megy a melegben.Elhasznált anyagok:
5kg LantosMix Tigrismogyoró etetőanyag
5kg LantosMix Piros Ponty etetőanyag
5 flakon Polipos Aroma (250ml/flakon)
5 flakon Szilvás Aroma (250ml/flakon)
10 doboz konzervkukorica
Egy kis tál főtt búza
30 kisdoboz csontkukac
2 üveg Cukk Pálinkás Kukorica
2 üveg Cukk Tejsavas Erjesztett Kukorica(Ez piszkosul büdös volt, fater majd behányt tőle.
)
És emellé még egy fél kilónyi, megmaradt Cukk Mézes etetőanyag. Azért kevertem bele a többibe, hogy picit tapadósabb legyen. Érdekes cucc egyébként. A csomagolásra rá van írva, hogy 400ml vízzel lehet tökéletesre keverni. Fél kiló etetőanyag 400ml vízzel még nem tapadt rendesen, 450ml vízzel meg nagyon durván ragadt. Etetőkosárral együtt visszajött. Nem igazán tetszett, ezért maradt meg mostanra, de nagyon jól bejött, jó tapadós lett tőle az etetőanyag, nem ugrott le rögtön a kosárról.Összességében egy nagyon sikeres horgászatot zártunk. Cibakháza, Tiszaholtág, egyszer még biztosan visszajövök!
-
Steady74
Topikgazda
válasz
forras2
üzenetére
Sullo ragadozo hal, nem etetunk ra, nem is lehet.
amiket fel lehet hasznalni etetoanyag kesziteshez: buzadara, kukoricadara, kukoricaliszt, zsemlemorzsa, orolt haztartasi keksz, tejpor, fahej, vanilias cukor, rumaroma, orolt kutya vagy macskaeledel, daralt piskotafelek, piritott orolt kendermag, kendermagliszt. szaraz kenyeret ha vizbe aztatsz, akkor az etetot meg tudod nedvesiteni vele. folyovizre meg mehet bele vakondturas, kavics. allovizre loszos fold ha tudsz szedni jo.
-
forras2
őstag
Sziasztok
Mit ajánlotok etető anyagnak?
Nem szeretnék venni, én akarom megcsinálni magamnak itthon.
Kukorica darára gondoltam, alapnak. Azt olvastam olyat, hogy zúzott olajos magvak jók bele. Tökmag, meg szotyola. Meg ajánlották, hogy az egészbe keverjek 3-4 csomag vaníliás cukrot.
Ez így jó összeállítás lenne?Fő halak, amik vannak, ahol használnám az etető anyagot:
Ponty, kárász, keszeg meg süllő -
dragonfx
veterán
ki voltmostanábana kanán?
láttam volt megint telepités.harapnaka halak?
mostmár jövö héten 90% el tudok jutni végülis nyár végén nem későmég.
-
szemtelen
tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Mire és hol pergetsz?
Botban egyértelműen az Abu-t választanám ám az orsó az más kérdés, de sezrintem ebben a kategóriában már nincs olyan nagy különbség orsó és orsó között!
+ Szerk.:
Az ABUnál a felhasználói véleményben Stunned nevű kolléga jól lehúzza a Chronarchot, persze ez nem garancia, hogy ugyanazt szeretnétek. -
Anthony001
senior tag
Igen, én is a shimano felé húzok, azonban az anyagiakat figyelembe véve a citica egy jóval olcsóbb kategória mint a chronarch, majd meglátjuk mit hoz a sors, a kettő közül lesz valamelyik. Köszi a válaszokat!

-
hcs57
addikt
válasz
Anthony001
üzenetére
Nem rossz az Abu, de nekem ezzel jobban ment a dobás...[link]
-
samir
tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Én az Abu-t választanám!
-
Anthony001
senior tag
Sziasztok!
Multis pergetéshez véleményetek szerint melyik casting orsó lenne az ideálisabb? Shimano Chronarch vagy Shimano Citica vagy Abu Garcia Revo STX.
Egy Daiwa Megaforce-t váltana.
Köszönöm a válaszokat! -
Gézengúz
addikt
válasz
forras2
üzenetére
Hát ha tényleg a fogaskerekek ugrálnak el egymáson, akkor azok már ledarálták egymást...Ebben a kategóriában nem éri meg vele foglalkozni, (drágábbak meg nem csinálnak ilyet) Csapágyakhoz visszatérve meg, a csapágyak száma önmagában nem jelent semmit...Az illesztések pontossága na az ami nem mindegy...
-
forras2
őstag
válasz
üzenetére
Áhh. Bent voltam szomszéd "faluban" lévő horgász boltban. Néztem ki 1 Nevis 3 csapágyas orsót, 7750-ért.
Neten böngésztem, és ugyan olyan orsót 3990ért megkapom. És én sem értek a horgászathoz, így bármikor bármelyik horgász boltos a nyakamba varr olyat, amire semmi szükségem. Itt legalább bármikor utána tudok olvasni, kérdezni
Gézengúz
Persze. Nincs megszorítva teljesen, de azért meg van húzva. Gondolod a fék miatt ugrálnak egymáson a fogaskerekek?
samir
Így ebben a sorrendben szeretném
Szeretnék fenekezni is, meg úszózni is. Ezért gondoltam olyan szettre, amiben 2 bot van. Úszózáshoz van itthon felszerelésem, és akkor már csak a fenekezéshez kéne cuccokat vennem 
-
-
törölt tag
válasz
forras2
üzenetére
Maskulonben meg van egy opcio, amit en mindennel jobban preferalok. Keresd fel a horgaszboltokat a lakhelyeden es kis beszelgetes utan kiderul, hogy atver, vagy tenyleg segiteni akar. Nekem szerencsem volt, ahol en vasarlok ott a srac tenyleg erti es latszik, hogy szereti a horgaszatot. Mikor elosszor bementem bamultam, mint egy vilagtalan, mire elmakogtam a mit akarok, o mar reges regen osszeszedte a cuccokat.
-
forras2
őstag
válasz
üzenetére
A vicc az egészben az, hogy a papírjára 5M van írva, a botra meg 3,3M van írva

Most lemértem, és tényleg 3,3 méteres "csak".
Meg úgy tűnik, állásában széjjel ment rajt az orsó
Ahogy tekerem a kart, az orsó egybe forog a dobbal, és nem tekeri fel/le a damilt. Illetve ha súlyt teszek rá, mintha egymáson elfordulnának a fogaskerekek.
Lehet, hogy ezt hagyom, azt meg hagyom spicc botnak. -
törölt tag
válasz
forras2
üzenetére
Ez egy egyszeru teleszkopos botnak tunik, de szerintem kicsit massziv uszozasra. Egy hajlekonyabb ,vekonyabb botra lenne szukseged, ha uszozol vele, akkor nem kell tavdobo orso. Egy 3,6-nal kisebb bot, 40-es alatti orso megteszi.
samir: Feederrel mennyi az altalad fogott pontyok atlag sulya?
-
samir
tag
Itt egy szett, kezdésnek ez sem rossz!Már csak damil és csali kell.
-
adrian360
őstag
válasz
choco01
üzenetére
Gondolom azt kérdezte hogy amit ő linkelt szett miben rosszabb mint amit te linkeltél.
én nem ismerem azt a plutó bojlis botot, azt látom hogy sima kompozit, míg a spro egy közkedvelt márka, és egy karbon bot. én mostmár csak olyan botot vennék ami karbon, könnyebb jobban dolgozik, annyival nem drágább jó kis botokat lehet kapni 8 ezer forint körüli kategóriában is.
energofishből csak bot szerintem ez is jó :CARP-HUNTER -
forras2
őstag
Azt hiszem, magamfajta amatőr horgásznak ez a szett tökéletes lesz

-
forras2
őstag
válasz
adrian360
üzenetére
Sokat számít a csapágyak száma?

Most lenne lehetőségem "szerezni
" egyet, egy 7 csapágyas orsót.
Van 1 3 csapágyasom, de semmit nem ér. Kb 4-5 kilónál már nem tudom tekerni, elfordulnak egymáson a csapágyak. Szét akarom szedni, kiszedni a csapágyakat, bevinni boltba, azt ugyan ilyen, valami fasza acél csapágyat akarok bele venni. -
adrian360
őstag
válasz
forras2
üzenetére
szerintem ha nem akarod nagyon túlbonyolítani, ne merülj bele a feederezésbe egyből, azért meg kell azt tanulni, egyszerűbb ha nézel egy bojlis botot. 3.6m-es 3lbs tökéletes megfelel a sima etetőkosaras fenekezéshez, eléggé bolondbiztos ( nem fogod a picker - feeder bot lágyabb spiccét túl terhelni )
ez kb ilyen: [link]
hozzá egy 40-es 50-es orsó minél több csapággyal, te tudod hogy mennyi a keret
úszós botnak, egy 3m körüli 20-30 gr körüli botot nézzél egy sima teleszkópost.
vagy én pl most egy pergető botnak hívott kétrészessel horgászok, én nem dobálok 30-40 métereket, onnan már nem is látom az úszót
pont kényelmes, finom könnyű, van rajta egy kis 25-ös orsó, egész nap kézben tartva se fárad el a kezem. keszegezni nagyon bejött 
-
törölt tag
válasz
forras2
üzenetére
A feeder és picker azonos elven működnek. A kapást a bot végébe illesztett (cserélhető erősségű) rezgőspicc jelzi.
-A kettőjük közötti elsőszámú különbség, hogy lényegesen lágyabb, hajlékonyabb és vékonyabb a pickerbot teste. Ez a rendkívüli rugalmasság már egy kisebb testű hal fárasztása során is megmutatkozik, de akkor sem kell megijedni, ha esetleg egy termetesebb ponty akadt a horgunkra, hiszen a karikába hajló pálca – a fék folyamatos recsegése nélkül is! – felőrli a hal erejét.
-A következő számottevő különbség a feeder és picker között, hogy a vékony, rugalmas bottest kisebb teherbírású. Alacsonyabb a dobósúlya, amely kevesebb össztömegű végszerelék (kosár, ólom) bevetését teszi lehetővé. Tehát a nehéz megtömött kosarakat felejtsük el, hiszen pickerbotok átlagos dobósúlya 10-40 g között mozog.
-Végül, de nem utolsósorban a legszembetűnőbb különbség a botok hosszában mutatkozik. A pickerek 2,4 és 3 méter közötti hosszban kerülnek forgalomba, míg a legrövidebb feederbot 3,3 m. Tehát ha valaki végképp nem tudja eldönteni, hogy a kiszemelt rezgőspicces bot milyen típusú, nézze meg annak hosszát. Ha 3 méteres vagy az alatti, szinte biztos, hogy pickerről van szó.
Pergetes: Ezt nagyon leegyszerusitem, nekem is igy magyaraztak el legelosszor. Nem a ponty, keszeg, amur a cel, hanem a ragadozo halak, csuka stb. Nem hasznalunk etetokosarat, vagy olmot. Csak a bot es a vegere kerul a wobbler vagy a villanto. A csalit bedobjuk es visszahuzzuk, minel elethubbnek kell lennie, hogy a hal "megkivanja".
Elkepzelheto, hogy valamit rosszul irtam, a tobbiek majd pontositanak.
-
forras2
őstag
Az viszont jó hír
Ha addig nem kelne el, akkor vissza térünk rá 
choco01
Köszi!
Öhm, megmondom őszintén, horgászni akarok. Olvasgattam, de még mindig nem vagyok tisztában ezekkel a feederrel, meg pickerrel, meg pergetés... áhh.
Horgászni szeretnék egyszerűen, úszóval, és fenekezővel
Ennyit tudok eddig a dologról 
-
Csabee.
nagyúr
Most voltam kinn pecázni éjszakára Kána tavon. 3 pontyot fogtunk illetve egy kárász! Szerencsére szélvsend volt. Sütögetéssel egy kissebb társasággal elég jól sikeredett a peca;-)
-
forras2
őstag
válasz
szemtelen
üzenetére
Én is olyanban gondolkodok, ami olcsóbb, de elfogadható minőség. Régebben jártam úgy, hogy vettem teljes úszós felszereléssel együtt 1 botot 5,5K-ért, azt amikor 1 nagyobb halat megakasztottam vele, eltört a bot. Ezt szeretném elkerülni, de amatőr vagyok ilyen téren, azért érdeklődöm, hogy mi lenne a legjobb választás számomra, ami anyagilag is bele fér nekem.
vkristof
Milyen cikk? Hol?
-
Recon666
Közösségépítő
3.000ft- hoztak uj középső tagot a triora.

-
szemtelen
tag
válasz
forras2
üzenetére
Szia!
Sok-mindentől függ, de ha fenekezel, akkor teljesen jó, kezdésnek.
Én most amikor utoljára voltam horgászni láttam egy srácot feeder bottal fenekezett, feederezni nem szeret, de maga a bot akciója, a fárasztás során nyújtott munkája miatt választotta ezt a típust, azóta én is azon agyalok veszek egyet kipróbálom.
Nemrég kezdtem én is újra horgászni, de egyenlőre olcsóbb cuccokat veszek, azt ha megtetszik, kinövöm, megjön az igény akkor bejárom a piacot
-
törölt tag
válasz
forras2
üzenetére
A bot kivalasztasaban sok minden kozrejatszik. Van errol egy cikk azt olvasd el, de nagyvonalakban osszefoglalhatom neked. Bojlis, feeder, match, picker, hagyomanyos teleszkopos, rakos (hirtelen ezek jutottak az eszembe). Valaszd ki a szamodra megfelelo botot es szerintem egy kozep-felso kategorias jo lesz neked. En most szemezek az uj team feeder csaladdal, a 3,6/3,9-es bot 15-16 korul van.
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Világ életemben szerettem horgászni, de nagyon ritkán jártam csak, mert nem volt kivel. De most vagyunk 2-3-an, akikkel szeretnénk eljárni lógatni kicsit sűrűbben, mint eddig

Lenne hirtelenjében több kérdésem is.
Gold Star az milyen márka? Van 1 ilyen márkájú 5 méteres botom, úszóra felszerelve. Át szerelhetem én ezt fenekezőre, vajon bírni fogja a kiképzést?
Szeretnék még botot venni, de kezeim eléggé meg vannak kötve, a jelenlegi anyagi helyzetem miatt.
Én 1 ilyet néztem ki magamnak. Ezt meg szabad venni? Vagy ez a nagyon gagyi kategória?
Illetve a 3. dolog, a horgász hely.
Most Törekibe, siófok mellé szeretnénk lemenni. Valaki ismeri a helyet?
Illetve, fejérmegyében ismertek olyan helyet, ahol lehet halat is fogni, és nem kell engedély?
Most már itt van a nyár vége, idénre már nem váltom ki a horgász engedélyt. Majd jövőre![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Recon666
Közösségépítő
Ma este megint üldözőbe veszem a halakat, még azt nem tudom, hogy rablózok vagy békés halra megyek addig eldöntöm. Nagyon leamortizáltam wolfram előke készletet és a süllős horgokat. Sajnos a hely olyan volt, hogy, ette a szereléket.

De valamit valamiért.

Azon gondolkodom, hogy ha múltkor fogtam pontyot lehet ki kellene azt próbálni.

-
törölt tag
A hetvegen szeretnem kiprobalni a pergetest, a botom jo hozza, de nem tudom a tobbi felszerelesem jo-e. Van egy par szep wobblerem, de nem igazan tudom, milyen zsinor kell hozza, hallottam, hogy nem eleg a sima zsinor, de reszletes leirast nem talaltam. Kitudnatok segiteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GTA VI
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Projektor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Medence topik
- További aktív témák...
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MK600M FHD IPS 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Retro PCI-E videókártyák
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A befagyás nagyon nem fenyeget,mivel fűtött a csatorna.De akkor szerintem marad a BS,maga a bot amúgy is szimpatikusabb.

.

" egyet, egy 7 csapágyas orsót.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Steady74